Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
UTVIKLER: Simen Owesen-Lein er en av de som hver dag jobber for å gjøre test.no enda bedre.

Hvordan fungerer test.no?

Test.no ønsker å gjøre det enklere for deg å finne produktene som er best i test på tvers av forbrukertester. Én test kan si litt om et produkt, mens flere tester kan si mye!

Hvordan beregner vi testresultatene?

For å finne samlet poengsum på tvers av ulike testkilder, har vi laget et system som omregner terningkast, stjerner og andre testresultater til en samlet poengsum mellom 0 og 100. 0 er laveste poengsum, 100 er høyeste.

Hvordan presenteres testresultatene?

Vi har gjort det slik at poengsummer basert på bare én test, skjules med mindre du aktivt ønsker å inkludere disse. Når vi kårer testvinnere har vi også satt en grense på at produktet må ha to tester eller mer for å kunne bli kåret til best i test. Årsaken til dette er at vi anser poengsummer basert på én kilde for å være utilstrekkelig for å si noe sikkert om et produkt, og at enkelt-tester oftere treffer ytterpunktene i skalaen enn hvis man legger flere tester til grunn.

I produktkategorier med få produkter og/eller få tester vil imidlertid også produkter med bare én test vises for å kunne presentere et tilstrekkelig utvalg av produktene innenfor denne kategorien. Men også her kreves minst 2 tester for å kunne bli kåret til testvinner.

Hvilke tester inkluderes?

Ved å innhente data fra flere solide kilder i flere land, er vi trygge på at poengsummene vi presenterer gir et godt inntrykk av produktet. Når vi vurderer om en gitt test er god nok til å bli inkludert i vår samletest, legger vi flere ting til grunn. For det første er det viktig at testene er objektive. Betalte, kommersielle eller selektive tester ekskluderes fra testgrunnlaget. Tester med åpenbare mangler når det gjelder grundighet eller utvalg utelates også. Det samme gjør tester hvor fagfolk eller andre eksperter på området ikke har vært involvert i prosessen. Vi inkluderer både spesifikke produkttester og kategoritester hvor man har testet en hel produktkategori.

Vi vil gjerne ha innspill

Selv om vi gjerne skulle klart å teste alle produkter innen alle kategorier, vil det til enhver tid være produkter, tester og kategorier som ikke ligger representert på test.no. Hvis du savner noen vesentlige produkter, tester eller testkilder vil vi veldig gjerne få informasjon om dette på redaksjonen@test.no, slik at vi kan inkludere disse på siden.

Finner du tekniske feil på siden vil vi gjerne få informasjon om dette på teknisk@test.no.

Skulle du ellers ha innspill til hvordan vi kan gjøre siden bedre, hører vi gjerne fra deg på kontakt@test.no