Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

De beste hodelyktene til å hjelpe deg i mørket

En bra hodelykt lyser opp mørket og er en god løsning når mørket kommer snikende. Vi har samlet de nyeste testene av hodelykter i alle prisklasser slik at du enkelt kan finne den beste hodelykten for dine behov.

Annonse

Hodelykten som er best i test 2019

Det er Black Diamond Spot som er best i test av hodelykter i 2019. Den får skryt for bra lys og god komfort, også under aktivitet.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Petzl NAO+ og Nextorch Mystar kaprer henholdsvis andre- og tredjeplass. NAO+ er utstyrt med et responsivt lyssystem som justerer lysstyrken automatisk basert på situasjonen, mens Mystar får skryt for god passform.

Du bør imidlertid merke deg at flere hodelykter får en høyere poengsum i resultatlisten. Ettersom disse kun er vurdert fra én kilde hver blir de ikke kåret til testvinner hos oss, men de kan allikevel være utmerkede hodelykter til dine behov. For eksempel har Olight H27W, Fenix HP30R og Fenix HM65R fått full pott fra DinSide.

Under går vi nærmere inn på hva du bør se etter i den beste hodelykten, men du kan også hoppe direkte til resultatlisten om du ønsker det.

Hva kjennetegner en god hodelykt?

Først og fremst kan gode hodelykter vise til et godt lys, men hva innebærer det? Det er fort gjort å se seg blind på antall lysdioder, men i realiteten er det ikke noe automatikk i at mange lysdioder gir bedre kvalitet på lyset fra lykten. Det er kvaliteten på selve lysdiodene og reflektoren som har den største innvirkningen på lyset.

Reflektoren styrer spredningen av lyset, om det skal være smalt eller bredt, eller sagt på en annen måte, nær- eller fjernlys. Lysstyrke og fargetemperatur bestemmes av dioden. Varmere gult lys gir en mer behagelig brukeropplevelse og er ikke like ubehagelig for øynene som kaldt blått lys er.

Hva du skal gjøre med hodelykten vil selvfølgelig påvirke hva som kreves av lykten for å kunne være en god hodelykt. Skal du løpe, klatre, gå på langrenn eller vil du bare ha en enkel lykt til å lete fram i teltet eller boden?

Det er også en rekke andre generelle faktorer som kan være avgjørende i vurderingen av hodelykten. Hvor lett og kompakt den er henger tett sammen med bærekomforten, og lysstyrken vil ha mye å si for hva slags aktiviteter du kan begi deg ut på uten å irritere deg over dårlig lys.

Et annet kriterium bør gjerne være at den er vanntett. Hvert fall til en viss grad slik at lykten ikke blir ødelagt av litt regn. En ekstra bonus er det også om den er lett å betjene, både med og uten hansker.

Batterilevetiden varierer også mye ut fra lysstyrke og hvilken modus du bruker. Mange av modellene kan lades med USB-ladere, mens andre bruker AA- eller AAA-batterier. Igjen vil bruksområdet ditt ha mye å si for hva du trenger.

Betyr mye lumen automatisk godt lys?

Er det slik at høyeste lumen (lysmengde) alltid gir det sterkeste og beste lyset under hele turen? Ikke nødvendigvis. I praksis er det tre faktorer, i tillegg til antall lumen, som påvirker kvaliteten på lyset:

Opplevelsen av lysstyrken kommer an på hva slags form lyset tar når det sendes ut av hodelykta – om det for eksempel er spotlys eller bredt lys.

Det er også sammenheng mellom gjenværende batterikapasitet og hvor fort lysstyrken/-lengden faller. Hvis batteriet har kort levetid igjen, vil dette som regel føre til at lyslengden blir kortere og lysstyrken mindre. En lykt med 200 lumen kan kanskje gi en lysmengde på opp mot 200 lumen de første minuttene/timene når batteriet er fullt, for deretter å falle kraftig i lysstyrke og levere svært svakt lys helt til batteriet er dødt mange timer senere.

Lystemperaturen påvirker hvor behagelig lyset er i lengden. Varmt, gulaktig lys er bedre for øynene enn blått og kaldt lys. I produktspesifikasjonene har vi oppgitt lystemperatur der vi har funnet informasjon om dette.

IP-klassifiseringen

Ønsker du en hodelykt som tåler litt røff bruk vil naturlig nok en robust hodelykt i metall være et bra valg, men du bør også ta en ekstra titt på IP-sertifiseringen. Denne sier nemlig noe om hvor mye vann hodelykten tåler.

IP står for Ingress Protection, men det er de to tallene i sertifiseringen du bør titte nærmere på. Det første av de to tallene spesifiserer hvor motstandsdyktig lykten er mot skitt og støv, mens det andre tallet spesifiserer hvor vannbestandig lykten er.

Skalaen på motstandsdyktigheten mot faste legemer og støv går fra 1 til 6, mens vannbestandigheten går fra 1 til 8.

I enkelte tilfeller vil du kommer over en sertifisering hvor et av tallene blir erstattet av en X. Dette betyr ganske enkelt at det ikke er oppgitt en sertifisering på den aktuelle verdien.

I produktspesifikasjonene under finner du IP-sertifiseringen til hver enkelt modell hvor det finnes.

Om denne testen

Vi har prøvd å gjøre årets test mest mulig oppdatert, og har derfor ikke med tester som er eldre enn 2017. Ønsker du en oversikt over eldre modeller kan du sjekke vår samletest fra 2017.

Vær også oppmerksom på at de ulike testkildene fokuserer på ulike faktorer, og det kan derfor være lurt å vite hva du selv er på jakt etter i en hodelykt.

RESULTATER

Olight H27W

Olight H27W

Resultatet er basert på 1 test.
100
Fenix HP30R

Fenix HP30R

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 390,-

Pris fra 1 390,-

100
Fenix HM65R

Fenix HM65R

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 999,-

Pris fra 999,-

100
Black Diamond Spot

Black Diamond Spot

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 374,-

Pris fra 374,-

81
Silva Cross Trail 5X

Silva Cross Trail 5X

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 889,-

Pris fra 889,-

80
Nitecore HC60

Nitecore HC60

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 740,-

Pris fra 740,-

80
Fenix HL60R

Fenix HL60R

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

80
Petzl Actik Core

Petzl Actik Core

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 419,-

Pris fra 419,-

78
LEDX KAA 2000

LEDX KAA 2000

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 025,-

Pris fra 3 025,-

78
Petxl NAO+

Petzl NAO+

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 599,-

Pris fra 1 599,-

75
Nextorch Mystar

Nextorch Mystar

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 849,-

Pris fra 849,-

70
Lumonite Compass R

Lumonite Compass R

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

67
Petzl Actik

Petzl Actik

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 419,-

Pris fra 419,-

66
Nitecore HA20

Nitecore HA20

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 359,-

Pris fra 359,-

60
Lupine Neo X4 Smartcore

Lupine Neo X4 Smartcore

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

60
Petzl Bindi

Petzl Bindi

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 429,-

Pris fra 429,-

56
Silva Scout RC

Silva Scout RC

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 359,-

Pris fra 359,-

40
Silva Explore 3

Silva Explore 3

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

40
Led Lenser MH10

Led Lenser MH10

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 797,-

Pris fra 797,-

40
Led Lenser MH3 REFLEX

Led Lenser MH3 REFLEX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 289,-

Pris fra 289,-

30
Marquant Hodelykt

Marquant Hodelykt

Resultatet er basert på 1 test.
20

Olight H27W

100/100

Olight H27W har et kraftig lys og en kraftig spot og gir god kvalitetsfølelse i følge DinSide. Lykten er utstyrt med dedikerte dioder og spotlys som kan brukes alene eller i kombinasjon. Med bluetooth-tilkobling til klokke på armen eller et nøkkelbånd. Det stort batteriet gjør lykten noe tung, og DinSide savner mulighet til å ha betteriet i lomma. At batteriet er unikt for Olight og ikke kan lades med powerbank trekker også ned. Finnes per dags dato kun hos XXL.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1500 lumen
Lysinnstillinger: Trinnløs justering
Lysvinkel: Vid, spot og kombinert
Lystemperatur: Noe kald
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: Opptil 12 timer
Vekt: 248 g

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test.

DinSide (2019)

Kvalitetsfølelse Les saken

100
Fenix HP30R

100/100

Fenix HP30R er DinSides testvinner i 2019, og kan skryte på seg et kraftig lys og gode innstillingsmuligheter. Hodelykten fra Fenix har dessuten dedikerte nærlysdioder og spotlysdioder som kan justeres ulikt, og i kombinasjon. Batteriet kan festes på hodebåndet eller med belteklips. Batteriet kan dessuten brukes som en powerbank, og den store størrelsen er dermed noe mer rettferdiggjort. Batteripakken benytter seg av oppladbare 18650-batterier, og dermed kan du dra på lengre turer uten å være redd for å gå tom for strøm, så fremt du har med ekstra batterier da.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1750 lumen
Lysinnstillinger: 4 på nær- og fjernlys
Lysvinkel: Vid, spot og kombinert
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IP66
Batterilevetid: Opptil 4 - 400 timer
Vekt: 385 g

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 390,-

Pris fra 1 390,-

DinSide (2019)

Dobbelt kinderegg Les saken

100
Fenix HM65R

100/100

Fenix HM65R er har dedikert lysdioder for spotlys og for flomlys. Disse kan stilles inn separat eller kombineres. DinSide lar seg imponerer og konstaterer at løsningen fungerer bra til variert bruk. Lykten er utstyrt med 18650-batteri, og kan dessuten lades med USB-C. I tillegg til kraftig lys og en lav vekt til prisen konstaterer DinSide at det er den beste lykten til prisen.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1400 lumen
Lysinnstillinger: 3 på hver diode
Lysvinkel: Bredt, konsentrert og kombinert
Lystemperatur: Noe kaldt
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 2 til 300 timer
Vekt: 146 g

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 999,-

Pris fra 999,-

Best i test

2019

Black Diamond Spot

Black Diamond Spot

81/100

Black Diamond Spot er testvinner hos TV2 og gir bra lys, og får også skryt for god komfort. I følge DinSide imponerer lykten dessuten med rimelig pris, enkel betjening og bredt lys. Selv om den er noe tung i front og kan sige litt ned sitter den fortsatt godt. UTE gir lykten skryt for å være god kvalitet samt den gode batterilevetiden, men trekker noe for at den ikke kan lades og at det må trykkes mye for å finne rett innstilling.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 2 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 30 til 125 timer
Vekt: 90 g

Totalscore: 81/100

Basert på 5 tester. Pris fra 374,-

Pris fra 374,-

Runner Click (2019)

Easy to take off and put on Les saken

95
TV2 Hjelper Deg (2018)

Det er først og fremst lyset som imponerer Les saken

80
DinSide (2017)

Her får du absolutt også en god lykt til en rimelig pris Les saken

80
UTE (2018)

Du får en solid lykt som både tåler mye og har lang batteritid Les saken (krever medlemskap)

78
OutdoorGearLab (2018)

Excellent spot light capability Les saken

70
Silva Cross Trail 5X

80/100

Hodelykten Silva Cross Trail 5X sitter i følge DinSide godt på hodet takket være den lave vekten på lyktehodet og batterivekten som balanserer bra. Batteriet kan dessuten legges i lomma siden det følger med en forlengelseskabel. Med på kjøpet får du dessuten feste til hjelm og sykkelstyre. Den største innvendingen fra DinSide er at lyset kanskje er i svakeste laget, og kommenterer på varmeutviklingen på den lille lykta. Til løping i skog så er lyset helt i grenseland, og skal du sykle i mørket blir det litt vel svakt.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 500 lumen
Lysinnstillinger: 3 trinn
Lysvinkel: Middels og vid
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-5
Batteri: 4 - 8 timer
Vekt: 168 g

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 889,-

Pris fra 889,-

DinSide (2019)

Silva Cross Trail 5X er en ganske fullbyrdet multilykt Les saken

80
Nitecore HC60

80/100

Nitecore HC60 er en kompakt og kraftig hodelykt som enkelt kan tas av å brukes som en lommelykt. Lykten har et behagelig lys, og fleksibel kontroll av lysstyrken.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1000 lumen
Lysinnstillinger: 5
Lysvinkel: Middels vidt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IP44
Batterilevetid: Opptil 1,25 timer på full styrke
Vekt: 136 g

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 740,-

Pris fra 740,-

Klikk.no (2017)

Beste lykt med opptil 1000 lumen Les saken

80
Fenix HL60R

80/100

Fenix HL60R er utstyrt med én enkelt diode, og ifølge DinSide fungerer lykten fint som et allroundlys. At den kan lades med micro-USB er også et pluss som trekkes frem. Som storebror Fenix HP30R er batteripakken drevet av 18650-batterier, noe som gjør det enklere å utruste seg for lengre perioder uten tilgang på strøm. At lykten er litt tung i fronten trekker noe ned, men bra lysstyrke, solid konstruksjon og en fin balanse med lysinnstillingene trekker opp.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 950 lumen
Lysinnstillinger: 5
Lysvinkel: Middels vid med fokusområde
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-8
Batterilevetid: 48 min til 100 timer
Vekt: 172 g

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

DinSide (2019)

Lys lillebror Les saken

80
Petzl Actik Core

78/100

Petzl Actik Core er jevnt over god hodelykt som er utstyrt med bra lys. Lykten har en lav vekt, og passer bra til løping, selv om 2 timer på full styrke er litt i minste laget for Utemagasinet. De kommenterer også på at manglende låsemekanisme som gjør at det er fort gjort at den endrer innstilling når du har den liggende i sekken. Lykten for imidlertid skryt for at man kan bruke det inkluderte batteriet eller tre vanlige AAA-batterier. Kan justeres mellom bredt lys og spotlys.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 81 g

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 419,-

Pris fra 419,-

UTE (2018)

Petzl Actik Core er en allrounder med godt lys som fungerer veldig bra til kveldsturene Les saken

78
LEDX KAA 2000

78/100

LEDX Kaa 2000 er en kraftig hodelykt med en matchende kraftig pris. Utstyrt med hele 2000 lumen lyser lykta opp omgivelsene med sine to lysdioder. Lykten kan programmeres til å lyse slik du vil ha den i tillegg til de tre standardmodusene. Batteripakken kan tas av hodebåndet og er utstyrt med en batteriindikator i tillegg til en reservemodus som aktiveres når du har 30 min med strøm igjen. De to lysdiodene gir både bredt og smalt lysfelt slik at du får god sikt både til side og tilstrekkelig langt frem om du løper med dem. I følge Utemagasinet så er dette et godt alternativ til mørke løpeturer om lommeboka tillater det. For mange vil den dog bli i største laget.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: Ikke oppgitt
Batterilevetid: 1,75 timer på full styrke
Vekt: 311 g

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 3 025,-

Pris fra 3 025,-

UTE (2018)

Lyser opp nattemørket så det holder Les saken

78
Petxl NAO+

75/100

Petzl NAO+ skilter med unik strikk til å ha på hodet, i stedet for det vanlige båndet. Hodelykten er utstyrt med "Reactive Lightning" som justerer lysstyrken etter hvor mye lys som reflekteres. DinSide kommenterer at det i praksis betyr at lyset skrus ned når du ser på noe på nært hold, og deretter økes når du løfter blikket og det ikke er noe på nært hold. Lykten er dessuten utstyrt med baklys. Ved hjelp av blåtann og en mobilapp kan du dessuten kontrollere lykten og laste ned lysprofiler og se batteristatus. DinSide kommenterer dog at lysstyrke på 750 lumen er under par i dag. Får pluss for et behagelig lysbilde av DinSide. Klikk kommenterer på at strikken gjør lykten litt ubehagelig på hodet. Selv om lykten justerer lyset selv kan den i enkelte tilfeller feilberegne situasjonen og ikke fungere slik man ønsker. Outdoorgearlab likte hverken batteritiden eller prisen.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 750 lumen
Lysinnstillinger: Trinnløs justering
Lysvinkel: Middels og vid
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: 1,5 - 15 timer
Vekt: 193 g

Totalscore: 75/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 599,-

Pris fra 1 599,-

UTE (2018)

PETZL Nao+ lyser automatisk etter hvordan du snur hodet, og bestemmer lysmengden deretter Les saken (krever medlemskap)

89
DinSide (2019)

Tilpasser lysstyrken Les saken

80
Klikk.no (2017)

Fin tilpasning av lysstyrken, men smalt lysfelt Les saken

60
OutdoorGearLab (2018)

A quality light but given the price, we consider the NAO+ the answer to the question no ones asking Les saken

57
Nextorch Mystar

70/100

Nextorch Mystar sitter godt på hodet, og batteripakken på bakhodet er dessuten utstyrt med lys. DinSide vurderer den som et godt kjøp, men lar seg ikke imponere av kaldt lys og den vanskelige lysbryteren på lykten. Klikk kommenterer på bra lys, men også de gir trekk for brukervennligheten. Begge kommenterer dessuten på at hodebåndet er i trangeste laget.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 550 lumen
Lysinnstillinger: 3
Lysvinkel: Middels vid og spot
Lystemperatur: Kaldt
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: 4,5 til 63 timer
Vekt: 169 g

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester. Pris fra 849,-

Pris fra 849,-

DinSide (2019)

Supertight på hodet Les saken

80
Klikk.no (2017)

Bra lys, men litt klønete manøvrering Les saken

60
Lumonite Compass R

67/100

Lumonite Compass R er en solid bygget hodelykt som tåler mye, og lyser godt. Med fire ulike moduser kan du enkelt velge det som passer situasjonen best. Om du ønsker det kan du dessuten bruke lykten som en lommelykt. Utemagasinet kritiserer imidlertid lykta for å bli i overkant varm under bruk, og kommenterer at den ikke er særlig godt egnet for løping ettersom den blir noe tung i fronten.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1200 lumen
Lysinnstillinger: 5
Lysvinkel: Bredt og spot
Lystemperatur: 5500K
IP-klassifisering: IPX8
Batterilevetid: 1 t 40 min
Vekt: 162 g

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

UTE (2018)

Hodelykta fra finske Lumonite gir deg mye lys Les saken

67
Petzl Actik

66/100

Petzl Actik får skryt jevnt over, men trekkes for brukervennligheten og noe lav rekkevidde på lyset. Klikk trekker for at man må trykke gjennom hele syklusen med lysinnstillinger for å finne den man vil ha, og kommenterer at lysbredden er i smaleste laget. Det hjelper dog at knappen er enkel å betjene og at hodebåndet sitter godt og enkelt betjenes. DinSide lar seg begeistre, og gir skryt til lykten for å sitte godt på hodet under aktivitet, og i motsetning til Klikk mener de lyset har bra bredde.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: 60 til 260 timer
Vekt: 80 g

Totalscore: 66/100

Basert på 4 tester. Pris fra 419,-

Pris fra 419,-

DinSide (2017)

Best i test og anbefalt produkt Les saken

80
OutdoorGearLab (2018)

Better than average performance across the board, easy to use Les saken

62
Klikk.no (2017)

Godt teltlys, smalt lysfelt. Les saken

60
TV2 Hjelper Deg (2018)

Petzl scorer jevnt over bra Les saken

60
Nitecore HA20

60/100

Nitecore HA20 er en noe fremtung og ukomfortabel hodelykt. Den sitter imidlertid stabilt på hodet under aktivitet. Lykten har en stor bredde i lyset i tillegg til en markant spotmodus. Klikk kritiserer også lykten for å ha kronglete oppsett for å bytte batterier.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 300 lumen
Lysinnstillinger: 5 + rødt lys
Lysvinkel: Bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX8
Batterilevetid: 1,75 til 17 timer
Vekt: 158 g

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test. Pris fra 359,-

Pris fra 359,-

Klikk.no (2017)

God spennvidde, men framtung og potensielt ukomfortabel Les saken

60
Lupine Neo X4 Smartcore

60/100

Lupine Neo X4 Smartcore er en kraftig og kompakt hodelykt utstyrt med en kraftig lysdiode. Lykten sitter stabilt på hodet under bruk, og den trinnløse høydejusteringen av lykta fungerer godt, selv om Klikk kommenterer på at den kunne vært strammere. Batteripakken i bakkant har rødt lys som gir en ekstra trygghet, og lykten er utstyrt med LED-indikator for batterikapasiteten.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 900 lumen
Lysinnstillinger: 6 + rødt lys
Lysvinkel: Middels bredt med markert sentrumsspot
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IP68
Batterilevetid: 3,25 til 80 timer
Vekt: 217 g

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

Klikk.no (2017)

Kraftig og svært kompakt Les saken

60
Beste priser
XXL 2 999,- Til butikk

Levert av:

Petzl Bindi

56/100

Petzl Bindi er en ekstrem lett hodelykt som enkelt kan ligge klart i lomma til du trenger den. Utstyrt med en enkel hodestropp og et fleksibelt lyshode er det en anvendelig hodelykt. Batteriet er innebygd og bruker ca. fire timer på å lades opp og er tom for strøm etter to timer på full styrke. Lykten seiler ikke opp som et førstevalg når man er på jakt etter en lykt til løpeturen, men er en hendig lykt til de gangene mørket kommer brått på. Utemagasinet kritiserer dog lykten for å være vanskelig å håndtere med hansker.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt lys
Lysvinkel: Ikke oppgitt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 35 g

Totalscore: 56/100

Basert på 1 test. Pris fra 429,-

Pris fra 429,-

UTE (2018)

Denne har du plass til i lomma, og redder deg når du trenger lys på turen Les saken

56
Silva Scout RC

40/100

Silva Scout RC får mye kritikk for dårlig bærekomfort på hodet, men får pluss for god brukervennlighet og lysmengde. Lykten er utstyrt med en diode for nærlys og en diode for fjernlys, men totalt sett kommenterer testerne til TV2 at lykten er jevnt over grei, uten å skille seg ut.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 320 lumen
Lysinnstillinger: 3 + rødt og oranje lys
Lysvinkel: Middels bredt og spot
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX-5
Batterilevetid: Opptil 25 timer
Vekt: 76 g

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test. Pris fra 359,-

Pris fra 359,-

TV2 Hjelper Deg (2018)

den dårligste komforten av alle lyktene Les saken

40
Silva Explore 3

40/100

Silva Explore 3 er en lettvekter i best mulig forstand og kan til tross for imponerende lav vekt også skryte på seg en god kvalitet. Batteriene sitter i lykten og det er ingenting på bakhodet, men den lave vekten gjør at det ikke blir fronttungt eller ubalansert. Hodelykten er utstyrt med en diode til nærlys og en til fjernlys, men trekkes av DinSide for det svake lyset.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 350 lumen
Lysinnstillinger: 3 på hver diode + rødt og oransje lys
Lysvinkel: Middels vidt og vidt med spot
Lystemperatur: Nær nøytral
IP-klassifisering: IPX-7
Batterilevetid: Opptil 55 timer
Vekt: 91 g

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

40
Led Lenser MH10

40/100

Led Lenser MH10 er en liten og lett hodelykt som gjør en grei jobb, men uten å imponere nevneverdig. Stramming av hodestroppen fungerer dårlig og slakkes dessuten i bruk. Klikk kommenterer at lyset oppleves i overkant smalt og lyset gir en dessuten en tunneleffekt.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 1100 lumen
Lysinnstillinger: 3
Lysvinkel: Smalt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: 10 til 120 timer
Vekt: 160 g

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test. Pris fra 797,-

Pris fra 797,-

Klikk.no (2017)

Fin i nærbruk, men smalt lysfelt Les saken

40
Led Lenser MH3 REFLEX

30/100

Led Lenser MH3 REFLEX bruker kun et AA-batteri og kan skilte med lav vekt, men imponerer ikke med lav lysstyrke som dessuten gir tunneleffekt på lyset. Lyktehodet kan tas av hodebåndet og klipses på andre ting, og er derfor anvendelig. Selv med prisen tatt i betraktning er det et skuffende resultat konkluderer DinSide. TV2s testere likte dessuten denne modellen minst, og selv om det er brukervennlig betjening er det smale lyset dårlig egnet for aktivitet.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 200 lumen
Lysinnstillinger: 2
Lysvinkel: Middels vidt til smal spot
Lystemperatur: Kaldt
IP-klassifisering: IPX-4
Batterilevetid: Opptil 4,5 timer
Vekt: 95 g

Totalscore: 30/100

Basert på 2 tester. Pris fra 289,-

Pris fra 289,-

DinSide (2019)

Pioner i bakleksa Les saken

40
TV2 Hjelper Deg (2018)

Bra score på brukervennlighet holder Led Lenser MH 3 unna terningkast 1 Les saken

20
Marquant Hodelykt

20/100

Marquant hodelykt har en grei lysbredde når man går, men skaper tunneleffekt pga. den brå slutten av lysflaten. Den største innvendigen fra Klikk er imidlertid at lykta gir for svakt lys når man ønsker seg mye lys, og gir for mye lys når man ønsker seg lite lys. Lykta sitter imidlertid godt på hodet og kan lokke med en lav pris. Hodelykten får du kjøpt hos Jula.

Produktspesifikasjoner:

Lysstyrke: 500 lumen
Lysinnstillinger: 2
Lysvinkel: Middels bredt
Lystemperatur: Ikke oppgitt
IP-klassifisering: IPX4
Batterilevetid: Opptil 2 timer på full styrke
Vekt: 299 g

Totalscore: 20/100

Basert på 1 test.

Klikk.no (2017)

Slark i knapper, for svakt lys når du tenger mye, for sterkt når du trenger svakt lys Les saken

20
#hodelykt #silva #petzl #fenix #nextorch #olight #led-lenser #black-diamond #nitecore #lupine #marquant #ledx #lumonite

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn