Dyson 360 Eye
Dyson, som kanskje ikke har det største navnet her til lands, er betraktelig mer anerkjente i hjemlandet for å produsere støvsugere av høy kvalitet. Etter å ha jobbet med sin egen robotstøvsuger i 17 år har de nå kastet seg i robotstøvsugerkampen. Dyson 360 Eye skiller seg klart fra de andre robotene i denne testen ved å være smalere, noe som hjelper den i trange kriker og kroker. Den er imidlertid et hode over de andre robotstøvsugerne slik at den ikke kommer like lett under møbler som sofaer og senger. Det vil være avhengig av hvordan det ser ut hos deg om Dyson 360 Eye for en fordel eller ulempe under navigeringen.
Som navnet tilsier navigerer Dyson 360 Eye med et 360 graders kamera og den "ser" omgivelsene sine for å navigere og kartlegge boligen. Kartet får du opp i appen, sammen med en rekke funksjoner for å kontrollere den. Du kan starte rengjøring, se hvor den befinner seg, se rengjøringslogg og få feilmeldinger. I tillegg er det lagt inn støtte for stemmestyring med Alexa, selv om denne begrenser seg til start og stopp av støvsuging. Flere av testene gir imidlertid trekk for middelmådig brukervennlighet og buggete app, selv om det er verdt å påpeke at dette er noe som virker å ha blitt bedre med tiden.
Et annet trekk med denne som skiller den fra resten av modellene er at den er utstyrt med larveben, som kombinert med resten av designet gjør at den minner mer om en futuristisk tanks enn en robotstøvsuger. Larvebeina skal, hvert fall i teorien, hjelpe den å lettere komme over terskler og hindringer. Et annet trekk med maskinen er at den ikke kommer helt ut i sidene ettersom den mangler sidebørste.
Samtlige tester understreker at Dyson 360 Eye er markedets kraftigste robotstøvsuger og at rengjøringsevnene er prioritert, dessverre på bekostning av navigering og andre funksjoner hevder noen videre. Et problem med navigeringen som er verdt å merke seg er at den trenger lys for å kunne "se" og navigere da den bruker et optisk kamera og ikke lasere slik mange av konkurrentene. Enkelte kommenterer også at den begynner å kjøre rart om det blir for mørkt.
Den største innvendingen mot 360 Eye er imidlertid at det er testens dyreste robot. Den har til gjengjeld en kvalitetsfølelse ikke mange andre robotstøvsugere kan skilte med og enkelte våger seg til å sammenligne støvsugeregenskapene med den fra tradisjonelle støvsugere. Denne ytelsen går på bekostning av batteriet og den har blant testens dårligste driftstider. Dette kombinert med en noe lang ladetid gjør at den gjerne bruker lang tid på å bli ferdig med en rengjøringssyklus. Kjører man maskinen mens man er på jobb er ikke dette nødvendigvis et stort problem.
Spesifikasjoner
Tidsplan: Ja
Navigasjon: Kameranavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Nei
Moduser: Max og Quiet mode
Vekt: 2,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 12 cm - 24 cm - 23 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 45 min, 70 i quiet mode
Batteritype: Li-ion
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!