Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Produktet er 12 av 12 i samletesten Her er de beste nettbrettene i 2020

Microsoft Surface Pro X

Microsoft Surface Pro X er et halvhjertet og uferdig produkt, mener Lyd & Bilde. Den nye modellen kommer med en spesiell ARM-basert prosessor som heter Microsoft SQ1. Med Surface Pro X sikter Microsoft seg inn på brukergruppa til iPad Pro, men kan ikke måle seg med den, ifølge Lyd & Bilde. Ytelsen er ikke like bra, og mange viktige verktøy kjører enten dårlig eller ikke i det hele tatt på nettbrettet. For eksempel Dropbox, Fusion 360, Tableau og en rekke VPN-tjenester. Riktignok kan heller ikke iPad Pro kjøre alle apper. Likevel, det er frustrerende og forvirrende at man ikke på forhånd vet hvilke som virker og ikke på den nye plattformen, skriver Lyd & Bilde. I tillegg er dette nettbrettet faktisk noe dyrere enn rivalen med tilsvarende lagring og minne, samt at Surface Pro X er litt tyngre.

Sammenlignet med Surface Pro 7 er brettet slankere og lettere. Skjermen er i 3:2-format, det er lyssterkt, med gode kontraster og farger. Om man vil utnytte brettets egenskaper til det fulle, burde man kjøpe det såkalte Signature Keyboard med medfølgende Slim Pen. Microsoft har nå satset på USB C, som gjør at man får tilgang på et større utvalg av tilbehør enn tidligere.

Alt i alt er Surface Pro X det beste i Surface-serien så langt. Batteritiden trekker imidlertid ned, da det ifølge produsenten skal vare i 13 timer, men i realiteten varer i seks. Dette er langt fra det som er forventet.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 208 x 287 x 7 mm
Vekt: 774 g
Skjerm:13”, 15:10, 2880 x 1920 px, 267 PPI
Prosessor: Microsoft SQ1
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256GB
Minnekort:Nei
Kamera: 10 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 13 timer
Lanseringsår: 2019

Under kan du lese mer om hvordan Microsoft Surface Pro X er blitt tatt imot av testkildene.

56/100

Testresultat

Microsoft Surface Pro X

Resultatet er basert på 3 tester

Which? (2020)

Pricey, but impressive. Les saken

79
Tech Advisor (2020)

The Surface Pro X runs Windows 10, but not all Windows apps. It's a step up from previous ARM-powered 2-in-1s for the right people, though. Les saken

50
Lyd & Bilde (2020)

Microsoft Surface Pro X er en glimrende idé, men et uferdig og halvhjertet produkt. Les saken (krever medlemskap)

40
#nettbrett #microsoft #surface

Her er de beste nettbrettene i 2020

Suveren seier til én produsent. Les saken

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Resultater: Her er de beste nettbrettene i 2020