Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tursko til skog og mark

Tursko brukes på enklere turer og passer best med en lett eller middels tung sekk på ryggen. Sjekk om du bør gå for tursko eller fjellsko, og se hvilke modeller som gjør det best i test.

Annonse

Testvinneren

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Salomon X Ultra 3 GTX går av med seieren som den beste turskoen på markedet. Ikke overraskende – X Ultra-serien er godt likt av mange. Forgjengeren Salomon X Ultra 2 GTX havner fire plasser bak testvinneren X Ultra 3 GTX.

På 2. og 3. plass finner vi Merrell Moab FST GTX og Salomon Outpath Pro GTX. Førstnevnte er bygget for både gåturer i fjellet og på asfalt, mens sistnevnte er en vanntett og lett tursko som kan brukes på enkle turer. Se hele resultatlisten her.

De ulike turskoene fungerer godt i ulikt terreng og til ulike formål, så du bør lese gjennom produktbeskrivelsen før du velger hvilken du ønsker å gå for. Les videre for flere tips til hvordan du velger riktig tursko.


Hva er en tursko?

En tursko er en mellomting mellom en fjellsko og en terrengsko, og noen allroundsko kan brukes både på fjelltur, på løpetur og på lettere gåturer. Det som kjennetegner en god tursko er at den kan brukes til all turgåing med liten til middels tung sekk på ryggen. Tursko egner seg som regel ikke til turer over flere dager, eller til turer på svært hardt og steinete terreng.

I denne testen har vi valgt å inkludere lave og middels høye tursko med lav støtte. Er du interessert i en stivere, stødigere og høyere sko anbefaler vi å sjekke ut den store fjellsko-testen vår, som blant annet inkluderer anmarsjsko og middels høye fjellsko. Planlegger du å løpe i skog og mark kan du også ta en titt på terrengsko-testen vår.


Slik velger du riktig tursko

Dette bør du tenke gjennom:


1. Tursko eller fjellsko?

For det første må du vurdere om du trenger en tursko eller en fjellsko. Skal du gå i ulendt terreng med hardt underlag og tung sekk på ryggen bør du gå for en fjellsko. Ser du i stedet for deg å gå tur i skog og mark, i våte områder eller på mest flat bakke kan en tursko være et bedre valg.

Les også: Finn det beste teltet

Fordelen med en tursko er blant annet at den er lettere, mykere og mer komfortabel enn en typisk fjellsko. Noen erfarne fjellvandrere foretrekker en tursko selv i fjellet, fordi den gir større fleksibilitet på tur. Går man for denne løsningen bør man være sikker på at man har ankler som tåler det. Trenger du mye ankelstøtte bør du gå for en vanlig fjellsko i stedet for en tursko.

2. Passer skoen?

Skoen bør være komfortabel med en gang du plasserer foten i den, og det skal ikke klemme noe sted. Har du bred eller smal fot bør du se etter sko med riktig passform, og det samme gjelder dersom du er høy over vristen (den buede og høyeste delen av foten). Testkildene nevner ofte hva slags passform skoen har, så det er lurt å lese produktbeskrivelsene i resultatlisten nøye.

Prøv alltid skoene før du bruker dem på tur – enten i butikken eller hjemme etter at du har fått dem i posten. Du skal få plass til en finger mellom hæl og sko når du har tærne helt fremme, og du bør alltid prøve sko på ettermiddagen når foten er størst.

Husk at du enkelt kan bytte ut sålen hvis du trenger mer støtte eller bedre demping, og du kan snøre om skolissene for å teste om det kan gi bedre passform.

Hva slags tur?: Hvilke tursko du bør velge avhenger av mange faktorer, blant annet hvor langt du skal gå og hvor hard turen er.
3. Materialer

Alle skoene i denne testen er laget av syntetiske materialer. De er vanntette og puster, men kan tåle slitasje dårligere enn for eksempel lær. Dette er dermed et kompromiss man inngår for å få så lette sko som mulig.

Noen sko er laget av en kombinasjon av syntetiske materialer og lær, noe som gjør at de tåler mer slitasje enn skoene som bare er laget i de letteste materialene.

Du bør også legge merke til om skoen du vurderer har en forsterket tå- og hælkappe. Dette gjør at skoen beskytter bedre mot terrenget.

4. Vanntett eller pustende?

Turskoene kommer med en membran, enten Gore-Tex eller en annen type membran. Slike typer membraner holder vannet ute, samtidig som de frakter fukt ut av skoen. Dette er flott hvis man skal gå i fuktig norsk terreng, men kan virke tett dersom man skal gå tur i varmere strøk. Da bør man heller se etter en sko som er utpreget pustende.

Les også: Her er de beste elsyklene

Husk også at du bør impregnere skoen selv om den har en membran. Dette bør du gjøre når den er tørr og ren, og helst jevnt utover året. Går du mye i vått terreng må du særlig huske på å impregnere skoen ofte, slik at du opprettholder skoens vanntetthet.


Må man gå inn tursko?

Selv om tursko i senere år lages i syntetiske materialer og ikke former seg etter foten på samme måte som lærsko, anbefaler flere skoprodusenter likevel å gå inn skoene.

Særlig kan det være lurt å gå et par korte turer for å finne ut av hvilke såler, sokker og type snøring som gjør at skoen passer best på foten din. Test å gå i oppoverbakke og nedoverbakke for å forsikre deg om at foten ikke flytter seg i skoen.

Test gjerne med en svært tynn sokk innerst og en tykk ullsokk ytterst for å hindre gnagsår på de aller første turene. Da blir det friksjon mellom sokkene i stedet for mellom foten din og skoen.


Dame- og herremodeller

Flere av kildene våre har testet enten herremodellen eller damemodellen av en sko, mens noen har testet begge eller bare unisexmodeller. I noen få tilfeller har dame- og herremodellen fått ulik score fra samme testkilde, og vi har derfor valgt å merke testene med «herremodell» eller «damemodell» der hvor dette er oppgitt.

Vi vurderer det slik at dame- og herremodellene er såpass like hverandre at testene ikke må deles inn i damesko og herresko. Gi oss beskjed hvis du er uenig i vår vurdering.

Obs! Vekten som er oppgitt på de ulike produktene under har blitt hentet direkte fra produsentenes nettsider, og kan avvike. Vekten er som regel basert på damemodell str. 38 og herremodell str. 42.

RESULTATER

Salomon X Ultra 3 GTX

Salomon X Ultra 3 GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 399,-

Pris fra 1 399,-

87
Merrell Moab FST GTX

Merrell Moab FST GTX

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 199,-

Pris fra 1 199,-

86
Salomon Outpath Pro GTX

Salomon Outpath Pro GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 269,-

Pris fra 1 269,-

84
Keen Venture

Keen Venture

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 944,-

Pris fra 944,-

83
Salomon X Ultra 2 GTX

Salomon X Ultra 2 GTX

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 953,-

Pris fra 953,-

82
The North Face Hedgehog Fastpack GTX

The North Face Hedgehog Fastpack GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 929,-

Pris fra 929,-

82
Salomon Outpath GTX

Salomon Outpath GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 269,-

Pris fra 1 269,-

80
Salomon Outline GTX

Salomon Outline GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 700,-

Pris fra 700,-

78
Adidas Terrex Swift R2 GTX

Adidas Terrex Swift R2 GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 839,-

Pris fra 839,-

77
Adidas Terrex Free Hiker

Adidas Terrex Free Hiker

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 338,-

Pris fra 1 338,-

75
Keen Targhee II WP

Keen Targhee II WP

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 125,-

Pris fra 1 125,-

74
Hoka One One Sky Toa

Hoka One One Sky Toa

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 399,-

Pris fra 1 399,-

73
Hanwag Belorado Low GTX

Hanwag Belorado Low GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 999,-

Pris fra 999,-

72
Lowa Sirkos GTX

Lowa Sirkos GTX

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 1 395,-

Pris fra 1 395,-

71
La Sportiva Spire GTX

La Sportiva Spire GTX

Resultatet er basert på 2 tester.
66
Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Resultatet er basert på 2 tester.
66
Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore

Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore

Resultatet er basert på 2 tester.
56

Best i test

2019

Salomon X Ultra 3 GTX

Salomon X Ultra 3 GTX

87/100

X Ultra-serien fra Salomon er godt likt av mange. X Ultra 3 er ikke noe unntak, og skoen får skryt for å gi svært god støtte til ankelen, til tross for at den er veldig lett. Den er også noe bredere enn andre sko fra Salomon, men Active Traveller mener det ikke er noe problem for de med smalere føtter, da skoen enkelt kan strammes godt uten at materialet klumper seg sammen. Alt i alt fremstår den som en god allrounder, selv om den ikke er ekspert på hardt underlag.

Salomon X Ultra 3 GTX egner seg blant annet ikke for gåing på våte steiner, da sålen ikke har kraftig nok friksjon mot underlaget. Skoen egner seg likevel godt til gåing i andre fuktige områder som ikke krever like grove såler. Den er også vanntett, og fremstår som en god allroundsko, selv om den er litt for stiv for å fungerer bra til løping eller sykling.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 330 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 360 g (Str. 42)

Totalscore: 87/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 399,-

Pris fra 1 399,-

Active Traveller (2017)

Overall the X Ultra 3 hiking shoes are a triumph of design and development, with some minor but worthy improvements over the previous models. Les saken

100
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2019)

A great all-round trail shoe for hillgoers with a little bit of everything but without being overly dedicated to rock or fast action. Les saken

88
Gear Institute (2018)

Damemodell: They provided above average support and stability. Les saken

74
Merrell Moab FST GTX

86/100

Moab FST GTX fra Merrell er bygget for gåturer i fjellet eller på asfalt. Den er dermed ikke egnet for ujevn bakke og røffe fjellturer. Skoen gir god demping og støtter opp om foten. Den er også vanntett og har en god såle som gjør det bra på ulikt underlag. Wired for Adventure skryter av utseendet, og mener modellen mer enn gjerne kan brukes i byen eller til andre anledninger enn fjellturer. Den er også mye mykere enn en typisk fjellsko, noe som gjør den svært komfortabel å gå tur med.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig til smal
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Totalscore: 86/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 199,-

Pris fra 1 199,-

Active Traveller (2016)

Overall the Moab FST trail walking shoe bridges the gap nicely between full on walking boot and trail running shoe. Les saken

90
Op Pad (2017)

De Merrell Moab FST GTX is een lichte en comfortabele wandelschoen voor op verharde wegen en paden. Les saken

88
Wired For Adventure (2016)

Stylish, comfortable and lightweight, making them ideal for low level adventures at home and abroad. Les saken

80
Salomon Outpath Pro GTX

84/100

Outpath Pro GTX fra Salomon er en lett fjellsko med gamasjer. Det betyr at den er lett å bruke og best egnet på flate fjellstier, noe som gjør den mer til en tursko enn en ekte fjellsko. Siden den er vanntett og gir mer støtte enn det en vanlig lav fjellsko ville gitt blir den også kategorisert som en fjellsko. Testerne er likevel enige i at de ønsker seg mer støtte og en mindre myk såle enn det Outpath Pro tilby. Skoen er dermed ikke egnet for røft terreng eller for de som ønsker ekstra ankelstøtte på fjelltur, men kan nytes av de som vil ha en vanntett og lett tursko som går litt opp over ankelen.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 340 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 400 g (Str. 42)

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 269,-

Pris fra 1 269,-

Active Traveller (2017)

A fast and light hiking shoe you can rely on Les saken

88
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2018)

Herremodell: These are best restricted to easier paths. Les saken

80
Keen Venture

83/100

Keen Venture er en lett og god tursko med godt grep mot underlaget. Den passer til variert terreng, inkludert gjørmete områder. Den gir lett støtte og beskytter mot spisse steiner og røtter, noe som gjør at du til og med kan klatre i lett terreng med skoen. Ellers er den vanntett, pustende og ser sporty ut. Dette er altså et godt alternativ for deg som ønsker en lett sko til variert terreng.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 83/100

Basert på 1 test. Pris fra 944,-

Pris fra 944,-

Active Traveller (2019)

Herremodell: one of the best fast and light hiking options available at the moment and also have the versatility to be worn as your go-to multi-sport shoes. Les saken

83
Salomon X Ultra 2 GTX

82/100

X Ultra 2 GTX fra Salomon er en komfortabel og stabil fjell- og tursko med flott design. Den har en tå- og hælkappe som gir god beskyttelse, og en såle som gir grei friksjon mot underlaget. De fleste testerne er skeptiske til det spesielle snøresystemet, men sier at man venner seg til det etter hvert. Testerne er uenige i om denne modellen bør brukes til å løpe med eller ikke, så det må man ta en vurdering på selv.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 370 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 410 g (Str. 40)

Totalscore: 82/100

Basert på 4 tester. Pris fra 953,-

Pris fra 953,-

Wired For Adventure (2018)

Herremodell: Versatile, good looking and reliable. Les saken

89
Gear Institute (2018)

Herremodell: This is the kind of shoe where if the fit is right, you’ll probably remain loyal for life. Les saken

82
Outdoor (2016)

Er zeigt sich als unkomplizierter Begleiter für gemütliche wie flotte Touren aller Art. Les saken

80
Op Pad (2015)

Prima basis voor stevige wandelingen. Stabiele schoen met een erg gebruiksvriendelijke manier van veteren. Les saken

75
The North Face Hedgehog Fastpack GTX

82/100

The North Face Hedgehog Fastpack Lite er en lett og rask tursko som passer best til lette turer uten ryggsekk. Den gir deg god støtte og har et godt grep om underlaget, selv om sålen ikke er like robust som andre sko i samme kategori. Den har en forsterket tåkappe og gir noe beskyttelse mot omverdenen, men fungerer likevel best på enkle turer. Særlig kan den være fin å bruke på reise og til hverdags. Outdoorgearlab synes skoen fra The North Face er gjennomsnittlig, og mener det finnes bedre sko på markedet.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 276 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 360 g (Str. 42)

Totalscore: 82/100

Basert på 2 tester. Pris fra 929,-

Pris fra 929,-

Wired For Adventure (2015)

Damemodell: I’d be happy wearing it travelling, around town and for all but the toughest hikes – a nice, light hiking shoe. Les saken

88
OutdoorGearLab (2017)

Damemodell: A great shoe for fast and light hiking. Les saken

75
Salomon Outpath GTX

80/100

Salomon Outpath GTX er en lett og god tursko som har godt grep om bakken og generelt gir god støtte til foten. Skoen er i svært god kvalitet, samtidig som den er lett og rask. Den passer til variert terreng, og kan også være fin på reise. Til tross for vekten føles den solid og robust. Den er noe stiv, og flere av testerne mener den er ukomfortabel. Du bør derfor prøve skoen før du går til innkjøp av den, eller drar ut på langtur.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 281 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 335 g (Str. 42)

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 269,-

Pris fra 1 269,-

Active Traveller (2018)

Equally at home as an everyday shoe, as at speed on the trail. Les saken

83
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: This lightweight hiking shoe from Salomon is a great shoe for trail hiking where good traction and support is necessary. Les saken

77
Salomon Outline GTX

78/100

Salomon Outline GTX er en anvendelig, lett og komfortabel tursko som kan brukes til hverdags og på tur. Skoen beskytter mot vann og gjørme, og den har en solid såle med bra grep mot underlaget som gjør at man fint kan bruke modellen i slike forhold. Den kan også brukes til å løpe med, men den passer ikke til bratt og røft terreng.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 350 g (Str. 42)

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 700,-

Pris fra 700,-

Active Traveller (2019)

If you're after a sporty looking general purpose light hiker then the OUTline may be the one for you. Les saken

81
Outdoor (2018)

Der extrem leichtgewichtige Salomon überzeugt vor allem durch sein geringes Gewicht, den niedrigen Stand und die relativ feste Sohle. Günstig! Les saken

75
Adidas Terrex Swift R2 GTX

77/100

Adidas Terrex Swift R2 GTX er en blanding mellom en terrengsko og en tursko. Den gir god støtte og demping på ulike terreng, og man kan ha sekk på ryggen mens man bruker den. Uheldigvis er modellen noe stiv, og testerne er ikke fornøyd med lissene eller snøresystemet. Sistnevnte beskrives som vanskelig å feste, løsne og få strammet slik at det ikke blir ukomfortabelt over vrista. Testerne mener dog at skoen kan passe til de med bredere føtter. Ellers fungerer sålen godt både for tøft, fuktig og hardt terreng. De kan gjerne også brukes av noen som veksler mellom løping og turgåing.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: 310 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 350 g (Str. 42)

Totalscore: 77/100

Basert på 2 tester. Pris fra 839,-

Pris fra 839,-

OutdoorGearLab (2018)

Damemodell: An excellent all-around hiking shoe that is waterproof and supportive. Les saken

84
OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: This athletic hiker was built for speed and play on trails. Les saken

70
Adidas Terrex Free Hiker

75/100

Adidas Terrex Free Hiker er en trendy tursko som kjennes ut som en joggesko når du først tar den på. Den ser bra ut, og kan passe godt på reise eller i byen. Siden den er myk og fleksibel bør man ikke bruke denne skoen til harde turer, men den er i god kvalitet og kan godt brukes på vanlige stier i ulike typer terreng som ikke krever for mye støtte.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 200 g (Str. 42)

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 338,-

Pris fra 1 338,-

Active Traveller (2019)

Best for travel and fast hiking. Les saken

75
Keen Targhee II WP

74/100

Targhee II WP fra Keen har vært en favoritt hos mange turgåere i flere år. Dette fordi skoen ikke er alt for dyr og fordi den fungerer godt i de fleste terreng. Den blir trukket noe av Outdoor Gear Lab for å ikke holde vannet ute, og for å være litt tung. Skoen gir likevel mye for pengene, og de fleste turgåere vil bli fornøyd dersom de går til anskaffelse av Targhee II fra Keen. Skoen egner seg ikke godt til vanskelig terreng, og egner seg best som en tursko.

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er små i størrelsen, og du bør gå en størrelse opp hvis du bestiller på nett.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: 360 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Totalscore: 74/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 125,-

Pris fra 1 125,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2018)

The spacious forefoot, durable design and decent sole lugs make this a good shoe for easier path walks. Les saken

84
Gear Institute (2016)

A highly comfortable and durable shoe recommended for use across a variety of trail surfaces and lengths. Les saken

72
OutdoorGearLab (2017)

This shoe is a fan favorite among backpackers for its support and comfort over varied terrain. Les saken

66
Hoka One One Sky Toa

73/100

Hoka One One Sky Toa er en lett og rask tursko, som egentlig minner mer om en lett fjellstøvel enn en typisk tursko. Den passer godt for de som foretrekker tursko fremfor fjellstøvler, men som gjerne har behov for mer ankelstøtte og komfort enn det de lave turskoene gir. Særlig er Hoka One One bra for de som har vondt i knær eller andre ledd, da skoen er svært myk og demper godt mot underlaget. I tillegg er den vannfast og pustende, og kan brukes både på kortere turer og på dagsturer med middels stor ryggsekk.

Skal du på tur i svært røft terreng kan det være lurt å vurdere en annen sko, da Hoka One One Sky Toas lette materiale åpenbart ikke beskytter like godt mot omverdenen som det en mer robust lærstøvel for eksempel vil gjøre. Ønsker du også å løpe eller trene i turskoene dine bør du se til en mindre klumpete modell. Sålen har heller ikke det beste grepet mot underlaget, og anmelderne anbefaler andre sko hvis du skal gå mye på glatt og bratt underlag.

Detaljer

Type: Tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 376 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 426 g (Str. 42)

Totalscore: 73/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 399,-

Pris fra 1 399,-

Active Traveller (2019)

Best for speedy trail adventurers looking to go further and faster in comfort. Les saken

81
OutdoorGearLab (2019)

Herremodell: an excellent choice for long-distance hikers looking to shave weight and increase mobility. Les saken

76
The Great Outdoors Magazine (2019)

Those that sometimes prefer to walk in shoes rather than boots will find something here well worth trying. Les saken

63
Hanwag Belorado Low GTX

72/100

Hanwag Belorado Low er en komfortabel og presis sko som passer best til seriøse turgåere som gjerne prøver seg på tur i røft terreng. Skoen fremstår solid og holdbar, og den beskytter foten godt mot terrenget. Sålen bøyer seg heller ikke alt for mye. Toppen kan man i tillegg snøre godt inntil foten uansett hvor høy vrist man har.

Skoen blir trukket noe for å være tung – og den kan bli for tung om du bare skal gå enkle turer i skog og mark. I tillegg ser modellen noe teknisk ut hvis du også ønsker å bruke turskoene til hverdags.

Outdoor Magazin beskriver Belorado Low GTX fra Hanwag som en allround-anmarsjsko.

Detaljer

Type: Solid tursko
Passform: Justerbar, kan passe både smale og noe brede føtter
Vekt på damemodell: 500 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 564 g (Str. 44)

Totalscore: 72/100

Basert på 2 tester. Pris fra 999,-

Pris fra 999,-

Active Traveller (2018)

Best for serious hikers who prefer rough and tough durability over light weight. Les saken

79
Outdoor (2018)

Der neue Hanwag Belorado Low zeigt sich im Test als ausgeglichener, souveräner Allrounder: eine sehr gute Wahl fürs Mittelgebirge. Les saken

65
Beste priser
Braasport AS 999,- Til Prisjakt

Levert av:

Lowa Sirkos GTX

71/100

Lowa Sirkos GTX får skryt for å være svært komfortabel. Den er romslig, samtidig som den holder foten godt fast. Ellers fremstår skoen stødig og pålitelig, også på ujevnt underlag. Den holder deg stabil og har godt grep mot underlaget, også i gjørme. Ellers er skoen vanntett, pustende og med god støtdemping. Den trekkes for vekt og for at den ikke har en tåkappe. Testerne er noe bekymret for holdbarheten, men har ikke opplevd problemer selv i løpet av testperioden.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 340 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 425 g (Str. 42)

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 395,-

Pris fra 1 395,-

Wired For Adventure (2018)

Herremodell: one of the most comfortable shoes on test. Les saken

78
The Great Outdoors Magazine (2014)

The uppers have less mesh in them than some shoes but I am still concerned at the protection given to the Gore-Tex membrane. Otherwise the shoes should prove durable. Les saken

63
Beste priser
Zalando 1 395,- Til Prisjakt

Levert av:

La Sportiva Spire GTX

66/100

La Sportiva Spire GTX er bygget som en løpesko, men har stabiliteten til en vanlig tursko. Den er vannfast, stabil, har en sterk såle og bra grep om underlaget. Skoen kan brukes til korte og lange turer som ikke er alt for tunge, i tillegg til at den kan brukes som løpesko i fuktig terreng. Alt i alt er Spire GTX en god og komfortabel allroundsko for de som ikke skal ut på de aller mest tekniske turene. Merk at den gir god støtte til ankelen selv om den er en lav tursko.

For å sammenligne med en lignende sko, Salomon X Ultra 3 GTX, er modellen fra La Sportiva både tyngre og dyrere. Skoen er likevel verdt å kjøpe dersom man er ute etter komfort, da La Sportiva er mye mer komfortabel enn skoene fra Salomon.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Smal og generelt litt mindre enn normalt
Vekt på damemodell: 345 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Totalscore: 66/100

Basert på 2 tester.

OutdoorGearLab (2018)

Herremodell: The La Sportiva Spire GTX is a hiking shoe built with the comfort of a running shoe. Les saken

76
Outdoor (2018)

Stabiler Schaft, kräftige Sohle, trockenes Klima: Der Spire beweist sich im Test als griffiger, verwindungsfester Wegbereiter für knackige Touren. Les saken

55
Helly Hansen Vanir Gallivant HT

66/100

Helly Hansen Vanir Gallivant HT er en sporty og komfortabel tursko som egner seg best til lette turer på flate stier. Sålen er god, skoen er vannfast og pustende. Den er noe flat inni, så man bør legge inn en egen såle hvis man trenger ekstra støtte under foten. Ellers er skoen for myk for tung oppakning og hardt underlag. Den gir ikke mye støtte i ulendt terreng, og testerne hadde også noe problemer med å knyte igjen skoen ordentlig. Sistnevnte førte til såre tær hos testeren fra Opdag Verden, som gikk med skoene i nedoverbakke. Er du på jakt etter er par stilige og vellagede sko for lette turer kan disse likevel være et godt alternativ.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Noe liten
Vekt på damemodell: 195 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 66/100

Basert på 2 tester.

Active Traveller (2019)

Fits anyone looking for a modern light hiker for all-weather trail adventures. Les saken

71
Opdag Verden (2019)

Det er ærgerligt, at støvlen ikke har mere støtte, for pasformen, komforten og materialer i støvlen fungerer godt. Les saken

60
Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore

56/100

Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore er en robust og bred tursko som beskytter godt mot steiner og annet hard terreng. Sålen har et grep som gjør at den passer bedre på harde overflater enn i gjørme og gress. Støtdempingen er normal. Anmelderne er misfornøyd med passformen til skoen, og mener den kun vil være komfortabel for de med brede og store føtter. På grunn av passformen vil man fort bli sliten hvis man ikke har føtter som passer perfekt i skoen.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Stor og bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Totalscore: 56/100

Basert på 2 tester.

Wired For Adventure (2018)

Herremodell: attractive and robust at an affordable price. Les saken

78
Op Pad (2017)

Samengevat een goede wandelschoen die vraagt om een stevige voet. Les saken

33
#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon #keen #merrell #tursko #lave-fjellsko #hanwag #hoka-one-one #la-sportiva #jack-wolfskin #adidas #lowa #helly-hansen #the-north-face

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn