Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #remarkable

Populære emneknagger: #ipad #air #apple #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface

2 treff

Kan et nettbrett erstatte PCen din?

Til tross for utallige dødsdommer og minkende salgstall, dekker nettbrettene flere bruksområder enn noensinne.

Les saken

#nettbrett #apple #ipad #ipadpro #samsung #galaxy #tab #huawei #mediapad #pro #lenovo #hybrid #2-i-1 #yoga #miix #asus #zenpad #zenbook #flip #chromebook

Remarkable

ReMarkable er kort sagt en digital notatbok med e-ink skjerm, og er derfor ikke en 2-i-1 eller et nettbrett på lik linje med de andre i denne testen. Vi velger imidlertid å ta den med ettersom det for mange kan være et vel så godt alternativ til studiehverdagen eller kontorjobben.

Remarkable er et forsøk på å digitalisere notatblokka og det er hverken bakbelyst skjerm eller en glansfull glasskjerm, noe som begge bidrar til å forsterke følelsen av at dette er et produkt utenom det vanlige. Selv om operativsystemet er enkelt, er dette med på å oppnå hva reMarkable skryter på seg at de gjør, holder distraksjonene nede. Man kan sortere og holde orden i notatene på en ryddig måte.

Blant annet Tek lar seg imponere av den gode skrivefølelsen brettet gir, og kommenterer at det er det nærmeste faktisk papir de har vært borti. Skrivingen gjøres med en spesiallaget stylus utstyrt med unike tupper. Disse blir slitt og må byttes.

E-ink skjermen gjør den dessuten velegnet til å lese på og den kan enkelt brukes som e-bok leser. Dessverre er det noen kompatibilitetsproblemer som drar ned inntrykket en del. Som en forlengelse av lesebrett-funksjonen dukker det opp et annet problemområde. Noterer man på dokumenter for å deretter flytte dokumentet over til PCen blir formateringen endret og notater og markeringene vises samme sted som på selve nettbrettet. Programvareproblemer som dette kan dog forbedres, men flere tester kritiserer at dette ikke er ordnet.

Skjermen er utsatt for såkalt ghosting som betyr at forrige skjermbilde noe igjen. Flere kommenterer også på treg navigering.

Med tanke på den høye prisen er nettbrettet utstyrt med relativt få funksjoner. Vurderingene Tek.no gjør seg, får også gjenklang hos de fleste andre som har testet maskinen. Uslåelig papiraktig følelse, men alt for dyr og med mye funksjonelle mangler.

Produktspesifikasjoner:
Type: Nettbrett
Operativsystem: Codex (Linux basert)
Mål (hbd): 256 x 177 x 6,7 mm
Vekt: 350 g
Skjerm: 10,3”, 1872 x 1404 px, 226 PPI
Prosessor: ARM A9 CPU (1 GHz)
RAM: 512 MB
Lagringsplass: 8 GB eMMC
Ekstern lagring: Nei
Kamera: Nei
Batteri: 3000 mAh
Lanseringsår: 2017

Les saken

#nettbrett #remarkable
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.