Årets beste "hjemmebakte" knekkebrød
Det har kommet mange knekkebrød i butikkhyllene som skal minne om ekte hjemmebakte knekkebrød. Se hvilke du bør velge, enten du er mest opptatt av smak eller ernæring.
Her presenteres tester fra Klikk.no og Bramat, som kun tar for seg næringsinnholdet i knekkebrødene, i tillegg til en smakstest fra DinSide som ser bort fra næring.
Beste valg
Testvinneren er Sigdal Helsprøtt knekkebrød med speltflak og gresskarkjerner. Det går til topps for mye fiber, lite salt og godt med protein.
Best på smak blir Helios Økologisk Speltknekkebrød med frø. Det får derimot middels score på næringsinnholdet.
Annerledes enn andre knekkebrød
"Hjemmebakte" knekkebrød brukes gjerne som en betegnelse på knekkebrød som ser hjemmebakte ut med mye kjerner og frø. De har som regel høyere andel av fett enn de vanlige knekkebrødene, men lavere fiber- og karbohydratinnhold, ifølge Bramat. I tillegg skriver Klikk at de har mer kalorier og proteiner.
Er du mest glad i vanlig knekkebrød? Dette knekkebrødet er best i test.
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!