Hvilken powerbank er best i test?
Med en god nødlader trenger du aldri bekymre deg for å gå tom for batteri på mobilen. Se hvilke strømbanker som holder lengst i denne store samletesten av powerbanker.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
26 treff
Med en god nødlader trenger du aldri bekymre deg for å gå tom for batteri på mobilen. Se hvilke strømbanker som holder lengst i denne store samletesten av powerbanker.
Elsykkel blir mer og mer populært, men det kan være vanskelig å navigere elsykkelmarkedet. Få gode tips til hvordan du velger rett elsykkel, og se hvilke modeller som gjør det best i test her.
På utkikk etter ny støvsuger? Vi har oppdatert samletesten med 60 modeller.
VR-briller er ikke noe nytt, men det er fortsatt en snakkis, og nye modeller dukker stadig opp på markedet. I denne samletesten ser du hvilke som er best på tvers av forbrukertester i Norge og utlandet – uansett hvilket budsjett du har og hvordan du har tenkt å bruke brillene.
Vafler er en folkekjær favoritt, men det er mer enn god røre som skal til for å steke den perfekte platen.
Elsykkel har blitt et populært fremkomstmiddel og treningsverktøy, men det er stor spredning i både pris og kvalitet blant syklene på det norske markedet. I denne samletesten har vi hentet inn troverdige forbrukertester fra europeiske kilder, slik at du slipper å gjøre et bomkjøp.
Elektriske tannbørster koster ikke nødvendigvis skjorta, og de kan gjøre rengjøringen enklere og bedre for mange. Her ser du hvilke som er best i test.
En god drill er unektelig mange menn(esker)s våte julegavedrøm. Vi har samlet forbrukertester for deg, slik at du kan finne frem til beste batteridrill.
VR-headset kan ta deg inn i en virtuell virkelighet og gi deg helt nye opplevelser. Her har VR-brillene fått en samlet score basert på norske og utenlandske forbrukertester.
Det er store forskjeller mellom elsyklene på markedet, og høy pris er ikke nødvendigvis ensbetydende med best kvalitet. Her ser du hvilke du bør investere i og hvilke du bør unngå.
En myte om støvsugere er at en sterk motor gir bedre støvoppsamling. Her er en oppsummering av støvsugertester fra 2015, og noen tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe støvsuger.
Cotech LXC DD18 er antagelig god nok for mange til hjemmebruk, men flere opplever at den passer aller best til små og enklere jobber. Én kilde mener den takler lange skruer greit. Den er noe fremtung, som ikke gir god nok balanse, og chucken burde vært enklere å justere. Drillen er god å holde i, og arbeidslampen er fint plassert, men det lyser svakt. 1 stk 1,5 Ah-batterier som lades på kun 40 minutter. Den veier ikke mer enn 1,5 kg, men oppleves som stor. Drillen har 23 momenttrinn og chuck som tar bor på maks 13 mm i enden som festes til drillen.
Coline 44-1742 får middels score på støvsuging av hardt underlag, men gjør det hakket bedre på tepper. Den er derimot svært dårlig til fjerning av dyrehår. På miljø scorer den veldig bra, da energiforbruket er lavt, og den nesten ikke støyer. Brukervennligheten er middels.
Cocraft LXC DD18-2 het tidligere Cotech LXC DD18-2. Den får noe bedre skussmål enn forgjengeren Cotech LXC DD18, da denne versjonen har større batterikapasitet og takler tøffere jobber bedre. Får ellers pluss for momentet, grepet, balansen og LED-lyset. Én kilde opplever at den må jobbe litt ekstra for å takle lange skruer, samt at den er ikke så god når det gjelder boring. Den veier 1,6 kg, har 15 momenttrinn og chuck som tar bor på maks 13 mm i enden som festes til drillen. Følger med 1 stk 2,0 Ah-batteri som lades på 55 minutter.
Enkeltjern: Testen fra DinSide mener at Clas Ohlson Waffle Maker blir varmt fort, og også har en rask steketid, men stekeresultatet er dårlig. Vaflene blir ikke jevnt stekt, det er vanskelig å beregne røre, og jernet virker ikke solid i hengslene. Ifølge DinSide bør du unngå dette jernet med mindre du vil ha små og kjipe vafler. Mitt Kök mener derimot at jernet gir jevnt stekte og sprø vafler, på kort steketid.
Clas Ohlson VR-briller for smartphone er en billigversjon av VR-briller, laget i papp. Dette kan være et svært billig alternativ for deg som vil undersøke om VR-verdenen er noe for deg.
Spesifikasjoner
Kompatibel med: Android eller iOS-smarttelefoner med skjermstørrelse 4-5,5" og gyroskopsensor
Roomscale: Nei
Innebygde hodetelefoner: Nei
Innebygget mikrofon: Nei
Håndkontroll: Nei
Linse: Ikke justerbar
Synsfelt (Field Of View): 90˚
Display: Bruker skjermen på mobilen
Sensor hodesett: Bruker sensor på mobilen
Tilkobling: Bruker innganger på telefonen
Dimensjoner: Ikke oppgitt
Vekt: Ikke oppgitt
Oppgitt kapasitet: 25 Wh / 6700 mAh
Målt kapasitet: 20 Wh
Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 2
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei
HBD (mm): 99,5 x 43 x 22,5
Vekt: 207 gram
Clas Ohlson Powerbank 6700 er noe tung til å være blant nødladerne med lavest kapasitet. I tillegg har den bare to utganger på 1A hver. Til tross for at den har høy kapasitet og høy verdi per krone havner den derfor noe ned på resultatlisten hos svenske M3. Tek er mer fornøyd med nødladeren, og mener at man får en god del for pengene. Særlig er de fornøyd med designet. Synes du det er greit at nødladeren lader tregt kan denne modellen være et greit alternativ for deg.
Oppgitt kapasitet: 12 Wh / 3350 mAh
Målt kapasitet: 9 Wh
Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei
HBD (mm): 95 x 20 x 20
Vekt: 77 gram
Clas Ohlson Powerbank 3350 er testvinner hos Adressa i 2017. Nødladeren får skryt for at den er billig, lett og enkel å ha med seg. Tek trekker den imidlertid for at den målte kapasiteten er lavere enn oppgitt. Ut over det synes Tek at man får en nødlader med godt design og grei kapasitet til en billig penge dersom man går til innkjøp av 3350, selv om man må forvente treg ladehastighet.
Obs! Sist testet i 2017.
Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: 49 Wh
Strømstyrke per datautgang: 2,4 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei
HBD (mm): 150 x 80 x 20
Vekt: 440 gram
Clas Ohlson Powerbank 20000 får svært delte tilbakemeldinger fra testerne. Det skyldes at DinSide testet en modell som slo seg av hver gang det ble trukket for mye strøm ut av den, noe de åpenbart gir nødladeren minus for. Ut over det synes de at den har god kapasitet til en grei pris. Tek opplevde ikke de samme problemene som DinSide, og sier seg enig i at nødladeren gir god kapasitet for pengene. De trekker den imidlertid for at den verken har hurtiglading, mulighet for å lade pc-er eller USB-C-port. Denne nødladeren skiller seg ikke ut i mengden.
Obs! Sist testet i 2018.
Oppgitt kapasitet: 36 Wh / 10 050 mAh
Målt kapasitet: 23 Wh
Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei
HBD (mm): 102 x 61 x 21
Vekt: 286 gram
Clas Ohlson Power Bank 10050 er en middels stor nødlader, men den har god kapasitet, og fremstår som et godt kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet. M3 sier utgangene på 2,4 A og 3A gjør at modellen havner rett bak testvinner GP Voyage 2. Tek trekker også frem USB-C-porten som noe positivt.
NAF-testen fra 2016 viste at motoren til Off Course elsykkel ikke stopper å gi kraft ved 25 km/t, noe som gjør at den må klassifiseres som en moped etter lovverket. I en epost til Test.no skriver pressekontakt Camilla Tully følgende om resultatene:
– Vår leverandør Off Course har gått over alle sykler som leveres våre butikker og det skal ikke finnes sykler som går over den tillatte maksgrensen på 25. Vi har tidligere målt noen sykler til 27,5 som er den tillatte maksfarten inkludert godkjent feilmargin. Om kunder er urolige for at de har en sykkel som går for fort kan sykkelen justeres i en Clas Ohlson-butikk.
I NAF-testen ble heller ikke håndbremsen foran godkjent etter EU-standard. Tully uttaler:
- Beklageligvis fikk den ene bremsen en score på 98kg, og ikke 100kg som er kravet i testen. Vår leverandør Off Course har testet flere el-sykler for å se om dette er et problem med flere el-sykler, det var det ikke. Vår el- sykkel har i tillegg til for- og bakbrems på styret, brems på pedal. Sykkelen har derfor en ekstra bremsemulighet sammenlignet med de fleste andre modeller i markedet.
Noen av testkildene mener Off Course har god brukervennlighet og er lett å sykle på, mens andre mener den er vanskelig å manøvrere. Den er ellers en billig bysykkel som trekkes for motorkapasitet og ustabilitet. NAF målte rekkevidden til 55 km og ladetid til 10 t og 14 min. Den tålte vann i vanntetthetstesten til NAF. LED-display viser batterinivå, km-teller, fart og motoreffekt.
Off Course fra Clas Ohlson er ikke lenger til salgs grunnet leveranseproblemer.
Spesifikasjoner
Motor: Børsteløs 250 W navmotor ved forhjul.
Batteri: 360 Wh (36 V/10 Ah) montert under bagasjebrett.
Ladetid: 6 timer.
Rekkevidde: Ca. 50-60km.
Assistansenivåer: 6.
Gir: 3-girs Shimano Inter3 navgir.
Bremser: Fotbrems + håndbrems foran og bak.
Ramme og hjul: Aluminium. 28".
Vekt: 23 kg.
Funksjoner/utstyr: LED-display, LED-lys foran og bak (AA-batterier), ringeklokke, skjermer, rammelås og separat batterilås.
Clas Ohlson 44-2538 får middels score på effektivitet generelt, men scorer litt bedre på teppe enn hardt underlag. Om du har dyr bør du ikke satse på denne støvsugeren, da den ikke klarer å fjerne dyrehår i det hele tatt. Den scorer ganske bra på energiforbruk, og støyer heller ikke spesielt mye. På brukervennlighet scorer den middels.
Støvsugeren fra Clas Ohlson er billig, men den scorer dårligst på støvopptak og holdbarhet, i tillegg til at den har høyt støynivå.
3 personer, telt til lett bruk: Teltet til Clas Ohlson er ekstremt billig, noe testpanelet merker på alt fra konstruksjon til detaljer. Forteltet er knøttlite, og ventiler o.l. fungerer ikke optimalt. Et telt «til hagebruk».
ASAKLITT Reisetannbørste er et veldig billig alternativ og har fin størrelse, men det finnes elektriske tannbørster som gir mye bedre resultat og som heller ikke koster veldig mye mer. Den bruker ett AAA-batteri og kommer med to børstehoder. Sonisk rengjøringssystem (pulserer/vibrerer).
Det er delte meninger om billigmodellen fra Asaklitt. Vil du betale under 10 000 kr for en elsykkel kan du ifølge Aftonbladet ikke få en bedre sykkel enn Asaklitt eCity 36 V. De beskriver den som en helt grei bysykkel som egner seg best på asfalt. Man sitter høyreist og komfortabelt på den, selv om selve setet ikke har så god fjæring som det burde hatt. DinSide mener sykkelen kjennes trygg og er god for bysykling over ikke for store avstander, selv om den oppleves noe stor og tung.
Tek trekker derimot sykkelen veldig mye mer for å være stor og tung, og beskriver hvordan det er et «lite mareritt å trille denne sykkelen hele veien opp» Brattbakken i Oslo. Alt i alt mener Tek at sykkelen lyser av billige løsninger, og at man heller bør punge ut med et par tusenlapper til for å få en mye bedre bysykkel som er lettere og hakker mindre ved start og stopp.
Type: Hybridsykkel
Motor: 250 W TranzX navmotor i forhjulet med rotasjonssensor.
Batteri: TranzX 400 Wh (36 V/11 Ah) batteri integrert i bagasjebrettet.
Ladetid: 6-8 timer
Rekkevidde: 50-90 km
Assistansenivåer: 4
Gir: 7-girs fra Shimano
Bremser: Tektro Aluminium Alloy V-brake
Ramme og hjul: Aluminium, 28 tommer
Vekt: 25,6 kg
Funksjoner/utstyr: Støtte, skjermer, frontlykt, ringeklokke og speedometer.