Kan et nettbrett erstatte PCen din?
Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
11 treff
Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.
Nettbrett har blitt svært populære de siste årene, og det får mye av skylden for nedgangen i PC- salget. Her får du en oversikt over hvilke testscore ulike nettbrett har fått i både norske og utenlandske tester.
Det aller første nettbrettet så dagens lys i april 2010, og siden den gang har markedet eksplodert. Hvilket nettbrett troner på toppen i dag?
Lenovo Yoga Tab 3 Pro er et Android-nettbrett med innebygget projektor, bra skjerm og funksjoner. Det er et av de beste nettbrettene til film- og underholdningsbruk, men det er dyrt og tungt. Det er litt uenighet om kameraet og batterilevetiden er bra nok.
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro har innebygget projektor, fantastisk batterilevetid og godt design, men flere mener det er for stort og tregt til å hamle opp med eliten.
Lenovo Yoga Tablet 2 10 med Windows er billigere enn mange andre nettbrett, og er et fint nettbrett dersom du er glad i å bruke Windows. Det har en grei skjerm, godt batteri og et medfølgende bluetooth-tastatur og en blyant du kan skrive på tastaturet med. Kameraet, Anypen og høyttalerne kunne vært bedre.
Lenovo Yoga Tablet 2 10 med Android er et av de billigere alternativene som gir deg valuta for pengene. Nettbrettet yter godt, har god skjerm, batterilevetid og et smart innebygget håndtak/støtte på den ene siden. Noen synes det er for tungt og at det gir et helhetlig dårligere inntrykk enn andre og dyrere nettbrett.
Yoga C930 gir både kraftig ytelse, lur høyttalerløsning, godt tastatur og god pekeplate. At maskinen har lite tilkoblingsmuligheter merkes blant annet med fraværet av både HDMI-inngang og minnekortleser. Det er imidlertid funnet plass til hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Stylus følger med, og Lenovo har i tillegg sørget for en smart oppbevaringsløsning av denne når den ikke er i bruk.
Avhengig av hvor hardt man presser maskinen kan den holde gjennom en arbeidsdag. Det er lite viftestøy og merkes kun under tung belastning. Flere av testene kommenterer imidlertid på at skjermen ikke er like god som resten av maskinen skulle tilsi og skulle særlig vært mer lyssterk.
Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga C930-13 81C4003CMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 227 x 322 x 14,9 mm
Vekt: 1,38 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8550U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 12 timer
Lanseringsår: 2018
Lenovos toppmodell både ser og føles ut som et premiumprodukt. Hengslene som holder skjermen og tastaturet sammen er over snittet solide, og ifølge DinSide står skjermen stabilt uansett vinkel du setter den i. Resten av maskinen er i samme gode byggekvalitet.
Det er en god skjerm med stor innsynsvinkel, men du må være forberedt på en del gjenskinn i vanskelige lysforhold. Tastaturet er utstyrt med bakbelyste taster i god kvalitet. Stylus følger med, men den gir en liten forsinkelse i bruk. Integrert til høyre for pekeplaten er fingeravtrykkleseren plassert. Maskinen mangler imidlertid både HDMI-inngang og kortleser.
Oppgraderingen av innmaten gjør at ytelsen plasserer maskinen helt i toppen blant hybrider. Som vanlig er det imidlertid ikke en spill-pc, men den takler greit eldre titler. DinSide slo i sin anmeldelse fast at dette var den kraftigste (og beste) 2-i-1-modellen de hadde testet.
I tillegg til god ytelse imponerer også batteriet med lang levetid. At det i tillegg lader utrolig raskt hjelper også på inntrykket. Techradar lar seg også imponere av lyden, men reagerer på høylytt viftelyd under tung belastning.
De fleste testene lar seg begeistre av Yoga 920, men prisen kan for mange være i største laget.
Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 920-13 80Y7003JMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 223 x 323 x 13,9 mm
Vekt: 1,37 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 15,5 timer
Lanseringsår: 2017
Oppfølgeren til Yoga 720 fra 2017, Yoga 730, er blitt både lettere og tynnere, men også ytelsen er god. Maskinen takler det du kaster mot den av oppgaver, enten det er multitasking eller produktivitet-relaterte oppgaver. Noe spill PC er det imidlertid ikke, og den egner seg ikke til noe mer enn eldre og mindre krevende spill. Den er heller ikke den beste til tung videoredigering, men enklere bilderedigering klarer den fint.
Skjermen er god, men sliter noe med gjenskinn pga. den blanke overflaten. Det er noe uenighet om tastaturet. DinSide kaller det “eksemplarisk”, mens DigitalTrends kommenterer at “keyboard feels lifeless”.
Maskinen er godt utstyrt med tilkoblinger, men mangler HDMI. Viftestøy er ikke en plage, men merkbart under tung belastning. Batteriet bør kunne holde omtrent en arbeidsdag om man ikke presser den for mye hevder DinSide. Igjen er Digital Trends uenig og kritiserer sammen med LaptopMag for dårlig batteritid. Om batteriet ikke imponerer all verdens er det til gjengjeld raskt å lade opp igjen.
Fingeravtrykkleser er inkludert og fungerer sammen med Windows Hello for rask pålogging. Stylus følger ikke med, men det er støtte for Active Pen.
Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 730-13 81CT000HMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 216 x 306 x 14 mm
Vekt: 1,12 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 166 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 11,5 timer
Lanseringsår: 2018
Med designet på Lenovo Yoga 530 ser man at dette ikke er flaggskipet. Ytelsesmessig er det imidlertid ikke like merkbare kompromisser, selv om det meste er noen hakk ned fra toppmodellene.
Maskinen er ikke den letteste hybriden man finner, uten at den kan kalles direkte tung av den grunn. Batterilevetiden er ikke særlig imponerende og blant annet Tech Advisor lar seg skuffe. Maskinen holder ikke en hel arbeidsdag verken med tungt eller lett arbeid. Til gjengjeld lader den relativt raskt. Lenovo som normalt sett høster honnør for sine tastaturer, imponerer ikke med denne modellen.
Det er ikke en spille-PC, men yter godt nok til en del enklere spill, selv om dette selvfølgelig henger sammen med konfigurasjonen du går for. Hybriden er stille i bruk, og viftestøy kommer først under tung belastning. Den egner seg dermed godt i et kontorlandskap.
Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 530-14 81H9001FMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 229 x 328 x 17 mm
Vekt: 1,6 kg
Skjerm: 14”, 16:9, 1920 x 1080 px, 157 PPI
Prosessor: AMD Ryzen 5 2500U (2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, SDHC, SDXC Multi Media Card, Secure Digital
Kamera: Webkamera 0,92 megapiksel
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2018