Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Amazon Kindle Paperwhite

Modellen

Paperwhite er Kindles ‘folkevogn’: Den rene WiFi-versjonen fås til en ganske rimelig penge, samtidig som modellen byr på omtrent alt en gjennomsnittsleser kan ønske seg. Ønsker man et vanntett brett må man imidlertid se mot Oasis-modellen eller Kobos lesebrett. På generelle funksjoner innfrir Paperwhite så det holder. Testpanelene er enige om at lyssettingen og skjermoppløsningen er upåklagelig. Det som skiller Paperwhite fra lignende modeller er at den kan fås med 3G, om enn for en litt stivere pris, som leseren deretter vil kunne benytte seg av hvor som helst uten å betale et øre mer.

Om Kindle

Kindle er det dominerende lesebrettet på markedet, og har vært det siden første modell ble presentert i 2007. Det er Amazon—et av verdens største internett-selskap—som utvikler produktet, hvilket merkes i absolutt alle steg av brukeropplevelsen: E-bøkene lastes ned direkte fra Amazon, og reklame og tilbud fra Amazon popper stadig opp (noe norske brukere heldigvis kan stoppe ved å sende Amazon en e-post). Ha derfor i bakhodet at tilknytningen til Amazon både er Kindle-produktenes største fordel og ulempe: De vil være å foretrekke for lesere som allerede bruker Amazon hyppig, men for andre kan det oppleves som begrensende (selv irriterende) at programvaren er såpass dominert av én plattform.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1440 x 1080 px
Vekt: 205 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: Billig-versjon har WiFi og Bluetooth-muligheter; dyr versjon har WiFi, Bluetooth, samt evig og gratis 3G.

Under kan du lese mer om hvordan Amazon Kindle Paperwhite er blitt tatt imot av testkildene.

79/100

Testresultat

Amazon Kindle Paperwhite

Resultatet er basert på 5 tester

PC Mag UK (2018)

Editor's choice for regular readers Les saken

90
CNET (2017)

The best overall e-reader value Les saken

83
Digital Trends (2015)

If you prefer a brighter screen, no lag, and Amazon’s cool feature set, the Paperwhite is an excellent choice Les saken

78
Tech Advisor (2018)

By any stretch of the imagination, an excellent eReader. Les saken

78
Tek.no (2017)

God å lese på, men taper på kronglete trådløs overføring og manglende EPUB-støtte. Les saken

67
#lesebrett #amazon

Les saken

RESULTATER

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester