Sony lager fremdeles de beste trådløse hodetelefonene
Det er ingen endringer på tronen i årets samletest av trådløse hodetelefoner, men to ganske ukjente utfordrere biter godt fra seg.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
92 treff
Det er ingen endringer på tronen i årets samletest av trådløse hodetelefoner, men to ganske ukjente utfordrere biter godt fra seg.
En rimelig smarttelefon er årets testvinner. I denne testen kan du sammenligne de mest populære mobiltelefonene på markedet nå og se hvilken som er best i test.
På jakt etter helt trådløse ørepropper? Her finner du ørepluggene som er best i test.
Bose har mistet plassen som kongen av støykansellering og trådløse hodetelefoner. Se hvilken modell som er best i test.
Det er jevnt i toppen i årets test av actionkameraer. GoPro gjør framstøt og beviser hvorfor de lenge har vært markedsledende i sjangeren.
Har du ennå ikke kastet deg på DAB-toget? I denne oppdaterte oversikten finner du de beste DAB-radioene i 2018.
Visste du at tv-er har utviklet seg enormt mye de siste årene? Nå er tv-skjermen attraktiv enten du bruker den til å se på Netflix og HBO eller lineær-tv. Sjekk ut listen over de aller beste tv-ene på markedet her.
Vinyl er i vinden som aldri før, og de siste årene har det kommet utallige nye platespillere på markedet, både fra gamle og nye produsenter. Her får du en oversikt over de beste og dårligste vinylspillerne.
Mye har skjedd på mobilfronten de siste årene. Stadig vekk lanseres nye mobiltelefoner og mellom- og lavprissegmentet utvides med nye utgaver som tar opp kampen mot de etablerte toppmodellene.
Har du lyst til å kutte ledningene på hodetelefonene dine? Her er oversikten over de beste trådløse hodetelefonene på markedet nå.
Når våren og sommern nærmer seg, vil stadig flere ta med musikken ut i parken eller på tur, men ikke alle trådløse høyttalere egner seg til den slags bruk. Les testen for å se hvilke høyttalere du kan ta med deg ut og hvilke du bør la stå igjen hjemme.
2017 er året flere av de største radiokanalene forlater FM-nettet, og mange vil gå til innkjøp av DAB-radio. Vi har samlet sammen forbrukertester fra norske og utenlandske anmeldere, slik at det blir enklere for deg å unngå bomkjøp. Her ser du hvilke DAB-radioer som er best i test.
Er du en av 440.000 nordmenn som vurderer en aktivitetmåler i år? Sjekk hvilket treningsarmbånd som passer best; det er ikke sikkert det er en Fitbit.
Er du på jakt etter trådløse øreplugger finnes det mange varianter å velge mellom og det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke som er best. Derfor har vi samlet sammen alle testene vi fant, slik at du enkelt kan finne de øretelefonene som er best i test, og som passer best til din bruk.
Skal du ha nye ørepropper er det mange modeller i ulike prisklasser på markedet. Noen gir mye for pengene, mens andre er det best å holde seg unna.
Markedet er fylt av smartklokker i alle mulige varianter, men skal vi tro anmelderne er ikke alle klokker like lure. Velg den klokken som passer best til deg og dine behov, og sjekk hvilken som er best i test.
Ønsker du bedre lyd fra TV-en, kan en lydplanke være løsningen. Den er spesielt designet for å passe til flatskjermer, og velger du riktig lydplanke du kan få tilnærmet kinolyd rett hjem i stua.
Projektorer kommer i mange former og prisklasser. Sjekk hvilke som gir mest valuta for pengene enten du skal realisere hjemmekinodrømmen, holde presentasjoner på jobben, eller ser etter en flerbruksmaskin.
Trådløse og bærbare høyttalere gir nye muligheter for hvor du kan ta med deg favorittmusikken din. I denne testen får du oversikt over hvilke høyttalere som passer til tur, i bassenget eller hvilken du bør la stå igjen hjemme.
De siste årene har GoPro nesten blitt synonymt med actionkameraer. De har vært markedsledende lenge og regnes av mange som aller best. Basert på flere norske og utenlandske forbrukertester får vi svaret på om GoPro fortsatt har overtaket på de andre.
Skal du kjøpe ny TV, finnes det nå mange nye og spennende modeller på markedet, og her kan du få en oversikt over de mest populære testvinnerne fra 2015 og 2016.
Kameraer er en dyr investering, men du kan komme unna med et godt kompaktkamera for noen tusenlapper. Du må derimot betale en månedslønn eller to for det aller beste.
Hvilken mobiltelefon er den beste av de beste, og har de billigere alternativene noe å stille opp med mot de dyreste flaggskipene?
Skal du kjøpe nye hodetelefoner er det mange å velge mellom. Kjøp av nye hodetelefoner blir fort en investering, og da kan det være greit å vite hvilke som er best.
Nettbrett har blitt svært populære de siste årene, og det får mye av skylden for nedgangen i PC- salget. Her får du en oversikt over hvilke testscore ulike nettbrett har fått i både norske og utenlandske tester.
Det kan føles fritt og godt med Bluetooth-hodetelefoner, helt uten ledninger som krøller seg sammen og vikles inn i andre ting. Finn ut hvilke som gir deg best lyd.
Det aller første nettbrettet så dagens lys i april 2010, og siden den gang har markedet eksplodert. Hvilket nettbrett troner på toppen i dag?
Xperia XZS er en oppdatert versjon av flaggskipmodellen XZ fra 2016. Den aller største forskjellen er kameraoppgraderingen. I tillegg har den fått litt mer minne og bedre programvare. Den største forandringen med kameraet er at det kan filme veldig sakte såkalt "super slow motion", en fiffig detalj, men hvor mye trenger du det? Kameraet har relativ rask lukkertid, og det betyr at du er avhengig av gode lysforhold om bildene skal ha god kvalitet. Designet har det klassiske Xperia utseendet med skarpe hjørner og avrundede sider. Mobilen er relativ kjapp, og hjemmeskjermen har fått ny og oppgradert grafikk. Tastaturet imponerer ikke, og det er en del irriterende apper og annen reklame som kommer med varsler som man selv må skru av. Mobilen er vanntett. Anmelderne mener generelt at man får mye for pengene.
Produktspesifikasjoner
Modell: Sony Xperia XZS
Batteri: 2 900 mAh
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: hurtiglading og fingersensor
Vekt: 161 gram
Størrelse: 14,6 x 7,2 x 0,81 cm
Prosessor: Snapdragon 820
Kamera: 19 MP,
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk:Adreno 530
Xperia XZ Premium er nok en flaggskipmodell fra Sony. Den har solide skjermrammer i topp og bunn, og løser problemet for dem som har irritert seg over overfølsom berøringsskjerm. Mobilen har et pent design, og solid byggekvalitet. Selv om den har svært blank overflate på baksiden, har den et belegg som forhindrer at fett og fingeravtrykk setter seg. Skjermen er svært lyssterk, har god oppløsning og viser innhold i 4K, dersom appen støtter det. Stereolyd sørger for en fin lydopplevelse, men den er best med hodetelefoner, særlig ved basstung avspilling. Samtalelyden er også god, og kameraet er svært godt og tar skarpe bilder. Mobilen er vanntett.
Produktspesifikasjoner
Modell: Sony Xperia XZ Premium
Batteri: 3230 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 3840 x 2150
Lagring: 64 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 4 GB
Teknologi: hurtiglading, Bluetooth 5.0r
Vekt: 195 gram
Størrelse: 15,6 x 7,7 x 0,79 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 19 MP,4K-video,
Operativsystem: Android 7
Grafikk: Adreno 540
Xperia XZ er en vanntett flaggskipmobil fra Sony. Det er forgjengeren til XZS, og i likhet med sin oppgraderte versjon har også denne Xperia-designet med spisse hjørner og avrundede kanter. Byggekvaliteten er solid. Skjermen har god lysstyrke og oppløsning. Mobilen er rask å bruke og det flyter godt mellom de ulike menyene, takket være kraftig programvare. Men det følger med en del unødvendig skrot og varsler man hadde klart seg uten. Lyden er grei, og Sony har en teknologi som gjør at lyden tilpasser seg hodetelefonene du kobler til. God batteritid og oppgradert kamera er med på å løfte opp mobilen.
Produktspesifikasjoner
Modell: Sony Xperia XZ
Batteri: 2 900 mAh
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: hurtiglading og fingersensor
Vekt: 161 gram
Størrelse: 14,6 x 7,2 x 0,81 cm
Prosessor: Snapdragon 820
Kamera: 23 MP,manuell styring av lukketid og fokus om ønskelig
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Adreno 530
Xperia XA1 er en rimelig modell for deg som setter design fremfor ytelse. Den oppleves som noe ustabil og treg å bruke. Batteritiden er ok. Skjermen kommer til kort både på lysstyrke og oppløsning, og den har ikke fingeravtrykksleser. Oppsummert mener flere anmeldere at i denne prisklassen finnes det andre mobiler som gir deg mer for pengene.
Produktspesifikasjoner
Modell:Sony Xperia XA1
Batteri: 2300 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720
Lagring: 32 GB, plass for micro SD-kort
Minne:3 GB
Teknologi: USB-C, hurtiglading
Vekt: 143 gram
Størrelse: 14,5 x 6,7 x 0,8
Prosessor: MediaTek Helio P20
Kamera: 23 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Mali T880 MP2
Xperia X Compact er den del av compact-serien som er kjent for å være små og kraftfulle. Dessverre er ikke det tilfellet med denne mobilen, da diverse komponenter er byttet ut til fordel for rimligere varianter, og denne modellen er heller ikke vanntett slik de foregående var. Kameraet får skryt, og designet er pent og mobilen er god å holde i. Utover dette merkes det godt at den ikke er noen toppmodell, men batteritiden er god, og den støtter også hurtiglading.
Sony Xperia Z5 Premium er markedsført som flaggskipmodellen fra Sony, men den skuffer flere testkilder. Den har verdens første 4k-skjerm og imponerende spesifikasjoner, men flere mener brukeropplevelsen er dårligere enn spesifikasjonene gir inntrykk av.
Den minste og billigste versjonen i Z5-serien er Sony Xperia Z5 Compact. Flere foretrekker denne fremfor de to andre større versjonene, og mener denne gir deg mest valuta for pengene. Den er vanntett, rask og har god batterilevetid, og den har akkurat passe lommestørrelse. Den får trekk for at skjermen mangler full-HD.
Sony Xperia Z5 er et solid produkt, med vanntett og godt design, nydelig skjerm og god ytelse. Flere savner større endringer fra Xperia Z3, og hevder den mangler det lille ekstra for å hamle opp med de aller beste.
Xperia Z4 Tablet er, som forgjengerne, både vanntett, lett, har skarp skjerm og god ytelse. Denne gangen prøver Sony å være med i kampen som en hybrid-variant, ved å tilby et tastatur man kan kjøpe i tillegg. Nettbrettet får minus for høy pris og dårlig kvalitet på tilleggstastaturet.
Xperia Z3 Tablet Compact er populært fordi det yter godt, er vanntett, lett og har langt batteriliv. Mange mener at kameraet kunne vært bedre, samt at nettbrettet koster for mye.
Sony Xperia Z3+ er vanntett, høy ytelse og har en 5,2 tommer skjerm. Den har hatt flere problemer med overoppheting, og testkildene har derfor vanskeligheter med å anbefale Xperia Z3+ fremfor andre telefoner. Mange savner også flere oppgraderinger.
Xperia Z2 Tablet får plusspoeng for høy ytelse, samt et lett og vanntett design. Mange mener også at skjermoppløsningen og batterilevetiden er veldig god, mens noen nevner svakheter ved lyd og kamera.
Sony Xperia 1 er en toppmodell fra Sony, med en ekstra lang skjerm i formatet 21:9. Anmelderne mener at dette ikke utelukkende er positivt, for man kan oppleve at hoder og føtter havner utenfor skjermen. Bortsett fra dette får OLED-skjermen skryt for farge og oppløsning, men den har noen tilpasningsproblemer til de ulike formatene hos forskjellige strømmetjenester. Stereolyden er svak, og dersom man ser mye video med mobilen, kan dette være et irritasjonsmoment. Bruker du hodetelefoner kommer Dolby-lyden til sin rett.
Batteriet er ikke blant de største på markedet, men Tek synes likevel det holder overraskende godt i forhold til størrelsen. Fingeravtrykksleseren fungerer ikke optimalt, og om det skyldes plassering eller programvaren eller kombinasjonen av de to er ikke godt å si. Kameraet får skryt og kan måle seg med flere av de beste, men det når ikke helt opp til Huawei sitt nivå. I appen Cinema Pro kan du manuelt styre lukketid, fargegradering, ISO og fokus, men ettersom kun fokus kan endres mens man filmer har dette begrenset nytte.
Produktspesifikasjoner
Modell: Sony Xperia 1
Skjerm: 6,5 tommer, OLED, 3840 x 1644 piksler, HDR
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855, 8 x Kryo 485 (1@ 2,84 GHz + 4@ 2,42 GHz + 4@ 1,8 GHz)
Lagring: 128 GB, plass til MicroSD
Minne/RAM: 6 GB
Teknologi: Dolby Atmos. Dual-SIM. Sidemontert fingeravtrykksleser. Ansiktsgjenkjenning.
Vekt: 178 gram
Størrelse: 167 x 72 x 8,2 mm
Kamera: 12 MP f/1.6 OIS, 12 MP f/2.4 OIS 2x tele, 12 MP f/2.4 ultravidvinkel Frontkamera 8 MP (1/4" sensor), f/2.0 fixed-focus
Operativsystem: Android 9.0 Pie
Batteri: 3300 mAh. USB PD-lading (18W). Hurtiglading.
Sony XDR-V20D er en fin liten bærbar radio med oppladbart batteri som varer i 17 timer. I tillegg til alarm er det en sovefunksjon som gjør at du kan tidsinnstille når radioen skal skru seg av dersom du liker å sovne til lyden. Radioen er enkel å navigere, med et stort og lysende display. Knappene er derimot litt små. Lyden er helt ok, men fungerer best når det snakkes framfor når de spilles musikk. Balansen mellom bass og diskant kan justeres.
Sony XDR-V1BTD er en bærbar DAB-radio med stereolyd, Bluetooth, NFC, AUX-inngang og hodetelefonutgang. Den har oppladbart batteri som skal vare i opptil 25 timer. Den er enkel i bruk og man kan lagre fem favorittkanaler. Det er uenighet blant kildene om akkurat hva som er problemet med lydbildet, men alle mener det er flere mangler. Lyd og Bilde anbefaler å bruke lydjusteringen for å få mer bass.
Sony XDR-S61D er veldig brukervennlig, med fem knapper til programmering av kanaler, stort søkehjul, og nedfelt volumknapp. Den kan brukes på 4 AA-batterier, men mangler Bluetooth. Lyden er ganske bra, men denne radioen er likevel litt i dyreste laget med tanke på hva man får.
Sony XDR-S60DBP er en DAB-radio som er veldig enkel å bruke, men lydkvaliteten når desverre ikke opp. Den har AUX-inngang, hodetelefonutgang og kan lagre 5 DAB-favorittkanaler. Skjermen og knappene er store og lette å lese, og designet er pent. Du kan kjøpe ekstra batterier for å gjøre den bærbar, og da skal man kunne lytte på DAB-radio i opptil 20 t.
Sony XBA-H1 er et par lavpris-ørepropper fra Sony. De bærer dessverre preg av den lave prisen, lydkvaliteten er langt bedre hos andre billig-propper, og de har verken mikrofon eller kontroll. Designet er kult, og den flate ledningen gjør at den ikke vikler seg sammen.
Det trekkes frem av flere av testerne at XB900N låner friskt av storebror 1000XM3, men at til prisen vil du faktisk få mer for pengene om du går for storebroren. Det er viktig å understreke at denne modellen har ekstra mye bass, noe som er premisset for testene som har blitt utført. Om du ikke ønsker hodetelefoner med mye bass, bør du nok gå for en annen modell, for eksempel H910N, som kan ses på som en «nøytral» versjon av denne.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 35 timer
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodek: aptX, aptX HB, LDAC, SBC, AAC
Vekt: 254 gram
En del av testerne stusser over hvorfor man skal gå for denne modellen i stedet for toppmodellene 1000XM3 og -4, men understreker at du vil bli fornøyd med H910N så lenge du ikke stiller veldig høye krav til støydemping og kan ta til takke med et litt flatere lydbilde enn toppmodellene. Batterilevetiden trekkes spesielt frem av testerne som positivt ved denne modellen.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 35 timer
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodek: HFP; HSP, A2DP, AVRCP
Vekt: 251 gram
Det er ikke bare Sonys flaggskip som viser seg frem. 1000XM2s lillebror H900N utmerker seg også med en lydkvalitet som er nesten på samme nivå som storebror og en god støydemping. Støydempingen sliter dog noe mer med vind enn storebror.
Til tross for at hodetelefonene er noe store og tunge gjør det ikke noe ettersom komforten er såpass god.
Med god batteritid og med samme type touchpanel til styring viser modellen mange likhetstrekk til storebroren. Hodetelefonene er også utstyrt med flere støydempingsmoduser, men disse må byttes gjennom mobilappen.
Skulle du gå tom for strøm kan modellen brukes med kabel og lydkvaliteten er nesten like god uten støydemping som med. Hodetelefonene imponerer faktisk såpass mye at Which i sin test kommenterer at kun storebror 1000XM2 er bedre.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 28 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.1, NFC
Kodek: AAC, aptX, aptX HD, LDAC, SBC
Vekt: 290 gram
Testerne er uenige om CH710 er verdt prisen eller ikke. Techradar mener at gapet mellom disse og toppmodellen er altfor stort i forhold til prisgapet, mens Trustedreviews på sin side mener at du får mye hodetelefon for pengene med denne modellen. Pocketlint mener at dersom lyd og batterilevetid er det du leter etter i hodetelefoner, er dette rett par å velge for deg.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 15 timer
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodek:aptX, SBC
Vekt: 200 gram
Sonys nye toppmodell får gjennomgående bare godord fra testerne. Dog er ikke endringene fra forrige modell, 1000XM3, de aller største, noe som er hovedårsaken til at noen ikke gir denne toppkarakter. Om du ikke er opptatt av å ha siste skrik av teknologi, kan du nok leve greit med å kjøpe forrige modell som ligger en tusenlapp under i pris.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 30 timer
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodek:LDA
Vekt: 254 gram
Sony høster nærmest utelukkende ros for sitt nyeste flaggskip. Sony har gjort såpass mange små, men vellykkede forbedringer fra forgjengeren at testerne kommenterer at modellen er mer enn en nylansering av forløperen.
Blant annet har 1000XM3 blitt lettere, endret passform til det bedre slik at de er enda mer komfortable og blitt utstyrt med USB-C som støtter hurtiglading. På bare 10 minutter lading kan man få hele 5 timers batteritid. En annen forbedring er at appen nå også åpner for å justere strømspareinnstillingene.
Lydkvaliteten er relativt lik forgjengeren 1000XM2 og Sony er dermed fortsatt helt i toppsjiktet også på lydkvalitet.
Støykanselleringen har frem til denne modellen vært punktet mange har pekt på Bose som Sonys overmann. Nå er støydempingen bedre enn noensinne og 1000XM3 kåres til den beste hos de aller fleste. Blant annet Lyd & Bilde erklærer 1000XM3 som seierherre over Bose.
En innvending fra blant annet Tek er at bytte av modus på dempingen annonseres med en “gong”-aktig lyd. En siste innvending fra blant annet DinSide er at hodetelefonene ikke støtter flere tilkoblinger.
Styringen av hodetelefonene skjer som på forløperen i all hovedsak via touchpanelet på høyre øreklokke. Holder du hånden over øreklokken slippes omgivelsene inn. Dermed er det raskt å få med seg hva som skjer, uten å måtte ta av hodetelefonene.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 30 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.2, NFC
Kodek: AAC, aptX, aptX HD, LDAC, SBC
Vekt: 255 gram
Sonys andre forsøk på et støykansellerende flaggskip bygget videre på det gode grunnlaget fra første utgave og leverte det som frem til lansering av deres nyeste utgave var Sonys beste.
Hodetelefonene er komfortable og kan sitte på hodet i timesvis uten at det blir ubehagelig. Via touchpaden på høyre øreklokke kontrollerer du hodetelefonene, og man kan dempe og slippe inn lyd fra omgivelsene ved å legge hånda over.
Blant forbedringene 1000XM2 kunne skilte med kontra forløperen var en økt batteritid fra 20 timer til 30 timer, trykksensor til flyturer og automatisk justering av støyreduksjonen. Automatikken får imidlertid kritikk for å være uferdig og bedre på papiret enn i praksis. Blant annet Dinside og The Verge lar seg irritere over at støydempingen justeres i hytt og pine av seg selv.
Lydkvaliteten er blant de beste innenfor segmentet, men det er ikke enstemmig. Mens for eksempel The Verge lar seg skuffe noe lar Digital Trends seg på sin side begeistre.
Et annet irritasjonsmoment om man vil bytte mellom flere lydkilder er at det ikke er støtte for flere tilkoblinger samtidig noe som gjør det mer tungvint enn nødvendig å bytte mellom lydkilder.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 30 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.1, NFC
Kodek: AAC, aptX, aptX HD, LDAC, SBC
Vekt: 270 gram
Sony tar ifølge Lyd & Bilde med seg kvalitetene til deres anerkjente hodetelefoner inn i et kabelfritt format.
Batteriet er forbedret fra forløperen og med aktiv støydemping, god rekkevidde og en god og balansert lyd lar Lyd & Bilde seg imponere. Med pluggene følger det sju par tupper slik at det er enkelt å finne en god passform for dine ører. Støydempingen er god til øreplugger å være ifølge Tek. Støydempingen gjør imidlertid proppene svært følsomme for vind, så løping er ikke å anbefale. Proppene er heller ikke resistente mot vann eller svette.
Proppene er ikke spesielt godt egnet for telefonsamtaler og vind gjør det vanskelig for samtalepartneren din å høre hva du sier. DinSide kommenterer videre på god komfort, men lar seg skuffe over manglende detaljer i batteristatusen og begrenset med betjeningsmuligheter på selve proppene.
The Verge klager i tillegg på at proppene ikke kan være tilkoblet flere enheter samtidig og at de ikke støtter trådløs lading. Britiske Which lar seg imidlertid imponere av proppene og omtaler lyden som «sensational». De berømmer dessuten batteritiden og den gode støykanselleringen som ellers har litt blandet omtale.
Produktspesifikasjoner
Batteritid: 8 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 24 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 17 gram
Hjemmekinoprojektor av ekstremt høy kvalitet og tilsvarende pris. Med sin native 4K-oppløsning og HDR-støtte leverer denne projektoren noe av det beste markedet kan tilby. Det eneste som blir nevnt negativt om bildet er litt crosstalk/ghosting i 3D og en test nevner litt svak gammakurve, som påvirker dybde og fargetoner. De fleste testene er enige om at prisen gir god verdi for pengene, selv om noen mener det er frekt å ikke inkludere 3D-briller i dette prisskiktet.
En våt drøm for hjemmekinoenttusiaster. Denne native 4K-projektoren gir mye for pengene om du først har bestemt deg for 4K, og løfter også bildekvaliteten på HD-innhold. Prisen setter den likevel klart på entusiast-nivå og med sine 14 kilo krever denne projektoren i tillegg et takoppheng som fort kan bli like dyr som en ordinær HD-projektor. Får hard medfart i flere tester for at den ikke inkluderer 3D-briller med tanke på totalprisen. Hovedegenskapen denne projektoren mangler sammenlignet med de dyrere storebrødrene er dynamisk iris.
Full HD-projektor fra Sony i premiumklassen. Dersom 4K gjør et for hardt innhogg i budsjettet er dette et sterkt hjemmekinoalternativ med meget skarpt bilde og spreke farger. Trekkes i hovedsak for at den ikke har helt "premium-følelse". Ellers ikke helt ideelle fabrikkinstillinger og noe crosswalk/ghosting i 3D som også adskillig dyrere modeller lider av
Sony SRS-XB40 er en høyttaler som er lett å bruke. Når det skrus på vil den automatisk lete etter en avspiller å koble seg med. Lyden er ikke veldig balansert, med en dominerende bass og mindre hørbar diskant. Den har derimot utrolig lang batteritid, opp mot 24 timer.
Sony SRS-XB3 er en høyttaler i god byggekvalitet som tåler en tur ut i vær og vind. Batteritiden er god, men den kan kun lades med egen lader. Den kobles opp med NFC, og den har USB utgang som tillater at du lader mobilen. Lyden regnes som meget bra, også på høyere volum og bassen er dyp med tanke på størrelsen.
Sony SRS-X77 er en batteridrevet Bluetooth høyttaler som har mulighet for Spotify Connect, Google Cast og AirPlay. Den får skryt for lydkvaliteten, og man kan også koble den opp til multiroms-løsning. Flere mener at den er kronglete å sette opp slik at alt fungerer som det skal, og den blanke plastikkoverflaten er upraktisk med tanke på fingeravtrykk.
Sony SRS-X55 er en høyttaler som får skryt for pent design og brukervennlighet. Noen gir denne gode skussmål for lyden, andre er mindre fornøyd, og flere mener at for prisen kan man finne bedre høyttalere på markedet. Den kan styres via app, og man kobler til med Bluetooth. Den har bra batteritid, men vekten gjør at den ikke nødvendigvis er egnet som reisehøyttaler.
Sony SRS-X33 er en liten høyttaler som får skryt for god lydkvalitet til tross for størrelsen. Den har grei batteritid, og det følger med lader med micro-USB, men den kan ikke lade mobilen. På høyt volum er ikke lydkvaliteten den beste, og bassen er noe svak, men for lytting til musikk på moderat styrke er denne høyttaleren godt egnet.
Sony SmartWatch 3 er en smartklokke med GPS som er støv- og vanntett. Den får varierende tilbakemelding på batteritiden, men byggekvaliteten er relativt robust ettersom klokken er laget for aktive folk. Derfor får den minuspoeng for at den mangler pulsmåler, og for at den ikke er spesielt brukervennlig.
Sony SmartBand Talk SWR30 har ikke pulsmåler og GPS, men måler blant annet skritt, søvn og kalorier. Skrittelleren er imidlertid ikke presis nok. Den har en såkalt E Ink-skjerm som gjør den veldig lett å lese av, også i skarpt sollys. Armbåndet er komfortabelt å ha på seg og kan motta notifikasjoner om telefoner, meldinger og epost fra Android-telefonen din (SWR30 er ikke kompatibel med iOS). SFT og Digital Trends synes batterikapasiteten er god, i motsetning til de fleste andre kildene. Armbåndet er vanntett.
Sony SmartBand 2 er et vanntett aktivitetsarmbånd med pulsmåler. Appen er brukervennlig og enkel, noen ganger litt i enkleste laget. Den gir ikke tips til aktivitet ei heller gir den distansen du har gått, kun antall skritt. Armbåndet kan måle søvn, og brukes til vekkeklokke, og det kan gi deg varsler fra mobilen. Batteritiden er kun to dager, og lading skjer via en micro-USB utgang. Armbåndet har ikke skjerm, og pulsmåleren er unøyaktig ved høy aktivitet, og dette medfører trekk i poengsummen fra flere anmeldere som mener at konkurrentene gir deg langt mer for pengene.
Sony PS-LX300USB har veldig god lyd, men får trekk for å være vanskeligere å håndtere. Den har RCA-utgang og kabel, samt USB. Det er også vanskelig å heve og senke pick-up.
Sony PS-HX500 gir mulighet for å endre lyden fra LP-plater til høyoppløste (DSD) lydfiler, og dette er det ikke mange av platespillerne som kan gjøre. Lyden er meget god, men den er sensitiv for ujevnt og ustødig underlag som kan skape vibrasjoner som forstyrrer avspillingen. Bassen kan oppleves som noe slank, men designet er pent og byggekvaliteten god.
Disse hodetelefonene fra Sony koster lite, men mangler en del på lydkvalitet og funksjoner for å kunne hamle opp med de hodetelefonene som scorer høyt i testen. En av testerne mener at hodetelefonene passer som et førstegangskjøp for folk som vil teste ut trådløse hodetelefoner, men at det ikke er noe for guruene på feltet.
Type: On-ear
Aktiv støyreduksjon: Nei
Batteritid: 30 timer
Sony MDR-EX650AP er ørepropper som får skryt for god byggekvalitet med messingdetaljer og svært god lyd med fyldig bass og fin balanse. De har mikrofon, men kun en kontrollknapp, så volumet kan ikke reguleres.
Sony MDR- AS800BT er trådløse ørepropper med meget god lydkvalitet. De oppleves som store, men flere størrelser med gummipropper gjør at de passer for de fleste ører. En knapp på kontrollen er så lett at den blir vanskelig å bruke, og er derfor et stort irritasjonsmoment hos flere anmeldere.
Sony MDR-AS600BT er trådløse Bluetooth- ørepropper som er store og klumpete. De har kontrollpanel på den ene proppen, og lydkvaliteten blir relativt dårlig på høyt volum. Øreproppene har mikrofon, og batteritiden sies å være på 8,5 timer. De er vannresistente, og tåler derfor svette.
Sony MDR-1A BT er solide hodetelefoner med bra lyd og store, behagelige øreklokker, noen vil kanskje si for store. Bassen kan være litt i meste laget, og prisen er noe høy i forhold til lydkvaliteten.
Type: Over-ear
Aktiv støyreduksjon: Nei
Batteritid: 30 timer
Over-ear: Sony MDR-1A er sammenleggbare og er komfortable å ha på ettersom de har justeringer som passer de fleste hoder. Med tanke på orisen er lyden bra, med god bass og detaljert lydbilde. Du får med en ekstra ledningen som har kontrollknapper, men denne fungerer best med Android-telefon.
Sony MDR-100ABN får svært gode skussmål for både lydkvalitet og design, og jevnt over er testerne positive til disse hodetelefonene som er et noe billigere alternativ til Bose QuietComfort 35. Tar man pris med i betraktningen er dette svært gode hodetelefoner med velfungerende støykansellering.
Type: Over-ear
Aktiv støyreduksjon: Ja
Batteritid: 18 timer
Sony KDL-55W805C er en LCD TV som får skryt for bildekvaliteten, til tross for at den ikke har 4K-oppløsning slik modellen X8505 fra Sony har. Testpanelene mener TV-en har en noe høy pris, men skryter samtidig av pent design og god brukervennlighet. Noen mnuspeng gis også for lyslekkasje i hjørnene og fordi den mangler pekekontroll.
Sony KD-65X9005C får skryt for bildekvaliteten som oppleves som særdeles god. Den 65 tommer store TV-en er under 5 millimeter på det tynneste, og den får poeng for pent design, og praktisk veggfeste som følger med. Noen minuspoeng gis for den høye prisen, lyslekkasje i hjørnene, og fordi brukergrensesnittet for Android oppleves som uferdig.
Sony HT-NT5 får skryt for design, byggekvalitet og brukervennlighet. Lyden har bra balanse og bassen fungerer godt. Surroundlyden holder ikke helt mål, og anmelderne mener man kan få mer for pengene hos konkurrentene.
Sony HT-CT770 er lydplanken som får skryt av anmelderne for god film- og TV-lyd, men til musikklytting egner deg seg dårlig. Subwooferen fungerer godt, men den får noe trekk for ikke å simulere surroundlyd.
Produktspesifikasjoner
Fps: 60, 120
Oppløsning: 1080p Full HD
Trådløst nettverk: Ja
Vannavstøtende: Ja
Sony HDR-AZ1 er kompakt og har god bildestabilisator. Det er brukervennlig og oppladning av batteriet går raskt, men noen melder om at kameraet ikke er lyssterkt nok. Filmer i Full HD med 60 fps. Lyden er eksepsjonell, med unntak av at man må bruke undervannshuset for å få god lyd hvis man filmer i vind. Flere melder om for kort batteritid.
Produktspesifikasjoner
Fps: 60, 240
Oppløsning: 1080p Full HD
Trådløst nettverk: Ja
Vannavstøtende: Ja
Sony HDR-AS200V gir god bildekvalitet i Full HD med 60 fps. Det har god bildestabilisator og lydkvalitet, men det er ikke kameraet for deg som ønsker å spille inn saktefilm. Brukervennligheten og batterilevetiden kunne vært bedre, og batteriet bruker lang tid på å lades opp. Det har GPS og mikrofoninngang, men mangler skjerm.
Produktspesifikasjoner
Fps: 30, 240
Oppløsning: 4K Ultra HD, 1080p Full HD
Trådløst nettverk: Ja
Vannavstøtende: Ja
Sony FDR-X3000 er designet for å gi de beste bildene i 4K. Telegraph mener likevel at den ikke alltid kan måle seg med GoPro Hero6, og at fargene kan bli litt utvasket. Kameraet har ikke berøringsskjerm, men en liten skjerm med knapper, som gjør navigasjonen litt vanskeligere enn andre actionkameraer. Telegraph synes ikke den høye prisen er verdt det for dette kameraet.
Produktspesifikasjoner
Fps: 30, 240
Oppløsning: 4K Ultra HD, 1080p Full HD
Trådløst nettverk: Ja
Vannavstøtende: Ja
Sony FDR-X1000V er et lite actionkamera med et imponerende ZEISS-objektiv. Det leverer kvalitetsfilmer i 4K med 30 fps og stillbildene er av høy kvalitet. Klar og god lyd er et stort pluss. Får poeng for elektronisk bildestabilisator. Det mangler skjerm, har kort batterilevetid og brukervennligheten er heller ikke god nok. Det har GPS og mikrofoninngang.
Sony CyberShot DSC-RX1R II er et fullformatkamera med eksepsjonell bildekvalitet. Det har en fin kompakt størrelse. Kameraet har Wi-Fi og elektronisk søker/EVF, men ikke optisk zoom. Batterilevetiden er altfor kort, og det får trekk for å mangle 4K-video. Det har ikke bildestabilisator eller berøringsskjerm, og det trekkes for høy pris.
Sony CyberShot DSC-RX10 II kan filme i 4K-format og har god bildekvalitet. Optikken er lyssterk, og kameraet er enkelt i bruk. Byggekvaliteten er generelt god. Mange mener kameraet er for dyrt og at autofokusen kan være for treg. Det har innebygget Wi-Fi.
Sony CyberShot DSC-RX100 IV er den nyeste utgaven i RX100-serien. Det er raskt og har sterkt forbedret videokvalitet i forhold til forgjengeren. Kompaktkameraet får ekstra skryt for bildekvaliteten, men får trekk for høy pris. Det har Wi-Fi og elektronisk søker/EVF.
Sony CyberShot DSC-RX100 III er fortsatt et populært kamera. Det gir høy bilde- og videokvalitet, og optikken er lyssterk. Det har en fin kompakt størrelse. Det kan kreve litt trening å bli fortrolig med menyen, og batteritiden kunne vært bedre. Kameraet har elektronisk søker/EVF og Wi-Fi.
Sony Bravia KDL-40W705 er en smart-TV med LCD skjerm og LED lys i kantene. Den har full HD-oppløsning og designet er rent. Den får skryt for bra multimediastøtte, men lyden er ikke på topp, og bildene oppleves som tidvis uskarpe.
Sony KD-65X9305C er Sonys tredje 4K toppmodell med LED LCD skjerm og fantastisk bildekvalitet. I tillegg til god kontrast og fine nyanser, får den også plusspoeng for lydkvaliteten. Android sitt brukergrensesnitt oppleves som noe uferdig, og modellen er noe tyngre og mer klumpete enn X9005C modellen.
XF7596 er en god, men billig tv fra Sony. Den får ros for å levere svært fine bilder med god bevegelse, skarphet og tydelige detaljer. Dette er et svært godt budsjettalternativ for de som bryr seg om bildekvalitet og design.
Tv-en blir likevel trukket for dårlig lyd og inputlag på 31,7 ms av Tek.no, noe som betyr at den ikke egner seg til gaming. Den har heller ikke god innsynsvinkel. Opplevelsen preges ellers av at Tizen fortsatt er et mye bedre operativsystem enn Android TV. Det påvirker brukervennligheten og smart tv-funksjonene.
Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 55" / 65"
Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR Active
Operativsystem: Android TV
HDMI / USB: 4 / 3
Sony Bravia KD-55X8505 får poeng for bildekvaliteten som får selv lavoppløst innhold til å se bra ut. TV-en får også skryt for brukervennlighet og rent design. Minuspoeng får den for noe gjennskinn i skjermen og fordi lyden kunne vært bedre.
Sony AF9 leverer en flott bildeopplevelse med dype sortnivåer og svært god lyd. HDR-bildene er også nyanserte og operativsystemet Oreo fra Android fungerer godt. Tv-en får også skryt for flott lyd, noe som er uvanlig for de fleste tv-er, inkludert de aller dyreste.
Noen av anmelderne liker ikke fjernkontrollen og mener skjermen er vanskelig å kalibrere slik at bildene blir best. Ikke alle er like imponerte over Sonys «lean-back design», med en fotstøtte som står bak tv-en i stedet for under skjermen. AF9 er også svært dyr.
Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"
Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR 10
Operativsystem: Android TV
HDMI / USB: 4 / 2
Anmelderne hadde store forventninger til Sony etter at produsenten imponerte med tv-en A1 i 2017. AF8 er en forlengelse av A1, men blir trukket noe av anmelderne fordi den koster mer enn A1 selv om den ikke tilbyr noe mer enn forgjengeren. Den får likevel skryt for et suverent svartnivå, flott dybdeperspektiv, skarpe bilder og glatte bevegelser, samt god lyd og fint design. Ingen av anmelderne er fornøyd med operativsystemet Android TV, som fortsatt har stort forbedringspotensiale sammenlignet med f.eks. Samsungs Tizen og LGs webOS.
Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"
Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR Perfect
Operativsystem: Android
HDMI / USB: 4 / 2
Xperia E5 er en rimelig modell i Sonys E-serie. Sett i forhold til prisen har den relativt bra maskinvare. Designet er klassisk Xperia med runde sider og spisse kanter, og byggekvaliteten er i solid plastikk. Skjermen er ok, oppløsning og lysstyrke er ikke revolusjonerende, men slik man forventer i denne prisklassen. Lyden er ikke fantastisk, og selv med hodetelefoner mangler den fremdrift. Kameraet tar gode bilder, men heller ikke her kan det sammenlignes med toppmodellenes bildekvalitet. Mobilen er ikke vanntett og batteritiden er grei.
Produktspesifikasjoner
Modell: Sony Xperia E5
Batteri: 2 700 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1 280 x 720
Lagring: 16 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 1,5 GB
Teknologi: 4G, NFC
Vekt: 147 gram
Størrelse: 144 x 69 x 8,2 mm
Prosessor: Mediatek MT6735
Kamera: 13 MP, 5 MP frontkamera
Operativsystem: Android 6 Marshmallow
Grafikk: Mali-T720MP2