Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #virtual-reality

Populære emneknagger: #ipad #air #apple #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface

17 treff

Stor forskjell i kvaliteten på VR-briller

VR-headset kan ta deg inn i en virtuell virkelighet og gi deg helt nye opplevelser. Her har VR-brillene fått en samlet score basert på forbrukertester fra Norge og utlandet.

Les saken

#virtual-reality #vr #samsung #gear-vr #oculus #oculus-rift #htc #homido #proteus-vr-labs #freefly #clas-ohlson #google #carl-zeiss #merge-labs #playstation #lg

Zeiss VR One Plus

Zeiss VR One Plus er VR-briller for alle typer mobiler, og de er komfortable selv hvis du bruker briller under. Optikk, bilde- og byggekvaliteten er god. VR-brillene mangler foreløpig håndkontroller, og det er heller ikke kontrollknapper på brillene. Noen savner også bedre innhold og mener prisen er for høy.

Les saken

#virtual-reality #vr #carl-zeiss

Zeiss VR One

Zeiss VR One er svært solide, forholdsvis komfortable og har fantastiske linser. De er kompatible med både iOS og Android, men fungerer kun sammen med telefoner med størrelse mellom 4.7" og 5.2". Mange trekker for prisen og at de tilbyr få apper og funksjoner.

Les saken

#virtual-reality #vr #carl-zeiss

Samsung Gear VR Innovator Edition (for Galaxy S6)

Samsung Gear VR Innovator Edition fungerer kun på Samsung, og er spesielt tilpasset S6 og S6 Edge. Har du en Samsung-telefon fra før, sies Gear VR å være morsom og forholdsvis billig underholdning.

Les saken

#virtual-reality #vr #samsung #gear-vr

Samsung Gear VR (2017)

Samsung Gear VR (2017) er VR-briller for mobiler, som kun passer Samsung Galaxy. Har du en Galaxy fra før, skal Gear VR være en forholdsvis billig investering som gjør opplevelsen av telefonen mye bedre. De fleste kildene er fornøyde med app-biblioteket, men noen venter på mer innhold. Den nye håndkontrollen av året er svært velkommen og enkel i bruk. VR-brillene oppleves som komfortable å ha på seg, og de får pluss for at de er helt trådløse. Trekkes for at de mangler bevegelsessensor, og bildeoppløsningen kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Roomscale: Nei
Håndkontroll: Ja
Batteri håndkontroll: 2 x AAA-batterier, batteritid opptil 80 timer
Linse: 101˚ / 62mm (fixed) / 10mm. Field of view (FOV) / Interpupilary distance (IPD) / Eye relief
Sensor: Gyro sensor / Proximity sensor
Kompatibel med: Samsung Galaxy Note8, S8, S8+, S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 og S6 edge
Tilkobling: Bluetooth, USB Type-C & Micro USB (telefontilkobling) + USB Type-C for power connection, OTG USB memory, 3rd-party controller
Dimensjoner (l x b x h): 207.1 x 120.7 x 98.6 mm
Vekt: 345 g
Dimensjoner håndkontroll (l x b x h): 48.1 x 38.2 x 108.1 mm
Vekt håndkontroll: 64.3 g

Les saken

#virtual-reality #vr #samsung #gear-vr

PlayStation VR

PlayStation VR (PSVR) er hovedsaklig laget for gaming og PlayStation-eiere, med lavere oppløsning enn Vive og Rift, men flere melder om at filmer også vises fint med PSVR. Den får poeng for gode apper og spillutvalg, samt at den er svært behagelig å ha på seg, også hvis du bruker briller. Får pluss for forholdsvis rimelig pris og god brukervennlighet. PlayStation Aim Controllers og Move Motion Controllers kan kjøpes i tillegg, men bevegelsessporingen er ikke like god som for HTC Vive og Oculus Rift. PlayStation Camera er ekstra tilbehør som skal sørge for roomscale, men dette fungerer ikke godt nok.

Les saken

#virtual-reality #vr #playstation

Oculus Rift

Oculus Rift har innebygde hodetelefoner med tilfredsstillende lyd. Installasjonen er enkel og brillene er komfortable og solide, men bildekvaliteten er ikke optimal. De fungerer ikke sammen med Mac, og noen har litt problemer med å koble til skjermen. Flere mener spill-, film- og apputvalget er godt. Oculus Touch-kontrollene med bevegelsessporing kom på markedet i etterkant av lanseringen, og anmelderne mener disse hever kvaliteten på hele brukeropplevelsen av Rift. Touch-kontrollene er foreløpig ikke standard tilbehør. Oculus Rift har et enkelt 2-kamera roomscale-system som ikke tilfredsstiller kildene.

Les saken

#virtual-reality #vr #oculus #oculus-rift

Merge VR

Merge VR passer sammen med Android- og iOS-modeller fra 2014 eller nyere, mellom 123 og 158 mm store. Det er litt uenighet om hvor behagelige de er å ha på seg, men de er rimelige og forholdsvis holdbare. På minussiden har man begrensede muligheter med dem, og de føles billige. Kan kun kjøpes i utenlandske nettbutikker.

Les saken

#virtual-reality #vr #merge-labs

LG 360 VR

LG 360 VR får jevnt over svært dårlig kritikk. Det handler om pris, lyslekkasje, utvalg av apper, bildekvalitet og generell VR-opplevelse. Flere mener også de er ukomfortable i bruk. Liten størrelse. lav vekt og bruk av mobilen som kontroll gir plusspoeng, men designet ellers er ikke godt nok for testkildene. Foreløpig er VR-brillene kun kompatible med LG G5.

Les saken

#virtual-reality #vr #lg

HTC Vive

Mange mener HTC Vive gir den beste VR-opplevelsen på markedet i dag. De har både kamera, mikrofon og trådløse håndkontroller med bevegelsessensor. De har også roomscale med et spillområde på opptil 5x5 meter. Maska kan oppleves som litt stor, tung og ukomfortabel. Mange skulle ønske oppsettet innebar færre ledninger og rot, og at det var mindre plasskrevende. Flere kunne også tenke seg innebygde høyttalere, samt at det var større og bedre utvalg av spill. Bildekvaliteten er heller ikke optimal. Noen kilder mener headsetet er for dyrt.

Les saken

#virtual-reality #vr #htc

Homido VR

Homido VR får pluss for at de passer med de fleste telefoner og har en forholdsvis lav pris, men trekkes for at de tilbyr få funksjoner og kan være ukomfortable.

Les saken

#virtual-reality #vr #homido

Google Daydream View VR (2017)

Google Daydream View VR (2017) er andre versjon av Daydream View VR, og flere mener det er en god (om enn liten) forbedring av den første (selges ikke lenger). 2017-versjonen har blitt kompatibel med flere Android-telefoner, og de har fått nye linser. Linsene gir større Field of View, men gjør også at skarpheten ikke er like god som på den forrige versjonen. Ellers finner du noen designforskjeller mellom denne og den første versjonen, som ekstra hodestropp midt over hodet, tykkere og mer holdbart stoff utenpå brillene, og en passform som gir mindre lyslekkasje. De har også fått litt mer innhold, men kildene savner fortsatt flere og bedre apper og spill. VR-brillene er lette å bruke og sette opp, og flesteparten synes de er behagelige å ha på seg. Denne versjonen krever innimellom rekalibrering av håndkontrollen, ettersom sensormidtpunktet "driver" bortover etter en tids spilling.

Les saken

#virtual-reality #vr #google

Google Daydream View VR

Google Daydream View VR er VR-briller for mobil, og den er bare mulig å bruke sammen med Google Pixel-telefoner. Kildene mener oppsettet er enkelt, prisen er gunstig, og de fleste synes VR-brillene er komfortable. Pluss for at de har trådløse kontroller med bevegelsessensor, men en del opplever at kontrollsensorene ikke er helt stødige, altså at fokuspunktet "driver" litt bortover etter noen minutters spilling – selv om du holder håndkontrollen helt rolig. Trekkes også for lyslekkasje og dårlig utvalg av apper. Denne versjonen er ikke til salgs lenger, og du må i stedet kjøpe etterkommeren, som bl.a. er kompatibel med flere mobiltelefoner.

Les saken

#virtual-reality #vr #google

Google Cardboard VR

Google Cardboard VR er den første billigversjonen av VR-briller laget i papp. Dette kan være et svært billig alternativ for deg som vil undersøke om VR-verdenen er noe for deg.

Les saken

#virtual-reality #vr #google

Freefly VR

Freefly VR er komfortable å bruke, men brillene kan ikke justeres. Får plusspoeng for en trådløs kontroll som fungerer fint til spill. Trekkes for at den føles billig og mangler en del viktige funksjoner.

Les saken

#virtual-reality #vr #proteus-vr-labs #freefly

Clas Ohlson VR-briller for smartphone

Clas Ohlson VR-briller for smartphone er en billigversjon av VR-briller, laget i papp. Dette kan være et svært billig alternativ for deg som vil undersøke om VR-verdenen er noe for deg.

Les saken

#virtual-reality #vr #clas-ohlson

Acer Windows Mixed Reality

Acer Windows Mixed Reality er PC-briller som skal være en blanding mellom vanlig VR (Virtual Reality) og AR (Augmented Reality), men kildene mener de foreløpig kun kan kalles VR-briller. De har kontroller med bevegelsessensorer, men sporingen fungerer ikke alltid optimalt. Kontrollene er heller ikke så intuitive og gir ingen varsel om gjenværende batterilevetid. VR-brillene har også roomscale, ved hjelp av to sensorer foran på headsetet, slik at du ikke trenger ekstra utstyr. Flere kilder mener dette systemet fungerer godt, mens noen opplever problemer. Oppsettet er enkelt. Brillene har høy oppløsing, men Field of View kunne gjerne vært større og innholdsutvalget bedre. Flere mener de burde vært priset lavere.

Les saken

#virtual-reality #vr #acer #windows
Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.