Sony lager fremdeles de beste trådløse hodetelefonene
Det er ingen endringer på tronen i årets samletest av trådløse hodetelefoner, men to ganske ukjente utfordrere biter godt fra seg.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
31 treff
Det er ingen endringer på tronen i årets samletest av trådløse hodetelefoner, men to ganske ukjente utfordrere biter godt fra seg.
En god smarthøyttaler skal ikke bare gjøre som du sier – den skal også låte bra. Her er årets beste smarthøyttalere.
Bose har mistet plassen som kongen av støykansellering og trådløse hodetelefoner. Se hvilken modell som er best i test.
Har du ennå ikke kastet deg på DAB-toget? I denne oppdaterte oversikten finner du de beste DAB-radioene i 2018.
Har du lyst til å kutte ledningene på hodetelefonene dine? Her er oversikten over de beste trådløse hodetelefonene på markedet nå.
Når våren og sommern nærmer seg, vil stadig flere ta med musikken ut i parken eller på tur, men ikke alle trådløse høyttalere egner seg til den slags bruk. Les testen for å se hvilke høyttalere du kan ta med deg ut og hvilke du bør la stå igjen hjemme.
Er du på jakt etter trådløse øreplugger finnes det mange varianter å velge mellom og det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke som er best. Derfor har vi samlet sammen alle testene vi fant, slik at du enkelt kan finne de øretelefonene som er best i test, og som passer best til din bruk.
Skal du ha nye ørepropper er det mange modeller i ulike prisklasser på markedet. Noen gir mye for pengene, mens andre er det best å holde seg unna.
Ønsker du bedre lyd fra TV-en, kan en lydplanke være løsningen. Den er spesielt designet for å passe til flatskjermer, og velger du riktig lydplanke du kan få tilnærmet kinolyd rett hjem i stua.
Trådløse og bærbare høyttalere gir nye muligheter for hvor du kan ta med deg favorittmusikken din. I denne testen får du oversikt over hvilke høyttalere som passer til tur, i bassenget eller hvilken du bør la stå igjen hjemme.
JBL Xtreme er en kraftig bærbar høyttaler som kan spille både lenge og høyt, i tillegg til at den er vanntett. Bassen ble litt i meste laget for noen anmeldere, og tung vekt sammen med høy pris ga minuspoeng i testene.
JBL Tuner er kombinert Bluetooth-høyttaler og dab-radio. Den er liten og kompakt, har en klar og detaljert lyd, men lyden mangler bass i noen særlig grad. Good Housekeeping trekker fram at knappene er litt kronglete å bruke, samt at den mangler alarm. Which trekker også fram at den er vanskelig å bruke og at den i tillegg ikke finner radiostasjoner, eller kun finner få. Dermed må man bruke mye tid på å søke opp radiostasjoner på nytt, Batteritiden er på åtte timer, og du kan lagre fem favorittstasjoner, noe Which ikke er spesielt imponert over.
JBL Synchros E10 har en flat ledning for å unngå vikleproblemer, men det kan være vanskelig å få proppene til å passe i øret. Kontrollen har mikrofon, men utover det er den ikke spesielt funksjonsrik. Lyden er god om man setter pris på tung bass, og prisen regnes som bra i forhold til kvaliteten.
JBL Reflect Mini BT er trådløse ørepropper som egner seg godt til trening da de skal tåle både svette og skylling etter endt økt. De har 8 timers batteritid, og får skryt for lydkvaliteten og god bass. Mikrofonen kunne vært bedre, og batteritiden får varierende omtale. Flere anmeldere mener man får mye for pengene og at lyden høres dyrere ut enn den er.
JBL Pulse 2 er en vannavstøtende og trådløs høyttaler med LED-lys som danser i forskjellige mønstre ut gjennom den metalliske gitteroverflaten. Lydbildet er klart og med kraftig bass, og den tåler fint avspilling på høyt volum. Man kobler seg til høyttaleren via Bluetooth eller AUX og den lades med USB. Det følger verken med AUX kabel eller oppbevaringsetui.
JBL Link 500 er en stor smarthøyttaler som, sammen med for eksempel Google Home Max, sikter seg inn på å bli kronjuvelen i lydanlegget ditt. Link 500 er større en Google Home Max, og er tilgjengelig i svart eller hvitt. Den har to mikrofoner, kontroller for volum, play/pause, demp-knapp og Bluetooth. På fronten blinker fire LED-lys når Googles assistent hører etter. I likhet med Link 300 kan assistenten gjøre det aller meste, bortsett fra å ringe. Lyden er stor, velbalansert og rik. Det som trekker ned ifølge Tomsguide er at det ikke går å justere bassnivået, og høyttaleren mangler evnen å tilpasse seg rommet, slik for eksempel Sonos One og Google Home Max kan.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 300 er en mellomstor smarthøyttaler, tilgjengelig i svart eller hvitt. Den har to mikrofoner, en demp-knapp, volumkontroll, Bluetooth, play/pause, samt knapp for å aktivere Google-assistenten. Den kan gjøre det aller meste, bortsett fra å ringe. Lyden er i det store og hele veldig god, ifølge Tomsguide. Bassen er tung, men den mangler imidlertid noe detaljer. Til gjengjeld spiller høyttaleren svært høyt. Du aktiverer Link 300 ved hjelp av Google Home-appen.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 20 har minimalt med kontrollfunksjoner, som er greit med tanke på at Googles stemmeassistent er behjelpelig med det meste. I likhet med Link 10 har den knapper for play/pause, volum og Bluetooth. Den har en knapp for å aktivere stemmeassistenten, samt to mikrofoner. Denne høyttaleren er merket IPX7, som betyr at den kan ligge i vann i opp til 30 minutter uten å bli ødelagt. Stemmeassistenten responderer når den skal. Lyden er velbalansert, med bass og midttoner, og den kan spille høyt nok til å fylle de fleste rom. Høyttaleren aktiveres gjennom Google Home-appen. Tomsguide berømmer høyttaleren for batteritiden på 10 timer, noe den i testen også holdt. Vær imidlertid obs på at den ikke skrur seg av automatisk når du ikke bruker den, og at stemmeassistenten kun fungerer når du har tilgang til Wi-Fi.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Ingen
JBL Link 10 har et panel øverst i gummi, med knapper for play/pause, volum og Bluetooth. Produsenten hevder batteritiden er på fem timer, noe anmelder PCmag synes er litt lite for å være en bærbar høyttaler. Det er fort gjort å koble høyttaleren til Googles stemmeassistent, gjennom Google Home-appen. Musikk kan streames via smarttelefonen og Bluetooth, eller over Wi-Fi ved bruk av Google Cast. Du kan også be høyttaleren streame musikk fra Google Play, Spotify og en håndfull andre tjenester. PCmag synes lyden er grei nok, men den vil ikke kunne fylle et folksomt rom. De synes likevel lyden er bedre enn hos for eksempel Google Home og Amazon Echo.
Styringssystem: Google Home
Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
Tilkobling: Mikro-USB
JBL Flip 3 er en oppgradert versjon av Flip, og den har lengre batteritid og bedre lyd. I tillegg tåler den vann, og den er liten og grei å ta med seg. Den får skryt for både bass og mellomtoner som fungerer bra for flere sjangre. Man kobler til høyttaleren via Bluetooth, og styrer den med en app. Lading skjer ved bruk av USB-kabelen som følger med.
JBL E65BT NC får skryt for god byggekvalitet og ha grei støydemping. PCmag gir dessuten honnør for sterk lyd med dyp bass.
Batteriet holder lenge og det kan brukes uten strøm via kabel.
Dessverre faller den gjennom ved at støydempingen produserer hørbar lyd og forvrenger lydkvaliteten. Which kritiserer modellen kraftig for dårlig lydkvalitet og ukomfortabel passform. Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping:Ja
Batteritid: 24 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.1
Kodek: SBC
Vekt: 258 gram
JBL E55 BT gir god lyd uten å koste en formue, men har lydbildet er ikke for purister. Hodetelefonene er dessuten komfortable og inkluderer kabel til lytting om du skulle gå tom for strøm.
Which, Stuff og What Hi-Fi? lar seg imidlertid ikke imponere av headsettet og særlig førstnevnte kritiserer lydkvaliteten for å være dårlig og batterilevetiden til å ikke levere som lovet.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping:Nei
Batteritid: 20 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.0
Kodek: -
Vekt: 231 gram
JBL Clip 2 er en liten trådløs høyttaler på størrelse med et sammenklemt eple. Den er vanntett, har mulighet for Bluetooth-tilkobling og via kabel, og den har handsfree-funksjon. Medfølgende karabinkrok gjør at den er praktisk å henge fra seg om man er på tur, den har åtte timers batteritid, men den gir ikke mulighet til å lade telefonen. Sett i forhold til størrelsen gir høyttaleren mye god lyd, og i likhet med andre JBL-høyttalere er bassen kraftig. Den er ganske rimelig, men havner litt i mellom høyttalere i samme prisklasse med bedre lyd og færre funksjoner, eller de som er noen hundrelapper dyrere, men som i tillegg har bedre lyd og flere funksjoner.
JBL Cinema SB350 er en pent designet lydplanke som scorer greit på lydkvaliteten, men middels brukervennlighet og upraktisk fjernkontroll trekker ned. Lydplanken kan benyttes med Bluetooth.
JBL Charge 3 er en reisehøyttaler som er vanntett og som tåler sand. Den får skryt for lyden, god bass og bra batteritid. Høyttaleren kan brukes til å lade mobilen, og den kan lades med micro-USB. Den kan kobles med andre JBL høyttalere, men anmelderne savner NFC. Minuspoeng gis også for høy pris og fordi den er stor for å være en bærbar høyttaler.
Den nye toppmodellen til JBL får mye skryt for en støykansellering som er helt på høyde med Bose og Sony sin teknologi. Svært brukervennlige, og har ifølge testerne et energisk lydbilde som lett faller i smak.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 15 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.0
Kodek:aptX, SBC
Vekt: 220 gram
CNET slår fast at støykanselleringen ikke er på samme nivå som Bose og Sony, men at det gjør jobben som et sett med hverdagshodetelefoner. Prisen er også fin, og testerne er samstemte i at du får mye for pengene med denne modellen.
Produktspesifikasjoner
Type: Over-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 30 timer
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodek: HFP, A2DP, AVRCP
Vekt: 260 gram
JBL Tune 600 leverer jevnt over midt på treet på både lyd og komfort hos testerne. DinSide mener dog at komforten er langt under parti, og mener at øreputene er altfor harde og trykker for mye på ørene. Andre mener at byggekvaliteten er solid, og at støykanselleringen er god med tanke på prisen.
Produktspesifikasjoner
Type: On-ear
Aktiv støydemping: Ja
Batteritid: 12 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.1
Vekt: 173 gram
Mangler støykansellering, men til gjengjeld er JBL Tune 500BT spekket med annen funksjonalitet, som stemmekontroll gjennnom Amazon Alexa og Google Assistant. Gadget Now mener at hodetelefonene er vel verdt prisen, men gir ikke så veldig mye mer.
Produktspesifikasjoner
Type: On-ear
Aktiv støydemping: Nei
Batteritid: 16 timer
Tilkobling: Bluetooth 4.1
Kodek: HFP, HSP, A2DP, AVRCP
Vekt: 155 gram
JBL Everest er et bra sett med hodetelefoner, men flere av testkildene trekker frem at lyden ikke er den helt store til denne prisen. Hodetelefonene byr på en fiffig funksjon som gir deg muligheten til å snu på hodetelefonene slik at du kan dele lyden med en venn.
Type: On-ear
Aktiv støyreduksjon: Nei
Batteritid: 20 timer