Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #tab

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

12 treff

Kan et nettbrett erstatte PCen din?

Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipadpro #samsung #galaxy #tab #huawei #mediapad #pro #lenovo #hybrid #2-i-1 #yoga #miix #asus #zenpad #zenbook #flip #chromebook

Samsung Galaxy Tab S7

Samsung Galaxy Tab S7, og den litt større Tab S7 Plus, tar opp kampen mot iPad Pro. Plussversjonen har en fantastisk 12,4 tommer AMOLED skjerm med oppløsning på 2800x1752, mens den mindre versjonen har en LCD-skjerm med oppløsning på 2560x1600. Fargene er sterke og dynamiske, med et høyt detaljnivå, mener Tech Advisor. Brettene er noe smalere enn iPad Pro, og også lettere. Dette gjør imidlertid ikke at brettet føles billig, snarere tvert imot, ifølge Techradar. De skryter av kvaliteten og trekker fram metallet på siden av brettet. Det samme gjør Tech Advisor, som mener den skriker kvalitet så snart den er ute av esken.

Tab S7 og S7 Plus kjører Qualcomm Snapdragon 865 Plus, altså den raskeste prosessoren tilgjengelig for Android-plattformen. Du får med S Pen på kjøpet, og den snapper på plass ved hjelp av magnetisme på baksiden av brettet, der den også lades trådløst. Techradar bemerker at magneten ikke er kjempesterk, og det faktum at når pennen er på baksiden, er det lett å miste den fordi man glemmer at den er der. Tech Advisor mener også at plasseringen er rar og irriterende.

Samsung taper terreng mot Apple når det gjelder apputvikling for nettbrett: Android-utviklere virker ikke å være like interessert i å lage apper spesielt for nettbrett, og resultatet er at de fleste appene ser ut som utstrakte versjoner av mobilappene, ifølge Techradar.

Brettene har fire høyttalere som låter ganske bra for å se på filmer eller spille, men Techradar mener Apple er bedre på dette området. Frontkameraet er på 8MP og sitter på toppen av skjermen i landskapsmodus, noe som er egnet for videosamtaler. På baksiden er det et to-kamera-oppsett, med et hovedkamera på 13 MP, og et 5MP ultravidvinkel.

Brettene finnes i tre farger – Mystic Black, Mystic Silver og Mystic Bronze. Du har valget mellom 138 GB og 256 GB, og dersom det ikke holder kan du bruke et microSD-kort med opptil 1 TB.

Spesifikasjoner (plussversjonen):
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 11
Mål (hbd): 185 x 285 x 5.7 mm
Vekt: 575 g
Skjerm: 12,4”, 16:10, 2800 x 1752 px, 266 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 865+
RAM: 6 GB
Lagringsplass: 138GB eller 256GB
Minnekort: Ja
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteritid: 14 timer
Lanseringsår: 2020

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S4

Samsungs ferskeste flaggskip Galaxy Tab S4 er utstyrt med Samsungs nye "DeX modus", som ligner mer på et tradisjonelt skrivebord man kjenner fra dataverdenen. Den er ment å være et nettbrett å arbeide på, og er i så måte en direkte konkurrent til iPad Pro. Kritikerne lar seg imidlertid ikke begeistre noe særlig. Modellen kritiseres særlig for å være overpriset, utstyrt med middelmådig tastatur og ha lite responsiv berøringsskjerm i “Dex-modus”. At man heller ikke har en touchpad i tastaturet forverrer det sistnevnte punktet. S-pen følger med, men oppbevaringsløsningen til den er lite gjennomtenkt.

Nettbrettets største ankepunkt virker å være at det havner på halvdistanse med tanke på hvilket segment det ønsker å være i. Ikke like god som hverken Apples iPad Pro eller Windows 2-i-1-løsninger, men priset relativt likt. Det imidlertid generelt enighet om at dette er det beste alternativet om man ønsker et Android-nettbrett å jobbe på.

Til underholdning er Tab S4 også velegnet. Er dette hovedformålet med nettbrettet så vil imidlertid prisen fort være i overkant. SuperAMOLED-skjermen er klar, god og lyssterk. Lyd&Bilde hevder også at den er bedre egnet til filmtitting enn iPad.

Som med forgjengeren har Samsung droppet fingeravtrykkleseren til fordel for iris-skanner, som dessverre ikke fungerer like smertefritt. Kameraene tar kurante bilder, men snur ingen hoder, og Samsung leverer bedre kamera på telefonene sine enn i dette nettbrettet ifølge Notebookcheck.

Batteritiden imponerer heller ikke, men den holder lenge om man kun ser film på den.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 249 x 164 x 7 mm
Vekt: 482 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 2560 x 1600 px, 287,51 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835 (2,35 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 64 GB (50,7 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 8 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab S3

Samsungs toppmodell fra 2017 imponerte flere ved lansering og er fortsatt et bra alternativ, særlig om man vil ha et nettbrett med Android.

S-Pen følger med, og det er i tillegg støtte for eksternt tastatur for å gjøre nettbrettet mer egnet til produktivitet. Videre er den utstyrt med fingeravtrykkleser, men den mangler støtte for NFC.

Bildene man tar med nettbrettet blir ok, men med datert teknologi er det ikke overraskende at man finner bedre kameraer.

Det er uenighet blant testene omkring batteritiden. Notebookchecker kommenterer at den har blitt forbedret siden Samsung Galaxy Tab 2, men Alphr på sin side er skuffet over at den har tapt seg sammenlignet med forgjengeren.

Ettersom skjermen er lys og støtter HDR egner S3 seg dermed godt til å se filmer og serier. Tek.no slår til og med fast at det er “En skjerm hinsides alt vi har sett i nettbrett tidligere”.

Enighet om at ved lansering var dette det beste Android-nettbrettet man kunne få tak i. Prisen veid opp mot begrensningene med Android er imidlertid et ankepunkt hos de fleste kildene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 237 x 169 x 6 mm
Vekt: 434 g
Skjerm: 9,7”, 4:3, 2048 x 1526 px, 264 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 (1,6 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB (23,1 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 13 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 6000 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab Active 2

Med Samsung Galaxy Tab Active 2 har Samsung lansert versjon to av nettbrettet sitt som er myntet på røffere enn normal bruk og som skal tåle litt bank. Med IP68-sertifisering (den høyeste IP-sertifiseringen) er Tab Active 2 bedre rustet enn de fleste mot støv og vann.

Med på kjøpet får man samsungs S-Pen som har en oppbevaringslomme i beskyttelsesdekselet.

Batteriet er midt på treet, men det er litt uenighet mellom kildene hvorvidt det er bra nok eller ikke.

Det er en del ulike meninger blant testene om Active 2 er et bra nettbrett eller ikke. Innmaten er svak, den er i overkant dyr og skjermen er middelmådig. Samlet sett kan man imidlertid konkludere med at det er et bra nettbrett om man bruker det rett. Det er et robust nettbrett og skjermen kan brukes også med hansker eller våte fingre. Dette er ikke et underholdningsapparat, men et nettbrett myntet på dem som har behov for smarte løsninger på farten, og gjerne i røffere forhold enn på kontoret. Det at den tåler røff behandling og er utstyrt med den gode S-pennen gjør at nettbrettet egner seg godt til arbeidsplasser eller camping-turer, men ta gjerne med et ekstra batteri(det kan byttes) om du vil være sikker på at maskinen skal holde gjennom dagen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.1 (Nougat)
Mål (hbd): 133 x 238 x 13 mm
Vekt: 512 g
Skjerm: 8”, 16:10, 800 x 1280 px, 189 PPI
Prosessor: Samsung Exynos 7870 Octa (1,6 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB (9,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4450 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Samsung Galaxy Tab A 10.5

Samsung Galaxy Tab A 10.5 ble lansert samme dag som storebror Galaxy Tab S4. Foruten skjerm- og batteristørrelse er det imidlertid lite likhetstrekk å finne da storebror S4 er et hakk over Tab A på de fleste områder. Tab A er for eksempel utstyrt med en skjerm med lavere oppløsning og har ikke like mye arbeidsminne å jobbe med som storebror.

Kameraene er helt kurante, men bilder blir litt utvasket med bare middels godt detaljnivå. Sammenligner man for eksempel med en god kameratelefon vil man fort bli skuffet da disse ligger et stykke foran.

Tab A kan ikke skryte på seg noe fingeravtrykkleser, men er i stedet utstyrt med ansiktsgjenkjenning.

Selv om skjermen ikke er helt i toppsjiktet er den god og lyssterk i bruk. Tenker man å bruke nettbrettet til spilling, må man imidlertid være inneforstått med at man ikke kan spille med de høyeste innstillingene på alle spill.

Man kan oppleve noe hakking under tung bruk, men ikke så mye at det blir plagsomt. Modellen får også kritikk for å mangle støtte for stylus.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem (OS): Android 8.1 (Oreo)
Mål (hbd): 260 x 161 x 8 mm
Vekt: 531 g
Skjerm: 10,5”, 16:10, 1920 x 1200 px, 216 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 450 (1,8 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 32 GB (22,5 GB ledig)
Minnekort: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7300 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #samsung #galaxy #tab

Lenovo Tab 4 8 Plus

Tab 4 8 Plus-modellen til Lenovo får plussen, ikke fra størrelsen, men fra innmaten. Dette er nettbrettet for dem som vil ha et enkelt nettbrett som enkelt løser de fleste oppgavene du måtte gir den.

Blant forbedringene fra lillebror Tab 4 8 er Plus utstyrt med en raskere prosessor, mer RAM, en skjerm som støtter full HD og fingeravtrykkleser. Man kan også merke seg at det her er USB-C tilkobling. Kameraene tar greie bilder, men du må se langt etter HDR om det er noe du ønsker.

Nettbrettet er utstyrt med hodetelefonutgang for dem som vil ha lyd på farten. Trusted Reviews peker på Tab 4 8 Plus som etterfølgeren til Nexus 7 og kaller den et bra valg for dem som vil ha et mindre nettbrett som presterer godt til prisen.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 210 x 123 x 7 mm
Vekt: 300 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1920 x 1200 px, 283 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 3 GB
Lagringsplass: 16 GB eller 64
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 8 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 8

Lenovo Tab 4 8 er et rimelig nettbrett med god ytelse og batterilevetid. Dermed passer det bra til normal mediebruk ifølge PCmag.

Hodetelefonutgang er på plass sammen med en inngang til microSD om man trenger mer lagringsplass. Den er også utstyrt med Bluetooth for dem som vil utnytte det. Lydkvaliteten er ikke den beste, men høyttalerne gjør en godkjent jobb. Skjermen er både lyssterk og relativt skarp selv om den sliter noe i direkte sollys. Det er også verdt å være klar over at nettbrettet ikke støtter full-HD. Kameraet tar dessuten kornete bilder og sliter særlig med å holde bildet klart i dårlige lysforhold.

Det er grei enighet blant testene om prestasjonene til nettbrettet. Det er et nettbrett som fungerer bra til hverdagsbruk selv om det naturligvis er enkelte begrensninger man må akseptere. Prisen er imidlertid såpass lav at flere, inkludert Laptopmag, Which? og Notebookcheck kommenterer at man får valuta for pengene.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 211 x 124 x 8 mm
Vekt: 310 g
Skjerm: 8”, 16:10, 1280 x 800 px, 189 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 MSM8917 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 GB & 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4850 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 10 Plus

Toppmodellen i Tab 4-serien til Lenovo får skryt for å være godt egnet til å se filmer og serier på, men angående batterilevetiden er det uenighet blant testene. Blant innvendingene mot nettbrettet er antallet kompromisser som skinner gjennom. Blant annet materialvalg, merkelig plassering av fysiske knapper og skuffende batteri bidrar til dette. Samtidig konstateres det at nettbrettet er godt egnet for de aller fleste formål man kan ønske seg av et nettbrett.

Skjermen er relativt lyssterk og skarp selv om LCD-skjermen ikke når helt nivået til modeller utstyrt med f.eks. LED. Dessuten sliter den også noe med gjenskinn. Mulighet til å se video i HD er imidlertid et pluss. Den er utstyrt med både hodetelefonutgang og fingeravtrykkleser. Kameraene tar også midt på treet bilder, men har man en god telefon tar nok denne hakket bedre bilder.

Det er uenighet omkring hvorvidt batteritiden er skuffende eller imponerende. Pocketlint lar seg skuffe, men GoodHouseKeeping og Which? lar seg imponere. Andre poengterer at den er god, men ikke imponerende. At det å lade opp batteriet tar lang tid er det imidlertid enighet om.

Tab 4 10 Plus er et produkt i mellomsjiktet som ikke er blant de beste, men som til gjengjeld gir deg mer kraft og muligheter enn de billigste til en fortsatt rimelig pris.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 173 x 7 mm
Vekt: 475 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1920 x 1200 px, 224 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 (2 GHz)
RAM: 4 GB
Lagringsplass: 16, 32 eller 64 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 8 megapiksler (hovedkamera) og 5 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 13 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Lenovo Tab 4 10

Den minste av de to store modellene i Tab 4-serien til Lenovo er et bra alternativ for dem som vil ha en relativt stor skjerm til en rimelig penge og ikke krever for mye av nettbrettet sitt.

Utstyrt med samme prosessor og skjermoppløsning som Tab 4 8. Skjermen er noe lyssvak og den har ikke lyssensor.

Krevende spilling klarer den ikke, men daglige bruk med lett multitasking takler den lett. Batteritiden er såpass god at den er et godt alternativ for lengre turer.

Grei ytelse til en tilsvarende grei pris gjør dette nettbrettet til et fint alternativ om man ønsker seg et nettbrett til enkel underholdning, men flere tester kommenterer på at det finnes bedre alternativer.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
Mål (hbd): 247 x 170 x 8 mm
Vekt: 505 g
Skjerm: 10,1”, 16:10, 1280 x 800 px, 149 PPI
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 425 APQ8017 (1,4 GHz)
RAM: 2 GB
Lagringsplass: 16 eller 32 GB
Ekstern lagring: Ja, microSD, microSDHC, microSDXC
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 7000 mAh - 10 timer
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #lenovo #tab

Acer Chromebook Tab 10

Acer Chromebook Tab 10 er det første nettbrettet utstyrt med Chrome OS. Dessverre for Acer skinner det fortsatt gjennom at Chrome OS ikke optimalisert for nettbrett ennå.

Chrome OS er imidlertid utstyrt med et greit utvalg av utdanningsrelaterte programmer. Dette i kombinasjon med at stylusen som følger med og bra grafikkytelse gjør den velegnet studenter. Mangel av tastatur underminerer imidlertid dette.

Høyttalerne er svake og den generelle ytelsen er under middels. Kombinert med kort batterilevetid og dårlige kameraer er det klare begrensninger med nettbrettet.

Produktspesifikasjoner: (Acer Chromebook Tab 10 D651N 32GB)
Type: Nettbrett
Operativsystem: Chrome OS
Mål (hbd): 172 x 238 x 10 mm
Vekt: 550 g
Skjerm: 9,7”, 16:9, 2048 x 1536 px, 264 PPI
Prosessor: RAM: 4 GB
Lagringsplass: 32 GB SSD
Ekstern lagring: Ja, microSDHC, microSDXC, microSD
Kamera: 5 megapiksler (hovedkamera) og 2 megapiksler (frontkamera)
Batteri: 4500 mAh
Lanseringsår: 2018

Les saken

#nettbrett #chromebook #acer #tab