Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #irobot

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

6 treff

Hybelkaninenes endelikt

Smartere robotstøvsugere gjør nå hybelkaniner til en utrydningstruet art, men du bør ikke kaste den gamle støvsugeren helt enda.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele #irobot #neato #cleanmate #dyson #ecovacs #electrolux #eufy #lg #xiaomi

Store kvalitetsforskjeller mellom robotstøvsugere

Det høres unektelig behagelig ut å ligge på sofaen mens robotstøvsugeren tar seg av hybelkaninene, men noen roboter fører til mer styr og ståk enn ro og mak. Her ser du hvilke som gjør gulvet rent uten å skape trøbbel.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele #samsung #irobot #vorwerk #neato #lg #vileda #hoover

iRobot Roomba 980

Flaggskipet fra markedsdominerende iRobot, Roomba 980, gir deg nærmest alt man kan kreve fra en robotstøvsuger.

Den smarte navigeringen og den gode mobilappen gir deg god kontroll over rengjøringen, også når du ikke er hjemme. Den får riktignok noen hevede øyebryn for å ha en printerlignende løsning på kommandoene fra appen og at den er noe treg i å iverksette instrukser. Men dette er ikke noe reelt problem i bruk av maskinen. Stemmestyring via Amazon Alexa og Google Home er også støttet.

Det blir kommentert at den er noe treg på å rengjøre, men når den er ferdig er resultatet bra, så om man kjører den når man ikke er hjemme vil du ikke tenke noe over dette. Både på gulv og på tepper støvsuger Roomba 980 bra, og iRobot skilter med "CarpetBoost"-funksjon som skrur opp kraften når den kjører på tepper. Den har også testens kraftigste motor, men til tross for dette er det uenighet om hvor god den er på å få med seg dyrehår. Enkelte sier den gjør underverker, mens andre må si seg skuffet over innsatsen.

Det er imidlertid enighet om at den gjør en god jobb på navigering og det er en selvstendig Roomba, og som en test sa, den første Roombaen som ikke trenger å bli passet på.

Appen gir deg mulighet til å sette opp tidsplan, se rengjøringskart og rengjøringslogg, se når du må bytte børster o.l, endre modus og starte og stoppe støvsuging. Trådløse noder som kan settes opp til å sperre av rom eller områder man ikke ønsker at Roombaen skal prøve seg på følger med og det er dessverre ikke mulighet til å sette opp virtuelle vegger i appen.

Om modellserien: Roomba 980-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 980 er altså den samme maskinen som 981 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode og Spot Mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,2 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 65 - 80
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 960

iRobots Roomba 960-serie er kort sagt den nest beste modellen fra den kjente merkevaren.

Roomba 960 byr på bra navigering med den samme vSlam-navigeringen som 980, smarte funksjoner gjennom mobilappen som kartlegging av hjemmet ditt, og viktigst av alt, bra rengjøring.

Den store forskjellen mellom denne og toppmodellen 980 er at denne har en eldre motor (dog samme som Roomba 880 som tok fjerdeplass i 2016), noe mindre batteri og at kun en trådløs node(virtuell barriere) følger med. Dette gjør 960 noe lettere, men også noe svakere i ytelsen. Med en svakere motor enn storebror mangler også CarpetBoost-funksjonen. Dette gjør at 960 mangler den siste lille x-faktoren i sugeevnen.

I praksis er det imidlertid ikke noen enorm forskjell mellom de to modellene på støvsugingsevnene, men flere kommenterer at denne burde ha en enda lavere pris med tanke på fallet i ytelse fra storebror. Den får også noe kritikk for å være dårligere på dyrehår, men den presterer jevnt over bra.

960- serien gir god ytelse, men dessverre er prisen, som ytelsen, såpass nærme storebror at det er vanskelig å rettferdiggjøre valget av denne fremfor rimeligere konkurrenter.

Om modellserien: Roomba 960-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 960 er altså den samme maskinen som 965 og 966 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt 2.0
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode, Spot mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,1 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 2
Driftstid: 75 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 880

iRobot Roomba 880 er brukervennlig, hurtig og kommer seg frem stort sett overalt. Noen kilder mener den ikke navigerer godt nok. Noen hevder den suger godt og gjør en svært god rengjøringsjobb, men flere melder om at den ikke plukker opp alt støvet. Batterilevetiden er god og den har HEPA-filter. Den kunne vært bedre på tepper og hatt lavere støynivå.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 690

Den "dummeste" modellen fra iRobot i denne testen skiller seg først og fremst fra de andre ved å ikke ha et avansert navigasjonssystem, men kun sensornavigasjon.

Det er noe uenigheter om rengjøringsegenskapene, men den presterer bra på både tepper og harde gulv mener de fleste, selv om en kilde ikke lar seg imponere over ytelsen på hverken gulv generelt eller på å plukke med seg dyrehår.

Selv om den bruker sensornavigering er den god på å komme til under møbler, og den setter seg sjeldent fast. Et ankepunkt ifølge enkelte er at den sliter noe med å finne veien hjem til laderen.

Som med sine mer avanserte søsken er det også her støtte for mobilapp slik at du kan se batteristatus og hvor lenge den har rengjort. Du får også mulighet til å sette opp rengjøringsplan og se rengjøringshistorikken. I tillegg er det støtte for stemmekontroll via Google Assistent og Amazon Alexa.

Sammenlignet med de to andre Roombaene er den ikke utstyrt med AeroForce, men AeroVac, forløperen som yter noe dårligere. En annen forskjell er at denne ikke er utstyrt med gummibørster slik de to andre og har også derfor større problemer med hår som surrer seg i børsten. En smartfunksjon som hjelper den er imidlertid DirtDetect-systemet som gjør at den kjører flere ganger over områder den identifiserer som skitne.

Om modellserien: Roomba 690-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 690 er altså den samme maskinen som 691, 695, 696 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: iAdapt - sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Trådløs node
Moduser: Auto, spot
Vekt: 3,5 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,3 cm - 33 cm - 33 cm
Lydnivå dbA: 68
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 90 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot