Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Den store lesebrett-testen

Stadig flere erstatter bokhyllemetre med lesebrett — nettbrett med skjermteknologi som lar deg lese e-bøker uten å slite ut øynene. Kindle har fått konkurranse fra andre produsenter, og vi har samlet relevante tester av de ulike modellene.

Annonse

Istedenfor å pakke med seg tunge, breie bøker til ferien, eller drasse dem rundt i hverdagen, gir ‘e-book’-teknologien deg langt på vei den samme leseopplevelsen—pakket ned i et tynt, lett brett.

Derfor ble det kalt en revolusjon da Amazon lanserte den første Kindle-modellen for ti år siden.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til lesebrettester som ikke er tatt med.

Men to ting har forandret seg siden Kindle-revolusjonen: Amazon er ikke lenger alene om å tilby solide nettbrett, men har fått konkurranse blant annet fra Kobo og PocketBook.

For det andre har prisrammen blitt mer fleksibel. De rimeligste variantene sniker seg nå under tusenlappen.

Hvorfor lesebrett?

Samtlige lesebrett på det norske markedet tar i bruk ‘E ink’-skjermer, og det er nettopp dette som skiller dem aller klarest fra vanlige nettbrett. Teknologien har som hensikt å ligne papir, både visuelt og funksjonelt, slik at øynene dine ikke blir trette etter timevis med lesning.

Praktisk: Nostalgen i oss er glad i papirbok-følelsen. Nettopp denne prøver lesebrettene å videreføre.

Og det fungerer svært godt. Overflaten klarer til og med å unngå at sollys reflekteres i skjermen—i hvert fall til en betydelig grad.

De aller fleste modellene har i dag fått bakgrunnsbelysning. Det betyr at skjermen kan gjøres helt matt når lyset skinner, men også lyse seg selv opp i mørket. Unntaket her er den rimelige og relativt primitive Kindle 8, som fremdeles gjør nattlampa nødvendig.

Laste ned e-bøker

Alle nettbrett-produsentene har en integrert netthandel, og tilbudet av bøker på engelsk er enormt. Det store skillet i tilgjengelighet går likevel mellom Kobo og PocketBook på den ene siden—som kan mates med omtrent alt unntatt Amazons bøker—og Kindle på den andre siden, som tåler færre formater men er svært praktisk for Amazon-ebøker.

Dette har frustrert mange. Det kan virke som om man bør velge lesebrett ut ifra hvilken e-bokhandler man foretrekker; Amazon, eller norske bokhandlere. Kindle støtter nemlig ikke EPUB-formatet som mange norske nettbøker leveres i.

Denne stillingskrigen er imidlertid mer av en praktisk omvei. I dag finnes det utallige måter å konvertere filer på slik at de blir kompatible—enten det er fra EPUB til Kindle, eller (mer kronglete) fra Amazons format til Kobo og PocketBook.*

Denne muligheten gjør ikke skillet irrelevant. Liker du Amazon som nettbutikk, taler mye for å skaffe seg en Kindle. Det er rett og slett greiere.

Mener du derimot at Amazon er en plagsom bok-imperialist, er Kindle et risikabelt valg. Reklamen og det prangende merkevare-fokuset lar nemlig ikke vente på seg. Vi har imidlertid fått tips om at det går an å sende en e-post til Amazon og deaktivere reklame, da den har amerikanske kunder i sikte.

Videre har flere av de nye modellene innlagt Bluetooth, så du kan lytte til lydbok rett fra lesebrettet. Hvilke, finner du i listen over spesifikasjoner nedenfor.

Dersom lydbok med trådløse hodetelefoner er en fristende tanke, kan du ta en titt på vår sammenligning av toppmodellene, med og uten lydkansellering.

Best i test
Testvinner: Kindle Oasis imponerer testpanelene med skjermplass og eleganse.

I vår sammenfatning av norske og internasjonale produkttester, er det Kindle Oasis som stikker av med seieren. Det er en rekke grunner til dette: Skjermen er større enn andre Kindle-modeller, men elegansen er opprettholdt. Dessuten er den vanntett.

For mange vil Oasis’ stive pris virke avskrekkende, og i så fall peker vår sammenligning ut spesielt to alternativer. Er vanntetthet og stor skjerm ditt credo, vil Kobo Aura One slukke tørsten og spare deg for godt over tusenlappen.

Er du derimot fornøyd med standard-størrelsen (6 tommer), og en mindre hyppig badekar-bruker, peker mange testpaneler ut Kindle Paperwhite som førstevalg.

Flere nyanser—som design, enda lavere pris, eller kompatibilitet med norske bokhandlere—kan også spille inn. Ved å klikke på produktene i menyen under, finner du utdypende informasjon, liste over tester, samt oversikt over markedets beste priser.

__________
*Det er lovlig—i hvert fall etter amerikansk lov—å gjøre slike konverteringer (såkalt ‘DRM-stripping’), men kun til eget bruk. Det er altså ulovlig å redistribuere konverterte filer av ebøker til andre.

Utfyllende resultater

Nedenfor kan du lese mer om produktene og se hvilke testkilder poengsummene baserer seg på.

Best i test

2018

Amazon Kindle Oasis

Amazon Kindle Oasis

88/100

Modellen

Oasis er rett og slett Kindles ‘Rolls-Royce’-modell: Vanntett, om lag dobbelt så lang batteritid (2 mnd.) som de fleste utfordrerne, lett, og samtidig med en skjerm som fanger 30% mer av hver bokside. Den store baksiden vil nok for mange være prisen. Det er verdt å nevne at modeller som Kobo Aura H2O tilbyr mye av de samme specs’ene til en betydelig billigere penge. Er du derimot ute etter det beste av det beste, og samtidig glad i Amazon, står det to streker under Kindle Oasis.

Om Kindle

Kindle er det dominerende lesebrettet på markedet, og har vært det siden første modell ble presentert i 2007. Det er Amazon—et av verdens største internett-selskap—som utvikler produktet, hvilket merkes i absolutt alle steg av brukeropplevelsen: E-bøkene lastes ned direkte fra Amazon, og reklame og tilbud fra Amazon popper stadig opp (noe norske brukere heldigvis kan stoppe ved å sende Amazon en e-post). Ha derfor i bakhodet at tilknytningen til Amazon både er Kindle-produktenes største fordel og ulempe: De vil være å foretrekke for lesere som allerede bruker Amazon hyppig, men for andre kan det oppleves som begrensende (selv irriterende) at programvaren er såpass dominert av én plattform.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 7 tommer
Skjermoppløsning: 1680 x 1264 px
Vekt: 188 gram
Vanntett: Ja
Nettverk-muligheter: Billig-versjon har WiFi og Bluetooth-muligheter; dyr versjon har WiFi, Bluetooth, samt evig og gratis 3G.

Totalscore: 88/100

Basert på 7 tester. Pris fra 3 788,-

Pris fra 3 788,-

The Guardian UK (2017)

The Rolls-Royce of e-readers Les saken

100
PC Mag UK (2018)

Editor's choice for high-end readers Les saken

90
CNET (2017)

The larger screen and full waterproofing are important upgrades that put the new Oasis at the top of the e-reader class. Les saken

89
Tech Advisor (2018)

There's really nothing to complain about in terms of the actual device, however, it's still pretty expensive Les saken

89
TechWalls (2016)

This is an awesome e-reader when it works Les saken

89

Vis alle tester (+2)

82
Digital Trends (2017)

For bookworms, the Kindle Oasis remains the definite ebook reader to own. Les saken

78
Kobo Aura One

79/100

Modellen

Aura One er Kobos største og mest funksjonsspekkede modell. Med 7,8 tommer, vanntett hardware og klinkende klar skjermoppløsning, er dette lesebrettet for deg som har et øye til komfort. I så henseende kan den sammenlignes med Kindle Oasis—til en noe lavere pris. De to modellene skiller seg blant annet på detaljer som at Aura One viser bilde av bokomslaget i hvilemodus. Testpanelene påpeker videre at Aura One er relativt tung (dog fortsatt komfortabel å holde) og at hjørnene på skjermen har en dus skygge, noe som enten kan irritere den sensitive leser, eller bringe leseopplevelsen enda nærmere det å faktisk holde en bok.

Om Kobo

Kobo er den kanadiske lesebrett-produsenten som klarte å utfordre Amazons Kindle ved å være først ute med funksjoner som forsterket leseropplevelsen: Først kom bakgrunnsbelysning, deretter solrefleksjon-avleder, og senere—på dyrere modeller—vanntetthet. I 2016 ble Kobo kjøpt opp av den japanske IT-giganten Rakuten.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 7,8 tommer
Skjermoppløsning: 1872 x 1404 px
Vekt: 230 gram
Vanntett: Ja
Nettverk-muligheter: WiFi

Totalscore: 79/100

Basert på 5 tester.

Digital Trends (2016)

Kobo’s Aura One has beaten the former best Les saken

89
Which? (2018)

Suits almost all situations Les saken

84
PC Mag (2018)

Excellent, yet there are significantly more affordable options that offer the same basic experience. Les saken

80
CNET (2017)

May not make you want to ditch your Kindle, but it does have some differentiating features that make it worth considering Les saken

76
Tech Advisor (2018)

There's plenty here to justify the expense Les saken

67
Amazon Kindle Paperwhite

79/100

Modellen

Paperwhite er Kindles ‘folkevogn’: Den rene WiFi-versjonen fås til en ganske rimelig penge, samtidig som modellen byr på omtrent alt en gjennomsnittsleser kan ønske seg. Ønsker man et vanntett brett må man imidlertid se mot Oasis-modellen eller Kobos lesebrett. På generelle funksjoner innfrir Paperwhite så det holder. Testpanelene er enige om at lyssettingen og skjermoppløsningen er upåklagelig. Det som skiller Paperwhite fra lignende modeller er at den kan fås med 3G, om enn for en litt stivere pris, som leseren deretter vil kunne benytte seg av hvor som helst uten å betale et øre mer.

Om Kindle

Kindle er det dominerende lesebrettet på markedet, og har vært det siden første modell ble presentert i 2007. Det er Amazon—et av verdens største internett-selskap—som utvikler produktet, hvilket merkes i absolutt alle steg av brukeropplevelsen: E-bøkene lastes ned direkte fra Amazon, og reklame og tilbud fra Amazon popper stadig opp (noe norske brukere heldigvis kan stoppe ved å sende Amazon en e-post). Ha derfor i bakhodet at tilknytningen til Amazon både er Kindle-produktenes største fordel og ulempe: De vil være å foretrekke for lesere som allerede bruker Amazon hyppig, men for andre kan det oppleves som begrensende (selv irriterende) at programvaren er såpass dominert av én plattform.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1440 x 1080 px
Vekt: 205 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: Billig-versjon har WiFi og Bluetooth-muligheter; dyr versjon har WiFi, Bluetooth, samt evig og gratis 3G.

Totalscore: 79/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 390,-

Pris fra 1 390,-

PC Mag UK (2018)

Editor's choice for regular readers Les saken

90
CNET (2017)

The best overall e-reader value Les saken

83
Digital Trends (2015)

If you prefer a brighter screen, no lag, and Amazon’s cool feature set, the Paperwhite is an excellent choice Les saken

78
Tech Advisor (2018)

By any stretch of the imagination, an excellent eReader. Les saken

78
Tek.no (2017)

God å lese på, men taper på kronglete trådløs overføring og manglende EPUB-støtte. Les saken

67
Kobo Clara HD

79/100

Modellen

Clara HD vil virke som en moderat oppgradering av Kobo Aura 2: Den har en smule bedre skjermoppløsning, er en smule lettere, og mangler luksus-funksjoner som vanntetthet. Heller ikke prisen er så ulik fra modeller som Aura 2, Kindle Paperwhite og PocketBook Touch. Skal den settes i lys av disse utfordrerne, kan man ha følgende i bakhodet: Kindle er definitivt mer praktisk for Amazon-brukere, mens PocketBook er ideell for open-source-bruk.
Kobo faller i så måte inn i midten: Clara HD er ikke reklamefri, men mindre anmassende enn Paperwhite. Den viser bilde av bokomslaget i hvilemodus, hvilket mange lesere setter pris på. (Lesere av mer spenstig litteratur vil kanskje heller mene det er sjenerende.) I tillegg har Clara HD en litt spesiell bakdel som fra avstand kan ligne et postmodernistisk maleri: Et virvar av små dotter som er ment å støtte fingrenes grep om brettet. Ifølge testpanelene virker dette etter sin hensikt; Clara HD er svært behagelig å holde. Hvorvidt det er pent, eller i det hele tatt betyr noe, er opp til den enkelte leser å bestemme.

Om Kindle

Kobo er den kanadiske lesebrett-produsenten som klarte å utfordre Amazons Kindle ved å være først ute med funksjoner som forsterket leseropplevelsen: Først kom bakgrunnsbelysning, deretter solrefleksjon-avleder, og senere—på dyrere modeller—vanntetthet. I 2016 ble Kobo kjøpt opp av den japanske IT-giganten Rakuten.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1072 x 1448 px
Vekt: 166 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: WiFi

Totalscore: 79/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 290,-

Pris fra 1 290,-

Digital Trends (2018)

The Kobo Clara HD is your best choice if you’re looking for a budget ebook reader Les saken

89
PC Mag UK (2018)

The best all-around e-reader for anyone who isn't buying books from Amazon. Not waterproof. Les saken

80
TechRadar (2018)

A good alternative to Kindle Paperwhite Les saken

78
Tech Advisor (2018)

A simple and straightforward option for those on the go. Les saken

67
Amazon Kindle Voyage

79/100

Modellen

Voyage er nettbrettet som gir deg alt—bortsett fra vanntetthet. Skjermen er laget av et nytt, luksuriøst materiale som sikrer en enda skarpere skjerm enn forgjengeren og, ikke minst, konkurrentene. Testpanelene er enige om at Amazon har mestret oppgaven om å gjøre lesebrettet tynnere og samtidig gi det en styrket følelse av kvalitet og stabilitet. Prisen er betydelig stivere enn ‘folkevogn’-modeller som Paperwhite og Kobo Aura, og spørsmålet du må stille deg er dermed hvorvidt luksusen er verdt prislappen.

Om Kindle

Kindle er det dominerende lesebrettet på markedet, og har vært det siden første modell ble presentert i 2007. Det er Amazon—et av verdens største internett-selskap—som utvikler produktet, hvilket merkes i absolutt alle steg av brukeropplevelsen: E-bøkene lastes ned direkte fra Amazon, og reklame og tilbud fra Amazon popper stadig opp (noe norske brukere heldigvis kan stoppe ved å sende Amazon en e-post). Ha derfor i bakhodet at tilknytningen til Amazon både er Kindle-produktenes største fordel og ulempe: De vil være å foretrekke for lesere som allerede bruker Amazon hyppig, men for andre kan det oppleves som begrensende (selv irriterende) at programvaren er såpass dominert av én plattform.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1440 x 1080 px
Vekt: 188 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: Billig-versjon har WiFi og Bluetooth-muligheter; dyr versjon har WiFi samt evig og gratis 3G.

Totalscore: 79/100

Basert på 4 tester. Pris fra 2 750,-

Pris fra 2 750,-

CNET (2017)

Probably the best e-reader ever -- but it doesn't come cheap Les saken

84
PC Mag UK (2018)

Lovely, thin design, with an incredibly sharp display and a useful adaptive front light Les saken

80
Tech Advisor (2018)

If money is no object, then you won't be disappointed. Les saken

78
Which? (2018)

Good, but expensive Les saken

74
Beste priser
Idealdeal 2 750,- Til Prisjakt

Levert av:

Kobo Aura H2O

73/100

Modellen

Aura H2O er lillebroren til Aura One: Den er vanntett, større enn de fleste lesebrett, noen hundrelapper billigere enn storebror, og testpanelene er samstemte om at dette er en veldig gjennomført modell. Imidlertid er det ikke mye som skiller leseopplevelsen fra Kindle Paperwhite, skal vi tro anmelderene. Dermed blir avveiningen hvorvidt vanntetthet er verdt de ekstra hundrelappene, også med tanke på at Amazons nettbutikk på bøker ofte er rimeligere og har bedre utvalg enn Kobos. Ha imidlertid i bakhodet at Kobo støtter langt flere formater og er direkte kompatibel med norske nettbok-forhandlere.

Om Kobo

Kobo er den kanadiske lesebrett-produsenten som klarte å utfordre Amazons Kindle ved å være først ute med funksjoner som forsterket leseropplevelsen: Først kom bakgrunnsbelysning, deretter solrefleksjon-avleder, og senere—på dyrere modeller—vanntetthet. I 2016 ble Kobo kjøpt opp av den japanske IT-giganten Rakuten.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6,8 tommer
Skjermoppløsning: 1430 x 1080 px
Vekt: 207 gram
Vanntett: Ja
Nettverk-muligheter: WiFi

Totalscore: 73/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 799,-

Pris fra 1 799,-

PC Mag UK (2018)

If you plan to sit poolside, the Kobo Aura H2O remains a less expensive alternative Les saken

80
Which? (2018)

Very impressive but not the very best Les saken

76
Digital Trends (2017)

A competent ebook reader that delivers on its promises, but does nothing more. Les saken

67
Tech Advisor (2018)

High cost of waterproof feature Les saken

67
Amazon Kindle 8 (2016)

73/100

Modellen

Kindle 8, også kalt Kindle 2016, er lettvekter-modellen til Amazon. Lesebrettet har den peneste prisen på markedet, mens funksjonene likevel holder høy kvalitet. Amazon har til og med gitt brettet Bluetooth-tilkobling, hvilket betyr at du kan høre lydbok med den. Spørsmålet mange stiller seg er: Taper man brukerglede på denne billige løsningen? Testpanelene er noe delt. Brettet har ikke bakgrunnsbelysning, og kan derfor være trøblete i sterk sol eller mørke rom. Ellers fungerer det så å si like godt som de langt dyrere alternativene: Liten ramme, lett, helt ok skjermoppløsning (det nakne øyet vil sjelden legge merke til hoppet ned i piksler); kort sagt en god løsning for deg som har annet å bruke penger på, men som kunne tenkt deg et enkelt, brukervennlig nettbrett.

Om Kindle

Kindle er det dominerende lesebrettet på markedet, og har vært det siden første modell ble presentert i 2007. Det er Amazon—et av verdens største internett-selskap—som utvikler produktet, hvilket merkes i absolutt alle steg av brukeropplevelsen: E-bøkene lastes ned direkte fra Amazon, og reklame og tilbud fra Amazon popper stadig opp (noe norske brukere heldigvis kan stoppe ved å sende Amazon en e-post). Ha derfor i bakhodet at tilknytningen til Amazon både er Kindle-produktenes største fordel og ulempe: De vil være å foretrekke for lesere som allerede bruker Amazon hyppig, men for andre kan det oppleves som begrensende (selv irriterende) at programvaren er såpass dominert av én plattform.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 800 × 600 px
Vekt: 161 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: WiFi, Bluetooth

Totalscore: 73/100

Basert på 4 tester.

PC Mag UK (2018)

Best ebook for the least amount of money Les saken

80
Tech Advisor (2018)

Highly recommended if if you don’t need a backlight and you want a clean, easy reading experience. Les saken

78
CNET (2017)

Amazon's most affordable choice: a perfectly good e-reader Les saken

76
PC För Alla (2018)

Reklam överallt Les saken

56
PocketBook Touch Lux 3

70/100

Modellen

PocketBook Touch Lux 3 byr på lignende funksjoner som Kindle Paperwhite og Kobo Aura: 6 tommers skjerm, tilkobling gjennom WiFi, og den må helst holdes unna vann. Den største forskjellen i software, og særlig vis-à-vis Amazons modeller, er at PocketBook er direkte kompatibel med langt flere formater (f.eks. EPUB og DJVU). Dette gjør det i teorien enklere for brettet å samarbeide med norske e-bok-leverandører, som ofte leverer i formater som Amazons Kindle ikke støtter. Det må imidlertid nevnes at Kindle har fått en rekke støttefunksjoner som gir norske lesere muligheten til å konvertere nettbøker til Kindle.
Ikke desto mindre er nok PocketBooks åpne, ikke-kommersielle løsninger—som overføring av bøker gjennom Dropbox—i de fleste tilfeller en mindre tungvinn affære enn både Kindle og Kobo kan flagge med. Nordmenn kan i tillegg benytte seg av PocketBooks egen nettbutikk, Bookland. Kort sagt slipper man unna mye av de kommersielle irritasjonsmomentene som Kobo, og kanskje enda mer Kindle, er spekket med, slik som reklame på hovedmenyen.
Svenske og norske testpanel er uenige om hvordan Touch Lux 3 leverer på leseopplevelse. Norske testere mener designerne har gjort PocketBook mer behagelig og gjennomført enn Kindle og Kobo. Svenske testere mener Kindle fremdeles er i tet, noe som kanskje skyldes irritasjon over at svenske nettbutikker ikke samarbeider med Bookland. På dette punktet kan norske forbrukere ta det med ro: PocketBook er minst like egnet for norske bøker som sine konkurrenter er.

Om PocketBook

PocketBook er den relativt ferske sveitsiske produsenten som har gjort kunststykket å melde seg på i konkurransen med gigantene Amazon (USA) og Rakuten (Japan) om lesebrett-markedet. I Norge samarbeider selskapet med bokhandleren Norli. PocketBook har en større markedsandel i Nord-Europa—og særlig Skandinavia—enn i resten av verden, der spesielt Amazons Kindle er dominerende.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1024 x 758 px
Vekt: 180 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: WiFi

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 100,-

Pris fra 1 100,-

Tek.no (2017)

Lesebrettet som gir mest for pengene. Les saken

83
PC För Alla (2018)

Rundare former gör att den bekväm att hålla Les saken

56
Kobo Aura (2nd edition)

64/100

Modellen

Aura-modellen til Kobo kan sammenlignes med PocketBook Touch Lux og Amazon Kindle Paperwhite (den rimelige versjonen): Et lett, 6-tommers lesebrett uten Rolls Royce-funksjoner som vanntetthet og 3G. Aura 2 har en skjermoppløsning som dekker de aller fleste leseres behov, og kan flagge med mulighet for sterk bakgrunnsbelysning og minimal solrefleksjon. Slik blir det mer behagelig å lese i mørket og på stranda.
Testpanelene er samstemte om at Aura kan konkurrere med PocketBook og Kindle Paperwhite på funksjoner. Den støtter litt færre formater enn førstnevnte og litt flere enn sistnevnte, men er du på utkikk etter en klar ener er det nok mer å hente andre steder.

Om Kobo

Kobo er den kanadiske lesebrett-produsenten som klarte å utfordre Amazons Kindle ved å være først ute med funksjoner som forsterker anvendbarhet: Først kom bakgrunnsbelysning, deretter solrefleksjon-avleder, og senere—på dyrere modeller—vanntetthet. I 2016 ble Kobo kjøpt opp av den japanske IT-giganten Rakuten.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1024 x 768 px
Vekt: 180 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: WiFi

Totalscore: 64/100

Basert på 2 tester.

PC För Alla (2018)

Bra på det mesta; krunglig oppstart Les saken

67
Tek.no (2017)

Dersom du vil spare et par-tre hundrelapper og samtidig kunne lese norske bøker, kan du til nøds gå for Kobo. Les saken

61
#lesebrett #pocketbook #kobo #amazon

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.