Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
30 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.
Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.
Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.
Det er liten tvil om at det er et luksusspørsmål, men meningene er like fullt mange og sterke: Skal julebrusen være rød eller brun, eller kanskje noe så oppsiktsvekkende som oransje? Hvilken julebrus er egentlig best?
Nytt næringsinnhold gir dårligere resultat for fjorårets testvinner. Hvilket knekkebrød stikker av med tittelen "best i test" i år?
Finn ut om din favoritt er blant markedets beste leverposteier i år.
Finn ut hvilke julebrus som kan settes på juledekket bord - og hvilke som bør stå igjen i butikkhylla.
Det er to ekte varianter som deler førsteplassen i årets samletest av revet ost - men én topping får overraskende god score på smak.
Leverpostei er mange nordmenns favoritt på brødskiva, knekkebrødet eller lompa, og det er mange fordeler ved å spise leverpostei - men du bør sørge for å velge den aller beste.
Du får i pose og sekk dersom du spiser årets beste knekkebrød.
De fleste kildene mener Norgesgruppen Julebrus Light har kunstig, vond smak og lukt, men én person mener den har god julesmak.
Smaken av Norgesgruppen Julebrus oppleves som unaturlig og gir lite julestemning. Flere mener den er for søt, men noen synes at den blir bedre jo mer man drikker av den. Noen savner mer smak.
Jacobs Utvalgte urøkte pinnekjøtt er tilsatt nitrittsalt, som ifølge DN og Dagbladet merkes på fargen. DN hevder også de kan lukte nitrittsaltet. De mener ellers kjøttet burde vært mørere, men smaken er OK og stykkene i pakken er fine. Dagbladet trekker fram veldig fine stykker, samt god og noe utradisjonell smak. VG synes fettsmaken og konsistensen er god, men pinnekjøttet burde fått lengre modningstid. De liker ikke måten lammeribben er kuttet opp på.
Pris: 399 kr/kg (VG kjøpte på Meny)
Produsent: A. Idsøe/Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-18 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt trekkes for smaken. Det burde også vært mørere.
Jacobs Utvalgte røkte pinnekjøtt er ifølge DN et bra kjøp. God lukt, smak av røyk og passe saltmengde. Stykkene i pakken kunne vært noe tykkere og mørere.
Pris: 399 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-18 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden
Jacobs Grovhakket leverpostei har bra innhold av lever, protein og umettet fett.
Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt har skåret stykkene i mange tykkelser. Smaken er uten særlig særpreg, men likevel god selv om kjøttet er noe tørt, mener VG. Dagbladet på sin side har mest å utsette på den mørke fargen på kjøttet som de mener skyldes for mye nitrittsalt, men mener ellers at både smak og lukt er bra.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet hos Meny.
Folkets Ovnsbakt leverpostei scorer bra på næringsinnholdet, på grunn av mye lever, lite salt og god fordeling mellom mettet og umettet fett. Scorer dårligere på smak.
DN mener Folkets Hardangerlam urøkt pinnekjøtt lukter fjøs, og er for salt og tørt.
Pris: 199 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Folkets Hardangerlam urøkt pinnekjøtt får en sekser på terningen og vinner VGs test i 2019. Den får skryt i alle kategorier. Ifølge DN har kjøttet potensiale, men mye trekker ned. De synes fettet har harsk smak, og kjøttsmaken er ingenting å rope hurra for. Kjøttet er dessuten for salt, og konsistensen trekker ned. Det positive er lange og pene pinner.
Pris: 199 kr/kg (VG kjøpte på Spar)
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
DN har lite til overs for Folkets Hardangerlam eldhusrøykt pinnekjøtt. De mener konsistensen er seig som tyggegummi, og verken smak eller lukt tyder på at pinnekjøttet er røykt.
Pris: 199 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden
Folkets Grov Ovnsbakt leverpostei har godt næringsinnhold med lite salt, mye lever og god balanse mellom mettet og umettet fett.
First Price leverpostei har en grei smak, men noe metall i ettersmaken. Den kan oppleves som litt tørr i konsistensen og litt for salt.
First Price Revet 500g er en topping, ikke en ordentlig ost. Den får stryk på smak og lav poengsum på næringsinnhold. Inneholder mindre kalsium enn ekte ost.
First Price urøkte og gryteklare pinnekjøtt er ferdig utvannet og fryst. Det får total slakt fra VGs testpanel for smak, konsistens og kutting av lammeribben.
Pris: 349 kr/kg (VG kjøpte på Kiwi)
Produsent: Finsbråten
Utvanning (produsentens anbefaling): Ferdig utvannet
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Ifølge Dagbladet passer First Price urøkt pinnekjøtt av lam best til hverdagen – utseende og andel kjøtt er ikke mye å skryte av. Likevel har pinnekjøttet mild og fin smak og lukt.
Pris: 159 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): Over natten
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
First Price pinnekjøtt av lam med røykaroma får total slakt og 0 poeng fra DN. Smak av tran, lukt som gjør vondt og svært lav andel kjøtt er blant kommentarene.
Pris: 159 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): Over natten
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden
First Price Ovnsbakt leverpostei har lite karbohydrater og bra med lever, men for mye mettet fett.