Spar energi med de beste kjøleskapene
Fellesnevneren for kombiskapene som gjør det best i test er at alle er svært energieffektive. Her får du tips til hvordan du velger det beste kjøleskapet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
50 treff
Fellesnevneren for kombiskapene som gjør det best i test er at alle er svært energieffektive. Her får du tips til hvordan du velger det beste kjøleskapet.
Tørketromler er mer energieffektive enn noensinne, men ikke alle tørker like godt. Les videre for å lære hvilke tromler som er verdt å kikke nærmere på, og hvilke modeller du bør styre unna.
Smartere robotstøvsugere gjør nå hybelkaniner til en utrydningstruet art, men du bør ikke kaste den gamle støvsugeren helt enda.
En komfyr er en mangeårig investering som gjerne benyttes hver eneste dag. Den bør steke jevnt, stabilt og nå riktig temperatur, samtidig som den bør være brukervennlig og enkel å rengjøre. Her er de beste innbyggingsovnene du kan kjøpe i 2018.
Er du på jakt etter en skikkelig god vaskemaskin må du åpne lommeboken bredt. Men ønsker du deg en grei maskin til en rimelig penge, finnes det flere gode alternativer. Her er de beste vaskemaskinene på det norske markedet i 2018.
På utkikk etter ny støvsuger? Vi har oppdatert samletesten med 60 modeller.
Nordmenn drikker nest mest kaffe i verden, kun slått av Finland, og omtrent 7 av 10 nordmenn drikker kaffe hver dag. Enten du liker kaffe fra trakter, espresso eller kapselkaffe, vil du i denne store samletesten finne oversikt over det ypperste som finnes på markedet.
Vil du ta kaffebryggingen hjemme ett steg videre? Vi gir deg oversikt over espressomaskinene av god kvalitet.
Oppvaskmaskinmarkedet er en alfabetsuppe av forskjellige maskiner, som det er vanskelig skille fra hverandre både med hensyn på navn og funksjoner. Her en noen gode tips og råd for å finne maskinen som passer dine behov.
Det høres unektelig behagelig ut å ligge på sofaen mens robotstøvsugeren tar seg av hybelkaninene, men noen roboter fører til mer styr og ståk enn ro og mak. Her ser du hvilke som gjør gulvet rent uten å skape trøbbel.
Det er store variasjoner i prestasjonene, og her får du en oversikt over hvilke vaskemaskiner som faktisk vasker tøyet ditt rent. Kan de billige være like bra som de dyre?
Lurer du på hvilken type kaffemaskin du skal ha, eller er du på utkikk etter den beste kapselmaskinen? I denne samletesten får du oversikten over maskinene på markedet nå.
En myte om støvsugere er at en sterk motor gir bedre støvoppsamling. Her er en oppsummering av støvsugertester fra 2015, og noen tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe støvsuger.
Miele WMV960 WPS er meget brukervennlig, vasker godt og scorer bra på både støynivå og energibruk. Den havner midt på treet når det gjelder tidsbruk, og den kunne vært bedre på skylling og tøff flekkfjerning. Den har barnesikring og en kapasitet på 9 kg, noe som bør være akkurat passe for en gjennomsnittlig familie.
Trommelkapasitet: 9 kilo
Standard programtid: 179 minutter
Maks. sentrifugeringshastighet: 1600 omdr./min.
Energimerke / årlig energiforbruk: A+++ / 130 kWh
Støynivå (vanlig og ved sentrifugering): 46 dB / 72 dB
Vekt: 96 kg
Størrelse (BHD): 596 x 850 x 643 mm
Miele WMB 120 er brukervennlig, vasker tøyet rent og bruker lite energi. Den får mest poeng for vask og sentrifugering, men flekkfjerning på syntetisk materiale er ikke like bra. Den har barnesikring, dampfunksjon og 8 kg kapasitet.
Miele Miele WKH130 WPS er en vaskemaskin som scorer høyt på både vask og sentrifugering, men den får mindre skryt for skylling og tidsbruk. Den er stillegående under vask. Maskinen er brukervennlig, har barnesikring og kapasitet på 8 kg.
Miele WDD030 er ikke like dyr som andre maskiner fra Miele, men fungerer fortsatt godt i de ulike testene. Den er god til å vaske klær og gir ikke fra seg mye støy når den arbeider. Den har også plass til 8kg bomullstøy og sentrifugerer med 1400 omdreininger per minutt. Den har også 12 programmer, inkludert et 20-minutters hurtigprogram. Den bruker i tillegg lite vann og er lett å bruke. Siden den bruker lite vann, er den ikke helt optimal når det gjelder skylling av tøyet. Trommelåpningen kunne i tillegg være større.
Trommelkapasitet: 8 kilo
Standard programtid: 179 minutter
Maks. sentrifugeringshastighet: 1400 omdr./min.
Energimerke / årlig energiforbruk: A+++ / 177 kWh
Støynivå (vanlig og ved sentrifugering): 50 dB / 74 dB
Vekt: 90 kilo
Størrelse (BHD): 596 x 850 x 636 mm
Miele WDB020 er en av de aller billigste modellene fra produsenten, men den klarer seg likevel bra i flere tester. Den er også en av de minste vaskemaskinene på markedet, med en kapasitet på 7kg og en liten trommelåpning. Den passer derfor til noen som ikke vasker alt for mye tøy. Ellers fungerer den bra til både vask og sentrifugering, selv om den sliter med å skylle all såpe av klærne. Maskinen er ikke like lett å bruke som andre maskiner fra Miele, blant annet fordi trommelåpningen ikke er stor nok. Den lager også noe lyd under bruk.
Tips! Miele WDB020 er identisk med Miele WDB030, WDB036 Homecare og WDB037 Active Living. Disse er som regel dyrere enn Miele WDB020, så det kan være en god idé å vurdere WDB020 fremfor de andre modellene.
Trommelkapasitet: 7 kilo
Standard programtid: 179 minutter
Maks. sentrifugeringshastighet: 1400 omdr./min.
Energimerke / årlig energiforbruk: A+++ / 175 kWh
Støynivå (vanlig og ved sentrifugering): 50 dB / 74 dB
Vekt: 90 kilo
Størrelse (BHD): 596 x 850 x 636 mm
Miele WCE330 kommer seirende ut av britiske Which? sin store vaskemaskin-test for 2018. Dette er altså en ny maskin som ble lansert våren 2018, og som beskrives som «fantastisk» av testpanelet. Den har hurtigprogram og bruker ellers litt over 2,5 time for å gjennomføre et vanlig bomullsprogram. Vaskemaskinen mangler dessverre en integrert doseringsfunksjon, som ofte følger med vaskemaskiner i denne prisklassen. Trommelen med en kapasitet på 8kg er heller ikke veldig stor. Ellers får den plusspoeng for å være svært brukervennlig.
Tips! Denne modellen er svært lik modellene WWE320 WPS og WCE320 fra Miele. Den eneste forskjellen mellom disse maskinene er at førstnevnte har en hvit dør og et litt mindre skrått panel, mens sistnevnte har et helt rett panel. Ellers er de tre modellene identiske, så det kan være lurt å sjekke prisene på alle tre før du bestemmer deg for hvilken du ønsker å kjøpe.
Trommelkapasitet: 8 kilo
Standard programtid: 157 minutter
Maks. sentrifugeringshastighet:1400 omdr./min.
Energimerke / årlig energiforbruk: A+++ / 157 kWh
Støynivå (vanlig og ved sentrifugering): 48 dB / 72 dB
Vekt: 95 kilo
Størrelse (BHD): 596 x 850 x 643 mm
Med jevnt og godt tørkeresultat gjør maskinen en god jobb. Energieffektiviteten er ikke blant de beste, men den er fortsatt rimelig i bruk. Kondenseringseffektiviteten er veldig høy, så om man har lite muligheter for ventilasjon og utluftning så vil denne være et bra alternativ å vurdere.
Det som trekker ned er mangel på signal for fullført tørkeprogram. Den er noe under middels på antikrøll, og lager også noe støy.
Merk:Maskinen er teknisk identisk med Miele TDB230WP Active. Faller valget på denne vil det derfor være en ide å sammenligne mellom modellene for å finne best mulig pris.
Spesifikasjoner
Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 211 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Tidsbruk: 137 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 596 x 850 x 636
Vekt: 57 kg
Maskinen leverer jevnt over bra og ble best i test hos tænk i 2017. Maskinen er svært energieffektiv, har høy kondenseringseffektivitet og tørker akkurat slik programmene lover.
Det den trekkes mest for er at den er noe langsom. Både på støy, antikrøll og brukervennlighet lander den midt på treet. Den tyske testen gir imidlertid trekk for brukervennlighet.
Merk: Maskinen er teknisk lik Miele TCE630 WP. Man kan dermed gjøre lurt i å sammenligne pris mellom modellene.
Spesifikasjoner
Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A+++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 171 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Tidsbruk: 136 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 596 x 850 x 636
Vekt: 57 kg
Scout RX2 oppfølger til den etter hvert gamle traveren RX1 gir blandede resultater.
Kort sagt lander den ganske midt på treet med tanke på støvsugeregenskapene mens smartfunksjonene trekker opp. RX2 gjør en dårlig jobb på tepper, noe bedre på gulv, dog uten å imponere på noen av dem.
Slik som de fleste toppmodellen kartlegger også RX2 omgivelsene sine og produserer et kart som kan ses i mobilappen. Kartleggingen og navigeringen gjøres ved hjelp av 3D-SmartNavigation-systemet.
En detalj som kan være interessant er at man kan koble seg til kameraet og se hva maskinen ser om det skulle være behov for det. I tillegg kan man følge hvor roboten er i sanntid i appen, se batteristatus, hva den har rengjort. Magnetbånd kan brukes til å begrense hvor maskinen beveger seg. Om maskinen ikke blir ferdig med rengjøringen vil den returnere til laderen, lade og fortsette der den slapp.
Spesifikasjoner
Tidsplan: Ja
Navigasjon: 3D SmartNavigation
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Auto, Silence, Spot, Corner, Turbo
Vekt: 3,2 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,5 cm - 35,4 cm - 35,4 cm
Lydnivå dbA: 64
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.5 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 60 min
Batteritype: Li-ion
Miele Scout RX1 er en brukervennlig robotstøvsuger med ganske lavt lydnivå. Den beveger seg lett rundt møbler og andre hindere.
Det er delte meninger om den generelle rengjøringsevnen. Flere testkilder er imponerte, mens andre mener den rett og slett gjør en dårlig jobb. Noen mener den er mindre effektiv på tepper, mens andre opplever at den fungerer best på tepper.
Spesifikasjoner
Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Auto, Spot, Corner, Turbo
Vekt: 2,87 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,8 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 60
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion
Miele KFN 28132 D edt/cs er et kjøleskap som gjør det litt over middels godt i Råd & Röns tester. Det kjøler og fryser greit, men er noe bråkete. Ellers er det energieffektivt og lett å bruke.
Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 600 x 1860 x 655 mm
Netto Vekt: 70 kg
Støynivå: 43 dB
Wifi: Ja
Netto kjøleskap: 137 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 76 l
Miele H 2566 BP er lett å bruke, god til å lage mat og leverer en stabil temperatur. Den blir trukket for unøyaktige temperaturer av Råd & Rön, men Which? mener at termostaten er god. Den blir også trukket av begge tester for et høyt energiforbruk.
Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,10 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh
Vekt: 46 kg
Mål (BHD): 595 x 596 x 569 mm
Miele H 2561 BP får plusspoeng for å være lett å bruke og å rengjøre. Den kommer i tillegg med mange nyttige funksjoner og lager lite lyd under bruk. Den får trekk av Good Housekeeping UK og danske Tænk for en ujevn termostat, mens Which? gir den ros for en pålitelig og jevn temperaturkontroll. Den blir også trukket av alle for sitt høye energiforbruk.
Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,10 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh
Vekt: 46 kg
Mål (BHD): 554 x 579 x 550 mm
Miele H 2267 BP får poeng for å være brukervennlig og sikker. Den lager mat på en grei måte og har en stabil temperatur gjennom steketiden. Den får trekk for et høyt energiforbruk både av Råd & Rön og Which?, mens testerne er uenige om hvorvidt ovnen oppgir korrekte temperaturer eller ikke.
Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,05 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh
Vekt: 39 kg
Mål (BHD): 595 x 596 x 569 mm
Miele Complete C3 TotalCare EcoLine klarer de fleste oppgaver godt, samtidig som den jobber stille. Den fungerer godt på både hardt og mykt underlag. Energiforbruket er lavt.
Miele Complete C3 Silence EcoLine er en svært effektiv støvsuger. Den scorer bra på energiforbruk, og er stillegående. Den er lett å bruke og vedlikeholde.
Miele Complete C3 Excellence Ecoline har god sugeevne og filtrerer støvet effektivt. På støy scorer den middels, og den har noe høyt strømforbruk. Den er lett å bruke og vedlikeholde.
Miele Complete C3 Celebration er like effektiv til å samle opp dyrehår på tepper som den er til fjerne rusk på harde flater. Hjulene kan dreie 360 grader, og filteret gjør at 99,9% av støvet forblir i beholderen.
Miele Compact C2 PowerLine suger til seg støv fra gulv og hardt underlag. Den er også spesielt god på å fjerne dyrehår, ifølge testen fra Which. Den er stillegående, og fanger støvet effektivt. Støvsugeren er brukervennlig og lett å manøvrere. Støvbeholderen er lett å tømme uten å slippe ut en sky av støv.
Miele Compact C2 FreshAir EcoLine klarer seg bra på hardt underlag, samt tepper. Den er derimot ikke spesielt god til å fjerne dyrehår. På energiforbruk og støynivå scorer denne støvsugeren bra. Brukervennligheten er litt over middels.
Miele Compact C2 Ecoline klarer seg bra på hardt underlag, samt tepper. Den er derimot ikke spesielt god til å fjerne dyrehår. På energiforbruk og støynivå scorer denne støvsugeren bra. Brukervennligheten er litt over middels.
Espressomaskin, helautomatisk: Miele CM6310 er en kaffemaskin som leverer god kaffe og suveren brukervennlighet. Bruksansvisningen kommer på norsk, og maskinen har innstillinger som kan tilpasses en personlig profil.
Espressomaskin, helautomatisk: Miele CM6300 er en kaffemaskin som leverer god kaffe og suveren brukervennlighet. Bruksansvisningen kommer på norsk, og maskinen har innstillinger som kan tilpasses en personlig profil.
Miele Blizzard CX1 Excellence er en effektiv støvsuger på både mykt og hardt underlag. Den er lett å bruke, og kommer med en rekke tilbehør som er gode. Den var noe dårligere på å fjerne hår fra tepper. Trusted Reviews gir den skryt for godt design og god ingeniørkunst. De vurderer også sugeevnen som veldig god, og den besto alle deres rengjøringstester.
OBS! Den svært gode scoren bør tas med forbehold om at begge testene er gjort av britiske kilder, som er betydelig mer generøse enn de andre testene som har blitt samlet inn. Begge kildene skryter av Miele G 6820 SCu vaske og tørkeevne. Den eneste ulempen testene finner er at den er litt vanskelig å bruke programmene på og at den er dyr.
Denne oppvaskmaskinen fra Miele gjør det veldig godt på vasking og tørking. Maskinen gjør det også meget godt på de aller fleste andre kriterier som den har blitt testet på. De to tingene som maskinen får noe kritikk for er at den bruker lang tid på både standard- og ECO-program. Standardprogrammet bruker tre timer på en vask. G 6665 SCVi XXL gjør det heller ikke bedre enn middelmådig på brukervennelighet.
Den britiske nettsiden Which? roser Miele G 6660 SCVi opp i himmelen for fremragende vaskeevne. Which? har ikke mye kritisk å si om maskinen, men etterlyser litt bedre brukervennelighet, da særlig når det kommer til lasting av bestikk. Som forbruker burde du ta den høye scoren med en klype salt siden Which? pleier å gi betydelig høyere score enn flere av de andre testene vi har inkludert i samletesten. G 6665 SCVi XXL som er ganske lik som denne fikk 67 i Råd & Rön sin test.
Miele G 6630 SCU gjør det godt på de fleste punkter i Råd & Rön sine test. Både på vasking og tørking gjør maskinen det godt. Den ene nedsiden ved maskinen, annet enn prisen, er at den bruker veldig lang tid. På standardprogram bruker den nesten tre timer, mens på ECO bruker den nesten fire.
Denne modellen får mye skryt både fra skandinaviske og britiske kilder for å være imponerende gode til å både å vaske og tørke. Med unntak av tidsbruk presterer denne maskinen godt på alle større kriterier. Kritikerne har nevner kun to problemer med maskine, tidsbruken og prisen.
G 6065 SCVi XXL gjør det godt på de aller fleste kriterier. Maskinens vaske- og tørkeevne er blant de beste i markedet og maskinen gjør det bedre en gjennomsnittlig på alle andre større kriterier med unntak av tidsbruk. Som flere av Mieles produkter bruker denne maskinen også svært lang tid på både standard og ECO-program, over tre timer på begge.
G 6060 SCVi-modellen til Miele gjør det svært godt i Which? sin test. Den får skryt for svært godt vaske og tørkeevne og gjør det godt på de fleste andre kriterier også. Forbrugerrådet Tænk er mindre generøse enn Which?, men oppvaskmaskinen fra Miele gjør det godt også i Tænk-testen. Det får resultatet "god" for både vaske- og tørkeevne, støynivå, energi- og vannforbruk, men trekkes ganske mye for at den bruker lang tid. Brukervennligheten kunne også vært bedre. G 6065 SCVi XXL som er ganske lik som denne fikk 67 i Råd & Rön sin test.
Som de fleste oppvaskmaskiner fra Miele, vasker G 6000 SCu litt bedre enn gjennomsnittet. Der maskinen svikter er når det kommer til tidsbruk. Denne modellen bruker nesten tre timer på standardprogram, noe som kan være et irritasjonsmoment.
Miele G 4985 SCVi XXL er litt over gjennomsnittlig god oppvaskmaskin. Den vasker og tørker på et greit nivå, men ikke enestående godt. Annet enn det gjør gir imponerer den designmessig, men brukervennligheten og støynivået er ikke betydelig bedre enn andre maskiner.
4980 SCVI er noe skuffende med tanke på prisen. Rengjør oppvasken bedre enn gjennomsnittlig, men ikke oppsiktsvekkende godt. Maskinen er litt grei når det kommer til miljøvennlighet og lyd, men bruker lang tid både på standard- og ECO-program.
Miele G 4263 VI er en av de mer rimelige oppvaskmaskinene som Miele produserer. Den gjør det meget godt på vaske og tørkeevne, men skuffer på flere av de andre vurderingspunktene. Den er mindre god på miljøvennlighet og standardprogrammet bruker lang tid. Den gjør det ikke mer enn middelmådig på testene om brukervennlighet og støynivå. Denne kan være et rimelig alternativ dersom du bryr deg mest om vaskeevne og vil ha en Mieleoppvaskmaskin.
Miele G 4210 SCU er det Mieleproduktet som har fått dårligst vaske- og tørkescore. Maskinen gjør det godt på både innvendig og utvendig design, men på alle andre viktige kriterier er maskinen middelmådig. Dette reflekteres i scoren.
Miele G 4203 SCU vasker godt, men dette burde forventes med en pris på 7 000 kroner. Denne modellen er den dårligst rangerte av Miele produktene, som sier noe om merkevaren Miele. Denne modellen taper mye poeng ved å verken være spesielt brukervennlig eller miljøvennlig. Som de fleste varer fra Miele får oppvaskmaskinen skryt for å gi et godt kvalitetsinntrykk.