Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #lomography

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

6 treff

Polaroidkameraets renessanse

Polaroidkameraet er tilbake, men det er ikke lenger Polaroid-merket som har de beste kameraene.

Les saken

#polaroidkamera #fujifilm #impossible #leica #lomography #polaroid #mint

Lomography Lomo'Instant Wide

Lomo'Instant Wide blir av flere omtalt som et av de beste polaroidkameraene man kan kjøpe nytt i dag. Wide gir mulighet til relativt mye manuell kontroll, har en skarp linse og en god byggekvalitet. Fjernkontroll intergrert i linsedekselet følger med og som med alle Lomography-kameraer kan man få tak i en god del ekstrautstyr. Kameraet lar deg stille på eksponeringen, skru av og på blitzen og har tre ulike fokusdistanser. Det er også tre bildemoduser med auto, bulb mode og fixed shutter speed mode. Kombinasjonen av brukervennlighet og kreative muligheter gjør at dette kameraet vil kunne være et godt alternativ for de fleste.

Ettersom det produserer film i Wide-formatet er det et stort kamera og det er delte meninger om designet. Utover dette kritiseres kameraet noe for at det er en uklar macro og enkelte mener det er vanskelig å bruke.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 14,6 cm
Høyde: 19 cm
Dybde: 9,5 cm
Vekt: 639 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Wide
Tripodstøtte: Ja

Les saken

#polaroidkamera #lomography

Lomography Lomo'Instant Square

Lomo'Instant Square har som alle Lomography-kameraene mye muligheter gjennom tilbehøret man kan få til. Det som gjør Lomo'Instant Square helt unikt innenfor polaroidkameraer er at det kan bruke både Instax Mini og Instax Square formatet.

Kameraet har et unikt design og gir deg muligheter til å eksperimentere med bildene dine. Man kan velge mellom de to bildemoduseneautomatic og bulb mode. Kameraets glasslinse høster skryt og det har både selvutløser og fjernkontroll (som settes inni kameraet utenom bruk) om du ikke vil stå bak kameraet. Square har også eksponeringskompansering, blitzkontroll (av, på, automatisk), fargefilter til blitzen og mulighet til å å feste ekstra linser. Alt dette gjør at Square er bra alternativ for dem som har lyst å være kreative.

Enkelte kommenterer at det kanskje ikke er det enkleste kameraet for nybegynnere, mens andre understreker at automodusen vil kunne hjelpe dem på vei.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 15,24 cm
Høyde: 12,19 cm
Dybde: 4,3 cm
Vekt: 490 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini og Instax Square
Tripodstøtte: Ja

Les saken

#polaroidkamera #lomography

Lomography Lomo'Instant Automat Glass

Lomo'Instant Automat Glass er relativt likt Lomo'Instant Automat, med enkelte avgjørende forskjeller. Lomo'Instant Automat Glass er det første polaroidkameraet med vidvinkellinse i glass.

Som med Automat kan man ta bilder i auto for at kameraet selv stiller inn lukkertid, blitzstyrke og blenderåpning. Av manuell kontroll kan fokuset stilles inn på close, mid og infinity, man kan endre eksponeringen, skru av og på blitzen og velge å ta multieksponeringer. Fjernkontroll til kameraet er intergrert i linsedekselet.

At kameraet bruker det minste polaroidformatet og har noe begrenset manuell kontroll gir trekk. Flere slår imidlertid fast at man ikke får skarpere polaroidbilder enn med Lomo'Instant Automat Glass.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,80 cm
Høyde: 9,35 cm
Dybde: 6,44 cm
Vekt: 354 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Les saken

#polaroidkamera #lomography

Lomography Lomo'Instant Automat

Som navnet tilsier skjer det meste med dette kameraet automatisk. Har du kameraet i auto vil det selv stille lukkertid, blitz og blenderåpning, slik at alt du trenger å gjøre er å sikte og knipse. Det er imidlertid enkelte innstillinger man bør være oppmerksom på for å få best mulig resultater.

Fokuset kan stilles inn på close, mid og infinity. Utover dette kan du endre noe på eksponeringen, skru av og på blitzen og velge mellom automatic og bulb mode. Som med Lomo'Instant er det også her støtte for tilbehør og ekstrautstyr som gir deg muligheten til å være enda mer kreativ. Lomography har slengt med en smart løsning med fjernkontroll av kameraet i form av en integrert fjernkontroll i linsedekselet.

Med dette kameraet kan man enkelt ta skarpe bilder, men man har også mulighten til å ta det et nivå videre om man ønsker å eksperimentere med bildene. Dette gjør at flere kommenterer at dette kameraet treffer et bredt marked.

Blant innvendingene mot kameraet er mangel på innstillingsmuligheter utover de to modusene og en begrenset eksponeringskontroll. I tillegg bruker kameraet Mini-formatet, som flere mener er negativt da kameraet ikke kommer til sin rett i den størrelsen.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,80 cm
Høyde: 9,35 cm
Dybde: 6,44 cm
Vekt: 354 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Les saken

#polaroidkamera #lomography

Lomography Lomo'Instant

Lomo'Instant er et enkelt kamera som tar gode bilder. Mulighetene man får til å eksperimentere med bildene takket være ekstrautstyret man kan få til kameraet er et pluss for mange. Flere kommenterer også positivt på designet, mens andre syns det er klumpete.

Om man kjøper en tilbehørspakke får man fler linser man enkelt kan feste på kameraet. Linsen som sitter i er vidvinkel men man har mulighet til å bruke en linse med fisheye-effekt, en til portrettbilder og en linse til nærbilder, noe som øker mulighetene til kameraet. Med Lomo'Instant får man mulighet til å velge mellom tre innstillinger på blitz, stille inn eksponeringen, blenderåpningen og ta multiple exposures. Man har også mulighet til å endre farge på blitzen med medfølgende fargestrips.

Kameraet trekkes for en upresis viewfinder, og at det er tar tid å mestre kameraet.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 13,9 cm
Høyde: 9,39 cm
Dybde: 3 cm
Vekt: 380 g
Batteritype: AAA
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Les saken

#polaroidkamera #lomography