Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fjellskoene som tar deg frem overalt

Fottøyet er blant det aller viktigste utstyret du tar på deg på tur. Her er de beste fjellskoene du kan velge i 2018, pluss noen tips til hvordan du finner akkurat de riktige skoene for deg.

Annonse

De ulike typene

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Det finnes mange ulike fjellsko og fjellstøvler på markedet. Noen er beregnet for dagsturer i skogen, mens andre er laget for teknisk vanskelige turer som tar deg langs breer og til toppen av fjell.

Uansett hvilke behov du har, finnes det en sko for deg.

Vi deler vanligvis fjellsko- og støvler inn i flere kategorier. I denne samletesten har vi valgt å skille mellom lave fjellsko, vanlige fjellsko og fjellstøvler.

I hver kategori går henholdvis Scarpa Zen Pro, Hanwag Belorado Mid GTX og Hanwag Makra Combi GTX av med seieren. Du kan se hele resultatlisten her.

Lave fjellsko

Lave fjellsko kalles som regel hiking shoes på engelsk. De ligner på vanlige fjellsko, men de er lavere og gir mindre støtte enn det en høyere fjellsko vil gi. De sprekeste modellene kan forveksles med joggesko. De beskytter likevel foten mot omgivelsene, og skal gi grei friksjon mot underlaget.

Skoene kjennetegnes ved at de er lettere enn vanlige fjellsko, men at de tåler mer enn joggesko- og tursko. De kan sies å være en mellomting mellom terrengsko og fjellsko.

Noen av skoene i denne kategorien omtales som approach shoes, eller anmarsjsko på norsk. Denne skotypen er egentlig beregnet til klatring på glatte underlag, men produsentene har i senere år laget flere hybridsko som like gjerne kan brukes til turgåing som til fjellklatring.

_______________________

LAVE FJELLSKO PASSER TIL:

– all turgåing, særlig dagsturer

– de som bærer på liten sekk, opp til 10 kg

LAVE FJELLSKO PASSER IKKE TIL:

– tunge turer over flere dager

– veldig fuktig og gjørmete underlag

_______________________

Testvinner

Av de lave fjellskoene tar Scarpa Zen Pro seieren, tre poeng over Salomon X Ultra 3 GTX og fire poeng over Merrell Moab FST GTX.

Testvinner Scarpa Zen Pro får skryt for å være et par stive sko som passer best til røft terreng, samtidig som de har flott design og er komfortable nok til å gå på skogstur med. De egner seg best til personer som liker å klatre og gå i røft terreng, som har behov for et par svært stive sko. Av testerne omtales disse skoene som anmarsjsko, men produsenten Scarpa beskriver dem som hybdridsko.

X Ultra-serien fra Salomon er svært god, og det er den lave fjellskoen Salomon X Ultra 3 GTX som gjør det best av Salomon-skoene i samletesten vår. Skoene gir god støtte til foten, samtidig som de er lette og egner seg godt til turgåing. Disse skoene egner seg til turgåeren som liker å gå på lette fjellturer, men som likevel ønsker ekstra beskyttelse mot underlaget.

Moab FST GTX, som er tredje best av de lave fjellskoene, har god demping og egner seg godt for gåturer i fjellet. De er mykere enn andre fjellsko og passer best for dem som ikke går mye i røft terreng. Særlig på skogsturer og lette fjellturer vil disse skoene fungere bra.

Usikker på om du skal velge lave fjellsko eller terrengsko? Sjekk ut vår store test av terrengsko her.

Vanlige fjellsko

Vanlige fjellsko omtales som regel som hiking boots på engelsk. De beskytter foten godt mot omgivelsene, både når det gjelder fukt, temperatur og skarpe gjenstander. Skoene kjennetegnes ved at de er ganske stive, går over ankelen og gir ekstra god støtte til ankelen.

_______________________

VANLIGE FJELLSKO PASSER TIL:

– All turgåing, både dagsturer og turer over flere dager

– Ujevnt og røft terreng

– Gjørmete og fuktige underlag

– De som har tung sekk på ryggen

VANLIGE FJELLSKO PASSER IKKE TIL:

– Mye snø og is

– De som ønsker stor grad av presisjon og bevegelighet

_______________________

Testvinner

Blant de vanlige fjellskoene går Hanwag Belorado Mid Lady GTX av med seieren, tett etterfulgt av Salomon Quest 4D 3 GTX og Salomon Outpath Pro GTX.

Testvinner Belorado Mid GTX får skryt for å være lette, pene og egne seg godt til helårsbruk. Disse skoene er spesiallaget for smale kvinneføtter, og de med bredere føtter bør vurdere andre fjellsko.

Salomon Quest 4D 3 GTX får skryt for det samme som testvinneren og egner seg til nærmest alle typer fjellturer. Personer med brede eller store føtter bør vurdere Quest 4D 3 GTX fremfor testvinner Belorado Mid Lady GTX.

Tredjemann på listen er enda en sko fra Salomon. Outpath Pro GTX er en mykere variant enn de to andre modellene på topp. Skoene egner seg derfor best til flate fjellstier, eller til de som ikke har behov for like mye ankelstøtte som det en vanlig fjellsko vil gi.

Trenger du også nye løpesko? Les vår test av løpesko her.

Fjellstøvler

Fjellstøvler kalles som regel mountaineering boots på engelsk og brukes, som særlig det engelske navnet hinter til, av de mest erfarne fjellgåerne. De er store, klumpete og stive, og kan som regel brukes med brodder eller stegjern, samt i svært kalde temperaturer. Skal man bevege seg langt på snø og is er det som regel alltid nødvendig med fjellstøvler.

I denne samletesten har vi valgt å kun ta med lette fjellstøvler, som kan være alternativer til de tyngste fjellskoene. Du vil derfor ikke se de tyngste eller aller mest solide fjellstøvlene i samletesten vår.

_______________________

FJELLSTØVLER PASSER TIL:

– Lange turer på snø og is

– Turer i teknisk vanskelig terreng

– For de erfarne turgåerne

FJELLSTØVLER PASSER IKKE TIL

– Enkle gåturer

– Turer på flat mark og jevn bakke

– Varme temperaturer

_______________________

Testvinner

Hanwag Makra Combi GTX er testvinner blant fjellstøvlene, etterfulgt av Mammut Magic High GTX og Hanwag Banks II GTX.

Testvinner Hanwag Makra Combi GTX er laget for alpine forhold og kan godt brukes med brodder. De er lette selv om de er tekniske og erfarne fjellgåere vil få mest utbytte av disse skoene.

Mammut Magic High GTX ligner på testvinneren fra Hanwag og egner seg godt som en allround-fjellstøvel. Testerne har ingenting å utsette, men sier at de erfarne fjellgåerne kanskje ønsker seg en mer spesialisert sko enn Magic High GTX fra Mammut.

Tredjemann på listen vår, Hanwag Banks II GTX, får delte tilbakemeldinger fra de ulike testkildene våre. Outdoor Magazine mener de er best til dagsturer på lave fjelletapper, men Oppad synes støvlene gjerne kan brukes i vanskelige terreng. Går du for disse skoene bør du derfor være ekstra nøye med å vurdere stivheten på støvlene opp mot dine planlagte fjellturer.

Velg riktig fjellsko

Det er flere spørsmål du bør stille deg selv før du går til anskaffelse av nye fjellsko. Du må for eksempel være realistisk og tenke gjennom hva slags turer du pleier å begi deg ut på. I tillegg må du vurdere hva slags vær du pleier å gå i og hva slags størrelse og form føttene dine har. Det aller viktigste er at du finner et par sko som passer til din fot og dine behov.

Her er alle faktorene du bør tenke gjennom før du kjøper nye fjellsko:

1. Hva slags turer skal du på?

Tenk gjennom hvilke turer du pleier å ta, ikke hvilke turer du drømmer om å gjennomføre. Selv om det kan høres ut som en god idé å kjøpe en fjellstøvel i tilfelle du tenker deg opp i høyden, er disse skoene som regel ikke like godt egnet for middels- til lette gåturer. For de fleste lønner det seg derfor heller å satse på for eksempel en vanlig fjellsko, som er god på lettere turer og som gir passe støtte hvis man plutselig ender opp på en vanskeligere tur enn vanlig.

2. Hvordan er vind- og værforholdene?
Foto: Jake Ingle

Går du kun når solen skinner, eller er du en av dem som orker å begi seg ut på fjelltur også i pøsende regnvær?

Skal du gå i gjørmete områder eller krysse mange bekker, bør du velge et par sko som går litt opp etter ankelen og som beskrives som vanntette av alle kildene i samletesten vår.

Er du derimot en turgåer kun i fint vær, kan du nøye deg med en sko som ikke er like vanntett som de andre. Det gjelder også hvis du sliter med svette eller klamme føtter.

Les også: Unngå søvnløse netter på liggeunderlag

De aller fleste skoene som er testet markedsføres som vanntette, men det er likevel ikke alle som gjør det like bra i alle testene. Særlig varigheten på skoene spiller inn på vanntettheten, og det er derfor lurt å lese sammendragene av potensielle sko før du kjøper den du tror er best for deg.

3. Hvilken passform er best?

For å unngå gnagsår og andre skader må skoen sitte godt på foten. Når du prøver skoen skal det ikke presse eller føles ubehagelig, selv om skoene etter hvert former seg etter foten din.

Det er særlig viktig at skoen ikke er for liten, da det vil bli svært ubehagelig å bruke dem i nedoverbakke. Hvis du er i tvil, bør du alltid gå en størrelse opp i stedet for ned. Sjekk om du har plass til en pekefinger bak hælen når tærne er fremst i skoen – da passer skoen.

Husk å prøve sko på kvelden eller ettermiddagen, når føttene dine er størst. Det kan også være lurt å prøve skoene med sokkene du planlegger å bruke på tur.

Les også: De beste ryggsekkene for flere dagers vandring i fjellet

Har du i tillegg smale eller brede føtter, bør du se nærmere på hva kildene har sagt om størrelsen på skoene. Noen av modellene er smale eller brede, og noen finnes i spesialutgaver som passer til den ene eller den andre foten. Høy eller lav lest spiller også en rolle her. Sliter du med ilker ved stortåleddet, har Hanwag spesiallaget en sko tilpasset dette problemet.

4. Hvor mye støtte trenger du?

Sliter du med ankelskader er det nødvendig å velge en sko med god ankelstøtte. Dette gjelder også hvis du skal gå med tung sekk på ryggen og/eller gå i svært røft terreng. Jo stivere og mer stabil skoen er, jo mindre sannsynlig er det at foten vris på vanskelig terreng. Sliter du med ankelskader lønner deg seg som regel å gå for en vanlig fjellsko.

5. Er beskyttelse eller presisjon viktigst?

Sålen på skoen beskytter foten mot underlaget. Skal du gå i svært tøft terreng bør du ha en stiv såle. Mer erfarne turgåere velger likevel ofte en mykere såle enn normalt, fordi det gir bedre presisjon enn de stivere variantene. Er du ny i fjellet kan det lønne seg å velge en sko som både har stiv såle og god ankelstøtte, slik at skoene hjelper deg så mye som mulig på veien.

Ta godt vare på skoene

Foto: Tyler Nix

Fjellsko- og støvler er dyre, men varer heldgivis lenge hvis du tar godt nok vare på dem. Særlig er det viktig å rengjøre skoene hver gang du bruker dem. Her er noen gode tips til hvordan du holder liv i fjellskoene dine over flere år:

1. Impregner før bruk

Vanntette sko og sko med membran fra Gore-Tex må også impregneres før bruk. Følg produsentens anbefalinger, slik at du behandler skoen med riktig impregnering.

2. Tørk skoene etter hver tur

Ta ut sålene og tørk skoene i romtemperatur. Det er ikke lurt å sette dem i solen eller foran peisen for at de skal tørke raskere – da kan limet og gummien som holder skoen sammen gå opp.

Ønsker du at prosessen skal skje fortere, kan du for eksempel presse avispapir i skoen slik at papiret trekker ut fuktigheten.

3. Vask skoene før du setter dem vekk

Fjern lisser og såler og børst skoene rene for skitt og møkk som har samlet seg på skoene under turen. Børst dem gjerne under temperert rennende vann, slik at de blir ordentlig rene.

4. Impregner etter vask

Etter vask må skoene impregneres på nytt. Les instruksjonene som hører til din sko, slik at du bruker riktig impregnering til stoffet skoen er laget i.

Det kan også være en god idé å legge skokrem på skoen etter at impregneringen har tørket inn, for å få et ekstra lag beskyttelse før neste fjelltur.

Husk at skoene bør gås inn

Før snakket man om at det var viktig å gå inn nye sko, slik at man ikke fikk gnagsår og skader på de første turene. I senere år har det blitt vanligere å lese at inngåing ikke er like nødvendig som før, siden de fleste fjellskoene er laget i syntetiske materialer. Flere skoprodusenter sier likevel at lett inngåing kan være lurt.

Særlig lønner det seg å gå på et par korte turer for å eksperimentere med ulike sokker, snøring og såler som kan gjøre at skoen passer bedre til foten din. Slik finner du den mest komfortable kombinasjonen for lange turer. Et tips er å begynne med en svært tynn sokk innerst og en tykk ullsokk ytterst for å hindre gnagsår under de første turene.

Dame- og herremodeller

Flere av kildene til samletesten vår har utført tester av kun herremodeller eller kun damemodeller, mens noen har testet begge deler eller bare unisexmodeller. I noen få tilfeller har dame- og herremodellene fått noe ulik score fra samme testkilde. Derfor har vi valgt å merke testene med «herremodell» eller «damemodell» der hvor dette er oppgitt.

Vi vurderer det slik at dame- og herremodellene er såpass like hverandre at testene ikke må deles inn i damesko og herresko. Gi oss beskjed hvis du er uenig i vår vurdering.

Obs! Vekten som er oppgitt på de ulike produktene under har blitt hentet direkte fra produsentenes nettsider, og kan avvike. Vekten er som regel basert på damemodell str. 38 og herremodell str. 42.

RESULTATER

Scarpa Zen Pro

Scarpa Zen Pro

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 649,-

Pris fra 1 649,-

90
Hanwag Belorado Mid Lady GTX

Hanwag Belorado Mid Lady GTX

Resultatet er basert på 2 tester.
90
Hanwag Makra Combi GTX

Hanwag Makra Combi GTX

Resultatet er basert på 3 tester.
88
Salomon Quest 4D 3 GTX

Salomon Quest 4D 3 GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 500,-

Pris fra 2 500,-

87
Salomon X Ultra 3 GTX

Salomon X Ultra 3 GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 000,-

Pris fra 2 000,-

87
Merrell Moab FST GTX

Merrell Moab FST GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

86
Salomon Outpath Pro GTX

Salomon Outpath Pro GTX

Resultatet er basert på 2 tester.
84
Mammut Magic High GTX

Mammut Magic High GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 3 890,-

Pris fra 3 890,-

84
Hanwag Banks II GTX

Hanwag Banks II GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 469,-

Pris fra 2 469,-

83
Meindl Litepeak GTX

Meindl Litepeak GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 849,-

Pris fra 2 849,-

83
La Sportiva Trango Tower GTX

La Sportiva Trango Tower GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 3 309,-

Pris fra 3 309,-

83
Aku Tengu GTX

Aku Tengu GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 199,-

Pris fra 2 199,-

83
Salomon X Ultra 2 GTX

Salomon X Ultra 2 GTX

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 1 199,-

Pris fra 1 199,-

82
Lowa Renegade GTX Mid

Lowa Renegade GTX Mid

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

81
Hoka One One Tor Ultra Hi WP

Hoka One One Tor Ultra Hi WP

Resultatet er basert på 2 tester.
81
Aku Alterra GTX

Aku Alterra GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 799,-

Pris fra 2 799,-

81
Salewa Mountain Trainer Mid GTX

Salewa Mountain Trainer Mid GTX

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 1 779,-

Pris fra 1 779,-

80
Scarpa R-Evolution GTX

Scarpa R-Evolution GTX

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 1 595,-

Pris fra 1 595,-

80
Salomon X Ultra Mid 3 GTX

Salomon X Ultra Mid 3 GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 520,-

Pris fra 1 520,-

80
La Sportiva Trango TRK GTX

La Sportiva Trango TRK GTX

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 990,-

Pris fra 1 990,-

79
Arc'teryx Bora2 Mid GTX

Arc'teryx Bora2 Mid GTX

Resultatet er basert på 4 tester.
79
Mammut Ayako High GTX

Mammut Ayako High GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

79
Keen Terradora Pulse Mid WP

Keen Terradora Pulse Mid WP

Resultatet er basert på 2 tester.
79
La Sportiva Nucleo High GTX

La Sportiva Nucleo High GTX

Resultatet er basert på 2 tester.
78
Mammut Comfort High GTX Surround

Mammut Comfort High GTX Surround

Resultatet er basert på 3 tester.
77
Salewa Crow GTX

Salewa Crow GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 956,-

Pris fra 1 956,-

77
Salomon X Ultra Mid 2 GTX

Salomon X Ultra Mid 2 GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 520,-

Pris fra 1 520,-

76
Keen Targhee II WP

Keen Targhee II WP

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

74
Keen Targhee III Mid

Keen Targhee III Mid

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

74
Keen Targhee II Mid

Keen Targhee II Mid

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

71
Keen Targhee III Low

Keen Targhee III Low

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 159,-

Pris fra 1 159,-

67
Mammut T Aenergy High GTX

Mammut T Aenergy High GTX

Resultatet er basert på 3 tester.
65
Timberland Chocorua Trail Mid GTX

Timberland Chocorua Trail Mid GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 439,-

Pris fra 1 439,-

64
The North Face Ultra Fastpack II Mid GTX

The North Face Ultra Fastpack II Mid GTX

Resultatet er basert på 2 tester.
61

Best i test

2018

Scarpa Zen Pro

Scarpa Zen Pro

90/100

Zen Pro fra Scarpa passer godt til tøffe turer over røft terreng. De er stive og gir god støtte hvis du har ryggsekk på, samtidig som sålen gir godt feste mot underlaget. Skoene er noe tunge til å være lette fjellsko, men de kan brukes til å gå tur med. Ønsker du å bruke dem mye i byen eller til lette gåturer på sommeren, kan de oppleves for tunge. Siden de sitter godt på foten, kan de også brukes til lett klatring. Satser du derimot mye på klatring, vil du bli mer fornøyd med et par sko som er mer presise og mindre klumpete enn Zen Pro.

Obs! Denne modellen er en hybridsko mellom anmarsjsko og lette fjellsko, og er derfor stivere enn de andre lave fjellskoene i denne testen

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig til smal
Vekt på damemodell: 410 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 480 g (Str. 42)

Totalscore: 90/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 649,-

Pris fra 1 649,-

Op Pad (2017)

De Scarpa Zen Pro combineert het stoere uiterlijk van een approachschoen met de souplesse van een hardloopschoen. Les saken

100
Wired For Adventure (2015)

This is a great shoe for tougher hiking and, of course, it’s very stylish. Les saken

90
Active Traveller (2016)

Our reviewer is an occasional climber with very narrow feet; the Zen Pro therefore performs brilliantly as an all-round approach shoe. Les saken

80
Hanwag Belorado Mid Lady GTX

90/100

Belorado Mid GTX fra Hanwag er et par lette og pene fjellsko som passer godt til helårsbruk. De gir grei støtte, har god friksjon mot underlaget og beskytter mot steiner og ujevn bakke. Klikk.no mener de er middelse stive og lite dempet, men at det gir god kontakt med underlaget. Siden skoene er vanntette, kan de bli noe varme i varmt vær. Alle testerne mener skoene er svært behagelige å ha på seg.

Tips! Disse skoene kommer også i en spesialdesignet modell for de med ilker ved storetåleddet. Den heter Belorado Mid Bunion Lady GTX.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 810 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1100 g (Str. 41)

Totalscore: 90/100

Basert på 2 tester.

The Great Outdoors Magazine (2016)

They provide everything one needs for year-round use. Les saken

100
Klikk.no (2015)

En behagelig sko til dagsturer på sti og mykt underlag. Les saken

80
Hanwag Makra Combi GTX

88/100

Makra Combi GTX fra Hanwag er bygget for alpine forhold og kan godt brukes med brodder, over trelinjen og langs isbreer. Selv om støvlene er lette, er de svært tekniske og tilbyr god støtte med komfortabel fleksibilitet. De tilbyr derfor mer enn det den gjennomsnittlige turgåeren trenger, men kan gjerne brukes av de som liker tekniske og utfordrende fjellturer i vanskelig vær. Alpin mener støvlene ikke bør brukes på vanskelige passasjer hvor man må bruke brodder hele tiden, men synes de gjerne kan brukes av personer som ønsker å bevege seg raskt på ulendt fjell og grus.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 580 g (Str. 36)
Vekt på herremodell: 700 g (Str. 41)

Totalscore: 88/100

Basert på 3 tester.

Outdoor (2017)

Der Hanwag Makra Combi GTX überzeugt im Tal wie auf schroffen Berggipfeln. Les saken

92
Active Traveller (2017)

Packed full of alpine specific features, this boot will be way too technical for those looking for a cosy winter rambling partner. Les saken

88
ALPIN (2016)

Wer auf Hochtouren mit hohem Fels- und Geröll anteil steht, liegt hier genau richtig. Les saken

84
Salomon Quest 4D 3 GTX

87/100

Alle testerne er svært fornøyd med disse skoene og mener Quest 4D 3 GTX fra Salomon kan brukes til nærmest alt. Skoene, som er middels høye og svært komfortable, gir god ankelstøtte og kan brukes på røft og ujevnt terreng. Outdoor Gear Lab mener skoene fungerer best på røffe stier og med mye bagasje, i middels til kjølige temperaturer.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 575 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 640 g (Str. 41)

Totalscore: 87/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 500,-

Pris fra 2 500,-

Op Pad (2018)

De Salomon Quest 4D 3 GTX is een lichte en comfortabele bergwandelschoen, die bij uitstek geschikt is voor wandelingen in de middengebergten. Les saken

100
Wired For Adventure (2018)

If you want a fabric boot that’ll handle the rough stuff, the Salomon Quest 4D 3 GTX is a great option. Les saken

82
OutdoorGearLab (2018)

Our Editors Choice Award winner blends comfort, stability and traction in a boot that fits well right out of the box and provides top-notch performance. Les saken

80
Beste priser
Miinto 2 500,- Til Prisjakt

Levert av:

Salomon X Ultra 3 GTX

87/100

X Ultra-serien fra Salomon er godt likt av mange. X Ultra 3 er ikke noe unntak, og skoen får skryt for å gi svært god støtte til ankelen, til tross for at den er veldig lett. Den er også noe bredere enn andre sko fra Salomon, men Active Traveller mener det ikke er noe problem for de med smalere føtter, da skoen enkelt kan strammes godt uten at materialet klumper seg sammen. Alt i alt fremstår den som en god allrounder, selv om den ikke er ekspert på hardt underlag.

Salomon X Ultra 3 GTX egner seg blant annet ikke for gåing på våte steiner, da sålen ikke har kraftig nok friksjon mot underlaget. Skoen egner seg likevel godt til gåing i andre fuktige områder som ikke krever like grove såler. Den er også vanntett, og fremstår som en god allroundsko, selv om den er litt for stiv for å fungerer bra til løping eller sykling.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 330 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 360 g (Str. 42)

Totalscore: 87/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 000,-

Pris fra 2 000,-

Active Traveller (2017)

Overall the X Ultra 3 hiking shoes are a triumph of design and development, with some minor but worthy improvements over the previous models. Les saken

100
Gear Institute (2018)

Damemodell: They provided above average support and stability. Les saken

74
Merrell Moab FST GTX

86/100

Moab FST GTX fra Merrell er bygget for gåturer i fjellet eller på asfalt. Den er dermed ikke egnet for ujevn bakke og røffe fjellturer. Skoen gir god demping og støtter opp om foten. Den er også vanntett og har en god såle som gjør det bra på ulikt underlag. Wired for Adventure skryter av utseendet, og mener modellen mer enn gjerne kan brukes i byen eller til andre anledninger enn fjellturer. Den er også mye mykere enn en typisk fjellsko, noe som gjør den svært komfortabel å gå tur med.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig til smal
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Totalscore: 86/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

Active Traveller (2016)

Overall the Moab FST trail walking shoe bridges the gap nicely between full on walking boot and trail running shoe. Les saken

90
Op Pad (2017)

De Merrell Moab FST GTX is een lichte en comfortabele wandelschoen voor op verharde wegen en paden. Les saken

88
Wired For Adventure (2016)

Stylish, comfortable and lightweight, making them ideal for low level adventures at home and abroad. Les saken

80
Salomon Outpath Pro GTX

84/100

Outpath Pro GTX fra Salomon er en lett fjellsko med gamasjer. Det betyr at den er lett å bruke og best egnet på flate fjellstier, noe som gjør den mer til en tursko enn en ekte fjellsko. Siden den er vanntett og gir mer støtte enn det en vanlig lav fjellsko ville gitt blir den også kategorisert som en fjellsko. Testerne er likevel enige i at de ønsker seg mer støtte og en mindre myk såle enn det Outpath Pro tilby. Skoen er dermed ikke egnet for røft terreng eller for de som ønsker ekstra ankelstøtte på fjelltur, men kan nytes av de som vil ha en vanntett og lett tursko som går litt opp over ankelen.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 340 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 400 g (Str. 42)

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester.

Active Traveller (2017)

A fast and light hiking shoe you can rely on Les saken

88
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2018)

Herremodell: These are best restricted to easier paths. Les saken

80
Mammut Magic High GTX

84/100

Magic High GTX fra Mammut ligner på Hanwag Makra Combi GTX i at de begge er gode fjellstøvler som egner seg godt som allroundere. De er likevel ikke best på noen områder, og det finnes som regel bedre alternativer dersom du leter etter en spesialisert sko, om du for eksempel skal drive med klyving. Ønsker du deg derimot en svært god fjellsko som du kan bruke til det meste, kan du gjerne se nærmere på Marka Combi GTX.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 650 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 795 g (Str. 42)

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester. Pris fra 3 890,-

Pris fra 3 890,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2017)

A very good all-round boot with a good weight and price that should be ideal for many, unless you really cannot live without specific benefits. Les saken

84
ALPIN (2016)

Den Magic High GTX gibt es schon seit einigen Jahren. Ein Zeichen dafür, dass sich der Schuh bewährt hat. Les saken

84
Hanwag Banks II GTX

83/100

Banks II GTX fra Hanwag gir god beskyttelse mot omgivelsene og støtter godt om ankelen, samtidig som den er fleksibel nok til at den er komfortabel å gå med. Sålen gir i tillegg god friksjon mot underlaget. Oppad mener støvlene er litt for stive til å være vanlige fjellsko, og sier at de gjerne kan brukes i vanskeligere terreng enn det de er beregnet til. De mener også støvlene vil fungere godt med brodder på isbreer, mens Outdoor Magazine er mer forbeholdne og mener støvlene egner seg best på dagsturer i lave fjelletapper.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Smal
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 710 g (Str. 42)

Totalscore: 83/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 469,-

Pris fra 2 469,-

Op Pad (2018)

De Mammut Alto Guide High GTX is een zeer stevige en toch lichte bergwandelschoen, geschikt voor het meer alpiene werk. Les saken

88
Wired For Adventure (2018)

The Hanwag Banks II GTX is a solid, comfortable boot that is great on all kinds of trails Les saken

87
Outdoor (2017)

Hanwag lässt beim Facelift des Banks nichts anbrennen und stellt mit dem Hanwag Banks II GTX einen soliden Leichtwanderstiefel auf die Füße. Les saken

75
Meindl Litepeak GTX

83/100

Litepeak GTX fra Meindl er et par svært komfortable fjellstøvler som er gode å gå i både oppover, nedover og bortover. De gir god støtte til ankelen, og sålen ligger godt mot underlaget. Disse støvlene passer veldig bra til fjellturer med tung sekk på ryggen. Alpin mener støvlene er noe brede og at stoffet kan bli klumpete hvis man strammer dem for mye, noe som betyr at støvlene passer best for de med vanlig til brede føtter.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig til bred
Vekt på damemodell: 480 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 600 g (Str. 42)

Totalscore: 83/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 849,-

Pris fra 2 849,-

ALPIN (2016)

Ein perfekter Schuh für Trekking und Wanderungen auch mit schwerem Rucksack. Les saken

89
Outdoor (2017)

If the tongue does not press, the Meindl Litepeak GTX convinces with a strong performance - primarily on mountain hikes. Les saken

76
La Sportiva Trango Tower GTX

83/100

Alpin kårer Trango Tower GTX fra La Sportiva til testvinner i 2016. De mener støvlene gir god støtte til ankelen, samtidig som de er fleksible, noe som gjør at støvlene kan brukes til det meste. Outdoor Magazin mener skoene er veldig gode på presisjon, men er ikke enig med Alpin i at de har like mange bruksområder og er like komfortable som andre sammenlignbare fjellstøvler. Outdoor konkluderer med at dette er par fjellsko som passer godt i vanskelig og røft terreng, men sier de er for stive for vanlig turgåing på fjellet.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: 600 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 700 g (Str. 42)

Totalscore: 83/100

Basert på 2 tester. Pris fra 3 309,-

Pris fra 3 309,-

ALPIN (2016)

Die Verarbeitung ist top, was den Schuh sehr langlebig macht. Les saken

98
Outdoor (2017)

Beim Wandern macht der La Sportiva Trango Tower GTX durch seine feste Sohle wenig Spaß – beim Steigen und Klettern dafür umso mehr. Les saken

68
Aku Tengu GTX

83/100

Tengu GTX fra Aku er vanntette og sitter godt på foten, uten at de er for vide eller smale. Støvlene gir også god støtte til ankelen, men er fleksible nok til at man kan gå helt normalt i dem. Skal man drive med teknisk fjellkatring- eller klyving, finnes det nok bedre sko på markedet. Støvlene fra Tengu er likevel veldig gode allroundere som passer godt til de som liker å oppholde seg i fjellet, men som ikke driver med den vanskeligste klatringen. Alpin mener blant annet at støvlene gjerne kan brukes på lengre fjellturer, med tung sekk på ryggen.

Obs! Disse støvlene finnes ikke i damemodell, men unisex-modellen går ned til str. 37. Har man smale føtter kan man likevel oppleve at disse støvlene er for brede eller for store.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig (men kun tilgjengelig i unisex-modell)
Vekt på herremodell: 900 g (Str. 42)

Totalscore: 83/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 199,-

Pris fra 2 199,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2017)

A great all-round mountain boot with a good weight and price to suit general users, but specific benefits are available in other boots. Les saken

84
ALPIN (2016)

Langes Trekking oder Bergsteigen mit schwerem Gepäck und leichtere Gletscherpassagen sind sein Ding. Les saken

82
Beste priser
Sportsnett 2 199,- Til Prisjakt

Levert av:

Salomon X Ultra 2 GTX

82/100

X Ultra 2 GTX fra Salomon er en komfortabel og stabil fjell- og tursko med flott design. Den har en tå- og hælkappe som gir god beskyttelse, og en såle som gir grei friksjon mot underlaget. De fleste testerne er skeptiske til det spesielle snøresystemet, men sier at man venner seg til det etter hvert. Testerne er uenige i om denne modellen bør brukes til å løpe med eller ikke, så det må man ta en vurdering på selv.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 370 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 410 g (Str. 40)

Totalscore: 82/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 199,-

Pris fra 1 199,-

Wired For Adventure (2018)

Herremodell: Versatile, good looking and reliable. Les saken

89
Gear Institute (2018)

Herremodell: This is the kind of shoe where if the fit is right, you’ll probably remain loyal for life. Les saken

82
Outdoor (2016)

Er zeigt sich als unkomplizierter Begleiter für gemütliche wie flotte Touren aller Art. Les saken

80
Op Pad (2015)

Prima basis voor stevige wandelingen. Stabiele schoen met een erg gebruiksvriendelijke manier van veteren. Les saken

75
Lowa Renegade GTX Mid

81/100

Lowa Renegade får delte tilbakemeldinger fra testerne. Mens Outdoor Gear Lab og Consumentenbond er kritiske og mener skoene er for klumpete og glatte, mener både Outdoor Magazine og Wired for Adventure at dette er et par flotte fjellsko som kan brukes til alt unntatt det tøffeste terrenget. Det er likevel ingen tvil om at disse skoene er populære, og at de gir valuta for pengene dersom du ikke skal begi deg ut i det vanskelige terrenget. Blant annet får de svært god score av Outdoor Gear Lab, selv om testerne mente de aller beste skoene var hakket bedre enn Lowa Renegade Mid GTX.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 440 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 550 g (Str. 42)

Totalscore: 81/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

Outdoor (2017)

Die Mutter aller modernen Leichtschuhe. Les saken

90
Wired For Adventure (2018)

These boots are great value and do a valiant job in all but the most rugged of conditions. Les saken

80
OutdoorGearLab (2018)

A good choice for thru-hiking and day tripping alike. Les saken

74
Hoka One One Tor Ultra Hi WP

81/100

Tor Ultra Hi WP fra Hoka One One er utradisjonelle og revolusjonerende støvler, som får skryt for sin gode kombinasjon av komfort, støtte og vekt. Outdoor Gear Lab gir støvlene 9 av 10 på komfort, og sier at de ikke har prøvd en eneste støvel som kommer i nærheten av Tor Ultra Hi. I tillegg gjør støvlene det bra på alle andre punkter, og klarer seg like godt i terrenget som andre mer tradisjonell fjellstøvler.

Støvlene passer godt til snødekt, vått og røft terreng. De er også så lette og komfortable at man kan løpe i dem over lange distanser. Outdoor Gear Lab mener støvlene passer best til lange turer, enten det er snakk om en dagstur i skogen eller en flere dager lang fjelltur.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Medium
Vekt på damemodell: 840 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 980 g (Str. 42)

Totalscore: 81/100

Basert på 2 tester.

OutdoorGearLab (2018)

Damemodell: The revolutionary design was definitely a risk on the part of the manufacturers, but it proved to be a success, as the Hokas took the cake for the most comfortable boots in our review. Les saken

83
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: This boot provides incredible performance in some of the most essential areas for hiking boots -- comfort, stability, and weight. Les saken

78
Aku Alterra GTX

81/100

Alterra GTX fra Aku er fjellskoene for deg som ikke planlegger månedslange fjellturer og fuktig klyving opp glatte fjellsider. Skoene er vanntette og puster godt med Gore-Tex, mens sålen og tuppen gir god beskyttelse fra ujevn bakke. Den øvre delen er også myk og fleksibel, som gjør at den gir noe støtte, men ikke like mye støtte som en solid fjellstøvel vil gi deg. Wired for Adventure mener skoene gjerne kan brukes selv om du har en tung sekk på ryggen, og sier at dette er de beste fjellskoene for kvinner som de har testet.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 1090 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1340 g (Str. 42)

Totalscore: 81/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 799,-

Pris fra 2 799,-

Wired For Adventure (2018)

Damemodell: These are the best hiking boots for women on test. Les saken

87
Active Traveller (2018)

Built to meet the demands of the majority of medium difficulty trails, the Alterra GTX come with all the features you'd need for these types of adventures. Les saken

75
Salewa Mountain Trainer Mid GTX

80/100

Mountain Trainer Mid GTX fra Salewa beskrives av Active Traveller som en mellomting mellom en lett fjellstøvel og det vi vil kalle en fjellsko. Modellen får skryt for å være komfortabel, men den litt mer løse formen gjør at den ikke gir like god ankelstøtte som andre fjellsko. De fleste testerne konkluderer med at Mountain Trainer Mid GTX kan brukes til lette turer, men at de ikke bør brukes på veldig røft underlag og teknisk vanskelige fjellturer.

Outdoor Magazine mener i tillegg at støvelen er for solid for de lette fjellturene støvlene bør brukes til, mens Wired for Adventure er uenig og mener at støvelen er en av markedets beste støvler for kvinner.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1330 g (Str. 38)

Totalscore: 80/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 779,-

Pris fra 1 779,-

Active Traveller (2018)

If you're looking at back to back long days on the hill then you might want to look for a more cushioned boot. Les saken

88
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2018)

An interesting mix of a very good sole unit for mixed path use, as well as a softer and more flexible upper for comfort when walking. Les saken

88
Wired For Adventure (2018)

Damemodell: These boots have everything you could want and are one of the best hiking boots for women around. Les saken

82
Outdoor (2017)

Für einfache Wanderungen ist der neue Salewa MTN Trainer Mid GTX zu kräftig. Für felsiges Gelände hingegen eignet er sich gut. Les saken

60
Scarpa R-Evolution GTX

80/100

R-Evolution GTX bruker Scarpas Sock Fit Technology for at skoen skal sitte så godt som mulig på foten. Dette ligner på innersokken som Arc'teryx er kjent for, men Scarpa lanserte Sock Fit-teknologien sin før Arc'teryx kom med sin egen versjon. Snøresystemet til R-Evolution fungerer godt, mens skoene ellers er komfortable å ha på. De gir også god beskyttelse og støtte, samtidig som de er vanntette og kommer med en såle fra Vibram.

Outdoor Magazine er fornøyd med støvlene og mener de gjerne kan brukes på vanskelig terreng og alpinturer, mens Gear Institute synes støvlene er for klumpete i forhold til konkurrentene.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 540 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 660 g (Str. 43)

Totalscore: 80/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 595,-

Pris fra 1 595,-

Opdag Verden (2015)

Det nye SOCK-FIT system er meget lækkert, men revolutionen er trods alt ikke stor nok til at wow-faktoren udløser en topkarakter på 10/10. Les saken

90
Outdoor (2017)

Der Scarpa R-Evo GTX präsentierte sich im Test 2017 als präziser Schuh, der im Knöchelbereich nicht zu fest sitzt. Les saken

85
Wired For Adventure (2015)

A lot of technology packed into a pair of boots, and it’s reflected in the price, but you certainly get what you pay for. Les saken

78
Gear Institute (2016)

Damemodell: A suede leather boot that has similar features as the other boots but with a slightly clunkier feel and without the extra comfort of other boots. Les saken

66
Salomon X Ultra Mid 3 GTX

80/100

X Ultra Mid 3 GTX fra Salomon omtales som et par robuste og veldesignede fjellsko. Dette er nummer tre i en skoserie som har levert gang på gang, noe Outdoor Gear Lab mener merkes. Skoene fungerer godt til både røft fjellterreng og våte skogområder. De fungerer oss for de som gjerne tar seg en løpetur på fjellstier, samtidig som de gir støtte nok til at de kan sammenlignes med robuste fjellstøvler. Outdoor Gear Lab mener disse skoene gir svært mye for pengene.

Skoene finnes i flere ulike versjoner, blant annet en vid versjon for de med brede føtter.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 840 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 900 g (Str. 42)

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 520,-

Pris fra 1 520,-

OutdoorGearLab (2018)

Damemodell: In terms of water resistance and light-weight comfort, the X Ultra Mid 3 are top notch. Les saken

84
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: The X Ultra Mid 3 GTX brings the comfort of a trail running shoe but adds in the support you would expect from a hiking boot, resulting in a capable performer in all trail conditions. Les saken

76
La Sportiva Trango TRK GTX

79/100

Trango TRK GTX fra La Sportiva er en vegansk fjellstøvel i syntetiske materialer. The Outdoor Gear Lab mener disse støvlene fungerer godt til lett klyving, men at de ikke er slitesterke eller vanntette nok til å kåres som best i sin kategori. Alle de andre testerne er imidlertid svært fornøyde med støvlene fra La Sportiva.

Active Traveller sier Trango TRK GTX er svært komfortable og mener det er en utmerket fjellstøvel, noe Gear Institute og Alpin ser seg enig i. Alle tre mener støvlene egner seg godt for ulike typer terreng. Wired for Adventure sier de gjerne vil bruke disse støvlene i all type vær som de britiske fjellene har å tilby, og kårer støvlene til testvinner i 2018

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1000 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1200 g (Str. 42)

Totalscore: 79/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 990,-

Pris fra 1 990,-

Active Traveller (2018)

Damemodell: The La Sportiva Trango TRK GTX on review is a lightweight alpine trekking boot that puts in a heavyweight performance on the mountain with bags of Italian style. Les saken

100
Wired For Adventure (2018)

Herremodell: The Trango TRK GTX boots from La Sportiva are striking, to say the least. Les saken

89
Gear Institute (2016)

Damemodell: The Trango TRK GTX is a lightweight backpacking boot with a narrow fit that provides plenty of support and flexibility when travelling across different terrains. Les saken

78
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: The Trango TRK brings technology and climbing ability together to deliver a lightweight scrambler that is capable on and off trail. Les saken

65
ALPIN (2016)

Der Trango TRK passte mit seinem universellem Schnitt jedem Tester sehr gut. Er bietet einen weiten Anwendungsbereich: Von Wandern über Klettersteig bis schwereres Trekking deckt er alles ab. Les saken

64
Arc'teryx Bora2 Mid GTX

79/100

Bora2 Mid GTX fra Arc'teryx bygger videre på den første innovative skoen fra Arc'teryx – Bora Mid GTX. Slik som forgjengeren består Bora2 Mid GTX av to deler: en innersokk i Gore-Tex-materiale og en yttersko i et tykkere materiale. Innersokken finnes i ulike versjoner til ulike klima, og man kan derfor tilpasse skoen til ulike turer. Hele skoen beskrives som passe stiv og komfortabel, men den bør ikke brukes i det aller tøffeste terrenget.

Klikk.no gir Arc'teryx Bora2 Mid GTX terningkast seks og mener det er en meget god tursko til skog og fjell, som passer godt som en allrounder. Flere av de andre testerne mener imidlertid at innersokken er for tett og bidrar til svette føtter, noe som igjen kan føre til gnagsår og annet ubehag. Oppad konkluderer for eksempel med at denne skoen passer best til kalde og våte forhold. Siden dette er vanlig i Norge, er kanskje det noe av grunnen til at Klikk.no gir skoen bedre score enn de andre testerne.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Litt liten, gå opp en størrelse
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 560 g (Str. 42)

Totalscore: 79/100

Basert på 4 tester.

Klikk.no (2016)

Meget god tursko til skog og fjell, så lenge terrenget ikke er av det aller tøffeste. Les saken

100
Op Pad (2015)

De Arc’teryx Bora 2 Mid GTX Men’s is daarmee vooral een schoen voor koudere en natte omstandigheden. Les saken

75
Active Traveller (2016)

It may just be that the new concept of liner and boot needs a bit of time to get used to, but for now the jury is still out as far as we're concerned. Les saken

75
OutdoorGearLab (2018)

The lack of quality performance in multiple metrics, coupled with its expensive price, made it tough to fully fall for this midweight hiking boot. Les saken

66
Mammut Ayako High GTX

79/100

Fjellstøvlene Ayako High GTX fra Mammut er solide, men komfortable. De gir god støtte til ankelen, samtidig som de gir rom for noe bevegelse. Et lag med Gore-Tex holder i tillegg vannet ute av støvlene, samtidig som det lar føttene puste. Sålen får skryt for et godt grep på ulike typer terreng av Wired for Adventure, mens Outdoor Magazin mener støvlene taper seg på steinete terreng.

Ifølge Wired for Adventure passer disse støvlene bra til tekniske turstier. De sier også at støvlene gir nok støtte til at du kan bruke dem med en tung sekk på ryggen. To av testerne skryter av beskyttelsen støvlene gir, og sier at de gjerne bruker disse støvlene under klyving. Tyske Outdoor Magazine er mer skeptisk, og mener at støvlene har forbedringspotensiale både når det gjelder stabilitet og presisjon.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1080 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1260 g (Str. 42)

Totalscore: 79/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

Active Traveller (2017)

Ayako High GTX is lightweight mobile mountain contender that won't make a heavy impact on your wallet. Les saken

90
Wired For Adventure (2018)

Damemodell: The Mammut Ayako High GTX boots are superb, offering excellent support and protection. Les saken

84
Outdoor (2017)

Am wohlsten fühlt sich der Mammut Ayako High GTX auf einfachen Wegen. Les saken

64
Beste priser
Miinto.no 2 999,- Til butikk

Levert av:

Keen Terradora Pulse Mid WP

79/100

Terradora Pulse Mid WP fra Keen er fjellsko laget spesifikt for kvinner. Skoene omtales som komfortable, og er laget for korte turer i skogen fremfor lengre fjellturer. De er også vanntette og støtter godt om ankelen. Det anbefales likevel ikke å bruke disse skoene dersom man skal bære tungt eller drive med klyving. Wired for Adventure mener Terradora Pulse Mid WP er de mest budsjettvennlige fjellskoene for kvinner som ikke skal begi seg ut på lange fjellturer.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Liten og smal
Vekt på damemodell: 720 g (Str. 38)

Totalscore: 79/100

Basert på 2 tester.

Wired For Adventure (2018)

These are the best hiking boots for women on a budget. Les saken

82
Active Traveller (2017)

As a light hiking mid for quick trail escapades, it more than does its job and it does it with style. Les saken

75
La Sportiva Nucleo High GTX

78/100

Outdoor Gear Lab beskriver disse fjellstøvlene som «super waterproof». Det er en god ting hvis du skal oppholde deg i kalde og fuktige områder over lengre tid, men det betyr også at skoene fort blir for tette i mildere temperaturer. Ellers er støvlene godt laget og gir god støtte til ankelen, samtidig som de er komfortable og sitter godt på foten for de med smale føtter.

Skoene oppleves lettere enn de faktisk er, og sammenlignes av Outdoor Gear Lab med Salomon X Ultra Mid 3 GTX, som veier litt over 300 gram per sko. Støvlene har også gode Vibram-såler som gjør det svært godt på alle typer underlag. Alt i alt er Nucleo High GTX gode fjellstøvler som kan brukes til turer av ulik karakter, fra tørre og korte dagsturer til lengre tekniske fjellturer. Testerne skryter også av hvor slitesterk de er.

Obs! Dette er en smal modell som ikke passer til de av oss med brede føtter.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 820 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1320 g (Str. 42)

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester.

Gear Institute (2018)

Damemodell: They stand out as the most comfortable of the boots tested while also excelling in all other categories Les saken

80
OutdoorGearLab (2018)

Damemodell: These boots are super comfortable, if they fit your feet properly. Les saken

75
Mammut Comfort High GTX Surround

77/100

Comfort High GTX Surround fra Mammut kommer med ny teknologi fra Gore-Tex som skal puste enda bedre enn tidligere. Ellers er støvlene komfortable, men gir mindre støtte enn andre sammenlignbare fjellstøvler. Testerne konkluderer derfor med at Comfort High GTX Surround passer best til raske fjellturer med eller uten en lett sekk, fremfor lengre fjellturer som krever mer teknisk finesse fra støvlene.

Live for the Outdoors mener denne støvelen ikke gir deg mye for pengene, med mindre du har behov for den nye Gore-Tex-teknologien. Klikk.no er mer positive, og mener blant annet at dette er et par gode støvler som gjerne kan brukes til lett jogging på skogsstier.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 780 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 920 g (Str. 42)

Totalscore: 77/100

Basert på 3 tester.

Klikk.no (2016)

Herremodell: Et meget godt valg for raske turer uten, eller med lett sekk på ryggen. Les saken

80
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2015)

The Mammut Comfort High GTX Surround is perfect for warm-weather walking on easier terrain or for those with sweatier feet. Les saken

80
Outdoor (2017)

Der Mammut Comfort High GTX Surround Wanderstiefel empfiehlt sich vor allem für Tagestouren auf einfachen Wegen. Les saken

70
Salewa Crow GTX

77/100

Crow GTX fra Salewa er en middels god sko, tilpasset sommertemperaturer på fjellet. Alpin mener støvlene er for dyre for det du får, mens Wilderness Magazine er mer fornøyd. Sistnevnte mener støvlene passer best på ujevn bakke og stein, men at de er for løse til at man kan bruke dem i bratt terreng.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 570 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 660 g (Str. 42)

Totalscore: 77/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 956,-

Pris fra 1 956,-

ALPIN (2016)

Relativ viel Schuh für den Preis. Les saken

78
Wilderness Magazine (2017)

These boots represent good value for money. Les saken

75
Salomon X Ultra Mid 2 GTX

76/100

X Ultra Mid 2 GTX fra Salomon får skryt av Klikk.no for god passform og god demping. De beskriver skoene som komfortable, stabile, med god beskyttelse og et velfungerende snøresystem. Consumentenbond mener grepet mot underlaget kunne vært bedre, mens Outdoor Magazin savner mer ankelstøtte. Live for the Outdoors er enig i de siste påstandene, og synes skoene passer best på lette stier fremfor vanskelig fjellterreng.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 530 g (Str. 42)

Totalscore: 76/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 520,-

Pris fra 1 520,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2015)

If low weight and comfort on easier ground are what you are looking for the Salomon X Ultra Mid 2 GTX is great Les saken

84
Klikk.no (2016)

God sko til rask gange etter veier og stier i marka og på fjellet. Les saken

80
Outdoor (2017)

Trittsichere Wanderer, die gerne sportlich unterwegs sind, sollten zum Salomon X Ultra Mid 2 greifen. Les saken

65
Keen Targhee II WP

74/100

Targhee II WP fra Keen har vært en favoritt hos mange turgåere i flere år. Dette fordi skoen ikke er alt for dyr og fordi den fungerer godt i de fleste terreng. Den blir trukket noe av Outdoor Gear Lab for å ikke holde vannet ute, og for å være litt tung. Skoen gir likevel mye for pengene, og de fleste turgåere vil bli fornøyd dersom de går til anskaffelse av Targhee II fra Keen. Skoen egner seg ikke godt til vanskelig terreng, og egner seg best som en tursko.

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er små i størrelsen, og du bør gå en størrelse opp hvis du bestiller på nett.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: 360 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Totalscore: 74/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2018)

The spacious forefoot, durable design and decent sole lugs make this a good shoe for easier path walks. Les saken

84
Gear Institute (2016)

A highly comfortable and durable shoe recommended for use across a variety of trail surfaces and lengths. Les saken

72
OutdoorGearLab (2017)

This shoe is a fan favorite among backpackers for its support and comfort over varied terrain. Les saken

66
Keen Targhee III Mid

74/100

Targhee III Mid WP fra Keen er en oppdatert versjon av den populære fjellskoen Targhee II Mid WP.

Den nye modellen har oppdatert design og nye materialer, noe som gjør at prisen øker og stabiliteten minker en smule. Outdoor Gear Labs mannlige tester mener derfor at den forrige versjonen er bedre enn Keen Targhee III Mid WP, selv om også dette er en komfortabel og god sko i en vennlig prisklasse. Den kvinnelige testeren er mer positivt innstilt og gir Targhee III Mid WP merkelappen «Best Buy 2017».

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er litt mindre enn normalt. Du bør derfor gå opp en størrelse hvis du bestiller disse på nett.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 74/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

OutdoorGearLab (2018)

Damemodell: The Targhee III are the latest iteration of the Targhee model, and the best one yet; Keen has made some small changes, making these boots the full package. Les saken

80
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: The Targhee III is a mid-cut hiking boot that provides trail ready comfort at a reasonable price. Les saken

67
Keen Targhee II Mid

71/100

Targhee II Mid fra Keen er en billigere variant enn de fleste andre populære fjellskoene på markedet. Skoene leverer likevel godt for pengene, og anbefales for den gjennomsnittlige turgåeren. De egner seg godt for backpacking med en ikke altfor tung sekk, eller for dagsturer på fjellstier. Skoene er i tillegg vide, og passer godt for dem som er avhengig av en bred sko. Har du en smal fot, bør du ikke velge Targhee II Mid.

Obs! Størrelsen på disse skoene er vanligvis litt mindre enn vanlig. Gå derfor opp en størrelse hvis du bestiller disse skoene på nett.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: 810 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 980 g (Str. 42)

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 260,-

Pris fra 1 260,-

Gear Institute (2012)

This was one of the most impressive boots in our test. Les saken

72
OutdoorGearLab (2017)

Herremodell: The Targhee II is a solid lightweight hiker, featuring super comfort and toe protection in an inexpensive package. Les saken

70
Keen Targhee III Low

67/100

Keen bygger videre på sin suksessrike Targhee-serie med modellen Targhee III. Dette er en god sko til dagsturer og vil gjøre de fleste turgåere svært fornøyde. Modellen er i tillegg mykere enn Targhee II, og passer derfor godt for de som ønsker seg en enda mer fleksibel sko enn forgjengeren.

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er små i størrelsen, og du bør gå en størrelse opp hvis du bestiller på nett.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 67/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 159,-

Pris fra 1 159,-

Outdoor (2018)

Der Keen Targhee ist kein besonders stabiler oder präziser Schuh, aber ein preiswertes, bequemes Modell für Mittelgebirgswanderer mit breiten Füßen. Les saken

68
OutdoorGearLab (2018)

A day-hiking shoe that offers good performance, especially for those who have a hard time finding a pair of shoes that will fit wider feet. Les saken

66
Mammut T Aenergy High GTX

65/100

T Aenergy High GTX fra Mammut har god passform, støtter ankelen og har en såle med god friksjon mot underlaget. Den kan bli varm på de mest solrike sommerdagene, men ellers passer den godt til tyngre brukere og turer med tung sekk på ryggen. Støvlene får skryt for å fremstå robuste, tross sin lette vekt.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 529 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 600 g (Str. 43)

Totalscore: 65/100

Basert på 3 tester.

Wired For Adventure (2015)

A brilliant, light, protective boot from Mammut that is up there with some of the best hiking boots around. Les saken

78
Klikk.no (2016)

Passer godt til noe tyngre brukere og om man skal gå med sekk. Les saken

60
ALPIN (2016)

Der T Aenergy GTX ist ganz auf Leichtgewicht getrimmt. Les saken

56
Timberland Chocorua Trail Mid GTX

64/100

Chocorua Trail Mid GTX fra Timberland er klassiske fjellsko i god kvalitet, som ser pene ut og leverer på lette fjellturer. De bør ikke brukes til fjellklyving eller på teknisk vanskelige partier, da de ikke beskytter så godt på tærne eller på siden av skoen. De har likevel et godt snøresystem som gjør at skoene sitter godt på foten, og de fungerer veldig godt til lette turer hvor man ikke trenger alt for mye ekstra støtte fra fottøyet.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Liten
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 64/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 439,-

Pris fra 1 439,-

OutdoorGearLab (2015)

These boots perform beyond their classic look Les saken

77
Expressen (2014)

En kvalitetskänga med dubbla sömmar, fina detaljer och en sula med bra grepp. Les saken

75
Klikk.no (2014)

Lett sko, sitter godt på foten, men ikke spesielt bra støtte. Les saken

40
The North Face Ultra Fastpack II Mid GTX

61/100

Ultra Fastpack Mid II GTX fra The North Face er et par lette fjellsko som ser pene ut, men som ifølge Gear Institute er mer ukomfortable enn mange av de andre fjellsko- og støvlene de har testet. Blant annet får skoene trekk for lite demping i sålen og en merkbar søm langs hælen. De gir heller ikke like mye støtte til ankelen, men de har en god Vibram-såle som gir god friksjon mot terrenget. Klikk.no synes det er en lett og behagelig sko, men irriterer seg over en lyd i knekkpunktet som de mener går ut over brukeropplevelsen.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 630 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 860 g (Str. 42)

Totalscore: 61/100

Basert på 2 tester.

Gear Institute (2018)

It sports a stylish look but unfortunately is quite uncomfortable. Les saken

62
Klikk.no (2016)

En lett og behagelig sko. Les saken

60
#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut #hoka-one-one #salomon #keen #la-sportiva #salewa #aku #the-north-face #arcteryx #scarpa #hanwag #lowa #timberland #merrell #meindl

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn