Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Få en behagelig tur med hengekøye

Det finnes mange gode modeller å velge mellom, både til korte og lange turer. Her ser du hvilke av årets hengekøyer som er best i test.

Les saken

#hengekøye #hammock #sea-to-summit #house-of-hygge #ticket-to-the-moon #hennessy #eno #eagles-nest-outfitters #exped #bergans #kootek #grand-trunk #kammok #therm-a-rest

ENO Sub6

ENO Sub6 er fjærlett og enkel å sette opp. Utemagasinet er særdeles fornøyd med Enos slit-line festenorer, og oppgir at det er en av de beste løsningene de har sett. Ulempen med systemet er at snorene lett kan flise seg opp. Heldigvis bør det være relativt lett å reparere dem, dersom det blir nødvendig. Siden selve køya er laget i et usedvanlig tynt materiale, må du også passe ekstra godt på at du ikke har det i nærheten av skarpe gjenstander.

Køya er komfortabel å ligge i, til å være en ultralett modell. Outdoorgearlab mener det tar et par forsøk før man finner en behagelig posisjon å ligge i. De anbefaler også å bruke et tynnere framfor et tykt liggeunderlag, slik at det ikke sklir ut under bruk. Ellers kommer køya med en praktisk innerlomme, og tarpen som hører til fungerer veldig godt. Alt i alt fremstår Sub6, og det mer fullverdige systemet Sublink Shelter System, som et flott og allsidig hengekøyesystem med mange muligheter.

Obs! Myggnett, festestropper og tarp må kjøpes separat. Eventuelt får du hengekøye og ekstrautstyr i én pakke dersom du skaffer deg «Sublink Shelter System».

Vekt: 160 g
Størrelse: 270 x 95 cm
Pakkens størrelse: 10 x 10 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO SkyLoft

ENO Skyloft skiller seg ut i mengden av hengekøyer, fordi den er flatere og tillater at du kan sove både på ryggen og siden. Dette får den til ved hjelp av to aluminiumsstenger som står på tvers i hver ende. Kompromisset for å kunne tilby dette er vekten, som er høyere enn på alle de andre hengekøyene i samletesten. Det er godt hjulpet av materialet, som er tykkere enn materialet til de andre modellene i testen.

Ønsker du å sitte opp i hengekøya, finnes det en mekanisme som fikser dette. I tillegg har køya en del praktiske løsninger, for eksempel det at du kan bruke hengekøyeposen som pute når du sover.

Outdoorgearlab synes denne køya er mye bedre for dagsbruk enn for langturer, da den er best på komfort framfor vekt og allsidighet.

Obs! Myggnett, opphenging og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 1300 g
Størrelse: 200 x 100 cm
Pakkens størrelse: 46 x 13 cm
Maks last: 133 kg
Materiale: NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO SkyLite

ENO Skylite er en lettere versjon av ENO Skyloft, denne gang med integrert myggnett og medfølgende stropper og tau. Den kan, som Skyloft, legges flatt, og er dermed enklere å finne en god posisjon i enn andre hengekøyer. Ulempen er at den veier mer på grunn av stengene som holder hengekøya bred, til tross for at den er 400 g lettere enn originalen. Ellers gir den godt med romfølelse under myggnettet, selv om det ikke er mulig å fjerne myggnettet helt.

Outdoorgearlab konkluderer med at det finnes bedre hengekøyer på markedet, og at det kun er de som er spesifikt på jakt etter flatere hengekøyer som bør vurdere denne som et alternativ.

I denne pakka er alt inkludert.

Vekt: 907 g
Størrelse: 210 x 100 cm
Pakkens størrelse: 38 x 11 x 11 cm
Maks last: 113 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO JungleNest

ENO JungleNest er komfortabel å ligge i, og stor nok til at du kan ligge diagonalt i hengekøya. I tillegg har køya en snor i toppen som gjør at taket til myggnettet sitter høyt, og gir mye rom til den som ligger i hengekøya. Merk at det ikke er mulig å fjerne myggnettet.

Det er også best å gå til innkjøp av festesnorene som hører til, da det kan være kronglete å feste vanlige karabinkroker i opphenget på køya. Outdoorgearlab mener modellen er komfortabel og god for prisen.

Obs! Festesnorer og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 570 g
Størrelse: 300 x 140 cm
Pakkens størrelse: 25 x 13 x 13 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO DoubleNest

ENO DoubleNest er kompakt og lett, samtidig som den er sterk og holdbar. Den er vid og komfortabel. Outdoorgearlab synes dette er en flott startmodell, som samtidig vil tåle flere års bruk før den blir utslitt.

Obs! Myggnett, oppheng og tarp må kjøpes separat. Eventuelt kan du handle inn «OneLink Shelter System», som er en pakke med hengekøya og ekstrautstyret inkludert.

Vekt: 540 g
Størrelse: 296 x 189 cm
Pakkens størrelse: 11 x 11 x 13,5 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 70D Sterk Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters