Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #hengekøye

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

21 treff

Få en behagelig tur med hengekøye

Det finnes mange gode modeller å velge mellom, både til korte og lange turer. Her ser du hvilke av årets hengekøyer som er best i test.

Les saken

#hengekøye #hammock #sea-to-summit #house-of-hygge #ticket-to-the-moon #hennessy #eno #eagles-nest-outfitters #exped #bergans #kootek #grand-trunk #kammok #therm-a-rest

Ticket to the Moon Single/Compact

Ticket to The Moon Single/Compact er en mindre og lettere versjon av originalen. Den er behagelig å ligge i, og enkel å sette opp. Dagbladets testere er dog ikke imponert over at verken tauverk eller myggnett følger med i pakka, og de er ikke fornøyd med åttetallskrokene som følger med. De synes heller ikke det er veldig intuitivt hvordan man skal sette på myggnettet, selv om de er fornøyd med opplegget når nettingen er på plass.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 500 g
Størrelse: 320 x 155 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Les saken

#hengekøye #hammock #ticket-to-the-moon

Ticket to the Moon Lightest

Ticket to The Moon lightest er den letteste modellen fra Ticket to The Moon. Materialet er behagelig og mykt, og det er grei plass i køya til både menneske og liggeunderlag. Køya er enkel å feste, og tåler maskinvask på 30 grader.

Standardpakken kommer med karabinkrok, men uten tau. Det er mulig å kjøpe en egen festestropp som er skånsom mot trærne.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 235 g
Størrelse: 320 x 140 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 150 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Les saken

#hengekøye #hammock #ticket-to-the-moon

Ticket to the Moon Double/Original

Ticket to The Moon dobbel hengekøye er en av de rimeligste modellene på markedet. Den er lett å henge opp, og det er enkelt å justere og stramme der det trengs. I tillegg er den fin å sove i.

Det eneste testerne har å utsette på denne hengekøya er at utstyrsposene kunne vært mindre. Du må også til innkjøp av alt ekstrautstyr ved siden av, da denne verken kommer ned tauverk eller myggnett.

Kan vaskes i vaskemaskin.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 600 g
Størrelse: 290 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Les saken

#hengekøye #hammock #ticket-to-the-moon

Therm-a-rest Slacker

Therm-a-rest Slacker er en komfortabel hengekøye i mykt materiale til en rimelig pris. Den blir trukket noe for å være tung og mangle oppheng. Til tross for at det er en én-personskøye mener Gearinstitute at man kan ligge diagonalt i den, noe som gir en mer behagelig opplevelse.

Obs! Oppheng, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 570 g
Størrelse: 295 x 160 cm
Pakkens størrelse: 7 x 10 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 100% Ripstop Polyester

Les saken

#hengekøye #hammock #therm-a-rest

Sea to Summit Ultralight Hammock

Sea to Summit Ultralight Hammock er en ekstremt tynn og lett hengekøye, som kommer i to ulike størrelser. Både Outdoorgearlab og Gearinstitute har testet den minste modellen, og mener at hengekøya er best for de av oss som verken er høye eller brede. Er du på jakt etter en virkelig lett hengekøye, er denne likevel midt i blinken.

Utemagasinet har, på sin side, testet begge størrelsene. De anbefaler at du går for den største modellen, med mindre du er en særdeles liten person som ikke ønsker å ha liggeunderlag i hengekøya. Den største heter XL, veier 275 gram og tar fortsatt lite plass.

Hengekøya er laget i det slitesterke materialer 20D Nylon, som tørker hurtig. Stroppesystemet er bra, og man får en solid festemekanisme som gjør at det er enkel å klipse delene i hverandre. Festestroppene får også plass i den lille hengekøyeposen, som er svært praktisk.

Videre er hengekøya stabil å ligge i, men noen kan synes det er uvant at man kan se rett gjennom det ultratynne materialet som hengekøya er laget av. Dessuten kan det bli kaldt, da all vind går rett gjennom materialet. Til gjengjeld får man god ventilasjon på varme dager.

Vær også obs på at materialet er så tynt at man må passe på å ikke komme borti med skarpe gjenstander. Det følger med et sysett dersom det blir hull på hengekøya.

Obs! Stropper, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 229 g (S) / 275 g (XL)
Størrelse: 260 x 120 cm (S) / 300 x 150 cm (XL)
Pakkens størrelse: 9 x 13 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: 20D Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #sea-to-summit

Sea to Summit Pro Double

Sea to Summit fremstår som en lett og romslig køye, som er svært enkel å henge opp. Kjøper man de spesiallagde stroppene som hører til, kan man feste hengekøya med ett klikk. Tarpen er også solid, og det er mulig å justere og stramme der hvor det trengs. Utstyrspakka er dyr, men god. Ikke minst veier den lite.

Hengekøya trekkes noe for at det ikke finnes lommer inne i køya. Den er også bare helt greit å sove i, selv om det her er enkelt å finne en bekvem stilling diagonalt i køya. Den passer også fint for høyere mennesker.

Outdoorgearlab synes Pro Double fra Sea to Summit er det beste alternativet dersom du er på jakt etter en allsidig hengekøye, og er villig til å punge ut for tilbehøret.

Obs! Tarp, myggnett og festestropper må kjøpes separat.

Vekt: 450 g
Størrelse: 300 x 190 cm
Pakkens størrelse: 9 x 13 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 70D Ripstop Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #sea-to-summit

Sea to Summit Jungle Hammock Set

Danske Opdagverden mener at Sea to Summit Jungle Hammock Set er et brukervennlig hengekøyesett for nybegynnere. Det er laget i solide materialer, og kommer med innebygget myggnett. I settet følger også spennesystemet med. Modellen har en liten lomme til oppbevaring på innsiden, og den er behagelig å ligge i.

Det eneste den mangler for å få toppscore er mer oppbevaring, bedre trefeste og stabiliseringsliner som hadde gjort at den ikke beveger seg like mye som nå.

Vekt: 775 g
Størrelse: 260 x 145 x 145 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: Ikke oppgitt
Materiale: 70D Ripstop Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #sea-to-summit

Kootek Portable

Kootek Portable Hammock er en billig, bred og bekvem hengekøye. Den er stor nok til at du kan ligge diagonalt i den, noe som gir den mest komfortable soveposisjonen. Den er ikke blant de letteste modellene i testen, og testerne ville ikke tatt den med på langtur. Likevel kan den være et fint alternativ for dagsturer eller ved andre anledninger hvor vekt ikke er den viktigste faktoren. Legg merke til at kvalitetsstropper følger med denne modellen. For prisen, er dette et særdeles solid kjøp dersom du er på jakt etter en hengekøye som passer bra til dagsturer.

Obs! Myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 650 g
Størrelse: 300 x 200 cm
Pakkens størrelse: 25 x 19 cm
Maks last: 226 kg
Materiale: 210D Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #kootek

Kammok Roo

Kammok Roo Double Hammock er en hengekøye med høy kapasitet og flott komfort. Den har mye stoff, som gjør at du kan ligge diagonalt i den. Ulempen med modellen er prisen og vekta.

Den er enkel å sette opp, og er laget av god kvalitet. Testerne mener det er en hengekøye som vil kunne tåle flere års bruk. Den kommer også med mange smarte løsninger, slik som utstyrsløkker på hver side, slik at du kan henge utstyr eller feste sidene slik at hengekøya ikke lukker seg om deg når du ligger i den.

Til tross for dette synes Outdoorgearlab at det finnes lignende modeller til en bedre pris, noe som gjør at de ikke anbefaler Kammok Roo. Gearinstitute er mer fornøyde, men synes også den er for tung.

Obs! Oppheng, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 510 g
Størrelse: 170 x 254 cm
Pakkens størrelse: 13,4 x 16,4 cm
Maks last: 227 kg
Materiale: Gravitas 40D Diamond Ripstop Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #kammok

House of Hygge Dobbel Hengekøye

Den doble hengekøya fra House of Hygge er komfortabel å sove i, og enkel å sette opp. Dessverre er stroppene noe korte, og de krever at man må finne trær med rett avstand fra hverandre. TV2s testere skulle ønske at det var flere muligheter for stramming og justering. Tarpen er også noe liten, mens myggnettet viser seg å være bra. Lomme på innsiden av køya er det også.

Modellen kan vaskes i vaskemaskin. Settet inneholder slynger og karabiner, som får plass i hengekøyeposen.

Obs! Myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 587 g (773 g med inkl. stropper)
Størrelse: 300 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 300 kg
Materiale: Superlett Ripstopp Nylonsilke

Les saken

#hengekøye #hammock #house-of-hygge

Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip

Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip kommer med alt nødvendig ekstrautstyr, blant annet integrert myggnett, tarp og egne stropper til oppheng. Hengekøya er svært komfortabel å ligge i, og man kan sove på tvers, slik at man blir liggende rett. Modellen kommer også med flere smarte løsninger, som gjør opplevelsen god.

Uheldigvis er det vanskelig å sette opp hengekøya første gangen, på grunn av en vanskelig knute. Så fort man har lært seg den, går oppsettet mye enklere. Testerne anbefaler å lese bruksanvisningen nøye.

Denne hengekøya passer for dem som ønsker seg en bekvem hengekøye, og alltid tar med seg tarp og myggnett på tur. Ønsker man i tillegg mulighet for å sette opp hengekøya i regn, kan man kjøpe med det Hennessy kaller «snakeskins». Det er en tøypose som ligger utenpå hengekøya, og lar deg feste den til trærne, før du tar ut hengekøya og lar den henge i fri luft.

Vekt: 1428 g
Størrelse: 254 x 132 cm (diagonalt)
Pakkens størrelse: 12 x 20 x 30 cm
Maks last: 135 kg
Materiale: 210D Oxford Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #hennessy

Hennessy Expedition Asym Zip

Hennessy Hammock Expedition Asym Zip inkluderer alt du trenger for en hengekøyetur. Den har integrert myggnett, oppheng og tarp. I tillegg er det enkelt å ligge diagonalt i modellen, noe som gir en ekstra komfortabel soveopplevelse. Slik som Explorer krever det innsats å sette opp hengekøya første gangen, og testerne anbefaler at du leser bruksanvisningen nøye. Når du først skjønner mekanismen, er den grei å sette opp.

Merk at den medfølgende tarpen er noe liten i størrelsen.

Alt i alt er dette en svært behagelig hengekøye i solid kvalitet, som verken er den letteste eller mest brukervennlige modellen på markedet.

Vekt: 1247 g
Størrelse: 254 x 132 cm (diagonalt)
Pakkens størrelse: 23 x 18 x 10 cm
Maks last: 115 kg
Materiale: 210D Oxford Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #hennessy

Grand Trunk Double

Grand Trunk Hammock er en god og behagelig hengekøye. Outdoorgearlab var svært fornøyd med denne modellen da de testet den i 2014. Man får god plass i køya, og den er enkel å henge opp. Testerne mener den er allsidig, og kan brukes både av nybegynnere og mer erfarne turgåere.

Obs! Tau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 794 g
Størrelse: 320 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 181 kg
Materiale: 210T 70D fallskjermsilke (nylon)

Les saken

#hengekøye #hammock #grand-trunk

Exped Travel Hammock Lite

Exped Travel Light er en nett køye som er enkel å feste, selv om løsningen ikke er like bra som andre alternativer på markedet. Køya er også smal, og utemagasinet opplevde at liggeunderlaget «skled ut av køya flere ganger i løpet av første natt». Det fungerte bedre med mindre luft i liggeunderlaget.

Obs! Opphengstau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 254 g
Størrelse: 260 x 120 cm
Pakkens størrelse: 14 x 9 cm
Maks last: 150 kg
Materiale: 40D Texped PA47 Ripstop Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #exped

ENO Sub6

ENO Sub6 er fjærlett og enkel å sette opp. Utemagasinet er særdeles fornøyd med Enos slit-line festenorer, og oppgir at det er en av de beste løsningene de har sett. Ulempen med systemet er at snorene lett kan flise seg opp. Heldigvis bør det være relativt lett å reparere dem, dersom det blir nødvendig. Siden selve køya er laget i et usedvanlig tynt materiale, må du også passe ekstra godt på at du ikke har det i nærheten av skarpe gjenstander.

Køya er komfortabel å ligge i, til å være en ultralett modell. Outdoorgearlab mener det tar et par forsøk før man finner en behagelig posisjon å ligge i. De anbefaler også å bruke et tynnere framfor et tykt liggeunderlag, slik at det ikke sklir ut under bruk. Ellers kommer køya med en praktisk innerlomme, og tarpen som hører til fungerer veldig godt. Alt i alt fremstår Sub6, og det mer fullverdige systemet Sublink Shelter System, som et flott og allsidig hengekøyesystem med mange muligheter.

Obs! Myggnett, festestropper og tarp må kjøpes separat. Eventuelt får du hengekøye og ekstrautstyr i én pakke dersom du skaffer deg «Sublink Shelter System».

Vekt: 160 g
Størrelse: 270 x 95 cm
Pakkens størrelse: 10 x 10 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO SkyLoft

ENO Skyloft skiller seg ut i mengden av hengekøyer, fordi den er flatere og tillater at du kan sove både på ryggen og siden. Dette får den til ved hjelp av to aluminiumsstenger som står på tvers i hver ende. Kompromisset for å kunne tilby dette er vekten, som er høyere enn på alle de andre hengekøyene i samletesten. Det er godt hjulpet av materialet, som er tykkere enn materialet til de andre modellene i testen.

Ønsker du å sitte opp i hengekøya, finnes det en mekanisme som fikser dette. I tillegg har køya en del praktiske løsninger, for eksempel det at du kan bruke hengekøyeposen som pute når du sover.

Outdoorgearlab synes denne køya er mye bedre for dagsbruk enn for langturer, da den er best på komfort framfor vekt og allsidighet.

Obs! Myggnett, opphenging og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 1300 g
Størrelse: 200 x 100 cm
Pakkens størrelse: 46 x 13 cm
Maks last: 133 kg
Materiale: NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO SkyLite

ENO Skylite er en lettere versjon av ENO Skyloft, denne gang med integrert myggnett og medfølgende stropper og tau. Den kan, som Skyloft, legges flatt, og er dermed enklere å finne en god posisjon i enn andre hengekøyer. Ulempen er at den veier mer på grunn av stengene som holder hengekøya bred, til tross for at den er 400 g lettere enn originalen. Ellers gir den godt med romfølelse under myggnettet, selv om det ikke er mulig å fjerne myggnettet helt.

Outdoorgearlab konkluderer med at det finnes bedre hengekøyer på markedet, og at det kun er de som er spesifikt på jakt etter flatere hengekøyer som bør vurdere denne som et alternativ.

I denne pakka er alt inkludert.

Vekt: 907 g
Størrelse: 210 x 100 cm
Pakkens størrelse: 38 x 11 x 11 cm
Maks last: 113 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO JungleNest

ENO JungleNest er komfortabel å ligge i, og stor nok til at du kan ligge diagonalt i hengekøya. I tillegg har køya en snor i toppen som gjør at taket til myggnettet sitter høyt, og gir mye rom til den som ligger i hengekøya. Merk at det ikke er mulig å fjerne myggnettet.

Det er også best å gå til innkjøp av festesnorene som hører til, da det kan være kronglete å feste vanlige karabinkroker i opphenget på køya. Outdoorgearlab mener modellen er komfortabel og god for prisen.

Obs! Festesnorer og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 570 g
Størrelse: 300 x 140 cm
Pakkens størrelse: 25 x 13 x 13 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

ENO DoubleNest

ENO DoubleNest er kompakt og lett, samtidig som den er sterk og holdbar. Den er vid og komfortabel. Outdoorgearlab synes dette er en flott startmodell, som samtidig vil tåle flere års bruk før den blir utslitt.

Obs! Myggnett, oppheng og tarp må kjøpes separat. Eventuelt kan du handle inn «OneLink Shelter System», som er en pakke med hengekøya og ekstrautstyret inkludert.

Vekt: 540 g
Størrelse: 296 x 189 cm
Pakkens størrelse: 11 x 11 x 13,5 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 70D Sterk Nylon

Les saken

#hengekøye #hammock #eno #eagles-nest-outfitters

Bergans Single

Bergans Single Hammock er behagelig å ligge i, og enkel å henge opp. Tau og myggnett må du kjøpe ved siden av, men myggnettet er enkel å få på plass. Den eneste ulempen med hengekøya er at det ikke er mulig å fjerne myggnettet når du først har valgt å ha det på, og har lagt deg i køya.

Obs! Tau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 540 g
Størrelse: 284 x 135 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Pustende nylonstoff

Les saken

#hengekøye #hammock #bergans