Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #galaxy

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

29 treff

Test av populære mobiltelefoner: Her er toppmodellene for 2020

En rimelig smarttelefon er årets testvinner. I denne testen kan du sammenligne de mest populære mobiltelefonene på markedet nå og se hvilken som er best i test.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone #iphone11pro #iphone11 #samsung #s10 #huawei #huaweip30pro #oneplus #galaxy #google #pixel #sony #xperia #xiaomi #mi

Kan et nettbrett erstatte PCen din?

Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipadpro #samsung #galaxy #tab #huawei #mediapad #pro #lenovo #hybrid #2-i-1 #yoga #miix #asus #zenpad #zenbook #flip #chromebook

Apple tilbake i toppen

Mye har skjedd på mobilfronten de siste årene. Stadig vekk lanseres nye mobiltelefoner og mellom- og lavprissegmentet utvides med nye utgaver som tar opp kampen mot de etablerte toppmodellene.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy #lg #huawei #nokia #sony #xperia #motorola #apple #iphone #honor #xiaomi #google #moto #htc #oneplus #zenfone

Høstens beste bærbare PC-er

Bærbare PC-er er fortsatt svært populære i Norge, og salget økte i 2016. Produsentene lanserer stadig nye laptoper, og i denne testen har vi inkludert PC-er som egner seg til skole og jobb. Blant hybrider, business- og gaming-PC-er guider vi deg til de beste laptop-kjøpene.

Les saken

#pc #asus #hybrid #nettbrett #hp #dell #chromebook #lenovo #toshiba #satellite #radius #apple #macbookair #samsung #notebook #galaxy #tabpro #acer #microsoft #huawei

Finn den beste PC-en til ditt bruk

Selv om salget av bærbare PC-er har stupt de siste årene, fortsetter produsentene å lansere nye PC-er i tillegg til hybrider, og mange spår at disse vil ta over for PC-salget. Her får du en oversikt over de beste modellene i 2016.

Les saken

#nettbrett #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #asus #hp #dell #chromebook #lenovo #toshiba #satellite #radius #apple #macbookpro #macbook #macbookair #samsung #notebook

De hotteste mobiltelefonene akkurat nå

Hvilken mobiltelefon er den beste av de beste, og har de billigere alternativene noe å stille opp med mot de dyreste flaggskipene?

Les saken

#mobiltelefon #huawei #google #nexus #lg #apple #iphone #samsung #galaxy #sony #xperia #htc #microsoft #lumia #oneplus #motorola #moto-g #9pro #xiaomi #nova

Årets heftigste nettbrett

Nettbrett har blitt svært populære de siste årene, og det får mye av skylden for nedgangen i PC- salget. Her får du en oversikt over hvilke testscore ulike nettbrett har fått i både norske og utenlandske tester.

Les saken

#nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy #htc #google #nexus #apple #ipad #ipad-mini #ipad-pro #nvidia #shield #lenovo

Kongen av nettbrett

Det aller første nettbrettet så dagens lys i april 2010, og siden den gang har markedet eksplodert. Hvilket nettbrett troner på toppen i dag?

Les saken

#nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy #htc #google #nexus #apple #ipad #ipad-mini #nvidia #shield #galaxy-note #ipad-pro

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip er som navnet indikerer en brettbar smarttelefon som tar lite plass i lommen, men har stor skjerm når den brettes ut. Galaxy Z Flip en liten og nett modell, der de tidligere forsøkene på brettbare smarttelefoner har vært på størrelse med murstein, og hatt utbrettet skjerm som et nettbrett og priser til å svette av. Skjermen med sine 6,7 tommer er av glass, som på en eller annen måte er laget slik at det kan bøyes når mobilen foldes sammen uten å knuse. Glasset er dermed like fleksibelt og sårbart som plast.

På utsiden av mobilen er det en mini-skjerm hvor man får varsler og man kan styre blant annet musikk. Dessverre er det fortsatt slik at Netflix, YouTube og flere fortsatt sliter med å levere videoinnhold til ulike skjermstørrelser, og skjermformatet på Z Flip er intet unntak. Kameraet er ok, men ikke like godt som på Galaxy S20 Ultra, og er mer likt kameraet i Galaxy S10. Med Z Flip kommer muligheten for å sette fra seg mobilen og ta bilde, og sånn sett fungerer den som et kamerastativ. Batteritiden er dårlig, og en av de største svakhetene med mobiltelefonen. Hvis du først skal kjøpe mobil i denne prisklassen får du av konkurrerende modeller et betydelig bedre kamera, større batteri, bedre byggekvalitet og en vanntett mobil.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Z Flip
Skjerm: 6,7 tommer, Foldable Dynamic AMOLED, Ultra Thin Glass
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855+, 8 kjerner (1 x Kryo 485@2,96 GHz + 3 x Kryo 485@2,42 GHz + 4x Kryo 485@1,78 GHz),
Lagring: 256 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 8GB
Teknologi: Bøyelig glass, Fingeravtrykkleser (montert på siden), akselerometer, gyro, ikke støtte for 5G,
Vekt: 183 gram
Størrelse: 167,9 x 73,6 x 7,2 mm
Kamera: 12 megapiksler f/1.8, Dual Pixel, OIS, PDAF + 12 MP, f/.2.2 ultrawide. Frontkamera: 10 megapiksler, f/2.4, PDAF
Operativsystem: Android 10 + Samsung One UI
Batteri: 3300 mAh. Hurtiglading (15W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S er en hybrid PC, altså midt i mellom PC og nettbrett. Den får skryt for pent og tynt design, og svært god battertitid. Prosessoren kunne vært sterkere, og sett i forhold til prisen er ikke alle enige i at den gir mest for pengene. Tastaturet oppleves også som upraktisk, og sammen med mangel på utganger trekker dette ned helhetsinntrykket.

Produktspesifikasjoner


Modell: Samsung Galaxy TabPro S
Batteritid: Opptil 10,5 timer
Skjerm: 12" berøringsskjerm Full HD (2160 x 1440)
Lagring: Opptil 256 GB
Minne: 4 GB
Vekt: 0,6 kg
Prosessor: l Intel Core m3-6Y30
Grafikk: Intel HD 315
Porter: USB Type-C
Operativsystem: Windows 10 Home,

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #samsung #galaxy #tabpro

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Galaxy Tab S 10.5 får mye skryt for en perfekt skjerm, et svært godt batteri, samt at nettbrettet er tynt og lett. Flere testkilder skulle derimot ønske at ytelsen og designet var hakket bedre.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Tab S4

Samsungs ferskeste flaggskip Galaxy Tab S4 er utstyrt med Samsungs nye "DeX modus", som ligner mer på et tradisjonelt skrivebord man kjenner fra dataverdenen. Den er ment å være et nettbrett å arbeide på, og er i så måte en direkte konkurrent til iPad Pro. Kritikerne lar seg imidlertid ikke begeistre noe særlig. Modellen kritiseres særlig for å være overpriset, utstyrt med middelmådig tastatur og ha lite responsiv berøringsskjerm i “Dex-modus”. At man heller ikke har en touchpad i tastaturet forverrer det sistnevnte punktet. S-pen følger med, men oppbevaringsløsningen til den er lite gjennomtenkt.

Nettbrettets største ankepunkt virker å være at det havner på halvdistanse med tanke på hvilket segment det ønsker å være i. Ikke like god som hverken Apples iPad Pro eller Windows 2-i-1-løsninger, men priset relativt likt. Det imidlertid generelt enighet om at dette er det beste alternativet om man ønsker et Android-nettbrett å jobbe på.

Til underholdning er Tab S4 også velegnet. Er dette hovedformålet med nettbrettet så vil imidlertid prisen fort være i overkant. SuperAMOLED-skjermen er klar, god og lyssterk. Lyd&Bilde hevder også at den er bedre egnet til filmtitting enn iPad.

Som med forgjengeren har Samsung droppet fingeravtrykkleseren til fordel for iris-skanner, som dessverre ikke fungerer like smertefritt. Kameraene tar kurante bilder, men snur ingen hoder, og Samsung leverer bedre kamera på telefonene sine enn i dette nettbrettet ifølge Notebookcheck.

Batteritiden imponerer heller ikke, men den holder lenge om man kun ser film på den.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 249 x 164 x 7 mm
Vekt: 482 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 2560 x 1600 px, 287,51 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835 (2,35 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB (50,7 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S3

Samsungs toppmodell fra 2017 imponerte flere ved lansering og er fortsatt et bra alternativ, særlig om man vil ha et nettbrett med Android.

S-Pen følger med, og det er i tillegg støtte for eksternt tastatur for å gjøre nettbrettet mer egnet til produktivitet. Videre er den utstyrt med fingeravtrykkleser, men den mangler støtte for NFC.

Bildene man tar med nettbrettet blir ok, men med datert teknologi er det ikke overraskende at man finner bedre kameraer.

Det er uenighet blant testene omkring batteritiden. Notebookchecker kommenterer at den har blitt forbedret siden Samsung Galaxy Tab 2, men Alphr på sin side er skuffet over at den har tapt seg sammenlignet med forgjengeren.

Ettersom skjermen er lys og støtter HDR egner S3 seg dermed godt til å se filmer og serier. Tek.no slår til og med fast at det er “En skjerm hinsides alt vi har sett i nettbrett tidligere”.

Enighet om at ved lansering var dette det beste Android-nettbrettet man kunne få tak i. Prisen veid opp mot begrensningene med Android er imidlertid et ankepunkt hos de fleste kildene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 237 x 169 x 6 mm
Vekt: 434 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1526 px, 264 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 (1,6 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (23,1 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6000 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Galaxy Tab S2 9.7 er raskt, tynt, lett og har svært god skjermkvalitet. Flere mener det er for dyrt, og at det ikke er en stor nok oppgradering fra forgjengeren Galaxy Tab S.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Tab Active 2

Med Samsung Galaxy Tab Active 2 har Samsung lansert versjon to av nettbrettet sitt som er myntet på røffere enn normal bruk og som skal tåle litt bank. Med IP68-sertifisering (den høyeste IP-sertifiseringen) er Tab Active 2 bedre rustet enn de fleste mot støv og vann.

Med på kjøpet får man samsungs S-Pen som har en oppbevaringslomme i beskyttelsesdekselet.

Batteriet er midt på treet, men det er litt uenighet mellom kildene hvorvidt det er bra nok eller ikke.

Det er en del ulike meninger blant testene om Active 2 er et bra nettbrett eller ikke. Innmaten er svak, den er i overkant dyr og skjermen er middelmådig. Samlet sett kan man imidlertid konkludere med at det er et bra nettbrett om man bruker det rett. Det er et robust nettbrett og skjermen kan brukes også med hansker eller våte fingre. Dette er ikke et underholdningsapparat, men et nettbrett myntet på dem som har behov for smarte løsninger på farten, og gjerne i røffere forhold enn på kontoret. Det at den tåler røff behandling og er utstyrt med den gode S-pennen gjør at nettbrettet egner seg godt til arbeidsplasser eller camping-turer, men ta gjerne med et ekstra batteri(det kan byttes) om du vil være sikker på at maskinen skal holde gjennom dagen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.1 (Nougat)
Mål (hbd): 133 x 238 x 13 mm
Vekt: 512 g
Skjerm: 8”, 16:10, 800 x 1280 px, 189 PPI
Prosessor: Samsung Exynos 7870 Octa (1,6 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB (9,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4450 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab A 10.5

Samsung Galaxy Tab A 10.5 ble lansert samme dag som storebror Galaxy Tab S4. Foruten skjerm- og batteristørrelse er det imidlertid lite likhetstrekk å finne da storebror S4 er et hakk over Tab A på de fleste områder. Tab A er for eksempel utstyrt med en skjerm med lavere oppløsning og har ikke like mye arbeidsminne å jobbe med som storebror.

Kameraene er helt kurante, men bilder blir litt utvasket med bare middels godt detaljnivå. Sammenligner man for eksempel med en god kameratelefon vil man fort bli skuffet da disse ligger et stykke foran.

Tab A kan ikke skryte på seg noe fingeravtrykkleser, men er i stedet utstyrt med ansiktsgjenkjenning.

Selv om skjermen ikke er helt i toppsjiktet er den god og lyssterk i bruk. Tenker man å bruke nettbrettet til spilling, må man imidlertid være inneforstått med at man ikke kan spille med de høyeste innstillingene på alle spill.

Man kan oppleve noe hakking under tung bruk, men ikke så mye at det blir plagsomt. Modellen får også kritikk for å mangle støtte for stylus.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 260 x 161 x 8 mm
Vekt: 531 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 1920 x 1200 px, 216 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 450 (1,8 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy S8 (+)

Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S8 + er to modeller hvor det eneste som skiller dem er størrelse og vekt. Derfor har vi valgt å legge dem sammen i denne testen, da innhold og ytelse skal være det samme. Mobilen har en stor skjerm som rundes av i kantene. Den har god ytelse og lar deg kjøre flere apper samtidig ved siden av hverandre. Den tradisjonelle hjemknappen er byttet ut med en virtuell hjemknapp på skjermen, og hvordan den oppleves å bruke varierer. Designet får skryt, og det oppleves som intuitivt å bruke smarttelefonen. Nytt for modellen er også et mindre forstyrrende varslingssystem enn det mobilene tidligere har hatt. Modellen er den første som har Bluetooth 5.0. Lyden for avspilling er ikke noe å skryte av, men fungerer fint med hodetelefoner. Samtalelyd og mikrofon er derimot svært bra og samtaler oppleves som klare og tydelige. Tastaturet er godt, og batteritiden er godkjent, med alt fra en til to dager mellom hver lading, avhengig av bruk. Mobilen kan åpnes med både ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk, men begge deler kunne vært mer brukervennlige. Med sin IP68 sertifisering kan den overleve 30 minutter under vann, og den er også støvtett.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S8 (+)
Batteri: 3000 mAh(3500 mAh)
Skjerm: 5,8 tommer, Super AMOLED, 2960 x 1440 ( 6,2 tommer, Super AMOLED, 2960 x 1440)
Lagring: 64 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Trådløs hurtiglading (Qi), HDR, USB-C, ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk
Vekt: 151 gram (171 gram)
Størrelse:14,89 x 6,81 x 0,8 cm (15,95 x 7,34 x 0,81 cm)
Maskinvare: Samsung Exynos 8895
Grafikk: Mali G71
Kamera: 12 MP/ frontkamera 8 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat + Samsung Experience
Kamera: 12 MP/ frontkamera 8 MP

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S7 Edge

Den buete Samsung Galaxy S7 Edge har en 5,5 tommer skjerm, og er dermed litt større og dyrere enn den vanlige S7. S7 Edge sies å ha noen designmessige og praktiske fordeler over den flate versjonen, og økningen i prisen forsvares av flere. S7-serien oppleves som nær perfekt, men flere mener prisen er for høy.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S7

Galaxy S7-serien er flaggskipene fra Samsung i 2016. Samsung Galaxy S7 har en flat 5,1 tommer skjerm, og er vanntett, råsterk, har godt kamera og et design mange faller for. Flere sier den er nær perfeksjon, men prisen er høy.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6 Edge+

Den største telefonen i S6-serien fra Samsung er Galaxy S6 Edge+. Den kalles en phablet med sin 5,7 tommer flotte skjerm. Den har fantastisk ytelse og et tiltrekkende design. Den kan imidlertid være ukomfortabel å holde over en lang periode, og den får trekk for høy pris.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 Edge har bare et par ørsmå endringer i spesifikasjonene fra den flate Galaxy S6, men selskapet tar seg bedre betalt for den buete skjermen. Designet er attraktivt, men flere testkilder hevder skjermen er mindre ergonomisk enn den flate, og at det er problemer med refleksjoner og mindre forvregninger. Ellers er prestasjonene like gode som S6.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6

Samsungs flaggskipmodell fra 2015 regnes som en av de beste Android-mobilene. Galaxy S6 har en flat 5,1 tommer skjerm, rask prosessor, fantastisk kamera og god kvalitetfølelse. Noen mener batterilevetiden kunne vært bedre. Flat skjerm og lavere pris er i all hovedsak det som skiller denne fra den buete Edge-modellen.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Ultra er for øyeblikket den nyeste toppmodellen til Samsung som er fullpakket med godsaker som støtte for 5G, stort batteri (500mAh), 4 x teleskopzoom, stor bildebrikke, bedre skjerm og bedre fingersensor. Ingen av disse teknologiene er nye, men ingen andre enn Samsung har så langt lansert en smarttelefon som har alle disse teknologiene i samme produkt. Ulempen med dette er størrelsen og vekten på mobilen, og Tek mener at murstein er en passende beskrivelse.

Enormt batteri til tross, det varer ikke så lenge som man kunne håpe på og dette skyldes nok skjermen (120 bilder i sekundet), men man kan endre til en lavere bildefrekvens og da holder batteriet betydelig lengre. OneUI-menyene skal være designet for å kunne bruke mobilen med en hånd, men dette fungerer nok best for dem med svært store hender. Skjermen med HDR-støtte får skryt for gode bilde- og video-opplevelser, med bra fargegjengivning og spenn i lysstyrke.

Kameraet er ok, det har opptil 100 x zoom, men benytter man zoomen sitt fulle potensial, kan omtrent man telle pikslene i bildet. Vidvinkelkameraet har svært god oppløsning, men dessverre varierer bildekvaliteten mye med tilgjengeligheten på lys, og bilder tatt innendørs skuffer på kvalitet. Nattmodusen er forbedret, og kan nå måle seg med Huawei, men er på ingen måte bedre. Alt i alt er det en god mobil som kan måle seg med andre toppmodeller på markedet, men prislappen tatt i betraktning er dette en dyr fornøyelse. Det er også verdt å merke seg at versjonen med mest lagringsplass og trådløse ørepropper ikke er tilgjengelig i det norske markedet.

Produktspesifikasjoner

Modell: Galaxy S20 Ultra
Skjerm: 6,9 tommer, Dynamic AMOLED, 3200 x 1440, HDR 10+, 120 Hz
Grafikk: Mali G77 MP11
Prosessor: Samsung Exynos 990, 8 kjerner (2x 2,73 GHz Mongoose M5 + 2x 2,6 GHz A76 + 4x 2 GHz A55),
Lagring 128
Minne/RAM: 16GB
Teknologi: 5G, fingerleser, eSIM + dual SIM
Vekt: 220 gram
Størrelse: 166,9 x 76 x 8,8 mm
Kamera: 108 megapiksler, f/1.8, OIS + 12 MP utravidvinkel, f2.2 + 48 MP 4x tele, OIS + DepthVision (ToF-kamera). Frontkamera: 40 MP, f/2.2
Operativsystem: Android 10 + Samsung One UI
Batteri: 5000 mAh.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20 Plus

Samsung Galaxy S20 Plus er med sine 6,7 tommer og 4500 mAh batteri, mobilen mellom S20 og S20 Ultra. Det reflekteres også i prisen og flere anmeldere mener at S20 Plus er den modellen av de tre som gir deg det beste fra begge verdener. I likhet med sine to søstermodeller får den skryt for skjermkvaliteten (240 Hz fingersensor og 120 Hz), og mobilen vil være godt egnet til gaming. Dessverre går ytelsen på skjermen utover batteritiden, og det merkes ekstra godt når batteriet ikke er like stort som i S20 Ultra.

Kameraet er en annen faktor som imponerer anmelderne, selv om det ikke har teleskop-zoomen til S20 Ultra, skal den klare 30 x digital zoom. Den har også Time of Flight-kameraet som måler avstand og gjør at portrettmodus og AR-funksjoner fungerer optimalt. Mobiltelefonen har støtte for 5G, men kan også kjøpes i en versjon som kun har 4G støtte. Fingeravleseren til Samsung er dessverre fortsatt ikke helt på toppen blant de beste, og derfor kan det hende at ansiktsgjenkjenningen er et bedre alternativ.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S20 Plus
Skjerm: 6,7 tommer, Dynamic AMOLED, 120 Hz, 240 Hz berøringssensor, HDR10+, 3200 x 1400 piksler, hole punch display
Grafikk: Mali G77 MP11 GPU
Prosessor: Samsung Exynos 990 (2x Mongoose M5 @ 2,73 GHz + 2x A76 + 4x A55),
Lagring: 128 GB, plass til minnekort
Minne/RAM: 8 (4G)/12 (5G) GB
Teknologi: Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 186 gram
Størrelse: 161.9 x 73.7 x 7.8 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, Dual PIxel, PDAF, OIS + 64 MP tele, f/2.0, PDAF OIS (3x hybridzoom) + 12 MP f/2.2 ultravidvinkel + 0,3 MP ToF-dybdekamera
Operativsystem: Android 10.0; One UI 2
Batteri: 4500 mAh. Hurtiglading (25W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 er den minste og rimeligste mobilen av de tre S20-modellene på markedet. Med sine 6,2 tommer, 240 Hz fingersensor og 120 Hz gir skjermen god brukeropplevelse, og blir omtalt som en av de beste skjermene fra Samsung. Det gjør at mobilen også er godt egnet til gaming, da følsomheten på skjermen gjør at berøringen kan gjøres svært presist.

Batteritiden er god selv om batteriet ikke er blant de største (4000 mAh) og det merkes godt når skjermen har såpass kraftig ytelse, men batteriet støtter både trådløs og hurtiglading. Kameraet har fått seg en oppgradering, selv om S20 ikke har det såkalte Time of Flight-kameraet slik som Plus- og Ultra-modellene har. Kameraet har heller ikke teleskop-zoomen til Ultra, men skal vi tro anmelderne gjør ikke det så mye. Mobiltelefonen har støtte for 5G.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S20
Skjerm: 6,2 tommer Dynamic AMOLED, 120 Hz, 240 Hz berøringssensor, HDR10+, 3200 x 1400 piksler, hole punch display
Grafikk: Mali G77 MP11 GPU
Prosessor: Samsung Exynos 990 (2x Mongoose M5 @ 2,73 GHz + 2x A76 + 4x A55),
Lagring: 128 GB, plass til minnekort
Minne/RAM: 8GB
Teknologi: Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 163 gram
Størrelse: 151.7 x 69.1 x 7.9 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, Dual PIxel, PDAF, OIS + 64 MP tele, f/2.0, PDAF OIS (3x hybridzoom) + 12 MP f/2.2 ultravidvinkel
Operativsystem: Android 10.0; One UI 2
Batteri: 4000 mAh. Hurtiglading (25W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Galaxy Note Pro 12.2 er først og fremst produsert for forretningsfolk. Det får skryt for den medfølgende pennen til skjermberøring, god ytelse og batterilevetid. De fleste gir plusspoeng for stor og god skjerm. Det er imidlertid tungt og tar lang tid å lade opp.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #galaxy-note

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 er årets nye versjon av den brennhete modellen Note 7 fra i fjor. Etter alt å dømme skal ikke årets versjon være selvantennende. Sammenlignet med S-serien har Note-modellene gjerne bedre ytelse og batteri. Det som i hovedsak skiller denne fra Galaxy 8S+ er S-pennen og to kameralinser bak, samt prislappen for å påminne oss om eksklusiviteten. Kameraet får skryt for klare og skarpe bilder. Det har lett for å fokusere og tar gode bilder også under dårlige lysforhold. Mobilen er vanntett og har solid byggekvalitet. Skjermen er skarp og lys, og ytelsen gjør at brukeropplevelsen er sømløs. Lyden er god, og det følger med bra ørepropper. Du kan velge mellom minnekort eller plass til ekstra SIM-kort.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 8
Batteri: 3300 mAh
Skjerm: 6,3 tommer, 2960 x 1440, AMOLED
Lagring: 64 GB, plass til minnekort
Minne: 6 GB
Teknologi: S-Pen, Bluetooth 5.0, Trådløs lading
Vekt: 195 gram
Størrelse: 16,25 x 7,46 x 0,85
Prosessor: Samsung Exynos 8895
Kamera: 12 MP + 12 MP (2x zoom), Dual Pixel
Operativsystem: Android 7.1.1
Grafikk: Mali G71MP20

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus og Samsung Galaxy Note 10 er to relativt like modeller. Det som skiller dem er størrelse, skjerm, lagringsplass, minne og pris, som er større og høyere hos Plus-modellen. Samsung Galaxy Note 10 Plus har også plass til minnekort. Ettersom de fleste testpanelene skiller disse modellene i testene sine, har vi også valgt å gjøre dette, til tross for at modellene er relativt like.

Pennen som følger med kan være god å ha når mobilens skjerm måler 6,8 tommer. I tillegg har pennen gyroskop og akselerometer, som gjør at mobilen leser bevegelsene du gjør med pennen i luften, og slik kan du styre blant annet det meste i kameraappen, og navigerer rundt i menyene generelt. Ved hjelp av Dex-funksjonen kan man bruke pennen til å styre PowerPoint-presentasjoner. Pennen kobles til via Bluetooth, og den har en batteritid på ca. 12 timer. Den lades i "pennelommen" på siden av mobilen. Samsung Galaxy Note 10 Plus er laget i glass med aluminiumsramme og byggekvaliteten oppleves solid.

Som på de fleste andre toppmodeller finner man et trippelkameraoppsett på baksiden, og kameraet beskrives som helt greit, men det slår ikke de beste på markedet. Det består av vidvinkelkamera, et ultravidvinkelkamera og ett som gir deg 2x zoom. Nattmodusen er betraktelig forbedret fra S10, og klarer nå å matche med Huaweis beste. Amoled-skjermen får skryt, men anmelderne savner mini-jacken. Imidlertid er Bixby-knappen intet savn, og låsetasten er på venstreside av mobilen. Skal du bruke hodetelefoner må du enten bruke trådløse, noen med USB-C- tilkobling, eller bruke en overgang (må kjøpes i tillegg). I tillegg til et par USB-C-ørepropper følger det også med en hurtiglader med 25 watt, til tross for at mobilen støtter lading opptil 45 watt. Samsung er med andre ord litt gjerrige på toppmodellens ekstrautstyr, tatt i betraktning prislappen på denne mobilen. Ellers lar anmelderne seg irritere over varslene som plinger inn i tide og for det meste utide.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 10 Plus
Skjerm: 6,8" Dynamic AMOLED, 3040 x 1440 piksler, HDR10+
Grafikk: Mali-G76 MP12
Prosessor: Exynos 9825, Octa-core (2x2.73 GHz Mongoose M4 & 2x2.4 GHz Cortex-A75 & 4x1.9 GHz Cortex-A55
Lagring: 256/512 GB, plass til MicroSD
Minne/RAM: 12 GB
Teknologi: Fingerleser i skjerm, ikke busslomme - S-penn med blåtann. Dual SIM.
Vekt: 196 gram
Størrelse: 162.3 x 77.2 x 7.9 mm
Kamera: 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2, Time of Flight/DepthVision-sensor, 10 MP f/2.2
Operativsystem: Android 9.0, kan oppgraderes til Android 10.0
Batteri: 4300 mAh. Hurtiglading, trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 er "lillebroren" Samsung Galaxy Note 10 Plus. Det som skiller dem er størrelse, skjerm, lagringsplass, minne og pris. Plus-modellen har også plass til minnekort. Skjermen på Galaxy Note 10 er med sine 6,3 tommer relativt normal for smarttelefoner nå om dagen, og den får skryt for kvalitet. Note 10 kommer altså med penn med Bluetooth-tilkobling, og denne har gyroskop og akselerometer, som gjør at mobilen kan lese bevegelsene dine når du vifter med pennen. Nesten alt i kameraappen kan styres med pennen, og du kan også bruke den til å navigere rundt på telefonen når det er kaldt. Ved å bruke Dex-funksjonen kan du også holde PowerPoint-presentasjoner på storskjermen og bruke pennen til å styre presentasjonen. Pennen har et eget batteri som lades når du setter pennen i "lommen" på mobilen, og en batteritid på ca. 12 timer.

Skjermen er nesten heldekkende, med unntak av en litt bredere kant nederst og et midtstilt frontkamera. Bixby-knappen som har skapt frustrasjon siden Galaxy S8, er også fjernet og det samme er port for hodetelefoner. Ellers får du med et par ørepropper med USB-C kabel av helt ok kvalitet. Samsungs programvaresystem One UI, er fortsatt noe lunefullt, og man møter innimellom noen rare bugs, feilmeldinger og rusk i maskineriet. Kameraet er det samme som på Galaxy S10 og S10 Plus, men med en ekstra funksjon for dybdefotografering. Oppsummert får du en mobil som er svært lik S10, men med penn og en høyere prislapp.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 10
Skjerm: 6,3" Dynamic AMOLED, 2280 x 1080 piksler, HDR10+
Grafikk: Mali-G76 MP12
Prosessor: Exynos 9825
Lagring: S10:256 GB, ikke plass til MicroSD
Minne/RAM: 8 GB
Teknologi: Fingerleser i skjerm, ikke busslomme - S-penn med Bluetooth. Dual SIM.
Vekt: 168 gram
Størrelse: 151 x 71,8 x 7,9 mm
Kamera: 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2. frontkamera, 10 MP f/2.2
Operativsystem: Android 9.0, kan oppgraderes til Android 10.0
Batteri: 3500 mAh. Hurtiglading, trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy