Flere leverposteier får toppscore
Finn ut om din favoritt er blant markedets beste leverposteier i år.
Her presenterer vi både smaks- og næringstester av mange kjente og kjære leverposteier. Bramat tester næringsinnhold i leverpoteier på nytt hvert år, og årets resultat ser noe annerledes ut enn i fjor.
Vi har angitt hvilke av testene som er smakstester. På den måten kan du skille testene fra hverandre, og kanskje finne din egen testvinner, enten du er mest opptatt av smak eller ernæring.
Se fjorårets resultater: Den aller beste leverposteien.
Best i test
Gilde Go' og mager Ovnsbakt leverpostei er foreløpig testvinner i år som i fjor. Den inneholder 34 % lever, mye protein, og samtidig har den lite fett og karbohydrater.
Den blir hårfin vinner denne gangen, ettersom flere posteier har fått 100 poeng. Siden totalscoren for testvinneren baseres på flere testkilder enn hva gjelder de neste på lista, er det den som trekker det lengste strået.
Tilsetningsstoffene avgjør
Bramat skriver at lever er en god kilde til jern, vitamin A, B12 og folat. Svinelever er aller best fordi det inneholder mer jern enn kyllinglever.
Leverpostei inneholder jerntypen hemjern som tas lett opp i kroppen. Det er derfor perfekt for mange nordmenn som får i seg for lite jern.
Leverposteiene inneholder dog mange tilsetningsstoffer foruten ren lever. Hva slags tilsetningsstoffer som brukes i de ulike leverposteiene varierer mye og blir avgjørende for resultatet i næringstestene.
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!