Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2017
Riktig vei? Forbrukerrådet, NAF og Trygg Trafikk anbefaler at du bruker bakovervendte bilstoler så lenge som mulig, minst til barnet er fire år.

Bilstolene for barn som gir størst trygghet

Her gir vi deg oversikten over hvilke småbarnstoler og beltestoler som får høyeste score og anbefalinger fra de pålitelige kildene i Europa.

Annonse

Ordforklaringer

Småbarnstoler:

 • Bakovervendt (anbefales), framovervendt (anbefales ikke), kombi (anbefalt brukt kun bakovervendt).
 • Barnets vekt: 9 - 25 kg.
 • Modellene festes enten med isofix eller bilbelte.

Beltestoler:

 • Alltid framovervendt.
 • Bør ikke brukes før barnet har vokst ut av sin bakovervendte småbarnstol.
 • Barnets vekt: 15 - 36 kg.
 • Modellene festes enten utelukkende med bilbelte, eller med både isofix og bilbelte.

Isofix:

 • Et internasjonalt, standardisert forankringssystem for barneseter.
 • Monteres ofte mye enklere og raskere enn beltefestede stoler, men krever isofix-fester i bilen.

Kilde: Forbrukerrådet.

Hva er viktig å huske på?

Godkjent bilstol eller bilpute skal alltid brukes for å sikre barn som er 135 cm eller kortere, og det bør brukes helt opptil barnet er 150 cm, eller veier 36 kg. Vær obs på at barnet må ha vokst ut av beltestolen (se ordforklaring i infoboks) før det kan gå over til å bruke bilpute i stedet for bilstol.

Utover dette er det mye å holde styr på ved kjøp og bruk av barnesete, og NAF har utarbeidet en fin liste over de aller viktigste huskereglene:

 • Barn opptil fire år skal alltid sitte bakovervendt. Det minsker risikoen for dødsfall med opptil fem ganger.
 • Vær nøye med valg av størrelse/lengde når du velger barnesete, spesielt om du har barn som er lange/høye. Barnets hode må aldri komme over kanten på seteryggen.
 • Plus-testede seter garanterer for bra beskyttelse av nakken.
 • Sørg for å montere barnesetet riktig. Det kan være avgjørende ved kollisjon. Seter med isofix er enklere å montere riktig.
 • Monter ikke setet med for mye helling på ryggen.
 • Om setet monteres i baksetet eller i passasjersetet foran i bilen spiller ingen rolle såfremt man sitter bakovervendt. Men husk: I forsetet må kollisjonsputen koples ut!

Dette er i tråd med både Forbrukerrådets og Trygg Trafikks anbefalinger. De understreker at bakovervendte bilstoler skal brukes så lenge som mulig, minst til barnet er fire år.

Forbrukerrådet mener ellers du bør kontrollere at beltene er festet ordentlig - hver gang.

Testet etter ulike standarder: R44 og R129 (i-Size)

Kjøp av bilstol er en viktig avgjørelse, og markedet kan oppleves stort og vanskelig å navigere. For å gjøre jakten på rett bilstol litt lettere, har vi samlet inn tester av godkjente bilstoler for deg.

Alle bilstolene i resultatlista er godkjente etter enten R44- eller R129-standarden (også kalt i-Size). Sistnevnte er den nyeste standarden som setter strengere krav til barnesetene, og etter hvert skal den ta helt over for R44-standarden. Per i dag gjelder i-Size-regelverket kun babystoler og kombistoler/bakovervendte småbarnstoler festet med isofix (se ordforklaringer i infoboks). Standarden er ennå ikke obligatorisk.

For eksempel skal de nye kravene i i-Size-standarden sørge for at risikoen for feilmontering av bilstolene reduseres, og den setter krav til sikkerhet ved sidekollisjon, noe som ikke er et krav etter R44-standarden. I tillegg skal produsentene oppgi minimums- og maksimumshøyde for alle barneseter, slik at det er enklere for foreldrene å vite om barnet har riktig lengde og vil sitte trygt i bilstolen. I den eldre R44-standarden var det kun krav til å oppgi barnets vekt.

Les også: De sikreste bilstolene til babyer.

De beste bilstolene for barn

Så hvilke barneseter forteller de troverdige forbrukertestene deg at du bør investere i?

Beltestol

Det er beltestolen Cybex Solution X2-fix som får høyeste totalscore. Dette er en trygg og sikker bilstol, som er framovervendt og egner seg for større barn opptil 36 kg. Den er brukervennlig og festes med isofix. Den er imidlertid testet av kun én kilde i 2015, men Forbrukerrådet anbefaler den også som beste beltestol festet med isofix (se mer i avsnittet "Forbrukerrådets anbefalinger").

Dersom du ikke har bil med isofix, må du gå for beltestol som festes med bilbelter. Av disse er det Britax-Römer KID plus SICT og Kiddy Smartfix som scorer høyest. De får like mange poeng hver, og begge havner også på Forbrukerrådets toppliste i 2017 (se "Forbrukerrådets anbefalinger"). Det er verdt å merke seg at de har kun én anmeldelse til grunn for totalscoren, og disse er fra henholdsvis 2011 og 2015.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Småbarnstol

CONCORD Reverso.Plus i-Size er stolen som havner øverst på resultatlista blant småbarnstolene. Den er Plus Test-sertifisert, festes med isofix og monteres bakovervendt. NAF-testen viser imidlertid at stolen ikke gir god nok hodebeskyttelse ved sidekollisjon, og NAF utroper i stedet CYBEX Sirona M i-Size til testvinner.

Reverso.Plus i-Size er heller ikke Forbrukerrådets førstevalg blant småbarnstolene med isofix. Det er derimot BeSafe iZi Kid X2 i-Size og CONCORD Reverso i-Size (se "Forbrukerrådets anbefalinger"). Begge disse er testet bare én gang, i henholdsvis 2016 og 2015, men de får like høy totalscore som Reverso.Plus i-Size.

OBS! Har du Reverso.Plus i-Size eller Reverso i-Size fra før, må du lese denne informasjonen fra Forbrukerrådet!

Alle småbarnstolene som festes med bilbelter havner nederst på resultatlista. Vi kårer derfor ingen vinner i denne kategorien.

Hvilke kilder baseres resultatene på?

I denne testen bruker vi Forbrukerrådet/ADAC/ICRT og NAF/Testfakta/TRL The Future of Transport som kilder.

NAF

I 2016 gjennomførte det britiske anerkjente og uavhengige forskningsinstituttet TRL The Future of Transport en sikkerhetstest på oppdrag fra NAF og svenske Testfakta. De testet småbarnstoler for barn opptil 18 kilo, og de gjennomførte frontkollisjonstesten med mer kraft enn hva som er tilfellet når bilsetene testes etter R129-standarden.

Forbrukerrådet

Forburkerrådet oppdaterer hvert år sin oversikt over anbefalte bilstoler for barn. Tallscorene de presenterer er identiske med testresultatene fra ADAC/ICRT.

ADAC er Tysklands og Europas største forbund for bilister, som i flere år har gjort uttallige sikkerhetstester av ulike bilstoler som finnes på markedet. Testene deres er strengere enn testene som utføres for å godkjenne stolene etter R44- eller R129-standarden. ADAC samarbeider med den internasjonale testorganisasjonen ICRT.

Vi har i hovedsak valgt Forbrukerrådet som kilde, men bruker ADAC når et gitt produkt ikke er med i Forbrukerrådets oversikt. Vi har også lagt til kommentarer fra ADAC der Forbrukerrådets oversikt gir liten detaljinfo om hver enkelt test av bilstolmodellene.

Rett montering: Den nye i-Size-standarden skal blant annet redusere risikoen for at barneseter feilmonteres. (Illustrasjonsfoto: Britax)

Les også: Det beste regntøyet til barnet ditt.

Forbrukerrådets anbefalinger

ADAC/ICRT gir ofte dårligere score til bakovervendte bilstoler, fordi det er en risiko forbundet med feilbruk av dem. Forbrukerrådet hevder det er fullt mulig å eliminere denne risikoen ved å sikre at stolen monteres riktig. De mener denne svakheten burde vektlegges mindre enn ADAC/ICRT vektlegger den, og at bakovervendte bilstoler ofte får for lav score i testene fra ADAC/ICRT.

Forbrukerrådet lager derfor hvert år en egen liste over det de mener er de aller beste bilstolene for barn. I denne listen legger de også til grunn eventuelle sertifiseringer og anbefalinger fra tyske Auto Motor und Sport (AMS) og svenske Plus Test:

Beste småbarnstoler:

 • Beste isofix-modeller (til 105 cm/ca. 4 år): CONCORD Reverso i-Size og BeSafe iZi Kid X2 i-Size: Begge får 76 poeng og er Plus Test-sertifisert. OBS! Har du allerede en CONCORD Reverso, må du lese dette fra Forbrukerrådet.
 • Beste modell festet med bilbelter (til 25 kg/opptil 116 cm/5-6 år): BeSafe iZi Plus: Ikke testet av ADAC/ICRT, men Plus Test-sertifisert (25 kg) og anbefalt av AMS.

Beste beltestoler:

Les også: De tryggeste solkremene til barn.

Snevert testgrunnlag

Barneseter er dyrt og vanskelig å teste skikkelig, og de færreste stolene i resultatlista er testet av mer enn én kilde. Vi har likevel valgt å publisere denne testen fordi vi opplever markedet som uoversiktlig, og de to testene vi baserer oss på er fra svært anerkjente, grundige aktører.

Vi kårer normalt ikke testvinnere når produkter er testet færre enn to ganger, men i dette tilfellet velger vi å nevne bilstoler som er testet kun én gang under avsnittet "De beste bilstolene for barn". Fortell det til oss hvis du mener vi burde løse dette på en annen måte.

RESULTATER

Barnestol CYBEX Solution X2-fix (isofix)

CYBEX Solution X2-fix (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 495,-

Pris fra 1 495,-

78
Barnestol CONCORD Reverso.Plus i-Size (Isofix)

CONCORD Reverso.Plus i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 3 799,-

Pris fra 3 799,-

76
Barnestol Kiddy Smartfix (bilbelte)

Kiddy Smartfix (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test.
76
Barnestol Kiddy Cruiserfix 3 (isofix)

Kiddy Cruiserfix 3 (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
76
Barnestol CONCORD Reverso i-Size (Isofix)

CONCORD Reverso i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
76
Barnestol Britax-Römer KIDFIX XP SICT (isofix)

Britax-Römer KIDFIX XP SICT (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

76
Barnestol Britax-Römer KIDFIX SL SICT (Isofix)

Britax-Römer KIDFIX SL SICT (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 2 190,-

Pris fra 2 190,-

76
Barnestol Britax-Römer KID plus SICT (bilbelte)

Britax-Römer KID plus SICT (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test.
76
Barnestol BeSafe iZi Kid X2 i-Size (Isofix)

BeSafe iZi Kid X2 i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 4 199,-

Pris fra 4 199,-

76
Barnestol Klippan Triofix Comfort (Isofix)

Klippan Triofix Comfort (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 249,-

Pris fra 3 249,-

75
Barnestol Kiddy Guardian Pro 2 (bilbelte)

Kiddy Guardian Pro 2 (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test.
75
Barnestol BeSafe iZi UP X3 Fix (Isofix)

BeSafe iZi UP X3 Fix (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 379,-

Pris fra 1 379,-

75
Barnestol CYBEX Sirona M i-Size (Isofix)

CYBEX Sirona M2 i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 3 599,-

Pris fra 3 599,-

74
Barnestol Maxi-Cosi RodiFix AirProtect (Isofix)

Maxi-Cosi RodiFix AirProtect (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

74
Barnestol Britax-Römer MAX-FIX II (Isofix)

Britax-Römer MAX-FIX II (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 990,-

Pris fra 3 990,-

73
Barnestol CYBEX Sirona (Isofix)

CYBEX Sirona (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 4 799,-

Pris fra 4 799,-

72
Barnestol BeSafe iZi Kid X1 (isofix)

BeSafe iZi Kid X1 (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
72
Barnestol BeSafe iZi Modular i-Size (Isofix)

BeSafe iZi Modular i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

69
Barnestol RECARO Zero. 1 i-Size (isofix)

RECARO Zero. 1 i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
65
Barnestol Maxi-Cosi Pearl XP i-Size (Isofix)

Maxi-Cosi Pearl XP i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
65
Barnestol Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size (isofix)

Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size (isofix)

Resultatet er basert på 1 test.
65
Barnestol Axkid Rekid (Isofix)

Axkid Rekid (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 2 799,-

Pris fra 2 799,-

65
Barnestol Britax-Römer DUALFIX (Isofix)

Britax-Römer DUALFIX (isofix)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 995,-

Pris fra 3 995,-

63
Barnestol Biltema 39-810 (bilbelte)

Biltema 39-810 (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test.
60
Barnestol RECARO Monza Nova IS (Isofix)

RECARO Monza Nova IS (isofix)

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 899,-

Pris fra 2 899,-

55
Barnestol Axkid Wolmax (bilbelte)

Axkid Wolmax (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 1 589,-

Pris fra 1 589,-

36
Barnestol Britax-Römer MAX-WAY (bilbelte)

Britax-Römer MAX-WAY (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 2 295,-

Pris fra 2 295,-

31
Barnestol Britax-Römer MULTI-TECH (bilbelte)

Britax-Römer MULTI-TECH (bilbelte)

Resultatet er basert på 1 test.
25

Barnestol CYBEX Solution X2-fix (isofix)

78/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Ifølge Forbrukerrådet er CYBEX Solution X2-fix beste beltestol festet med isofix. Den får full pott når det gjelder sikkerhet ved sidekollisjon, samt god score ved frontkollisjon. Barnesetet er brukervennlig og lett å montere i bilen, og det er svært lav risiko for feilbruk. Trekkes noe for at plassen til barnet kan være trang, selv om bilstolen tar en del plass i bilen.

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 495,-

Pris fra 1 495,-

Forbrukerrådet (2015)

"Beste beltestol festet med Isofix" Les saken

78
Barnestol CONCORD Reverso.Plus i-Size (Isofix)

76/100

OBS! Har du allerede en Concord Reverso.Plus, må du lese denne informasjonen fra Forbrukerrådet! Småbarnstol (61-105 cm, opptil 23 kg), bakovervendt, R129: CONCORD Reverso.Plus i-Size gir god beskyttelse ved frontkollisjon, men NAFs test viser at hodebeskyttelsen ikke er god nok ved sidekollisjon. Der havnet den over grenseverdien. ADAC mener at risikoen for skader ved sidekollisjon er lav og at den er svært lav ved frontkollisjon. Den har enkel montering og bruk, og det avtagbare trekket er praktisk. Barnesetet har lav risiko for feilmontering, og det er Plus Test-sertifisert (18 kg).

Totalscore: 76/100

Basert på 2 tester. Pris fra 3 799,-

Pris fra 3 799,-

NAF (2016)

Best beskyttelse i frontkollisjon, men dårligst ved sidekollisjon. Les saken

78
Forbrukerrådet (2016)

ADAC-kommentar: Very low risk of injury during front crach and low risk during side crash. Les saken

74
Barnestol Kiddy Smartfix (bilbelte)

76/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Forbrukerrådet mener Kiddy Smartfix er den beste beltestolen festet med bilbelter i 2017, sammen med Britax-Römer KID plus SICT. Den får toppscore for sikkerhet ved sidekollisjon, og resultatet ved frontkollisjon er også godt. Det er svært lav risiko for feilbruk. Finnes også i en isofix-versjon, og denne fikk akkurat samme score som broren i testen Forbrukerrådet refererer til. Den er enkel å montere og bruke, men får noe trekk for at setetrekket er vanskelig å ta av for vask. Bilstolen tar også litt mye plass i bilen.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2015)

Kåret til "Beste beltestol festet med bilbelte" i 2017. Deler tittelen med Britax-Römer Kid Plus Sict. Les saken

76
Barnestol Kiddy Cruiserfix 3 (isofix)

76/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Kiddy Cruiserfix 3 får beste score på sikkerhet ved sidekollisjon, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Det tar litt stor plass i bilen, men det er brukervennlig og gir svært lav risiko for feilbruk. Det er funnet uønskede stoffer i bilstolen.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2017)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

76
Barnestol CONCORD Reverso i-Size (Isofix)

76/100

OBS! Har du allerede en Concord Reverso, må du lese denne informasjonen fra Forbrukerrådet! Småbarnstol (40-105 cm, opptil 23 kg), bakovervendt, R129: I 2015 fikk CONCORD Reverso i-Size det - til da - beste testresultat noensinne innen sin kategori i testen fra ADAC/ICRT. Forbrukerrådet anbefaler den som beste småbarnstol festet med Isofix. Fra 2016 deler Concord Reverso i-Size denne tittelen med BeSafe iZi Kid X2 i-Size. Reverso i-Size trekkes noe for at den tar for stor plass i bilen. Den er ellers brukervennlig og har lav risiko for feilmontering.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2015)

Kåret til "Beste småbarnstol festet med Isofix" i 2017. Deler tittelen med BeSafe iZi Kid X2. Les saken

76
Barnestol Britax-Römer KIDFIX XP SICT (isofix)

76/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX XP SICT får full score på sikkerhet i sidekollisjonstesten, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Den er lett å montere, bruke og rengjøre, men tar litt stor plass i bilen. ADAC mener det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

Forbrukerrådet (2013)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

76
Barnestol Britax-Römer KIDFIX SL SICT (Isofix)

76/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX SL SICT festes med isofix og får god score når det gjelder sikkerhet ved kollisjon. Den får toppscore ved sidekollisjon og litt lavere poengsum ved frontkollisjon. Den er solid, har høy rygg, er enkel i montering og lett å justere. ADAC mener det har lav risiko for feilmontering.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 190,-

Pris fra 2 190,-

Forbrukerrådet (2015)

ADAC-kommentar: Very good safety. High quality build. Les saken

76
Barnestol Britax-Römer KID plus SICT (bilbelte)

76/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KID plus SICT får full pott for sikkerhet ved sidekollisjon, og god score i frontkollisjonstesten. Forbrukerrådet mener det er den beste beltestolen festet med bilbelter i 2017, sammen med Kiddy Smartfix. Barnesetet er enkelt å installere og justere, og det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2011)

Kåret til "Beste bilstol festet med bilbelte" i 2017. Deler tittelen med Kiddy Smartfix. Les saken

76
Barnestol BeSafe iZi Kid X2 i-Size (Isofix)

76/100

Småbarnstol (61-104 cm, opptil 18 kg), bakovervendt, R129: BeSafe iZi Kid X2 i-Size er Plus Test-sertifisert (18 kg) og blir av Forbrukerrådet rangert som beste småbarnstol festet med Isofix, sammen med Concord Reverso i-Size. Den får samme totalscore som Concord Reverso i-Size, som satte rekord i ADAC/ICRT-testen i 2015, men BeSafe iZi Kid X2 er den første småbarnstolen noensinne som får maks poeng fra ADAC/ICRT i både sidekollisjonstest og frontkollisjonstest. Den er brukervennlig og enkel å montere. Det kan imidlertid være litt vanskelig å feste barnet i setebeltet, og setetrekket kan være vanskelig å få av når det skal vaskes. Det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test. Pris fra 4 199,-

Pris fra 4 199,-

Forbrukerrådet (2016)

Kåret til "Beste småbarnstol festet med Isofix" i 2017. Deler tittelen med CONCORD Reverso i-Size. Les saken

76
Barnestol Klippan Triofix Comfort (Isofix)

75/100

Småbarnstol (9-36 kg), kombistol, R44: Klippan Triofix Comfort får bra score på sikkerhet ved frontkollisjon, men litt lavere ved sidekollisjon. Der ligger den over grenseverdiene når det gjelder hodebelastning. Den har god brukervennlighet. Bilstolen kan brukes forovervendt med belte-base fra 15-25 kg eller som forovervendt beltestol uten base fra 15-36 kg, men Forbrukerrådet, NAF og Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste å montere bakovervendt så lenge som mulig. NAF-testen er utført med tanke på at stolen brukes bakovervendt på barn opptil 18 kg.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 3 249,-

Pris fra 3 249,-

NAF (2016)

Bra beskyttelse i frontkollisjon, men litt dårligere ved sidekollisjon. Les saken

75
Barnestol Kiddy Guardian Pro 2 (bilbelte)

75/100

Beltestol (9-36 kg), framovervendt, R44: Kiddy Guardian Pro 2 får full score på sikkerhet ved sidekollisjon, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Den passer til barn helt ned til 9 kg, men Forbrukerrådet anbefaler at du venter med å bruke beltestolen til barnet har vokst ut av en bakovervendt småbarnstol. Det er brukervennlig og gir svært lav risiko for feilbruk, men det kan oppleves som litt trangt for barnet. Det er også funnet uønskede stoffer i bilstolen.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2011)

Ble kåret til "Beste beltestol festet med bilbelte" i 2016. Les saken

75
Barnestol BeSafe iZi UP X3 Fix (Isofix)

75/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Besafe leverer en barnestol beregnet for de større barna. Den får skryt for god kvalitet, den er lett å montere og justere, og det er lett å ta barnet inn og ut av stolen. Den har lave belastningsverdier ved sidekollisjon, men scorer bare middels på sikkerhet ved frontkollisjon. Det er svært lav risiko for feilbruk. Den er enkel å bruke og installere, og den har et setetrekk som er lett å fjerne ved behov for vask. Stolen trekkes noe for sittekomforten for barnet.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 379,-

Pris fra 1 379,-

ADAC (2012)

Slight weaknesses in safety and very tight space. Lightweight, very good padding and leg support. Les saken

75
Barnestol CYBEX Sirona M i-Size (Isofix)

74/100

Småbarnstol (45-105 cm, opptil 19 kg), kombistol, R129: CYBEX Sirona M2 i-Size er brukervennlig og fikk godt resultat i både side- og frontkollisjonstestene til NAF og Forbrukerrådet. I Forbrukerrådet-testen er den ikke blant de aller beste når det gjelder verken sikkerhet eller brukervennlighet, men i NAF-testen ble den best i test og kom under alle grenseverdier når det gjelder belastninger på barnets kropp. Det er lav risiko for feilbruk. Den kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet og NAF anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. CYBEX Sirona M2 i-Size er en liten oppgradering av utgåtte CYBEX Sirona M i-Size, der M2 har fått bedre plass rundt barnets hode, samt støtteben som kan låses i begge retninger, og belteløkker i stedet for magnetisk belteholder. NAF testet Sirona M i-Size, mens ADAC/ICRT testet Sirona M2 i-Size.

Totalscore: 74/100

Basert på 2 tester. Pris fra 3 599,-

Pris fra 3 599,-

NAF (2016)

Test av Sirona M i-Size: Best i test. Har gjennomgående bra resultater ved både front- og sidekollisjon. Les saken

80
Forbrukerrådet (2016)

Test av Sirona M2 i-Size: ADAC-kommentar: Trygt barnesete med enkel håndtering. Les saken

68
Barnestol Maxi-Cosi RodiFix AirProtect (Isofix)

74/100

Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Maxi-Cosi RodiFix AirProtect får god score i frontkollisjonstesten, men i sidekollisjonstesten får den lavere poengsum enn de tryggeste alternativene. Bilstolen er veldig enkel i bruk og ved montering, og får toppscore når det gjelder lav risiko for feilbruk. Den får noe trekk for at den tar mye plass i bilen.

Totalscore: 74/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 499,-

Pris fra 1 499,-

Forbrukerrådet (2016)

ADAC-kommentar: Quick installation and practical use. Needs a lot of space in the car. Les saken

74
Barnestol Britax-Römer MAX-FIX II (Isofix)

73/100

Småbarnstol (0-18 kg), bakovervendt, R44: Forbrukerrådet mener Britax-Römer MAX-FIX II med isofix får full pott i sikkerhetstesten ved frontkollisjon, men resultatet er for dårlig ved sidekollisjon. Den er lett, brukervennlig og enkel å montere. Det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test. Pris fra 3 990,-

Pris fra 3 990,-

Forbrukerrådet (2014)

ADAC-kommentar: Middels risiko for skade i en sidekollisjon. Les saken

73
Barnestol CYBEX Sirona (Isofix)

72/100

Småbarnstol (0-18 kg, opptil 100 cm), kombistol, R44: CYBEX Sirona kan i teorien brukes av de aller minste, men Forbrukerrådet anbefaler at babyer sitter i bilstoler som utelukkende er laget for de fra 0-13 kg. Siden Sirona er beregnet på de fra 0-18 kg, regner Forbrukerrådet den som en småbarnstol. Den er vendbar 360 grader, som er praktisk når du skal ta ut og inn av bilen, men husk at barn skal sitte vendt bakover så lenge som mulig, minst til de er fire år. Bilstolen får toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, og resultatet er også godt i sidekollisjonstesten. Det er lav risiko for feilbruk. Bilstolen får trekk for at setetrekket er kronglete å ta av når det skal rengjøres.

Totalscore: 72/100

Basert på 1 test. Pris fra 4 799,-

Pris fra 4 799,-

Forbrukerrådet (2013)

ADAC-kommentar: Very low load value during front crashes and low load value during side crashes Les saken

72
Barnestol BeSafe iZi Kid X1 (isofix)

72/100

Småbarnstol (0-18 kg, opptil 105 cm), bakovervendt, R44: BeSafe iZi Kid X1 er Plus Test-sertifisert (18 kg). Den får toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, og resultatet er også godt i sidekollisjonstesten. Setetrekket kan være vanskelig å ta av for vask. Monteringen oppleves også som ganske komplisert, men ADAC vurderer at det likevel er lav risiko for feilmontering. Finnes i tillegg i en i-Size-versjon som ikke er testet.

Totalscore: 72/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2009)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

72
Barnestol BeSafe iZi Modular i-Size (Isofix)

69/100

Småbarnstol (61-105 cm, opptil 18 kg), kombistol, R129: BeSafe iZi Modular i-Size får meget god score på sikkerhet ved sidekollisjon, men nakkebeskyttelsen er for dårlig ved frontkollisjon. Der ligger den over grenseverdiene. Barnesetet er enkelt å bruke og montere, men ADAC mener likevel det er noe risiko for feilmontering. ADAC har testet versjonen iZi Modular i-Size, som er en kombistol. Denne kan altså brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. NAF har testet den bakovervendte versjonen som kalles BeSafe iZi Modular RF i-Size, og denne er Plus Test-sertifisert (18 kg).

Totalscore: 69/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 999,-

Pris fra 2 999,-

NAF (2016)

Test av iZi Modular RF: Best beskyttelse i sidekollisjon, men dårligst for nakken i frontkollisjon. Les saken

75
Forbrukerrådet (2016)

Test av iZi Modular: Noen av de beste kollisjonstest-resultatene i kombi-klassen. Les saken

63
Barnestol RECARO Zero. 1 i-Size (isofix)

65/100

Småbarnstol (45-105 cm, opptil 18 kg), kombistol, R129: RECARO Zero. 1 i-Size oppnår gode resultater i både front- og sidekollisjonstesten, men den er ikke blant de beste. Det er en kombistol som kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. Den er enkel å installere i bilen, men den gir risiko for feilbruk. Det kunne også vært enklere å spenne fast barnet.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2017)

ADAC-kommentar: Monteringen er enkel. Les saken

65
Barnestol Maxi-Cosi Pearl XP i-Size (Isofix)

65/100

Småbarnstol (67-105 cm), bakovervendt, R129: Maxi-Cosi Pearl XP i-Size er Plus Test-sertifisert (18 kg). Den får noe høyere score på sidekollisjonstesten enn ved frontkollisjon. Hodebelastning og brystkassebelastningene ved frontkollisjon ligger over grenseverdiene. Den får grei score på brukervennlighet.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

NAF (2016)

Mindre beskyttelse ved frontkollisjon. Les saken

65
Barnestol Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size (isofix)

65/100

Småbarnstol (61-105 cm, opptil 19 kg), kombistol, R129: Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size har 360 graders svingbart sete, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. Den får god score for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon, men er ikke blant de beste. Det er generelt brukervennlig, men det er ikke like enkelt å feste setebeltet rundt barnet. Produsenten lover ikke mer enn 87 cm lengde brukt bakovervendt, men den markedsføres for barn opptil 105 cm brukt framovervendt. Det er funnet uønskede stoffer i denne bilstolen, men det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2017)

ADAC-kommentar: Trygt barnesete med enkel montering. Les saken

65
Barnestol Axkid Rekid (Isofix)

65/100

Småbarnstol (9-25 kg, opptil 125 cm), bakovervendt, R44: Axkid Rekid gir ikke god nok beskyttelse ved verken frontkollisjon eller sidekollisjon, og det går hardets utover brystet i en sidekollisjon. Den ligger over grenseverdiene når det gjelder hodebelastningen ved side- og frontkollisjon, samt brystkassebelastning ved frontkollisjon. Den får midt på treet når det gjelder brukervennlighet. Den er Plus Test-sertifisert (25 kg). Bilstolen kan brukes helt opptil barnet er 25 kg, men da må den festes med bilbelter i stedet for Isofix. NAF testet den kun med tanke på barn opptil 18 kg.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 799,-

Pris fra 2 799,-

NAF (2016)

Dårligst beskyttelse for brystet i sidekollisjonen. Les saken

65
Barnestol Britax-Römer DUALFIX (Isofix)

63/100

Småbarnstol (0-18 kg), kombistol, R44: Britax-Römer DUALFIX har for dårlig beskyttelse for hodet ved både frontkollisjon og sidekollisjon, men aller mest ved sidekollisjon. Hodebelastningene er over de farlige grenseverdiene. Ellers har barnesetet god brukervennlighet med 90 graders rotasjon når barnet skal plasseres. Det er mulig å montere setet forovervendt, men Forbrukerrådet og NAF anbefaler på det sterkeste at setet brukes bakovervendt.

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test. Pris fra 3 995,-

Pris fra 3 995,-

NAF (2016)

Mindre beskyttelse for hodet, spesielt ved sidekollisjon. Les saken

63
Barnestol Biltema 39-810 (bilbelte)

60/100

Småbarnstol (0-18 kg, opptil 100 cm), bakovervendt, R44: Biltema 39-810 beskytter godt nok ved en frontkollisjon, men for dårlig ved sidekollisjon. Den ligger over farlige grenseverdier når det gjelder hodebelastninger ved sidekollisjon og brystkassebelastning ved frontkollisjon. Barnesetet er Plus Test-sertifisert (18 kg).

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

NAF (2016)

Bra beskyttelse ved frontkollisjon, men dårligere ved sidekollisjon - spesielt for hodet. Les saken

60
Barnestol RECARO Monza Nova IS (Isofix)

55/100

Småbarnstol (9-36 kg), framovervendt, R44: RECARO Monza Nova IS får laveste mulige score i frontkollisjonstesten gjennomført av NAF. Der ligger den over farlige grenseverdier når det gjelder nakkebelastninger. Også fra ADAC/ICRT får den for dårlig score ved frontkollisjon. Ved sidekollisjon får den god score i både NAF- og ADAC/ICRT-testen, og det er svært liten risiko for feilmontering. Barnesetet har god brukervennlighet. Det kan brukes frem til 36 kg, men NAF har testet med tanke på at setet brukes av barn opptil 18 kg. Forbrukerrådet og NAF understreker også at barn bør sitte bakovervendt til de er minst 4 år.

Totalscore: 55/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 899,-

Pris fra 2 899,-

Forbrukerrådet (2013)

ADAC-kommentar: Provides average protection on front-crash; side impact the highest protection. Les saken

76
NAF (2016)

Testens klare taper. Svært dårlig beskyttelse i frontkollisjon. Les saken

33
Barnestol Axkid Wolmax (bilbelte)

36/100

Småbarnstol (9-25 kg, opptil 125 cm), bakovervendt, R44: Axkid Wolmax er lite brukervennlig og vanskelig å montere. Barnesetet tar mye plass, selv om det er lite rom å sitte på for større barn. Det er forholdsvis stor risiko for feilbruk. Samtidig oppnår den gode nok testresultater i både front- og sidekollisjonstestene til å være med i Forbrukerrådets oversikt. Barnesetet er Plus Test-sertifisert (25 kg).

Totalscore: 36/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 589,-

Pris fra 1 589,-

Forbrukerrådet (2017)

ADAC-kommentar: Barnesetet krever mye plass i bilen. Les saken

36
Barnestol Britax-Römer MAX-WAY (bilbelte)

31/100

Småbarnstol (9-25 kg, opptil 120 cm), bakovervendt, R44: Britax-Römer MAX-WAY kommer dårlig ut på sikkerhet ved sidekollisjon, men den scorer derimot godt på sikkerhet ved frontkollisjon. Minuspoeng for komfort, at den ikke står helt stabilt og er vanskelig å montere. Det er risiko for feilbruk, og det er funnet uønskede stoffer i bilstolen. Den er lett å rengjøre. Britax-Römer MAX-WAY er Plus Test-serifisert (25 kg).

Totalscore: 31/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 295,-

Pris fra 2 295,-

Forbrukerrådet (2013)

ADAC-kommentar: Average load values ​​in side crash. Les saken

31
Barnestol Britax-Römer MULTI-TECH (bilbelte)

25/100

Småbarnstol (9-25 kg), kombistol, R44: Britax-Römer MULTI-TECH får lave karakterer når det gjelder sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Det er enkelt å spenne opp barnet i beltene, men den får minuspoeng for at den er vanskelig å montere og rengjøre. Det er stor risiko for feilbruk. Den kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at kombistoler brukes bakovervendt.

Totalscore: 25/100

Basert på 1 test.

ADAC (2009)

High load values in front crash and average load values in side crash. Les saken

25
#bilstol #barnesete #barn #cybex #concord #britax #römer #besafe #kiddy #klippan #axkid #maxicosi #biltema #recaro

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn