Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kobo Clara HD

Modellen

Clara HD vil virke som en moderat oppgradering av Kobo Aura 2: Den har en smule bedre skjermoppløsning, er en smule lettere, og mangler luksus-funksjoner som vanntetthet. Heller ikke prisen er så ulik fra modeller som Aura 2, Kindle Paperwhite og PocketBook Touch. Skal den settes i lys av disse utfordrerne, kan man ha følgende i bakhodet: Kindle er definitivt mer praktisk for Amazon-brukere, mens PocketBook er ideell for open-source-bruk.
Kobo faller i så måte inn i midten: Clara HD er ikke reklamefri, men mindre anmassende enn Paperwhite. Den viser bilde av bokomslaget i hvilemodus, hvilket mange lesere setter pris på. (Lesere av mer spenstig litteratur vil kanskje heller mene det er sjenerende.) I tillegg har Clara HD en litt spesiell bakdel som fra avstand kan ligne et postmodernistisk maleri: Et virvar av små dotter som er ment å støtte fingrenes grep om brettet. Ifølge testpanelene virker dette etter sin hensikt; Clara HD er svært behagelig å holde. Hvorvidt det er pent, eller i det hele tatt betyr noe, er opp til den enkelte leser å bestemme.

Om Kindle

Kobo er den kanadiske lesebrett-produsenten som klarte å utfordre Amazons Kindle ved å være først ute med funksjoner som forsterket leseropplevelsen: Først kom bakgrunnsbelysning, deretter solrefleksjon-avleder, og senere—på dyrere modeller—vanntetthet. I 2016 ble Kobo kjøpt opp av den japanske IT-giganten Rakuten.

Spesifikasjoner

Skjermstørrelse: 6 tommer
Skjermoppløsning: 1072 x 1448 px
Vekt: 166 gram
Vanntett: Nei
Nettverk-muligheter: WiFi

Under kan du lese mer om hvordan Kobo Clara HD er blitt tatt imot av testkildene.

79/100

Testresultat

Kobo Clara HD

Resultatet er basert på 4 tester

Digital Trends (2018)

The Kobo Clara HD is your best choice if you’re looking for a budget ebook reader Les saken

89
PC Mag UK (2018)

The best all-around e-reader for anyone who isn't buying books from Amazon. Not waterproof. Les saken

80
TechRadar (2018)

A good alternative to Kindle Paperwhite Les saken

78
Tech Advisor (2018)

A simple and straightforward option for those on the go. Les saken

67
#lesebrett #kobo

Les saken

RESULTATER

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester