Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kan et nettbrett erstatte PCen din?

Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.

Annonse

Nettbrettene forsvinner ikke. Selv om mange helt siden de første iPadene har avfeid dem er de i dag bedre enn noensinne. I høst erklærte Apple at iPad Pro-serien deres yter bedre enn 92 prosent av PCer solgt det siste året. Nettbrett og hybrider begynner i tillegg å etablere seg som et reelt alternativ til bærbare datamaskiner. Hvilken modell passer din bruk og kan du nå pakke ned PCen for godt?

Testvinneren i årets samletest er iPad Pro-modellen fra 2017. Nettbrettet imponerer med sin skarpe og responsive skjerm. Kombinert med den sømløse brukeropplevelsen og kraftig ytelse beviser Apple nok en gang at de er best på nettbrett.

Interessant nok gjør altså iPad Pro-modellen fra 2017 det bedre enn iPad Pro-modellen fra 2018. Anmelderne kommenterer på at selv om maskinvaren er kraftigere enn noensinne med 2018-utgaven, er det fortsatt begrenset av programvaren.

Med like høyt resultat som testvinneren, men basert på færre tester, er det Yoga 920 som stikker av med andreplassen. Hybriden fra Lenovo får skryt for solid byggekvalitet og en imponerende ytelse.

Den siste pallplassen går også til Apple med deres nyeste utgave av den “vanlige” iPaden. En enda raskere prosessor og støtte for Apple Pencil gjør at nettbrettet, særlig med tanke på prisen, er et meget godt valg.

Totalt har vi inkludert 44 modeller i denne testen. Gå direkte til resultatlista for å se hvordan alle modellene har gjort det.

Hvordan velge rett nettbrett for dine behov?

Nettbrett dekket i utgangspunktet markedet mellom mobiler og bærbare datamaskiner, men skillene mellom de ulike segmentene er i dag mindre klare enn tidligere. Dette kommer fra en kombinasjon av at mobilier blir stadig større og kraftigere og at datamaskiner blir mindre og lettere, uten å måtte inngå kompromissene i ytelse som var symptomatisk med netbooks.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

I denne testen har vi inkludert rene nettbrett og såkalte hybrider eller 2-i-1-maskiner. Det vil si bærbare datamaskiner med berøringsskjerm og enten avtagbart tastatur eller tastatur som kan «brettes» på baksiden av skjermen.

Kort sagt datamaskiner som kan brukes som nettbrett. Denne testen kategoriserer modeller som nettbrett om de fungerer fristilt fra et tastatur, og som hybrider eller 2-i-1 om tastaturet ikke kan tas bort.

På tide med ny mobil? Sjekk vår samletest fra i fjor.

Hva skal nettbrettet brukes til?

Hva du planlegger å bruke nettbrettet til vil være det mest avgjørende kriteriet for hvilken modell som er rett for deg. Samtlige modeller i denne testen behersker helt enkle oppgaver som å surfe på nettet, svare på mail og spille enkle spill, i tillegg til å vise film. Skjerm og opplevd ytelse vil være noe ulik på tvers av modellene, så les derfor produktbeskrivelsene av nettbrettet du vurderer for å se om det er egnet til din bruk.

Er du student, eller arbeider du mye på farten? Da vil en hybrid gjerne være et godt alternativ. Enkelte nettbrett visker imidlertid ut skillelinjene da de også inkluderer (eller kan brukes med) eksternt tastatur slik at også disse egner seg til produktive arbeidsoppgaver. Selv om skriveopplevelsen på skjerm blir stadig bedre kan det fortsatt ikke måle seg med skriveopplevelsen man får på et tradisjonelt tastatur.

Skal du i all hovedsak konsumere media med den nye enheten så vil et mindre og rimeligere nettbrett kunne være et ypperlig valg. Da koker det raskt ned til smak og behag med tanke på hva som er best i skjermstørrelse kontra vekt og mobilitet. Hybrider kan også være verdt å vurdere da disse gjerne kan settes i såkalt “teltmodus”.

Er operativsystemet viktig for deg?

En av de klareste skillelinjene mellom nettbrett er operativsystemet. I praksis er operativsystemer relativt like og hva du liker best, handler fort om hva man kjenner best fra før.

I navigering og i daglig bruk er det nemlig små skillelinjer, og i f.eks. Android er det store muligheter for å tilpasse menyoppsett osv. Det er imidlertid visse forskjeller som er verdt å være oppmerksom på.

I denne samletesten er det maskiner med Android, iOS, Fire OS, Chrome OS og Windows. Samtlige har sin egne fordeler og ulemper overfor hverandre og hva du planlegger å bruke nettbrettet til vil være sentralt for hva som passer deg best.

Se faktaboks for en forenklet oppsummering av hva de ulike operativsystemene egner seg best til.

Hva egner de ulike operativsystemene seg best til?

  • Android: Underholdning, mediekonsum og spill
  • Chrome OS: Arbeid, studier
  • Fire: Underholdning, mediekonsum og spill
  • iOS: Underholdning, mediekonsum, spill, arbeid, studier og tegning
  • Windows: Arbeid, studier og tegning

Apple har siden lanseringen av iPad i 2010 dominert nettbrettmarkedet og nærmest blitt synonymt med ordet nettbrett. Apple kan også skilte med den største samlingen av apper tilpasset tablet-formatet.

En jevnlig innvending mot Android siden starten har vært det magre utvalget av apper tilpasset nettbrett. Apper beregnet for mobil, skalert opp i et større format gir ikke samme brukeropplevelse.

Skal man være flere som bruker nettbrettet vil Android være noe å vurdere ettersom man har muligheten til å opprette flere brukerprofiler. Amazons Fire nettbrett har også gode innstillingsmuligheter for foreldrekontroll.

Den andre store innvendingen mot Apple og til fordel for konkurrentene er prisen. Apple gir dårligere spesifikasjoner for prisen, men de fleste mener at det fortsatt er iPad som har den beste brukeropplevelsen i nettbrettformatet.

Amazon har sakte men sikkert etablert seg som en av nettbrettenes budsjettkonger, med mye ytelse til en imponerende god pris. Skyggesiden av dette er imidlertid at deres sterkt modifiserte versjon av Android, Fire OS, legger alt til rette for å bli oppslukt av Amazons økosystem med blant annet Kindle og Amazon Prime i sentrum. I tillegg mister man tilgangen til Google Play Store som er erstattet med en egen kurert appbutikk.

Amazons nettbrett er, som Make Use Of kommenterer, på mange måter en subsidiert portal til amazons andre tjenester. Man må nemlig akseptere enkelte kompromisser om man vil gå for et nettbrett fra Amazon.

Skal du bare lese ebøker? Vi har testet de beste lesebrettene.

I tillegg til de store etablerte operativsystemene har nå Google startet å utvikle funksjonaliteten i Chrome OS til å passe til nettbrettformatet blant annet ved å inkorporere Play Store. Sammen med denne utviklingen har nå også det første rene nettbrettet med Chrome OS, Acer Chromebook Tab 10, blitt lansert.

PC-erstatter? Kobler du et tastatur til nettbrettet kan det brukes til å få unna arbeidet, uten PCen.
Tenk over hvor mye du kan bruke

For de aller fleste vil prisen på nettbrettet være svært sentralt i valget av nettbrett/hybrid. Med priser som strekker seg fra rundt 500 kr til godt over 10.000 er det åpenbart at man ikke kan sammenligne den billigste modellen med den dyreste.

Det betyr imidlertid ikke at et dyrere nettbrett er svaret - det er den tiltenkte bruken som er mest avgjørende i hva som blir rett modell for deg.

Hvor stor skjerm trenger du?

Uavhengig bruken vil imidlertid skjermstørrelse og skjermkvalitet være et viktig underpunkt. Det er nemlig store forskjeller på skjermkvalitet. Oppløsning er gjerne noe man er vant til å se på, men det er ikke helt enkelt å vite hva som er bra og dårlig oppløsning på et nettbrett.

Blant annet pikseltetthet, fargedybde, lysstyrke og kontrast er også viktige for å gi et best mulig bilde. I tillegg så er pikseltetthet fremfor oppløsning kriteriet du bør se etter. Høy pikseltetthet betyr skarpere bilde, men det er kombinasjonen av de ulike faktorene, ikke et enkelt kriterium, som gjør at en skjerm hevder seg.

Skal du se på film og serier vil høy oppløsning ha sine åpenbare fordeler da du vil få en bedre visuell opplevelse. Det samme gjelder om du i all hovedsak skal skrive, da du med en dårlig skjerm i verste fall kan ende opp med tekst som ser ut som et gammelt PlayStation spill.

Ingen av modellene i denne testen vil nok gi elendige opplevelser i daglig bruk, men forskjellen mellom toppmodellene og de billigste er markant sett side om side.

På tide med ny kjøkkenmaskin?

.
Sørg for å ha nok lagringsplass

Enten du skal arbeide på maskinen eller binge serier vil lagringsplass være viktig. De fleste modellene i denne testen leveres i flere konfigurasjoner og med ulik lagringsplass. Mange modeller støtter også eksterne minnekort som øker lagringsplassen markant.

Ikke glem at operativsystemet allerede spiser av lagringsplassen før du i det hele tatt starter maskinen. Derfor kan det være lurt å velge en modell med noe større kapasitet enn du tror er nødvendig. Er det støtte for minnekort kan du dog gå for en billigere modell med mindre lagringsplass, og utvide ved behov.

Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle maskiner lar deg bruke eksternt minne på lik linje med det interne minnet. Det kan f.eks. bety at du ikke får lagre apper på minnekortet. Du ser om modellen støtte minnekort i de enkelte produktbeskrivelsene.

Med Android 6.0 åpnet Google for å bruke minnekort som primærlagring. Minnekort er gjerne tregere enn det interne og du vil da låse minnekortet til enheten. En siste hindring er fra produsentene selv, som kan overstyre denne funksjonen med sine egne modifiserte OS.

Skjermstørrelse og bruksområde henger tett sammen.

Enkelt oppsummert kan man dele det inn på følgende måte:

  • 7 tommer: Først og fremst egnet til underholdning. Bærbart og fint til reise, men som regel begrenset ytelse.
  • 8 tommer: Bra til underholdning på farten og enkelte modeller kan også vise til gos ytelse.
  • 9 - 10 tommer: Større skjerm gir større bruksområde, men fokuset er fortsatt på underholdning og konsumering av media fremfor produktivitet.
  • 10 - 13 tommer Nettbrett fokusert rundt arbeid, og et alternativ til bærbare datamaskiner. Som regel lagt opp til å brukes sammen med tastatur eller stylus for å kunne arbeide effektivt.
  • Hybrider er stort sett større en nettbrett, men det er noe overlapp. Hybrider er først og fremst datamaskiner, med nettbrettfunksjonaliteten som en bonus. Dermed bedre egnet til arbeid enn rene nettbrett, men mindre portable.
Hvor viktig er batterilevetiden for deg?

God batterilevetid vil for mange være en av de viktigste faktorene. Enten du skal bruke maskinen på farten til arbeid eller til å se film på reise så er batteriet viktig for en god opplevelse. Det er som på de fleste andre områder også store forskjeller mellom de ulike modellene.

I produktbeskrivelsene under har vi inkludert estimert batterilevetid, som regel opplyst fra produsentene selv. Dette betyr at du som regel burde kutte et par timer fra det som er oppgitt under for å komme nærmere sannheten i faktisk batterilevetid. Sjekk også de ulike testene for mer nøyaktige estimater basert på ulike bruksmønstre.

Størrelse og vekt

Skal du ta med deg maskinen på farten, enten til eller fra jobb eller på lange flyturer så vil størrelsen og vekten være noe å tenke på. Enkelt sagt så øker vekt i takt med skjermstørrelse og jo større den er, desto mer knotete er den å ha med seg.

I produktbeskrivelsene til hver enkelt modell finner du informasjon på både vekt og mål.

Alltid på nett

Er du mye på farten og avhengig av å være tilgjengelig vil et nettbrett med støtte for mobildata være noe å vurdere. Modellene med støtte for dette koster gjerne mer.

Liker du det analoge formatet best?Polaroidkameraer er like gøy som alltid.

Det finnes ofte utallige konfigurasjoner

Et problem med samletester som dette hvor vi baserer oss på mange ulike tester er at den samme modellen kommer i mange ulike konfigurasjoner, og gjerne blir testet i ulike konfigurasjoner. Dette gjelder i dette tilfellet særlig hybridene. Det kan dermed være lurt å sjekke opp hvilken konfigurasjon de ulike testene baserer seg på før du bestemmer deg.

I produktspesifikasjonene til de ulike modellene hvor det er store forskjeller i konfigurasjoner oppgir vi hvilken modell vi henter spesifikasjonene til.

RESULTATER

Apple iPad Pro 2017

Apple iPad Pro 2017

Resultatet er basert på 41 tester. Pris fra 10 063,-

Pris fra 10 063,-

86
Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920

Resultatet er basert på 27 tester.
85
Apple iPad 2018

Apple iPad 2018

Resultatet er basert på 33 tester. Pris fra 141,-

Pris fra 141,-

84

Apple iPad 2017

Resultatet er basert på 34 tester.
83
Apple iPad 2018

Apple iPad Pro 2018

Resultatet er basert på 15 tester. Pris fra 6 797,-

Pris fra 6 797,-

83
Lenovo Miix 520

Lenovo Miix 520

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 14 586,-

Pris fra 14 586,-

83
Lenovo Yoga C930

Lenovo Yoga C930

Resultatet er basert på 8 tester.
82
Microsoft Surface Book 2

Microsoft Surface Book 2

Resultatet er basert på 25 tester. Pris fra 24 120,-

Pris fra 24 120,-

81
Asus Chromebook Flip

Asus Chromebook Flip

Resultatet er basert på 15 tester. Pris fra 6 990,-

Pris fra 6 990,-

81
HP Spectre x360 2018

HP Spectre x360 (2018)

Resultatet er basert på 14 tester.
81
Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

Resultatet er basert på 25 tester. Pris fra 5 390,-

Pris fra 5 390,-

79
Huawei MediaPad M5

Huawei MediaPad M5

Resultatet er basert på 12 tester. Pris fra 3 190,-

Pris fra 3 190,-

79
HP Spectre x360 15 2018

HP Spectre x360 15

Resultatet er basert på 10 tester. Pris fra 26 999,-

Pris fra 26 999,-

79
Samsung Galaxy Tab A 2018

Samsung Galaxy Tab A 10.5

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 3 343,-

Pris fra 3 343,-

79
Amazon Fire HD 10 2017

Amazon Fire HD 10 (2017)

Resultatet er basert på 27 tester.
78
Acer Switch 5

Acer Switch 5

Resultatet er basert på 12 tester. Pris fra 9 149,-

Pris fra 9 149,-

78
Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4

Resultatet er basert på 26 tester. Pris fra 5 990,-

Pris fra 5 990,-

77
Microsoft Surface Pro 2017

Microsoft Surface Pro 2017

Resultatet er basert på 18 tester. Pris fra 13 307,-

Pris fra 13 307,-

77
Asus ZenBook Flip S

Asus ZenBook Flip S

Resultatet er basert på 18 tester. Pris fra 22 995,-

Pris fra 22 995,-

76
Asus ZenBook Flip 14

Asus ZenBook Flip 14

Resultatet er basert på 12 tester. Pris fra 8 990,-

Pris fra 8 990,-

76
Huawei MediaPad M5 8.4

Huawei MediaPad M5 8.4

Resultatet er basert på 11 tester. Pris fra 379,-

Pris fra 379,-

76
HP Chromebook X2

HP Chromebook X2

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 9 995,-

Pris fra 9 995,-

75
Huawei MediaPad T5 10

Huawei MediaPad T5 10

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 756,-

Pris fra 1 756,-

75
Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go

Resultatet er basert på 23 tester. Pris fra 8 739,-

Pris fra 8 739,-

74
Huawei MediaPad M5 8.4

Huawei MediaPad M5 Lite

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 3 190,-

Pris fra 3 190,-

74
Lenovo Yoga 730

Lenovo Yoga 730

Resultatet er basert på 11 tester. Pris fra 17 796,-

Pris fra 17 796,-

73
Lenovo Tab 4 10 Plus

Lenovo Tab 4 10 Plus

Resultatet er basert på 14 tester. Pris fra 1 987,-

Pris fra 1 987,-

72
Samsung Galaxy Tab Active 2

Samsung Galaxy Tab Active 2

Resultatet er basert på 13 tester. Pris fra 4 578,-

Pris fra 4 578,-

72
Huawei MediaPad M3 Lite 10

Huawei MediaPad M3 Lite 10

Resultatet er basert på 11 tester. Pris fra 118,-

Pris fra 118,-

72
Asus ZenPad 3S 10

Asus ZenPad 3S 10

Resultatet er basert på 20 tester. Pris fra 199,-

Pris fra 199,-

70
Lenovo Miix 720

Lenovo Miix 720

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 16 995,-

Pris fra 16 995,-

70
Lenovo Tab 4 8

Lenovo Tab 4 8

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 4 289,-

Pris fra 4 289,-

69
Lenovo Tab 4 8 Plus

Lenovo Tab 4 8 Plus

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 4 289,-

Pris fra 4 289,-

69
HP Spectre X2 2017

HP Spectre X2 (2017)

Resultatet er basert på 11 tester.
67
Lenovo Yoga 530

Lenovo Yoga 530

Resultatet er basert på 5 tester.
67
Amazon Fire HD 8

Amazon Fire HD 8

Resultatet er basert på 22 tester. Pris fra 1 406,-

Pris fra 1 406,-

66
Lenovo Tab 4 10

Lenovo Tab 4 10

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 1 475,-

Pris fra 1 475,-

66
Huawei Mediapad T3 10

Huawei MediaPad T3 10

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 1 290,-

Pris fra 1 290,-

66
Acer Chromebook Spin 11

Acer Chromebook Spin 11

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 4 880,-

Pris fra 4 880,-

64
Amazon Fire 7 2017

Amazon Fire 7 (2017)

Resultatet er basert på 18 tester.
62
Remarkable

Remarkable

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 4 490,-

Pris fra 4 490,-

60
Acer Switch 7

Acer Switch 7

Resultatet er basert på 3 tester.
59
Huawei Mediapad T3 7

Huawei MediaPad T3 7

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 799,-

Pris fra 799,-

56
Acer Chromebook Tab 10

Acer Chromebook Tab 10

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 2 490,-

Pris fra 2 490,-

47

Best i test

2018

Apple iPad Pro 2017

Apple iPad Pro 2017

86/100

Apple lanserte i 2017 to iPad Pro-modeller, en 10.5” og en 12.9”. Ettersom de to modellene er så og si identiske - med unntak av skjermstørrelse, størrelse, vekt, batteristørrelse - har vi valgt å ta dem i samme modell her.

Ved siden av skjermen blir blant annet Tek.no imponert av lyden som er hakket vassere enn man er vant til å bli servert i en iPad og nettbrett. Oppdateringsfrekvensen på skjermen er dessuten så høy at bildet ikke blir utvasket under bruk. Responsen når man bruker Apple Pencil er også mer umiddelbar som en konsekvens av dette. I bruk er modellen både rask og presis.

Ettersom Apple beskriver iPad Pro som en PC-erstatter, er det en gjentakende innvending i testene at hverken tastatur eller Apple Pencil følger med uten å måtte punge ut for ekstra. Skal man bruke iPad Pro til produktive oppgaver vil begge deler være essensielle. Uansett konkluderes det at det fortsatt er begrensninger i operativsystemet som gjør gjør det heller tvilsomt om man kan se på den som en reell PC-erstatter.

Hovedkameraet i modellen er identisk med det iPhone 7 er utstyrt med og tar dermed gode bilder. Den er utstyrt med fingeravtrykkleser, kraftig prosessor, godt med RAM og lagringsplass i tillegg til høyere oppløsning på skjermen enn det forløperen kunne skilte med.

Spill kjører relativt sømløst og uten problemer, uansett detaljnivå. Batterilevetiden er god og blant annet Notebookcheck lar seg imponere til tross for noe langsom lading.

Vil du lese mer utfyllende om modellen har vi en større artikkel du kan lese.

Produktspesifikasjoner: (Konfigurasjon basert på den minste modellen)
Type: Nettbrett
Operativsystem: iOS 11.3
Mål (hbd): 250 x 174 x 6 mm
Vekt: 469 g
Skjerm: 10,5”, 4:3, 2224 x 1668 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A10X Fusion (2,38 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64GB
Minnekort: Nei
Kamera: 12 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8134 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 86/100

Basert på 41 tester. Pris fra 10 063,-

Pris fra 10 063,-

Lyd & Bilde (2017)

(10.5") Verdens beste nettbrett Les saken (krever medlemskap)

100
Pocket-lint (2018)

(10.5") Editor's choice Les saken

100
Alphr (2018)

(12.9") More pricey, but practically perfect Les saken

100
Daily Express (2017)

Apple's greatest tablet, if you can stomach the price Les saken

100

Vis alle tester (+36)

Stuff UK (2017)

Tablets just don’t get better than this - the latest iPad is phenomenal Les saken

100
T3 Magazine (2017)

(10.5") Apple has absolutely knocked it out of the park here. This is the best tablet we’ve ever used, for work or play. Les saken

100
What Hi-Fi? (2017)

(10.5") Performance and productivity combine in the best tablet money can buy Les saken

100
94
93
Engadget (2017)

Incredibly powerful for an iPad Les saken

92
Notebook Check (2017)

Tolles Tablet, aber nicht Pro Les saken

92
Good Housekeeping USA (2017)

(10.5") Apple's iPad Pro 10.5in really is the best tablet on the market. Les saken

91
90
Digital Trends (2017)

(10.5") Apple’s 10.5-inch iPad Pro is the best tablet in the world, period. Les saken

89
The Verge (2017)

Incredible screen Les saken

89
ITavisen (2017)

(10.5") Fremdeles brettkongen, enda ikke en laptop-erstatter. Les saken

89
Wired UK (2017)

(10.5") Apple came mighty close with the 9.7 iPad Pro, but with its new 10.5in iteration it really has created a machine to properly replace your laptop. Les saken

89
CNET (2017)

Apple's tablet wants to be your everything Les saken

89
TechRadar (2017)

The iPad Pro 12.9 takes Apple's tablet strategy in a new direction Les saken

88
Laptop Mag (2017)

The new iPad Pro is more powerful than most laptops and offers a bigger and better display along with long battery life Les saken

88
Which? (2017)

(10.5") Another excellent tablet from Apple Les saken

83
ZDNet (2017)

(10.5") A superb tablet waiting for its time to shine Les saken

83
DinSide (2017)

Svært god skjerm, lynrask ytelse, opptegning uten forsinkelse, høy kvalitetsfølelse, meget godt kamera Les saken

80
The Verge (2017)

(12.9") A great iPad, one I won't buy Les saken

78
Mobil (2017)

(10.5") Det är uppdateringen till Ios 11 som innebär det stora lyftet för Ipad Pro. Les saken

78
Make Use Of (2017)

(10.5") The best iPad you can buy. Les saken

78
Expert Reviews (2017)

The iPad Pro is powerful, flexible and has an amazing screen, but it won't suit everyone Les saken

75
Macworld (2018)

(10.5") This is an excellent tablet, and while it's a shame the price tag hasn't gone down since launch, it remains a more affordable option than the 2018 models. Les saken

75
Pocket-lint (2018)

(12.9") In terms of never needing to touch a computer again, we are almost there. Les saken

75
Metro (2017)

Kompetent surfplatta med klar potential att ersätta datorn för den som är ute efter något ännu mer bärbart. Les saken

75
AppleInsider (2017)

The sacrifices you would make would be small but noteworthy. The money you save would also be noteworthy. Les saken

75
PC Mag UK (2017)

(10.5") Extremely fast. Les saken

75
Tech Advisor (2017)

(10.5") A stunning & powerful tablet Les saken

75
PC Mag UK (2017)

(12.9") Very expensive. Les saken

63
NotebookReview (2017)

(12,9")Big, Fast, But No USB Les saken

63
Lenovo Yoga 920

85/100

Lenovos toppmodell både ser og føles ut som et premiumprodukt. Hengslene som holder skjermen og tastaturet sammen er over snittet solide, og ifølge DinSide står skjermen stabilt uansett vinkel du setter den i. Resten av maskinen er i samme gode byggekvalitet.

Det er en god skjerm med stor innsynsvinkel, men du må være forberedt på en del gjenskinn i vanskelige lysforhold. Tastaturet er utstyrt med bakbelyste taster i god kvalitet. Stylus følger med, men den gir en liten forsinkelse i bruk. Integrert til høyre for pekeplaten er fingeravtrykkleseren plassert. Maskinen mangler imidlertid både HDMI-inngang og kortleser.

Oppgraderingen av innmaten gjør at ytelsen plasserer maskinen helt i toppen blant hybrider. Som vanlig er det imidlertid ikke en spill-pc, men den takler greit eldre titler. DinSide slo i sin anmeldelse fast at dette var den kraftigste (og beste) 2-i-1-modellen de hadde testet.

I tillegg til god ytelse imponerer også batteriet med lang levetid. At det i tillegg lader utrolig raskt hjelper også på inntrykket. Techradar lar seg også imponere av lyden, men reagerer på høylytt viftelyd under tung belastning.

De fleste testene lar seg begeistre av Yoga 920, men prisen kan for mange være i største laget.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 920-13 80Y7003JMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 223 x 323 x 13,9 mm
Vekt: 1,37 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 15,5 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 85/100

Basert på 27 tester.

DinSide (2017)

Den kraftigste 2-i-1-maskinen vi har testet til dags dato, og den imponerer nesten like mye på batteritesten. Les saken

100
Komputer For Alle (2018)

Pc for Feinschmeckere. Les saken

92
Reviewed (2018)

This is by far the best 2-in-1 laptop we've ever tested Les saken

90

Vis alle tester (+22)

TechRadar (2018)

Another remarkable 2-in-1 laptop Les saken

88
Alt Om Data (2018)

Du kan bruge den som både bærbar, tablet, skriveplade, intelligent assistent, virtual reality maskine og meget mere, og den har kræfterne til at levere en upåklagelig ydelse, uanset hvordan du bruger den. En bærbar computer af bedste klasse. Les saken

88
Pocket-lint (2018)

If you're after a laptop to use while on the go, you can't do much better than a Lenovo Yoga 920. Les saken

88
Laptop Mag (2017)

With its stunning design, long battery life and powerful 8th Gen Core performance, the Yoga 920 is one of the best 2-in-1s you can buy. Les saken

88
Tech Advisor (2017)

With outstanding battery life and an accomplished design, the Lenovo 920 is one of the best laptops of the year Les saken

88
PC Mag UK (2017)

With a top-notch design and build, the Lenovo Yoga 920 is an excellent convertible laptop that delivers long battery life and speedy performance Les saken

88
Trusted Reviews (2018)

The Yoga is beautiful, powerful and offers enormous stamina. A truly excellent Ultrabook. Les saken

88
Notebook Check (2017)

The Yoga 920 is a very well-designed and attractive 2-in-1. Les saken

87
CNET (2018)

One of the best 2-in-1s gets better Les saken

86
ZDNet (2017)

A premium 2-in-1 convertible with excellent battery life Les saken

86
84
Tek.no (2017)

Vi ser få grunner til at du skulle adngre på å velge Yoga 920 Les saken

83
Digital Trends (2018)

The Yoga 920 rockets ahead of the competition with its new quad-core Intel processor. Les saken

78
The Verge (2017)

It’s a solid pick for college students, creatives who want an active pen experience, or anyone who wants to know how good a 2-in-1 really is. Les saken

78
Expert Reviews (2018)

A flipping good hybrid laptop Les saken

75
PC World USA (2018)

All it needs is a card reader, better battery life and a price cut. Les saken

75
PC World Australia (2018)

The Yoga 920 isn’t the end-all, be-all best notebook out there. But if you’re after “one of those” kinds of PCs, it’s hard to look past it. Les saken

69
NotebookReview (2017)

if you have the coin, the Yoga 920 is a high-end ride. Les saken

63
Apple iPad 2018

84/100

Med samme kropp som forløperen og iPad Air er det lite nytt på utsiden av den aller nyeste utgaven av den “vanlige” iPaden. Fingeravtrykkskanner er integrert i hjemknappen og i kjent stil er det god byggekvalitet høy kvalitetsfølelse.

De to sentrale oppgraderingene fra 2017-modellen er en ny prosessor og innlagt støtte for Apple Pencil. Prosessoren er forøvrig den samme som er i iPhone 7. Batterilevetiden er så og si uforandret fra forgjengeren. Den er også fortsatt utstyrt med hodetelefonutgang.

Skjermen er lyssterk og skarp, men er ikke, som pro-modellene, utstyrt med HDR-støtte. Navigering og daglig bruk på iPaden er raskt og sømløst. De fleste kommenterer også på at man får modellen til en god pris, og kaller iPad 2018-modellen for et meget godt kjøp. Vil man bruke den med tastatur og Apple Pencil er dette ekstrautstyr som ikke føles like rimelig som selve iPaden.

Flere stiller imidlertid spørsmål om hvorvidt man kan rettferdiggjøre å kjøpe denne kontra f.eks. fjorårets utgave. Ønsker man Apple Pencil-støtte eller sitter med en eldre utgave vil imidlertid 2018-modellen være et godt valg.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iOS 11.3
Mål (hbd): 240 x 169 x 7 mm
Vekt: 469 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A10 Fusion (2,34 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 32 GB
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 1,2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8827 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 84/100

Basert på 33 tester. Pris fra 141,-

Pris fra 141,-

Pocket-lint (2018)

If you've been holding off buying a new iPad for a while, and still aren't interested in the Pro range (we like the 10.5 model), then this is as good as it gets from Apple. Les saken

100
Trusted Reviews (2018)

The new iPad is an iPad Pro on a budget. Les saken

100
What Hi-Fi? (2018)

It’s not worth upgrading from last year’s model, but the new iPad is still the best tablet available at this sort of price Les saken

100
Stuff UK (2018)

The ‘iPad for everyone’ is now even more of a crowd-pleaser Les saken

100
DinSide (2018)

Det beste nettbrettet for folk flest Les saken

100

Vis alle tester (+28)

Notebook Check (2018)

excellent build quality and choice of materials Les saken

90
ZDNet (2018)

The best gets even better Les saken

89
Digital Trends (2018)

The best tablet is the iPad. Period. Les saken

89
TechRadar (2018)

The most affordable iPad ever brings brilliant upgrades Les saken

88
Engadget (2018)

it's the best cheap iPad Apple has ever made and there's enough performance and polish here for everyone. Les saken

88
Macworld (2018)

With Apple Pencil support, you may be fine leaving the iPad Pro behind. Les saken

88
CNET (2018)

The 2018 entry-level iPad doesn't add much, but it makes an already excellent tablet a better buy than ever. Les saken

84
The Verge (2018)

Apple’s bare minimum still beats everybody else Les saken

83
Tek.no (2018)

Apples vanlige iPad er fortsatt best i sin prisklasse og har blitt bedre med iOS11 og penn Les saken

83
Lyd & Bilde (2018)

Den beste iPad-en ut fra prisen. Les saken (krever medlemskap)

80
Which? (2018)

Apple’s latest iPad makes the write moves Les saken (krever medlemskap)

77
Alphr (2018)

B+ for effort and execution Les saken

75
PC Mag UK (2018)

the sixth-generation iPad is the best midrange tablet choice for most people. Les saken

75
Laptop Mag (2018)

The new 9.7-inch iPad provides plenty of power, long battery life and Apple Pencil support, all for a fairly affordable price Les saken

75
Tech Advisor (2018)

The iPad 2018 is a bargain. Les saken

75
T3 Magazine (2018)

the go-to iPad tablet gets a little bit better and a little bit cheaper Les saken

75
Mobil (2018)

Årets Ipad kan knappast kallas för spännande, men den är pålitlig och man vet vad man får. Les saken

74

83/100

IPad-modellen fra 2017 erstattet den noe daterte iPad Air 2. Utstyrt med samme prosessor som iPhone 6s er iPaden både raskt og responsivt i bruk.

Skjermen er god og lyssterk, men den mangler anti-refleksjon fra Pro-serien. Sitter man med direkte sollys på skjermen blir den til et speil hevder Notebookcheck. Det er ikke støtte for Apple Pencil og den er ikke utstyrt med Smart Connector. Du kan dermed ikke fysisk koble til tastatur, men med et bluetooth-tastatur kan du omgå denne problemstillingen. Fingeravtrykkleser og hodetelefonutgang er det imidlertid fortsatt funnet plass til.

Maskinen får skryt for å ha en god batterilevetid og blant annet Notebookreview er og Alphr lar seg imponere. Kameraene er også gode, men nettbrett er fortsatt ikke særlig egnet til fotografering.

Ved lansering var iPad (2017) den billigste noensinne og den lave prisen kombinert med bra ytelse gjør at det er et meget godt kjøp.

Vil du lese mer utfyllende om modellen har vi gått mer i dybden i denne testen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: iOS 11.3
Mål (hbd): 240 x 169 x 7 mm
Vekt: 469 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A9 (1,8 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 32 GB (eller 128 GB)
Minnekort: Nei
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 1,2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8827 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 83/100

Basert på 34 tester.

What Hi-Fi? (2017)

New iPad does everything you’d expect, but better and cheaper Les saken

100
Expert Reviews (2017)

It isn't the iPad Air 3 we expected, but decent all-round performance means it’s the best sub-£500 tablet you can buy Les saken

100
IT Pro (2017)

The iPad Air 3 may be dead, but the new iPad is a worthy successor Les saken

100
TechRadar (2018)

Cheaper and better than an iPad Air 2 Les saken

100
Alphr (2017)

It isn't the iPad Air 3, but it's still a great tablet Les saken

100

Vis alle tester (+29)

Notebook Check (2017)

The new Apple iPad is almost boringly good. Les saken

90
Macworld (2017)

It's a better choice than the iPad Pro for a lot of users. Les saken

88
T3 Magazine (2017)

Slightly thicker and heavier but the 5th gen iPad is improved in all the major areas Les saken

88
Pocket-lint (2018)

This iPad is easy to recommend to anyone. Les saken

88
The Verge (2017)

THE BEST FEATURE IS THE PRICE Les saken

87
Engadget (2017)

What the iPad lacks in sheer thrills, it more than makes up for with adequate power and a price that’s hard to resist. Les saken

86
Curved (2017)

Vergleichsweise geringer Preis Les saken

83
ZDNet (2017)

A low-cost tablet with tremendous value Les saken

83
CNET (2017)

Pro and Air 2 owners can skip this one, but for nearly everyone else, the updated iPad is an ideal all-around tablet at a fantastic price. Les saken

82
CNET (2017)

Apple's cheapest iPad is a flat-out great value Les saken

82
Lyd & Bilde (2017)

Den nye budsjett-iPaden er både raskere og rimeligere enn Air 2 som den erstatter. Les saken

80
DinSide (2017)

Brukervennlig, god ytelse, fingeravtrykksleser, god batteritid, god pris Les saken

80
Wired USA (2017)

It does all the iPad things, and does them well Les saken

78
Digital Trends (2017)

Excellent performance Les saken

78
PC Advisor (2017)

A review of the 2017 9.7in iPad to find out if it's a good upgrade for anyone still using an older iPad. Les saken

75
PC Mag (2017)

The Apple iPad is more affordable than ever. If you're looking for a basic tablet with a wealth of apps, it's a solid deal. Les saken

75
Tek.no (2017)

Absolutt ingen nyvinning, men prisen veier opp for manglene Les saken

72
NotebookReview (2017)

Very good performance Les saken

63
Macworld (2018)

The new iPad 2017 has a great price tag, but its specs leave something to be desired... and we're not convinced by its unlaminated screen. Les saken

50
Apple iPad 2018

83/100

Som med Pro-modellene fra 2017 samler vi også de to Pro-modellene fra 2018 i den samme modellen her i oversikten. Som med modellene fra 2017 er det lite som skiller - faktisk bare størrelse, vekt, oppløsning og pris. Pikseltetthet er imidlertid lik, til tross for forskjellen i oppløsning.

I forbindelse med lansering av Pro-serien skrøt Apple på seg at Pro-modellene er kraftigere enn 92 % av bærbare PCer som blir solgt i dag, og at grafikkytelsen skal matche den man finner i Xbox One. Dette er med å danne grunnlaget for Apples vedvarende erklæringer om at iPad Pro er PC-erstatteren du har ventet på.

Testene lar seg imponere av kraften og spesifikasjonene i de nyeste Pro-modellene. Påstandene om at PC-erstatteren er her en gang for alle gjør imidlertid skuffelsen over at det ikke stemmer større. Blant annet The Verge konstaterer at iPad Pro fortsatt kun er et nettbrett og fortsatt ikke en PC-erstatter. Spesifikasjonene er der, men programvaren i iOS 12 fungerer fortsatt ikke like godt til arbeid som PC. Enkelte som klarer seg uten enkelte funksjoner vil muligens si seg fornøyd og klare å basere seg kun på iPad Pro.

Til forskjell fra fjorårets utgave har iPad Pro (2018) mistet hodetelefonutgangen, fingeravtrykksensoren og hjem-knappen, men er nå utstyrt med USB-C. Fjerning av hjemknappen innebærer også fjerning av Touch ID til fordel for erstatteren i Face ID. Selv om det er USB-C vil den ikke lese minnepinner eller harddisker noe som også motarbeider Apple i deres mål om å erstatte PCen.

I bruk er nettbrettet lynraskt og responsivt. Apple Pencil har blitt enda bedre og skjermen er fortsatt blant de beste. Batterilevetiden er god og den vil holde det gående lenge når man er på farten. Tastatur og Penn er imidlertid fortsatt fordyrende ekstrautstyr.

iPad Pro er et godt valg for dem som vet hvorfor de trenger den, enten det er for å tegne på, arbeide på farten eller hva som gjør at denne kan erstatte noe annet. Prisen og begrensningene i programvaren tatt i betraktning stiller imidlertid flere spørsmålstegn om hvorvidt dette er det beste nettbrettet å gå for.

Produktspesifikasjoner:(Basert på 11"-modellen)
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): iOS 12
Mål (hbd): 280 x 214 x 6 mm
Vekt: 631 g
Skjerm: 11”, 4:3, 2732 x 2048 px, 264 PPI
Prosessor: Apple A12X Bionic
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB
Minnekort: Nei
Kamera: 12 megapiksler (hovedkamera) og 7 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 83/100

Basert på 15 tester. Pris fra 6 797,-

Pris fra 6 797,-

Daily Express (2018)

(12.9") This is not a small update from Apple but a massive refresh that allows this device to do so much more than before. Les saken

100
Laptop Mag (2018)

(12,9") The new iPad Pro 12.9 inch is amazingly powerful, outperforming laptops with Core i7 processors while offering a thinner and lighter full-screen design. Les saken

88
Pocket-lint (2018)

(12.9") Apple might have just relaunched the MacBook Air, but from our experience, this could just very well be your next laptop replacement. Les saken

88

Vis alle tester (+10)

TechRadar (2018)

(11") An incredible tablet... if you know how to use it Les saken

88
Which? (2018)

(11") A stunning and expensive tablet Les saken

84
Which? (2018)

(12.9") A stunning and expensive tablet Les saken

82
Wired USA (2018)

(12.9") Apple's new tablet gets closer to a PC than ever before. Les saken

78
Tek.no (2018)

(12,9") Verdens beste iPad, men det er fortsatt bare en iPad Les saken

78
Expert Reviews (2018)

(12.9") The fastest iPad ever Les saken

75
The Verge (2018)

The fastest iPad is still an iPad Les saken

72
ITavisen (2018)

(12.9") iPad Pro 12.9 er den desidert beste iPad-en Apple har laget Les saken

67
Lenovo Miix 520

83/100

Som en konkurrent til Microsoft Surface Pro innfrir Miix 520 de fleste kriteriene. Med god ytelse, en lyssterk og høyoppløst skjerm kombinert med et godt tastatur er Miix 520 en god maskin. PCWorld påstår at det eneste som mangler er lengre batterilevetid. Dermed kan batterilevetid og prise være blant faktorene å vurdere i en eventuell sammenligning.

Lenovo inkluderer både det eksterne tastaturet og stylusen (Active Pen 2) med maskinen. Pennen er dog ikke den beste. Det er også verdt å nevne at Lenovo inkluderer en oppbevaringsløsning til stylusen selv om enkelte kritiserer denne for å være lite gjennomtenkt.

Maskinen har imidlertid ikke fingeravtrykkleser, men det er funnet plass til hodetelefonutgang. Kameraet er ikke kompatibelt med Windows Hello, noe som gjør innlogging mer tungvint enn det trenger å være. Bakbelyste taster og en skriveopplevelse som, i kjent Lenovo stil, er meget god trekker opp.

I den daglige bruken takler maskinen de fleste oppgaver med glans. Alt fra film til multitasking og tunge kontoroppgaver håndteres uten nevneverdige problemer. Ønsker man en hybrid med Windows som gir valuta for pengene kommer man ikke unna en vurdering av Miix 520.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Miix 520-12 20M3000JMX 256GB)
Type: Nettbrett/2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Pro
Mål (hbd): 205 x 300 x 9,9 mm
Vekt: 880 g
Skjerm: 12,2”, 16:10, 1920 x 1200 px, 186 PPI
Prosessor: Intel Core i5-8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 83/100

Basert på 5 tester. Pris fra 14 586,-

Pris fra 14 586,-

PC World USA (2018)

Nevertheless, the Miix 520 is a great alternative to the pricier Surface lineup. Les saken

88
Alt Om Data (2018)

Lenovo Miix 520-121KB er en hybrid i særklasse, en hurtig Windows-pc og en praktisk tablet i smuk, samlet løsning. Les saken

88
Notebook Check (2017)

Its performance-per-Dollar is one of the best in the market at the moment Les saken

82
CNET (2018)

an excellent choice for home office and students. Les saken

80
PC Mag UK (2017)

The Lenovo Miix 520 is the best midrange Windows tablet you can buy right now, with excellent computing performance, a good keyboard, and an included stylus. Les saken

75
Lenovo Yoga C930

82/100

Yoga C930 gir både kraftig ytelse, lur høyttalerløsning, godt tastatur og god pekeplate. At maskinen har lite tilkoblingsmuligheter merkes blant annet med fraværet av både HDMI-inngang og minnekortleser. Det er imidlertid funnet plass til hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Stylus følger med, og Lenovo har i tillegg sørget for en smart oppbevaringsløsning av denne når den ikke er i bruk.

Avhengig av hvor hardt man presser maskinen kan den holde gjennom en arbeidsdag. Det er lite viftestøy og merkes kun under tung belastning. Flere av testene kommenterer imidlertid på at skjermen ikke er like god som resten av maskinen skulle tilsi og skulle særlig vært mer lyssterk.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga C930-13 81C4003CMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 227 x 322 x 14,9 mm
Vekt: 1,38 kg
Skjerm: 13,9”, 16:9, 1920 x 1080 px, 158 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8550U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 12 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 82/100

Basert på 8 tester.

Laptop Mag (2018)

The Lenovo Yoga C930 is a stylish laptop with strong performance and a versatile sound bar speaker hinge. Les saken

88
PC Mag UK (2018)

WIth a revamped hinge, an integrated stylus, and a sleek design, the Lenovo Yoga C930 2-in-1 convertible laptop promises to be even better than its winning predecessor. Les saken

88
Notebook Check (2018)

Overall, the Yoga C930 is an impressive device with impressive features. Les saken

87
DinSide (2018)

En av årets beste bærbare PC-er Les saken

80

Vis alle tester (+3)

Wired USA (2018)

Thoughtful upgrades give this year's Yoga a leg up. Les saken

78
Digital Trends (2018)

The Yoga C930 retains the 2-in-1’s best features and adds in a powerful new sound system. Les saken

78
Tek.no (2018)

Lenovo fortsetter å perfeksjonere den originale hybriden men feiler på det mest elementære. Les saken

67
Microsoft Surface Book 2

81/100

Selv sier Microsoft at “Surface Book 2 er den mest kraftfulle Surface noensinne” og at den skal være en “alt-i-ett bærbar datamaskin, nettbrett og bærbart studio”. Den kommer i flere konfigurasjoner og man kan velge enten 13” eller 15”.

Ettersom maskinen skal dekke alle behov er prisen også deretter. Med den høye prisen i bakhodet kritiseres Microsoft for å ikke inkludere Surface Pen.

Batteritiden er solid og maskinen vil holde arbeidsdagen gjennom uten problemer. Man kan lade nettbrettet direkte, eller via “tastaturbasen”. Under tung belastning er det merkbar viftestøy, dog uten at det blir veldig sjenerende ifølge Tek.no. Itavisen lar seg imidlertid irritere.

Tastaturet er blant de beste Itavisen har testet og maskinen er i solid byggekvalitet. Dette inntrykket blir noe forstyrret av at skjermen vingler når den står i basen på ujevnt underlag.

Til tross for imponerende ytelse kommer man ikke bort fra prisen. Som Tek konstaterer har Microsoft fortsatt en del å gå på når det kommer til valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner: (Microsoft Surface Book 2 i7 dGPU 8GB 256GB 13,5")
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 232 x 312 x 23 mm
Vekt: 1,64 kg
Skjerm: 13,5”, 3:2, 3000 x 2000 px, 267 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8650U (1,9 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, SDHC, SDXC, Secure Digital
Kamera: Webkamera - 5 megapiksler
Batteri: 5 - 17 timer driftstid
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 81/100

Basert på 25 tester. Pris fra 24 120,-

Pris fra 24 120,-

T3 Magazine (2018)

the most powerful laptop-tablet hybrid in the world Les saken

100
Engadget (2017)

Microsoft gets closer to the 'ultimate laptop' Les saken

89
Tek.no (2018)

En komplett pc som virkelig svir på pungen Les saken

89
Alt Om Data (2018)

Den hidtil stærkeste 2-i-1-pc Les saken

88

Vis alle tester (+20)

TechRadar (2018)

The best 2-in-1 laptop yet is just a bigger Surface Book – but that’s no bad thing Les saken

88
Tech Advisor (2018)

While an astonishingly capable and beautiful device, the Surface Book 2 is too much laptop for the average buyer. Les saken

88
DinSide (2018)

Microsoft Surface Book 2 er en forrykende maskin, og er sannsynligvis den aller kraftigste og helt klart blant de beste 2-i-1 PC-en på markedet i skrivende stund, både hva gjelder utforming, skjermkvalitet, ytelse og ikke minst batteritid. Les saken

80
Wired UK (2017)

Microsoft’s stunning Macbook Pro-killer Les saken

78
ITavisen (2018)

Maskinen er en nytelse i bruk. Ytelsen, batteriet, skjermen – alt er bra. Les saken

78
Digital Trends (2018)

We're still trying to figure out how Microsoft made the Surface Book 2 this good Les saken

78
The Verge (2017)

Beauty and brawn, but with limits Les saken

78
The Guardian UK (2017)

a powerful yet pricey laptop-tablet combo Les saken

75
PC World Australia (2017)

Clean Looks, Clean Power, Dirty Secret Les saken

75
PC World USA (2017)

The ultimate laptop improves in every way but one Les saken

75
Alphr (2018)

Powerful, versatile and portable – the Microsoft Surface Book 2 is one very impressive laptop Les saken

75
The Inquirer (2018)

We see a lot of claims about "the power of a desktop" here at INQ, but Microsoft looks to have genuinely cracked it. Les saken

75
Laptop Mag (2017)

The 15-inch Microsoft Surface Book 2 is the most versatile Windows 10 machine for creative pros, if you're willing to pay a premium. Les saken

75
Expert Reviews (2018)

A great all-round laptop that offers up a unique set of features Les saken

75
PC Mag UK (2017)

Editors' choice Les saken

75
PC För Alla (2018)

flexibel och kraftfull dator Les saken

67
Asus Chromebook Flip

81/100

Maskinen blir av Techradar kalt et forbilde for kommende Chromebooker takket være den gode skjermen, tastaturet og det faktum at det er en velutformet maskin. Fokus på verdi for pengene, uten at det går på bekostning av ytelse og kvalitet gjør at Techradar lar seg imponere.

Av tilkoblinger er det hodetelefonutgang og USB-C-porter, men det er ikke funnet plass til fingeravtrykkleser. Modellen er et godt eksempel på hvordan Chromebook nå ikke nødvendigvis er en billig og så som så maskin.

Avhengig av arbeidsmengden bør den holde gjennom en hel arbeidsdag uten store problemer selv om det ikke er den største batterilevetiden.

Vil du skaffe deg en Chromebook kommer du ikke unna å ta en vurdering av denne maskinen.

Produktspesifikasjoner: (Asus Chromebook Flip C302CA-GU005)
Type: 2-i-1 Chromebook
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 210 x 304 x 13,7 mm
Vekt: 1,2 kg
Skjerm: 12,5”, 16:9, 1920 x 1080 px, 176 ppi
Prosessor: Intel Pentium 4405Y (0,9 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 81/100

Basert på 15 tester. Pris fra 6 990,-

Pris fra 6 990,-

TechRadar (2018)

The premium Chromebook is finally affordable Les saken

100
Tech Advisor (2017)

this is the best Chromebook you can buy. Les saken

88
PC Mag UK (2017)

well worth the extra money. Les saken

88
Alt Om Data (2017)

Søger du en Chromebook i high end-klassen, er Flip C302C en selvskreven kandidat. Les saken

88
IGN (2018)

The Chromebook Flip is fast and flexible thanks to its 360 degree hinge. Battery life is its only real weakness. Les saken

87

Vis alle tester (+10)

Engadget (2017)

It's not perfect, but it's very close. Les saken

85
CNET (2017)

Small Chromebook, big value Les saken

78
Digital Trends (2017)

Asus’ versatile Flip C302C is a great Chromebook, and a solid 2-in-1. Les saken

78
ZDNet (2017)

A classy convertible Les saken

78
PC World USA (2017)

A versatile laptop with lots to love Les saken

75
Laptop Mag (2017)

The Asus Chromebook Flip C302CA is a light and fast (but expensive) 2-in-1. Les saken

75
Pocket-lint (2017)

Its all-metal case and low weight make it a good choice for those tempted by a MacBook or Windows machine for work while travelling, who just don't have the spare cashflow. Les saken

75
TechGearLab (2018)

Great, but not the best in its price range Les saken

75
Trusted Reviews (2018)

A highly portable and well-designed Chromebook, although the Flip C302 is more expensive than most of its rivals, Pixelbook aside. Les saken

75
HP Spectre x360 2018

81/100

Maskinen er utstyrt med en unik skjerm og åttende generasjon prosessor fra Intel. Designmessig nærmest identisk med forgjengeren, dog med noen små forskjeller i både vekt og størrelse.

Stylus følger med, men denne er ikke i toppklassen. Tastaturet høster skryt for å være behagelig å skrive på, og maskinen egner seg godt til å arbeide på. Batteriet lades opp raskere enn på forgjengeren og har også god kapasitet.

Skjermen er responsiv og lyssterk, men mister noe fra skrå vinkler. Digital Trends kommenterer dog på at den er et skritt tilbake fra skjermen på forløperen. Det som gjør skjermen unik er imidlertid at den er utstyrt med “Privacy Shield”. Dette er et filter på skjermen som aktiveres fra tastaturet og som, når aktivert, vanskeliggjør innsyn fra sidene. Fint når man vil arbeide på offentlige steder, men ikke ønsker gi alle rundt seg innsyn.

Den sterke prosessoren tar også krevende oppgaver og omfattende multitasking på strak arm. Presses maskinen hardt blir den dog varm og du må leve med en del viftestøy. Den er også lastet med en del bloatware.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x360 13-AP0803no)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 217,9 x 308,8 x 14,7 mm
Vekt: 1,33 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 166 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8265U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: Webkamera - 2 megapiksler
Batteri: 21,5 - 22,5 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 81/100

Basert på 14 tester.

Digital Trends (2018)

Flexible and fast, HP's Spectre x360 is the 2-in-1 for every occasion Les saken

89
Notebook Check (2018)

The price may seem exaggerated when looking at the Spectre’s performance rating, but build quality and design make up for it. Les saken

88
TechRadar (2018)

This flagship 2-in-1 laptop gets the job done Les saken

88
PC World USA (2017)

this is easily the best convertible laptop you can buy today. Les saken

88

Vis alle tester (+9)

CNET (2018)

HP's tiny 2-in-1 ain't perfect -- but it's getting close Les saken

84
DinSide (2017)

HP Spectre X360 har blitt fornyet, og det merkes først og fremst på ytelsen, både prosessor og batteritid har blitt betydelig bedre enn på forgjengeren. Les saken

80
Wired USA (2018)

Outstanding design makes for a versatile and very portable PC Les saken

78
PC För Alla (2018)

Hög byggkvalitet och god ergonomi. Les saken

78
Laptop Mag (2017)

The Spectre x360 is a beautiful convertible with a ton of speed and perks. Les saken

75
Tech Advisor (2018)

The Spectre x360 looks good, feels great and runs well too. Les saken

75
TechSpot (2018)

Great battery life. Les saken

75
Komputer For Alle (2018)

En svært lekker og veldesignet 2-i-1-pc med en kraftig prosessor. Les saken

67
Samsung Galaxy Tab S3

79/100

Samsungs toppmodell fra 2017 imponerte flere ved lansering og er fortsatt et bra alternativ, særlig om man vil ha et nettbrett med Android.

S-Pen følger med, og det er i tillegg støtte for eksternt tastatur for å gjøre nettbrettet mer egnet til produktivitet. Videre er den utstyrt med fingeravtrykkleser, men den mangler støtte for NFC.

Bildene man tar med nettbrettet blir ok, men med datert teknologi er det ikke overraskende at man finner bedre kameraer.

Det er uenighet blant testene omkring batteritiden. Notebookchecker kommenterer at den har blitt forbedret siden Samsung Galaxy Tab 2, men Alphr på sin side er skuffet over at den har tapt seg sammenlignet med forgjengeren.

Ettersom skjermen er lys og støtter HDR egner S3 seg dermed godt til å se filmer og serier. Tek.no slår til og med fast at det er “En skjerm hinsides alt vi har sett i nettbrett tidligere”.

Enighet om at ved lansering var dette det beste Android-nettbrettet man kunne få tak i. Prisen veid opp mot begrensningene med Android er imidlertid et ankepunkt hos de fleste kildene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 237 x 169 x 6 mm
Vekt: 434 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1526 px, 264 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 (1,6 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (23,1 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6000 mAh
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 79/100

Basert på 25 tester. Pris fra 5 390,-

Pris fra 5 390,-

Expert Reviews (2018)

At launch, the Galaxy Tab S3 was the best Android tablet so far Les saken

100
Stuff UK (2017)

Android fans finally have a real alternative to Apple’s iPad Pro Les saken

100
Notebook Check (2017)

Samsung’s Galaxy Tab S3 LTE is a very good tablet Les saken

91
Tek.no (2017)

Er det den beste skjermen du skal ha, er det Tab S3 du skal kjøpe Les saken

89

Vis alle tester (+20)

Komputer For Alle (2018)

Et tiltalende nettbrett med en god medfølgende penn, men det har enkelte mindre problemer. Les saken

86
Which? (2017)

One of the best tablets that we've tested Les saken (krever medlemskap)

83
Engadget (2017)

You're paying a premium for the S Pen and an HDR display. Les saken

80
Lyd & Bilde (2017)

Samme hvor utmerket selve apparatet er, er Android-opplevelsen på et nettbrett ikke noe særlig. Les saken

80
CNET (2017)

Samsung packs buzz-worthy features like S Pen and HDR support into its new premium Galaxy Tab S3 Les saken

78
ZDNet (2017)

Finally, an Android tablet built with enterprise users in mind Les saken

78
Android Authority (2017)

Samsung's Galaxy Tab S3 is a beautiful, well-built specification powerhouse that's perfect for consuming all types of media. Les saken

76
What Hi-Fi? (2018)

Samsung’s latest Galaxy Tab is good, but not quite out of this world Les saken

75
Alphr (2018)

The best Android tablet you can buy today Les saken

75
Tech Advisor (2018)

There's no doubt the Samsung Galaxy Tab S3 is the best Android tablet to be launched in years. Les saken

75
PC Mag UK (2017)

The Samsung Galaxy Tab S3 is the most powerful Android tablet available, but it's very pricey for the functionality you get. Les saken

75
Pocket-lint (2017)

As Android tablets go, the Samsung Galaxy Tab S3 can't be bettered. Les saken

75
Mobil (2017)

Framförallt är Galaxy Tab S3 en nöjesmaskin. Les saken

72
Trusted Reviews (2018)

A desirable tablet ultimately let down by its software and high price. Les saken

63
Laptop Mag (2017)

The Samsung Galaxy Tab S3 will impress you with its gorgeous HDR display, premium design and S Pen. Les saken

63
Huawei MediaPad M5

79/100

MediaPad M5 er utstyrt med fingeravtrykkleser, kameraer som er over snittet av hva man finner i nettbrett og en god skjerm. Huawei har imidlertid fjernet hodetelefonutgangen og laster med mye bloatware.

Nettbrettet takler krevende spill grei, dette og kombinasjonen av den gode skjermen og de gode høyttalerne er nettbrettet særlig egnet for underholdning.

Brettet er utstyrt med et stort batteri, noe som burde gi bra batterilevetid. Energiforbruket er imidlertid såpass høyt at levetiden ikke utpreger seg. Det holde enkelt gjennom en dag med mye film og serier og hurtigladeren fyller batteriet på rundt tre timer.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 171 x 258 x 7 mm
Vekt: 498 g
Skjerm: 10,8”, 16:10, 2560 x 1600 px, 280 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 960 (2,4 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (24 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7500 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 79/100

Basert på 12 tester. Pris fra 3 190,-

Pris fra 3 190,-

Komputer For Alle (2018)

Huawei MediaPad M5 er et svært godt Android-brett der særlig lyden og skjermen skiller seg positivt fra konkurrentene. Les saken

90
Notebook Check (2018)

The good price-to-performance ratio puts the MediaPad M5 over the top Les saken

88

Vis alle tester (+7)

Mobil (2018)

Huawei har gjort en Androidplatta som lyckas med att kännas påkostad och prisvärd samtidigt Les saken

80
Lyd & Bilde (2018)

Huawei biter fra seg, og beviser at Android-nettbrett fortsatt er interessante. Les saken (krever medlemskap)

80
Which? (2018)

A tempting iPad alternative Les saken (krever medlemskap)

70
Computerworld Danmark (2018)

Huaweis toptablet beviser, at man ikke behøver at spendere fem, seks eller syv tusinde kroner, for at få en velfungerende tablet med et lækkert display og flot lyd mellem hænderne. Les saken

60
HP Spectre x360 15 2018

79/100

En stor og klumpete maskin, som ifølge PCMag, ikke burde være særlig fristende som en 2-i-1-løsning med tanke på vekt og størrelse. Den økte vekten og størrelsen blir imidlertid rettferdiggjort ved at maskinen er blitt bedre enn forløperen.

Den har blitt utstyrt med større batteri, GPU med mer kraft og en 4K skjerm. Med på kjøpet får du også en stylus. Det er imidlertid ikke noe sted å oppbevare pennen når den ikke er i bruk. Tastaturet er utstyrt med NumPad, men The Verge og PCMag er uenige om hvorvidt det er behagelig å skrive på. Pekeplaten er rett og slett dårlig.

Fingeravtrykkleser er plassert på høyre side av maskinen og lett å bruke uansett om maskinen er i PC-eller nettbrettmodus. Webkameraet er dessuten utstyrt med infrarøde sensorer for innlogging via ansiktsgjenkjenning. Høyttalerne i maskinen er middelmådige.

Batteritiden er til tross for den lyssterke og strømslukende 4K-skjermen solid og maskinen kommer seg ifølge PCMag enkelt gjennom en arbeidsdag uten å måtte lade. The Verge lar seg imidlertid skuffe over at batteriet tømmes raskt. En forklaring på dette er at de har ulike konfigurasjoner av maskinen i sine tester. Hodetelefonutgang er på plass, og den kan dessuten lade andre enheter via en av USB-inngangene, også i hvilemodus.

Maskinen er et forsøk på å nå alle mulige behov en måtte ha. Denne gjør alt, men er stor og tung, batterilevetiden er ikke alltid den beste og moroa kommer til en høy pris.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x360 15-DF0000no)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 250 x 361 x 19,3 mm
Vekt: 2,18 kg
Skjerm: 15,6”, 16:9, 3840 x 2160 px, 282 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8565U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: SDHC, SDXC, Secure Digital
Kamera: Webkamera
Batteri: Opptil 17,5 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 79/100

Basert på 10 tester. Pris fra 26 999,-

Pris fra 26 999,-

Reviewed (2018)

if you don't mind spending a little extra, the Spectre 15 is one of the best 15-inch convertibles money can buy. Les saken

91
PC World USA (2018)

You get impressive performance, good battery life, and surprises all around. Les saken

88
Notebook Check (2018)

Our favorite 2-in-1 is now quieter, cooler, and more feature-packed than before. Les saken

87
TechRadar (2018)

This powerful 2-in-1 just about does it all Les saken

75

Vis alle tester (+5)

Laptop Mag (2018)

The Kaby Lake G series HP Spectre x360 is an attractive, powerful and comfortable 2-in-1. Les saken

75
PC Mag UK (2018)

top-notch performance make it an excellent 15-inch convertible laptop. Les saken

75
Tek.no (2018)

HPs Spectre x360 kommer med god prosessorytelse, mulighet til å spille nye spill og ikke minst herlig interaksjon. Les saken

72
The Verge (2018)

HP’s latest premium 2-in-1 has lots of power, but is far from perfect Les saken

67
Digital Trends (2018)

The muscular HP Spectre x360 15-inch can’t handle a marathon. Les saken

56
Samsung Galaxy Tab A 2018

79/100

Samsung Galaxy Tab A 10.5 ble lansert samme dag som storebror Galaxy Tab S4. Foruten skjerm- og batteristørrelse er det imidlertid lite likhetstrekk å finne da storebror S4 er et hakk over Tab A på de fleste områder. Tab A er for eksempel utstyrt med en skjerm med lavere oppløsning og har ikke like mye arbeidsminne å jobbe med som storebror.

Kameraene er helt kurante, men bilder blir litt utvasket med bare middels godt detaljnivå. Sammenligner man for eksempel med en god kameratelefon vil man fort bli skuffet da disse ligger et stykke foran.

Tab A kan ikke skryte på seg noe fingeravtrykkleser, men er i stedet utstyrt med ansiktsgjenkjenning.

Selv om skjermen ikke er helt i toppsjiktet er den god og lyssterk i bruk. Tenker man å bruke nettbrettet til spilling, må man imidlertid være inneforstått med at man ikke kan spille med de høyeste innstillingene på alle spill.

Man kan oppleve noe hakking under tung bruk, men ikke så mye at det blir plagsomt. Modellen får også kritikk for å mangle støtte for stylus.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 260 x 161 x 8 mm
Vekt: 531 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 1920 x 1200 px, 216 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 450 (1,8 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 79/100

Basert på 5 tester. Pris fra 3 343,-

Pris fra 3 343,-

Notebook Check (2018)

The Galaxy Tab A 10.5 is a very good mid-range tablet from Samsung. Les saken

86
Which? (2018)

Samsung brings its A-game Les saken (krever medlemskap)

79
Amazon Fire HD 10 2017

78/100

Som med samtlige nettbrett fra Amazon får man også valuta for pengene i toppmodellen, Fire HD 10.

Fire HD 10 er utstyrt med en skarp skjerm, er god i den daglige bruken, er tett integrert med Alexa og navigeringen er enkel og oversiktlig. Det svake kameraet har ikke noen særlig stor funksjon og uten tilgang til Play Store føles det som om man går glipp av noe. Selv om nettbrettet er ikke sertifisert til å tåle hverken støt eller vann så er det solid bygget.

Skjermen gir full HD og man kan endre til lysmodus som er mer behagelig for øynene om kvelden. Selv om den er rask i bruk er den ikke velegnet til spilling. Uten Play Store er det uansett begrenset med spillutvalg. Støtte for minnekort gjør at man kan fylle nettbrettet med filmer og serier, uten å være bekymret for plassmangel. Det kommer godt med om man tar med nettbrettet på reise.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 262 x 159 x 9,8 mm
Vekt: 500 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: Mediatek MT8173 (1,8 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6300 mAh - ca. 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 78/100

Basert på 27 tester.

Stuff UK (2017)

As far as tablet bargains go, you’ve got to hunt far and wide to find a better deal than a Fire HD. Les saken

100
What Hi-Fi? (2018)

A brilliant budget tablet with solid picture and sound. Les saken

100
Expert Reviews (2018)

Amazon’s newest Fire HD 10 tablet has better specs, a Full HD screen and hands-free Alexa Les saken

100
Alphr (2018)

If you're looking for an excellent 10.1in tablet, get the new Amazon Fire HD 10. Les saken

100
Make Use Of (2017)

It's ridiculously good value Les saken

89

Vis alle tester (+22)

Pocket-lint (2017)

It's definitely a tablet that should appeal to those wanting big screen entertainment Les saken

88
Engadget (2017)

the Fire HD 10 is still the cheap slate to beat this year. Les saken

88
Notebook Check (2017)

The Amazon Fire HD 10 is a price-conscious alternative for media consumers. Les saken

82
CNET (2017)

An amazing big-screen tablet value Les saken

80
T3 Magazine (2017)

Amazon's Fire HD 10 is terrific value, but may leave you wanting more. Les saken

75
NotebookReview (2017)

Big fans of Amazon will like this tablet’s beautiful screen, good performance, and long battery life for a low price. Les saken

75
75
Laptop Mag (2018)

The Fire HD 10 has the best screen of any Amazon tablet, but it's also the most expensive. Les saken

75
TechRadar (2018)

The best big Amazon tablet offers more for a lot less Les saken

75
AndroidPIT (2017)

Sharp, colorful display Les saken

75
The Guardian UK (2017)

affordable tablet that's great for Netflix addicts Les saken

75
Tech Advisor (2018)

If you can live with the slightly limited selection of apps compared to an Android tablet, it’s a good deal. Les saken

75
Digital Trends (2017)

The Fire HD 10 is a bargain for the price, but should you save for something better? Les saken

67
The Verge (2017)

a fine tablet for doing basic things that doesn’t cost a fortune. Les saken

67
Which? (2017)

A great choice for a budget 10-inch tablet Les saken (krever medlemskap)

67
Wired USA (2017)

This cheap 10-inch tablet serves up the best of Amazon. Les saken

67
Trusted Reviews (2018)

The largest of the latest run of Fire tablets, the Amazon Fire HD 10 is great for enjoying media but it's not that portable. Les saken

63
Acer Switch 5

78/100

Acer Switch 5 er en god 2-i-1 til en hyggelig pris hvor man får med både tastatur og stylus-penn på kjøpet. Switch 5 er ikke utstyrt med vifter, men Tek lar seg imponere av hvor godt den takler å bli presset. Maskinen blir riktignok noe varm, men uten at det blir et stor problem.

Magnetfestet til “tastaturbasen” er sterkt og fungerer bra i praksis. Både tastatur og pekeplate er gode å bruke. Stylusen er grei i bruk, selv om den ikke når opp til de beste. Selv om enkelte kritiserer batteriet er ikke batterilevetiden utpreget dårlig. Maskinen kan forøvrig lades fra flere ladepunkter. Byggekvaliteten er solid og den er utstyrt med fingeravtrykkleser.

Produktspesifikasjoner: (Acer Switch 5 SW512-52)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 201 x 292 x 9,6 mm
Vekt: 920 g
Skjerm: 12”, 15:10, 2160 x 1440 px, 216 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4870 mAh - 10,5 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 78/100

Basert på 12 tester. Pris fra 9 149,-

Pris fra 9 149,-

Expert Reviews (2017)

Finally, a worthy Microsoft Surface Pro rival Les saken

100
Komputer For Alle (2017)

En glimrende maskin som kombinerer muskelmassen i en bærbar pc med vekten til et nettbrett. Les saken

84
Notebook Check (2017)

Acer's Switch 5 scores with high performance and decent input devices while being relatively affordable. Les saken

84
Tek.no (2018)

Prisgunstig og godt Surface-alternativ med USB Type-C Les saken

78

Vis alle tester (+7)

PC För Alla (2017)

Acer har här en välbyggd platta som imponerar hårdvarumässigt, med höga prestanda och bra batteritid i en tyst och kompakt enhet. Les saken

78
TechRadar (2018)

While the Switch 5 does have a few flaws, it’d be hard to find a comparable product at a similar price. Les saken

75
Pocket-lint (2017)

However, while it's not cheap by any stretch of the imagination, it does undercut the 2017 Surface Pro Les saken

75
Mobil (2017)

mobil rekommenderar Les saken

72
Trusted Reviews (2018)

A great value, but distinctly average, Windows 10 convertible. Les saken

63
Alt Om Data (2017)

er behovet en 2-i-1’er, som er flot bygget, er den værd at gå efter. Les saken

63
Samsung Galaxy Tab S4

77/100

Samsungs ferskeste flaggskip Galaxy Tab S4 er utstyrt med Samsungs nye "DeX modus", som ligner mer på et tradisjonelt skrivebord man kjenner fra dataverdenen. Den er ment å være et nettbrett å arbeide på, og er i så måte en direkte konkurrent til iPad Pro. Kritikerne lar seg imidlertid ikke begeistre noe særlig. Modellen kritiseres særlig for å være overpriset, utstyrt med middelmådig tastatur og ha lite responsiv berøringsskjerm i “Dex-modus”. At man heller ikke har en touchpad i tastaturet forverrer det sistnevnte punktet. S-pen følger med, men oppbevaringsløsningen til den er lite gjennomtenkt.

Nettbrettets største ankepunkt virker å være at det havner på halvdistanse med tanke på hvilket segment det ønsker å være i. Ikke like god som hverken Apples iPad Pro eller Windows 2-i-1-løsninger, men priset relativt likt. Det imidlertid generelt enighet om at dette er det beste alternativet om man ønsker et Android-nettbrett å jobbe på.

Til underholdning er Tab S4 også velegnet. Er dette hovedformålet med nettbrettet så vil imidlertid prisen fort være i overkant. SuperAMOLED-skjermen er klar, god og lyssterk. Lyd&Bilde hevder også at den er bedre egnet til filmtitting enn iPad.

Som med forgjengeren har Samsung droppet fingeravtrykkleseren til fordel for iris-skanner, som dessverre ikke fungerer like smertefritt. Kameraene tar kurante bilder, men snur ingen hoder, og Samsung leverer bedre kamera på telefonene sine enn i dette nettbrettet ifølge Notebookcheck.

Batteritiden imponerer heller ikke, men den holder lenge om man kun ser film på den.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 249 x 164 x 7 mm
Vekt: 482 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 2560 x 1600 px, 287,51 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835 (2,35 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB (50,7 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 77/100

Basert på 26 tester. Pris fra 5 990,-

Pris fra 5 990,-

Connect (2018)

Test i utgave 09/2018 Les saken

100
Notebook Check (2018)

The Samsung Galaxy Tab S4 is currently the strongest Android tablet on the market. Les saken

90

Vis alle tester (+21)

Good Housekeeping USA (2018)

Want a tablet that's fast and will easily last the day? The Samsung Galaxy Tab S4 is the perfect choice. Les saken

84
Lyd & Bilde (2018)

Vil man ha et Android-nettbrett som faktisk går an å jobbe på, er S4 det beste valget. Les saken

80
ZDNet (2018)

An Android tablet built for business Les saken

80
M3 (2018)

Galaxy Tab S4 är plattan som vill vara allt på en gång, och som nästan lyckas. Les saken

75
PC Mag UK (2018)

The Samsung Galaxy Tab S4 is the best Android tablet we've seen to date, but it still can't beat Windows-powered 2-in-1s for productivity. Les saken

75
Trusted Reviews (2018)

If you want a high-end Android tablet then the Tab S4 is the device to get. Les saken

75
Stuff UK (2018)

The Tab S4 may not flatten the iPad Pro range, but it’s the best Android alternative you can get at present Les saken

75
T3 Magazine (2018)

Don’t want an iPad? If you’re after a tablet, you may want to go for the Samsung Galaxy Tab S4. Les saken

75
Engadget (2018)

The worst thing about this Android tablet is its price. Les saken

67
Digital Trends (2018)

Want a tablet that can also be productive? The Galaxy Tab S4 delivers a decent experience, but it’ll leave your wallet empty. Les saken

67
TechRadar (2018)

The 2-in-1 promise without the productivity chops Les saken

63
Laptop Mag (2018)

The Galaxy Tab S4 pushes Android tablets toward with its productivity-focused DeX mode, but it has a few flaws. Les saken

63
The Verge (2018)

A new weight class of tablet Les saken

61
Expert Reviews (2018)

Maybe the most luxurious Android tablet, with some innovative features – but it doesn't hang together quite as well as you'd hope Les saken

50
Microsoft Surface Pro 2017

77/100

Microsoft Surface Pro 2017 er den femte generasjonen på markedet, og ser til forveksling lik ut sin hybride forgjenger Surface Pro 4. Men den er ikke uten oppdateringer, og en sterkere prosessor var vel å forvente. Inkludert tastaturcoveret veier den 1,1 kg, og dersom du skal få maksimalt ut av hybriden bør du ha med tastatur. Batteritiden er forbedret siden sist, men anmelderne mener generelt at de ikke blir overbevist om hvorfor de skal kjøpe denne oppdateringen. Skjermen er en berøringsskjerm, og lysstyrke og fargegjengivning får ros. Dersom du kjøper tilhørende penn kan du tegne og skrive for hånd. Foreløpig kan denne kun kobles til Wifi, men i løpet av året skal det lanseres en modell som kan bruke mobilt bredbånd (4G). Frontkameraene har støtte fra Windows Hello, som gjenkjenner ansiktet ditt og logger deg inn automatisk. Anmelderne er generelt misfornøyde med tilkoblingsmulighetene da den kun har én vanlig USB-3 port og en mini-Displayport. I tillegg er den relativ dyr, og stive priser følger også med ekstrautstyret. Hvor mye moroa skal koste totalt sett avhenger av hvilken konfigurasjon du velger, her er det seks ulike muligheter. Går du for premiumvalgene samt penn og tastatur, ender totalbeløpet opp på godt over 30 lilla lapper.

Produktspesifikasjoner: (Microsoft Surface Pro i5 8GB 128GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Pro
Mål (hbd): 201 x 292 x 8,5 mm
Vekt: 766 g
Skjerm: 12,3”, 15:10, 2736 x 1824 px
Prosessor: Intel Core i5 7300U (2,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 128 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 13,5 timer
Lanseringsår: 2017
Porter: 1 USB-3

Totalscore: 77/100

Basert på 18 tester. Pris fra 13 307,-

Pris fra 13 307,-

Digital Trends (2017)

Excellent notebook performance in a tablet format Les saken

89
TechRadar (2017)

The most massively improved Surface yet Les saken

88
Engadget (2017)

Finally, a Surface Pro with great battery life. Les saken

87
CNET (2017)

Still a Pro, despite an unadventurous update Les saken

81
DinSide (2017)

Til dels svært kraftig brett sett i forhold til tykkelse og tyngde Les saken

80

Vis alle tester (+13)

The Verge (2017)

Full PC performance in a thin and light design Les saken

79
Tek.no (2017)

Nye Surface Pro er en svært god hybrid, men vi savner noen skikkelige «må ha»-egenskaper. Les saken

78
ITavisen (2017)

Surface Pro er kongen av hybrid-PC-ene Les saken

78
Pocket-lint (2017)

Every bit the pro, but battery life is still a blow Les saken

75
Expert Reviews (2017)

It’ll decimate your bank balance, but Microsoft’s redesigned Surface Pro is the technical pinnacle of Windows 2-in-1s Les saken

75
PC Mag UK (2017)

A processor bump, longer battery life, and new peripherals are the big improvements. Les saken

75
The Guardian UK (2017)

very nearly almost the future of Windows PCs Les saken

75
PC Advisor (2017)

a Windows tablet that’s billed as a laptop Les saken

75
The Telegraph (2017)

A class act that lasts longer Les saken

75
Laptop Mag (2017)

Brilliant PixelSense display; Simple, elegant design Les saken

75
Alphr (2017)

The latest iteration of the Surface Pro is a great machine Les saken

75
T3 Magazine (2017)

Surface Pro 5 is the best laptop replacement tablet a creative could wish for Les saken

63
PC World USA (2017)

A Kaby Lake CPU upgrade makes a big difference, but the competition is closing in. Les saken

63
Asus ZenBook Flip S

76/100

ZenBook Flip S høster mye skryt for for designet, tastatur og pekeplate, men den høye prislappen kombinert med lite tilkoblingsmuligheter og et svakt batteri gjør at den ikke når helt opp. Det svake batteriet gjør at du kan ikke stole på at den vil holde gjennom arbeidsdagen.

Det følger en stylus med på kjøpet som gjør en grei jobb, men har et stykke opp til de beste stylusene. Det er også funnet plass til både fingeravtrykkleser og hodetelefonutgang.

Ytelsesmessig er det ikke en kraftpakke, men den prosessoren gjør den i stand til å takle lett videoredigering hevder Trusted Reviews. Tenker å du å spille på maskinen må du være forberedt på å holde deg til eldre utgivelser. Viftene er relativt stillegående og forstyrrer ikke i det daglige selv. Presser du maskinen vil de imidlertid kjøre en stund.

Det er uenigheter mellom testene omkring lydkvaliteten på maskinen. Expert Reviews hevder den er god for segmentet mens både Cnet og Which? kommenterer at den er middelmådig.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenBook Flip S UX370UA-C4059T)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 218 x 313 x 10,9 mm
Vekt: 1,1 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 331 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei
Kamera: Webkamera - 0,3 megapiksler
Batteri: 11,5 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 76/100

Basert på 18 tester. Pris fra 22 995,-

Pris fra 22 995,-

TechRadar (2018)

Asus sets the bar high with this versatile performer Les saken

100
Komputer For Alle (2018)

Asus ZenBook Flip S er et godt alternativ for deg som ofte har behov for å ta med maskinen i en veske. Les saken

87
Notebook Check (2017)

The Asus ZenBook Flip S UX 370UA has a perfect build and is a good travelling companion due to its light weight. Les saken

87
PC Verge (2017)

If you’re in the market for a svelte machine that offers the best of both worlds –laptop and tablet– set on a premium design, this is a must have. Les saken

83
Lyd & Bilde (2018)

Du kan fint få både superskarp ultrabook-luksus og 360-graders skjerm på en gang. Les saken

80

Vis alle tester (+13)

CNET (2017)

A slim hybrid packed with extras Les saken

79
Digital Trends (2017)

The Asus ZenBook Flip S is a fast and fiery 2-in-1 that won't weigh you down Les saken

78
ZDNet (2017)

A stylish, lightweight convertible Les saken

78
Trusted Reviews (2017)

Stunning design and good overall performance make this is a very desirable laptop that also does a decent turn as a tablet too. Les saken

75
Tech Advisor (2017)

Asus ZenBook Flip S UX370UA is one of the best 2-in-1 laptops around. Les saken

75
Expert Reviews (2017)

An incredibly thin 2-in-1 convertible that packs in the features. Utterly gorgeous Les saken

75
Stuff UK (2017)

Easily the most compact convertible laptop around Les saken

75
Pocket-lint (2017)

One flippin' good-looking 360-degree laptop Les saken

75
Laptop Mag (2017)

The Asus ZenBook Flip S is a thin, premium laptop with great speakers and a vibrant display, but its battery life is below average, its keyboard uncomfortable and its webcam low-res. Les saken

50
Asus ZenBook Flip 14

76/100

ZenBook Flip 14 er på mange måter som de fleste andre 2-i-1-maskiner, bortsett fra et sentralt punkt - et dedikert grafikkort. Til tross for hva man kunne tenkt betyr ikke det at den er velegnet for tung spilling kommenterer The Verge. Det betyr imidlertid at den er kraftig nok til å takle oppgaver som bilderedigering i Photoshop, uten problemer.

Maskinen er en tynn og kompakt hybrid utstyrt med full HD-skjerm, bakbelyst tastatur og kan skryte på seg bra batterilevetid. Det blir dog kommentert på at skjermen kunne vært enda mer lyssterk og utstyrt med et bedre kontrastnivå.

I bruk er den stille og viftene holder maskinen kald, uten overdrevent mye bråk. Det gode batteriet gjør også at du kommer gjennom en arbeidsdag uten å måtte løpe til laderen.

Fingeravtrykkleser sammenkoblet med Windows Hello er lagt til, en stylus til skriblerier følger med. Typisk nok er det ikke noe smart lagringsløsning på den. Både Techradar og The Verge kritiserer fingeravtrykkleseren for å være noe vanskelig, og dårlig plassert (integrert i pekeplaten). Av tilkoblingsmuligheter er det både HDMI, USB 3, USB-C, minnekortleser og en hodetelefonutgang.

Maskinen kan skilte med god ytelse, kombinert med en anstendig batterilevetid, uten at dette har gått på bekostning av mobiliteten. Denne kombinasjonen gjør ZenBook Flip 14 til et godt alternativ om man ønsker seg en 2-i-1-maskin.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenBook Flip 14 UX461UN-E1026T)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 226 x 327 x 13,9 mm
Vekt: 1,4 kg
Skjerm: 14”, 16:9, 1920 x 1080 px, 157 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 13 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 76/100

Basert på 12 tester. Pris fra 8 990,-

Pris fra 8 990,-

Notebook Check (2018)

room for improvement. Les saken

84
PC Verge (2018)

It is a worth buy for travel, office work and entertainment. Les saken

83
CNET (2018)

A slim, stylish 2-in-1 with some graphics muscle Les saken

80
Laptop Mag (2018)

The Asus ZenBook Flip 14 is a speedy convertible laptop with a vibrant display, impressive speed and strong battery life. Les saken

75

Vis alle tester (+7)

TechRadar (2018)

A 2-in-1 laptop with its fair share of quirks Les saken

75
PC World USA (2018)

Asus ZenBook Flip 14 has a lot going for it. Les saken

75
PC Mag UK (2018)

A 14-inch screen and dedicated graphics make the Asus ZenBook Flip 14 convertible 2-in-1 a rarity worth checking out Les saken

75
The Verge (2018)

The ZenBook Flip 14 is a 2-in-1 with a twist Les saken

72
ZDNet (2018)

More grunt for your dollar Les saken

72
Digital Trends (2018)

Tablet when you need it, gaming rig when you want it. This 2-in-1 does it all Les saken

67
Huawei MediaPad M5 8.4

76/100

Som storebror M5 10.8 er også M5 8.4 utstyrt med gode kameraer, skarp skjerm og hurtiglader. Myntet på dem som vil se mye på serier og film og egner seg godt til det.

Kritikken kommer imidlertid i hovedsak knyttet til at Huawei med dette i bakhodet ikke har gitt nettbrettet hodetelefonutgang eller støtte for full HD. Skjermen er skarp, men ikke like skarp og lyssterk som storebror. Spilling takler den greit, men de mest krevende spill vil gi litt problemer.

Flere av testene peker på nettbrettet som et bra nettbrett om man vil se på film og serier på farten og det kan være et alternativ til iPad Mini 4 som begynner å bli datert.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 212 x 124 x 7 mm
Vekt: 316 g
Skjerm: 8,4”, 16:10, 2560 x 1600 px,  359 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 960 (2,4 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (24 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5100 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 76/100

Basert på 11 tester. Pris fra 379,-

Pris fra 379,-

Notebook Check (2018)

A good price-performance ratio for a tablet Les saken

87
Android Authority (2018)

If you're looking for some excellent Android tablets, look no further than the MediaPad M5 line. Les saken

86
TechRadar (2018)

A very good Android alternative to the iPad Mini Les saken

75

Vis alle tester (+6)

Stuff UK (2018)

Huawei has nailed the design and battery life, making the M5 a great little slate for games and movie streaming. Les saken

75
Pocket-lint (2018)

Genuine iPad Mini competition Les saken

75
Trusted Reviews (2018)

A small tablet that packs good specs and a nice screen, but the Huawei MediaPad M5 8.4 feels like a missed opportunity. Les saken

63
Tech Advisor (2018)

the M5 is an above-average tablet Les saken

63
HP Chromebook X2

75/100

Byggekvalitet og design er et stykke unna hva som tradisjonelt er forbundet med Chromebook. Chromebooken kan kobles fra tastaturet fremfor å brette det rundt på baksiden, noe som gjør det mer naturlig å bruke som et nettbrett enn tidligere modeller. Modellen koster mer enn majoriteten av Chromebooks, men vil du ha en Chromebook er dette blant de beste.

Chromebook x2 er utstyrt med hodetelefonutgang, to kameraer, USB-C, inngang til minnekort. Med på kjøpet av maskinen får du tastaturet og en stylus, som begge to er typiske ekstrautstyr hos konkurrenter som Surface Pro og iPad Pro. Sammenligning med dem blir dog vanskelig ettersom de er utstyrt med såpass ulike operativsystemer.

Maskinen er god, men operativsystemet holder maskinen igjen. Om man vet hva man får av muligheter (og begrensninger) så er dette imidlertid en av de beste i sitt segment.

Produktspesifikasjoner: (HP Chromebook x2 - 12-f002no)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Google Chrome OS
Mål (hbd): 211 x 292 x 8,2 mm
Vekt: 1,44 kg
Skjerm: 12,3”, 15:10, 3000 x 2000 px, 235 PPI
Prosessor: Intel Core i5-7Y54 (1,2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 64 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: Opptil 12,5 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 75/100

Basert på 6 tester. Pris fra 9 995,-

Pris fra 9 995,-

Digital Trends (2018)

The HP Chromebook x2 takes Chrome to the next level Les saken

78
PC För Alla (2018)

Och även om det är väldigt mycket kvalitet så undrar vi hur många som är beredda att betala det för en Chromebook. Les saken

78
PC Mag UK (2018)

Strong performance and battery life. Les saken

75
Laptop Mag (2018)

The HP Chromebook x2 is a detachable with a great tablet display and lengthy battery life. Les saken

75

Vis alle tester (+1)

Huawei MediaPad T5 10

75/100

MediaPad T5 10 fra Huawei takler de fleste oppgaver du måtte kaste på den. Særlig dag til dag oppgaver som surfing, lett spilling og film-og serietitting klarer den godt. Den relativt beskjedne størrelsen på 10 tommer gjør at den er enkel å ta med seg.

Den trekkes for å ha et høyt strømforbruk samtidig som den heller ikke er utstyrt med hurtiglading. Kvaliteten på kameraene trekker også ned. At man ikke kan lagre apper på minnekortet er et irritasjonsmoment. Modellen mangler fingeravtrykkleser, men er utstyrt med hodetelefonutgang. Selv om det ikke er utelukkende positive kommentarer får man en god ytelse til en fornuftig pris.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 164 x 243 x 8 mm
Vekt: 460 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 659 (2,36 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5100 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 75/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 756,-

Pris fra 1 756,-

Notebook Check (2018)

The Huawei MediaPad T5 offers plenty of performance at a low price. However, the manufacturer has skimped on connectivity. Les saken

81
Microsoft Surface Go

74/100

Som et alternativ til sin relativt stivt prisede Pro-serie har Microsoft lansert Surface Go, en mindre, nedstrippet og enklere versjon. Samme solide byggekvalitet, men forminsket og med en markant svakere ytelse. I teorien er tastaturdekselet ekstrautstyr, men skal man arbeide på maskinen burde man gå til innkjøp av dette. Surface-penn må også kjøpes utenom om man har behov for den.

Til tross for at tastaturet og pekeplaten nå er krympet en smule sammenlignet med storebroren, er kvaliteten den samme. Tastene vil imidlertid kunne være i minste laget for enkelte.

Innlogging er sømløs via frontkameraets tilkobling til Windows Hello, men det er ingen fingeravtrykkleser. Av tilkoblinger finner man hodetelefonutgang, men kun én USB-port. Dermed må man fort belage seg på å bruke en overgang om man trenger mer enn én port.

Utover kontorprogrammer, enkel bilderedigering, nettsurfing og medieavspilling vil nok ikke denne modellen være det beste valget da det på ingen måte er noen kraftpakke. Til bruk i jobb eller studier vil den imidlertid kunne være et bra alternativ. Flere kilder, blant annet The Verge og Engadget, anbefaler dog at du velger den beste utgaven med SSD harddisk og mer enn kun de 4 GB RAM den billigste varianten er utstyrt med.

Det er ikke funnet plass til noe vifte i maskinen og kjøling av prosessoren baserer seg dermed på passiv kjøling. Dette er praktisk ettersom man slipper forstyrrende viftelyd, men til gjengjeld kan undersiden/baksiden av maskinen bli varm om den presses for mye.

Skjermen er skarp og lyssterk, selv om det også her mangler noe opp til storebror, og Tek.no spekulerer i om det med ti tommer kan bli i minste laget for enkelte. Surface Go er strømgjerrig og batterilevetiden er god nok til å holde gjennom en arbeidsdag.

Til tross for den gode ytelsen kombinert med mobiliteten vil prisen kunne virke avskrekkende for mange. Særlig om man vil ha med tastatur og penn som ekstrautstyr vil det bli dyrt.

Produktspesifikasjoner: (Microsoft Surface Go 8GB 128GB MCZ-00005)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 S
Mål (hbd): 175 x 245 x 8,3 mm
Vekt: 522 g
Skjerm: 10”, 15:10, 1800 x 1200 px, 217 PPI
Prosessor: Intel Pentium 4405Y (0,9 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 128 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 9 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 74/100

Basert på 23 tester. Pris fra 8 739,-

Pris fra 8 739,-

Stuff UK (2018)

as someone who's never felt the need for a tablet, I’ve totally changed my mind. Les saken

100
The Guardian UK (2018)

tablet that's better for work than play Les saken

100
Wired UK (2018)

Microsoft's Surface Go is an iPad rival actually worth caring about Les saken

89
TechRadar (2018)

Det ultimate 10-tommers arbeids-nettbrettet Les saken

88
Tech Advisor (2018)

The Surface Go is a quiet triumph for Microsoft. Les saken

88

Vis alle tester (+18)

Notebook Check (2018)

Microsoft’s Surface Go is an exceptionally well-built Windows tablet at a comparatively low price (for a Surface tablet). Les saken

87
The Verge (2018)

A little goes a long way Les saken

83
Engadget (2018)

It's not quite Microsoft's iPad killer, but it's still useful. Les saken

82
Trusted Reviews (2018)

The Surface Go is the most affordable Microsoft convertible available. Les saken

75
Alphr (2018)

The Surface Go is not without its issues, but slap on a keyboard and it’s a genuine gamechanger Les saken

75
T3 Magazine (2018)

Brilliant ergonomics Les saken

75
The Inquirer (2018)

The Surface Go is an interesting gadget. It's a better work device than the iPad Pro but can't beat it as pure tablet experience. Les saken

75
Tek.no (2018)

Har de samme fine kvalitetene som Surface Pro, men i et mindre og svakere format. Les saken

72
CNET (2018)

The new Microsoft Surface Go is the perfect size for casual coffee-shop computing, but getting the full experience quickly drives up the price. Les saken

72
Wired USA (2018)

Surface Pro's fun-sized sibling proves that good things come in small packages. Les saken

67
PC För Alla (2018)

Det är ett kvalitetsbygge som inte gör några uppenbara fel. Les saken

67
Digital Trends (2018)

The Surface Go successfully shrinks Microsoft’s stellar design, but it’s not for everyone. Les saken

67
Laptop Mag (2018)

The Surface Go is very close to an ideal budget tablet and mini laptop in one device, but short battery life holds it back. Les saken

63
PC World USA (2018)

This affordable little Windows 10 S tablet is a PC when you need it Les saken

63
PC Mag UK (2018)

The Surface Go is an intriguing low-cost detachable for travelers, education buyers, and others who want to launch into Microsoft's well-made, attractive Surface 2-in-1s on a tight budget. Les saken

63
Daily Express (2018)

Sluggish performance Les saken

25
Huawei MediaPad M5 8.4

74/100

Lite-versjonen av MediaPad M5 er utstyrt med Harman/Kardon høyttalere fingeravtrykkleser og hodetelefonutgang og egner seg dermed godt til underholdning.

Selv om det ikke er like kraftig prosessor som i storebror, takler den spill greit. Hurtigladningen lader opp batteriet på rundt 2 timer, og batteriet holder lenge på en lading.

Skjermen er også merkbart en nedgradering. Den er godkjent, men det kommenteres på at den har noe lav kontrast. Kameraene på nettbrettet imponerer ikke, og man får ikke lagre apper på minnekortet, noe som fort kan bli irriterende.

Nettbrettet er ikke like velegnet til tunge spill og produktivitetsapper mtp. arbeid som storebror, men den er god på det meste av enkel bruk. Bloatware er som på de andre nettbrettene fra Huawei et irriterende element.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Mål (hbd): 162 x 243 x 7 mm
Vekt: 475 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: HiSilicon Kirin 659 (2,36 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22 GB ledig)Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7500 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 74/100

Basert på 5 tester. Pris fra 3 190,-

Pris fra 3 190,-

Notebook Check (2018)

MediaPad M5 lite offers good performance Les saken

84
PC För Alla (2018)

Prispressad platta som gör det mesta rätt Les saken

67
Lenovo Yoga 730

73/100

Oppfølgeren til Yoga 720 fra 2017, Yoga 730, er blitt både lettere og tynnere, men også ytelsen er god. Maskinen takler det du kaster mot den av oppgaver, enten det er multitasking eller produktivitet-relaterte oppgaver. Noe spill PC er det imidlertid ikke, og den egner seg ikke til noe mer enn eldre og mindre krevende spill. Den er heller ikke den beste til tung videoredigering, men enklere bilderedigering klarer den fint.

Skjermen er god, men sliter noe med gjenskinn pga. den blanke overflaten. Det er noe uenighet om tastaturet. DinSide kaller det “eksemplarisk”, mens DigitalTrends kommenterer at “keyboard feels lifeless”.

Maskinen er godt utstyrt med tilkoblinger, men mangler HDMI. Viftestøy er ikke en plage, men merkbart under tung belastning. Batteriet bør kunne holde omtrent en arbeidsdag om man ikke presser den for mye hevder DinSide. Igjen er Digital Trends uenig og kritiserer sammen med LaptopMag for dårlig batteritid. Om batteriet ikke imponerer all verdens er det til gjengjeld raskt å lade opp igjen.

Fingeravtrykkleser er inkludert og fungerer sammen med Windows Hello for rask pålogging. Stylus følger ikke med, men det er støtte for Active Pen.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 730-13 81CT000HMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 216 x 306 x 14 mm
Vekt: 1,12 kg
Skjerm: 13,3”, 16:9, 1920 x 1080 px, 166 PPI
Prosessor: Intel Core i5 8250U (1,6 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Nei.
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 11,5 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 73/100

Basert på 11 tester. Pris fra 17 796,-

Pris fra 17 796,-

Notebook Check (2018)

The Lenovo Yoga 730-13IKB is aesthetically pleasing, well built, and generally a pleasure to use. Les saken

87
DinSide (2018)

Dette er en fin, fleksibel og kompakt maskin, pakket inn i robust materiale. Les saken

80
CNET (2018)

one of the best thin-and-light two-in-ones you can buy. Les saken

78
Good Housekeeping USA (2018)

The Lenovo Yoga 730 151KB may be expensive, but considering it's both a tablet and a laptop, we think it’s a great buy Les saken

78

Vis alle tester (+6)

TechRadar (2018)

Durability meets performance for the sake of productivity Les saken

75
PC Mag UK (2018)

The Lenovo Yoga 730 convertible laptop is a small but worthy iteration on its already-excellent predecessor, with better computing performance and a subtle redesign. Les saken

75
Trusted Reviews (2018)

The Lenovo Yoga 730 offers excellent ergonomics, a decent design, a solid hinge and a comfortable keyboard, plus internals that offer the power to handle most work tasks. Les saken

75
Digital Trends (2018)

Lenovo’s Yoga 730 13 takes a step up in performance, a step back in battery life Les saken

56
Laptop Mag (2018)

The Yoga 730 has strong performance, but its screen is odd, its keyboard is shallow, and it doesn't last as long as we'd like. Les saken

38
Lenovo Tab 4 10 Plus

72/100

Toppmodellen i Tab 4-serien til Lenovo får skryt for å være godt egnet til å se filmer og serier på, men angående batterilevetiden er det uenighet blant testene. Blant innvendingene mot nettbrettet er antallet kompromisser som skinner gjennom. Blant annet materialvalg, merkelig plassering av fysiske knapper og skuffende batteri bidrar til dette. Samtidig konstateres det at nettbrettet er godt egnet for de aller fleste formål man kan ønske seg av et nettbrett.

Skjermen er relativt lyssterk og skarp selv om LCD-skjermen ikke når helt nivået til modeller utstyrt med f.eks. LED. Dessuten sliter den også noe med gjenskinn. Mulighet til å se video i HD er imidlertid et pluss. Den er utstyrt med både hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Kameraene tar også midt på treet bilder, men har man en god telefon tar nok denne hakket bedre bilder.

Det er uenighet omkring hvorvidt batteritiden er skuffende eller imponerende. Pocketlint lar seg skuffe, men GoodHouseKeeping og Which? lar seg imponere. Andre poengterer at den er god, men ikke imponerende. At det å lade opp batteriet tar lang tid er det imidlertid enighet om.

Tab 4 10 Plus er et produkt i mellomsjiktet som ikke er blant de beste, men som til gjengjeld gir deg mer kraft og muligheter enn de billigste til en fortsatt rimelig pris.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 173 x 7 mm
Vekt: 475 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 16, 32 eller 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 13 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 72/100

Basert på 14 tester. Pris fra 1 987,-

Pris fra 1 987,-

Notebook Check (2017)

Other equally priced tablets might offer a bit more in single aspects, but Lenovo's Tab 4 10 Plus is a good overall package. Les saken

85
Good Housekeeping USA (2017)

After a tablet that's not the fastest on the market but will offer you a bit more punch than an entry-level device? Les saken

81
Trusted Reviews (2018)

The Lenovo Tab 4 10 Plus will serve you well for media binges Les saken

75
Laptop Mag (2018)

The Tab 4 10 Plus impresses with its stellar battery life, design and display, but it has some performance issues. Les saken

75

Vis alle tester (+9)

TechRadar (2017)

Attractive price, big screen and fairly premium build Les saken

75
Pocket-lint (2017)

In the elements that really matter like screen quality and general performance, the Tab 4 10 Plus is perfectly adequate for a mid-range tablet. Les saken

75
Which? (2017)

The pick of the Lenovo Tab 4 range, at a price Les saken (krever medlemskap)

75
Mobil (2017)

Det är de olika tillbehören som gör att plattan får karaktär. Les saken

66
PC För Alla (2017)

För lite drygt 3 000 kronor förväntar vi oss inte några mirakel, och Lenovo levererar här en fullt acceptabel, om än lite ojämn surfplatta. Les saken

56
Samsung Galaxy Tab Active 2

72/100

Med Samsung Galaxy Tab Active 2 har Samsung lansert versjon to av nettbrettet sitt som er myntet på røffere enn normal bruk og som skal tåle litt bank. Med IP68-sertifisering (den høyeste IP-sertifiseringen) er Tab Active 2 bedre rustet enn de fleste mot støv og vann.

Med på kjøpet får man samsungs S-Pen som har en oppbevaringslomme i beskyttelsesdekselet.

Batteriet er midt på treet, men det er litt uenighet mellom kildene hvorvidt det er bra nok eller ikke.

Det er en del ulike meninger blant testene om Active 2 er et bra nettbrett eller ikke. Innmaten er svak, den er i overkant dyr og skjermen er middelmådig. Samlet sett kan man imidlertid konkludere med at det er et bra nettbrett om man bruker det rett. Det er et robust nettbrett og skjermen kan brukes også med hansker eller våte fingre. Dette er ikke et underholdningsapparat, men et nettbrett myntet på dem som har behov for smarte løsninger på farten, og gjerne i røffere forhold enn på kontoret. Det at den tåler røff behandling og er utstyrt med den gode S-pennen gjør at nettbrettet egner seg godt til arbeidsplasser eller camping-turer, men ta gjerne med et ekstra batteri(det kan byttes) om du vil være sikker på at maskinen skal holde gjennom dagen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.1 (Nougat)
Mål (hbd): 133 x 238 x 13 mm
Vekt: 512 g
Skjerm: 8”, 16:10, 800 x 1280 px, 189 PPI
Prosessor: Samsung Exynos 7870 Octa (1,6 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB (9,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4450 mAh
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 72/100

Basert på 13 tester. Pris fra 4 578,-

Pris fra 4 578,-

ZDNet (2018)

Rugged Android tablet built for business in the field Les saken

92
Notebook Check (2017)

It is certainly tougher and more robust than most of its competitors, and it can become a very dependable companion on hikes and in the field. Les saken

81
Lyd & Bilde (2018)

Fantastisk pent og solid nettbrett, som holder ut der de andre må gi opp. Les saken

80

Vis alle tester (+8)

Expert Reviews (2018)

while it’s not as pretty as the Tab S3 or the Apple iPad, it’s far far sturdier and would make a pragmatic choice as a shared family tablet. Les saken

75
PC Mag UK (2018)

a rugged, pen-enabled Android tablet that's good for business use. Les saken

63
Tech Advisor (2018)

In a completely different vein to the Tab S4, Samsung's Galaxy Tab Active2 is a rugged tablet for those needing a durable device. Les saken

63
TechRadar (2018)

One tough tablet Les saken

63
Huawei MediaPad M3 Lite 10

72/100

MediaPad fra huawei er utstyrt med en skarp og lys skjerm, kraftige høyttalere og fingeravtrykkleser. Kameraet er av den svakere sorten selv om det gjør det greit sammenlignet med andre nettbrett. Enkelte kritiserer Huawei og deres Emotion UI 5.1 for å gjøre brettets navigering tregere.

PCMag konkluderer med at den lander midt mellom to bedre alternativer i iPad og Fire HD 10, mens Lyd & Bilde slår fast at dette er et bra nettbrett for filmtitting, om ytelse ikke er det viktigste. Bare merk deg at man ikke får mer enn 480p kvalitet på video. Man kan altså ikke strømme f.eks. Netflix i HD.

Nettbrettet støtter ikke hurtiglading og er heller ikke kraftig nok til spilling med høyt detaljnivå.At nettbrettet leveres med mye bloatware irriterer også flere av testene.

Som et nettbrett til lettere oppgaver og filmtitting er det imidlertid verdt å kikke nærmere på.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 171 x 241 x 7 mm
Vekt: 465 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224,17 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 435 (1,4 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (23.96 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6600 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 72/100

Basert på 11 tester. Pris fra 118,-

Pris fra 118,-

Notebook Check (2017)

The 10-inch Huawei MediaPad M3 Lite is a very good tablet Les saken

84
Lyd & Bilde (2018)

Om ytelsen ikke er det viktigste, er Huaweis nettbrett et bra valg for filmtitting. Les saken (krever medlemskap)

80

Vis alle tester (+6)

Tek.no (2018)

Det finnes én veldig god grunn til å ikke kjøpe M3 Lite – og den heter «iPad». Les saken

61
PC Mag UK (2018)

The Huawei MediaPad M3 Lite 10 is a sleek 10-inch tablet with a nice display and solid speakers, but it offers little to justify the premium over less expensive tablets from Amazon. Les saken

50
Asus ZenPad 3S 10

70/100

Asus ZenPad 3S 10 er utstyrt med en skarp skjerm og kraftige høyttalere (for nettbrett) i en lett pakka. Det er imidlertid mye gjenskinn i skjermen og batteritiden imponerer ikke. For prisen får man imidlertid mye for pengene ifølge PCMag.

Selv om nettbrettet ikke er noen som helst form for arbeidshest er det relativ kraftig, selv om enkelte kommenterer på at den lugger litt i den daglige bruken. Kameraet i bakkant er også svært dårlig og det blir kommentert på dårlig byggekvaliteten. I tillegg er den fylt med en del bloatware.

Techradar kalte skjermen på denne modellen en av de beste de hadde sett på et Android nettbrett da den ble sluppet. Dermed vil modellen være godt egnet til å se film og spille enkle spill på, også i dag. Man må dog huske på at modellen begynner å bli noe gammel, så har du planer om å gjøre mer enn å konsumere media vil det nok være lurt å se etter nyere alternativer.

Produktspesifikasjoner: (Asus ZenPad 3s 10 Z500M 64GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 240 x 163 x 5,8 mm
Vekt: 430 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1536 px, 224 PPI
Prosessor: MediaTek MT8176 (1,7 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 5900 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2016

Totalscore: 70/100

Basert på 20 tester. Pris fra 199,-

Pris fra 199,-

Notebook Check (2017)

a solid tablet with a competitive screen and good casing. Les saken

86
TechRadar (2018)

no longer as desirable as it once was. Les saken

75
Laptop Mag (2016)

The Asus ZenPad 3S 10 is a speedy and stylish 9.7-inch Android tablet that's great for media consumption. Les saken

75

Vis alle tester (+15)

Pocket-lint (2017)

Bright and colourful display Les saken

75
Alt Om Data (2017)

Android-tablet hvor du får virkeligt meget funktionalitet for pengene. Les saken

75
Expert Reviews (2016)

Asus’ ZenPad 3S 10 is a stunning Android tablet with a gorgeous design Les saken

75
CNET (2016)

This tablet is a fantastic portable video watcher Les saken

74
PC För Alla (2016)

Slimmad lyxplatta utmanar Ipad Air 2 Les saken

67
ITavisen (2016)

er du på utkikk etter «godt nok» og ikke «best/dyrest i klassen» vil Asus ZenPad 3S 10 tilfredstille de fleste behov Les saken

67
PC Mag UK (2016)

The Asus ZenPad 3S 10 gives you lots of multimedia value for your money. Les saken

63
Tech Advisor (2017)

The Asus ZenPad 3S 10 is one of the best-designed pieces of tablet hardware I’ve yet seen. Les saken

63
Tek.no (2016)

Et ekteskap mellom dårlig programvare og bra maskinvare Les saken

44
Lenovo Miix 720

70/100

Miix 720 er utstyrt med en lyssterk og fargerik skjerm, gir en bra skriveopplevelse og generelt god ytelse. Middelmådig batterilevetid trekker imidlertid ned.

Tastaturet kobles lett til og sitter godt når det er på. Løsningen er ikke perfekt til bruk på fanget, men tastaturet fra Lenovo er behagelig å skrive på. Stylusen Active Pen følger også med. Du kan ikke forvente å komme deg gjennom en arbeidsdag uten å måtte lade. Webkameraet er kompatibel med Windows Hello for rask pålogging.

PCMag kommenterer at den ikke gir like god valuta for pengene som lillebror Miix 520 og at den heller ikke er like god som hovedkonkurrenten Surface Pro. Cnet påstår imidlertid at den er bedre.

Produktspesifikasjoner: (basert på konfigurasjonen Lenovo Miix 720-12 80VV002XMX 256GB)
Type: Nettbrett/2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 210 x 292 x 8,9 mm
Vekt: 780 g
Skjerm: 12”, 15:10, 2880 x 1920 px, 288 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7200U (2,5 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 1 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 70/100

Basert på 8 tester. Pris fra 16 995,-

Pris fra 16 995,-

CNET (2017)

More of everything but battery life Les saken

78
Pocket-lint (2017)

the Miix 720 can't quite live up to the mark in terms of battery life and fan noise. Les saken

63

Vis alle tester (+3)

Laptop Mag (2017)

The Lenovo Miix 720 is a very good 2-in-1, with a comfy included keyboard, USB-C and a vibrant touch screen, but the battery life could be better. Les saken

63
PC Mag UK (2018)

The Lenovo Miix 720 detachable Windows tablet offers a very good display and other useful features, but it's not as good a value as its little sibling, the Miix 520, nor as capable as the Microsoft Surface Pro. Les saken

50
Lenovo Tab 4 8

69/100

Lenovo Tab 4 8 er et rimelig nettbrett med god ytelse og batterilevetid. Dermed passer det bra til normal mediebruk ifølge PCmag.

Hodetelefonutgang er på plass sammen med en inngang til microSD om man trenger mer lagringsplass. Den er også utstyrt med Bluetooth for dem som vil utnytte det. Lydkvaliteten er ikke den beste, men høyttalerne gjør en godkjent jobb. Skjermen er både lyssterk og relativt skarp selv om den sliter noe i direkte sollys. Det er også verdt å være klar over at nettbrettet ikke støtter full-HD. Kameraet tar dessuten kornete bilder og sliter særlig med å holde bildet klart i dårlige lysforhold.

Det er grei enighet blant testene om prestasjonene til nettbrettet. Det er et nettbrett som fungerer bra til hverdagsbruk selv om det naturligvis er enkelte begrensninger man må akseptere. Prisen er imidlertid såpass lav at flere, inkludert Laptopmag, Which? og Notebookcheck kommenterer at man får valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 211 x 124 x 8 mm
Vekt: 310 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1280 x 800 px, 189 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 MSM8917 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB & 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 69/100

Basert på 8 tester. Pris fra 4 289,-

Pris fra 4 289,-

Notebook Check (2017)

Lenovo’s Tab 4 8 is an affordable tablet that fails to stand out. Les saken

79
Laptop Mag (2017)

The Lenovo Tab 4 8 is a great value, offering a long battery life, decent performance and a bright display Les saken

75
Which? (2017)

A decent 8-inch tablet at a pleasing price Les saken (krever medlemskap)

69
CNET (2017)

The Lenovo Tab 4 is a solid small tablet that won’t break the bank. Les saken

67

Vis alle tester (+3)

PC Mag UK (2017)

The Lenovo Tab 4 8 is an affordable Android tablet with a long-lasting battery and decent performance for average multimedia use. Les saken

63
Lenovo Tab 4 8 Plus

69/100

Tab 4 8 Plus-modellen til Lenovo får plussen, ikke fra størrelsen, men fra innmaten. Dette er nettbrettet for dem som vil ha et enkelt nettbrett som enkelt løser de fleste oppgavene du måtte gir den.

Blant forbedringene fra lillebror Tab 4 8 er Plus utstyrt med en raskere prosessor, mer RAM, en skjerm som støtter full HD og fingeravtrykkleser. Man kan også merke seg at det her er USB-C tilkobling. Kameraene tar greie bilder, men du må se langt etter HDR om det er noe du ønsker.

Nettbrettet er utstyrt med hodetelefonutgang for dem som vil ha lyd på farten. Trusted Reviews peker på Tab 4 8 Plus som etterfølgeren til Nexus 7 og kaller den et bra valg for dem som vil ha et mindre nettbrett som presterer godt til prisen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 210 x 123 x 7 mm
Vekt: 300 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1920 x 1200 px, 283 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB eller 64
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 8 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 69/100

Basert på 8 tester. Pris fra 4 289,-

Pris fra 4 289,-

TechRadar (2017)

A premium mini tablet with power to spare Les saken

88
Good Housekeeping USA (2017)

Want a simple-to-use tablet that can be slipped into your bag and taken with you, without weighing you down? The Lenovo Tab 4 8 Plus is ideal. Les saken

80
Trusted Reviews (2018)

A solid small tablet at a fair price. Les saken

75
Which? (2017)

A fantastic choice for an 8-inch tablet Les saken (krever medlemskap)

73

Vis alle tester (+3)

Expert Reviews (2017)

A budget tablet with Dolby Atmos Les saken

50
PC World USA (2018)

A middling tablet is a poor Alexa speaker Les saken

50
HP Spectre X2 2017

67/100

Med et design tydelig inspirert av Surface Pro blir den naturlig nok sammenlignet med denne. Spectre x2 er imidlertid prismessig en del billigere enn konkurrenten. Den nye utgaven har også blitt utstyrt med en integrert skjermstøtte.

Hodetelefonutgang er på plass, men ellers er det lite tilkoblingsmuligheter å spore. Stylusen som følger med har imidlertid fått en liten løkke festet i maskinen til oppbevaring.

Tastaturet, som følger med, kobles enkelt til maskinen og imponerer hvert fall The Verge. Bakbelyste taster med bra skrivekomfort trekker også opp. Pekeplaten imponerer ikke like mye. Wired lar seg ·begeistre av både kvaliteten og lysstyrken til skjermen sammen med ytelsen til prisen.

Ytelsen på maskinen er ikke enorm og den kan få problemer om man arbeider med krevende programmer. Viftelyd kommenteres også på som et problem ettersom man ikke nødvendigvis er nødt å presse maskinen noe særlig før viften går for fullt.

Avhengig av bruken vil batteriet kunne holde gjennom en arbeidsdag. Uansett lader den 50 % på kun 30 minutter så man trenger ikke mye lading før man kan løpe videre. Med tanke på konkurrentene som Surface Pro er og blir er batteriet største ankepunktet.

Produktspesifikasjoner: (HP Spectre x2 12-C080no)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 207 x 293,9 x 7,7 mm
Vekt: 780 g
Skjerm: 12,3”, 15:10, 3000 x 2000 px, 293 PPI
Prosessor: Intel Core i5 7260U (2,2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: Opptil 8 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 67/100

Basert på 11 tester.

Wired USA (2017)

The Spectre x2 is the 2-in-1 to beat, across the board in performance, usability, and price. Les saken

89
DinSide (2017)

Meget godt alternativ til Microsoft Surface Pro Les saken

80
CNET (2017)

Classy 2-in-1 drops marks for battery, performance Les saken

76
Laptop Mag (2017)

The HP Spectre x2 is one of the sleekest 2-in-1s yet with an awesome display, comfy keyboard and improved hinge, but the battery life could be better. Les saken

75
PC World USA (2017)

It beats the Surface Pro on value, if not performance Les saken

75

Vis alle tester (+6)

TechRadar (2017)

The HP Spectre x2 is, no doubt, one of the best Windows tablets ever made. Les saken

75
PC Mag UK (2017)

HP Spectre x2 is a good, if not revolutionary, update to this line of 2-in-1 detachable-hybrid tablets. Les saken

63
The Verge (2017)

But right now, the Spectre x2 is no Surface killer. Les saken

61
Computerworld Danmark (2018)

HP Spectre x2 er en smuk og flot designet tablet-computer med en lækker profil på grund af den flotte kickstand. Les saken

60
Expert Reviews (2017)

HP’s glamourous 2-in-1 takes the fight to the Microsoft Surface Pro but misses the mark in a handful of key areas Les saken

50
Lenovo Yoga 530

67/100

Med designet på Lenovo Yoga 530 ser man at dette ikke er flaggskipet. Ytelsesmessig er det imidlertid ikke like merkbare kompromisser, selv om det meste er noen hakk ned fra toppmodellene.

Maskinen er ikke den letteste hybriden man finner, uten at den kan kalles direkte tung av den grunn. Batterilevetiden er ikke særlig imponerende og blant annet Tech Advisor lar seg skuffe. Maskinen holder ikke en hel arbeidsdag verken med tungt eller lett arbeid. Til gjengjeld lader den relativt raskt. Lenovo som normalt sett høster honnør for sine tastaturer, imponerer ikke med denne modellen.

Det er ikke en spille-PC, men yter godt nok til en del enklere spill, selv om dette selvfølgelig henger sammen med konfigurasjonen du går for. Hybriden er stille i bruk, og viftestøy kommer først under tung belastning. Den egner seg dermed godt i et kontorlandskap.

Produktspesifikasjoner: (Lenovo Yoga 530-14 81H9001FMX)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Home
Mål (hbd): 229 x 328 x 17 mm
Vekt: 1,6 kg
Skjerm: 14”, 16:9, 1920 x 1080 px, 157 PPI
Prosessor: AMD Ryzen 5 2500U (2 GHz)
RAM: 8 GB
Lagringsplass: 256 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, SDHC, SDXC Multi Media Card, Secure Digital
Kamera: Webkamera 0,92 megapiksel
Batteri: 8 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 67/100

Basert på 5 tester.

Notebook Check (2018)

The Lenovo Yoga 530-14IKB is an impressive device with some compromises. Les saken

84
Tech Advisor (2018)

Lenovo's Yoga 530 is a solid option if you're looking for a 2-in-1 convertible laptop. But this really comes down to what model you buy. Les saken

63
Expert Reviews (2018)

It’s not half bad, but it’s no gaming machine Les saken

50
Amazon Fire HD 8

66/100

Vi har samlet Fire 8 HD modellen fra 2017 og 2018 samme her ettersom forskjellene er minimale. 2018-utgaven kan aktivere Alexa uten å måtte trykke på noe i tillegg til et bedre frontkamera. Batterilevetiden på modellen fra 2017 er til gjengjeld bedre. Vurder derfor hva som veier tyngst for deg. Det skiller ifølge Laptopmag ca. 2 timer mellom modellene i batterilevetid.

Nettbrettene er utstyrt med hodetelefonutgang og minnekortstøtte. Sett bort i fra en noe svak lyd fra høyttalerne er det et bra nettbrett til å se filmer og serier på farten.

Amazon nettbrett baseres på Android, men man får ikke tilgang til Play Store og det enorme app-utvalget der. Kjøper man et nettbrett fra Amazon blir alt lagt opp til at du skal gå gjennom deres ulike tjenester uansett hva du er ute etter.

Med tanke på prisen får man valuta for pengene, men man må akseptere premissene Amazon setter.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 214 x 128 x 9,7 mm
Vekt: 396 g
Skjerm: 7”, 16:10, 1280 x 800 px, 224 PPI
Prosessor: MediaTek MT8163 (1,3 GHz)
RAM: 1,5 GB
Lagringsplass: 16 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: ca. 12 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 66/100

Basert på 22 tester. Pris fra 1 406,-

Pris fra 1 406,-

Expert Reviews (2018)

More features for the same money, the new Amazon Fire HD 8 remains a top budget buy Les saken

100
Stuff UK (2018)

The Fire is still a very hot prospect, especially at this price Les saken

100
Pocket-lint (2018)

Hitting that 8-inch sweet spot Les saken

88
Notebook Check (2017)

decent quality and feel Les saken

81
CNET (2018)

Small upgrades sweeten the deal just a bit Les saken

79

Vis alle tester (+17)

Wired UK (2018)

the best cheap tablet just got smarter Les saken

78
Good Housekeeping UK (2018)

A great value for money tablet that copes well when you're watching TV shows, playing music and being used as an e-reader. Les saken

78
Trusted Reviews (2018)

The best sub-£100 tablet, as long as you can stomach the heavy-handed Amazon software. Les saken

75
Laptop Mag (2018)

The Amazon Fire HD 8 is an affordable 8-inch media tablet with good Alexa integration and improved camera quality. Les saken

75
Tech Advisor (2018)

affordable, well built and plays back video to an exceptionally high standard. Les saken

75
The Guardian UK (2018)

Refreshed 8in tablet is hard to beat on price, comes with improved Alexa and new Show Mode excels Les saken

75
The Inquirer (2018)

It's is barely different to the 2017 model, but it now does a passable impression of an Echo Show Les saken

75
Tech Advisor (2018)

The Fire HD 8 is the best budget tablet if you want to spend less than £100 on a tablet that streams Amazon Prime Video and Netflix. There is no better option. Les saken

75
Alphr (2018)

Amazon's Fire HD 8 continues the firm's long-standing budget tablet dominance Les saken

75
63
PC Mag UK (2018)

Amazon's latest Fire HD 8 tablet is a great value for media consumption, as long as you can live without access to Google Play. Les saken

63
Lenovo Tab 4 10

66/100

Den minste av de to store modellene i Tab 4-serien til Lenovo er et bra alternativ for dem som vil ha en relativt stor skjerm til en rimelig penge og ikke krever for mye av nettbrettet sitt.

Utstyrt med samme prosessor og skjermoppløsning som Tab 4 8. Skjermen er noe lyssvak og den har ikke lyssensor.

Krevende spilling klarer den ikke, men daglige bruk med lett multitasking takler den lett. Batteritiden er såpass god at den er et godt alternativ for lengre turer.

Grei ytelse til en tilsvarende grei pris gjør dette nettbrettet til et fint alternativ om man ønsker seg et nettbrett til enkel underholdning, men flere tester kommenterer på at det finnes bedre alternativer.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 170 x 8 mm
Vekt: 505 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1280 x 800 px, 149 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 APQ8017 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 eller 32 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 66/100

Basert på 8 tester. Pris fra 1 475,-

Pris fra 1 475,-

Notebook Check (2017)

With the Tab 4 10, Lenovo brings an affordable tablet to the market which is able to keep up with the other similarly priced tablets. Les saken

79
Laptop Mag (2017)

With all-day endurance, solid performance and the latest Android OS, the Tab 4 is a great value for a 10-inch tablet. Les saken

75
CNET (2017)

A big bargain tablet with excellent battery life Les saken

70
Which? (2017)

A large tablet at a modest price Les saken (krever medlemskap)

65

Vis alle tester (+3)

NotebookReview (2017)

The Lenovo Tab4’s hardware is great, and the performance is acceptable for light duty, but a longer battery life would have been nice. Les saken

63
PC Mag UK (2017)

Lenovo's Tab 4 10 tablet offers great battery life, but its display quality is behind the times. Les saken

50
Huawei Mediapad T3 10

66/100

I følge Computerbild er MediaPad T3 10 et vellaget nettbrettet fra Huawei. Mangel på fingeravtrykkleser og full HD trekker imidlertid ned dette inntrykket.

Batterilevetiden er relativt bra, men ikke best i blant nettbrett i størrelsen. Ettersom den mangler hurtiglading er den heller ikke den raskeste på å fylle batteriet etter bruk.

Prosessoren er sterk til prissjiktet selv om den ikke takler krevende spill. Kameraene er heller ikke bedre enn middelmådige noe som gjør at det er ikke velegnet til fotografering.Til tross for at skjermen er noe lyssvak er den høyoppløst og gir et skarpt bilde i bruk.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 159 x 229 x 8 mm
Vekt: 460 g
Skjerm: 9,6”, 16:10, 1280 x 800 px, 157 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4800 mAh - 6 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 66/100

Basert på 8 tester. Pris fra 1 290,-

Pris fra 1 290,-

Acer Chromebook Spin 11

64/100

Acer Chromebook 11 er en typisk Chromebook som fungerer godt til enkelte oppgaver. Acer har utstyrt denne modellen med en lavoppløst skjerm og middelmådig maskinvare. Tastaturet trekker imidlertid opp. Stylus er inkludert, men det mangler et sted å oppbevare den slik at den er lett å miste. Chrome OS er fortsatt ikke optimalisert for bruk til nettbrett og Android er ikke knirkefritt sammensmeltet i programvaren.

Både TechRadar og LaptopMag kritiserer maskinen for skuffende batterilevetid, men PCMag hevder den enkelt holder hele dagen på lesesalen eller kontoret. Multitasking og mange programmer kjørende parallelt blir vanskelig da maskinen har begrenset ytelse.

Skjermen imponerer ingen, men den gjør en grei jobb til både kontoroppgaver og binging av serier. Svartnivå og kontrast er imidlertid dårlig, så noe multimediesenter er det ikke.

Acer Chromebook 11 er med andre ord en klassisk Chromebook, med alt hva det innebærer av minus og pluss.

Produktspesifikasjoner: (Acer Chromebook Spin 11 CP311-1H)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 297 x 205,7 x 20,8 mm
Vekt: 1,19 kg
Skjerm: 11,6”, 16:9, 1366 x 768 px, 135 PPI
Prosessor: Intel Celeron N3350 (1,1 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: Webkamera - 0,92 megapiksler
Batteri: 10 timer
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 64/100

Basert på 6 tester. Pris fra 4 880,-

Pris fra 4 880,-

Pocket-lint (2017)

The Acer Chromebook 11 is as good as Chromebooks get. Indeed, it's good enough to consider it over an Android 2-in-1 or even low-end Windows laptop. Les saken

88
PC Mag UK (2017)

Editors' choice Les saken

75
TechRadar (2018)

If you’re looking for a cheap laptop for school, and you don’t need frivolous features and a high resolution display, the Acer Chromebook Spin 11 is a great device. Les saken

75
Laptop Mag (2018)

The Acer Chromebook Spin 11 CP311 packs solid hardware into a compact design, but it isn't a comfortably designed 2-in-1 laptop. Les saken

50
Trusted Reviews (2018)

A 2-in-1 Chrome OS laptop and tablet that comes with the standard strengths and weaknesses a Chromebook offers. Les saken

50

Vis alle tester (+1)

Digital Trends (2018)

Acer’s Chromebook Spin 11 is inexpensive, but poor performance holds it back. Les saken

44
Amazon Fire 7 2017

62/100

Med støtte for både 2,4 og 5 GHz WiFi, oppdatert innmat og ikke minst støtte for Alexa, er Fire 7 fra Amazon til prisen et meget godt alternativ om man er ute etter et lite og billig nettbrett. Det er ikke det raskeste eller beste, men med tanke på valuta for pengene er det blant det beste man kan finne.

Skjermen er nettbrettets akilleshæl da det ikke er HD oppløsning. Man må da ta til takke med SD-kvalitet. Ifølge Alphr er det forøvrig den dårligste skjermen Amazon har puttet i et produkt, uten at det gjør den håpløs. Lyden er dessuten svak og skuffende mens ytelsen på nettbrettet beskrives som middelmådig. Kamerakvaliteten er heller ikke noe å skryte av.

Noe nettbrettet får skryt for er de gode mulighetene for foreldrekontroll. Prisen og kontrollen over hva som er på maskinen gjør at det egner seg godt til å være et barns første nettbrett. Alternativt er det den billigste inngangsbilletten til Amazons økosystem, noe som kombinert med størrelsen og at det er utstyrt med hodetelefonutgang og minnekort gjør det egnet som en videospiller på reise. Går man opp i pris finnes det imidlertid bedre alternativer som gjerne også er utstyrt med HD-skjerm.

Produktspesifikasjoner: (2017 utgaven)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Fire OS
Mål (hbd): 192 x 115 x 9,6 mm
Vekt: 295 g
Skjerm: 7”, 16:10, 1024 x 600 px, 171 PPI
Prosessor: Mediatek MT8127 (1,3 GHz)
RAM: 1 GB
Lagringsplass: 8 GB eMMC
Ekstern lagring: Ja, microSD
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 0,3 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 2980 mAh - ca. 8 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 62/100

Basert på 18 tester.

Notebook Check (2017)

only suffice for the most modest users. Les saken

77
Pocket-lint (2017)

The best affordable tablet Les saken

75
Alphr (2018)

one of a kind Les saken

75
Stuff UK (2017)

Cheap as chips and at this price almost as tasty Les saken

75
Tech Advisor (2018)

It’s a shame that the processor and cameras haven’t been upgraded, but the low price makes it hard to complain. Les saken

75

Vis alle tester (+13)

PC Mag UK (2018)

Fantastic price. Les saken

75
Expert Reviews (2018)

The bargain Alexa tablet Les saken

75
What Hi-Fi? (2017)

One of the best tablets out there for those on a tight budget Les saken

75
The Guardian UK (2017)

still a lot of tablet for just £50 Les saken

75
63
TechRadar (2018)

Amazon’s cheap tablet still makes us fairly cheerful Les saken

50
Wired USA (2017)

Amazon's most affordable device begs the question: when is a cheap tablet too cheap? Les saken

44
CNET (2017)

Small improvements make Amazon's budget tablet a better bargain Les saken

28
Remarkable

60/100

ReMarkable er kort sagt en digital notatbok med e-ink skjerm, og er derfor ikke en 2-i-1 eller et nettbrett på lik linje med de andre i denne testen. Vi velger imidlertid å ta den med ettersom det for mange kan være et vel så godt alternativ til studiehverdagen eller kontorjobben.

Remarkable er et forsøk på å digitalisere notatblokka og det er hverken bakbelyst skjerm eller en glansfull glasskjerm, noe som begge bidrar til å forsterke følelsen av at dette er et produkt utenom det vanlige. Selv om operativsystemet er enkelt, er dette med på å oppnå hva reMarkable skryter på seg at de gjør, holder distraksjonene nede. Man kan sortere og holde orden i notatene på en ryddig måte.

Blant annet Tek lar seg imponere av den gode skrivefølelsen brettet gir, og kommenterer at det er det nærmeste faktisk papir de har vært borti. Skrivingen gjøres med en spesiallaget stylus utstyrt med unike tupper. Disse blir slitt og må byttes.

E-ink skjermen gjør den dessuten velegnet til å lese på og den kan enkelt brukes som e-bok leser. Dessverre er det noen kompatibilitetsproblemer som drar ned inntrykket en del. Som en forlengelse av lesebrett-funksjonen dukker det opp et annet problemområde. Noterer man på dokumenter for å deretter flytte dokumentet over til PCen blir formateringen endret og notater og markeringene vises samme sted som på selve nettbrettet. Programvareproblemer som dette kan dog forbedres, men flere tester kritiserer at dette ikke er ordnet.

Skjermen er utsatt for såkalt ghosting som betyr at forrige skjermbilde noe igjen. Flere kommenterer også på treg navigering.

Med tanke på den høye prisen er nettbrettet utstyrt med relativt få funksjoner. Vurderingene Tek.no gjør seg, får også gjenklang hos de fleste andre som har testet maskinen. Uslåelig papiraktig følelse, men alt for dyr og med mye funksjonelle mangler.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Codex (Linux basert)
Mål (hbd): 256 x 177 x 6,7 mm
Vekt: 350 g
Skjerm: 10,3”, 1872 x 1404 px, 226 PPI
Prosessor: ARM A9 CPU (1 GHz)
RAM: 512 MB
Lagringsplass: 8 GB eMMC
Ekstern lagring: Nei
Kamera: Nei
Batteri: 3000 mAh
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 60/100

Basert på 7 tester. Pris fra 4 490,-

Pris fra 4 490,-

Trusted Reviews (2017)

Genuine paper-like writing experience Les saken

75
Laptop Mag (2017)

The reMarkable tablet lives up to its name, with the best pen experience we've had, but it's expensive and doesn't serve as a regular tablet. Les saken

75
Stuff UK (2018)

The digital paper tab that you'd happily scrap your sketchbook for Les saken

75
Tek.no (2017)

Topp til skribling, men ellers vet vi ikke helt om dette er verdt prisen Les saken

67
TechRadar (2017)

The sketchpad gets an e-ink makeover, but needs some polish Les saken

63

Vis alle tester (+2)

Digital Trends (2017)

The ReMarkable tablet’s next-gen screen feels suprisingly like paper, but the tablet’s bugs, missing features, and price tag make it a little less remarkable. Les saken

33
Wired USA (2017)

Can a distraction-free e-Ink slate save us from our cluttered digital lives? Les saken

33
Acer Switch 7

59/100

Acer Switch 7 er et hybrid med en x-faktor: det kan game. Det er en solid bygget maskin med god ytelse på multitasking og produktive oppgaver. På letter gaming er den også godkjent. I tillegg er den utstyrt med en veldig god skjerm.

Den kritiseres for et skuffende batteri, en vanskelig skjermstøtte og en middelmådig stylus. Det er heller ikke samme premium-følelse som man får med enkelte konkurrenter. Grafikkortet åpner dog for muligheter de fleste i segmentet ikke kan skryte på seg.

Til tross for enkelte innvendinger mener Techspot at man får valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner: (Acer Switch SW713-51GNP)
Type: 2-i-1
Operativsystem: Windows 10 Pro
Mål (hbd): 229,7 x 329,4 x 9,9 mm
Vekt: 1180 g
Skjerm: 13,5”, 15:10, 2256 x 1504 px, 192 PPI
Prosessor: Intel Core i7 8550U (1,8 GHz)
RAM: 16 GB
Lagringsplass: 512 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4870 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 59/100

Basert på 3 tester.

TechSpot (2018)

If you really want the excellent performance in this sort of tablet form factor, this is the best choice. Les saken

70
Digital Trends (2018)

The Acer Switch 7 Black Edition is the muscle car of tablet 2-in-1s Les saken

56
Huawei Mediapad T3 7

56/100

Testene lar seg ikke begeistre over dette lille nettbrettet fra Huawei. Den trege prosessoren og den dårlige lyden gjør at de kommenterer at dette er et billig nettbrett som også føles som et billig nettbrett.

Verken skjermen eller batteritiden er spesielt imponerende, men britiske Which? kommenterer at med tanke på prisen er batterilevetiden godkjent.

Nettbrettet er imidlertid lett å bruke og fungerer til enklere oppgaver. Størrelsen gjør også at det er enkelt å ta med seg. Prisen gjør også at det kan være et alternativ for dem som vil ha nettbrett men ikke krever mye ytelse av det.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 6.0 (Marshmallow)
Mål (hbd): 179 x 103 x 8 mm
Vekt: 250 g
Skjerm: 7”, 16:9, 1024 x 600 px, 170 PPI
Prosessor: MediaTek MT8127 (1,3 GHz)
RAM: 1 GB
Lagringsplass: 16 GB
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 2 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 3100 mAh - 12 timer
Lanseringsår: 2017

Totalscore: 56/100

Basert på 2 tester. Pris fra 799,-

Pris fra 799,-

Acer Chromebook Tab 10

47/100

Acer Chromebook Tab 10 er det første nettbrettet utstyrt med Chrome OS. Dessverre for Acer skinner det fortsatt gjennom at Chrome OS ikke optimalisert for nettbrett ennå.

Chrome OS er imidlertid utstyrt med et greit utvalg av utdanningsrelaterte programmer. Dette i kombinasjon med at stylusen som følger med og bra grafikkytelse gjør den velegnet studenter. Mangel av tastatur underminerer imidlertid dette.

Høyttalerne er svake og den generelle ytelsen er under middels. Kombinert med kort batterilevetid og dårlige kameraer er det klare begrensninger med nettbrettet.

Produktspesifikasjoner: (Acer Chromebook Tab 10 D651N 32GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 172 x 238 x 10 mm
Vekt: 550 g
Skjerm: 9,7”, 16:9, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4500 mAh
Lanseringsår: 2018

Totalscore: 47/100

Basert på 4 tester. Pris fra 2 490,-

Pris fra 2 490,-

Laptop Mag (2018)

The Acer Chromebook Tab 10 is great for education and light gaming, but it has poor battery life and performance. Les saken

50
PC Mag UK (2018)

A tablet running Chrome OS instead of Android is mostly useful for school IT departments. Les saken

50
Expert Reviews (2018)

The first Chrome OS tablet is no iPad killer Les saken

50
Trusted Reviews (2018)

An underwhelming student-centric tablet that doesn’t meet expectations. Les saken

38
#nettbrett #apple #ipad #ipadpro #samsung #galaxy #tab #huawei #mediapad #pro #lenovo #hybrid #2-i-1 #yoga #miix #asus #zenpad #zenbook #flip #chromebook

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn