Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
"Instant cameras" øker igjen i popularitet, som en motreaksjon til digitaliseringen. (Illustrasjonsbilde: Lomography)

Polaroidkameraets renessanse

Polaroidkameraet er tilbake, men det er ikke lenger Polaroid-merket som har de beste kameraene.

Annonse

Ryktene om polaroidens død har vært sterkt overdrevet. Faktisk opplever polaroid-formatet nå en ny vår, med årlig økning i salg av både film og kameraer. Polaroid-merket har imidlertid ligget med brukket rygg i snart to tiår, og det er det vanskelig å vite hvilket merke eller kamera som er best.

I denne testen har vi gått igjennom markedets beste og mest populære kameraer for ulike bruksområder og budsjett. Les videre for å vite mer om Polaroid-formatets utvikling de siste årene og tips til valg av kamera, eller hopp rett til testresultatene.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Noen av smartklokkene i denne testen har nettopp kommet på markedet, og derfor har de færre tester enn de andre.

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Resultatene

Den overordnede testvinneren av polaroidkameraer er Lomography Lomo'Instant Automat Glass. Kameraet er enkelt å bruke, gir noe kontroll over innstillingene og har en skarp glasslinse som produserer bilder i toppsjiktet innenfor sjangeren.

Andreplassen i testen går til Lomography Lomo'Instant Automat. Nesten identisk med storebror Automat Glass tar Automat enkelt gode bilder.

Siste kamera på pallen er Fujifilm Instax Square SQ6, som tar bilder i Square-formatet. SQ6 er et brukervennlig kamera for alle anledninger som leverer gode bilder.

Testens store taper er Polaroid Pop. Dette får gjennomgående slakt av testpanelene. Som et av de dyreste polaroidkameraene i testen får man betydelig bedre valuta for pengene andre steder.

Klassikeren: Kameraet som startet bilderevolusjonen.

Polaroid - en historie

Polaroid Corporation ble startet i 1937 av Edwin H. Land. Ikke før i 1947 kom det første av kameraene som skulle bli synonymt med navnet Polaroid med lanseringen av Polaroid Model-95.

Dette var starten på eventyret om Polaroid, og frem til slutten av 1900-tallet var Polaroid blant USAs største selskaper. I dag sammenlignes Polaroids storhetstid med dagens Apple.

Polaroid hang imidlertid ikke med i tiden mot slutten av 1900-tallet og ble, som et av ofrene for kameraenes digitalisering, erklært konkurs i 2001. Dette ble starten på slutten for de tradisjonelle polaroidfilmene.

Da den siste fabrikken som produserte polaroidfilm skulle selges i 2008 ble den kjøpt av The Impossible Project. Selskapet kjøpte fabrikken og startet arbeidet med å holde liv i formatet. Uten Polaroids oppskrift og uten tilgang på alle kjemikaliene som ble brukt - noen ute av produksjon, andre stemplet som miljøskadelige - har de siden den gang forsøkt å gjennskape magien fra de tradisjonelle Polaroidfilmene.

I 2017 ble merkevaren Polaroid og den intellektuelle eiendommen kjøpt opp av hovedaksjonæren i The Impossible Project. The Impossible Project ble så omdøpt til Polaroid Originals og har omsider begynt å produsere film som nærmer seg den gamle polaroidkvaliteten.

Dagens situasjon

Det er ikke bare Polaroid Originals som holder liv i det gamle filmformatet. Mens Polaroid har slitt, dødd og gjennoppstått, har Fujifilm etablert seg som den dominerende aktøren innenfor polaroidverdenen. Gjennom sin Instax-merkevare er det i dag Fujifilm som gjerne forbindes med polaroidformatet.

Ulike typer film

Polaroider er ikke hva det en gang var. I dag er det to ulike typer polaroidfilmer, i motsetning til under Polaroids storhetstid.

Den tradisjonelle polaroiden hvor bildet fremkalles gradvis etter å ha blitt matet ut av kameraet er fortsatt den dominerende, men det har kommet en moderne utfordrer på banen.

Filmtyper

Her er oversikten over alle filmtypene som er aktuelle for denne testen:

Fujifilm Instax Mini

  • Størrelse 5,4 cm x 8,6 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 4,6 cm x 6,2 cm
  • Bilder per pakke: 10
  • Bildetyper: Farger eller monochrome
  • Fremkallingstid: ca. 1 min

Fujifilm Instax Wide

  • Størrelse 10,8 cm x 8,6 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 9,9 cm x 6,2 cm
  • Bilder per pakke: 10
  • Bildetyper: Farger eller monochrome
  • Fremkallingstid: ca. 1 min

Fujifilm Instax Square

  • Størrelse 8,6cm x 7,2 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 6,2 cm x 6,2 cm
  • Bilder per pakke: 10
  • Bildetyper: Farger
  • Fremkallingstid: ca. 1 min

Polaroid Originals i-type

  • Størrelse 10,7 cm x 8,8 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 7,9 cm x 7,9 cm
  • Bilder per pakke: 8
  • Bildetyper: Farger eller svart/hvitt
  • Fremkallingstid: 10 - 15 min (farger) og 5 - 10 (svart/hvitt)

Polaroid Originals 600

  • Størrelse 10,7 cm x 8,8 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 7,9 cm x 7,9 cm
  • Bilder per pakke: 8
  • Bildetyper: Farger eller svart/hvitt
  • Fremkallingstid: 10 - 15 min (farger) og 5 - 10 (svart/hvitt)

Polaroid PIF-300

  • Størrelse 5,4 cm x 8,6 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 4,6 cm x 6,2 cm
  • Bilder per pakke: 10
  • Bildetyper: Farger
  • Fremkallingstid: -

ZINK-papir

  • Størrelse 5 cm x 7,6 cm
  • Bilder per pakke: 20,30 eller 50
  • Bildetyper: Støtter alle farger
  • Printetid: Avhenger av kameraet

ZINK-papir for Polaroid Pop

  • Størrelse 8,8 cm x 10,7 cm
  • Bildestørrelse (uten rammer) 8,3 cm x 8,3 cm
  • Bilder per pakke: 10, 20 eller 40
  • Bildetyper: Støtter alle farger
  • Printetid: Ca. 1 min

__________
Polaroid Originals produserer også film både til SX-70- og Spectra-kameraer i tillegg til film i 8x10-formatet. Har du et gammelt kamera som fortsatt fungerer kan du altså få tak i film til fra Polaroid.

ZeroInk

I dag kan man imidlertid velge en annen type polaroidfilm som fremkaller ved hjelp av varmebehandling på en spesiell type papir og printer bildet ut. Dette kalles ZeroInk eller ZINK-film. Fremkallingen er enda raskere, men den skjer inni kameraet før utskrift, og du vil ikke kunne se fremkallingen slik som med tradisjonell Polaroid. I praksis er dette nærmere fotoutskrift, hvor kameraene er utstyrt med en liten printer.

Ved hjelp av varmebehandling fremkalles bildene i kameraet før det printes ut. ZINK-papiret er i solid kvalitet som gjør dem vanskelige å rive eller ødelegge. I tillegg kan man ta bort et lag på baksiden for å bruke dem som klistremerker.

 

Utover disse to produsentene, selger enkelte kameraprodusenter sin egen film i forbindelse med et eget polaroidkamera.

Kameratyper

På samme måte som at det ikke er én type film som gjelder innenfor polaroidfotografering, er det ikke én kameratype. Det finnes i dag både analoge kameraer som i stor grad fungerer på samme måte som på 1970- og 80-tallet, og hybrider som forsøker å knytte den analoge arven med den nye digitale hverdagen.

Analoge kameraer

De analoge kameraene er polaroidkameraene slik man kjenner dem fra tidligere. Man tar bildet og bildet produseres umiddelbart. Ingen forhåndsvisning eller mulighet til å vurdere bildet før etter det er ferdig fremkalt.

Et gjennomgående problem med de analoge polaroidkameraene er at alle (utenom InstantFlex TL70) til en viss grad sliter med parallax-effekten. Det vil si at det du ser gjennom viewfinderen ikke er identisk med det linsen ser. Dette kan føre til at bilder rammes annerledes inn enn hva man tar høyde for. Heldigvis er det bare å kompensere når du tar bildet for å unngå dette problemet.

Hybridkameraer

Hybridkameraene er kameraene som fornyer konseptet rundt polaroidfotografering, stort sett ved å ta bort eller gi deg kontroll over den umiddelbare fremkallingen. Dermed kan man velge å se bildene før man fremkaller dem. Som regel vil man også kunne redigere bildene noe før man får dem printet ut fysisk.

Det er også blant hybridkameraene man finner kameraer med ZINK-film og uten den tradisjonelle polaroidfilmen. Det er kun Fujifilm Instax SQ10 av hybridkameraene i denne testen som fortsatt gir bilder i det tradisjonelle polaroidformatet.

Blant hybridene som bruker ZINK fotopapir er det Polaroid som dominerer og Polaroid Snap Touch er den beste av disse. Merk også at testens klare taper Polaroid Pop også bruker denne løsningen, men med en egen størrelse.

Hvordan velge kamera?

Det er mange faktorere å ta hensyn til når man skal finne det perfekte polaroidkameraet. Under går vi gjennom de viktigste punktene for å finne det beste polaroidkameraet for deg.

Lyst på heldigitalt kamera? Sjekk vår test av kompaktkameraer.

Filmtype

Blant de viktigste faktorene man må ta hensyn til når man skal skaffe seg et polaroidkamera er størrelsen på bildene og type film.

De største bildene får man fra Polaroid Pop, med en størrelse noe over den tradisjonelle polaroiden. Vil du ha den originale polaroidstørrelsen så er det Polaroid Originals som gjelder og Polaroid Originals OneStep 2 vil da være et godt alternativ.

Instax Mini- og PIF-300-filmen som begge kan brukes i de samme kameraene er den minste filmtypen man kan bruke. Testens vinner Lomo'Instant Automat Glass bruker dette formatet, og det er dette formatet som i dag dominerer markedet.

Mellom disse to ytterpunktene ligger Instax Wide og Instax Square, mens ZINK-papiret er omtrent på størrelse med Instax Mini.

Det er også noe forskjeller i tilgjengelighet mellom de ulike filmtypene. Enn så lenge er det Instax-film som er lettest tilgjengelig, og selv om Originals for alvor er på vei inn i butikkene.

Prisforskjellen mellom de ulike typene film er også verdt å nevne. ZINK-papiret er klart det billigste, og man vil med et hybridkamera som bruker ZINK-papir også kunne forhåndsvise bilder før utskrift. Er pris per bilde en viktig faktor vil, hybridkamera være en soleklar kandidat.

Av tradisjonell polaroidfilm så er det Instax-serien som er den rimeligste. Originals-film vil man ofte måtte betale over dobbelt så mye for, men sammenlignet med Instax Mini-film er det også en stor forskjell i størrelse. Denne er ikke like stor mellom Instax Wide- eller Instax Square-film, men her er også prisforskjellen noe mindre.

Er man opptatt av å få flest mulig bilder for pengene, kommer man imidlertid ikke unna at Instax er klart rimeligere og per i dag med en mer stabil film som er mindre skjør sammenlignet med Originals-filmen.

Bestselgeren: Polaroid OneStep var en av Polaroids største suksesser når selskapet var på sitt største. Kameraet var også inspirasjonskilde til Instagrams originale logo.
Hva skal det brukes til?

Svaret på dette spørsmålet vil kunne være avgjørende i valg av kamera. Det er for eksempel store forskjeller mellom de analoge kameraene og hybridkameraene.

Fujifilm markedsfører gjerne Instax Mini 8 og Instax Mini 9 mot barn og ungdom som har lyst å ta enkle blinkskudd raskt og enkelt. Disse er også testens billigste kameraer. Ettersom kameraene tar relativt gode bilder, vil de kunne dekke behovet for de fleste som vil ha et enkelt pek og skyt-polaroidkamera.

Ønsker man å redigere eller legge på effekter på bilder før utskrift, er det hybridkameraene som gjelder. Polaroid Snap Touch gir deg mulighet til å legge på etiketter, filter og tekst, mens Fujifilm Instax SQ10 gir deg mulighet til å endre eksponeringen noe og legge på filter.

Har du lyst på et moderne polaroidkamera som gjør det enkelt å legge ut på sosiale medier i tillegg til å kunne printe, er det Polaroid Socialmatic eller Polaroid Pop som er mest aktuelt. Testen viser at det ikke er automatikk mellom mye funksjoner og kvalitet da begge de to nevnte er spekket med ekstrafunksjoner, men produserer elendige bilder. Vil du dele bilder på sosiale medier, er det fortsatt lettere å ta bilde av bildet med mobilen enn å knote med et overpriset apparat.

Handler det om å ta bilder med best mulig kvalitet, enklest mulig, er testvinneren Lomo'Instant Automatic Glass, Lomo'Instant Automatic eller Fujifilm Instax SQ6 alle gode alternativ.

Skal man eksperimentere, leke med muliteksponeringer eller bare ønsker god kontroll over bildene, vil Lomography Lomo'Instant eller InstantFlex TL70 være aktuelle.

Det er også verdt å nevne at samtlige kameraer fra Lomography har støtte for flere linsetyper og kan kjøpes med ulike typer ekstrautstyr. Dette er alt fra fargestrips til blitzen til en såkalt splitzer som gir en ekstra dimensjon til multieksponeringsbildene dine.

Kameraet som gir mest manuell kontroll er Impossible i-1 fra The Impossible Project (nå Polaroid Originals). Her er det mulighet til å koble mobilen til kameraet via en egen app og man gis full kontroll over bildeinnstillingene.

Mye i aktivitet? Kanskje et actionkamera er det du trenger.

Budsjett/pris

Blant testens kameraer er det også ganske store prisforskjeller. Testen viser at det ikke er sammenheng mellom pris og kvalitet, selv om de de som får høyest poengsum i testen er relativt mye dyrere enn de billigste.

Deling: Det er fortsatt det å ta bilde av polaroiden som er det letteste om man vil dele en polaroid på sosiale medier.
Selfiespeil

Flere av polaroidkameraene i testen er utstyr med selfiespeil. Dette gjør det lettere å ta polaroider av seg selv, uten å kaste bort film på bilder du ikke treffer deg selv. Skal du ta bilder av deg selv vil det altså være lurt å velge et kamera med selfiespeil.

Alternativt har enkelte kameraer selvutløser og/eller støtte for tripod. Dermed kan man ta bilder av seg selv uten å sikte seg inn i et lite sefiespeil.

Individuelt

Det er mange kameraer å velge mellom. Smak og behag i forhold til bildestørrelse, kvalitet, pris og bruk vil alle spille inn på hvilket kamera som er best for deg. Ved å gå gjennom punktene over, vil du mest sannsynlig sitte igjen med et par alternativer. Da er det bare opp til deg å vurdere hvor mye du er villig til å investere.

Vi har i denne testen fått med omtrent alle polaroidkameraer man får kjøpt nytt i dag og under kan du lese mer om hvert enkelt kamera.

 

 

RESULTATER

Lomography Lomo'Instant Automat Glass

Lomography Lomo'Instant Automat Glass

Resultatet er basert på 4 tester.
80
Lomography Lomo'Instant Automat

Lomography Lomo'Instant Automat

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 1 534,-

Pris fra 1 534,-

79
Fujifilm Instax SQ6

Fujifilm Instax SQ6

Resultatet er basert på 8 tester.
76
Lomgraphy Lomo'Instant Square

Lomography Lomo'Instant Square

Resultatet er basert på 5 tester.
76
Lomography Lomo'Instant Wide

Lomography Lomo'Instant Wide

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 1 429,-

Pris fra 1 429,-

75
Leica Sofort

Leica Sofort

Resultatet er basert på 9 tester. Pris fra 4 790,-

Pris fra 4 790,-

69
Fujifilm Instax Mini 90

Fujifilm Instax Mini 90

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 2 998,-

Pris fra 2 998,-

69
Mint InstantFlex TL70

Mint InstantFlex TL70 2.0

Resultatet er basert på 2 tester.
69
Fujifilm Instax Mini 70

Fujifilm Instax Mini 70

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 89,-

Pris fra 89,-

69
Polaroid OneStep 2

Polaroid OneStep 2

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 1 935,-

Pris fra 1 935,-

68
Lomography Lomo'Instant

Lomography Lomo'Instant

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 534,-

Pris fra 1 534,-

67
Fujifilm Instax Mini 9

Fujifilm Instax Mini 9

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 299,-

Pris fra 299,-

62
Fujifilm Instax SQ10

Fujifilm Instax SQ10

Resultatet er basert på 8 tester.
60
Fujifilm Instax Wide 300

Fujifilm Instax Wide 300

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 1 277,-

Pris fra 1 277,-

57
Polaroid Snap Touch

Polaroid Snap Touch

Resultatet er basert på 5 tester.
55
Polaroid Snap

Polaroid Snap

Resultatet er basert på 6 tester.
53
Impossible i-1

Impossible i-1

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 149,-

Pris fra 149,-

53
Fujifilm Instax Mini 8

Fujifilm Instax Mini 8

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 1 190,-

Pris fra 1 190,-

53
Polaroid Socialmatic

Polaroid Socialmatic

Resultatet er basert på 3 tester.
38
Polaroid PIC-300

Polaroid PIC-300

Resultatet er basert på 2 tester.
38
Polaroid Pop

Polaroid Pop

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 400,-

Pris fra 400,-

7

Lomography Lomo'Instant Automat Glass

80/100

Lomo'Instant Automat Glass er relativt likt Lomo'Instant Automat, med enkelte avgjørende forskjeller. Lomo'Instant Automat Glass er det første polaroidkameraet med vidvinkellinse i glass.

Som med Automat kan man ta bilder i auto for at kameraet selv stiller inn lukkertid, blitzstyrke og blenderåpning. Av manuell kontroll kan fokuset stilles inn på close, mid og infinity, man kan endre eksponeringen, skru av og på blitzen og velge å ta multieksponeringer. Fjernkontroll til kameraet er intergrert i linsedekselet.

At kameraet bruker det minste polaroidformatet og har noe begrenset manuell kontroll gir trekk. Flere slår imidlertid fast at man ikke får skarpere polaroidbilder enn med Lomo'Instant Automat Glass.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,80 cm
Høyde: 9,35 cm
Dybde: 6,44 cm
Vekt: 354 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 80/100

Basert på 4 tester.

The Phoblographer (2017)

For most Instax camera users, this will be your ultimate camera. Les saken

100
Tom's Guide (2018)

At whatever distance I tried, pictures from the Lomo L'instant Glass Magellan were incredibly sharp, focusing at the proper distance, so it really delivered a unique output. Les saken

89
Wired USA (2017)

Sure, there are drawbacks, but on the whole, they're shared across the ecosystem of Instax-compatible cameras. Les saken

67
Tech Advisor (2018)

The Automat Glass from Lomography is an instant camera that can keep up with demanding photographers - but may leave beginners scratching their heads Les saken

63
Lomography Lomo'Instant Automat

79/100

Som navnet tilsier skjer det meste med dette kameraet automatisk. Har du kameraet i auto vil det selv stille lukkertid, blitz og blenderåpning, slik at alt du trenger å gjøre er å sikte og knipse. Det er imidlertid enkelte innstillinger man bør være oppmerksom på for å få best mulig resultater.

Fokuset kan stilles inn på close, mid og infinity. Utover dette kan du endre noe på eksponeringen, skru av og på blitzen og velge mellom automatic og bulb mode. Som med Lomo'Instant er det også her støtte for tilbehør og ekstrautstyr som gir deg muligheten til å være enda mer kreativ. Lomography har slengt med en smart løsning med fjernkontroll av kameraet i form av en integrert fjernkontroll i linsedekselet.

Med dette kameraet kan man enkelt ta skarpe bilder, men man har også mulighten til å ta det et nivå videre om man ønsker å eksperimentere med bildene. Dette gjør at flere kommenterer at dette kameraet treffer et bredt marked.

Blant innvendingene mot kameraet er mangel på innstillingsmuligheter utover de to modusene og en begrenset eksponeringskontroll. I tillegg bruker kameraet Mini-formatet, som flere mener er negativt da kameraet ikke kommer til sin rett i den størrelsen.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,80 cm
Høyde: 9,35 cm
Dybde: 6,44 cm
Vekt: 354 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 79/100

Basert på 6 tester. Pris fra 1 534,-

Pris fra 1 534,-

Stuff UK (2017)

Fun, flexible and packed with extras, this is the instant camera to go for. Les saken

100
75
Trusted Reviews (2017)

The Lomo’Instant Automat is a fun purchase that has some of the best characteristics of Lomo photography, and looks quite cute too. Les saken

75
ePHOTOzine (2017)

We're impressed with the versatility of the camera and also the richness of the images produced. Les saken

75

Vis alle tester (+1)

Fujifilm Instax SQ6

76/100

Instax SQ6 får skryt for å være et rimelig og brukervennlig kamera som gir stabilt gode bilder. Flere kommenterer også positivt på at det bruker Instax Square-formatet som ligner mer på det tradisjonelle polaroid-formatet.

Det er et lite utvalg av bildemoduser å velge mellom, default, selfie, macro, landscape, double exposure, expose lighter, expose darker. I tillegg er kameraet utstyrt med en selvutløser og du kan velge å skru av og på blitzen som du ønsker. At man får med fargefilter i tre ulike farger til blitzen gir også pluss.

Enkelte trekker for at linsen er litt uklar og at du ikke kan endre innstillingene utover de forhåndsinnstilte modusene.

Alt i alt er Instax SQ6 et solid og rimelig alternativ for dem som vil ha gode bilder og en viss kontroll utover eksponeringen.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 12,8 cm
Høyde: 11,8 cm
Dybde: 5,8 cm
Vekt: 415 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Square
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 76/100

Basert på 8 tester.

The Phoblographer (2018)

If you just want something for fun, the Fujifilm Instax Square SQ6 is the way to go. Les saken

100
ePHOTOzine (2018)

The Instax Square SQ6 is a fantastic analogue camera offering clear and colourful square instant photos with easy operation. Les saken

88
Tech Advisor (2018)

If you want to shoot square format instant prints without breaking the bank, this is probably the camera for you. Les saken

88
Wired USA (2018)

For a beginner, the SQ6 represents a good-enough entry point at a price that's not outlandish. Les saken

67

Vis alle tester (+3)

Tom's Guide (2018)

With the Automatic setting, the SQ6 captured accurate color and skin tones, though the image was not super sharp. Les saken

67
PC Mag UK (2018)

It's essentially a true point-and-shoot. Les saken

63
Good Housekeeping UK (2018)

It may have a few flaws and won't beat your smartphone or compact camera when it comes to quality, but the novelty of having photos print immediately from it will make many smile. Les saken

57
Lomgraphy Lomo'Instant Square

76/100

Lomo'Instant Square har som alle Lomography-kameraene mye muligheter gjennom tilbehøret man kan få til. Det som gjør Lomo'Instant Square helt unikt innenfor polaroidkameraer er at det kan bruke både Instax Mini og Instax Square formatet.

Kameraet har et unikt design og gir deg muligheter til å eksperimentere med bildene dine. Man kan velge mellom de to bildemoduseneautomatic og bulb mode. Kameraets glasslinse høster skryt og det har både selvutløser og fjernkontroll (som settes inni kameraet utenom bruk) om du ikke vil stå bak kameraet. Square har også eksponeringskompansering, blitzkontroll (av, på, automatisk), fargefilter til blitzen og mulighet til å å feste ekstra linser. Alt dette gjør at Square er bra alternativ for dem som har lyst å være kreative.

Enkelte kommenterer at det kanskje ikke er det enkleste kameraet for nybegynnere, mens andre understreker at automodusen vil kunne hjelpe dem på vei.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 15,24 cm
Høyde: 12,19 cm
Dybde: 4,3 cm
Vekt: 490 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini og Instax Square
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 76/100

Basert på 5 tester.

Tom's Guide (2018)

Photographers with an open mind and an experimental attitude will be more gratified with the images than those who crave control. Les saken

78
Wired USA (2018)

I'm impressed with what Lomo's done here. Les saken

78
Tech Advisor (2018)

The wealth of shooting options mean that the Lomo’Instant Square will best reward people who are accomplished photographers already, but Auto Mode is as simple as you could ask for, making this a friendly entry point for anyone hoping to expand into more Les saken

75
The Phoblographer (2018)

I strongly recommend the Lomography Lomo’Instant Square for the more advanced photographer and not necessarily for a newbie. Les saken

75
Lomography Lomo'Instant Wide

75/100

Lomo'Instant Wide blir av flere omtalt som et av de beste polaroidkameraene man kan kjøpe nytt i dag. Wide gir mulighet til relativt mye manuell kontroll, har en skarp linse og en god byggekvalitet. Fjernkontroll intergrert i linsedekselet følger med og som med alle Lomography-kameraer kan man få tak i en god del ekstrautstyr. Kameraet lar deg stille på eksponeringen, skru av og på blitzen og har tre ulike fokusdistanser. Det er også tre bildemoduser med auto, bulb mode og fixed shutter speed mode. Kombinasjonen av brukervennlighet og kreative muligheter gjør at dette kameraet vil kunne være et godt alternativ for de fleste.

Ettersom det produserer film i Wide-formatet er det et stort kamera og det er delte meninger om designet. Utover dette kritiseres kameraet noe for at det er en uklar macro og enkelte mener det er vanskelig å bruke.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 14,6 cm
Høyde: 19 cm
Dybde: 9,5 cm
Vekt: 639 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Wide
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 75/100

Basert på 7 tester. Pris fra 1 429,-

Pris fra 1 429,-

PC Mag UK (2015)

The Lomography Lomo'Instant Wide is the best instant camera you can buy new today, and earns our Editors' Choice award. Les saken

75
ePHOTOzine (2016)

The Lomo'Instant Wide instant camera is a quirky bit of kit that you can have a lot of fun with. Les saken

75
The Phoblographer (2015)

The Lomography Lomo’Instant Wide is a great, fun camera to use. Les saken

75
Stuff UK (2016)

Instant fun for any camera fan. Les saken

75

Vis alle tester (+2)

Leica Sofort

69/100

At Leica kastet seg inn i polaroidmarkedet med sitt Sofort-kamera overrasket de fleste. Leica har serverer et pent og godt kamera, og de fleste kommenterer på at designet er bra. Det er også et kompakt kamera med en logisk og enkel navigering i innstillingene. Kameraet gir deg valget mellom de åtte ulike bildemodusene macro, bulb, automatic, self timer, party and people, sport and action, double exposure, selfie slik at det kan gjøre jobben i de fleste situasjoner.

Det trekkes noe for at det er litt vanskelig å holde og at utløserknappen er vanskelig plassert. Den største innvendingen mot kameraet er imidlertid prisen, og flere peker på Fujifilm Mini 90 som et reelt alternativ med nærmest identisk ytelse og funksjoner.

Uavhengig pris er det ifølge enkelte blant de beste polaroidkameraene på markedet, særlig i blant de som bruker Mini-formatet.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 12,4 cm
Høyde: 9,4 cm
Dybde: 5,8 cm
Vekt: 305 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini og Leica Instant
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 69/100

Basert på 9 tester. Pris fra 4 790,-

Pris fra 4 790,-

Tech Advisor (2018)

The only big question mark hanging over the Sofort is its similarities to the Instax Mini 90. Les saken

88
Trusted Reviews (2017)

The SOFORT is capable of producing some nice images and prints, and is a fun product to use. Les saken

75
T3 Magazine (2016)

This is a camera you buy with your heart, not your head. Les saken

75
ePHOTOzine (2017)

The Leica Sofort is fun, quirky, stylish and definitely a head turner. Les saken

75
The Phoblographer (2017)

I really wish Leica did more here rather than creating a “Me too” camera. Les saken

75

Vis alle tester (+4)

Good Housekeeping UK (2016)

It'll appeal to anyone who loves the vintage look, both in the styling of the camera and the look of the photos. Les saken

62
Wired USA (2017)

Cute as a button. Les saken

56
Stuff UK (2017)

It’s got gorgeous looks and oozes retro appeal, but you’re paying for the name. Les saken

50
Fujifilm Instax Mini 90

69/100

Instax Mini 90 er Fujifilms eget flaggskip innenfor Mini-formatet og gir deg flust med muligheter.

Kameraet byr på hele seks ulike bildemoduser i tillegg til fire ulike lysinnstillinger som gir deg mer kontroll på bildene enn du gjør med de fleste andre kamerane i Instax-serien. Bildemodusene party-, kids-, landscape-, macro-, bulb- og double exposure mode.

Kameraet får skryt for en mer ryddig design enn man normalt forbinder med Instax-serien, uten at dette har gått på bekostning av brukervennligheten. Selv om kameraet gjør en god jobb med pek og skyt er de fleste samkjørte om at dette er kameraet for dem som vil ha mer muligheter.

Problemet er imidlertid at de samme som liker valgmulighetene man får, gjerne også foretrekker større formater enn Instax Mini-formatet.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,3 cm
Høyde: 9,1 cm
Dybde: 5,7 cm
Vekt: 296 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 69/100

Basert på 5 tester. Pris fra 2 998,-

Pris fra 2 998,-

The Verge (2014)

Instant photography is an expensive hobby, but there’s nothing quite like it — and the Mini 90 is a cute, well-designed way to get started. Les saken

78
ePHOTOzine (2014)

Overall, the Fujifilm Instax Mini 90 is a good looking instant camera which despite its quirky proportions and awkward shutter button placing is really easy to use. Les saken

75
Tom's Guide (2018)

The Instax Mini 90 was among the easiest cameras to use because of its digital readout and the flexibility of the buttons that let you choose and combine the camera's various shooting modes. Les saken

67
Stuff UK (2017)

The Fujifilm brings instant delight and the nostalgia of Polaroid for an all-new target audience! Les saken

50
Mint InstantFlex TL70

69/100

TL70 får skryt for å ha en god byggekvalitet, være gøy å bruke og lett. At det har en lys viewfinder og glasslinse gir også pluss. TL70 2.0 er nummer to i rekken av polaroidkameraer produsert av Mint. Forgjengeren var det første polaroidkamera med TLR-løsning og også 2.0 har fordelene og ulempene som følger med denne løsningen. Den største fordelen er at man vet nøyaktig hvordan bildet vil bli og unngår å bli offer for parallax-effekten.

Kameraet gir deg manuell fokuskontroll, men det kommenteres på at man ikke får fullverdig eksponeringskontroll. Det er imidlertid støtte for multieksponeringer. Det anbefales at man har litt erfaring med å ta bilder før man går for InstantFlex TL70 da det ikke er det enkleste kameraet for nybegynnere. Vet man hva man gjør får man imidlertid et godt polaroidkamera som gir deg mye, om ikke fullstendig kontroll, om du kan ta deg råd til det.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 10,2 cm
Høyde: 14,1 cm
Dybde: 8,2 cm
Vekt: 525 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 69/100

Basert på 2 tester.

The Phoblographer (2016)

I really recommend this camera only for the most experienced of photographers. Les saken

75
PC Mag (2017)

As it stands, the camera is a solid option for instant photographers who are intrigued by its design and feature set, but not an outstanding one. Les saken

63
Fujifilm Instax Mini 70

69/100

Instax Mini 70 er et billig og morsomt Instant-kamera som er lett å bruke siden det er begrenset med innstillingsmuligheter.

I forhold til lillebror Mini 9 får man noe mer innstillingsmuligheter. Modusene du kan velge mellom på kameraet er selfie, makro, landskap, Fill-in Flash, Hi-Key og auto og kameraet har i tillegg en selvutløser.

Kameraet legger seg mellom Mini 9 og mini 90 både med design og innstillingsmulighetene. Kameraet er dermed et bra alternativ om du ikke liker det klumpte designet til mini 9, men ikke har behov for valgmulighetene du får med mini 90.

Kameraet er designet for å gjøre det gøy med polaroidbilder og gjør en god jobb av det.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 9,9 cm
Høyde: 11,3 cm
Dybde: 5,3 cm
Vekt: 281 g
Batteritype: CR2
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 69/100

Basert på 2 tester. Pris fra 89,-

Pris fra 89,-

The Phoblographer (2015)

The Fujifilm Instax Mini 70 is a lot of fun. Les saken

75
PC Mag UK (2015)

The Fujifilm Instax Mini 70 is a fun instant camera with a selfie mode, but fully automatic operation may disappoint shutterbugs. Les saken

63
Polaroid OneStep 2

68/100

Polaroid OneStep 2 er det første analoge polaroidkameraet lansert under Polaroid-merkevaren på godt over ti år. Designet som en hyllest til den ikoniske Polaroid OneStep som kom ut i 1977 kommer man ikke utenom retrofaktoren med dette kameraet. Det er enkelt å bruke, og selv om enkelte mener det er lite ergonomisk å holde så er dette et klassisk pek og skyt-kamera.

Innstillingsmulighetene kameraet gir deg er begrenset til å stille på blitzen og sette på selvutløser. Kameraet gir trekk for at designet og plastkvaliteten gir det en følelse av et leketøy. En av de store endringene fra originalen er at kameraet har et bedre fokusområde. Minimum avstand er imidlertid 60 cm så skal du ta bilder av deg selv vil det være enklere å bruke selvutløseren.

Vil du ta bilder i det tradisjonelle polaroidformatet er OneStep 2 det rimeligste alternativet du får kjøpt nytt i dag.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11 cm
Høyde: 9,5 cm
Dybde: 15 cm
Vekt: 460 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Polaroid 600 film og Polaroid Originals i-Type
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 68/100

Basert på 7 tester. Pris fra 1 935,-

Pris fra 1 935,-

DIGITAL FOTO (2017)

Sammenlignet med digitalkameraer spytter det ut begredelige bilder med beskjedne farger, dårlig skarphet og varierende eksponering, men vi liker det veldig godt, for det er det som er hele sjarmen med Polaroid. Les saken

91
75
Stuff UK (2017)

Polaroid's resurrected instant camera is a real square - and proud of it. Les saken

75
Alphr (2018)

For the larger print size, the retro look to the images and the fun you can have with it, the OneStep 2 is a great way to take pictures for sharing. Les saken

75
63

Vis alle tester (+2)

Wired USA (2017)

So, you get the iconic, big, square Polaroid picture you've been missing, but the pictures themselves sometimes disappoint. Les saken

56
Tom's Guide (2018)

It was harder to get a good-quality shot from the Polaroid camera than from its competitors. Les saken

44
Lomography Lomo'Instant

67/100

Lomo'Instant er et enkelt kamera som tar gode bilder. Mulighetene man får til å eksperimentere med bildene takket være ekstrautstyret man kan få til kameraet er et pluss for mange. Flere kommenterer også positivt på designet, mens andre syns det er klumpete.

Om man kjøper en tilbehørspakke får man fler linser man enkelt kan feste på kameraet. Linsen som sitter i er vidvinkel men man har mulighet til å bruke en linse med fisheye-effekt, en til portrettbilder og en linse til nærbilder, noe som øker mulighetene til kameraet. Med Lomo'Instant får man mulighet til å velge mellom tre innstillinger på blitz, stille inn eksponeringen, blenderåpningen og ta multiple exposures. Man har også mulighet til å endre farge på blitzen med medfølgende fargestrips.

Kameraet trekkes for en upresis viewfinder, og at det er tar tid å mestre kameraet.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 13,9 cm
Høyde: 9,39 cm
Dybde: 3 cm
Vekt: 380 g
Batteritype: AAA
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 67/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 534,-

Pris fra 1 534,-

PC Mag UK (2014)

The Lomography Lomo'Instant is a fun instant camera with a wide-angle lens and support for multiple exposures. Les saken

75
TechRadar (2015)

It's designed as a bit of fun – and in good light you can get some nice results. Les saken

63
Trusted Reviews (2014)

If you fancy diving into instant photography, the Lomo’Instant offers great control and is capable of great results. Les saken

63
Fujifilm Instax Mini 9

62/100

Den nyeste instantmodellen fra Fujifilm, Instax Mini 9, er et trygt og enkelt alternativ som passer for alle som bare vil ta enkle polaroidbilder. Det er ingen tvil om at fokuset er på underholdningsverdien med et polaroidkamera fremfor kvaliteten. Kameraet får trekk for det klumpete designet og vanskeligheten med å ta landskapsbilder pga. utløserknappens plassering.

Den manuelle kontrollen av kameraet er begrenset til å velge mellom en av de fem eksponeringsmodusene hvor du kan velge mellom innendørs, overskyet, solfylt og lyst. Den siste innstillingen er en overeksponert modus hvor blitzen brukes uansett.

Siden forgjengeren Mini 8 har Fujifilm lagt til et selfiespeil og lagt ved en makrolinse du kan koble til for nærbilder. Instax Mini 9 er et rimelig og godt alternativ for dem som har lyst å prøve Instantbilder uten å måtte bruke overdrevent mye ettersom den bruker rimelig film.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,6 cm
Høyde: 11,8 cm
Dybde: 6,8 cm
Vekt: 307 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Nei

Totalscore: 62/100

Basert på 4 tester. Pris fra 299,-

Pris fra 299,-

PC Mag UK (2017)

Whether you're looking for a new creative outlet or just want to share physical images with friends and family, Fujifilm's affordable Instax Mini 9 camera delivers. Les saken

75
Tom's Guide (2018)

With distance and lighting problems solved, the Instax Mini 9 shot clear images with pleasing, fairly accurate color, with especially good results in broad daylight. Les saken

67
Good Housekeeping UK (2017)

There's still room in the digital age for an analogue instant camera if, like this one, it can offer reasonable pictures at a fair price and print them out right away. Les saken

64
Beste priser
Foto Erik 299,- Til Prisjakt

Levert av:

Fujifilm Instax SQ10

60/100

Square SQ10 er Fujifilms første forsøk på et hybridkamera. Resultatet er et greit kamera som er gøy å bruke, men som dessverre faller litt gjennom med noen løsninger.

Et minus er at forhåndsvisningen av bildene før fremkalling ikke er representativ for bildet man får ut. Dermed undergraver kameraet i praksis et av hovedpoengene med hybridformatet.

En av de åpenbare fordelene med kameraet er at man potensielt kan spare penger på å ikke kaste bort film på dårlige bilder. I tillegg kan man legge på filter på bildene og bruke den som en printer (selv om dette løses dårlig uten trådløs tilkobling). En annen fordel av at bildene lagres digitalt er at man kan få flere eksemplarer av det samme bildet om man vil gi bort til flere.

Kameraet har to utløserknapper, en på hver side og bildemodusene du har å velge mellom er standard, double exposure og bulb-mode.

Det er et greit alternativ som gir deg noen digitale fordeler kontra det analoge formatet, men med en i overkant stiv pris er det vanskelig å rettferdiggjøre valget av dette fremfor andre alternativer.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt/Digitalt
Bredde: 11,9 cm
Høyde: 12,7 cm
Dybde: 4,7 cm
Vekt: 450 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Square
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 60/100

Basert på 8 tester.

DIGITAL FOTO (2017)

I praksis blir bildene vesentlig mørkere enn på skjermen, og de har færre nyanser. Da faller mye av vitsen med en skjerm bort. Les saken

76
CNET (2017)

The Fujifilm Instax Square SQ10 is an instant film camera married with the convenience of a digital camera, but it's not without compromise. Les saken

72
Good Housekeeping UK (2017)

Simple to use, the camera is fast at printing snaps and has some great added features. Les saken

66
PC Mag UK (2017)

If you love the social interaction that you get from an instant camera, and are a fan of the analog look from instant prints, the SQ10 is most certainly worth a look. Les saken

63
The Verge (2017)

A new kind of instant camera that’s not quite there yet. Les saken

56

Vis alle tester (+3)

Tech Advisor (2018)

It’s hard not to feel that in letting you pick the perfect shot, the SQ10 misses out on the charm of instant cameras in the first place. Les saken

50
The Phoblographer (2017)

As a product, I’m sure that the target audience for the Fujifilm Instax SQUARE SQ10 will love it to death. Les saken

50
Wired USA (2017)

The latest Instax camera shoots square film, but is it worth tolerating a quirky camera? Les saken

44
Fujifilm Instax Wide 300

57/100

Instax Wide 300 er Fujifilms eneste kamera som bruker Wide-formatet. Filmformatet gjør kameraet spesielt egnet til landskaps- og gruppebilder. Med på kjøpet får du også en liten makrolinse til nærbilder. Generelt får Wide 300 skryt for å ha god bildekvalitet, og å være et rimelig alternativ om du ønsker større bilder enn Mini-formatet.

Av negative aspekter pekes det på at det er et stort, klumpete og ifølge enkelte stygt kamera. I tillegg trekkes kameraet for en liten viewfinder, mangel på selvutløser og for å være generelt ribbet for funksjoner.

Wide 300 er et godt alternativ for dem som vil ta bilder i et større format enn Mini-formatet og ikke har behov for mye innstillingsmuligheter.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 16,7 cm
Høyde: 9,4 cm
Dybde: 12 cm
Vekt: 612 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Wide
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 57/100

Basert på 7 tester. Pris fra 1 277,-

Pris fra 1 277,-

Stuff UK (2017)

Image quality’s not the absolute best, but you can’t beat the extra impact of those big prints. Les saken

75
Tom's Guide (2018)

The best thing about the Instax Wide 300 is the size of its pictures: They are big. Les saken

67
PC Mag UK (2015)

The Fujifilm Instax Wide 300 is a simple camera that takes photos using instant film, and can be a lot of fun to use. Les saken

63
Tech Advisor (2018)

The Fujifilm Instax Wide 300 is the biggest instant camera around, perfect for landscape shots - if you don't mind carrying around something this bulky. Les saken

63

Vis alle tester (+2)

Lyd & Bilde (2015)

Så kult at man nesten glemmer bildekvaliteten. Les saken (krever medlemskap)

20
Polaroid Snap Touch

55/100

Polaroid Snap Touch er et godt alternativ for dem som ønsker et digitalt polaroidkamera. I tillegg til la deg se bildene før du printer gir Snap Touch deg muligheten til å redigere dem. Med støtte for tilkobling med mobil vil man også kunne bruke kameraet som printer. Snap Touch er enkelt å bruke, og det er blant de beste polaroidkameraene som bruker Zink-papir. Du kan ta bilder med filter som svart/hvit, negativ, sketch art og en vitage-effekt, i tillegg til vanlige fargebilder.

Kameraet trekkes for å være tregt i bruk, lang oppstartstid og for at bildekvaliteten ikke imponerer sammenlignet med andre kompaktkameraer. At batteriet er dårlig trekker også ned.

Dette er et enkelt kamera for dem som vil printe bilder umiddelbart selv om prisen er noe i overkant. Ønsker du et hybridkamera er Polaroid Touch et greit alternativ selv om man kan finne bedre bildekvalitet til prisen.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt/Digitalt
Bredde: 10,16 cm
Høyde: 9,14 cm
Dybde: 5,08 cm
Vekt: 200 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Ja
Filmtype: Zink papir 2x3"
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 55/100

Basert på 5 tester.

Tom's Guide (2018)

Using the Snap Touch's giant LCD screen, I was able to frame images better than I could with the small viewfinders on most other instant cameras. Les saken

78
Stuff UK (2017)

A neat hybrid of analogue snaps and digital photos that does double duty as a smartphone printer. Just don't expect miracles when it comes to photo or print quality. Les saken

75
Good Housekeeping UK (2017)

The Polaroid Snap Touch is one of the better instant cameras we've tested. Les saken

61
PC Mag UK (2017)

The Snap Touch gets some points simply based on its novelty, but there are other ways to create small instant prints. Les saken

38
The Phoblographer (2017)

The battery life sucks. The interface is sort of weird. The image quality sucks. The paper sucks. But perhaps the saving grace is the fact that it doesn’t take itself very seriously. Les saken

25
Polaroid Snap

53/100

Polaroid Snap er et middelmådig digitalkamera med 10 megapixler som gir deg muligheten til å printe bilder umiddelbart. Snap gir deg valget mellom fargeeffektene sepia, svart/hvit i tillegg til vanlig fargebilde. Man får også valget om å gi utskriftene en hvit ramme slik at det ligner et tradisjonelt polaroid i større grad. Det er enighet om at bildekvaliteten og utskriftskvaliteten er middelmådig, men samtlige erkjenner at det er gøy.

Polaroid Snap er ikke et kamera for å ta høyoppløste bilder i god kvalitet, men det er et bra alternativ om du vil fange øyeblikk på et fysisk format, med fordelene fra den digitale verden.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt/Digitalt
Bredde: 12 cm
Høyde: 7,4 cm
Dybde: 3 cm
Vekt: 381 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Zink papir 2x3"
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 53/100

Basert på 6 tester.

CNET (2016)

The Polaroid Snap is an instant camera that's equal parts past and present. Les saken

72
Tech Advisor (2018)

The camera is intended to be playful, and nothing more. Les saken

63
DIGITAL FOTO (2016)

Dårlig bildekvalitet, både digitalt og på utskrift. Les saken

56
ePHOTOzine (2016)

As a digital camera, a smartphone is likely to produce better results, and as an instant camera, there are better alternatives available. Les saken

38

Vis alle tester (+1)

Impossible i-1

53/100

I-1 er det polaroidkameraet som gir deg flest innstillingsmuligheter, på godt og vondt. Det er med andre ord ikke det beste kameraet om du bare vil knipse raske blinkskudd, men heller beregnet for dem som har lyst å jobbe for å få det beste bildet man kan få på formatet. Ved å koble til via appen får man mer kontroll over bildene, lettere enn noensinne på et polaroidkamera.

Det er et iøyenfallende kamera med et særegent design og det er som skapt til å brukes med tripod. Blitzringen rundt linsen gir også større kontroll over lyssetting enn andre kameraer. Kameraet får skryt for å ha implementert digitale elementer med polaroidformatet uten å overdrive og la det ta overhånd.

Det som trekker ned på I-1 er at det er vanskelig å bruke med en hånd, kan være vanskelig å mestre innstillingene og at det gir blandede resultater. At blitzen ikke virker når det er lite strøm er også et minus. Batteriet får også trekk da det tømmes raskt selv om det ikke er i bruk. Dermed må man planlegge når man skal bruke kameraet, noe som enkelte føler undergraver polaroidkonseptet noe.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11 cm
Høyde: 9,9 cm
Dybde: 14,5 cm
Vekt: 440 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Polaroid 600 og Polaroid Originals i-type
Tripodstøtte: Ja

Totalscore: 53/100

Basert på 6 tester. Pris fra 149,-

Pris fra 149,-

ePHOTOzine (2016)

I really love the look and feel of this camera and it really feels like instant film has been dragged into the 21st century with this camera. It's a great innovation. Les saken

75
The Verge (2016)

Modern design and smart features don't betray the camera's roots. Les saken

67
PC Mag UK (2016)

The Impossible I-1 is a modern instant camera with advanced tech, including manual control via Bluetooth, but it has some issues that are tough to ignore. Les saken

50
Stuff UK (2017)

Once you get the hang of it, though, it’s weirdly addictive and does push you to get creative. Les saken

50
Trusted Reviews (2016)

So long as you don’t expect perfect results every time, and you have a particular penchant for the instant look, then you should be pleased with the I-1. Les saken

50

Vis alle tester (+1)

Fujifilm Instax Mini 8

53/100

Instax Mini 8 er et enkelt pek og skyt kamera som vil være et greit alternativ for dem som vil ha et rimelig polaroidkamera som tar greie bilder.

Du kan velge mellom bildemodusene innendørs/natt, overskyet/skygge, solfylt/lette skyer, solfylt/lyst og high key-modus for å ta bilder med ekstreme nivåer av lys og en mykere atmosfære. Kameraet får trekk for både bygge- og bildekvalitet og at det har en vanskelig plassert utløserknapp.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,6 cm
Høyde: 11,8 cm
Dybde: 6,8 cm
Vekt: 307 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Mini
Tripodstøtte: Nei

Totalscore: 53/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 190,-

Pris fra 1 190,-

PC Mag UK (2017)

The perfect choice for casual snappers who want to get out of the digital rut. Les saken

75
Trusted Reviews (2017)

The Fujifilm Instax mini 8 is an instant camera that’s easy to use and is a reminder of the days before digital cameras. Les saken

63
Good Housekeeping UK (2017)

It offers value for money and it's easy to use. Les saken

52
20
Beste priser
Fotoimport 1 190,- Til Prisjakt

Levert av:

Polaroid Socialmatic

38/100

Socialmatic fra Polaroid forsøker å gjøre polaroidkameraer moderne, men som med de fleste hybridforsøkene er det best i teorien. Man får mye funksjonalitet i dette Android-baserte produktet i form av Wi-Fi, bluetooth og gps. Dette danner grunnlaget for Socialmatics mantra "shoot, print, share" ettersom det i teorien blir enklere å få det beste fra både den analoge og digitale verdenen. Som med de fleste hybrider kan du også her legge på filter og effekter på bildene før du printer.

I bruk faller kameraet gjennom da det fryser, er tregt, gir dårlige utskrifter og har forsinkelse fra du trykker for å ta bildet og til det blir tatt. Den stive prisen hjelper heller ikke på inntryket. Testens nest dyreste produkt imponerer ingen og man får helt klart mer for pengene andre steder.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt/Digitalt
Bredde: 13,2 cm
Høyde: 13,2 cm
Dybde: 3 cm
Vekt: 570 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Zink papir 2x3"
Tripodstøtte: Nei

Totalscore: 38/100

Basert på 3 tester.

DIGITAL FOTO (2015)

Et av årets verste kameraer. Les saken

64
TV2 Hjelper Deg (2015)

Mange funksjoner ingen andre har. Les saken

40
Polaroid PIC-300

38/100

Polaroid PIC-300 er et enkelt og brukervennlig polaroidkamera med minimalt med innstillingsmuligheter. Før man tar bilder kan man endre eksponeringsmodus mellom indoor/dark, cloudy, fine og clear. Utover dette er det bare å peke og skyte.

Kameraet er klumpete og føles billig, men vil være et greit alternativ til Instax Mini 8 og Instax Mini 9 for dem som vil ta enkle blinkskudd.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt
Bredde: 11,9 cm
Høyde: 12,1 cm
Dybde: 7 cm
Vekt: 320 g
Batteritype: AA
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Instax Mini eller PIF Instant Film for PIC-300 Instant Cameras
Tripodstøtte: Nei

Totalscore: 38/100

Basert på 2 tester.

Tom's Guide (2018)

Shooting with the Polaroid 300 is similar to shooting with the Fujifilm Instax Mini 9 — which is to say, easy. Les saken

56
20
Polaroid Pop

7/100

Polaroid Pop beviser at en god idé ikke nødvendigvis betyr et godt produkt. I forsøket på å kombinere de digitale mulighetene med den analoge sjarmen med polaroidkameraer får Pop honnør for forsøket, men trekkes kraftig for utførelsen. Kameraet produserer dårlige bilder med lav kvalitet, kameraet fryser og må restartes i tide og utide. At det er tregt i bruk når det først fungerer og har en lav byggekvalitet hjelper heller ikke.

Det er støtte for å overføre bilder fra telefonen for å printe, men overføringer fryser og mislykkes regelmessig. Dermed blir det å bruke Pop som en printer stort sett en teoretisk mulighet.

Kameraet imponerer ingen og som et av de dyreste alternativene får man bedre valuta for pengene andre steder.

Produktspesifikasjoner:

Kameratype: Analogt/Digitalt
Bredde: 11,9 cm
Høyde: 14,7 cm
Dybde: 3 cm
Vekt: 410 g
Batteritype: Li-ion
Selfiespeil: Nei
Filmtype: Polaroid POP Instant Print Paper
Tripodstøtte: Nei

Totalscore: 7/100

Basert på 2 tester. Pris fra 400,-

Pris fra 400,-

Trusted Reviews (2018)

Frustrating to use and simply not worth the hassle – the Polaroid Pop is one to avoid. Les saken

13
Beste priser
Mister Spex 400,- Til Prisjakt

Levert av:

#polaroidkamera #fujifilm #impossible #leica #lomography #polaroid #mint

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn