Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #hodelykt

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

49 treff

De beste hodelyktene til å hjelpe deg i mørket

En bra hodelykt lyser opp mørket og er en god løsning når mørket kommer snikende. Vi har samlet de nyeste testene av hodelykter i alle prisklasser slik at du enkelt kan finne den beste hodelykten for dine behov.

Les saken

#hodelykt #silva #petzl #fenix #nextorch #olight #led-lenser #black-diamond #nitecore #lupine #marquant #ledx #lumonite

Hvilken hodelykt lyser best i mørket?

Når mørketida nærmer seg er det ikke like fristende å ferdes ute, men heldigvis finnes det gode løsninger. Med en bra hodelykt som lyser opp tur- eller skiløypa blir eskursjonen mye lettere. Her finner du beste LED-hodelykt under 3500 kr.

Les saken

#hodelykt #black-diamond #petzl #olight #led-lenser #silva #princeton-tec #asaklitt #coast #lumonite #lupine

Se klart i mørket med den beste hodelykta

Mørketida er her, og det kan være både behagelig og avgjørende å ha en god hodelykt som lyser opp veien, stien eller skiløypa. Her finner du beste LED-hodelykt under 3500 kr.

Les saken

#hodelykt #black-diamond #petzl #olight #led-lenser #silva #princeton-tec #asaklitt #coast #lumonite #lupine

Silva Trail Speed Elite

Silva Trail Speed Elite gir godt lys og veier lite (160 g). Den har god brukervennlighet, men trekkes for høy prislapp. Den kan stilles inn på tre forskjellige lysstyrker i tillegg til blinkelys. Produsentene opplyser at batteriet skal holde i 2,5-10 t (maks-min lysstyrke) og lyslengde skal være 90 m. Hodelykta har lysmengde på 660 lumen og ladetid på 3 t. Den tåler vann godt (IPX6) og kan festes på sykkelen, hjelmen eller lignende.

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Trail Speed 2XT

Silva Trail Speed 2XT er kompakt og veldig lett, noe som er en stor fordel. Lyset er godt, klart og harmonisk. Av og på knappen er stor, så man kan bruke hansker. Likevel, ifølge testen fra DinSide var den ikke umiddelbart enkel å forstå, og det måtte en bruksanvisning til for å bruke hodelykten. Soq Magazin mener lykten er best når batteriet ikke festes til hodebåndet. Den har tre lysstyrker, 660 lumen, og veier 149 gram uten batteri. Lyset rekker 90 meter, og batteriet lades opp på 4 timer, og varer deretter i 3 på maks lysstyrke, eller 10 timer på minimum lysstyrke.

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Trail Runner II

Silva Trail Runner II tåler vann godt (IPX6) og gir maks 140 lumen. Den bruker både nærlys og fjernlys samtidig, og den har blinkelys i tillegg til to lysstyrkenivåer. Produsenten oppgir at den skal vare i 30-90 t (maks-min lysstyrke), men testen fra Råd & Rön viser at den har brukbart lys i underkant av 8 t. De gir hodelykta god score særlig fordi den er enkel og behagelig i bruk, og den gir et godt lys. Den veier 116 g og bruker tre AAA-batterier.

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Scout RC

Silva Scout RC får mye kritikk for dårlig bærekomfort på hodet, men får pluss for god brukervennlighet og lysmengde. Lykten er utstyrt med en diode for nærlys og en diode for fjernlys, men totalt sett kommenterer testerne til TV2 at lykten er jevnt over grei, uten å skille seg ut.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 320 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt og oranje lys
Lysvinkel: Middels bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX-5
Batterilevetid: Opptil 25 timer
Vekt: 76 g

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Ninox 2X

Silva Ninox 2X lyser godt med maks lumen på 150, og den veier kun 72 g. Hodelykta har to lysnivåer i tillegg til blinkelys og rødt lys. Batteriet må lades opp litt for hyppig, med oppgitt levetid på 2,5-9 t (maks-min lysstyrke). Lyslengde skal være 90 m. Den er vanntett (IPX7), brukervennlig og behagelig å ha på hodet.

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Explore 3

Silva Explore 3 er en lettvekter i best mulig forstand og kan til tross for imponerende lav vekt også skryte på seg en god kvalitet. Batteriene sitter i lykten og det er ingenting på bakhodet, men den lave vekten gjør at det ikke blir fronttungt eller ubalansert. Hodelykten er utstyrt med en diode til nærlys og en til fjernlys, men trekkes av DinSide for det svake lyset.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 på hver diode + rødt og oransje lys
Lysvinkel: Middels vidt og vidt med spot
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-7
Batterilevetid: Opptil 55 timer
Vekt: 91 g

Les saken

#hodelykt #silva

Silva Cross Trail 5X

Hodelykten Silva Cross Trail 5X sitter i følge DinSide godt på hodet takket være den lave vekten på lyktehodet og batterivekten som balanserer bra. Batteriet kan dessuten legges i lomma siden det følger med en forlengelseskabel. Med på kjøpet får du dessuten feste til hjelm og sykkelstyre. Den største innvendingen fra DinSide er at lyset kanskje er i svakeste laget, og kommenterer på varmeutviklingen på den lille lykta. Til løping i skog så er lyset helt i grenseland, og skal du sykle i mørket blir det litt vel svakt.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 500 lumen
Lysinnstillinger: 3 trinn
Lysvinkel: Middels og vid
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-5
Batteri: 4 - 8 timer
Vekt: 168 g

Les saken

#hodelykt #silva

Princeton Tec Vizz

Princeton Tec Vizz lyser forholdsvis sterkt, er ganske lett i bruk og grei å ha på seg. Den brukes med tre AAA-batterier. Har en oppgitt levetid på 104-150 t (maks-min lysstyrke), men OutdoorGearLab opplever at den kun holder i 3,2 t på høy lysstyrke. Oppgitt lyslengde på 90 m, men målt til 58 m av OutdoorGearLab. Hodelykta veier 92 g og gir maks 205 lumen. Den har to lysstyrker i tillegg til rødt lys, og den er vanntett (IPX7). OutdoorGearLab mener den burde gitt mer valuta for pengene, og Villmarksliv trekker den mest for størrelsen.

Les saken

#hodelykt #princeton-tec

Petzl Ultra Vario

Petzl Ultra Varios aller sterkeste kort er den fine spredningen av lyset, som med god vidvinkel kastes 15-20 meter fram. Om man trenger en mer intens, lang lysstråle har lykten en funksjon for dette. Lykten er enkel å betjene, med tre nivåer av lys som kombinerer de tre diodene på ulike måter. Det som trekker litt ned er vekten, som er på 370 gram. Den har oppladbare batterier som tar tre timer å lade opp, og varer i 2,5-40 t (maks-min lysstyrke). IPX 7.

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Tikka RXP

Petzl Tikka RXP får gode resultater når det gjelder funksjoner og lysegenskaper, men den kan generelt være litt vanskelig å bruke og burde hatt større knapper. Kildene er litt uenige om den er komfortabel eller ikke. Den har tre lysnivåer, samt rødt blinkelys og rødt vanlig lys, og den kan stille styrken automatisk etter forholdene. Hodelykta gir maks 215 lm og veier 112 g. Den oppladbare batteriet lades via USB og skal egentlig vare i 3,5-12 t (maks-min lysstyrke), men OutdoorGearLab fikk 1,8 t med godt lys på høy lysstyrke. Oppgitt lyslengde på 110 m, og målt til 102 m av OutdoorGearLab. Den tåler vann (IPX4).

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Tikka R+

Petzl Tikka R+ har jevn lysstyrke og får OK testresultater fra de fleste, men The Great Outdoors gir den laveste karakter. Den har maks lysmengde på 170 lm, og styrken stilles inn automatisk etter forholdene, eller du kan velge mellom flere faste lysnivåer, inkludert rødt lys. Kildene har målt lyslengden til henholdsvis 32 og 52 m, selv om produsentene mener den skal klare 65 m. Testfakta målte 10 % av opprinnelig lysmengde etter 5 t, mens OutdoorGearLab har fått 3 t med godt lys på høy lysstyrke. Oppgitt batteritid er imidlertid 3,5-12 t (maks-min lysstyrke). Hodelykta veier 112 g og tåler vann (IPX4). Batteriet kan lades opp ved hjelp av USB. Kontrollknappene burde vært større, men ellers er brukeropplevelsen god.

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Nao 2

Petzl Nao 2 har ikke blinkelys, men den kan velge automatisk mellom to forskjellige lysstyrker. Den lyser sterkt og godt med maks 575 lumen. Du bruker USB for å lade den opp, og dette skal ta 6 t. På et fulloppladet batteri skal den holde i 8-12,5 t (maks-min lysstyrke), men OutdoorGearLab viser at den ikke holder lenger enn 2 t på maks lysnivå. Lyslengden er oppgitt til 135 m, men OutdoorGearLab viser at den klarer 113 m. Hodelykta sitter godt på hodet, men kan ikke festes på sykkelstyre, hjelm eller lignende. Den veier 190 g. og tåler vann (IPX4).

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl NAO+

Petzl NAO+ skilter med unik strikk til å ha på hodet, i stedet for det vanlige båndet. Hodelykten er utstyrt med "Reactive Lightning" som justerer lysstyrken etter hvor mye lys som reflekteres. DinSide kommenterer at det i praksis betyr at lyset skrus ned når du ser på noe på nært hold, og deretter økes når du løfter blikket og det ikke er noe på nært hold. Lykten er dessuten utstyrt med baklys. Ved hjelp av blåtann og en mobilapp kan du dessuten kontrollere lykten og laste ned lysprofiler og se batteristatus. DinSide kommenterer dog at lysstyrke på 750 lumen er under par i dag. Får pluss for et behagelig lysbilde av DinSide. Klikk kommenterer på at strikken gjør lykten litt ubehagelig på hodet. Selv om lykten justerer lyset selv kan den i enkelte tilfeller feilberegne situasjonen og ikke fungere slik man ønsker. Outdoorgearlab likte hverken batteritiden eller prisen.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 750 lumen
Lysinnstillinger: Trinnløs justering
Lysvinkel: Middels og vid
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: 1,5 - 15 timer
Vekt: 193 g

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Bindi

Petzl Bindi er en ekstrem lett hodelykt som enkelt kan ligge klart i lomma til du trenger den. Utstyrt med en enkel hodestropp og et fleksibelt lyshode er det en anvendelig hodelykt. Batteriet er innebygd og bruker ca. fire timer på å lades opp og er tom for strøm etter to timer på full styrke. Lykten seiler ikke opp som et førstevalg når man er på jakt etter en lykt til løpeturen, men er en hendig lykt til de gangene mørket kommer brått på. Utemagasinet kritiserer dog lykten for å være vanskelig å håndtere med hansker.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Ikke oppgitt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 35 g

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Actik Core

Petzl Actik Core er jevnt over god hodelykt som er utstyrt med bra lys. Lykten har en lav vekt, og passer bra til løping, selv om 2 timer på full styrke er litt i minste laget for Utemagasinet. De kommenterer også på at manglende låsemekanisme som gjør at det er fort gjort at den endrer innstilling når du har den liggende i sekken. Lykten for imidlertid skryt for at man kan bruke det inkluderte batteriet eller tre vanlige AAA-batterier. Kan justeres mellom bredt lys og spotlys.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 81 g

Les saken

#hodelykt #petzl

Petzl Actik

Petzl Actik får skryt jevnt over, men trekkes for brukervennligheten og noe lav rekkevidde på lyset. Klikk trekker for at man må trykke gjennom hele syklusen med lysinnstillinger for å finne den man vil ha, og kommenterer at lysbredden er i smaleste laget. Det hjelper dog at knappen er enkel å betjene og at hodebåndet sitter godt og enkelt betjenes. DinSide lar seg begeistre, og gir skryt til lykten for å sitte godt på hodet under aktivitet, og i motsetning til Klikk mener de lyset har bra bredde.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: 60 til 260 timer
Vekt: 80 g

Les saken

#hodelykt #petzl

Olight H27W

Olight H27W har et kraftig lys og en kraftig spot og gir god kvalitetsfølelse i følge DinSide. Lykten er utstyrt med dedikerte dioder og spotlys som kan brukes alene eller i kombinasjon. Med bluetooth-tilkobling til klokke på armen eller et nøkkelbånd. Det stort batteriet gjør lykten noe tung, og DinSide savner mulighet til å ha betteriet i lomma. At batteriet er unikt for Olight og ikke kan lades med powerbank trekker også ned. Finnes per dags dato kun hos XXL.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1500 lumen
Lysinnstillinger: Trinnløs justering
Lysvinkel: Vid, spot og kombinert
Lystemperatur: Noe kald
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: Opptil 12 timer
Vekt: 248 g

Les saken

#hodelykt #olight

Olight H15S Wave

Olight H15S Wave kan bruke enten fire AAA-batterier (vanlige eller oppladbare), eller oppladbart batteri som lades gjennom USB. Den burde imidlertid hatt bedre batterilevetid, da testkildene kun får mellom 1,5 og 3,5 t med godt nok lys. Produsenten mener den skal klare 3-36 t (maks-min lysstyrke) og lyslengde på 85 m. Hodelykta har tre forskjellige lysstyrkemoduser, der 250 lumen er den største lysmengden. Hodelykta veier 127 g, og den tåler vann godt (IPX6). Brukervennligheten er god, og den holder på det meste av lysstyrken helt til batteriet er tomt.

Les saken

#hodelykt #olight

Nitecore HC60

Nitecore HC60 er en kompakt og kraftig hodelykt som enkelt kan tas av å brukes som en lommelykt. Lykten har et behagelig lys, og fleksibel kontroll av lysstyrken.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1000 lumen
Lysinnstillinger: 5
Lysvinkel: Middels vidt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IP44
Batterilevetid: Opptil 1,25 timer på full styrke
Vekt: 136 g

Les saken

#hodelykt #nitecore

Nitecore HA20

Nitecore HA20 er en noe fremtung og ukomfortabel hodelykt. Den sitter imidlertid stabilt på hodet under aktivitet. Lykten har en stor bredde i lyset i tillegg til en markant spotmodus. Klikk kritiserer også lykten for å ha kronglete oppsett for å bytte batterier.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 5 + rødt lys
Lysvinkel: Bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX8
Batterilevetid: 1,75 til 17 timer
Vekt: 158 g

Les saken

#hodelykt #nitecore

Nextorch Mystar

Nextorch Mystar sitter godt på hodet, og batteripakken på bakhodet er dessuten utstyrt med lys. DinSide vurderer den som et godt kjøp, men lar seg ikke imponere av kaldt lys og den vanskelige lysbryteren på lykten. Klikk kommenterer på bra lys, men også de gir trekk for brukervennligheten. Begge kommenterer dessuten på at hodebåndet er i trangeste laget.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 550 lumen
Lysinnstillinger: 3
Lysvinkel: Middels vid og spot
Lystemperatur: Kaldt
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: 4,5 til 63 timer
Vekt: 169 g

Les saken

#hodelykt #nextorch

Marquant Hodelykt

Marquant hodelykt har en grei lysbredde når man går, men skaper tunneleffekt pga. den brå slutten av lysflaten. Den største innvendigen fra Klikk er imidlertid at lykta gir for svakt lys når man ønsker seg mye lys, og gir for mye lys når man ønsker seg lite lys. Lykta sitter imidlertid godt på hodet og kan lokke med en lav pris. Hodelykten får du kjøpt hos Jula.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 500 lumen
Lysinnstillinger: 2
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 299 g

Les saken

#hodelykt #marquant

Lupine Piko X4

Lupine Piko X4 lyser godt opp i mørket, og den er lett og behagelig å bruke. Den får trekk for å bli varm etter en tids bruk. Maks lumen er på 1200. Det oppladbare batteriet tar 2 t å lade opp, og skal holde i 2-80 t (maks-min lysstyrke). Lyslengden skal være 210 m og vekt er 190 g. Du kan velge mellom tre nivåer av lysstyrke i tillegg til blinkelys. Hodelykta kommer med fester som kan brukes på hjelm eller styre, men disse burde vært enklere å montere. Ellers er den brukervennlig og vanntett (IPX8).

Les saken

#hodelykt #lupine

Lupine Neo X4 Smartcore

Lupine Neo X4 Smartcore er en kraftig og kompakt hodelykt utstyrt med en kraftig lysdiode. Lykten sitter stabilt på hodet under bruk, og den trinnløse høydejusteringen av lykta fungerer godt, selv om Klikk kommenterer på at den kunne vært strammere. Batteripakken i bakkant har rødt lys som gir en ekstra trygghet, og lykten er utstyrt med LED-indikator for batterikapasiteten.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 900 lumen
Lysinnstillinger: 6 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt med markert sentrumsspot
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IP68
Batterilevetid: 3,25 til 80 timer
Vekt: 217 g

Les saken

#hodelykt #lupine

Lupine Neo X2

Lupine Neo X2 er en mindre versjon av Piko, med én diode i stedet for to. Hotspot-lyset den kaster ut rekker langt forover, men er ikke like sterkt i bredden. Dette gjør den vanskeligere å gå med, men med spredningsfilteret derimot, er lykten god å gå og løpe med. Lykten har en behagelig fargetemperatur, og batteribytte er en drøm. Wandermagazin mener prisen er for stiv hvis du bare skal ha den til hobbybruk. Den har 900 lumen, oppladbare batterier som varer i 1,5-48 timer (maks-min lysstyrke), og tar ca 90 minutter å lade. IPX 8. Den veier 193 gram, og lyset rekker 160 meter.

Les saken

#hodelykt #lupine

Lumonite Compass R

Lumonite Compass R er en solid bygget hodelykt som tåler mye, og lyser godt. Med fire ulike moduser kan du enkelt velge det som passer situasjonen best. Om du ønsker det kan du dessuten bruke lykten som en lommelykt. Utemagasinet kritiserer imidlertid lykta for å bli i overkant varm under bruk, og kommenterer at den ikke er særlig godt egnet for løping ettersom den blir noe tung i fronten.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: Ikke oppgitt
Batterilevetid: 1,75 timer på full styrke
Vekt: 311 g

Les saken

#hodelykt #lumonite

Lumonite Compass 1000

Lumonite Compass 1000 har jevn lysstyrke og får god score i alle testkriterier, men batteritiden burde vært bedre. Batteriet er oppladbart og skal holde 2,75-24 t (maks-min lysstyrke). I Testfakta-testen tar det imidlertid 2,5 t til det er igjen 10 % av den opprinnelige lysmengden. Lyslengden skal være 90 m, og Testfakta målte den til 88 m. Hodelykta har 5 ulike lysnivåer, med maksimal lysmengde på 1000 lm. Den veier 137 g og er vanntett (IPX8).

Les saken

#hodelykt #lumonite

LEDX KAA 2000

LEDX Kaa 2000 er en kraftig hodelykt med en matchende kraftig pris. Utstyrt med hele 2000 lumen lyser lykta opp omgivelsene med sine to lysdioder. Lykten kan programmeres til å lyse slik du vil ha den i tillegg til de tre standardmodusene. Batteripakken kan tas av hodebåndet og er utstyrt med en batteriindikator i tillegg til en reservemodus som aktiveres når du har 30 min med strøm igjen. De to lysdiodene gir både bredt og smalt lysfelt slik at du får god sikt både til side og tilstrekkelig langt frem om du løper med dem. I følge Utemagasinet så er dette et godt alternativ til mørke løpeturer om lommeboka tillater det. For mange vil den dog bli i største laget.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: Ikke oppgitt
Batterilevetid: 1,75 timer på full styrke
Vekt: 311 g

Les saken

#hodelykt #ledx

Led Lenser XEO 19R

Led Lenser XEO 19R roses for sin allsidighet, brukervennlighet og lysstyrke. Den har 2000 lumen og to lykter som sprer lyset godt og kan fokuseres individuelt. Lykta har også en lyssensor, slik at lysstyrken kan justeres automatisk etter hvilket lys du befinner deg i. Med full styrke lyser den 300 meter, og på laveste styrke lyser den 100 meter. Den har oppladbart batteri som varer i 4 timer på maks lysstyrke og 20 timer på minste lysstyrke, men det gis ingen advarsel før batteriet er tomt. Det tar 8 timer å lade. Batteriet er tungt, så hvis du skal ut på lange turer, anbefales det at du bruker ledningen og oppbevarer batteriet i en lomme heller enn montert på hodet. Hodelykta veier 473 gram og har vanntetthetsnivå IPX 6. Den har USB-port til å lade telefon, GoPros eller andre enheter.

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser SEO 7R

Led Lenser SEO 7R splitter kildene noe. Villmarksliv og Wandermagazin mener den gir meget godt lys, med sine maks 220 lumen, mens Klikk hevder lyset ikke er skarpt nok. Den har hjul til å justere lyskjeglen, samt knapp til å velge mellom tre lysnivåer eller styre lysstyrken helt trinnløst. I tillegg har den rødt lys, samt hvitt eller rødt blinkelys. Den holder seg ikke godt nok på plass på hodet, men tåler vann godt (IPX6). SEO 7R har oppladbart batteri som lades via USB på ca 3,5 t, eller du kan bruke tre AAA-batterier. Oppgitt batterilevetid er 5-20 t (maks-min lysstyrke), men testen til Wandermagazin viste 7,5 t. Lyslengden skal være 130 m, men Wandermagazin målte den til 100 m. Den veier 93 g.

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser SEO 5

Led Lenser SEO 5 gir ganske godt lys og holder på det meste av lysstyrken helt til batteriet er tomt. Den gir maks 180 lm, med hjul til å justere lyskjeglen og knapp til å velge mellom to lysnivåer eller trinnløs justering mellom min og maks lumen. I tillegg kan du velge rødt lys, samt hvitt eller rødt blinkelys. Den veier 105 g og tåler vann godt (IPX6). Den bruker tre AAA-batterier, og oppgitt batteritid er 7-25 t (maks-min lysstyrke). Den trekkes for størrelsen, og burde vært enklere å bruke med votter, samt ligget enda mer stabilt på hodet.

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser MH3 REFLEX

Led Lenser MH3 REFLEX bruker kun et AA-batteri og kan skilte med lav vekt, men imponerer ikke med lav lysstyrke som dessuten gir tunneleffekt på lyset. Lyktehodet kan tas av hodebåndet og klipses på andre ting, og er derfor anvendelig. Selv med prisen tatt i betraktning er det et skuffende resultat konkluderer DinSide. TV2s testere likte dessuten denne modellen minst, og selv om det er brukervennlig betjening er det smale lyset dårlig egnet for aktivitet.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 200 lumen
Lysinnstillinger: 2
Lysvinkel: Middels vidt til smal spot
Lystemperatur: Kaldt
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: Opptil 4,5 timer
Vekt: 95 g

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser MH10

Led Lenser MH10 er en liten og lett hodelykt som gjør en grei jobb, men uten å imponere nevneverdig. Stramming av hodestroppen fungerer dårlig og slakkes dessuten i bruk. Klikk kommenterer at lyset oppleves i overkant smalt og lyset gir en dessuten en tunneleffekt.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1100 lumen
Lysinnstillinger: 3
Lysvinkel: Smalt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: 10 til 120 timer
Vekt: 160 g

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser H7R.2

Led Lenser H7R.2 gir godt lys og valuta for pengene. Den er behagelig å ha på seg og har god brukervennlighet, men batteriboksen bak på hodet kan oppleves som vel stor. H7R.2 passer best for rolig aktivitet. Den har oppladbart batteri som kan lades via USB ila 5 t, eller du kan bruke fire AAA-batterier. Batterilevetiden skal være 4-30 t (maks-min lysstyrke), og lyslengde skal være 160 m, men Wandermagazin målte den til 90 m. Maks lumen er 300, og du kan stille inn lysstyrken trinnløst med et hjul. Hodelykta veier 165 g og tåler vann godt (IPX6).

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Led Lenser H14R.2

Led Lenser H14R.2 har et lys med et tydelig blåskjær, som ikke er helt heldig. Ellers gir hodelykten inntrykk av kvalitet, med solide knapper som også er intuitive. Dessverre er ikke sikten spesielt god med denne lykten, da den ikke når ut i bredden. Den har 850 lumen, fire lysstyrkenivåer, og veier 340 gram. Den har oppladbart batteri som tar åtte timer å lade, som varer i 4 timer på maks lysstyrke, eller 40 timer på minimum lysstyrke. Lyset rekker 300 meter på full styrke.

Les saken

#hodelykt #led-lenser

Fenix HP30R

Fenix HP30R er DinSides testvinner i 2019, og kan skryte på seg et kraftig lys og gode innstillingsmuligheter. Hodelykten fra Fenix har dessuten dedikerte nærlysdioder og spotlysdioder som kan justeres ulikt, og i kombinasjon. Batteriet kan festes på hodebåndet eller med belteklips. Batteriet kan dessuten brukes som en powerbank, og den store størrelsen er dermed noe mer rettferdiggjort. Batteripakken benytter seg av oppladbare 18650-batterier, og dermed kan du dra på lengre turer uten å være redd for å gå tom for strøm, så fremt du har med ekstra batterier da.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1750 lumen
Lysinnstillinger: 4 på nær- og fjernlys
Lysvinkel: Vid, spot og kombinert
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IP66
Batterilevetid: Opptil 4 - 400 timer
Vekt: 385 g

Les saken

#hodelykt #fenix

Fenix HM65R

Fenix HM65R er har dedikert lysdioder for spotlys og for flomlys. Disse kan stilles inn separat eller kombineres. DinSide lar seg imponerer og konstaterer at løsningen fungerer bra til variert bruk. Lykten er utstyrt med 18650-batteri, og kan dessuten lades med USB-C. I tillegg til kraftig lys og en lav vekt til prisen konstaterer DinSide at det er den beste lykten til prisen.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1400 lumen
Lysinnstillinger: 3 på hver diode
Lysvinkel: Bredt, konsentrert og kombinert
Lystemperatur: Noe kaldt
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 2 til 300 timer
Vekt: 146 g

Les saken

#hodelykt #fenix

Fenix HL60R

Fenix HL60R er utstyrt med én enkelt diode, og ifølge DinSide fungerer lykten fint som et allroundlys. At den kan lades med micro-USB er også et pluss som trekkes frem. Som storebror Fenix HP30R er batteripakken drevet av 18650-batterier, noe som gjør det enklere å utruste seg for lengre perioder uten tilgang på strøm. At lykten er litt tung i fronten trekker noe ned, men bra lysstyrke, solid konstruksjon og en fin balanse med lysinnstillingene trekker opp.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 950 lumen
Lysinnstillinger: 5
Lysvinkel: Middels vid med fokusområde
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 48 min til 100 timer
Vekt: 172 g

Les saken

#hodelykt #fenix

Coast HL7

Coast HL7 gir sterkt lys på maks 196 lm, men den skulle hatt lengre batteritid. Oppgitt batteritid er 3,8-80 t (maks-min lysstyrke), og OutdoorGearLab fikk 3,4 t med godt lys på høy styrke. Oppgitt maks lyslengde er 152 m, men OutdoorGearLab målte den til 131 m. Hodelykta er brukervennlig og kan stilles inn med et hjul slik at du får akkurat den lysmengden du ønsker til enhver tid. Den bruker tre AAA-batterier, veier 124 g og kan festes på hjelm.

Les saken

#hodelykt #coast

Black Diamond Spot 200

Black Diamond Spot 200 er rimelig og veier bare 88 g. Den har ikke oppladbart batteri, men bruker 3 AAA-batterier og levetiden skal være 80-200 t (maks-min lysstyrke). Lysmengden er på 200 lumen og lyslengden skal være maks 80 m. Den er vanntett (IPX8) og har fine lysfunksjoner og innstillinger, men kan ikke festes på sykkelstyre eller hjelm.

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Black Diamond Spot 130

Black Diamond Spot 130 koster lite og har flere lysstyrkenivåer inkludert blinkelys. Lyset er ikke optimalt for løping og turer med høy fart, og brukervennligheten kunne vært bedre. Batterilevetiden skal være på 50-200 t (maks-min lysstyrke), men kildene har kun fått 3,5-8,5 t med godt lys ut av de tre AAA-batteriene. Maks lysmengde er 130 lumen. Oppgitt lyslengde på 75 m og testet lengde på 71 m av OutdoorGearLab. Den tåler vann (IPX4).

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Black Diamond Spot

Black Diamond Spot er testvinner hos TV2 og gir bra lys, og får også skryt for god komfort. I følge DinSide imponerer lykten dessuten med rimelig pris, enkel betjening og bredt lys. Selv om den er noe tung i front og kan sige litt ned sitter den fortsatt godt. UTE gir lykten skryt for å være god kvalitet samt den gode batterilevetiden, men trekker noe for at den ikke kan lades og at det må trykkes mye for å finne rett innstilling.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 2 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 30 til 125 timer
Vekt: 90 g

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Black Diamond Revolt

Black Diamond Revolt har god brukervennlighet og lyser fint. Den gir maks 130 lm og holder på det meste av lysstyrken helt til batteriet er tomt. Oppgitt maks lyslengde er 70 m, og OutdoorGearLab målte den til 56 m. Oppgitt batterilevetid er 80-190 t (maks-min lysstyrke), men OutdoorGearLab fikk 10,6 t på høy styrke, noe som er lengre enn mange andre hodelykter. Lysstyrken kan justeres uten trinn på både fjernlyset og nærlyset. Den tar både oppladbare og vanlige AAA-batterier, og de oppladbare kan lades mens de sitter i hodelykta ved hjelp av USB. Den tåler vann (IPX4) og veier 100 g.

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Black Diamond Cosmo 90

Black Diamond Cosmo 90 veier 86 g, gir maks 90 lumen og tåler vann (IPX4). Hodelykta bruker tre AAA-batterier. Oppgitt batterilevetid er 150-250 t (maks-min lysstyrke), men OutdoorGearLab fikk mellom 7,1 t med godt lys på høy lysstyrke. Oppgitt lyslengde på 50 m, men målt til ca 30 m av både OutdoorGearLab og Wandermagazin. Den har tre lysnivåer i tillegg til blinkelys og rødt lys. Wandermagazin mener lykta gir valuta for pengene, mens OutdoorGearLab råder deg til å se etter andre modeller.

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Black Diamond Cosmo 160

Black Diamond Cosmo 160 ligner Black Diamond Spot 200. Cosmo er billigere og har ikke like god lysstyrke som Spot, men Cosmo gir lengre tid med brukbart lys. Den totale brukeropplevelsen er imidlertid litt dårligere med Cosmo. Den veier 87 g, gir maks 160 lumen og tåler vann (IPX4). Hodelykta bruker tre AAA-batterier. Oppgitt batterilevetid er 200-250 t (maks-min lysstyrke) og lyslengde skal være på maks 60 m. Den har tre lysnivåer i tillegg til blinkelys og rødt lys.

Les saken

#hodelykt #black-diamond

Asaklitt Hodelykt

Asaklitt Hodelykt har maks konstant lysmengde på 200 lm, men kan boostes til 400 lm i ett minutt om gangen. Hodelykta har to lysstyrkenivåer i tillegg. Den tåler ikke vann, men får pluss for å være komfortabel. Den bruker fire AA-batterier i stedet for oppladbart batteri, og batteritid er oppgitt til 2,5 t. Lykt inkl. batteri veier 200 g. Lyslengden skal være 100 m.

Les saken

#hodelykt #asaklitt