Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2016
Her mangler en tykk og stabil kantbeskyttelse for å øke sikkerheten betraktelig. (Illustrasjonsfoto)

Store sikkerhetsforskjeller blant trampolinene

Trampoliner skal selvsagt være mest lek og moro, men det er dessverre fare for fall og skader. Noen av trampolinene på markedet har lav sikkerhet og svak konstruksjon, men det finnes flere trygge valg.

Annonse

Testvinner

Foreløpig er det North Trampoline Challenger som er best i test. Den har to tester til grunn for totalscoren, men det er samme kilde som har utført test to år på rad, nemlig anerkjente SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (gjengitt av Vi i Villa Sverige).

Den beste trampolinen som har to uavhengige testkilder er Berg Champion.

Testgrunnlaget

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Det er utført noen tester av trampoliner i Sverige de senere år, men ingen i Norge. I noen tilfeller har de ulike kildene testet forskjellige størrelser av samme modell, og der dette er tilfelle, har vi skrevet det i produktbeskrivelsen under.

Vi mener forskjeller i diametertall på en trampolinemodell ikke vil gi radikale ulikheter når det gjelder sikkerhet, brukervennlighet eller konstruksjon, og vi har derfor valgt å inkludere alle testene, selv om modellen er testet i ulike størrelser. Er du uenig i vår vurdering, hører vi gjerne fra deg.

Den ene testen av trampoliner er fra 2008, og vi gjør oppmerksom på at produsentene kan ha gjennomført produktforbedringer siden den gang.

Se hvilket regntøy til barn som er best: Prisen sier lite om kvaliteten.

Sikkerhet og EU-standard

En av de aller viktigste egenskapene ved en trampoline er at sikkerheten er god. I 2015 kom en ny EU-standard som blant annet sier at kantbeskyttelse og sikkerhetsnett alltid skal selges sammen med trampoliner til barn. Testkildene har vurdert kvaliteten på nettene og hvor lett det er å sette fast foten mellom trampolinen og sikkerhetsnettet.

Trampolinehopping er morsomt og kan blant annet hjelpe barnet med god motorisk utvikling. (Illustrasjonsfoto)

Metallrammene på trampolinene kan forårsake store skader hvis uhellet er ute, og matten som ligger rundt kanten må derfor være tykk nok til at det beskytter og minimerer skader ved fall. Den må også ligge trygt og stabilt, slik at foten ikke kan havne under matten og sette seg fast mellom springfjærene som fester trampolineduken til metallrammen.

Andre viktige egenskaper

En trampoline uten god sprett har også lite for seg. Høyden på spretten, samt om den er myk eller hard, er blant vurderingene som er gjort av testpanelene. Idealet er en høy og myk sprett.

Til slutt har de vurdert hvor enkle trampolinene er å sette opp og hvor god konstruksjonen er. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (gjengitt av Vi i Villa Sverige) utførte blant annet en slagtest for å sjekke hvor holdbar konstuksjonen av sikkerhetsnettene er.

Best i test

2016

North Trampoline Challenger

North Trampoline Challenger

89/100

North Trampoline Challenger har en kraftig ramme som står stabilt, og det er svært liten risiko for at føtter setter seg fast mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet. Den gir god sprett og det er enkelt å gå inn og ut av trampolinen. Beskyttelsesnettet er høyere enn hos de fleste konkurrentene. Trampolinen som er testet er 4,3 m i diameter.

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester.

Vi i Villa Sverige (2016)

Stabil och kraftig ram Les saken

84
Trampolinespesialisten Super Orbit

86/100

Trampolinespesialisten Super Orbit har myk sprett og det er svært liten risiko for at føtter settes fast mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet. Rammen er stabil. Trampolinen som er testet er 4,3 m i diameter.

Totalscore: 86/100

Basert på 1 test.

Berg Champion

81/100

Berg Champion er en solid og trygg trampoline som gir god sprett. Rammen er solid og matten som ligger rundt kanten er tykk og beskytter ved fall. Det er liten risiko for å sette fast føttene. Man kan velge mellom ulike størrelser: 3,3 m, 3,8 m eller 4,3 m i diameter. SP testet 4,3 m-versjonen, mens Testfakta testet 3,8 m-versjonen.

Totalscore: 81/100

Basert på 4 tester. Pris fra 7 680,-

Pris fra 7 680,-

Trampolinespesialisten Fly

80/100

Trampolinespesialisten Fly gir myk sprett og har god demping i kantbeskyttelsen, og rammen er stabil. SP-testen fra 2015 (gjengitt av Vi i Villa Sverige) viste at det var stor risiko for at føtter kunne settes fast mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet, mens det i 2016-testen er rapportert liten risiko for det samme. Trampolinen finnes i flere størrelser: 3 m, 3,6 m, 4 m og 4,3 m i diameter. SP testet versjonen som er 4,3 m, mens Testfakta testet 4 m-versjonen.

Totalscore: 80/100

Basert på 3 tester.

Berg Favorit

78/100

Berg Favorit er enkel å gå inn og ut av, og det har høyt beskyttelsesnett. Det er liten risiko for at man setter fast føttene mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet, og trampolinen er stabil med grov konstruksjon. Testtrampolinen er 4,3 m i diameter.

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 6 640,-

Pris fra 6 640,-

78
Toys"R"Us Outra Sport 426 cm Pro Series

65/100

Toys"R"Us Outra Sport 426 cm Pro Series får trekk for lite sprett. I Testfaktas test fra 2008 fikk de også trekk for å ha for dårlig kantbeskyttelse og svært stor risiko for at føtter settes fast mellom springfjærene, mens SPs test fra 2015 (gjengitt av Vi i Villa Sverige) viser at kantbeskyttelsen er god og det er ingen risiko for at føtter settes fast. Trampolinen som er testet er 4,26 m i diameter.

Totalscore: 65/100

Basert på 2 tester.

Testfakta (2008)

Dåligt kantskydd Les saken

58
Jysk Trampoline STOJ

62/100

Jysk Trampoline STOJ gir svært stor risiko for å sette fast føttene mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet, og en slagtest bøyde stolpen på beskyttelsesnettet. Kantbeskyttelsen er også for dårlig, og man får høy og hard sprett. Trampolinen som er testet er 4,27 m i diameter.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Vi i Villa Sverige (2016)

Hög men hård studs Les saken

62
Biltema Trampoline 14-4110

55/100

Biltema Trampoline 14-4110 er rask å montere og gir høy sprett, men det er svært stor risiko for å sette fast føttene. En slagtest viste at stolpen på beskyttelsesnettet er for lett å bøye. Trampolinen ble testet av SP også i 2015 (gjengitt av Vi i Villa Sverige), men den gang het den 14-411 og fikk trekk for å ha dårlig kantbeskyttelse, samt at beinene var ustabile når man flyttet på trampolinen. Dette blir ikke nevnt i testen av 14-4110 fra 2016. Trampolinen som er testet er 3,96 m i diameter.

Totalscore: 55/100

Basert på 1 test.

EXIT Twist

51/100

EXIT Twist har svært spinkel ramme og gir dårlig, hard sprett. Det er liten risiko for å sette fast føttene. Trampolinen som er testet er 4,33 m i diameter.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 095,-

Pris fra 2 095,-

HUDORA Trampoline 400

50/100

HUDORA Trampoline 400 gir høy og hard sprett. I en slagtest ble stolpen på beskyttelsesnettet bøyd, men det er liten risiko for at føtter settes fast mellom springfjærene eller utenfor beskyttelsesnettet. Kantbeskyttelsen er derimot for dårlig og rammen er svært spinkel. Trampolinen som er testet er 4 meter i diameter. Det står at det er Hudora Family 400 som er testet, men i 2016-testen er det Hudora Fitness 400 som er avbildet.

Totalscore: 50/100

Basert på 2 tester.

#trampoline #berg #trampolinespesialisten #toys-r-us #north #jysk #biltema #exit #hudora

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn