Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2017
En god babycall som passer familiens behov kan gjøre hverdagen som småbarnsforeldre litt mindre stressende.

Sjekk hvilken babycall du bør kjøpe

Vi har samlet forbrukertester av babycaller fra norske og utenlandske anmeldere, og det er store variasjoner i resultatlisten. En kjøpeguide hjelper deg på vei til å finne babycallen som passer aller best for deg og din familie.

Annonse

Best i test: babycall

Føreløpig er det Neonate BC-6500D som blir best i test. Padwico 835 har høyere poengsum enn testvinneren, men scoren baseres kun på én testkilde fra 2014, og den blir derfor ikke kåret til vinner. Vi vet av erfaring at antall testkilder og alderen på disse kan ha stor betydning for resultatet.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Babycallene i samletesten varierer i pris fra 300 til 2.500 kr, og du finner alt fra de enkleste lyd-babycallene til funksjonsrike babycaller med kamera, fra 10 ulike produsenter. Philips har for øvrig et godt tak på det norske markedet og produktene deres testes ofte av kildene. Du ser derfor en overvekt av Philips-babycaller i resultatlisten.

Kan du allerede det meste om babycaller og vet hva du er på utkikk etter, kan du gå rett til resultatene. Ønsker du å vite mer, bør du fortsette å lese under.

Slik velger du riktig babycall

Tidligere hadde babycaller kun de aller viktigste funksjonene for å bli varslet når babyen våknet fra søvnen, men det har etter hvert kommet mange ulike typer og alternativer å velge mellom. Det kan være vanskelig å orientere seg i markedet og vite hva man bør gå for, så vi har laget en kjøpeguide for å hjelpe deg litt på vei.

Hvordan fungerer en babycall?

Babycaller består ofte av to enheter – én som skal være i nærheten av barnet som sover og én som foreldrene skal passe på. Når babyen våkner og lager lyd, får foreldrene beskjed om dette ved hjelp av lyd, lys, bilde og/eller vibrering på foreldreenheten, alt ettersom hvilke funksjoner babycallen har. For å oppnå kontakt mellom baby- og foreldreenhet, må babycallen bruke trådløs kommunikasjon.

En del nyere babycaller bruker Wi-Fi for å opprette denne kontakten, men markedet er ennå stappfullt av babycaller som bruker ulike frekvensbånd for tilkobling. Det betyr at forbindelsen mellom foreldre- og babyenhet kan bli forstyrret av andre enheter som bruker samme frekvens, som microbølgeovn, trådløse telefoner og rutere, eller naboens babycall.

Ut på tur? Her finner du de tryggeste bilstolene for baby.

Anolog og digital babycall: Signalforstyrrelser?

Både analoge og digitale babycaller gir som regel mulighet for bytte mellom to eller flere frekvenser for å minske problemet med forstyrrelser i signalene. Men velger du en analog babycall, er det større sjanse for forstyrrelser enn om du har en digital babycall. Det er fordi produsentene har kodet de digitale babycallene slik at det er mye vanskeligere for andre babycaller eller enheter å slå inn på din babycall.

På den sikre siden: Mange babyenheter kan henges opp, og Statens Strålevern anbefaler for sikkerhets skyld at enheten settes eller henges én meter unna barnet for å unngå stråling. (Illustrasjonsfoto: Neonate)

Mange digitale babycaller bruker også DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) eller FHSS-teknologi (Frequency-hopping spread spectrum), som vil si at de i tillegg søker etter ledige frekvenser og automatisk velger en ledig kanal/frekvens.

DECT-babycaller bruker 1880-1900 GHz-frekvensbåndet, og de har 120 frekvenser til rådighet som de kan hoppe mellom alt etter hvilke som er ledige. FHSS-babycaller bruker 2.4 GHz-frekvensen og kan velge mellom 79 kanaler.

Det er ikke bare forstyrrelser på frekvensen som kan påvirke lydkvaliteten i babycallen, men også tykke murvegger, spesielle vindusglass eller dårlig antenne vil kunne føre til lavere kvalitet og ev. brudd i signalene.

App- og nettbasert babycall: Trenger stabil Wi-Fi

I dag finnes det også flere babycaller som er web-baserte, og disse bruker Wi-Fi og ev. det mobile nettverket for å koble babyenheten opp mot foreldreenheten/mobilen/nettbrettet. Ofte har de ingen foreldreenhet i det hele tatt, og du er avhengig av å bruke en app på en smarttelefon eller et nettbrett. De app-baserte babycallene er ikke plaget med de samme forstyrrelsene i signalene, men de er avhengig av et godt og stabilt trådløst nettverk for å unngå at kontakten brytes mellom de to enhetene.

De nye babycallene på markedet er digitale eller nettbaserte, slik alle babycallene i denne samletesten også er. Ønsker du likevel en analog babycall, finner du tre slike i samletesten fra 2015.

Sikkerhet og stråling

Det har blitt stilt spørsmålstegn ved sikkerheten til smarte babycaller som bruker Wi-Fi som tilkobling mellom baby- og foreldreenheten. Grunnen er risikoen for at uvedkommende skal kunne hacke seg inn og få tilgang til live-streaming av babyen din. Du sikrer deg imidlertid mot dette ved bl.a. å kryptere det trådløse nettet og lage et trygt passord.

Motorola MBP853CONNECT ble den beste av tre babycaller som ble tilfeldig utvalgt av anerkjente Which? når de skulle teste sikkerheten til babycaller (krever abonnement).

Mange foreldre er også redde for stråling ved bruk av babycall, men Statens strålevern mener det ikke er grunn til bekymring. De hevder strålingen fra babycaller er så liten at det ikke fører til økt helserisiko, men anbefaler likevel at du for sikkerhets skyld plasserer babyenheten én meter unna barnet. Kjøper du en babycall som er CE-merket, kan du være trygg på at den oppfyller de grunnleggende sikkerhetskravene fra myndighetene.

Overdreven rekkevidde

Babycallene har ulike rekkevidder, eller rettere sagt, forskjellige tålegrenser for hvor mange meter baby- og foreldreenheten kan være fra hverandre, uten at man opplever forstyrrelser i signalet eller at forbindelsen faller helt ut.

Babycall Philips
Video eller bare lyd? Trenger du en babycall med kamera, har du i dag flere varianter å velge mellom, enten du vil ha en som er digital eller nettbasert. (Illustrasjonsfoto: Philips)

Produsentene oppgir maksrekkevidde på alt fra 200 til 800 meter ved fri sikt, men når anmelderne har målt rekkevidden, viser det seg at lyd og/eller bilde faller ut mye raskere enn produsentene hevder. Det mest normale er under 50 meter innendørs og ca. 100 meter utendørs. Husk at dersom en murvegg e.l. blokkerer, kan rekkevidden reduseres betraktelig, men mange takler 5 etasjer eller vegger mellom babyenhet og foreldreenhet uten signalforstyrrelser eller -brudd.

På babycallene som bare bruker internett for å koble til foreldreenheten eller mobilen/nettbrett/PC, er det ingen rekkevidde å ta hensyn til, men man er avhengig av stabil tilkobling til internett for å beholde godt signal.

Beskytt babyen i solen: Her er de tryggeste solkremene til barn.

Strøm- eller batteridrevet

Alle babycallene i denne testen er strømdrevet, men noen bruker ladestasjon i stedet for vanlig strømledning. De fleste babycaller har foreldreenhet som også går på batteri, samt en babyenhet som er ment å brukes primært på strøm, med mulighet for å sette inn reservebatteri når dere er på tur, eller som sikkerhet ved strømbrudd. Noen babyenheter kan ikke bruke batteri i det hele tatt. Motorola MBP8 er den eneste babycallen i testen hvor verken foreldre- eller babyenheten kan gå på batteri.

Batterilevetid og oppladningstid varierer en del fra produkt til produkt, og dette finner du mer informasjon om i produktbeskrivelsene.

De viktigste funksjonene

Babycallene varierer mye med tanke på hvilke funksjoner de har. Under samler vi opp de mest vanlige, slik at du kan tenke gjennom hvilke som er viktigst for deg:

  • Kamera: Kan være praktisk om du trenger å følge med på barnets soveposisjon e.l. mens du gjør andre ting. Flere video-babycaller har zoom og mulighet for panorering og tilting, og noen av kameraene kan du fjernstyre med foreldreenheten/mobilen/nettbrettet. Noen gir mulighet til å lagre bilder og video, og noen kan koble mange kameraer opp mot samme foreldreenhet. Kameraene kan som regel både stå på bordet og henges opp.
  • Toveiskommunikasjon: Har du en baby som våkner ofte og egentlig bare trenger å høre stemmen din for å bli rolig og sovne igjen? Da er det verdt å vurdere en babycall med toveiskommunikasjon, slik at du kan snakke til barnet og berolige det gjennom babycallen.
  • Nattlampe og vuggesanger: Trenger barnet ditt litt ekstra trygghet i form av nattlys og vuggeviser, kan du få dette integrert i mange babycaller.
  • Nattsyn: Du skal kunne se babyen bedre i mørket med en video-babycall som har nattsyn, men vær obs på at noen babycaller med IR-lys trekkes for lav kvalitet på nattsynet.
  • Temperatur- og luftfuktighetsmåler: Gjør det enkelt å holde oversikt over klimaet på soverommet, slik at barnet ditt har de beste mulige forutsetningene for en god natts søvn.
  • Varsling om lyd/bevegelse fra barnerommet: I tillegg til at du hører lyden fra barnet, varsler alle babycallene med lys når barnet lager lyder. Noen har også vibreringsvarsling. Noen video-babycaller har bevegelsessensor og varsler deg når det er bevegelse på barnerommet. For babycallene som bruker Wi-Fi som tilkobling, får du varsel om lyd og ev. bevegelse på mobilen/nettbrettet.
  • Varsling om rekkevidde: Alle babycallene varsler med lys hvis enhetene kommer utenfor rekkevidde og mister signal, og noen varsler med både lyd og lys når rekkevidden overskrides.
  • Varsling om batterinivå: Alle babycallene har batteriindikator og varsler med lys når det er svakt, og noen varsler i tillegg med lyd.
  • Volumjustering: Alle babycallene har volumkontroll.
  • Stemmeaktivering og lydfølsomhetsjustering: Mange babycaller sparer strøm og reduserer stråling ved hjelp av stemme-/lydaktivering. Det betyr at foreldre- og babyenheten står i standby og aktiveres kun når barnet lager lyd. De aller fleste av disse kan også justere mikrofonfølsomheten, slik at du f.eks. unngår at babycallen reagerer på bakgrunnsstøy.
App i stedet for babycall?

I dag finnes det også flere apper som etterligner babymonitorer, hvor du bruker to mobiltelefoner som du kobler sammen ved hjelp av appen for å overvåke babyen og få varslinger. Dette er kanskje spesielt fint når du er på reise og har glemt babycallen din, eller om du har en babymonitor som ikke er bærbar. Svenske Testfakta gjennomførte nylig en test av tre slike barnevakt-apper.

Trenger du ny barnevogn? Sjekk hvilken som er best i test.

Vi gjør oppmerksom på at noen av babycall-testene er utført for flere år siden, og produsentene kan ha gjennomført en oppdatering av produktene etter at de ble testet.

RESULTATER

Babycall Padwico 835

Padwico 835

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

93
Babycall Neonate BC-6500D

Neonate BC-6500D

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 239,-

Pris fra 1 239,-

92
Babycall Philips Avent SCD860

Philips Avent SCD860

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 331,-

Pris fra 1 331,-

91
Babycall Philips Avent SCD580

Philips Avent SCD580

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 099,-

Pris fra 1 099,-

90
Babycall Luvion Prestige Touch 2

Luvion Prestige Touch 2

Resultatet er basert på 1 test.
88
Babycall Philips Avent SCD505

Philips Avent SCD505

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

84
Babycall BT Digital Baby Monitor 300

BT Digital Baby Monitor 300

Resultatet er basert på 2 tester.
82
Babycall Philips Avent SCD570

Philips Avent SCD570

Resultatet er basert på 1 test.
82
Babycall Motorola MBP8

Motorola MBP8

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 329,-

Pris fra 329,-

79
Babycall Neonate BC-5800D

Neonate BC-5800D

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 149,-

Pris fra 1 149,-

75
Babycall Philips Avent SCD630

Philips Avent SCD630

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 599,-

Pris fra 2 599,-

73
Babycall Motorola MBP853CONNECT

Motorola MBP853CONNECT

Resultatet er basert på 4 tester.
70
Babycall NOVA Babycall SmartNOVA

NOVA Babycall SmartNOVA

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 149,-

Pris fra 149,-

70
Babycall Neonate BC-8000DV

Neonate BC-8000DV

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 979,-

Pris fra 1 979,-

70
Babycall Topcom BabyViewer 4500

Topcom BabyViewer 4500

Resultatet er basert på 3 tester.
68
Babycall D-Link EyeOn DCS-825L

D-Link EyeOn DCS-825L

Resultatet er basert på 3 tester.
68
Babycall Motorola MBP36S

Motorola MBP36S

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 390,-

Pris fra 1 390,-

67
Babycall Philips Avent SCD501

Philips Avent SCD501

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

65
Babycall CAPiDi by Padwico

CAPiDi by Padwico

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 719,-

Pris fra 719,-

64
Babycall Philips Avent SCD506

Philips Avent SCD506

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 759,-

Pris fra 759,-

61
Babycall D-Link EyeOn DCS-855L

D-Link EyeOn DCS-855L

Resultatet er basert på 4 tester.
60
Babycall Philips Avent SCD603

Philips Avent SCD603

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

55
Babycall Philips Avent SCD620

Philips Avent SCD620

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 375,-

Pris fra 2 375,-

38

Babycall Padwico 835

93/100

Digital: Padwico 835 trekkes noe for dårlig lyd, og den har ikke display, men den er brukervennlig. Har automatisk kanalvalg, nattlampe, justerbar lydfølsomhet og vibrasjonsvarsling. Den lyser og lager lyd når den kommer utenfor rekkevidde. Både baby- og foreldreenhet har ladestasjon og oppladbart batteri som skal holde i 85 t i standbymodus. Rekkevidden skal være på opptil 600 m ved fri sikt. 863-870 MHz-frekvens.

Totalscore: 93/100

Basert på 1 test. Pris fra 699,-

Pris fra 699,-

Helsingborgs Dagblad (2014)

Lätthanterliga enheter. Lång standbytid. Les saken

93
Beste priser
Jollyroom.no 699,- Til butikk

Levert av:

Best i test

2017

Neonate BC-6500D

Babycall Neonate BC-6500D

92/100

Digital: Neonate BC-6500D får skryt for god lydkvalitet, flott design og ingen støy, men Foreldre & Barn opplever at den forstyrres raskt hvis det er andre Neonate-babycaller i umiddelbar nærhet. Rekkevidden er på inntil 800 m ved fri sikt. Den har lyd- og lysvarsling når den har svakt batteri eller er utenfor rekkevidde. I tillegg har den toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet, temperaturmåler, nattlampe, vibrasjonsvarsling, hodetelefonutgang og LCD-skjerm. Både baby- og foreldreenhet har oppladbare batterier og ladestasjoner, og den har hurtiglader for kjapp oppladning. Batterilevetid ble målt til ca. 24 t av Foreldre & Barn, og i standby skal den holde rundt 70 t. Babycallen har automatisk kanalvelger, avgir max 20 mW stråling ifølge produsenten, og du kan koble opptil tre babyenheter til den ene foreldreenheten.

Totalscore: 92/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 239,-

Pris fra 1 239,-

Vores Børn (2014)

Perfekt design og lyd. Les saken

100
Vores Børn (2017)

Bedst i test 2016. Vi blev imponeret af den lange rækkevidde, det knivskape signal og den lange batterilevetid på Neonate 6500D. Les saken

95
Foreldre & Barn (2013)

Svært god på de fleste områder. Les saken

80
Babycall Philips Avent SCD860

91/100

Nettbasert: Philips Avent SCD860 er en babyenhet med kamera (720p HD-kvalitet) som kan kobles til iOS- og android-enheter via Wi-Fi og en app. Den trekkes for at Wi-Fi-tilkoblingen ikke alltid fungerer når man skal sette opp babycallen, men brukervennligheten er ellers bra, og lyd- og bildekvalitet er svært god. Kameraet kan panorere og zoome, og dette kan styres i appen. Den gir mulighet til å legge til opptil ti kameraer og tre seere per kamera, og du kan velge f.eks. varslingsinstillinger og farge på nattlampe. Babycallen kan i tillegg spille av vuggeviser, har toveiskommunikasjon, justerbar lydfølsomhet, nattsyn, temperatur- og luftfuktighetsmåler og kameraenheten kan ta bilder og monteres på veggen. Er ikke batteridrevet og krever en trådløs Internett-tilkobling på 2,4 GHz. Kalles også Philips Avent uGrow Smart Baby Monitor.

Totalscore: 91/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 331,-

Pris fra 1 331,-

Top Ten Reviews (2016)

A convenient baby video monitor with excellent video and audio quality, though setup can be troublesome. Les saken

91
Beste priser
Power 1 331,- Til butikk

Levert av:

Babycall Philips Avent SCD580

90/100

Digital: Philips Avent DECT SCD580 er etterkommeren til SCD353. SCD580 får skryt for signal- og lydkvalitet, samt at den har mange funksjoner, men flere savner kamera. Den har alt fra temperatur- og fuktighetsmåler, toveiskommunikasjon, nattlampe, kan spille av vuggesanger, har justering av lydfølsomhet og vibreringsvarsling. Den har i tillegg stjernehimmel-projektor, men kildene savner mer variasjon i projeksjonsbildene. Babycallen har 1,6" LCD-skjerm og lys som viser lydnivå ved babyenheten. Foreldreenheten bruker oppladbart batteri og lades på ca. 10 t på ladestasjon. Batterilevetiden skal være på opptil 18 t. Babyenheten kan også gå på batteri (ikke oppladbare). Rekkevidden er oppgitt til 330 m utendørs og 50 m innendørs. Bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 90/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 099,-

Pris fra 1 099,-

Mother&Baby (2017)

This baby monitor is brilliant! Les saken

88
Babycall Luvion Prestige Touch 2

88/100

Digital: Luvion Prestige Touch 2 er en video-babycall med 7" LCD-fargeskjerm og touch-meny. Du kan koble opptil 4 kameraer til samme foreldreenhet, og du kan velge om du vil se video eller kun ha lyd. Kamera kan panorere, tilte og zoome. Du kan også sette inn SD-kort for å ta opp video. Har toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, lydfølsomhetsjustering, temperaturmåler, nattsyn og vuggesanger. Det er oppgitt inntil 300 m rekkevidde ved fri sikt, og produsenten opplyser om at strålingen er lav. Kameraenheten kan henges opp. Foreldreenheten har oppladbart batteri, og dette skal holde lenge ifølge Morther&Baby. Den får også skryt for god brukervennlighet og flott lyd- og bildekvalitet. Noen savner bevegelsessensor og synes foreldreenheten er for stor.

Totalscore: 88/100

Basert på 1 test.

Mother&Baby (2017)

An excellent baby monitor! Les saken

88
Babycall Philips Avent SCD505

84/100

Digital: Philips Avent DECT SCD505 babycall har meget god lyd uten forstyrrelser. Får pluss for toveiskommunikasjon, nattlampe, stemmeaktivering, justerbar følsomhet, at den kan spille av vuggeviser og har mulighet for konstant tilkobling. Den har lys som viser lydnivå ved babyenheten. Rekkevidden skal være på ca. 330 m utendørs og ca. 50 m innendørs. Bruker DECT-teknologi. I 2013 ga Foreldre & Barn minuspoeng for at den manglet oppladbare batterier, men i dag følger det med oppladbare batterier og batterilader til foreldreenheten, og de skal holde i inntil 24 t og lader på 8 t. I 2014 ga Helsingborgs Dagbladet/Wiseguide trekk for at babyenheten måtte plugges i stikkontakt, men i dag kan du også velge å bruke 4 vanlige AA-batterier som må kjøpes separat.

Totalscore: 84/100

Basert på 6 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

Helsingborgs Dagblad (2014)

Bäst i test. Helt störningsfri ljudkvalitet. Les saken

100
Foreldre & Barn (2013)

En av de beste på lyd og rekkevidde. Les saken

80
Vores Børn (2014)

Virkelig god alarm til en fornem pris! Les saken

80
Vores Børn (2012)

Formidabelt signal. Les saken

80

Vis alle tester (+1)

Babycall BT Digital Baby Monitor 300

82/100

Digital: BT Digital Baby Monitor 300 er en brukervennlig babycall som bruker DECT-teknologi. Den får skryt for godt signal, lydkvalitet og batteriliv – de to oppladbare AA-batteriene på foreldreenheten holdt i over 15 timer ifølge Which?. Babyenheten må plugges i stikkontakt. Rekkevidden ble målt til rundt 95 m innendørs og ca. 40 m utendørs av Which?, selv om produsenten hevde den skal være på opptil 300 m ved fri sikt. Babycallen har justerbart nattlampe og kan spille av vuggesanger.

Totalscore: 82/100

Basert på 2 tester.

Which? (2014)

Feature-packed Best Buy video monitor. Les saken (krever medlemskap)

88
Mother&Baby (2015)

Compact and easy to set up, with great sound quality and fantastic battery life. Les saken

75
Babycall Philips Avent SCD570

82/100

Digital: Philips Avent DECT SCD570 er en brukervennlig babycall med god lydkvalitet. Rekkevidden skal være opptil 330 m ifølge produsenten, og BabyGearLab målte hele 335 m utendørs ved fri sikt og ca 27 m innendørs. Den har LCD-skjerm, toveiskommunikasjon, vibrasjonsvarsling, temperaturmåler, justerbar lydfølsomhet, nattlampe, kan spille av vuggesanger og har lysindikasjon for lydnivået ved babyenheten. Foreldreenheten har oppladbart batteri og ladestasjon, og skal ha ladetid på ca. 10 t og batteritid på ca.18 timer. BabyGearLab målte hele 25,5 t batterilevetid. Babyenheten kan også bruke batteri. Bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 82/100

Basert på 1 test.

BabyGearLab (2015)

Comes with so many features, and does them all so well it is hard not to fall in love with it. Les saken

82
Babycall Motorola MBP8

79/100

Digital: Motorola MBP8 er en billig, brukervennlig og veldig enkel babycall med god lydkvalitet, men den trekkes fordi den mangler en del fine funksjoner. F.eks. kan verken foreldreenhet eller babyenhet gå på batterier. Ifølge produsenten har den en rekkevidde på inntil 50 m. Har nattlampe, lydaktivert lys som viser lydnivå i barnerommet og den lager lyd hvis den kommer utenfor rekkevidde. Bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 329,-

Pris fra 329,-

Which? (2016)

A simple, basic baby monitor, but lacks features. Les saken (krever medlemskap)

79
Babycall Neonate BC-5800D

75/100

Digital: Neonate BC-5800D er en oppgradering av Neonate BC-5500A, og den gir valuta for pengene. Den er uten støy eller forstyrrelser på signalene, har god brukervennlighet og fin størrelse. Får noe trekk for at den ikke har toveiskommunikasjon og at man ikke kan koble til flere babyenheter til samme foreldreenhet. Har stemmeaktivering og justerbar lydfølsomhet. Den skal ha rekkevidde på opptil 800 m, og ifølge Vores Børn klarte den to etasjer og tykke murvegger. De oppladbare batteriene på både baby- og foreldreenheten lades opp i ladestasjonene på 3-4 t. Ifølge produsenten skal batteriene holde i inntil 80 t i standby og strålingsnivået skal ligge på max 20 mW. Har automatisk kanalvelger.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 149,-

Pris fra 1 149,-

Vores Børn (2017)

Bedst til prisen 2016. Specielt imponerede var de i forhold til signal og rækkevidde. Les saken

75
Babycall Philips Avent SCD630

73/100

Digital: Philips Avent SCD630 er en video-babycall som er ganske lik SCD620, men denne versjonen har også nattlampe, panorering og 2X zoom (ikke fjernstyrt), temperaturmåler, vibreringsvarsling og større LCD-fargeskjerm på 3,5". Akkurat som forgjengeren har den også toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet, nattsyn og kan spille vuggesanger. Får skryt for brukervennlighet og god lyd- og bildekvalitet, men eGarden mener signalene forstyrres lett av annet utstyr. Bruker FHSS-teknologi. Babyenheten kan monteres på veggen, men den kan ikke bruke batterier. Foreldreenheten går på oppladbart batteri, og BabyGearLab målte batteritiden til ca. 10 t slik produsenten oppgir, mens eGarden fikk over 15 t levetid. Maks rekkevidde er målt til rundt 225-280 m utendørs ved fri sikt, samt 28 m innendørs.

Totalscore: 73/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 599,-

Pris fra 2 599,-

BabyGearLab (2017)

Our favorite dedicated monitor with impressive range that is very easy to use. Les saken

72
Babycall Motorola MBP853CONNECT

70/100

Nettbasert: Motorola MBP853CONNECT har en babyenhet med kamera (HD-kvalitet) som kan monteres på vegg og brukes sammen med en foreldreenhet med 3,5" LCD-touch-/fargeskjerm, eller med en app for iOS- og android-enheter. Den har Wi-Fi og 2.4 GHz FHHS-teknologi. Den trekkes for dårlig lydkvalitet, lav bildekvalitet på foreldreenheten og noe problemer med tilkoblingen via Wi-Fi. Noen mener brukervennligheten er for dårlig. Den har toveiskommunikasjon, kan spille av vuggesanger, har nattsyn, stemmeaktivering, justerbar bevegelsessensor- og lydfølsomhet, måler temperatur og du kan panorere, tilte og zoome med kameraet fra app eller foreldreenhet. Du kan koble til et opptil 4 MBP853CONNECT-kameraer til samme babycall. Hvis du vil lagre video, kan du kjøpe et lagringssky-abonnement fra produsenten. Batteritid i videomodus er ca. 4,5 t og ca. 8,5 t med kun lyd. Var den beste av tre babycaller i Which? sin test av sikkerhet mot hacking.

Totalscore: 70/100

Basert på 4 tester.

Tom's Guide (2015)

Overall you’re getting a very good value in return. Les saken

78
Mother&Baby (2016)

The biggest downsides are the sound quality. Les saken

75
Top Ten Reviews (2016)

Offers more versatility than any other baby video monitor, but it suffers from poor video and audio quality and technical difficulties. Les saken

75
Expert Reviews (2016)

An ambitious product at a competitive price, but the web features are too clumsy and temperamental for my liking. Les saken

50
Babycall NOVA Babycall SmartNOVA

70/100

Digital: NOVA Babycall SmartNOVA får litt forskjellige tilbakemeldinger fra anmelderne. Vores Børn melder om helt klar lyd, mens Foreldre & Barn opplevde mye skurring. To av tre testere for Foreldre & Barn opplevde at batterilevetiden var på 72 t i standby, mens en annen tester fikk kortere batterilevetid. Den varsler på foreldreneheten med lyd og lys når det er svakt batteri, og både baby- og foreldreenheten har oppladbare batterier som lades på 5-6 t. Rekkevidden er opptil 450 m ved fri sikt. Den har display, toveiskommunikasjon, vibrasjonsvarsling, nattlampe og temperaturmåler. Plastdeler gir ingen stor kvalitetsfølelse, men den har ingen pulserende stråling eller mikrobølger i standby, ifølge produsenten. Har automatisk kanalvelger.

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester. Pris fra 149,-

Pris fra 149,-

Vores Børn (2014)

Lang batterilevetid og klart signal er guld værd, men til prisen ville vi gerne være sluppet for den lidt plastikagtige følelse. Les saken

80
Foreldre & Barn (2013)

Ujevne testresultater. Les saken

60
Babycall Neonate BC-8000DV

70/100

Digital: Neonate BC-8000DV er en brukervennlig babycall med video, og du kan koble opptil fire babyenheter til samme foreldreenhet. Får pluss for størrelse, samt lyd- og bildekvalitet. Enhetene har oppladbart batteri som skal holde i opptil 25 t i standby, men ifølge Vores Børn er det kort levetid når du bruker videomodus. Rekkevidden skal være på opptil 800 m for lyd og 300 m for video ved fri sikt, og Vores Børn opplever at bildet forsvinner når vegger og tak skiller enhetene. Babyenhet kan henges opp og har 2X zoom, nattsyn, nattlampe og temperaturmåler. Foreldreenheten har touch screen, toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet, fjernstyrt justering av belysningen på baby-/kameraenheten, og du kan velge om du vil ha på både lyd og bilde eller bare én av delene. Strålingsnivået skal være lavt, ifølge produsenten.

Totalscore: 70/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 979,-

Pris fra 1 979,-

Vores Børn (2017)

Bedste video babyalarm 2016. Sætter du pris på fleksibilitet, god kvalitet og billede af baby skal du overveje Neonate BC-8000DV. Les saken

70
Babycall Topcom BabyViewer 4500

68/100

Digital: Topcom BabyViewer 4500 er video-babycall med 3,5" LCD-fargeskjerm som kan henges på veggen og har zoom. Den har god bildekvalitet, er brukervennlig, måler temperaturen, har timer, nattsyn, nattlampe, toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet og kan spille av vuggesanger. TV2-testen fra 2011 trekker noe for at man ikke kan skru av lyden på foreldreenheten, men det er volumkontroll på dagens versjon. Har rekkevidde på opptil 50 m innendørs og 300 m utendørs. Kameraenheten kan brukes med AAA-batterier, men disse må ev. kjøpes i tillegg. Det følger med oppladbart batteri til foreldreenheten, som lades på ca. 10 t. Har 4 kanaler og bruker 2.4 GHz-frekvensbånd.

Totalscore: 68/100

Basert på 3 tester.

Babycall Motorola MBP36S

67/100

Digital: Motorola MBP36S er video-babycall med 3,5" LCD-fargeskjerm som kan panorere, tilte og zoome ved hjelp av fjernstyring. Which? mener bildekvaliteten er bra, men det er ikke BabyGearLab enig i, og eGarden gir den bare godkjent. Den brukes sammen med en app, men denne fungerer dårlig. CNET mener den er brukervennlig, men BabyGearLab synes den er vanskelig i bruk. Babycallen viser romtemperatur, har nattsyn, toveiskommunikasjon og kan spille av vuggesanger. Du kan koble til opptil fire kameraer til babycallen og få split screen på foreldreeneten. Babycallen har 23 kanaler. Rekkevidden er opptil 50 m innendørs og 300 m utendørs. Which? mener den gir klar lyd uten forstyrrelser, mens CNET opplevde innimellom problemer med signalene selv med kort rekkevidde, og BabyGearLab er ikke imponert over lydkvaliteten. Batterilevetiden skal være mellom 6 og 8 t. Bruker FHSS-teknologi.

Totalscore: 67/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 390,-

Pris fra 1 390,-

Mother&Baby (2017)

It has excellent image and sound quality and the lullabies are very soothing. Les saken

100
Which? (2014)

Works well in all key areas. Les saken (krever medlemskap)

74
BabyGearLab (2017)

Disappointing images and sound on a hard to use parent unit. Les saken

54
CNET (2016)

The connection issues would make me wary of relying on it. Les saken

47
Babycall Philips Avent SCD501

65/100

Digital: Philips Avent DECT SCD501 får poeng for brukervennlighet, godt signal og lydkvalitet, men trekkes for få funksjoner og kort rekkevidde innendørs. Utendørs er rekkevidden opptil 300 m slik prodsenten oppgir, men innendørs målte BabyGearLab rundt 23 m. Bayenheten kan ikke brukes med batteri, men foreldreenheten kan bruke enten oppladbare eller vanlige AA-batterier og skal holde i opptil 24 t. Har nattlampe, lydaktivering, lysindikator som viser lydnivå i barnerommet og bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 65/100

Basert på 2 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

BabyGearLab (2015)

It is a pretty good little monitor that is easy to use, has quality sound, and the longest battery life in the group. Les saken

66
Beste priser
Elkjøp 599,- Til butikk

Levert av:

Babycall CAPiDi by Padwico

64/100

Digital: CAPiDi by Padwico er en enkel og brukervennlig babycall med vibrasjonsvarsling og justerbar lydfølsomhet. Lar deg spesialdesigne forsiden av enhetene med egne bilder. Både baby- og foreldreenhet har oppladbart batteri som lades opp på ca. 4 t via micro-USB. Den skal ha opptil 109 t batterilevetid i standby. Maks rekkevidde er oppgitt til 800 m av produsenten, men Forbrugerrådet Tænk målte den til 75 m innendørs og utendørs i gjennomsnitt, samt at den tåler 6 etasjer mellom baby- og foreldreenhet. Den varsler med lyd og lys når den kommer utenfor rekkevidde. Strålingen skal være svært lav, ifølge produsenten. Går på frekvens 863-870 MHz og har automatisk kanalskifte.

Totalscore: 64/100

Basert på 1 test. Pris fra 719,-

Pris fra 719,-

Forbrugerrådet Tænk (2017)

Bedst i Test, fordi den er enkel at bruge og ikke har overflødige ekstrafunktioner. Les saken

64
Babycall Philips Avent SCD506

61/100

Digital: Philips Avent DECT SCD506 er etterkommeren til SCD505. SCD506 er forholdsvis rimelig og har god brukervennlighet. Forbrugerrådet Tænk har målt gjennomsnittlig rekkevidde til 103 m utendørs og innendørs, og dette var det beste resultatet i deres samletest av babycaller. Lydkvaliteten er imidlertid ikke helt på topp. Foreldreenhet skal holde i opptil 24 t på enten oppladbare eller vanlige AA-batterier, og babyenheten kan også gå på batterier. Den varsler med lyd og lys hvis den er utenfor rekkevidde. Den har også toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet, nattlampe, kan spille vuggesanger og har lys som viser lydnivå i barnerommet. Bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test. Pris fra 759,-

Pris fra 759,-

Forbrugerrådet Tænk (2017)

Godt Køb. Den er enkel at bruge og koster omtrent det halve af testvinderen. Les saken (krever medlemskap)

61
Babycall Philips Avent SCD603

55/100

Digital: Philips Avent DECT SCD603 har en babyenhet med video som kan monteres på veggen, men den er uten panorering, tilt og zoom. Den er enkel i bruk og har god bildekvalitet. Både PCMag og eGarden opplevde store forstyrrelser i signalene fra andre enheter og Wi-Fi, mens Which? melder om at det ikke er forstyrrelser i signalet. Bruker DECT-teknologi. Foreldreenheten har 2,4" fargeskjerm og oppladbart batteri som holder i opptil 12 t og bruker 2 t på oppladning. Babyenheten bruker vanlige AAA-batterier, og disse skal vare i inntil 3 t. Rekkevidden er på opptil 150 m. Babycallen har nattsyn, stemmeaktivering, nattlampe, kan spille vuggesanger og har lys som viser lydnivå i barnerommet.

Totalscore: 55/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

Which? (2014)

One of the best video baby monitors. Les saken (krever medlemskap)

71
Tom's Guide (2017)

Lacks too many features found in similarly priced devices. Les saken

56
PC Mag (2014)

Avoid the otherwise attractive Philips Avent SCD603 baby monitor system unless you're running a Wi-Fi network on the 5GHz band. Les saken

50
Beste priser
Rudo 1 999,- Til Prisjakt

Levert av:

Babycall Philips Avent SCD620

38/100

Digital: Philips Avent SCD620 er en video-babycall som selger godt i Norge, men den får lav totalscore fra testkildene, hovedsaklig på grunn av for høy pris og kort rekkevidde. Forbrugerrådet Tænk målte maks gjennomsnittlig rekkevidde til 33 m innedørs og utendørs, og den gir signalproblemer så fort babyenheten er i en annen etasje enn foreldreenheten. Den har 2,7" LCD-fargeskjerm, toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, jusertbar lydfølsomhet, nattsyn og kan spille av vuggesanger. Babyenheten kan henges på veggen, men den kan ikke bruke batterier. Foreldreenheten har oppladbart batteri som lades via mini-USB og skal holde i rundt 11 t i videomodus og ca. 12 t med kun lyd. Lydkvaliteten er imidlertid for dårlig og videokvaliteten er middels. Bruker FHSS-teknologi.

Totalscore: 38/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 375,-

Pris fra 2 375,-

Expert Reviews (2016)

A simple but effective video baby monitor, but the Philips SCD620 is far too expensive. Les saken

50
Forbrugerrådet Tænk (2017)

Opnår den samlede bedømmelse ”dårlig”, fordi den har testens ringeste rækkevidde, både indendørs/udendørs, men også mellem etager. Les saken (krever medlemskap)

26
Beste priser
Power 2 375,- Til butikk

Levert av:

#babycall #philips #nova #neonate #d-link #motorola #topcom #bt #padwico #luvion

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn