Disse smarthøyttalerne kniver om å være skarpest i skuffen
En god smarthøyttaler skal ikke bare gjøre som du sier – den skal også låte bra. Her er årets beste smarthøyttalere.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
29 treff
En god smarthøyttaler skal ikke bare gjøre som du sier – den skal også låte bra. Her er årets beste smarthøyttalere.
Ultimate Ears Megablast har minimalt med kontrollfunksjoner – den har en av/på-knapp, Bluetooth og volumknapper. Bruker du stemmeassistenten Alexa er sannsynligvis ikke dette et problem, men om du spiller via Bluetooth hadde det vært kjekt med knapper for play/pause og fram/tilbake. Batteriet lades gjennom mikro-USB. Megablast skal tåle å ligge i vann i opp til 30 minutter, og da Tomsguide testet å legge den i en vask med vann i fem minutter viste den ingen tegn til skade. Alexa svarer like kjapt her som hun gjør gjennom Amazons egne høyttalere, men hun kan ikke utføre alle kommandoer. Man kan for eksempel ikke spille musikk fra Spotify med Alexa, og man kan ikke legge den til i en multiroom-gruppe.
Høyttaleren får bra score når det gjelder lyden, med skarp diskant, detaljert bass og mektig vokal. Den høres mye bedre ut en noen Amazon-høyttaler ifølge Tomsguide, som også trekker fram Sonos One som den eneste som kan hamle opp. For å aktivere høyttaleren bruker du Ultimate Ears' app. Batteritiden er på 16 timer, som er ganske bra for en bærbar smarthøyttaler.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
Poengrunnlaget omfatter både Sonos One og Sonos One Generation 2, ettersom ikke alle anmelderne har spesifisert hvilken de har vurdert. Generation 2 har en raskere prosessor og mer minne, samt støtte for Bluetooth Low Energy.
Sonos One har et diskré design som sklir fint inn i innredningen. Ifølge Lyd & Bilde er installasjon veldig enkelt – man velger å legge til en ny høyttaler i appen, trykker på parkoblingsknappen på baksiden av høyttaleren, også kommer den opp i appen. Lyden er svært god for høyttalerens spede størrelse, og Tech Radar kaller den «fantastisk». Den lener mot et lydbilde med mye bass, så om du ikke er typen som liker det kan du justere lyden i Sonos-appen. Sonos One er koblet med Amazon Alexa, som fungerer bra, men som kun forstår engelsk. Enn så lenge (per oktober 2019) kan den ikke kobles til Googles norske stemmeassistent, men det skal ifølge produsenten komme snart. What Hi-Fi liker at Alexa svarer med et lite pling for å signalisere at hun hører deg når du gir kommandoer, i motsetning til Amazon Echo-serien for eksempel, hvor du må se etter visuelle signaler på at stemmeassistenten er aktivert.
Oppdatering! Fra november 2019 kan du også bruke Sonos One med Googles norske stemmeassistent.
Styringssystem: Amazon Alexa, Google Home
Trådløst: Wi-Fi, AirPlay 2
Tilkobling: Ethernet
Sonos Move er en portabel høyttaler, men den er likevel tung. Den er typen du bærer med deg fra rom til rom, men kanskje ikke tar med deg på gåtur, med mindre du ønsker den ekstra vekten i sekken. På toppen har den berøringssensitive knapper som styrer volum og play/pause. Den har også en knapp for mikrofon på/av, samt knapper for Bluetooth/Wi-Fi, og «join» for å koble med eksisterende Sonos-høyttalere. Den har også en USB-C port for lading. Du kan bruke enten Amazon Alexa eller Google Home som stemmeassistent. PCmag synes den hører bra etter, også når man snakker over høy musikk. Lyden er god, selv når man spiller svært høyt.
Oppdatering! Fra november 2019 kan du også bruke Sonos Move med Googles norske stemmeassistent.
Styringssystem: Amazon Alexa, Google Home
Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi, Airplay 2
Tilkobling: Ingen
Sonos Beam er avlangt formet, med runde kanter, og er ment til å brukes med TV. På toppen er det fingersensitive kontrollfunksjoner som lar deg styre volum, play/pause og fram/tilbake. Et lys over play/pause-ikonet indikerer at Sonosen er tilkoblet. Sonos Beam er enkel nok å sette opp. Du er nødt til å lage en Sonos konto, da denne lar deg kontrollere alle Sonos-dingser, og en Amazon-konto for å koble til Alexa. For at den skal funke med TV trenges det et par ekstra steg.
Du får ikke tilgang til absolutt alle Alexa-funksjoner med Sonos som med Amazons egen høyttalerserie, men du får nok å velge i. Blant annet kan du kontrollere smart home-dingser, spille musikk, få generell informasjon som værmelding, streame video gjennom Amazon Prime Video, Netflix, Hulu eller andre. Til tross for sin spede størrelse er PCmag imponert over lyden den gir film. Den har ikke den dypeste bassen som får veggene til å riste, men den fyller rommet med mektig lyd. Sonosen håndterer også musikk bra ifølge PCmag. Det trekker ned at den ikke har Blutooth.
Oppdatering! Fra november 2019 kan du også bruke Sonos Beam med Googles norske stemmeassistent.
Styringssystem: Amazon Alexa, Google Home
Trådløst: Wi-Fi
Tilkobling: Ethernet
Polk Audio Assist er en trådløs høyttaler som bruker Googles stemmeassistent. Denne lar deg bruke stemmekommandoer, men du kan også styre ved hjelp av knapper for musikk og volum, en knapp som kan velge ulike modus, og en demp-knapp. Via Chromecast kan du koble høyttaleren i et flerromssystem. Lyden er eksepsjonell ifølge Which, som beskriver den som engasjerende, dyamisk og energisk. Bassen er godt proposjonert i forhold til resten av lydbildet. For å aktivere høyttaleren bruker du Google Home-appen. Du kan enten bruke Bluetooth eller Wi-Fi, men Which anbefaler Wi-Fi for bittelitt bedre lyd. Google-assistenten er rask og responsiv, stemmen er klar og den hører deg lett over musikk. Høyttaleren får noe trekk for at det lett blir fingermerker på toppen, samt at den ikke har noen måter å koble til med ledning.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
Marshall Stanmore II Voice får skryt av Lyd & Bilde for sin utrolige lyd, som rett og slett gruser konkurrentene. Lyden er balansert og kraftig, selv om den mangler litt bass og ikke får fram undertoner i høyest grad. Likevel er dette den eneste smarthøyttaleren Lyd & Bilde har testet som kan måle seg med stereoanlegget. PCmag er langt på vei enig, og beskriver at lydbildet har dyp bass og fine høye toner. Designet er ikke for alle, da den ser ut som en gitarforsterker fra samme merke. Høyttaleren kommer med både Google Home-systemet og Amazons Alexa, av Lyd & Bilde testet med Google som snakker norsk.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast
Tilkobling: 3,5mm AUX, RCA
Libratone Zipp Mini 2 ser ut som en termos bemerker Lyd & Bilde. De gir den god score for 12 timers batteritid, og berømmer også Amazons stemmeassistent Alexa. Høyttaleren kommer i uskiftbart trekk som er festet med glidelås. Lyden fungerer fint når man skal høre stemmeassistenten eller nyhetene, men kommer til kort når man spiller musikk og gjerne vil ha litt høyt volum.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Spotify Connect
Tilkobling: 3,5 mm AUX, USB
LG ThinQ WK7 er formet som en sylinder, den er noe større en Amazon Echo, men ikke like rund som Apple HomePod bemerker What Hi-Fi. Designet er rent og enkelt, med berøringssensitive kontroller på toppen. Her kan du styre volum og play/pause, samt skru på Google-assistenten (om du skulle ønske å ikke bruke stemmen). F-knappen står for «funksjon» og lar deg bytte mellom Bluetooth og Wi-Fi. Verdt å merke at denne ikke lar seg koble med en lik høyttaler i par, som man kan med for eksempel Sonos. What Hi-Fi synes høyttaleren responderer bra når de snakker til den, selv over høy musikk.
For å aktivere høyttaleren bruker du Google Home-appen. Du kan også bruke LGs egen app, men denne synes anmelder er vanskelig å bruke. Lyden er god, men mangler noen kvaliteter for å nå helt opp, blant annet er bassen litt ujevn. Den vil ikke fylle rommet på samme måte som Apple HomePod, men er alt i alt grei.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
Kygo B9/800 skal tåle vann, ned på én meters dyp i 30 minutter. Dette klarer den på grunn av gummien som omslutter høyttaleren. Dette er en fin funksjon, men Lyd & Bilde mener det går utover lydkvaliteten. For at det ikke skal låte fullstending innestengt må man EQ-justere kraftig. Diskanten blir for skarp og frampå, og det er ikke mye bass å skryte av heller. Høyttaleren har et batteri som skal holde i åtte timer, den har Blutooth og Wi-Fi for tilkobling til Google Home-systemet. To høyttalere kan kobles sammen i stereo. Stemmeassistenten er klar og tydelig.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5 mm AUX, USB-C
JBL Link 500 er en stor smarthøyttaler som, sammen med for eksempel Google Home Max, sikter seg inn på å bli kronjuvelen i lydanlegget ditt. Link 500 er større en Google Home Max, og er tilgjengelig i svart eller hvitt. Den har to mikrofoner, kontroller for volum, play/pause, demp-knapp og Bluetooth. På fronten blinker fire LED-lys når Googles assistent hører etter. I likhet med Link 300 kan assistenten gjøre det aller meste, bortsett fra å ringe. Lyden er stor, velbalansert og rik. Det som trekker ned ifølge Tomsguide er at det ikke går å justere bassnivået, og høyttaleren mangler evnen å tilpasse seg rommet, slik for eksempel Sonos One og Google Home Max kan.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 300 er en mellomstor smarthøyttaler, tilgjengelig i svart eller hvitt. Den har to mikrofoner, en demp-knapp, volumkontroll, Bluetooth, play/pause, samt knapp for å aktivere Google-assistenten. Den kan gjøre det aller meste, bortsett fra å ringe. Lyden er i det store og hele veldig god, ifølge Tomsguide. Bassen er tung, men den mangler imidlertid noe detaljer. Til gjengjeld spiller høyttaleren svært høyt. Du aktiverer Link 300 ved hjelp av Google Home-appen.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 20 har minimalt med kontrollfunksjoner, som er greit med tanke på at Googles stemmeassistent er behjelpelig med det meste. I likhet med Link 10 har den knapper for play/pause, volum og Bluetooth. Den har en knapp for å aktivere stemmeassistenten, samt to mikrofoner. Denne høyttaleren er merket IPX7, som betyr at den kan ligge i vann i opp til 30 minutter uten å bli ødelagt. Stemmeassistenten responderer når den skal. Lyden er velbalansert, med bass og midttoner, og den kan spille høyt nok til å fylle de fleste rom. Høyttaleren aktiveres gjennom Google Home-appen. Tomsguide berømmer høyttaleren for batteritiden på 10 timer, noe den i testen også holdt. Vær imidlertid obs på at den ikke skrur seg av automatisk når du ikke bruker den, og at stemmeassistenten kun fungerer når du har tilgang til Wi-Fi.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 10 har et panel øverst i gummi, med knapper for play/pause, volum og Bluetooth. Produsenten hevder batteritiden er på fem timer, noe anmelder PCmag synes er litt lite for å være en bærbar høyttaler. Det er fort gjort å koble høyttaleren til Googles stemmeassistent, gjennom Google Home-appen. Musikk kan streames via smarttelefonen og Bluetooth, eller over Wi-Fi ved bruk av Google Cast. Du kan også be høyttaleren streame musikk fra Google Play, Spotify og en håndfull andre tjenester. PCmag synes lyden er grei nok, men den vil ikke kunne fylle et folksomt rom. De synes likevel lyden er bedre enn hos for eksempel Google Home og Amazon Echo.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
Harmon Kardon Citation One bruker Google Home-systemet, og du setter enkelt opp høyttaleren i Google Home-appen på telefonen. Citation One minner på mange måter om Sonos One mener anmelderen fra Tek, med tanke på både navn og design. Førstnevnte er noe større. Touchpanelet på toppen har enkle kontrollfunksjoner. Den har en USBC-inngang for service, men ingen minijack-port. Høyttaleren kan kobles til for eksempel Spotify for å spille musikk, men av og til får man ikke helt det resultatet man er ute etter når man ber den spille en sang eller artist ifølge Tek. Et annet minus anmelderen opplevde var at man flere ganger måtte gjenta kommanden «Hei Google» før den responderte. Citation One låter godt med tanke på størrelsen, med mye bass som fyller rommet. Et minus er at man ikke man justere lyden, slik man kan med blant annet Sonos.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: USB-C
Harman Kardon Citation 100 får skryt av Lyd & Bilde får sitt pene design. Høyttaleren bruker Google Home-systemet, hvilket betyr at den skjønner norsk, riktignok med litt vanskeligheter av og til. Lyden er god, til dels også veldig god. Musikk får god tyngde og bass, samtidig som vokalene får krispe overtoner. Også snakkende stemmer kommer klart og tydelig fram. Det som trekker ned er at man ikke kan spille spesielt høyt før lyden blir flat og tam. Brukervennligheten er god.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
Hama Sirium 1400ABT har en noe billig finish og gullfargede detaljer, men klarer likevel å ikke bli harry, ifølge Lyd & Bilde. Tale og stemmer kommer fint fram, men det mangler litt bass og kraft. Det er rett og slett uengasjerende og flatt. Høyttaleren har Amazon Alexa som stemmeassistent, som funker fint så lenge man er stødig i engelsk. Denne høyttaleren er helt ok, konkluderer Lyd & Bilde.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, DLNA
Tilkobling: USB A2.0
Google Home Mini er supersøt ifølge PCmag, og som navnet tilsier er denne smarthøyttaleren liten. Den aktiveres gjennom Google Home-appen, og fire lamper lyser i midten når assistenten svarer deg. Små høyttalere er som oftest ikke så gode lydmessig, men denne er ikke så aller verst ifølge PCmag. Tomsguide sammenligner den med Amazons Echo Dot, og mener både design og lyd er milevis foran konkurrenten. Den holder neppe for dem som er veldig opptatt av bra lyd, men fungerer fint med stemmeassistenten. Det som trekker mest ned er høyttalerenes manglende evne til å samarbeide med tredjeparter, noe for eksempel Amazons høyttalere kan. Den har heller ingen AUX-port.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
Google Home Max har helt utrolig god og detaljert lyd, ifølge ITavisen. Dette er anmelderen fra PCmag enig i. Hemmligheten er visstnok at Google analyserer rommet høyttaleren plasseres i, slik at lyden blir optimal. Musikk kan spilles fra Google Play Store, Youtube, Pandora eller Spotify. Volum og låtvalg styres ved å snakke til Googles stemmeassistent. Google Home Max kan kobles med Google Home, Home mini, eller annen høyttaler som er koblet til en Chromecast Audio-overgang. Det eneste ITavisern har å trekke denne høyttaleren for, er at den har dårlig støtte for å brukes til TV. For å gjøre dette må man nemlig koble til med analog lyd ut og også fikle med timingen for at lyd og bilde skal matche.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5mm AUX, USB-C
Google Home kan enkelt kobles til enheter i huset, som smartlys, robotstøvsuger, strømming via Chromecast. Google Home fungerer på norsk, selv om ordforrådet er noe innskrenket. Dermed er det viktig å navngi enhetene slik at man enkelt kan kommandere Google, ifølge Lyd & Bilde. For eksempel kan lyset på loftet hete nettopp «lyset på loftet», så man enkelt kan be google «skru på lyset på loftet», skriver de videre i sin anmeldelse. Digi er enig i at ordforrådet til Google Home er dårlig, da den kun forstår kommandoer om man bruker nøyaktige definisjoner. For eksempel holder det ikke å si «spill P4», man er nødt til å bruke hele navnet, i dette tilfellet «spill av P4 radio hele Norge».
Lyden trekker også ned scoren på denne smarthøyttaleren. Den låter innestengt, som ikke er ideelt når man vil høre hva stemmeassistenten sier og dagens nyheter.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
Bose Home Speaker 500 har berøringsfølsomme knapper på toppen, slik at du kan justere volum og play/pause manuelt. Seks andre knapper lar deg velge din favorittstrømmetjeneste eller radiostasjon. Høyttaleren har hele åtte mikrofoner som gjør at stemmeassistenten hører deg også på litt avstand. Du kan strømme musikk via Bose Music-appen, eller Bluetooth og Wi-Fi. Lyden får god score av Tech Hive, som beskriver at musikken lever og puster når den spilles fra denne høyttaleren. Testerne opplevde noen bugs da høyttaleren av og til mistet tilkoblingen, men dette er små feil når man ser det helhetlige bildet.
Styringssystem: Amazon Alexa, Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5 mm AUX
Bose Home Speaker 300 er ikke overraskende lik 500 i design, men er litt mindre. Du kontrollerer høyttaleren via stemmeassistenten eller Bose Music-app, som Cnet mener er enkel i bruk. Speaker 300 hører godt etter, selv når musikken spiller høyt. Og den kan spille veldig høyt, høyere enn for eksempel Apple HomePod mener Cnet, men konkurrenten låter hakket bedre. Du kan imidlertid EQ-justere lyden, men Cnet lyktes ikke helt med dette. Tech Hive er derimot mer fornøyd med lyden, og beskriver den som jevn og komfortabel. De trekker for at man ikke kan koble to av disse høyttalerne i stereo. Cnet mener Sonos One både er bedre og koster mindre.
Styringssystem: Amazon Alexa, Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, Airplay 2, Spotify Connect
Tilkobling: 3,5 mm AUX
Audio Pro Addon C5A er nesten identisk med Addon C5 ifølge What Hi-Fi, bare at A-en markerer at Amazon Alexa er integrert. Addon C5 fikk toppscore av samme testkilde, hvor de berømmet den for en detaljert og utrykksfull lyd, at den var enkel å bruke, samt at høyttaleren kan inkorporeres i et flerromsystem. Høyttaleren har et kontrollpanel bak håndtaket, med knapper som styrer valg av kilder – Wi-Fi, Bluetooth, AUX – samt volum. Den har RCA stereo inn, subwoofer out, og USB-lading. Lyden er svært god og detaljerrt ifølge What Hi-Fi. De har rett og slett ingenting å trekke denne høyttaleren for til denne prisen, skriver de.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5 mm AUX, USB-DC, RCA stereo inn, Pre out (subwoofer), Ethernet
Apple HomePod er en 360-høyttaler, hvilket innebærer at den sender lyden i alle retninger. Den bruker HomeKit-systemet, som er stabilt, men som ikke har like mange muligheter for kommandoer som Google Home og Amazon Alexa, mener Lyd & Bilde. Derimot er Apple milevis foran disse to når det gjelder lyden i høyttalerne sine. Høyttaleren har en imponerende dyp bass ifølge Lyd & Bilde. Tek er imponert over det fine designet som oser av kvalitet. Den har en blank berøringsskjerm på toppen som gjør seg designmessig, men som ikke har de store funksjonene. Det eneste den brukes til er å justere musikkvolum, samt at den viser en pulserende fargekladd når Siri er aktivert. Foreløpig forstår hun kun engelsk.
Det trekker litt ned at det er litt knotete å legge til tredjeparts smartprodukter, og at det er få som støttes direkte. Techradar trekker den også for at man ikke kan spille musikk via Bluetooth, og at den ikke har AUX-inngang. Digital Trends legger til at det simpelthen er umulig å installere denne høyttaleren om man ikke allerede har en Apple-device, enten telefon eller iPad. Denne er altså kun for de Apple-frelste. I likhet med andre kilder trekker de også for at man ikke kan bruke stemmeassistenten til å spille musikk fra tredjeparter, for eksempel kan du ikke be Siri å spille direkte fra Spotify, kun fra Apple Music.
Styringssystem: HomeKit
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth (ikke til lyd), AirPlay 2
Tilkobling: Ingen
Amazon Echo Spot er Echo-seriens søteste, ifølge Techradar. Den rommer imidlertid flere funksjoner enn den lille størrelsen skulle tilsi – den kan brukes som vekkerklokke, du kan lese meldinger på skjermen og ta imot telefonsamtaler, eller bruke den som en vanlig høyttaler, blant annet. Den har et rundt design med en liten skjerm. På toppen av skjermen er det et innebygd kamera, og på toppen av selve høyttaleren er det knapper for volum og en knapp for å skru av mikrofonen, som i samme slengen skrur av kameraet. På baksiden finner du en inngang for tilkobling til strøm samt en 3,5 mm-inngang. Høyttaleren er relativt enkel å koble opp til Alexa, gjennom Alexa-appen eller ved å skrive inn Wi-Fi passord direkte på skjermen.
Swiper du til høyre på skjermen vil den vise deg alle kommandoene du kan bruke, noe som er svært nyttig for å lære seg hva du kan bruke Echo Spot til. Som du skjønner kan denne smarthøyttaleren brukes til mye forskjellig, og hvor bra den er avhenger av hva du tenker å bruke den til. Som vekkerklokke er den ypperlig, mens om du i størst grad vil bruke den som høyttaler blir kanskje denne i minste laget, selv om Techradar gir den skryt for lyden tross størrelsen. Om du ønsker deg bedre lyd går det også an å koble den til et større anlegg via Bluetooth eller AUX.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5 mm AUX
Amazon Echo Plus (2nd Generation) har et stilfullt design ifølge Techadvisor. Den har fire knapper på toppen som kontrollerer volum, mikrofon og aktivering av Alexa. Lyden er imponerende for en høyttaler til denne prisen mener Techadvisor, og trekker fram integreringen av Dolby Play 360, som gir sylinderen lyd som fyller hele rommet. Lyden er skarp, vokalen varm og bassen sterk. En ting som gjør at Echo Plus skiller seg ut fra de andre i Echo-serien er at denne har innebygget Zigbee smarthjem-støtte. Dette vil si at den er et godt valg for dem som har andre smartdingser i hjemmet, for eksempel lyspærer, lysbrytere, thermostate og lignende (sjekk først om disse støtter Zigbee). Echo Plus kan også kontrollere smarthjemdingser som har støtte for Alexa-integrasjon, slik alle Echo-høyttalere kan.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5 mm AUX
Amazon Echo Dot (tredjegenerasjon) er like liten som generasjon 2, men med noen utbedringer. For eksempel har det harde eksteriøret blitt litt mykere ved å sette på et stoff, og kontrollene på toppen er også litt forandret ifølge What Hi-Fi. Når det gjelder Alexa kan hun spille musikk, svare på spørsmål, lese nyhetene, sjekke været, sette alarmer og kontrollere kompatible smartdingser i hjemmet. Det nye er en en forandring i mikrofonopsettet, noe som skal forbedre bruken av Alexa med 70 prosent ifølge Amazon. What Hi-Fi er fornøyde, og mener Alexa hører kommandoer fint over musikk. De trekker også fram lydkvaliteten som et punkt som er kraftig forbedret siden genereasjon 2. Den kan fortsatt ikke erstatte et ordentlig anlegg, men fungerer godt til bruk av bakgrunnsmusikk.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
Amazon Echo Dot (andregenerasjon) er på størrelse med en hockeypuck, med en ring av led-lys rundt kanten som indikerer hvilken modus høyttaleren er i. Du aktiverer den via Alexa-appen. Den har en innebygd høyttaler, men den er ikke spesielt god, så det anbefales av Tomsguide å koble den til et bedre anlegg. Dette kan du gjøre via Bluetooth eller med den inkluderte 3,5 mm-kabelen.
Echo Dot kan gjøre alt det samme som Echo kan, som å spille musikk, lese lydbøker, rapportere nyheter og været, sette alarmer og kontrollere lys og termostat, blant annet. Digital Trends erfarte at Alexa hørte etter selv når de ikke brukte kommandoen for å vekke henne, noe de syntes var litt uggent. Er du i utgangspunktet litt pessimistisk til å ha en liten dings som alltid «ser deg» er altså denne neppe måten å bli overbevist på. Skal du spille musikk er det som nevnt anbefalt å koble den til et større anlegg, for på egenhånd er lyden dårlig og svak.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
Amazon Echo (2nd Generation) har et kompakt og tiltalende utseende ifølge Lyd & Bilde. Den enkel å sette opp, og systemet er stabilt. Høyttaleren støttes av Spotify, og har ellers en egen musikkplattform kalt Amazon Music. Lyden er helt middels, uten noe som skiller seg ut. Techradar mener det samme, lydkvaliteten vil være god nok i hverdagen, men er man svært opptatt av lyd bør man styre unna denne. Talen er klar og fin, men musikk låter for flatt. Høyttalerne kan kobles sammen i stereo, men Lyd & Bilde anbefaler å heller investere i noen bedre høyttalere enn å gjøre det. Høyttaleren bruker Alexa-systemet, som betyr at du kun kan snakke til den på engelsk. Techradar legger til at Alexa ikke virker fullt så smart som Google-assistenten, men at du ved å kjøpe Amazon Echo likevel får mye for pengene.
Styringssystem: Amazon Alexa
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: 3,5mm AUX