Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #nettbrett

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

92 treff

Kan et nettbrett erstatte PCen din?

Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipadpro #samsung #galaxy #tab #huawei #mediapad #pro #lenovo #hybrid #2-i-1 #yoga #miix #asus #zenpad #zenbook #flip #chromebook

Høstens beste bærbare PC-er

Bærbare PC-er er fortsatt svært populære i Norge, og salget økte i 2016. Produsentene lanserer stadig nye laptoper, og i denne testen har vi inkludert PC-er som egner seg til skole og jobb. Blant hybrider, business- og gaming-PC-er guider vi deg til de beste laptop-kjøpene.

Les saken

#pc #asus #hybrid #nettbrett #hp #dell #chromebook #lenovo #toshiba #satellite #radius #apple #macbookair #samsung #notebook #galaxy #tabpro #acer #microsoft #huawei

iPad Pro 2017

Skal vi tro Apple, har nye iPad Pro mer kraft enn en PC, men hva sier testpanelene? Vi har samlet tester fra innland og utland fra troverdige testkilder og laget en samletest for Apples seneste produktlansering, iPad Pro 2017.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipadpro

Keiserens nye klær?

Den nyeste iPaden er en rimeligere variant enn de tidligere modellene fra Apple. Selv om iPad 2017 ikke byr på banebrytende innovasjon, ser anmelderne ut til å være enige om at man for en gangs skyld får mye for pengene.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad

Finn den beste PC-en til ditt bruk

Selv om salget av bærbare PC-er har stupt de siste årene, fortsetter produsentene å lansere nye PC-er i tillegg til hybrider, og mange spår at disse vil ta over for PC-salget. Her får du en oversikt over de beste modellene i 2016.

Les saken

#nettbrett #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #asus #hp #dell #chromebook #lenovo #toshiba #satellite #radius #apple #macbookpro #macbook #macbookair #samsung #notebook

Årets heftigste nettbrett

Nettbrett har blitt svært populære de siste årene, og det får mye av skylden for nedgangen i PC- salget. Her får du en oversikt over hvilke testscore ulike nettbrett har fått i både norske og utenlandske tester.

Les saken

#nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy #htc #google #nexus #apple #ipad #ipad-mini #ipad-pro #nvidia #shield #lenovo

Kongen av nettbrett

Det aller første nettbrettet så dagens lys i april 2010, og siden den gang har markedet eksplodert. Hvilket nettbrett troner på toppen i dag?

Les saken

#nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy #htc #google #nexus #apple #ipad #ipad-mini #nvidia #shield #galaxy-note #ipad-pro

Toshiba Satellite Radius

Toshiba Satellite Radius er en serie med såkalte 2 in 1, eller hybridprodukter. Det er en blanding av en PC og et nettbrett, og Radius-serien tilbyr hybrider i ulike størrelser fra 11 til 15 tommer. Også innholdet er varierende, alt ettersom hvor mye du er villig til å betale. Berøringsskjermen kan vendes 360 grader, og hybriden får skryt for brukervennlighet. Lyd, batteritid og tastatur trekker ned poengsummen. Prisen er ok, og flere mener man får mye for pengen. Den kommer med to USB-utganger og plass til minnekort.

Produktspesifikasjoner


Modell:Toshiba Satellite Radius
Batteritid: Opptil 9 timer
Skjerm: 15.6- " 4K Ultra HD
Lagring: Opptil 512 GB
Minne: Opptil 12 GB
Vekt: 2.24 kg
Prosessor: Intel Core i7-5500U
Grafikk: Intel HD Graphics 5500
Porter: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 HDMI, SD kortleser, jack
Operativsystem: Windows 10 Pro

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #toshiba #satellite #radius

Sony Xperia Z4 Tablet

Xperia Z4 Tablet er, som forgjengerne, både vanntett, lett, har skarp skjerm og god ytelse. Denne gangen prøver Sony å være med i kampen som en hybrid-variant, ved å tilby et tastatur man kan kjøpe i tillegg. Nettbrettet får minus for høy pris og dårlig kvalitet på tilleggstastaturet.

Les saken

#nettbrett #sony #xperia

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Xperia Z3 Tablet Compact er populært fordi det yter godt, er vanntett, lett og har langt batteriliv. Mange mener at kameraet kunne vært bedre, samt at nettbrettet koster for mye.

Les saken

#nettbrett #sony #xperia

Sony Xperia Z2 Tablet

Xperia Z2 Tablet får plusspoeng for høy ytelse, samt et lett og vanntett design. Mange mener også at skjermoppløsningen og batterilevetiden er veldig god, mens noen nevner svakheter ved lyd og kamera.

Les saken

#nettbrett #sony #xperia

Samsung Notebook 9

Samsung Notebook 9 er en tynn hybrid PC med berøringsskjerm som kan vendes 360 grader. Den veier litt over en kilo, og den får skryt for pent design. Batterikapasiteten trekker ned, sammen med fargekvaliteten på skjermen. Prisen er svært attraktive sammenlignet med andre modeller på markedet.

Produktspesifikasjoner


Modell: Samsung Notebook 9
Batteritid: Opptil 12 timer
Skjerm: 15” LED (1920x1080)
Lagring: Opptil 256 GB
Minne: 8 GB
Vekt: 1,3 kg
Prosessor: l Intel Core i7 6500U
Grafikk: Nvidia 940MX
Porter: 2 x USB 3.0 , 1 x USB Type C,HDMI, jack
Operativsystem: Windows 10 Home,

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #samsung #notebook

Samsung Galaxy TabPro S

Samsung Galaxy TabPro S er en hybrid PC, altså midt i mellom PC og nettbrett. Den får skryt for pent og tynt design, og svært god battertitid. Prosessoren kunne vært sterkere, og sett i forhold til prisen er ikke alle enige i at den gir mest for pengene. Tastaturet oppleves også som upraktisk, og sammen med mangel på utganger trekker dette ned helhetsinntrykket.

Produktspesifikasjoner


Modell: Samsung Galaxy TabPro S
Batteritid: Opptil 10,5 timer
Skjerm: 12" berøringsskjerm Full HD (2160 x 1440)
Lagring: Opptil 256 GB
Minne: 4 GB
Vekt: 0,6 kg
Prosessor: l Intel Core m3-6Y30
Grafikk: Intel HD 315
Porter: USB Type-C
Operativsystem: Windows 10 Home,

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #samsung #galaxy #tabpro

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Galaxy Tab S 10.5 får mye skryt for en perfekt skjerm, et svært godt batteri, samt at nettbrettet er tynt og lett. Flere testkilder skulle derimot ønske at ytelsen og designet var hakket bedre.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Tab S7

Samsung Galaxy Tab S7, og den litt større Tab S7 Plus, tar opp kampen mot iPad Pro. Plussversjonen har en fantastisk 12,4 tommer AMOLED skjerm med oppløsning på 2800x1752, mens den mindre versjonen har en LCD-skjerm med oppløsning på 2560x1600. Fargene er sterke og dynamiske, med et høyt detaljnivå, mener Tech Advisor. Brettene er noe smalere enn iPad Pro, og også lettere. Dette gjør imidlertid ikke at brettet føles billig, snarere tvert imot, ifølge Techradar. De skryter av kvaliteten og trekker fram metallet på siden av brettet. Det samme gjør Tech Advisor, som mener den skriker kvalitet så snart den er ute av esken.

Tab S7 og S7 Plus kjører Qualcomm Snapdragon 865 Plus, altså den raskeste prosessoren tilgjengelig for Android-plattformen. Du får med S Pen på kjøpet, og den snapper på plass ved hjelp av magnetisme på baksiden av brettet, der den også lades trådløst. Techradar bemerker at magneten ikke er kjempesterk, og det faktum at når pennen er på baksiden, er det lett å miste den fordi man glemmer at den er der. Tech Advisor mener også at plasseringen er rar og irriterende.

Samsung taper terreng mot Apple når det gjelder apputvikling for nettbrett: Android-utviklere virker ikke å være like interessert i å lage apper spesielt for nettbrett, og resultatet er at de fleste appene ser ut som utstrakte versjoner av mobilappene, ifølge Techradar.

Brettene har fire høyttalere som låter ganske bra for å se på filmer eller spille, men Techradar mener Apple er bedre på dette området. Frontkameraet er på 8MP og sitter på toppen av skjermen i landskapsmodus, noe som er egnet for videosamtaler. På baksiden er det et to-kamera-oppsett, med et hovedkamera på 13 MP, og et 5MP ultravidvinkel.

Brettene finnes i tre farger – Mystic Black, Mystic Silver og Mystic Bronze. Du har valget mellom 138 GB og 256 GB, og dersom det ikke holder kan du bruke et microSD-kort med opptil 1 TB.

Spesifikasjoner (plussversjonen):
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 11
Mål (hbd): 185 x 285 x 5.7 mm
Vekt: 575 g
Skjerm: 12,4”, 16:10, 2800 x 1752 px, 266 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 865+
RAM: 6 GB
Lagringsplass: 138GB eller 256GB
Minnekort: Ja
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 14 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S4

Samsungs ferskeste flaggskip Galaxy Tab S4 er utstyrt med Samsungs nye "DeX modus", som ligner mer på et tradisjonelt skrivebord man kjenner fra dataverdenen. Den er ment å være et nettbrett å arbeide på, og er i så måte en direkte konkurrent til iPad Pro. Kritikerne lar seg imidlertid ikke begeistre noe særlig. Modellen kritiseres særlig for å være overpriset, utstyrt med middelmådig tastatur og ha lite responsiv berøringsskjerm i “Dex-modus”. At man heller ikke har en touchpad i tastaturet forverrer det sistnevnte punktet. S-pen følger med, men oppbevaringsløsningen til den er lite gjennomtenkt.

Nettbrettets største ankepunkt virker å være at det havner på halvdistanse med tanke på hvilket segment det ønsker å være i. Ikke like god som hverken Apples iPad Pro eller Windows 2-i-1-løsninger, men priset relativt likt. Det imidlertid generelt enighet om at dette er det beste alternativet om man ønsker et Android-nettbrett å jobbe på.

Til underholdning er Tab S4 også velegnet. Er dette hovedformålet med nettbrettet så vil imidlertid prisen fort være i overkant. SuperAMOLED-skjermen er klar, god og lyssterk. Lyd&Bilde hevder også at den er bedre egnet til filmtitting enn iPad.

Som med forgjengeren har Samsung droppet fingeravtrykkleseren til fordel for iris-skanner, som dessverre ikke fungerer like smertefritt. Kameraene tar kurante bilder, men snur ingen hoder, og Samsung leverer bedre kamera på telefonene sine enn i dette nettbrettet ifølge Notebookcheck.

Batteritiden imponerer heller ikke, men den holder lenge om man kun ser film på den.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 249 x 164 x 7 mm
Vekt: 482 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 2560 x 1600 px, 287,51 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835 (2,35 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB (50,7 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S3

Samsungs toppmodell fra 2017 imponerte flere ved lansering og er fortsatt et bra alternativ, særlig om man vil ha et nettbrett med Android.

S-Pen følger med, og det er i tillegg støtte for eksternt tastatur for å gjøre nettbrettet mer egnet til produktivitet. Videre er den utstyrt med fingeravtrykkleser, men den mangler støtte for NFC.

Bildene man tar med nettbrettet blir ok, men med datert teknologi er det ikke overraskende at man finner bedre kameraer.

Det er uenighet blant testene omkring batteritiden. Notebookchecker kommenterer at den har blitt forbedret siden Samsung Galaxy Tab 2, men Alphr på sin side er skuffet over at den har tapt seg sammenlignet med forgjengeren.

Ettersom skjermen er lys og støtter HDR egner S3 seg dermed godt til å se filmer og serier. Tek.no slår til og med fast at det er “En skjerm hinsides alt vi har sett i nettbrett tidligere”.

Enighet om at ved lansering var dette det beste Android-nettbrettet man kunne få tak i. Prisen veid opp mot begrensningene med Android er imidlertid et ankepunkt hos de fleste kildene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 237 x 169 x 6 mm
Vekt: 434 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1526 px, 264 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 (1,6 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (23,1 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6000 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Galaxy Tab S2 9.7 er raskt, tynt, lett og har svært god skjermkvalitet. Flere mener det er for dyrt, og at det ikke er en stor nok oppgradering fra forgjengeren Galaxy Tab S.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Tab Active 2

Med Samsung Galaxy Tab Active 2 har Samsung lansert versjon to av nettbrettet sitt som er myntet på røffere enn normal bruk og som skal tåle litt bank. Med IP68-sertifisering (den høyeste IP-sertifiseringen) er Tab Active 2 bedre rustet enn de fleste mot støv og vann.

Med på kjøpet får man samsungs S-Pen som har en oppbevaringslomme i beskyttelsesdekselet.

Batteriet er midt på treet, men det er litt uenighet mellom kildene hvorvidt det er bra nok eller ikke.

Det er en del ulike meninger blant testene om Active 2 er et bra nettbrett eller ikke. Innmaten er svak, den er i overkant dyr og skjermen er middelmådig. Samlet sett kan man imidlertid konkludere med at det er et bra nettbrett om man bruker det rett. Det er et robust nettbrett og skjermen kan brukes også med hansker eller våte fingre. Dette er ikke et underholdningsapparat, men et nettbrett myntet på dem som har behov for smarte løsninger på farten, og gjerne i røffere forhold enn på kontoret. Det at den tåler røff behandling og er utstyrt med den gode S-pennen gjør at nettbrettet egner seg godt til arbeidsplasser eller camping-turer, men ta gjerne med et ekstra batteri(det kan byttes) om du vil være sikker på at maskinen skal holde gjennom dagen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.1 (Nougat)
Mål (hbd): 133 x 238 x 13 mm
Vekt: 512 g
Skjerm: 8”, 16:10, 800 x 1280 px, 189 PPI
Prosessor: Samsung Exynos 7870 Octa (1,6 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB (9,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4450 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab A 10.5

Samsung Galaxy Tab A 10.5 ble lansert samme dag som storebror Galaxy Tab S4. Foruten skjerm- og batteristørrelse er det imidlertid lite likhetstrekk å finne da storebror S4 er et hakk over Tab A på de fleste områder. Tab A er for eksempel utstyrt med en skjerm med lavere oppløsning og har ikke like mye arbeidsminne å jobbe med som storebror.

Kameraene er helt kurante, men bilder blir litt utvasket med bare middels godt detaljnivå. Sammenligner man for eksempel med en god kameratelefon vil man fort bli skuffet da disse ligger et stykke foran.

Tab A kan ikke skryte på seg noe fingeravtrykkleser, men er i stedet utstyrt med ansiktsgjenkjenning.

Selv om skjermen ikke er helt i toppsjiktet er den god og lyssterk i bruk. Tenker man å bruke nettbrettet til spilling, må man imidlertid være inneforstått med at man ikke kan spille med de høyeste innstillingene på alle spill.

Man kan oppleve noe hakking under tung bruk, men ikke så mye at det blir plagsomt. Modellen får også kritikk for å mangle støtte for stylus.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 260 x 161 x 8 mm
Vekt: 531 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 1920 x 1200 px, 216 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 450 (1,8 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Galaxy Note Pro 12.2 er først og fremst produsert for forretningsfolk. Det får skryt for den medfølgende pennen til skjermberøring, god ytelse og batterilevetid. De fleste gir plusspoeng for stor og god skjerm. Det er imidlertid tungt og tar lang tid å lade opp.

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #galaxy-note

Remarkable 2

Remarkable 2 setter, i motsetning til iPad og andre nettbrett, skriving i fokus. Brettet er laget for dem som skriver mye, og foretrekker et digitalt papir. Remarkable 2 er redesignet siden forrige utgave, den er blitt tynnere og materialet har gått fra plastikk til metall. På toppen av dette har de utviklet en bra funksjon som omgjør håndskrift til digital tekst. Det har også blitt lagt til en ny måte å lese på brettet, en utvidelse til Chrome, som gjør innlegg til ebøker du kan lese senere. Dette er ikke et nettbrett med den brede appellen til Apple eller Android, dette er laget til et spesifikt formål.

Designet er som sagt nytt, og Tom's guide trekker spesielt fram at det er utrolig smalt som positivt. Enda en forbedring er at Remarkable 2 har kvittet seg med den stive våkne-kappen og erstattet den med en mer klikkbar en.

Det er ingen nettbrett som kan måle seg med Remarkable 2 når det kommer til skriving, mener Tom´s guide. Man får virkelig følelsen av å skrive på ekte papir. Du har mange maler å velge mellom, og man kan også skrive i lag (på samme måte som i Photoshop). Man kan på den måten for eksempel lage et kart eller en graf, skrive dagbok eller planlegge en jobbuke. Når du er ferdig kan du synke notatene dine opp mot Android, iOS, macOS eller Windows 7 og senere.

Ytelsen er rask og god, og man kan kjapt veksle mellom apper, skriver Tom's guide. Produsenten hevder at brettet skal vare i to uker før du må lade, noe Tom's guide er enig i, dersom man bruker den en time eller mindre per dag.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Codex (Linux-basert)
Mål (hbd): 188 x 246 x 4.7 mm
Vekt: 403 g
Skjerm: 10,3”, 2736 x 1824 px, 267 PPI
RAM: 1 GB
Lagringsplass: 8GB
Minnekort: Nei
Kamera: Nei
Batteritid: 2 uker
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #remarkable

Remarkable

ReMarkable er kort sagt en digital notatbok med e-ink skjerm, og er derfor ikke en 2-i-1 eller et nettbrett på lik linje med de andre i denne testen. Vi velger imidlertid å ta den med ettersom det for mange kan være et vel så godt alternativ til studiehverdagen eller kontorjobben.

Remarkable er et forsøk på å digitalisere notatblokka og det er hverken bakbelyst skjerm eller en glansfull glasskjerm, noe som begge bidrar til å forsterke følelsen av at dette er et produkt utenom det vanlige. Selv om operativsystemet er enkelt, er dette med på å oppnå hva reMarkable skryter på seg at de gjør, holder distraksjonene nede. Man kan sortere og holde orden i notatene på en ryddig måte.

Blant annet Tek lar seg imponere av den gode skrivefølelsen brettet gir, og kommenterer at det er det nærmeste faktisk papir de har vært borti. Skrivingen gjøres med en spesiallaget stylus utstyrt med unike tupper. Disse blir slitt og må byttes.

E-ink skjermen gjør den dessuten velegnet til å lese på og den kan enkelt brukes som e-bok leser. Dessverre er det noen kompatibilitetsproblemer som drar ned inntrykket en del. Som en forlengelse av lesebrett-funksjonen dukker det opp et annet problemområde. Noterer man på dokumenter for å deretter flytte dokumentet over til PCen blir formateringen endret og notater og markeringene vises samme sted som på selve nettbrettet. Programvareproblemer som dette kan dog forbedres, men flere tester kritiserer at dette ikke er ordnet.

Skjermen er utsatt for såkalt ghosting som betyr at forrige skjermbilde noe igjen. Flere kommenterer også på treg navigering.

Med tanke på den høye prisen er nettbrettet utstyrt med relativt få funksjoner. Vurderingene Tek.no gjør seg, får også gjenklang hos de fleste andre som har testet maskinen. Uslåelig papiraktig følelse, men alt for dyr og med mye funksjonelle mangler.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Codex (Linux basert)
Mål (hbd): 256 x 177 x 6,7 mm
Vekt: 350 g
Skjerm: 10,3”, 1872 x 1404 px, 226 PPI
Prosessor: ARM A9 CPU (1 GHz)
RAM: 512 MB
Lagringsplass: 8 GB eMMC
Ekstern lagring: Nei
Kamera: Nei
Batteri: 3000 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #remarkable

Nvidia Shield Tablet K1

Det opprinnelige Nvidia Shield Tablet måtte trekkes tilbake fra markedet, og K1 er en billigere og utbedret utgave. Nvidia Shield Tablet K1 passer kanskje aller best for gamere, på grunn av den utrolige ytelsen, skjermkvaliteten, lyden og batterilevetiden. Det får derimot trekk for lav kamerakvalitet.

Les saken

#nettbrett #nvidia #shield

Nvidia Shield Tablet

OBS! Nvidia Shield Tablet er trukket tilbake fra markedet grunnet problemer med overoppheting i batteriet, og er nå erstattet av den nye utgaven Nvidia Shield Tablet K1.

Les saken

#nettbrett #nvidia #shield

Microsoft Surface Pro X

Microsoft Surface Pro X er et halvhjertet og uferdig produkt, mener Lyd & Bilde. Den nye modellen kommer med en spesiell ARM-basert prosessor som heter Microsoft SQ1. Med Surface Pro X sikter Microsoft seg inn på brukergruppa til iPad Pro, men kan ikke måle seg med den, ifølge Lyd & Bilde. Ytelsen er ikke like bra, og mange viktige verktøy kjører enten dårlig eller ikke i det hele tatt på nettbrettet. For eksempel Dropbox, Fusion 360, Tableau og en rekke VPN-tjenester. Riktignok kan heller ikke iPad Pro kjøre alle apper. Likevel, det er frustrerende og forvirrende at man ikke på forhånd vet hvilke som virker og ikke på den nye plattformen, skriver Lyd & Bilde. I tillegg er dette nettbrettet faktisk noe dyrere enn rivalen med tilsvarende lagring og minne, samt at Surface Pro X er litt tyngre.

Sammenlignet med Surface Pro 7 er brettet slankere og lettere. Skjermen er i 3:2-format, det er lyssterkt, med gode kontraster og farger. Om man vil utnytte brettets egenskaper til det fulle, burde man kjøpe det såkalte Signature Keyboard med medfølgende Slim Pen. Microsoft har nå satset på USB C, som gjør at man får tilgang på et større utvalg av tilbehør enn tidligere.

Alt i alt er Surface Pro X det beste i Surface-serien så langt. Batteritiden trekker imidlertid ned, da det ifølge produsenten skal vare i 13 timer, men i realiteten varer i seks. Dette er langt fra det som er forventet.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 208 x 287 x 7 mm
Vekt: 774 g
Skjerm:13”, 15:10, 2880 x 1920 px, 267 PPI
Prosessor: Microsoft SQ1
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256GB
Minnekort:Nei
Kamera: 10 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 13 timer
Lanseringsår: 2019

Les saken

#nettbrett #microsoft #surface

Microsoft Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7 er utseendemessig i stor grad lik den forrige modellen, Pro 6. Uten at det er noe å klage på – Tech Advisor er godt fornøyde. Forskjellen ligger hovedsakelig i tiendegenerasjons Intel Core prosessorer og Iris Plus grafikk. Brettet er laget i solid metall som føles som at det tåler en støyt. Skjermen har 12,3 tommer, og er like detaljert og fargesterk som tidligere. De store kantene rundt for imidlertid brettet til å føles litt utdatert, mener Tech Advisor. Det justerbare stativet gjør at brettet kan vinkles på omtrent alle ønskelige måter, og er en fin funksjon.

Selv om Pro 7 ikke har noen revolusjonerende nye funksjoner, har den en ny USB-C-port, i tillegg til standard USB-A-port, MicroSDXC og en minijack. Testeren fra Tech Advisor trekker ned på scoren at det essensielle tastaturet, Type Cover keyboard, ikke følger med på kjøpet, men er et tilbehør man må kjøpe i tillegg. Når det er sagt settes tastaturet enkelt på plass ved hjelp av magneter, og den er god å skrive med.

Forskjellen på Pro 7 og Pro 6 er stor når det kommer til ytelsen. Pro 7 er kompetent i omtrent samtlige områder, fra enkel oppgaver til mer intense. Når det gjelder batteritiden er den ikke like bra. Den når 10 timer (som produsenten annonserer med) kun hvis brettet gjør enkle oppgaver – ber du om mer krevende ting som bilderedigering, videovisning eller spilling, går batteritiden drastisk ned.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 201 x 292 x 8.5 mm
Vekt: 776 g
Skjerm: 12,3”, 15:10, 2736 x 1824 px, 267 PPI
Prosessor: Intel Core i5 1035G4
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 128GB, 256GB
Minnekort: Ja
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10,5 timer
Lanseringsår: 2019

Les saken

#nettbrett #microsoft #surface

Microsoft Surface Pro 4

Surface Pro 4 er den nyeste versjonen av hybridene fra Microsoft, og noen mener det faktisk kan erstatte PC-en. Nettbrettet imponerer med god skjerm, rask prosessor, fleksibilitet og små forbedringer fra forgjengeren. Det trekkes blant annet for høy pris og middels batterilevetid.

Les saken

#nettbrett #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro

Microsoft Surface Pro 3

Surface Pro 3 er lansert for å fungere som et kombinert nettbrett og PC. Det er lettere og mer fleksibelt enn en PC, samt kraftigere enn et vanlig nettbrett, men alle er ikke enige i at det kan erstatte PC-en. Det har en nydelig skjerm, men det er dyrt og brukeropplevelsen er ikke optimal.

Les saken

#nettbrett #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro

Microsoft Surface Go 2

Microsoft Surface Go 2 er et fengslende andregenerasjons nettbrett ifølge Tech Advisor, men det settes spørsmålstegn ved dens mulighet for langsiktig produktivitet. Designet på Surface Go 2 vil være umiddelbart gjenkjennbart for dem som har brukt originalen. Tastaturet Type Cover følger ikke med, men denne trenger du dersom du skal kunne bruke brettet som en laptop. Ellers føles designet litt utdatert, da kantene fortsatt er tjukke mener Tech Advisor. Ellers er skjermen meget bra, med flott detaljnivå og fantastiske farger.

Surface Go 2 har to kameraer, og det er frontkameraet med 5MP som er mest interessant, i og med at dette vil brukes til videosamtaler. Dette kameraet fungerer veldig godt, med solide detaljer og fine farger. Baksidekameraet med 8MP er ikke like imponerende, men vil fungere fint for dokumentskanning og lignende.

Når det gjelder ytelse er Surface Go 2 litt blandet. Programvaren er fortsatt ikke det beste på markedet, selv om den er oppdatert siden originale Surface Go. Selv med 8GB RAM og 128GB SSD, var den ikke i stand til å håndtere testeren fra Tech Advisors daglige oppgaver. Den sleit når det var mange faner oppe, som førte til en frustrerende opplevelse. Alt i alt er Surface Go 2 en oppgradering fra forrige modell, men har fortsatt en lang vei å gå når det gjelder å ta igjen konkurrenter som iPad eller bedre og billigere laptoper.

Det som imidlertid trekker opp scoren, er den gode batteritiden. Testeren fra Tech Advisor klokket inn 14 timer og 3 minutter, enda produsenten har annonsert med 10 timer. Her satte testeren i gang en 720p videoloop. Batteritiden vil naturlig nok bli noe lavere ved bruk av mer komplekse oppgaver.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 S
Mål (hbd): 175 x 245 x 8 mm
Vekt: 544 g
Skjerm: 10,5”, 15:10, 1920 x 1280 px, 220 PPI
Prosessor: Intel Pentium 4425Y
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 64GB, 128GB
Minnekort: Ja
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #microsoft #surface

Microsoft Surface Go

Som et alternativ til sin relativt stivt prisede Pro-serie har Microsoft lansert Surface Go, en mindre, nedstrippet og enklere versjon. Samme solide byggekvalitet, men forminsket og med en markant svakere ytelse. I teorien er tastaturdekselet ekstrautstyr, men skal man arbeide på maskinen burde man gå til innkjøp av dette. Surface-penn må også kjøpes utenom om man har behov for den.

Til tross for at tastaturet og pekeplaten nå er krympet en smule sammenlignet med storebroren, er kvaliteten den samme. Tastene vil imidlertid kunne være i minste laget for enkelte.

Innlogging er sømløs via frontkameraets tilkobling til Windows Hello, men det er ingen fingeravtrykkleser. Av tilkoblinger finner man hodetelefonutgang, men kun én USB-port. Dermed må man fort belage seg på å bruke en overgang om man trenger mer enn én port.

Utover kontorprogrammer, enkel bilderedigering, nettsurfing og medieavspilling vil nok ikke denne modellen være det beste valget da det på ingen måte er noen kraftpakke. Til bruk i jobb eller studier vil den imidlertid kunne være et bra alternativ. Flere kilder, blant annet The Verge og Engadget, anbefaler dog at du velger den beste utgaven med SSD harddisk og mer enn kun de 4 GB RAM den billigste varianten er utstyrt med.

Det er ikke funnet plass til noe vifte i maskinen og kjøling av prosessoren baserer seg dermed på passiv kjøling. Dette er praktisk ettersom man slipper forstyrrende viftelyd, men til gjengjeld kan undersiden/baksiden av maskinen bli varm om den presses for mye.

Skjermen er skarp og lyssterk, selv om det også her mangler noe opp til storebror, og Tek.no spekulerer i om det med ti tommer kan bli i minste laget for enkelte. Surface Go er strømgjerrig og batterilevetiden er god nok til å holde gjennom en arbeidsdag.

Til tross for den gode ytelsen kombinert med mobiliteten vil prisen kunne virke avskrekkende for mange. Særlig om man vil ha med tastatur og penn som ekstrautstyr vil det bli dyrt.

Produktspesifikasjoner: (Microsoft Surface Go 8GB 128GB MCZ-00005)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 S
Mål (hbd): 175 x 245 x 8,3 mm
Vekt: 522 g
Skjerm: 10”, 15:10, 1800 x 1200 px, 217 PPI
Prosessor: Intel Pentium 4405Y (0,9 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 128 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 9 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #microsoft #surface

Microsoft Surface Book 2

Selv sier Microsoft at “Surface Book 2 er den mest kraftfulle Surface noensinne” og at den skal være en “alt-i-ett bærbar datamaskin, nettbrett og bærbart studio”. Den kommer i flere konfigurasjoner og man kan velge enten 13” eller 15”.

Ettersom maskinen skal dekke alle behov er prisen også deretter. Med den høye prisen i bakhodet kritiseres Microsoft for å ikke inkludere Surface Pen.

Batteritiden er solid og maskinen vil holde arbeidsdagen gjennom uten problemer. Man kan lade nettbrettet direkte, eller via “tastaturbasen”. Under tung belastning er det merkbar viftestøy, dog uten at det blir veldig sjenerende ifølge Tek.no. Itavisen lar seg imidlertid irritere.

Tastaturet er blant de beste Itavisen har testet og maskinen er i solid byggekvalitet. Dette inntrykket blir noe forstyrret av at skjermen vingler når den står i basen på ujevnt underlag.

Til tross for imponerende ytelse kommer man ikke bort fra prisen. Som Tek konstaterer har Microsoft fortsatt en del å gå på når det kommer til valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner: (Microsoft Surface Book 2 i7 dGPU 8GB 256GB 13,5")
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 232 x 312 x 23 mm
Vekt: 1,64 kg
Skjerm: 13,5”, 3:2, 3000 x 2000 px, 267 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8650U (1,9 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, SDHC, SDXC, Secure Digital
Kamera: Webkamera - 5 megapiksler
Batteri: 5 - 17 timer driftstid
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #microsoft #surface

LG G Pad 10.1 (V700)

LG G Pad 10.1 (V700) yter bra til å være et rimelig nettbrett, og fungerer godt til enkle oppgaver. Nettbrettet har lang batterilevetid og et fint design, men skjermkvaliteten kunne vært bedre.

Les saken

#nettbrett #lg

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo Yoga Tab 3 Pro er et Android-nettbrett med innebygget projektor, bra skjerm og funksjoner. Det er et av de beste nettbrettene til film- og underholdningsbruk, men det er dyrt og tungt. Det er litt uenighet om kameraet og batterilevetiden er bra nok.

Les saken

#nettbrett #lenovo #yoga

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro har innebygget projektor, fantastisk batterilevetid og godt design, men flere mener det er for stort og tregt til å hamle opp med eliten.

Les saken

#nettbrett #lenovo #yoga

Lenovo Yoga Tablet 2 10 Windows

Lenovo Yoga Tablet 2 10 med Windows er billigere enn mange andre nettbrett, og er et fint nettbrett dersom du er glad i å bruke Windows. Det har en grei skjerm, godt batteri og et medfølgende bluetooth-tastatur og en blyant du kan skrive på tastaturet med. Kameraet, Anypen og høyttalerne kunne vært bedre.

Les saken

#nettbrett #lenovo #yoga

Lenovo Yoga Tablet 2 10 Android

Lenovo Yoga Tablet 2 10 med Android er et av de billigere alternativene som gir deg valuta for pengene. Nettbrettet yter godt, har god skjerm, batterilevetid og et smart innebygget håndtak/støtte på den ene siden. Noen synes det er for tungt og at det gir et helhetlig dårligere inntrykk enn andre og dyrere nettbrett.

Les saken

#nettbrett #lenovo #yoga

Lenovo Yoga C930

Yoga C930 gir både kraftig ytelse, lur høyttalerløsning, godt tastatur og god pekeplate. At maskinen har lite tilkoblingsmuligheter merkes blant annet med fraværet av både HDMI-inngang og minnekortleser. Det er imidlertid funnet plass til hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Stylus følger med, og Lenovo har i tillegg sørget for en smart oppbevaringsløsning av denne når den ikke er i bruk.

Avhengig av hvor hardt man presser maskinen kan den holde gjennom en arbeidsdag. Det er lite viftestøy og merkes kun under tung belastning. Flere av testene kommenterer imidlertid på at skjermen ikke er like god som resten av maskinen skulle tilsi og skulle særlig vært mer lyssterk.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga C930-13 81C4003CMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 227 x 322 x 14,9 mm
Vekt: 1,38 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8550U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 12 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #yoga

Lenovo Yoga 920

Lenovos toppmodell både ser og føles ut som et premiumprodukt. Hengslene som holder skjermen og tastaturet sammen er over snittet solide, og ifølge DinSide står skjermen stabilt uansett vinkel du setter den i. Resten av maskinen er i samme gode byggekvalitet.

Det er en god skjerm med stor innsynsvinkel, men du må være forberedt på en del gjenskinn i vanskelige lysforhold. Tastaturet er utstyrt med bakbelyste taster i god kvalitet. Stylus følger med, men den gir en liten forsinkelse i bruk. Integrert til høyre for pekeplaten er fingeravtrykkleseren plassert. Maskinen mangler imidlertid både HDMI-inngang og kortleser.

Oppgraderingen av innmaten gjør at ytelsen plasserer maskinen helt i toppen blant hybrider. Som vanlig er det imidlertid ikke en spill-pc, men den takler greit eldre titler. DinSide slo i sin anmeldelse fast at dette var den kraftigste (og beste) 2-i-1-modellen de hadde testet.

I tillegg til god ytelse imponerer også batteriet med lang levetid. At det i tillegg lader utrolig raskt hjelper også på inntrykket. Techradar lar seg også imponere av lyden, men reagerer på høylytt viftelyd under tung belastning.

De fleste testene lar seg begeistre av Yoga 920, men prisen kan for mange være i største laget.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 920-13 80Y7003JMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 223 x 323 x 13,9 mm
Vekt: 1,37 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 15,5 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #yoga

Lenovo Yoga 730

Oppfølgeren til Yoga 720 fra 2017, Yoga 730, er blitt både lettere og tynnere, men også ytelsen er god. Maskinen takler det du kaster mot den av oppgaver, enten det er multitasking eller produktivitet-relaterte oppgaver. Noe spill PC er det imidlertid ikke, og den egner seg ikke til noe mer enn eldre og mindre krevende spill. Den er heller ikke den beste til tung videoredigering, men enklere bilderedigering klarer den fint.

Skjermen er god, men sliter noe med gjenskinn pga. den blanke overflaten. Det er noe uenighet om tastaturet. DinSide kaller det “eksemplarisk”, mens DigitalTrends kommenterer at “keyboard feels lifeless”.

Maskinen er godt utstyrt med tilkoblinger, men mangler HDMI. Viftestøy er ikke en plage, men merkbart under tung belastning. Batteriet bør kunne holde omtrent en arbeidsdag om man ikke presser den for mye hevder DinSide. Igjen er Digital Trends uenig og kritiserer sammen med LaptopMag for dårlig batteritid. Om batteriet ikke imponerer all verdens er det til gjengjeld raskt å lade opp igjen.

Fingeravtrykkleser er inkludert og fungerer sammen med Windows Hello for rask pålogging. Stylus følger ikke med, men det er støtte for Active Pen.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 730-13 81CT000HMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 216 x 306 x 14 mm
Vekt: 1,12 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 166 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 11,5 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #yoga

Lenovo Yoga 530

Med designet på Lenovo Yoga 530 ser man at dette ikke er flaggskipet. Ytelsesmessig er det imidlertid ikke like merkbare kompromisser, selv om det meste er noen hakk ned fra toppmodellene.

Maskinen er ikke den letteste hybriden man finner, uten at den kan kalles direkte tung av den grunn. Batterilevetiden er ikke særlig imponerende og blant annet Tech Advisor lar seg skuffe. Maskinen holder ikke en hel arbeidsdag verken med tungt eller lett arbeid. Til gjengjeld lader den relativt raskt. Lenovo som normalt sett høster honnør for sine tastaturer, imponerer ikke med denne modellen.

Det er ikke en spille-PC, men yter godt nok til en del enklere spill, selv om dette selvfølgelig henger sammen med konfigurasjonen du går for. Hybriden er stille i bruk, og viftestøy kommer først under tung belastning. Den egner seg dermed godt i et kontorlandskap.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 530-14 81H9001FMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 229 x 328 x 17 mm
Vekt: 1,6 kg
Skjerm: 14”, 16:9, 1920 x 1080 px, 157 PPI
Prosessor: AMD Ryzen 5 2500U (2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, SDHC, SDXC Multi Media Card, Secure Digital
Kamera: Webkamera 0,92 megapiksel
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #yoga

Lenovo Yoga 900

Lenovo Yoga 900 er en hybrid PC som har en skjerm som kan vendes 360 grader, og den er mer robust enn sine forgjengere. Hybriden får skryt for presis berøringsskjerm og pent design og bra batteritid. Minuspoeng gis for tykk skjermramme og for bildekvaliteten som ikke matcher prisen, støyende vifte og generelt kvalitetsinntrykk.

Produktspesifikasjoner


Modell: Lenovo Yoga 900
Batteritid: Opptil 10 timer
Skjerm: 13,3 " berøringsskjerm (3200 x 1800)
Lagring: Opptil 512 GB
Minne: Opptil 16 GB LP-DDR3L
Vekt: Fra 1,29 kg
Prosessor: Intel Core i7 (6th Gen) 6560U
Grafikk: Intel Iris Graphics 540
Porter: USB 3.0, USB 2, USB-C, 4-i-1 kortleser (SD, MMC, SDXC, SDHC), jack
Operativsystem: Windows 10 Home

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #lenovo

Lenovo Tab 4 8 Plus

Tab 4 8 Plus-modellen til Lenovo får plussen, ikke fra størrelsen, men fra innmaten. Dette er nettbrettet for dem som vil ha et enkelt nettbrett som enkelt løser de fleste oppgavene du måtte gir den.

Blant forbedringene fra lillebror Tab 4 8 er Plus utstyrt med en raskere prosessor, mer RAM, en skjerm som støtter full HD og fingeravtrykkleser. Man kan også merke seg at det her er USB-C tilkobling. Kameraene tar greie bilder, men du må se langt etter HDR om det er noe du ønsker.

Nettbrettet er utstyrt med hodetelefonutgang for dem som vil ha lyd på farten. Trusted Reviews peker på Tab 4 8 Plus som etterfølgeren til Nexus 7 og kaller den et bra valg for dem som vil ha et mindre nettbrett som presterer godt til prisen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 210 x 123 x 7 mm
Vekt: 300 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1920 x 1200 px, 283 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB eller 64
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 8 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 8

Lenovo Tab 4 8 er et rimelig nettbrett med god ytelse og batterilevetid. Dermed passer det bra til normal mediebruk ifølge PCmag.

Hodetelefonutgang er på plass sammen med en inngang til microSD om man trenger mer lagringsplass. Den er også utstyrt med Bluetooth for dem som vil utnytte det. Lydkvaliteten er ikke den beste, men høyttalerne gjør en godkjent jobb. Skjermen er både lyssterk og relativt skarp selv om den sliter noe i direkte sollys. Det er også verdt å være klar over at nettbrettet ikke støtter full-HD. Kameraet tar dessuten kornete bilder og sliter særlig med å holde bildet klart i dårlige lysforhold.

Det er grei enighet blant testene om prestasjonene til nettbrettet. Det er et nettbrett som fungerer bra til hverdagsbruk selv om det naturligvis er enkelte begrensninger man må akseptere. Prisen er imidlertid såpass lav at flere, inkludert Laptopmag, Which? og Notebookcheck kommenterer at man får valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 211 x 124 x 8 mm
Vekt: 310 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1280 x 800 px, 189 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 MSM8917 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB & 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 10 Plus

Toppmodellen i Tab 4-serien til Lenovo får skryt for å være godt egnet til å se filmer og serier på, men angående batterilevetiden er det uenighet blant testene. Blant innvendingene mot nettbrettet er antallet kompromisser som skinner gjennom. Blant annet materialvalg, merkelig plassering av fysiske knapper og skuffende batteri bidrar til dette. Samtidig konstateres det at nettbrettet er godt egnet for de aller fleste formål man kan ønske seg av et nettbrett.

Skjermen er relativt lyssterk og skarp selv om LCD-skjermen ikke når helt nivået til modeller utstyrt med f.eks. LED. Dessuten sliter den også noe med gjenskinn. Mulighet til å se video i HD er imidlertid et pluss. Den er utstyrt med både hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Kameraene tar også midt på treet bilder, men har man en god telefon tar nok denne hakket bedre bilder.

Det er uenighet omkring hvorvidt batteritiden er skuffende eller imponerende. Pocketlint lar seg skuffe, men GoodHouseKeeping og Which? lar seg imponere. Andre poengterer at den er god, men ikke imponerende. At det å lade opp batteriet tar lang tid er det imidlertid enighet om.

Tab 4 10 Plus er et produkt i mellomsjiktet som ikke er blant de beste, men som til gjengjeld gir deg mer kraft og muligheter enn de billigste til en fortsatt rimelig pris.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 173 x 7 mm
Vekt: 475 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 16, 32 eller 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 13 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 10

Den minste av de to store modellene i Tab 4-serien til Lenovo er et bra alternativ for dem som vil ha en relativt stor skjerm til en rimelig penge og ikke krever for mye av nettbrettet sitt.

Utstyrt med samme prosessor og skjermoppløsning som Tab 4 8. Skjermen er noe lyssvak og den har ikke lyssensor.

Krevende spilling klarer den ikke, men daglige bruk med lett multitasking takler den lett. Batteritiden er såpass god at den er et godt alternativ for lengre turer.

Grei ytelse til en tilsvarende grei pris gjør dette nettbrettet til et fint alternativ om man ønsker seg et nettbrett til enkel underholdning, men flere tester kommenterer på at det finnes bedre alternativer.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 170 x 8 mm
Vekt: 505 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1280 x 800 px, 149 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 APQ8017 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 eller 32 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 2 A10-70

Lenovo Tab 2 A10-70 er et av de billigere nettbrettene. Det passer for deg som hovedsaklig ønsker å se filmer på nettbrettet, på grunn av en meget skarp HD-skjerm og lang batterilevetid. Ytelsen er ikke optimal.

Les saken

#nettbrett #lenovo

Lenovo Miix 720

Miix 720 er utstyrt med en lyssterk og fargerik skjerm, gir en bra skriveopplevelse og generelt god ytelse. Middelmådig batterilevetid trekker imidlertid ned.

Tastaturet kobles lett til og sitter godt når det er på. Løsningen er ikke perfekt til bruk på fanget, men tastaturet fra Lenovo er behagelig å skrive på. Stylusen Active Pen følger også med. Du kan ikke forvente å komme deg gjennom en arbeidsdag uten å måtte lade. Webkameraet er kompatibel med Windows Hello for rask pålogging.

PCMag kommenterer at den ikke gir like god valuta for pengene som lillebror Miix 520 og at den heller ikke er like god som hovedkonkurrenten Surface Pro. Cnet påstår imidlertid at den er bedre.

Produktspesifikasjoner: (basert på konfigurasjonen Lenovo Miix 720-12 80VV002XMX 256GB)
Type: Nettbrett/2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 210 x 292 x 8,9 mm
Vekt: 780 g
Skjerm: 12”, 15:10, 2880 x 1920 px, 288 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 1 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #miix

Lenovo Miix 520

Som en konkurrent til Microsoft Surface Pro innfrir Miix 520 de fleste kriteriene. Med god ytelse, en lyssterk og høyoppløst skjerm kombinert med et godt tastatur er Miix 520 en god maskin. PCWorld påstår at det eneste som mangler er lengre batterilevetid. Dermed kan batterilevetid og prise være blant faktorene å vurdere i en eventuell sammenligning.

Lenovo inkluderer både det eksterne tastaturet og stylusen (Active Pen 2) med maskinen. Pennen er dog ikke den beste. Det er også verdt å nevne at Lenovo inkluderer en oppbevaringsløsning til stylusen selv om enkelte kritiserer denne for å være lite gjennomtenkt.

Maskinen har imidlertid ikke fingeravtrykkleser, men det er funnet plass til hodetelefonutgang. Kameraet er ikke kompatibelt med Windows Hello, noe som gjør innlogging mer tungvint enn det trenger å være. Bakbelyste taster og en skriveopplevelse som, i kjent Lenovo stil, er meget god trekker opp.

I den daglige bruken takler maskinen de fleste oppgaver med glans. Alt fra film til multitasking og tunge kontoroppgaver håndteres uten nevneverdige problemer. Ønsker man en hybrid med Windows som gir valuta for pengene kommer man ikke unna en vurdering av Miix 520.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Miix 520-12 20M3000JMX 256GB)
Type: Nettbrett/2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Pro
Mål (hbd): 205 x 300 x 9,9 mm
Vekt: 880 g
Skjerm: 12,2”, 16:10, 1920 x 1200 px, 186 PPI
Prosessor: Intel Core i5-8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hybrid #2-i-1 #miix

Huawei MediaPad T5 10

MediaPad T5 10 fra Huawei takler de fleste oppgaver du måtte kaste på den. Særlig dag til dag oppgaver som surfing, lett spilling og film-og serietitting klarer den godt. Den relativt beskjedne størrelsen på 10 tommer gjør at den er enkel å ta med seg.

Den trekkes for å ha et høyt strømforbruk samtidig som den heller ikke er utstyrt med hurtiglading. Kvaliteten på kameraene trekker også ned. At man ikke kan lagre apper på minnekortet er et irritasjonsmoment. Modellen mangler fingeravtrykkleser, men er utstyrt med hodetelefonutgang. Selv om det ikke er utelukkende positive kommentarer får man en god ytelse til en fornuftig pris.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 164 x 243 x 8 mm
Vekt: 460 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 659 (2,36 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5100 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad T3 7

Testene lar seg ikke begeistre over dette lille nettbrettet fra Huawei. Den trege prosessoren og den dårlige lyden gjør at de kommenterer at dette er et billig nettbrett som også føles som et billig nettbrett.

Verken skjermen eller batteritiden er spesielt imponerende, men britiske Which? kommenterer at med tanke på prisen er batterilevetiden godkjent.

Nettbrettet er imidlertid lett å bruke og fungerer til enklere oppgaver. Størrelsen gjør også at det er enkelt å ta med seg. Prisen gjør også at det kan være et alternativ for dem som vil ha nettbrett men ikke krever mye ytelse av det.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 6.0 (Marshmallow)
Mål (hbd): 179 x 103 x 8 mm
Vekt: 250 g
Skjerm: 7”, 16:9, 1024 x 600 px, 170 PPI
Prosessor: MediaTek MT8127 (1,3 GHz)
RAM: 1 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 3100 mAh - 12 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad T3 10

I følge Computerbild er MediaPad T3 10 et vellaget nettbrettet fra Huawei. Mangel på fingeravtrykkleser og full HD trekker imidlertid ned dette inntrykket.

Batterilevetiden er relativt bra, men ikke best i blant nettbrett i størrelsen. Ettersom den mangler hurtiglading er den heller ikke den raskeste på å fylle batteriet etter bruk.

Prosessoren er sterk til prissjiktet selv om den ikke takler krevende spill. Kameraene er heller ikke bedre enn middelmådige noe som gjør at det er ikke velegnet til fotografering.Til tross for at skjermen er noe lyssvak er den høyoppløst og gir et skarpt bilde i bruk.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 159 x 229 x 8 mm
Vekt: 460 g
Skjerm: 9,6”, 16:10, 1280 x 800 px, 157 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4800 mAh - 6 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad M5 Lite

Lite-versjonen av MediaPad M5 er utstyrt med Harman/Kardon høyttalere fingeravtrykkleser og hodetelefonutgang og egner seg dermed godt til underholdning.

Selv om det ikke er like kraftig prosessor som i storebror, takler den spill greit. Hurtigladningen lader opp batteriet på rundt 2 timer, og batteriet holder lenge på en lading.

Skjermen er også merkbart en nedgradering. Den er godkjent, men det kommenteres på at den har noe lav kontrast. Kameraene på nettbrettet imponerer ikke, og man får ikke lagre apper på minnekortet, noe som fort kan bli irriterende.

Nettbrettet er ikke like velegnet til tunge spill og produktivitetsapper mtp. arbeid som storebror, men den er god på det meste av enkel bruk. Bloatware er som på de andre nettbrettene fra Huawei et irriterende element.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 162 x 243 x 7 mm
Vekt: 475 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 659 (2,36 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22 GB ledig)Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7500 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad M5 8.4

Som storebror M5 10.8 er også M5 8.4 utstyrt med gode kameraer, skarp skjerm og hurtiglader. Myntet på dem som vil se mye på serier og film og egner seg godt til det.

Kritikken kommer imidlertid i hovedsak knyttet til at Huawei med dette i bakhodet ikke har gitt nettbrettet hodetelefonutgang eller støtte for full HD. Skjermen er skarp, men ikke like skarp og lyssterk som storebror. Spilling takler den greit, men de mest krevende spill vil gi litt problemer.

Flere av testene peker på nettbrettet som et bra nettbrett om man vil se på film og serier på farten og det kan være et alternativ til iPad Mini 4 som begynner å bli datert.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 212 x 124 x 7 mm
Vekt: 316 g
Skjerm: 8,4”, 16:10, 2560 x 1600 px,  359 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 960 (2,4 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (24 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5100 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad M5

MediaPad M5 er utstyrt med fingeravtrykkleser, kameraer som er over snittet av hva man finner i nettbrett og en god skjerm. Huawei har imidlertid fjernet hodetelefonutgangen og laster med mye bloatware.

Nettbrettet takler krevende spill grei, dette og kombinasjonen av den gode skjermen og de gode høyttalerne er nettbrettet særlig egnet for underholdning.

Brettet er utstyrt med et stort batteri, noe som burde gi bra batterilevetid. Energiforbruket er imidlertid såpass høyt at levetiden ikke utpreger seg. Det holde enkelt gjennom en dag med mye film og serier og hurtigladeren fyller batteriet på rundt tre timer.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 171 x 258 x 7 mm
Vekt: 498 g
Skjerm: 10,8”, 16:10, 2560 x 1600 px, 280 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 960 (2,4 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (24 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7500 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei MediaPad M3 Lite 10

MediaPad fra huawei er utstyrt med en skarp og lys skjerm, kraftige høyttalere og fingeravtrykkleser. Kameraet er av den svakere sorten selv om det gjør det greit sammenlignet med andre nettbrett. Enkelte kritiserer Huawei og deres Emotion UI 5.1 for å gjøre brettets navigering tregere.

PCMag konkluderer med at den lander midt mellom to bedre alternativer i iPad og Fire HD 10, mens Lyd & Bilde slår fast at dette er et bra nettbrett for filmtitting, om ytelse ikke er det viktigste. Bare merk deg at man ikke får mer enn 480p kvalitet på video. Man kan altså ikke strømme f.eks. Netflix i HD.

Nettbrettet støtter ikke hurtiglading og er heller ikke kraftig nok til spilling med høyt detaljnivå.At nettbrettet leveres med mye bloatware irriterer også flere av testene.

Som et nettbrett til lettere oppgaver og filmtitting er det imidlertid verdt å kikke nærmere på.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 171 x 241 x 7 mm
Vekt: 465 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224,17 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 435 (1,4 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (23.96 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6600 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #huawei #mediapad

Huawei Matepad Pro

Huawei Matepad Pro er inspirert av Huaweis Mate mobilserie, deisgnet for å friste brukere vekk fra iPad Pro og Samsung Galaxy Tab. Designet på nettbrettet er veldig fint – den er lett og smidig, med en matt finish på ramma. Ifølge Huawei tåler den mye selv om den er lett, og med de runde hjørnene sitter den bra i hendene. Skjermen er 10,8 tommer, med svært smal ramme. Dette er vel og bra, men fører til at brettets ansiktsgjenkjenning går via det mindre sikre selfiekameraet, framfor at teknologien ligger i selve ramma, som den gjør på for eksempel Apples produkter. Tech Advisor trekker fram at dette er rart, i og med at Huawei har gått for den sikrere måten å gjenkjenne ansikter på på andre av deres produkter. Selfiekameraet er satt inn i selve skjermen, uten at det tar noe oppmerksomhet fra det som foregår på skjermen. Den sitter også på nøyaktig samme sted som baksidekameraet, som gir en fin symmetrisk følelse, ifølge Tech Advisor.

Ellers er skjermen lys, skarp og detaljert. Tech Advisor trekker noe for 16:10-formatet, som ikke egner seg så godt når man bruker tastaturet og skjermen vannrett. Det blir litt for smalt. Av tilbehør som kan kjøpes er det tidligere nevnte tastaturet, Smart Magnetic Keyboard, og en penn, kalt M-Pencil.

Når det kommer til ytelse har nettbrettet Huaweis Kirin 990 SoC, som man også finner i tidligere modeller. Ytelsen er god og nettbrettet kan takle det meste, mener Tech Advisor. Problemet med nettbrettet er at den mangler tilgang til Google apper, og kan kun kjøre Huaweis egne.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 10
Mål (hbd): 159 x 246 x 7.2 mm
Vekt: 460 g
Skjerm: 10,8”, 16:10, 2560 x 1600 px
Prosessor: Huawei HiSilicon Kirin 990
RAM: 6 GB
Lagringsplass: 128GB, 256GB
Minnekort: Ja
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 12 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #huawei #matepad

HTC Google Nexus 9

Google Nexus 9 får svært gode karakterer for hurtighet, skarp skjerm og lang levetid på batteriet. Det mangler derimot noe på lagringskapasitet og skjermens følsomhet.

Les saken

#nettbrett #htc #google #nexus

HP Spectre x360

HP Spectre x360 er en hybrid-PC, og det betyr at du kan vende berøringsskjermen helt rundt, og bruke den som et nettbrett. Den kommer i to utgaver, en fra 2015, og en fra 2016. Hovedforskjellene på disse modellene er små oppgradering i grafikk og kamera, samt prosessor, OS system, og en liten vektforskjell. Likevel er de tilnærmet like og vi velger å legge de i den samme testen her. Den nyeste versjonen får skryt for oppgradering av batteritiden, men begge modellene mangler USB C port, og dette gir trekk. Prisen er også høy, særlig med tanke på at flere anmeldere mener at SSD ytelsen kunne vær bedre.

Produktspesifikasjoner


Modell: HP Spectre x360 2015
Batteritid: Opptil 6 timer
Skjerm: 13,3 " ( 1920 x 1080 )
Lagring: Opptil 256 GB
Minne: 8 GB
Vekt: Fra 1,47 kg
Prosessor: Intel Core i5-5200
Grafikk: Intel HD Graphics 5500
Porter: 3x USB 3.0, HDMI, mini DisplayPort, jack
Operativsystem: Windows 10

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #hp

HP Spectre X2

HP Spectre X2 er en hybrid, og i likhet med HP Pavilion er den en blanding av nettbrett og PC. Berøringsskjermen kan man koble fra resten av PCen og bruke denne alene. Batteritiden anses som midt på treet, prosessoren er rask og skjermen er god. Den er tynn og liten og har pent design, men lyden og tung vekt trekker ned poengsummen.

Produktspesifikasjoner

Modell: HP Spectre X2
Batteritid: Opptil 7 timer
Skjerm: 12 " berøringsskjerm (1920 x 1080)
Lagring: 512 GB
Minne: Fra 8 GB
Vekt: Fra 1,2 kg
Prosessor: Intel Core M7-6Y75
Grafikk: Intel HD 515
Porter: USB -C, mini SD kortleser, jack
Operativsystem: Windows 10 Home

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #hp

HP Spectre x360 (2018)

Maskinen er utstyrt med en unik skjerm og åttende generasjon prosessor fra Intel. Designmessig nærmest identisk med forgjengeren, dog med noen små forskjeller i både vekt og størrelse.

Stylus følger med, men denne er ikke i toppklassen. Tastaturet høster skryt for å være behagelig å skrive på, og maskinen egner seg godt til å arbeide på. Batteriet lades opp raskere enn på forgjengeren og har også god kapasitet.

Skjermen er responsiv og lyssterk, men mister noe fra skrå vinkler. Digital Trends kommenterer dog på at den er et skritt tilbake fra skjermen på forløperen. Det som gjør skjermen unik er imidlertid at den er utstyrt med “Privacy Shield”. Dette er et filter på skjermen som aktiveres fra tastaturet og som, når aktivert, vanskeliggjør innsyn fra sidene. Fint når man vil arbeide på offentlige steder, men ikke ønsker gi alle rundt seg innsyn.

Den sterke prosessoren tar også krevende oppgaver og omfattende multitasking på strak arm. Presses maskinen hardt blir den dog varm og du må leve med en del viftestøy. Den er også lastet med en del bloatware.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x360 13-AP0803no)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 217,9 x 308,8 x 14,7 mm
Vekt: 1,33 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 166 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8265U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: Webkamera - 2 megapiksler
Batteri: 21,5 - 22,5 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hp #spectre #2-i-1

HP Spectre x360 15

En stor og klumpete maskin, som ifølge PCMag, ikke burde være særlig fristende som en 2-i-1-løsning med tanke på vekt og størrelse. Den økte vekten og størrelsen blir imidlertid rettferdiggjort ved at maskinen er blitt bedre enn forløperen.

Den har blitt utstyrt med større batteri, GPU med mer kraft og en 4K skjerm. Med på kjøpet får du også en stylus. Det er imidlertid ikke noe sted å oppbevare pennen når den ikke er i bruk. Tastaturet er utstyrt med NumPad, men The Verge og PCMag er uenige om hvorvidt det er behagelig å skrive på. Pekeplaten er rett og slett dårlig.

Fingeravtrykkleser er plassert på høyre side av maskinen og lett å bruke uansett om maskinen er i PC-eller nettbrettmodus. Webkameraet er dessuten utstyrt med infrarøde sensorer for innlogging via ansiktsgjenkjenning. Høyttalerne i maskinen er middelmådige.

Batteritiden er til tross for den lyssterke og strømslukende 4K-skjermen solid og maskinen kommer seg ifølge PCMag enkelt gjennom en arbeidsdag uten å måtte lade. The Verge lar seg imidlertid skuffe over at batteriet tømmes raskt. En forklaring på dette er at de har ulike konfigurasjoner av maskinen i sine tester. Hodetelefonutgang er på plass, og den kan dessuten lade andre enheter via en av USB-inngangene, også i hvilemodus.

Maskinen er et forsøk på å nå alle mulige behov en måtte ha. Denne gjør alt, men er stor og tung, batterilevetiden er ikke alltid den beste og moroa kommer til en høy pris.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x360 15-DF0000no)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 250 x 361 x 19,3 mm
Vekt: 2,18 kg
Skjerm: 15,6”, 16:9, 3840 x 2160 px, 282 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8565U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: SDHC, SDXC, Secure Digital
Kamera: Webkamera
Batteri: Opptil 17,5 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #hp #spectre #2-i-1

HP Spectre X2 (2017)

Med et design tydelig inspirert av Surface Pro blir den naturlig nok sammenlignet med denne. Spectre x2 er imidlertid prismessig en del billigere enn konkurrenten. Den nye utgaven har også blitt utstyrt med en integrert skjermstøtte.

Hodetelefonutgang er på plass, men ellers er det lite tilkoblingsmuligheter å spore. Stylusen som følger med har imidlertid fått en liten løkke festet i maskinen til oppbevaring.

Tastaturet, som følger med, kobles enkelt til maskinen og imponerer hvert fall The Verge. Bakbelyste taster med bra skrivekomfort trekker også opp. Pekeplaten imponerer ikke like mye. Wired lar seg ·begeistre av både kvaliteten og lysstyrken til skjermen sammen med ytelsen til prisen.

Ytelsen på maskinen er ikke enorm og den kan få problemer om man arbeider med krevende programmer. Viftelyd kommenteres også på som et problem ettersom man ikke nødvendigvis er nødt å presse maskinen noe særlig før viften går for fullt.

Avhengig av bruken vil batteriet kunne holde gjennom en arbeidsdag. Uansett lader den 50 % på kun 30 minutter så man trenger ikke mye lading før man kan løpe videre. Med tanke på konkurrentene som Surface Pro er og blir er batteriet største ankepunktet.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x2 12-C080no)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 207 x 293,9 x 7,7 mm
Vekt: 780 g
Skjerm: 12,3”, 15:10, 3000 x 2000 px, 293 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7260U (2,2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: Opptil 8 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #hp #spectre

HP Pavilion X2

HP Pavilion X2 er en hybrid, altså en blanding av nettbrett og PC. Den får skryt for skjermen og bra processor, men batteritiden og tastaturet trekker ned. Prisen er en av de rimeligste på markedet for denne kategorien, og mange mener man får mye for pengene.

Produktspesifikasjoner


Modell: HP Pavilion X2
Batteritid: Opptil 9 timer
Skjerm: 10,1 " berøringsskjerm (1280 x 800)
Lagring: 32 GB
Minne: Fra 2 GB
Vekt: Fra 1,12 kg
Prosessor: Intel Atom Z3736F
Grafikk: Intel HD Graphics
Porter: USB 2, USB -C, mini HDMI, jack
Operativsystem: Windows 10 Home

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #hp

HP Chromebook X2

Byggekvalitet og design er et stykke unna hva som tradisjonelt er forbundet med Chromebook. Chromebooken kan kobles fra tastaturet fremfor å brette det rundt på baksiden, noe som gjør det mer naturlig å bruke som et nettbrett enn tidligere modeller. Modellen koster mer enn majoriteten av Chromebooks, men vil du ha en Chromebook er dette blant de beste.

Chromebook x2 er utstyrt med hodetelefonutgang, to kameraer, USB-C, inngang til minnekort. Med på kjøpet av maskinen får du tastaturet og en stylus, som begge to er typiske ekstrautstyr hos konkurrenter som Surface Pro og iPad Pro. Sammenligning med dem blir dog vanskelig ettersom de er utstyrt med såpass ulike operativsystemer.

Maskinen er god, men operativsystemet holder maskinen igjen. Om man vet hva man får av muligheter (og begrensninger) så er dette imidlertid en av de beste i sitt segment.

Produktspesifikasjoner: (HP Chromebook x2 - 12-f002no)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Google Chrome OS
Mål (hbd): 211 x 292 x 8,2 mm
Vekt: 1,44 kg
Skjerm: 12,3”, 15:10, 3000 x 2000 px, 235 PPI
Prosessor: Intel Core i5-7Y54 (1,2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: Opptil 12,5 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #chromebook #hp

Asus ZenPad 3S 10

Asus ZenPad 3S 10 er utstyrt med en skarp skjerm og kraftige høyttalere (for nettbrett) i en lett pakka. Det er imidlertid mye gjenskinn i skjermen og batteritiden imponerer ikke. For prisen får man imidlertid mye for pengene ifølge PCMag.

Selv om nettbrettet ikke er noen som helst form for arbeidshest er det relativ kraftig, selv om enkelte kommenterer på at den lugger litt i den daglige bruken. Kameraet i bakkant er også svært dårlig og det blir kommentert på dårlig byggekvaliteten. I tillegg er den fylt med en del bloatware.

Techradar kalte skjermen på denne modellen en av de beste de hadde sett på et Android nettbrett da den ble sluppet. Dermed vil modellen være godt egnet til å se film og spille enkle spill på, også i dag. Man må dog huske på at modellen begynner å bli noe gammel, så har du planer om å gjøre mer enn å konsumere media vil det nok være lurt å se etter nyere alternativer.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenPad 3s 10 Z500M 64GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 240 x 163 x 5,8 mm
Vekt: 430 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1536 px, 224 PPI
Prosessor: MediaTek MT8176 (1,7 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5900 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2016

Les saken

#nettbrett #asus #zenpad

Asus ZenPad 10 Z300CL

Asus ZenPad 10 Z300cl er et rimelig nettbrett med god lyd, men det har for dårlig ytelse og er tungt. Det er delte meninger om kvaliteten på skjermen og hvorvidt dette er et godt kjøp eller ikke.

Les saken

#nettbrett #asus #zenpad

Asus ZenBook Flip S

ZenBook Flip S høster mye skryt for for designet, tastatur og pekeplate, men den høye prislappen kombinert med lite tilkoblingsmuligheter og et svakt batteri gjør at den ikke når helt opp. Det svake batteriet gjør at du kan ikke stole på at den vil holde gjennom arbeidsdagen.

Det følger en stylus med på kjøpet som gjør en grei jobb, men har et stykke opp til de beste stylusene. Det er også funnet plass til både fingeravtrykkleser og hodetelefonutgang.

Ytelsesmessig er det ikke en kraftpakke, men den prosessoren gjør den i stand til å takle lett videoredigering hevder Trusted Reviews. Tenker å du å spille på maskinen må du være forberedt på å holde deg til eldre utgivelser. Viftene er relativt stillegående og forstyrrer ikke i det daglige selv. Presser du maskinen vil de imidlertid kjøre en stund.

Det er uenigheter mellom testene omkring lydkvaliteten på maskinen. Expert Reviews hevder den er god for segmentet mens både Cnet og Which? kommenterer at den er middelmådig.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenBook Flip S UX370UA-C4059T)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 218 x 313 x 10,9 mm
Vekt: 1,1 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 331 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei
Kamera: Webkamera - 0,3 megapiksler
Batteri: 11,5 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #asus #zenbook #flip #2-i-1

Asus ZenBook Flip 14

ZenBook Flip 14 er på mange måter som de fleste andre 2-i-1-maskiner, bortsett fra et sentralt punkt - et dedikert grafikkort. Til tross for hva man kunne tenkt betyr ikke det at den er velegnet for tung spilling kommenterer The Verge. Det betyr imidlertid at den er kraftig nok til å takle oppgaver som bilderedigering i Photoshop, uten problemer.

Maskinen er en tynn og kompakt hybrid utstyrt med full HD-skjerm, bakbelyst tastatur og kan skryte på seg bra batterilevetid. Det blir dog kommentert på at skjermen kunne vært enda mer lyssterk og utstyrt med et bedre kontrastnivå.

I bruk er den stille og viftene holder maskinen kald, uten overdrevent mye bråk. Det gode batteriet gjør også at du kommer gjennom en arbeidsdag uten å måtte løpe til laderen.

Fingeravtrykkleser sammenkoblet med Windows Hello er lagt til, en stylus til skriblerier følger med. Typisk nok er det ikke noe smart lagringsløsning på den. Både Techradar og The Verge kritiserer fingeravtrykkleseren for å være noe vanskelig, og dårlig plassert (integrert i pekeplaten). Av tilkoblingsmuligheter er det både HDMI, USB 3, USB-C, minnekortleser og en hodetelefonutgang.

Maskinen kan skilte med god ytelse, kombinert med en anstendig batterilevetid, uten at dette har gått på bekostning av mobiliteten. Denne kombinasjonen gjør ZenBook Flip 14 til et godt alternativ om man ønsker seg en 2-i-1-maskin.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenBook Flip 14 UX461UN-E1026T)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 226 x 327 x 13,9 mm
Vekt: 1,4 kg
Skjerm: 14”, 16:9, 1920 x 1080 px, 157 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 13 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #asus #zenbook #flip #2-i-1

Asus MeMO Pad 8 (ME581cl)

Asus Memo Pad 8 (ME581cl) er et av de billigere alternativene. Det er lett, har bra ytelse og en flott skjerm. Nettbrettet får noen minuspoeng for brukervennlighet og lydkvalitet. Det passer bedre til familiebruk enn på jobben.

Les saken

#nettbrett #asus #memo

Asus Chromebook Flip

Maskinen blir av Techradar kalt et forbilde for kommende Chromebooker takket være den gode skjermen, tastaturet og det faktum at det er en velutformet maskin. Fokus på verdi for pengene, uten at det går på bekostning av ytelse og kvalitet gjør at Techradar lar seg imponere.

Av tilkoblinger er det hodetelefonutgang og USB-C-porter, men det er ikke funnet plass til fingeravtrykkleser. Modellen er et godt eksempel på hvordan Chromebook nå ikke nødvendigvis er en billig og så som så maskin.

Avhengig av arbeidsmengden bør den holde gjennom en hel arbeidsdag uten store problemer selv om det ikke er den største batterilevetiden.

Vil du skaffe deg en Chromebook kommer du ikke unna å ta en vurdering av denne maskinen.

Produktspesifikasjoner: (Asus Chromebook Flip C302CA-GU005)
Type: 2-i-1 Chromebook
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 210 x 304 x 13,7 mm
Vekt: 1,2 kg
Skjerm: 12,5”, 16:9, 1920 x 1080 px, 176 ppi
Prosessor: Intel Pentium 4405Y (0,9 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #asus #chromebook #flip #2-i-1

Asus Chromebook Flip

Asus Chromebook Flip er en lett all-around PC, med en 10,1 tommers berøringsskjerm. Den får skryt for brukervennlighet og batteritid, men den får minuspoeng for at den er treg og har lavere skjermoppløsning enn en del andre Chromebooks.

Produktspesifikasjoner


Modell: Asus Chromebook Flip
Batteritid: Opptil 8 timer
Skjerm: 10,1 " (1280 x 800 )
Lagring: Opptil 16 GB
Minne: 2 GB
Vekt: Fra 0,890 kg
Prosessor: Rockchip 3288-C
Grafikk: ARM Mali T624
Porter: 2 x USB 2.0, micro HDMI, jack, microSD kortleser
Operativsystem: Chrome

Les saken

#pc #hybrid #nettbrett #asus

Apple iPad Pro 2020

iPad Pro er designmessig i stor grad lik 2018-versjonen, ifølge Lyd & Bilde. Vi har som tidligere samlet versjonen i 11 tommer og 12,9 tommer under ett. Skjermen er fortsatt meget bra, med utmerket fargegjengivelse og 120 Hz oppdateringsfrekvens. Den har i 2020-versjonen blitt oppdatert og er opptil 50 prosent mer lyssterk, som hjelper på opplevelsen utendørs. Nettbrettet har også fått fem mikrofoner for høykvalitets stereo-innspillinger, skriver Lyd & Bilde.

Når det gjelder prosessor er det ikke noe nytt, da Apple bevarer A12-prosessoren. Den største nyheten er imidlertid kameraet, der iPad Pro har fått flere kameraer. Vidvinkelkameraet på 12 MP er beholdt, uten at det er noen åpenbare kvalitetsforbedringer. Men, Apple har lagt til et ultravidvinkelkamera på 10 MP. Det sitter også nå en ekstra sensor, kalt LiDAR-skanner (Light Detection And Ranging), ved siden av linsene. Den kaster lys mot objekter opptil 5 meter unna, og denne teknologien skal øke kvaliteten ved bruk av Augmented Reality («forsterket» virkelighet).

Det nye Magic Keyboard er mye bedre enn forgjengeren, skriver Lyd & Bilde. Man knepper fast nettbrettet på bakstykket ved hjelp av magneter, som gir både strømforsyning og overføring. Man kan vinkle skjermen 90-130 grader, og tastaturet har en ladeport. Skrivefølelsen er utmerket, ifølge Lyd & Bilde. Nettbrettet har nå også støtte for mus, som gir nye måter å navigere på. Dette fungerer ikke like sømløst på en Mac, men så er det heller ikke en Mac.

Spesifikasjoner (12,9):
Type: Nettbrett
Operativsystem: iPadOS 14
Mål (hbd): 280 x 214 x 5.9 mm
Vekt: 641 g
Skjerm: 12,9”, 4:3, 2732 x 2048 px, 264 PPI
Prosessor:Apple A12Z Bionic
RAM: 6 GB
Lagringsplass: 128GB, 256GB, 512GB eller 1TB
Minnekort: Nei
Kamera: 12 megapiksler (hovedkamera) og 7 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #apple

Apple iPad Pro 2018

Som med Pro-modellene fra 2017 samler vi også de to Pro-modellene fra 2018 i den samme modellen her i oversikten. Som med modellene fra 2017 er det lite som skiller - faktisk bare størrelse, vekt, oppløsning og pris. Pikseltetthet er imidlertid lik, til tross for forskjellen i oppløsning.

I forbindelse med lansering av Pro-serien skrøt Apple på seg at Pro-modellene er kraftigere enn 92 % av bærbare PCer som blir solgt i dag, og at grafikkytelsen skal matche den man finner i Xbox One. Dette er med å danne grunnlaget for Apples vedvarende erklæringer om at iPad Pro er PC-erstatteren du har ventet på.

Testene lar seg imponere av kraften og spesifikasjonene i de nyeste Pro-modellene. Påstandene om at PC-erstatteren er her en gang for alle gjør imidlertid skuffelsen over at det ikke stemmer større. Blant annet The Verge konstaterer at iPad Pro fortsatt kun er et nettbrett og fortsatt ikke en PC-erstatter. Spesifikasjonene er der, men programvaren i iOS 12 fungerer fortsatt ikke like godt til arbeid som PC. Enkelte som klarer seg uten enkelte funksjoner vil muligens si seg fornøyd og klare å basere seg kun på iPad Pro.

Til forskjell fra fjorårets utgave har iPad Pro (2018) mistet hodetelefonutgangen, fingeravtrykksensoren og hjem-knappen, men er nå utstyrt med USB-C. Fjerning av hjemknappen innebærer også fjerning av Touch ID til fordel for erstatteren i Face ID. Selv om det er USB-C vil den ikke lese minnepinner eller harddisker noe som også motarbeider Apple i deres mål om å erstatte PCen.

I bruk er nettbrettet lynraskt og responsivt. Apple Pencil har blitt enda bedre og skjermen er fortsatt blant de beste. Batterilevetiden er god og den vil holde det gående lenge når man er på farten. Tastatur og Penn er imidlertid fortsatt fordyrende ekstrautstyr.

iPad Pro er et godt valg for dem som vet hvorfor de trenger den, enten det er for å tegne på, arbeide på farten eller hva som gjør at denne kan erstatte noe annet. Prisen og begrensningene i programvaren tatt i betraktning stiller imidlertid flere spørsmålstegn om hvorvidt dette er det beste nettbrettet å gå for.

Produktspesifikasjoner:(Basert på 11"-modellen)
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): iOS 12
Mål (hbd): 280 x 214 x 6 mm
Vekt: 631 g
Skjerm: 11”, 4:3, 2732 x 2048 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A12X Bionic
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB
Minnekort: Nei
Kamera: 12 megapiksler (hovedkamera) og 7 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #pro #ipadpro

Apple iPad Pro

iPad Pro er Apples største nettbrett med en 12.9 tommer Retina-skjerm. Nettbrettet har god ytelse, utmerket lydkvalitet og veldig lang batterilevetid. Det er Apples første forsøk på en hybrid som skal kunne erstatte bærbar Mac. Det får trekk for høy pris, og flere mener det blir for tungt og stort.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipad-pro

Apple iPad Mini 4

iPad Mini 4 er fjerde versjon av det minste nettbrettet fra Apple. Får pluss for å ha enda bedre skjermkvalitet og være enda lettere og tynnere enn forgjengerne. Det får også skryt for god batterilevetid og brukervennlighet. Flere trekker for at det ikke er fullt oppdatert med den aller nyeste teknologien.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipad-mini

Apple iPad Mini 3

iPad Mini 3 har svært gode kvaliteter, som brukervennlighet, god batteritid og fingeravtrykksleser. Mange mener likevel det ikke er verdt å betale ekstra for et par små oppgraderinger fra iPad Mini 2 (Retina) fra 2013.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipad-mini

Apple iPad Mini 2019

iPad Mini 2019 har alt du måtte ønske deg, så lenge du ikke ventet en voldsom oppgradering, skriver Techradar. Omtrent ingenting er forandret når det gjelder utsiden siden forrige versjon. På innsiden derimot, har Apple gjort endringer slik at iPad Mini fungerer med førstegenerasjonen Apple Pencil. Og dette fungerer svært bra, det er lett å ta i bruk pennen og skrible noen notater.

Skjermen er kun 7,9 tommer, og er dermed svært bærbar og enkel å kaste i bagen på reise. Den egner seg mer til å lese og se på, heller en å skrive produktivt, men den håndterer Adobe Lightroom like bra som iPad Air 2019, skriver Techradar.

Batteritiden er imponerende, med i overkant av ti timer, og den har lades hurtig. Det som imidlertid trekker ned, er prisen. Techradar skriver at dette har med den gode skjermen, den raske prosessoren og den hurtige ladetiden å gjøre, likevel er prisen høy for å være en miniversjon. Brettet kjører iPadOS 14 fra og med høsten 2020, altså den nyeste programvaren Apple har laget for iPader.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iPadOS 14
Mål (hbd): 203 x 134 x 6 mm
Vekt:298 g
Skjerm: 7,9”, 4:3, 2048 x 1536 px, 326 PPI
Prosessor:Apple A8 Bionic
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16GB, 64GB eller 128GB
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 1,2 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2019

Les saken

#nettbrett #apple

Apple iPad Mini 2

Apple iPad Mini 2 ble lansert i slutten av 2013, men det regnes fortsatt av flere som et av de beste nettbrettene på markedet i dag. Det gir deg antagelig mer valuta for pengene enn nyere iPad Mini 3, ettersom lillebroren har få oppgraderinger og koster mer.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipad-mini

Apple iPad Air 2020

iPad Air 2020 er ingen revolusjon, men har en rekke funksjoner som tidligere kun var tilgjengelig på iPad Pro. I og med at dette brettet er billigere enn iPad Pro, er det i stor grad et bedre valg. Riktignok har Apple oppjustert prisen siden forrige generasjon, men Techradar mener prisen er verdt det med tanke på forbedringene som er gjort siden sist.

iPad Air 4 har en nesten heldekkende skjerm, den støtter andregenerasjons Apple Pencil, og har samme firkantede design som iPad Pro. Den har Apples nye A14-prosessor, noe som gjør at brettet gjør alle oppgaver du ber den om, fra å kjøre plasskrevende apper til høyoppløselig video. Den har fire høyttalere med høykvalitetslyd, og baksidekameraet har blitt oppgradert til 12 MP. Frontkameraet er på 7 MP.

Designet er som nevnt oppgradert siden forrige generasjon, og ligner mer på iPad Pro. Den er skarpere i kantene, noe som kan ta litt tid å bli vant til dersom du har brukt en eldre iPad med rundere kanter før. Utvalget farger er større en før – iPad Air 4 er tilgjengelig i Silver, Space Gray, Rose Gold, Green og Sky Blue. Liquid Retina-skjermen er på 10,9 tommer, men det er fortsatt en tykk svart kant rundt skjermen, som trekker noe ned på kvalitetsfølelsen ifølge Techradar. Lagringsplassen er på enten 64 GB eller 256 GB. Brettet har Apples nyeste software, iPadOS 14. Batteritiden er på 10 timer.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iPadOS 14
Mål (hbd): 247 x 178 x 6 mm
Vekt: 458 g
Skjerm: 10,9”, 4:3, 1640 x 2360 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A14 Bionic (2,5 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 64GB eller 256GB
Minnekort: Nei
Kamera: 12 megapiksler (hovedkamera) og 7 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #apple

Apple iPad Air 2019

iPad Air 2019 har en skjerm på 10,5 tommer, tynne kanter, en rask prosessor og et frontkamera med høy oppløsning. Modellen har Retina-skjerm, som gir større fargerom. Designet er gammeldags, ifølge Techradar, og den ligner den ordinære iPad-modellen. Den veier kun 456 gram, og bare iPad mini (2019) er lettere.

iPaden bruker den tradisjonelle lightning-porten, i motsetning til USB-C som de nyere Pro-modellene og MacBook-ene bruker. Apples Smart Keyboard kan kobles til uten Bluetooth, og festes til brettet ved magnetisme. Brettet kan kobles til Apple Pencil, men – kun førstegenerasjonen. Dette er litt irriterende, mener Techradar.

Brettet har en kraftig A12 Bionic-prosessor, samme som i iPhone XS og XS Max. Den kommer i versjoner med 64 GB lagring og 256 GB lagring. Blant nettbrett blir Air dermed kun slått av Pro 11 og Pro 12.9, som har en enda bedre prosessor, ifølge Techradar.

Det som trekker dette brettet opp blant Apples iPads, er den gode støtten for Smart Keyboard, og at ytelsen er såpass kraftig at den kommer til å holde en god stund.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iPadOS 14
Mål (hbd): 250 x 174 x 6 mm
Vekt: 456 g
Skjerm: 10,5”, 4:3, 2224 x 1668 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A12 Bionic (2,5 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 64GB eller 256GB
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 7 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2019

Les saken

#nettbrett #apple

Apple iPad 2020

iPad 2020 gir deg mye for pengene, til tross for at den bare utgjør en beskjeden oppgradering fra 2019-versjonen, ifølge Techradar. iPaden deler en del egenskaper med langt dyrere modeller, som iPad air: den har de samme spillene og appene, er kompatibel med Apple Pencil og Smart Keyboard og har støtte for iPadOS 14. Den leveres med et 20 W-adapter for hurtiglading gjennom en USB-C-til-Lightning-kabel, mens den drives av en A12 Bionic-brikke. Dette vil sørge for ytelse i flere år fremover, skal vi tro Techradar. Batteritiden er på ti timer.

Designmessig er det ikke mange forandringer. Den ser og føles omtrent som 2019-versjonen, noe som ikke nødvendigvis er negativt. Den føles litt utdatert i forhold til Air og Pro, men med tanke på prisen er det helt greit. Skjermen er på 10,2 tommer, med brede ytterkanter. Hjem-knappen har innebygget Touch ID-sensor. iPaden leveres i fargene Silver, Space Gray og Gold, altså de samme fargene som har vært tilgjengelige i noen år nå. Lagringsplassen er enten 32 GB eller 128 GB. Baksidekameraet er på 8 MP med blenderåpning f/2.4. Bildene blir skarpe og fargesterke, men ikke overveldende bra sammenlignet med kameraet på nyere mobiltelefoner. Selfiekameraet er kun på 1,2 MP.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iPadOS 14
Mål (hbd): 250 x 174 x 7,5 mm
Vekt: 490 g
Skjerm: 10,2”, 4:3, 2160 x 1620 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A12 Bionic (2,5 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32GB eller 128GB
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 1.2 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 10 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #apple

Apple iPad 2018

Med samme kropp som forløperen og iPad Air er det lite nytt på utsiden av den aller nyeste utgaven av den “vanlige” iPaden. Fingeravtrykkskanner er integrert i hjemknappen og i kjent stil er det god byggekvalitet høy kvalitetsfølelse.

De to sentrale oppgraderingene fra 2017-modellen er en ny prosessor og innlagt støtte for Apple Pencil. Prosessoren er forøvrig den samme som er i iPhone 7. Batterilevetiden er så og si uforandret fra forgjengeren. Den er også fortsatt utstyrt med hodetelefonutgang.

Skjermen er lyssterk og skarp, men er ikke, som pro-modellene, utstyrt med HDR-støtte. Navigering og daglig bruk på iPaden er raskt og sømløst. De fleste kommenterer også på at man får modellen til en god pris, og kaller iPad 2018-modellen for et meget godt kjøp. Vil man bruke den med tastatur og Apple Pencil er dette ekstrautstyr som ikke føles like rimelig som selve iPaden.

Flere stiller imidlertid spørsmål om hvorvidt man kan rettferdiggjøre å kjøpe denne kontra f.eks. fjorårets utgave. Ønsker man Apple Pencil-støtte eller sitter med en eldre utgave vil imidlertid 2018-modellen være et godt valg.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iOS 11.3
Mål (hbd): 240 x 169 x 7 mm
Vekt: 469 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A10 Fusion (2,34 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 32 GB
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 1,2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8827 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #apple #ipad

Amazon Fire HD 8 Plus

Amazon Fire HD 8 Plus leder an i lavbudsjettskategorien, ifølge Tech Advisor. Lite har endret seg teknologisk på modellene fra Amazon de siste årene, men nå har de lansert en vesentlig forskjell – en plussversjon.

Denne ser identisk ut med den originale versjonen, bortsett fra at den har trådløs lading og mer RAM, som hjelper på ytelsen. Vær imidlertid obs på at det ikke betyr at ytelsen er god, den er helt middels. Consumer reports bemerket at den jobbet saktere enn andre nettbrett i deres test. Kamera er ikke oppgradert, og er fortsatt skuffende mener Tech Advisor. Programvaren er FireOS, som tilbyr en inngang inn til Amazons verden, men ligger langt bak det Google har å tilby. Om du ønsker det kan du installere Google Play, men ikke alle apper vil fungere.

Spesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS 7, Android 9.0
Mål (hbd): 202 x 137 x 9.7 mm
Vekt: 355 g
Skjerm: 8”, 16:10, 800 x 1280 px, 189 PPI
Prosessor: MediaTek MT8168
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32GB, 64GB
Minnekort: Ja
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 12 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #amazon #fire

Amazon Fire HD 8

Vi har samlet Fire 8 HD modellen fra 2017 og 2018 samme her ettersom forskjellene er minimale. 2018-utgaven kan aktivere Alexa uten å måtte trykke på noe i tillegg til et bedre frontkamera. Batterilevetiden på modellen fra 2017 er til gjengjeld bedre. Vurder derfor hva som veier tyngst for deg. Det skiller ifølge Laptopmag ca. 2 timer mellom modellene i batterilevetid.

Nettbrettene er utstyrt med hodetelefonutgang og minnekortstøtte. Sett bort i fra en noe svak lyd fra høyttalerne er det et bra nettbrett til å se filmer og serier på farten.

Amazon nettbrett baseres på Android, men man får ikke tilgang til Play Store og det enorme app-utvalget der. Kjøper man et nettbrett fra Amazon blir alt lagt opp til at du skal gå gjennom deres ulike tjenester uansett hva du er ute etter.

Med tanke på prisen får man valuta for pengene, men man må akseptere premissene Amazon setter.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 214 x 128 x 9,7 mm
Vekt: 396 g
Skjerm: 7”, 16:10, 1280 x 800 px, 224 PPI
Prosessor: MediaTek MT8163 (1,3 GHz)
RAM: 1,5 GB
Lagringsplass: 16 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: ca. 12 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #amazon #fire

Amazon Fire HD 10 (2017)

Som med samtlige nettbrett fra Amazon får man også valuta for pengene i toppmodellen, Fire HD 10.

Fire HD 10 er utstyrt med en skarp skjerm, er god i den daglige bruken, er tett integrert med Alexa og navigeringen er enkel og oversiktlig. Det svake kameraet har ikke noen særlig stor funksjon og uten tilgang til Play Store føles det som om man går glipp av noe. Selv om nettbrettet er ikke sertifisert til å tåle hverken støt eller vann så er det solid bygget.

Skjermen gir full HD og man kan endre til lysmodus som er mer behagelig for øynene om kvelden. Selv om den er rask i bruk er den ikke velegnet til spilling. Uten Play Store er det uansett begrenset med spillutvalg. Støtte for minnekort gjør at man kan fylle nettbrettet med filmer og serier, uten å være bekymret for plassmangel. Det kommer godt med om man tar med nettbrettet på reise.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 262 x 159 x 9,8 mm
Vekt: 500 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: Mediatek MT8173 (1,8 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6300 mAh - ca. 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #amazon #fire

Amazon Fire 7 (2017)

Med støtte for både 2,4 og 5 GHz WiFi, oppdatert innmat og ikke minst støtte for Alexa, er Fire 7 fra Amazon til prisen et meget godt alternativ om man er ute etter et lite og billig nettbrett. Det er ikke det raskeste eller beste, men med tanke på valuta for pengene er det blant det beste man kan finne.

Skjermen er nettbrettets akilleshæl da det ikke er HD oppløsning. Man må da ta til takke med SD-kvalitet. Ifølge Alphr er det forøvrig den dårligste skjermen Amazon har puttet i et produkt, uten at det gjør den håpløs. Lyden er dessuten svak og skuffende mens ytelsen på nettbrettet beskrives som middelmådig. Kamerakvaliteten er heller ikke noe å skryte av.

Noe nettbrettet får skryt for er de gode mulighetene for foreldrekontroll. Prisen og kontrollen over hva som er på maskinen gjør at det egner seg godt til å være et barns første nettbrett. Alternativt er det den billigste inngangsbilletten til Amazons økosystem, noe som kombinert med størrelsen og at det er utstyrt med hodetelefonutgang og minnekort gjør det egnet som en videospiller på reise. Går man opp i pris finnes det imidlertid bedre alternativer som gjerne også er utstyrt med HD-skjerm.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 192 x 115 x 9,6 mm
Vekt: 295 g
Skjerm: 7”, 16:10, 1024 x 600 px, 171 PPI
Prosessor: Mediatek MT8127 (1,3 GHz)
RAM: 1 GB
Lagringsplass: 8 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 2980 mAh - ca. 8 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #amazon #fire

Acer Switch 7

Acer Switch 7 er et hybrid med en x-faktor: det kan game. Det er en solid bygget maskin med god ytelse på multitasking og produktive oppgaver. På letter gaming er den også godkjent. I tillegg er den utstyrt med en veldig god skjerm.

Den kritiseres for et skuffende batteri, en vanskelig skjermstøtte og en middelmådig stylus. Det er heller ikke samme premium-følelse som man får med enkelte konkurrenter. Grafikkortet åpner dog for muligheter de fleste i segmentet ikke kan skryte på seg.

Til tross for enkelte innvendinger mener Techspot at man får valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner: (Acer Switch SW713-51GNP)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Pro
Mål (hbd): 229,7 x 329,4 x 9,9 mm
Vekt: 1180 g
Skjerm: 13,5”, 15:10, 2256 x 1504 px, 192 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8550U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4870 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #2-i-1 #acer

Acer Switch 5

Acer Switch 5 er en god 2-i-1 til en hyggelig pris hvor man får med både tastatur og stylus-penn på kjøpet. Switch 5 er ikke utstyrt med vifter, men Tek lar seg imponere av hvor godt den takler å bli presset. Maskinen blir riktignok noe varm, men uten at det blir et stor problem.

Magnetfestet til “tastaturbasen” er sterkt og fungerer bra i praksis. Både tastatur og pekeplate er gode å bruke. Stylusen er grei i bruk, selv om den ikke når opp til de beste. Selv om enkelte kritiserer batteriet er ikke batterilevetiden utpreget dårlig. Maskinen kan forøvrig lades fra flere ladepunkter. Byggekvaliteten er solid og den er utstyrt med fingeravtrykkleser.

Produktspesifikasjoner: (Acer Switch 5 SW512-52)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 201 x 292 x 9,6 mm
Vekt: 920 g
Skjerm: 12”, 15:10, 2160 x 1440 px, 216 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4870 mAh - 10,5 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #2-i-1 #acer

Acer Chromebook Tab 10

Acer Chromebook Tab 10 er det første nettbrettet utstyrt med Chrome OS. Dessverre for Acer skinner det fortsatt gjennom at Chrome OS ikke optimalisert for nettbrett ennå.

Chrome OS er imidlertid utstyrt med et greit utvalg av utdanningsrelaterte programmer. Dette i kombinasjon med at stylusen som følger med og bra grafikkytelse gjør den velegnet studenter. Mangel av tastatur underminerer imidlertid dette.

Høyttalerne er svake og den generelle ytelsen er under middels. Kombinert med kort batterilevetid og dårlige kameraer er det klare begrensninger med nettbrettet.

Produktspesifikasjoner: (Acer Chromebook Tab 10 D651N 32GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 172 x 238 x 10 mm
Vekt: 550 g
Skjerm: 9,7”, 16:9, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4500 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #chromebook #acer #tab

Acer Chromebook Spin 11

Acer Chromebook 11 er en typisk Chromebook som fungerer godt til enkelte oppgaver. Acer har utstyrt denne modellen med en lavoppløst skjerm og middelmådig maskinvare. Tastaturet trekker imidlertid opp. Stylus er inkludert, men det mangler et sted å oppbevare den slik at den er lett å miste. Chrome OS er fortsatt ikke optimalisert for bruk til nettbrett og Android er ikke knirkefritt sammensmeltet i programvaren.

Både TechRadar og LaptopMag kritiserer maskinen for skuffende batterilevetid, men PCMag hevder den enkelt holder hele dagen på lesesalen eller kontoret. Multitasking og mange programmer kjørende parallelt blir vanskelig da maskinen har begrenset ytelse.

Skjermen imponerer ingen, men den gjør en grei jobb til både kontoroppgaver og binging av serier. Svartnivå og kontrast er imidlertid dårlig, så noe multimediesenter er det ikke.

Acer Chromebook 11 er med andre ord en klassisk Chromebook, med alt hva det innebærer av minus og pluss.

Produktspesifikasjoner: (Acer Chromebook Spin 11 CP311-1H)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 297 x 205,7 x 20,8 mm
Vekt: 1,19 kg
Skjerm: 11,6”, 16:9, 1366 x 768 px, 135 PPI
Prosessor: Intel Celeron N3350 (1,1 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #chromebook #2-i-1 #acer