Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Få en behagelig tur med hengekøye

Det finnes mange gode modeller å velge mellom, både til korte og lange turer. Her ser du hvilke av årets hengekøyer som er best i test.

Annonse

Hvilken hengekøye er best i test?

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip går av med seieren som beste hengekøye i 2020. Dette er en modell med alt nødvendig ekstrautstyr inkludert, og den er svært komfortabel å ligge i.

Er du på jakt etter en rimeligere eller lettere modell, kan du se til Sea to Summit Pro Double, som er en mer allsidig hengekøye med flere tilpasningsmuligheter.

Ser du nøye på resultatlista vil du i tillegg se at Grand Trunk Double legger seg helt øverst. Den kåres dessverre ikke til vinner hos oss, da resultatet kun er basert på én test.

Det samme gjelder de populære modellene fra Ticket to the Moon, som legger seg rett bak Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip. Selv om de kun er testet av én kilde, er det ikke til å stikke under stol at disse også er gode alternativer for deg som er på jakt etter en god hengekøye.

Se hele resultatlista her.

Triksene som gjør opplevelsen bedre

De siste årene har hengekøya blitt et svært populært produkt til turbruk, gjerne som et alternativ til telt. Modellene er lettere og kan være mer brukervennlige enn sistnevnte. Ikke minst er det enklere å finne en behagelig sovestilling i en køye, samtidig som du slipper å forholde deg til alt som kravler på bakken.

For å få den beste opplevelsen mulig, bør du velge rett hengekøye, rett ekstrautstyr, og forberede deg godt før du drar ut på tur. Under finner du noen av våre beste hengekøyetips.

Tenk gjennom planene dine
Ordinær VS ultralett: En ultralett hengekøye kan ha andre bruksformål enn en ordinær køye. (Foto: Produsentene – Kootek (øverst) og Sea to Summit (nederst).)

Det finnes ultralette hengekøyer som kan tas med på lengre fjellturer, og det finnes tyngre modeller som egner seg best til dagsturer. De ulike køyene har forskjellige bruksområder, og det er smart å sette seg inn i hvilken modell som passer best til dine planer.

Spesifikke anbefalinger for de ulike modellene finner du i produktbeskrivelsene til hvert enkelt produkt.

Er vekt viktigst, sier det seg selv at du bør gå for en av de ultralette modellene. Husk imidlertid å sammenligne vekta på køya og nødvendig ekstrautstyr, ikke bare hengekøya i seg selv. De forskjellige merkene har ulikt ekstrautstyr inkludert, og dette kan det være verdt å ha oversikt over før du sammenligner eller kjøper noe.

Planlegger du å bruke hengekøya på dagsturer, er gjerne komfort og størrelse viktigere enn vekta.

Hva slags utstyr er inkludert?

Det aller viktigste utstyret du trenger for overnattingsturer er myggnett, oppheng og regnbeskyttelse i form av en tarp. Hengekøyene med alt inkludert har vanligvis disse tre sakene i pakka.

Myggnett

Myggnettet holder, som navnet lover, mygg og andre insekter ute av hengekøya. De forskjellige køyene har ulike løsninger for dette. I noen modeller ligger nettingen nærmest på fjeset ditt, mens andre har løsninger som gjør at nettet løftes opp og gir deg ekstra rom i køya. Ikke minst tillater noen at du kan fjerne nettingen helt, mens andre kun lar deg slenge den halvveis vekk fra toppen av køya.

Er du særdeles opptatt av å kunne ligge uforstyrret under åpen himmel, eller av og til vil legge igjen nettingen hjemme, bør du gå for en av køyene uten integrert myggnett.

Oppheng

De fleste hengekøyer kommer med kroker i endene, slik at du kan snøre et tau rundt trærne og hekte opp hengekøya i krokene. Imidlertid er det ikke slik at absolutt alle hengekøyer kommer med kroker, og mange kommer uten tau eller annet oppheng.

Ekspertene mener det kan være lurt å gå for opphenget som selges av den samme produsenten som hengekøya, fordi det av og til kan være knotete å få alle delene til å passe sammen. Dette gjelder derimot ikke alle merker og modeller, så det kan være verdt å sjekke kompatibiliteten før du bestemmer deg for det ene eller det andre.

Når du henger opp køya

– Det bør være mellom 3 til 5 meters avstand mellom trærne, og det er ofte enklest å justere formen på hengekøya om avstanden er lang framfor kort.

– Trærne bør være minst like tykk som et gjennomsnittlig voksent lår.

Her er det også verdt å nevne at noen oppheng skader barken og trærne mindre enn andre. Er du opptatt av å påføre naturen minst mulig stress, bør du derfor gå for de bredeste festesnorene du finner, da de skader barken minst. Det er også en god idé å legge tauet over en gren eller lignende på treet, selv om det strengt tatt ikke skal være nødvendig.

Les også: Test av årets beste tursko

Det er også viktig at du prøver å sette opp hengekøya hjemme, før du drar ut på tur. Særlig kan det ta litt tid å forstå hvordan opphengssystemene fungerer, og hvordan du strammer og justerer køya for å få en så behagelig liggeposisjon som mulig. I de største hengekøyene anbefales det at du forsøker å finne en god diagonal plassering i køya, da det gir deg den flateste og mest naturlige liggestillingen.

Regnbeskyttelse

Regnbeskyttelse, gjerne kalt tarp i sammenheng med hengekøyer, beskytter både mot regn og sol. Som regel kommer tarpen med halvdårlige plugger, så test gjerne eller gå til innkjøp av solide plugger dersom du vil sikre at den ikke flyr av gårde i vinden.

Husk også at tarpen bør plasseres nokså nære hengekøya, med mindre den er usedvanlig stor. Da kan det dessverre være vrient å se om for eksempel en elg lusker utenfor, spesielt om det ikke er mulig å se gjennom materialet i hengekøya. Synes du dette er ubehagelig, kan du gå for en av de tynneste køyene som man enkelt kan se gjennom.

Annet
Har mye å si: Tenk nøye gjennom hva slags liggeunderlag du tar med på hengekøyetur. (Foto: Produsenten / Sea to Summit).)

Utover det spesifikke tilbehøret til hengekøya, bør du også tenke gjennom noe av det andre utstyret du tar med deg på tur.

Skal du på overnattingstur, og ønsker å ligge behagelig, anbefales det å ta med et liggeunderlag. Er vekt viktigst, kan du kanskje droppe det på varme dager. På kjølige dager bør du derimot gå for et liggeunderlag som isolerer bra. Dette gjelder spesielt dersom du skal gå for en av de ultralette hengekøyemodellene. Gjennom det tynne materialet kjenner man godt kald luft og vind utenfor.

Les også: Test av liggeunderlag

Det er dessuten en fordel om liggeunderlaget har friksjon mot hengekøya, slik at det ikke glir rundt mens du sover. I de smaleste køyene kan det i verste fall skli ut under bruk, noe som er svært upraktisk. Vil du ha et liggeunderlag som hjelper å holde formen på hengekøya hele natten, kan du gå for en modell med langsgående kanaler eller eggeskallmønster. I tillegg finnes det liggeunderlag som er spesiallaget for hengekøyer.

Når det gjelder valg av sovepose og soveklær, bør du ta hensyn til de samme faktorene som for liggeunderlaget. Er det kjølig ute, bør du gå for en varm sovepose. Husk at man lett blir kald når man henger i lufta, og ikke får noe isolasjon fra bakken under.

Prøv gjerne å henge en natt hjemme før du går for langt på tur, for å være trygg på at du får med deg rett utstyr når du virkelig trenger det. Husk likevel at den største fordelen med en hengekøye er at du slipper å drasse med deg alt for mye utstyr på tur.

RESULTATER

Grand Trunk Double

Grand Trunk Double

Resultatet er basert på 1 test.
83
Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip

Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 889,-

Pris fra 1 889,-

80
Ticket to the Moon Single/Compact

Ticket to the Moon Single/Compact

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 349,-

Pris fra 349,-

80
Ticket to the Moon Double/Original

Ticket to the Moon Double/Original

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 499,-

Pris fra 499,-

80
Bergans Single

Bergans Single

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 289,-

Pris fra 289,-

80
Ticket to the Moon Lightest

Ticket to the Moon Lightest

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 499,-

Pris fra 499,-

78
Sea to Summit Jungle Hammock Set

Sea to Summit Jungle Hammock Set

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 695,-

Pris fra 1 695,-

78
Sea to Summit Pro Double

Sea to Summit Pro Double

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 769,-

Pris fra 769,-

76
Therm-a-rest Slacker

Therm-a-rest Slacker

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

76
ENO Sub6

ENO Sub6

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 649,-

Pris fra 649,-

75
Hennessy Expedition Asym Zip

Hennessy Expedition Asym Zip

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 695,-

Pris fra 1 695,-

73
Kammok Roo

Kammok Roo

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 099,-

Pris fra 1 099,-

70
Exped Travel Hammock Lite

Exped Travel Hammock Lite

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 939,-

Pris fra 939,-

67
ENO JungleNest

ENO JungleNest

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 119,-

Pris fra 1 119,-

67
ENO SkyLoft

ENO SkyLoft

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 840,-

Pris fra 1 840,-

66
ENO SkyLite

ENO SkyLite

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 2 595,-

Pris fra 2 595,-

66
Sea to Summit Ultralight

Sea to Summit Ultralight Hammock

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

65
House of Hygge Dobbel Hengekøye

House of Hygge Dobbel Hengekøye

Resultatet er basert på 1 test.
60
Kootek Portable

Kootek Portable

Resultatet er basert på 1 test.
58
ENO DoubleNest

ENO DoubleNest

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 489,-

Pris fra 489,-

52

Grand Trunk Double

83/100

Grand Trunk Hammock er en god og behagelig hengekøye. Outdoorgearlab var svært fornøyd med denne modellen da de testet den i 2014. Man får god plass i køya, og den er enkel å henge opp. Testerne mener den er allsidig, og kan brukes både av nybegynnere og mer erfarne turgåere.

Obs! Tau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 794 g
Størrelse: 320 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 181 kg
Materiale: 210T 70D fallskjermsilke (nylon)

Totalscore: 83/100

Basert på 1 test.

OutdoorGearLab (2014)

[..] most users would benefit from this hammock above all others. Les saken

83
Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip

80/100

Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip kommer med alt nødvendig ekstrautstyr, blant annet integrert myggnett, tarp og egne stropper til oppheng. Hengekøya er svært komfortabel å ligge i, og man kan sove på tvers, slik at man blir liggende rett. Modellen kommer også med flere smarte løsninger, som gjør opplevelsen god.

Uheldigvis er det vanskelig å sette opp hengekøya første gangen, på grunn av en vanskelig knute. Så fort man har lært seg den, går oppsettet mye enklere. Testerne anbefaler å lese bruksanvisningen nøye.

Denne hengekøya passer for dem som ønsker seg en bekvem hengekøye, og alltid tar med seg tarp og myggnett på tur. Ønsker man i tillegg mulighet for å sette opp hengekøya i regn, kan man kjøpe med det Hennessy kaller «snakeskins». Det er en tøypose som ligger utenpå hengekøya, og lar deg feste den til trærne, før du tar ut hengekøya og lar den henge i fri luft.

Vekt: 1428 g
Størrelse: 254 x 132 cm (diagonalt)
Pakkens størrelse: 12 x 20 x 30 cm
Maks last: 135 kg
Materiale: 210D Oxford Nylon

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 889,-

Pris fra 1 889,-

TV2 Hjelper Deg (2018)

Hennessy får minus på brukervennlighet, men et stort pluss for god sovekomfort. Les saken

80
Klikk.no (2014)

Enkel og rask å sette opp/ta ned. Med «snakeskins» blir det enda enklere, og du unngår at køya slepes langs bakken og tilsmusses. Les saken

80
Ticket to the Moon Single/Compact

80/100

Ticket to The Moon Single/Compact er en mindre og lettere versjon av originalen. Den er behagelig å ligge i, og enkel å sette opp. Dagbladets testere er dog ikke imponert over at verken tauverk eller myggnett følger med i pakka, og de er ikke fornøyd med åttetallskrokene som følger med. De synes heller ikke det er veldig intuitivt hvordan man skal sette på myggnettet, selv om de er fornøyd med opplegget når nettingen er på plass.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 500 g
Størrelse: 320 x 155 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 349,-

Pris fra 349,-

Dagbladet Pluss (2020)

Hengekøya er behagelig å ligge i, og er dessuten et godt alternativ om du kun vil ha hengekøye uten myggnetting. Les saken (krever medlemskap)

80
Ticket to the Moon Double/Original

80/100

Ticket to The Moon dobbel hengekøye er en av de rimeligste modellene på markedet. Den er lett å henge opp, og det er enkelt å justere og stramme der det trengs. I tillegg er den fin å sove i.

Det eneste testerne har å utsette på denne hengekøya er at utstyrsposene kunne vært mindre. Du må også til innkjøp av alt ekstrautstyr ved siden av, da denne verken kommer ned tauverk eller myggnett.

Kan vaskes i vaskemaskin.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 600 g
Størrelse: 290 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 499,-

Pris fra 499,-

TV2 Hjelper Deg (2018)

Ticket To The Moon er testens billigste hengekøye og den kommer best ut i testen. Les saken

80
Bergans Single

80/100

Bergans Single Hammock er behagelig å ligge i, og enkel å henge opp. Tau og myggnett må du kjøpe ved siden av, men myggnettet er enkel å få på plass. Den eneste ulempen med hengekøya er at det ikke er mulig å fjerne myggnettet når du først har valgt å ha det på, og har lagt deg i køya.

Obs! Tau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 540 g
Størrelse: 284 x 135 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 200 kg
Materiale: Pustende nylonstoff

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 289,-

Pris fra 289,-

Dagbladet Pluss (2020)

Hengekøya fra Bergans tåler 200 kilo, og er en behagelig hengekøye å ligge i, laget i nylonstoff. Les saken (krever medlemskap)

80
Ticket to the Moon Lightest

78/100

Ticket to The Moon lightest er den letteste modellen fra Ticket to The Moon. Materialet er behagelig og mykt, og det er grei plass i køya til både menneske og liggeunderlag. Køya er enkel å feste, og tåler maskinvask på 30 grader.

Standardpakken kommer med karabinkrok, men uten tau. Det er mulig å kjøpe en egen festestropp som er skånsom mot trærne.

Obs! Tarp, myggnett og opphengstau må kjøpes separat.

Vekt: 235 g
Størrelse: 320 x 140 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 150 kg
Materiale: Fallskjermsilke (nylon)

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 499,-

Pris fra 499,-

UTE (2019)

Festeanordningen her enkel og intuitiv, og køya er rask å rigge opp og ned. Les saken

78
Sea to Summit Jungle Hammock Set

78/100

Danske Opdagverden mener at Sea to Summit Jungle Hammock Set er et brukervennlig hengekøyesett for nybegynnere. Det er laget i solide materialer, og kommer med innebygget myggnett. I settet følger også spennesystemet med. Modellen har en liten lomme til oppbevaring på innsiden, og den er behagelig å ligge i.

Det eneste den mangler for å få toppscore er mer oppbevaring, bedre trefeste og stabiliseringsliner som hadde gjort at den ikke beveger seg like mye som nå.

Vekt: 775 g
Størrelse: 260 x 145 x 145 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: Ikke oppgitt
Materiale: 70D Ripstop Nylon

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 695,-

Pris fra 1 695,-

Opdag Verden (2020)

Sea to Summit Jungle Hammock Set er et fint sted at starte for den, der gerne vil i gang med at sove i hængekøje. Les saken

78
Sea to Summit Pro Double

76/100

Sea to Summit fremstår som en lett og romslig køye, som er svært enkel å henge opp. Kjøper man de spesiallagde stroppene som hører til, kan man feste hengekøya med ett klikk. Tarpen er også solid, og det er mulig å justere og stramme der hvor det trengs. Utstyrspakka er dyr, men god. Ikke minst veier den lite.

Hengekøya trekkes noe for at det ikke finnes lommer inne i køya. Den er også bare helt greit å sove i, selv om det her er enkelt å finne en bekvem stilling diagonalt i køya. Den passer også fint for høyere mennesker.

Outdoorgearlab synes Pro Double fra Sea to Summit er det beste alternativet dersom du er på jakt etter en allsidig hengekøye, og er villig til å punge ut for tilbehøret.

Obs! Tarp, myggnett og festestropper må kjøpes separat.

Vekt: 450 g
Størrelse: 300 x 190 cm
Pakkens størrelse: 9 x 13 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 70D Ripstop Nylon

Totalscore: 76/100

Basert på 2 tester. Pris fra 769,-

Pris fra 769,-

TV2 Hjelper Deg (2018)

Sea To Summit har den dyreste utstyrspakken i testen, men den er også den som veier minst. Les saken

80
OutdoorGearLab (2019)

This hammock shelter is an excellent balance of versatility, comfort, and low weight. Les saken

72
Therm-a-rest Slacker

76/100

Therm-a-rest Slacker er en komfortabel hengekøye i mykt materiale til en rimelig pris. Den blir trukket noe for å være tung og mangle oppheng. Til tross for at det er en én-personskøye mener Gearinstitute at man kan ligge diagonalt i den, noe som gir en mer behagelig opplevelse.

Obs! Oppheng, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 570 g
Størrelse: 295 x 160 cm
Pakkens størrelse: 7 x 10 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 100% Ripstop Polyester

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

Gear Institute (2018)

It’s the least expensive camping hammock in the test, making it a great value. But the tradeoff is weight, and a suspension system that could be improved. Les saken

76
ENO Sub6

75/100

ENO Sub6 er fjærlett og enkel å sette opp. Utemagasinet er særdeles fornøyd med Enos slit-line festenorer, og oppgir at det er en av de beste løsningene de har sett. Ulempen med systemet er at snorene lett kan flise seg opp. Heldigvis bør det være relativt lett å reparere dem, dersom det blir nødvendig. Siden selve køya er laget i et usedvanlig tynt materiale, må du også passe ekstra godt på at du ikke har det i nærheten av skarpe gjenstander.

Køya er komfortabel å ligge i, til å være en ultralett modell. Outdoorgearlab mener det tar et par forsøk før man finner en behagelig posisjon å ligge i. De anbefaler også å bruke et tynnere framfor et tykt liggeunderlag, slik at det ikke sklir ut under bruk. Ellers kommer køya med en praktisk innerlomme, og tarpen som hører til fungerer veldig godt. Alt i alt fremstår Sub6, og det mer fullverdige systemet Sublink Shelter System, som et flott og allsidig hengekøyesystem med mange muligheter.

Obs! Myggnett, festestropper og tarp må kjøpes separat. Eventuelt får du hengekøye og ekstrautstyr i én pakke dersom du skaffer deg «Sublink Shelter System».

Vekt: 160 g
Størrelse: 270 x 95 cm
Pakkens størrelse: 10 x 10 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: Nylon

Totalscore: 75/100

Basert på 2 tester. Pris fra 649,-

Pris fra 649,-

UTE (2019)

Den har lav vekt, kombinert med at det er svært lett å feste køya i ønsket bue. Les saken

89
OutdoorGearLab (2019)

Impressive customization for camping with a hammock in a variety of conditions. Les saken

61
Hennessy Expedition Asym Zip

73/100

Hennessy Hammock Expedition Asym Zip inkluderer alt du trenger for en hengekøyetur. Den har integrert myggnett, oppheng og tarp. I tillegg er det enkelt å ligge diagonalt i modellen, noe som gir en ekstra komfortabel soveopplevelse. Slik som Explorer krever det innsats å sette opp hengekøya første gangen, og testerne anbefaler at du leser bruksanvisningen nøye. Når du først skjønner mekanismen, er den grei å sette opp.

Merk at den medfølgende tarpen er noe liten i størrelsen.

Alt i alt er dette en svært behagelig hengekøye i solid kvalitet, som verken er den letteste eller mest brukervennlige modellen på markedet.

Vekt: 1247 g
Størrelse: 254 x 132 cm (diagonalt)
Pakkens størrelse: 23 x 18 x 10 cm
Maks last: 115 kg
Materiale: 210D Oxford Nylon

Totalscore: 73/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 695,-

Pris fra 1 695,-

Opdag Verden (2016)

Komforten er høj, og hele sættet kan hurtigt sættes op, så man er sikret en tør køje. Les saken

78
OutdoorGearLab (2020)

The Expedition is a budget-friendly shelter with a comfortable asymmetric design and low weight. Les saken

68
Kammok Roo

70/100

Kammok Roo Double Hammock er en hengekøye med høy kapasitet og flott komfort. Den har mye stoff, som gjør at du kan ligge diagonalt i den. Ulempen med modellen er prisen og vekta.

Den er enkel å sette opp, og er laget av god kvalitet. Testerne mener det er en hengekøye som vil kunne tåle flere års bruk. Den kommer også med mange smarte løsninger, slik som utstyrsløkker på hver side, slik at du kan henge utstyr eller feste sidene slik at hengekøya ikke lukker seg om deg når du ligger i den.

Til tross for dette synes Outdoorgearlab at det finnes lignende modeller til en bedre pris, noe som gjør at de ikke anbefaler Kammok Roo. Gearinstitute er mer fornøyde, men synes også den er for tung.

Obs! Oppheng, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 510 g
Størrelse: 170 x 254 cm
Pakkens størrelse: 13,4 x 16,4 cm
Maks last: 227 kg
Materiale: Gravitas 40D Diamond Ripstop Nylon

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 099,-

Pris fra 1 099,-

Gear Institute (2018)

Kammok’s Roo has a simple and straightforward design that makes it a great choice for paddling trips or hanging around the car-camping site. Les saken

80
OutdoorGearLab (2017)

[...] due to its high price for what it can offer, we believe better value can be found in other models we tested. Les saken

59
Beste priser
Chillout 1 099,- Til butikk

Levert av:

Exped Travel Hammock Lite

67/100

Exped Travel Light er en nett køye som er enkel å feste, selv om løsningen ikke er like bra som andre alternativer på markedet. Køya er også smal, og utemagasinet opplevde at liggeunderlaget «skled ut av køya flere ganger i løpet av første natt». Det fungerte bedre med mindre luft i liggeunderlaget.

Obs! Opphengstau, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 254 g
Størrelse: 260 x 120 cm
Pakkens størrelse: 14 x 9 cm
Maks last: 150 kg
Materiale: 40D Texped PA47 Ripstop Nylon

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test. Pris fra 939,-

Pris fra 939,-

UTE (2019)

Liten og lett .Alt integrert i pakkpose. Les saken

67
Beste priser
Outnorth.no 939,- Til butikk

Levert av:

ENO JungleNest

67/100

ENO JungleNest er komfortabel å ligge i, og stor nok til at du kan ligge diagonalt i hengekøya. I tillegg har køya en snor i toppen som gjør at taket til myggnettet sitter høyt, og gir mye rom til den som ligger i hengekøya. Merk at det ikke er mulig å fjerne myggnettet.

Det er også best å gå til innkjøp av festesnorene som hører til, da det kan være kronglete å feste vanlige karabinkroker i opphenget på køya. Outdoorgearlab mener modellen er komfortabel og god for prisen.

Obs! Festesnorer og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 570 g
Størrelse: 300 x 140 cm
Pakkens størrelse: 25 x 13 x 13 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 119,-

Pris fra 1 119,-

OutdoorGearLab (2020)

The Junglenest offers a comfortable option with lightweight materials and features for excellent livability. Les saken

67
ENO SkyLoft

66/100

ENO Skyloft skiller seg ut i mengden av hengekøyer, fordi den er flatere og tillater at du kan sove både på ryggen og siden. Dette får den til ved hjelp av to aluminiumsstenger som står på tvers i hver ende. Kompromisset for å kunne tilby dette er vekten, som er høyere enn på alle de andre hengekøyene i samletesten. Det er godt hjulpet av materialet, som er tykkere enn materialet til de andre modellene i testen.

Ønsker du å sitte opp i hengekøya, finnes det en mekanisme som fikser dette. I tillegg har køya en del praktiske løsninger, for eksempel det at du kan bruke hengekøyeposen som pute når du sover.

Outdoorgearlab synes denne køya er mye bedre for dagsbruk enn for langturer, da den er best på komfort framfor vekt og allsidighet.

Obs! Myggnett, opphenging og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 1300 g
Størrelse: 200 x 100 cm
Pakkens størrelse: 46 x 13 cm
Maks last: 133 kg
Materiale: NewWave Nylon

Totalscore: 66/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 840,-

Pris fra 1 840,-

OutdoorGearLab (2020)

The Skyloft is an innovative hammock that has both the comfort for long naps and the durability to hold up to wear and tear. Les saken

66
ENO SkyLite

66/100

ENO Skylite er en lettere versjon av ENO Skyloft, denne gang med integrert myggnett og medfølgende stropper og tau. Den kan, som Skyloft, legges flatt, og er dermed enklere å finne en god posisjon i enn andre hengekøyer. Ulempen er at den veier mer på grunn av stengene som holder hengekøya bred, til tross for at den er 400 g lettere enn originalen. Ellers gir den godt med romfølelse under myggnettet, selv om det ikke er mulig å fjerne myggnettet helt.

Outdoorgearlab konkluderer med at det finnes bedre hengekøyer på markedet, og at det kun er de som er spesifikt på jakt etter flatere hengekøyer som bør vurdere denne som et alternativ.

I denne pakka er alt inkludert.

Vekt: 907 g
Størrelse: 210 x 100 cm
Pakkens størrelse: 38 x 11 x 11 cm
Maks last: 113 kg
Materiale: 40D NewWave Nylon

Totalscore: 66/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 595,-

Pris fra 2 595,-

OutdoorGearLab (2020)

Lightening up an extemely comfortable hammock for backpacking, ENO offers the new Skylite. Les saken

66
Sea to Summit Ultralight

65/100

Sea to Summit Ultralight Hammock er en ekstremt tynn og lett hengekøye, som kommer i to ulike størrelser. Både Outdoorgearlab og Gearinstitute har testet den minste modellen, og mener at hengekøya er best for de av oss som verken er høye eller brede. Er du på jakt etter en virkelig lett hengekøye, er denne likevel midt i blinken.

Utemagasinet har, på sin side, testet begge størrelsene. De anbefaler at du går for den største modellen, med mindre du er en særdeles liten person som ikke ønsker å ha liggeunderlag i hengekøya. Den største heter XL, veier 275 gram og tar fortsatt lite plass.

Hengekøya er laget i det slitesterke materialer 20D Nylon, som tørker hurtig. Stroppesystemet er bra, og man får en solid festemekanisme som gjør at det er enkel å klipse delene i hverandre. Festestroppene får også plass i den lille hengekøyeposen, som er svært praktisk.

Videre er hengekøya stabil å ligge i, men noen kan synes det er uvant at man kan se rett gjennom det ultratynne materialet som hengekøya er laget av. Dessuten kan det bli kaldt, da all vind går rett gjennom materialet. Til gjengjeld får man god ventilasjon på varme dager.

Vær også obs på at materialet er så tynt at man må passe på å ikke komme borti med skarpe gjenstander. Det følger med et sysett dersom det blir hull på hengekøya.

Obs! Stropper, myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 229 g (S) / 275 g (XL)
Størrelse: 260 x 120 cm (S) / 300 x 150 cm (XL)
Pakkens størrelse: 9 x 13 cm
Maks last: 136 kg
Materiale: 20D Nylon

Totalscore: 65/100

Basert på 3 tester. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

Gear Institute (2018)

I’s more of an emergency or just-in-case kind of hammock, not one we wanted to spend multiple nights in. Les saken

77
UTE (2019)

Hengekøya føles stabil å ligge i. Les saken

67
OutdoorGearLab (2018)

This hammock is perfect for the ultralight thru-hiker due to its low weight and packability. It is not ideal for casual use. Les saken

52
House of Hygge Dobbel Hengekøye

60/100

Den doble hengekøya fra House of Hygge er komfortabel å sove i, og enkel å sette opp. Dessverre er stroppene noe korte, og de krever at man må finne trær med rett avstand fra hverandre. TV2s testere skulle ønske at det var flere muligheter for stramming og justering. Tarpen er også noe liten, mens myggnettet viser seg å være bra. Lomme på innsiden av køya er det også.

Modellen kan vaskes i vaskemaskin. Settet inneholder slynger og karabiner, som får plass i hengekøyeposen.

Obs! Myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 587 g (773 g med inkl. stropper)
Størrelse: 300 x 200 cm
Pakkens størrelse: Ikke oppgitt
Maks last: 300 kg
Materiale: Superlett Ripstopp Nylonsilke

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

TV2 Hjelper Deg (2018)

Friluftsgjengen kunne ønske seg flere praktiske stramme- og justeringsmulighter. Les saken

60
Kootek Portable

58/100

Kootek Portable Hammock er en billig, bred og bekvem hengekøye. Den er stor nok til at du kan ligge diagonalt i den, noe som gir den mest komfortable soveposisjonen. Den er ikke blant de letteste modellene i testen, og testerne ville ikke tatt den med på langtur. Likevel kan den være et fint alternativ for dagsturer eller ved andre anledninger hvor vekt ikke er den viktigste faktoren. Legg merke til at kvalitetsstropper følger med denne modellen. For prisen, er dette et særdeles solid kjøp dersom du er på jakt etter en hengekøye som passer bra til dagsturer.

Obs! Myggnett og tarp må kjøpes separat.

Vekt: 650 g
Størrelse: 300 x 200 cm
Pakkens størrelse: 25 x 19 cm
Maks last: 226 kg
Materiale: 210D Nylon

Totalscore: 58/100

Basert på 1 test.

OutdoorGearLab (2019)

Save money but keep the comfort and quick hang webbing straps that you see in top hammock brands. Les saken

58
ENO DoubleNest

52/100

ENO DoubleNest er kompakt og lett, samtidig som den er sterk og holdbar. Den er vid og komfortabel. Outdoorgearlab synes dette er en flott startmodell, som samtidig vil tåle flere års bruk før den blir utslitt.

Obs! Myggnett, oppheng og tarp må kjøpes separat. Eventuelt kan du handle inn «OneLink Shelter System», som er en pakke med hengekøya og ekstrautstyret inkludert.

Vekt: 540 g
Størrelse: 296 x 189 cm
Pakkens størrelse: 11 x 11 x 13,5 cm
Maks last: 180 kg
Materiale: 70D Sterk Nylon

Totalscore: 52/100

Basert på 1 test. Pris fra 489,-

Pris fra 489,-

OutdoorGearLab (2017)

This popular design has been a great choice for an all-around hammock experience for years. Les saken

52
#hengekøye #hammock #sea-to-summit #house-of-hygge #ticket-to-the-moon #hennessy #eno #eagles-nest-outfitters #exped #bergans #kootek #grand-trunk #kammok #therm-a-rest

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn