Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #robotstøvsuger

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

29 treff

Hybelkaninenes endelikt

Smartere robotstøvsugere gjør nå hybelkaniner til en utrydningstruet art, men du bør ikke kaste den gamle støvsugeren helt enda.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele #irobot #neato #cleanmate #dyson #ecovacs #electrolux #eufy #lg #xiaomi

Store kvalitetsforskjeller mellom robotstøvsugere

Det høres unektelig behagelig ut å ligge på sofaen mens robotstøvsugeren tar seg av hybelkaninene, men noen roboter fører til mer styr og ståk enn ro og mak. Her ser du hvilke som gjør gulvet rent uten å skape trøbbel.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele #samsung #irobot #vorwerk #neato #lg #vileda #hoover

Xiaomi Mi Roborock S50

Med sin andre robotstøvsuger imponerer kinesiske Xiaomi på nesten samtlige områder.

Xiaomi Mi Roborock S50 som den heter er den beste av robotene i denne testen på navigeringen, takket være den effektive bruken av lasernavigeringen og gode sensorer. Et av de klareste resultatene av at den er god på navigering er at den sjeldent setter seg fast. Den er imidlertid ikke den beste på å oppdage mindre rot som fjernkontroller og ledninger som ligger slengt.

Støvsugeregenskapene er også solide, og enkelte peker på at den gjør det særlig godt på små partikler som sukker. Den oppdager tepper og øker sugekraften deretter, men om det hjelper den i praksis er det noe uenigheter om. En kilde lar seg begeistre av støvsugerytelsen, mens andre ikke lar seg begeistre. Støvsugeregenskapene virker å være midt på treet, men er godt hjulpet av at maskinen kommer til overalt og er systematisk i navigeringen. Hår får den imidlertid kritikk for å gjøre en dårlig jobb med.

I tillegg til smarte navigeringsegenskaper har den en god app som gir deg kart og mulighet til å sette opp tidsplan og sende den dit du vil. Appen har også blant de beste løsningene på å rengjøre et enkelt område ved at du kan sende roboten dit du vil for å kjøre en "spot cleaning" hvor den så vil returnere til laderen når den er ferdig. Man kan dessverre ikke sette opp virtuelle vegger i appen.

En bonus for enkelte vil være moppemulighetene. Den gir ikke den dypeste rengjøringen, og må kun brukes med rent vann, men den får med seg en del skitt. Det største problemet i denne sammenhengen er nok at den ikke automatisk registrerer tepper og snur når den mopper, slik som f.eks. Ozmo 930 gjør.

Til prisen denne roboten selges for skal det være vanskelig å ikke ha den som et alternativ.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Lidar
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd kan kjøpes separat
Moduser: Quiet, Balanced, Turbo, Max
Vekt: 3,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,65 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 60 - 75
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.48 L
Ladetid: 3-5 timer
Driftstid: 150min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #xiaomi

Vorwerk Kobold VR200

Vorwerk Kobold VR200 er brukervennlig og har god navigasjon. Én kilde opplever at den ikke alltid kommer seg opp på tepper, men den rengjør godt der den tar seg frem. Robotstøvsugeren jobber fort, suger godt og er effektiv på hundehår. Den mangler HEPA-filter og får trekk for litt for høyt støynivå. Den har heller ikke mulighet for virtuelle vegger.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #vorwerk

Vileda Relax Plus

Vileda Relax Plus er billig, men den tar seg altfor dårlig frem i rommet og har en tendens til å stå fast. Den er også treg og bruker lang tid på å lade opp batteriet. Robotstøvsugeren gjør greit rent der den først kommer seg frem. Den har ikke mulighet for virtuelle vegger.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #vileda

Samsung PowerBot VR9000

Samsung POWERbot VR9000 er rask og brukervennlig, og mange mener den gir et godt resultat på de fleste overflater. Robotstøvsugeren suger opp støv selv fra sprekker i gulvet, men den er ikke god nok i hjørner. Noen mener den navigerer fint, mens andre synes navigasjonsegenskapene er for dårlige. Flere mener den koster for mye og er for høy, slik at den ikke kommer seg frem overalt. Den har også en tendens til å sette seg fast. Mangler HEPA-filter.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #samsung

Neato XV Signature Pro

Neato Robotics XV Signature Pro er brukervennlig. Den navigerer fint og gjør en svært god jobb på alle overflater, i alle kriker og kroker. Prisen er forholdsvis lav og den har HEPA-filter. Kildene mener den har litt for høyt støynivå og savner flere funksjoner og en fjernkontroll.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Neato Botvac D7 Connected

Neatos nyeste flaggskip, Botvac D7 Connected, imponerer både på støvsugingen og på smartfunksjonene.

Den kommer godt ut i hjørner og langs vegger, noe som kombinert med den relativt lave profilen gjør at den kommer til nesten overalt. Den er midt på treet på lydnivå og er verken den stilleste eller mest høylytte i klassen.

Støvsugeregenskapene er helt i toppklassen og god batteritid og selvstendighet gjør at eneste reelle problemet er at du fortsatt må tømme den manuelt. Den gjør det ypperlig på gulv, meget bra på tepper, og flere kommenterer at om den ikke får med seg alt på første runde kan du sette den til å støvsuge to ganger over alt. Er det eventuelt noe du tror den vil slite med har du også valget mellom Eco- og Turbomodus.

Med tanke på navigeringen har det vært noe uenighet mellom kildene, hvor enkelte hevder den sliter i trange områder, mens andre hyller den for å takle hva det måtte være. Dette kan tyde på at en oppdatering kan ha forbedret algoritmene.

Botvac D7 er blant de smarteste i klassen da appen gir deg mulighet til å sette opp tidsplan på rengjøring, fjernstyre roboten, endre mellom Eco og Turbo, sette varsel på når du må rengjøre maskinen eller bytte børster, se kart over rengjøringen og detaljert logg. Det er også støtte for flere etasjer med kart, tegne opp virtuelle vegger og sonerengjøring skal være på vei. I tillegg til appen kan D7 også styres av Amazon Alexa, Google Assistent, IFTTT, chatbot på facebook og smartklokker.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd følger med og virtuelt via app
Moduser: Turbo, Eco - hele huset eller spot cleaning eller extra care
Vekt: 3,5 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 33,6 cm - 31,9 cm
Lydnivå dbA: 67
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 120 min, 90 i Turbo
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Neato Botvac D5 Connected

Neatos nest beste modell, D5, gjør en god jobb på støvsugingen, er utstyrt med et greit batteri, smarte funksjoner og navigering.

Selv om den er nyere og relativt lik det gamle flaggskipet Botvac Connected i ytelse så er den priset vel høyt for å konkurrere med det gamle flaggskipet. I motsetning til lillebror D3 er denne utstyrt med sidebørste og den når dermed bedre ut langs veggene og inn i hjørnene.

D5 vil også kunne være verdt å vurdere for dyreeiere da den er god på å få med seg hår, selv om den, akkurat som D3, sliter med at det fletter seg rundt børsten. Enkelte kritiserer at den sier seg ferdig med rengjøringen litt vel raskt, og poengterer at den med fordel kunne gått over flatene mer enn en gang.

Enkelte hevder D5 er noe røff med hindringer, mens andre poengterer at den unngår de fleste hindringer greit. D5 får skryt får å ta unna hjørner godt og gjør en solid jobb på gulv, enkelte lar seg virkelig imponere, mens andre syns det var som forventet. Som robotstøvsugere flest sliter den imidlertid noe mer på tepper.

Appen er god og gir deg mulighet til å se kart over hvor den rengjør, se rengjøringslogg, og i løpet av høsten 2018 skal det komme støtte for å sette opp virtuelle vegger og lagre flere etasjekart. Det er også støtte for stemmestyring med Google Assistent og Amazon Alexa i tillegg til mulighet for å styre den via smartklokke, chatbot på messenger og IFTTT.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd følger med + virtuelle vegger fra høsten 2018
Moduser: Default og Spot Cleaning
Vekt: 3,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 34 cm - 32 cm
Lydnivå dbA: 69
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 2- 3 timer
Brukstid: 90 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Neato Botvac D3 Connected

Den rimeligste modellen fra Neato, Botvac D3, byr på den samme smarte navigeringen, form og app som søsknene.

D3 mangler imidlertid sidebørste, noe som gjør at den ikke når like bra ut langs veggene og ut i hjørnene. Den presterer imidlertid godt på å få med seg hår fra gulv. Den er dog ikke det beste alternativet for dyreeiere ettersom den ikke har den kraftigste motoren og hår har en tendens til å flette seg rundt børsten. Det er noe uenigheter om hvordan maskinen presterer. Enkelte hevder den er best på tepper, mens andre gir trekk for middelmådig ytelse på tepper. På samme måte gir enkelte pluss for ytelse på gulv, mens andre er mindre imponert. Fellestrekket er hvert fall at den presterer godt, men nøyaktig hva den gjør det best på varierer.

Den får skryt for å være god på navigeringen, men den omtales både som passiv og aggressiv med hindringer fra ulike kilder. Batteriet er også dårligere enn hos søsknene, men om den ikke blir ferdig med rengjøringen vil den fortsette der den slapp før den måtte lade.

Det er også støtte for stemmestyring med Google Assistent og Amazon Alexa i tillegg til mulighet for å styre den via smartklokke, chatbot på messenger og IFTTT. Gode navigeringsegenskaper, bra ytelse på rengjøring, smarte funksjoner med god app og en rimelig pris gjør at D3 kan være et godt alternativ for mange.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Kan kjøpes separat, virtuelt i app fra og med høsten 2018
Moduser: Default og Spot Cleaning
Vekt: 3,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 34 cm - 32 cm
Lydnivå dbA: 69-75
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.675 l
Ladetid: 2- 3 timer
Driftstid: 60 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Neato Botvac Connected

Selv om den nå fases ut av produksjon er Neato Botvac Connected fortsatt en av de beste robotstøvsugerne du kan kjøpe.

Botvac Connected gir et godt rengjøringsresultat og kommer godt til både langs vegger og ut i hjørner. Støvsugeregenskapene både på gulv og tepper imponerer, selv om det er noe uenigheter om ytelsen på tepper. Særlig dyrehår får den også skryt for å være god på, og den vil være et godt alternativ for dyreeiere.

Navigeringsegenskapene imponerer også, selv om den ifølge enkelte har tendenser til å sette seg litt fast.

Botvac Connected var blant de første robotstøvsugerne som fikk appstøtte, men i dag er den noe utdatert sammenlignet med de nyeste modellene. Du får imidlertid se rengjøringslogg, hvor den er, starte og stoppe rengjøring, lage tidsplan, få varsler om det skulle skje noe og endre rengjøringsmodus. Du kan imidlertid ikke sette opp virtuelle vegger slik som i de nyeste modellene fra Neato og er dermed prisgitt fysiske barrierer og magnetbånd. Som med de andre robotene fra Neato er det imidlertid støtte for stemmestyring fra Amazon Alexa, Google Assistent og styring via IFTTT og smartklokke.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Eco og Turbo
Vekt: 4,1 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 33,5 cm - 32,1 cm
Lydnivå dbA: 63 - 72
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min (90 min i turbo mode)
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Neato Botvac 85

Neato Botvac 85 navigerer systematisk og fint, jobber fort og lades opp igjen raskt. Batteritiden er derimot for kort. Den rengjør godt, selv inntil vegger, men det blir ikke alltid fullstendig rent og den er for høy til å komme seg frem overalt. Noen mener den burde gjort bedre jobb på tepper. Den styrer stort sett greit unna hindere, men kan vikle seg inn i ledninger og lignende. Den har ikke HEPA-filter eller fjernkontroll.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #neato

Miele Scout RX2

Scout RX2 oppfølger til den etter hvert gamle traveren RX1 gir blandede resultater.

Kort sagt lander den ganske midt på treet med tanke på støvsugeregenskapene mens smartfunksjonene trekker opp. RX2 gjør en dårlig jobb på tepper, noe bedre på gulv, dog uten å imponere på noen av dem.

Slik som de fleste toppmodellen kartlegger også RX2 omgivelsene sine og produserer et kart som kan ses i mobilappen. Kartleggingen og navigeringen gjøres ved hjelp av 3D-SmartNavigation-systemet.

En detalj som kan være interessant er at man kan koble seg til kameraet og se hva maskinen ser om det skulle være behov for det. I tillegg kan man følge hvor roboten er i sanntid i appen, se batteristatus, hva den har rengjort. Magnetbånd kan brukes til å begrense hvor maskinen beveger seg. Om maskinen ikke blir ferdig med rengjøringen vil den returnere til laderen, lade og fortsette der den slapp.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: 3D SmartNavigation
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Auto, Silence, Spot, Corner, Turbo
Vekt: 3,2 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,5 cm - 35,4 cm - 35,4 cm
Lydnivå dbA: 64
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.5 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 60 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele

Miele Scout RX1

Miele Scout RX1 er en brukervennlig robotstøvsuger med ganske lavt lydnivå. Den beveger seg lett rundt møbler og andre hindere.

Det er delte meninger om den generelle rengjøringsevnen. Flere testkilder er imponerte, mens andre mener den rett og slett gjør en dårlig jobb. Noen mener den er mindre effektiv på tepper, mens andre opplever at den fungerer best på tepper.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Auto, Spot, Corner, Turbo
Vekt: 2,87 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,8 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 60
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #miele

LG Hom-Bot

LG har med et firkantet design og doble sidebørster designet en maskin som, hvert fall i teorien, burde komme godt til langs vegger og inn i hjørner.

Man får ikke noe smartkontroll med internett- eller apptilkobling og det er begrenset med muligheter. Med fjernkontrollen kan man sette opp timer på rengjøringen (kun daglig og ikke mulighet for å bare rengjøre enkelte dager), starte og stoppe og velge mellom de ulike modusene. Maskinen navigerer relativt bra, men har en tendens til å sette seg fast og da er det et minus at det ikke følger med noe form for barriere til å kontrollere hvor maskinen kan kjøre og ikke.

Den er snill med møbler og stillegående, selv når den øker kraften på tepper. På støvsugingen yter den middelmådig, men den får bort det verste. Den sliter imidlertid noe på tepper, særlig med store fargekontraster. Det er enighet om at selv om den gjør en godkjent jobb så får man mer valuta for pengene andre steder.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigasjon og takkamera
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Nei
Moduser: ZigZag, Cell by Cell, Spot/Spiral, My space, turbo, smart turbo, repeat
Vekt: 3 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 69
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 100 min, 60 min i turbo
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #lg

LG VR6270LVMB

LG VR6270LVMB er god på hardt gulv, i hjørner og langs vegger, men er ikke optimal på tepper. Den er lett å bruke, er meget stillegående og har HEPA-sertifisert filter. Den har ikke mulighet for virtuelle vegger.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #lg

iRobot Roomba 980

Flaggskipet fra markedsdominerende iRobot, Roomba 980, gir deg nærmest alt man kan kreve fra en robotstøvsuger.

Den smarte navigeringen og den gode mobilappen gir deg god kontroll over rengjøringen, også når du ikke er hjemme. Den får riktignok noen hevede øyebryn for å ha en printerlignende løsning på kommandoene fra appen og at den er noe treg i å iverksette instrukser. Men dette er ikke noe reelt problem i bruk av maskinen. Stemmestyring via Amazon Alexa og Google Home er også støttet.

Det blir kommentert at den er noe treg på å rengjøre, men når den er ferdig er resultatet bra, så om man kjører den når man ikke er hjemme vil du ikke tenke noe over dette. Både på gulv og på tepper støvsuger Roomba 980 bra, og iRobot skilter med "CarpetBoost"-funksjon som skrur opp kraften når den kjører på tepper. Den har også testens kraftigste motor, men til tross for dette er det uenighet om hvor god den er på å få med seg dyrehår. Enkelte sier den gjør underverker, mens andre må si seg skuffet over innsatsen.

Det er imidlertid enighet om at den gjør en god jobb på navigering og det er en selvstendig Roomba, og som en test sa, den første Roombaen som ikke trenger å bli passet på.

Appen gir deg mulighet til å sette opp tidsplan, se rengjøringskart og rengjøringslogg, se når du må bytte børster o.l, endre modus og starte og stoppe støvsuging. Trådløse noder som kan settes opp til å sperre av rom eller områder man ikke ønsker at Roombaen skal prøve seg på følger med og det er dessverre ikke mulighet til å sette opp virtuelle vegger i appen.

Om modellserien: Roomba 980-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 980 er altså den samme maskinen som 981 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode og Spot Mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,2 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 65 - 80
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 960

iRobots Roomba 960-serie er kort sagt den nest beste modellen fra den kjente merkevaren.

Roomba 960 byr på bra navigering med den samme vSlam-navigeringen som 980, smarte funksjoner gjennom mobilappen som kartlegging av hjemmet ditt, og viktigst av alt, bra rengjøring.

Den store forskjellen mellom denne og toppmodellen 980 er at denne har en eldre motor (dog samme som Roomba 880 som tok fjerdeplass i 2016), noe mindre batteri og at kun en trådløs node(virtuell barriere) følger med. Dette gjør 960 noe lettere, men også noe svakere i ytelsen. Med en svakere motor enn storebror mangler også CarpetBoost-funksjonen. Dette gjør at 960 mangler den siste lille x-faktoren i sugeevnen.

I praksis er det imidlertid ikke noen enorm forskjell mellom de to modellene på støvsugingsevnene, men flere kommenterer at denne burde ha en enda lavere pris med tanke på fallet i ytelse fra storebror. Den får også noe kritikk for å være dårligere på dyrehår, men den presterer jevnt over bra.

960- serien gir god ytelse, men dessverre er prisen, som ytelsen, såpass nærme storebror at det er vanskelig å rettferdiggjøre valget av denne fremfor rimeligere konkurrenter.

Om modellserien: Roomba 960-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 960 er altså den samme maskinen som 965 og 966 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt 2.0
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode, Spot mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,1 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 2
Driftstid: 75 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 880

iRobot Roomba 880 er brukervennlig, hurtig og kommer seg frem stort sett overalt. Noen kilder mener den ikke navigerer godt nok. Noen hevder den suger godt og gjør en svært god rengjøringsjobb, men flere melder om at den ikke plukker opp alt støvet. Batterilevetiden er god og den har HEPA-filter. Den kunne vært bedre på tepper og hatt lavere støynivå.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

iRobot Roomba 690

Den "dummeste" modellen fra iRobot i denne testen skiller seg først og fremst fra de andre ved å ikke ha et avansert navigasjonssystem, men kun sensornavigasjon.

Det er noe uenigheter om rengjøringsegenskapene, men den presterer bra på både tepper og harde gulv mener de fleste, selv om en kilde ikke lar seg imponere over ytelsen på hverken gulv generelt eller på å plukke med seg dyrehår.

Selv om den bruker sensornavigering er den god på å komme til under møbler, og den setter seg sjeldent fast. Et ankepunkt ifølge enkelte er at den sliter noe med å finne veien hjem til laderen.

Som med sine mer avanserte søsken er det også her støtte for mobilapp slik at du kan se batteristatus og hvor lenge den har rengjort. Du får også mulighet til å sette opp rengjøringsplan og se rengjøringshistorikken. I tillegg er det støtte for stemmekontroll via Google Assistent og Amazon Alexa.

Sammenlignet med de to andre Roombaene er den ikke utstyrt med AeroForce, men AeroVac, forløperen som yter noe dårligere. En annen forskjell er at denne ikke er utstyrt med gummibørster slik de to andre og har også derfor større problemer med hår som surrer seg i børsten. En smartfunksjon som hjelper den er imidlertid DirtDetect-systemet som gjør at den kjører flere ganger over områder den identifiserer som skitne.

Om modellserien: Roomba 690-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 690 er altså den samme maskinen som 691, 695, 696 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: iAdapt - sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Trådløs node
Moduser: Auto, spot
Vekt: 3,5 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,3 cm - 33 cm - 33 cm
Lydnivå dbA: 68
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 90 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #irobot

Hoover ROBO.COM3 RBC 050

Hoover ROBO.COM3 RBC 050 rengjør svært dårlig. Den har grei nok brukervennlighet, men filteret er vanskelig å rengjøre. Den mangler timer og går heller ikke automatisk til lading. Lydnivået og HEPA-filter er det mest positive med Hoovers robotstøvsuger.

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #hoover

Eufy RoboVac 11

RoboVac 11 er en lav og god robotstøvsuger som er lett å bruke, selv om den krever noe ekstra tilsyn siden den har en tendens til å få påklistret hår via statisk elektrisitet.

RoboVac 11 har ikke støtte for WiFi og kontroll av maskinen gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Den gir mulighet til å sette opp tidsplan, starte og stoppe rengjøring, sende den til laderen, styre den manuelt og velge mellom rengjøringsmodusene. Den har ikke avanserte navigasjonsegenskaper og den får kritikk for å slite med å finne veien hjem til laderen. Utover dette får den imidlertid skryt for å håndtere seg greit.

På støvsugingen gjør den en god jobb og den plukker med seg det meste, selv om den ikke er den kraftigste i klassen. Til gjengjeld er den stillegående i bruk, noe som gjør at det ikke er like irriterende å ha den gående mens du er hjemme. Både på gulv og tepper får RoboVac positive skussmål, men rengjøringsegenskapene blir noe undergravet av navigeringen som ikke er systematisk og maskinens tendens til å sette seg fast.

Er du åpen for å redde roboten når den kjører seg fast kan den være rimelig og bra alternativ.

Et minus er den lange ladetiden, selv om dette kompenseres noe for med god batteritid. Prisen hjelper også på godviljen sammenlignet med toppmodellene som koster langt mer, selv om de gir mer systematisk og effektiv rengjøring så er ikke støvsugeregenskapene alt for langt unna.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart Nei
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Edge, Spot, Max, Room, Manual
Vekt: 4,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 7,8 cm - 33 cm - 32,6 cm
Lydnivå dbA: 65
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 6 timer
Driftstid: 90 - 100 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #eufy

Electrolux Pure i9

Med sitt nyeste flaggskip Pure i9 har Electrolux for alvor kastet seg inn toppkampen av robotstøvsugere.

Med sin trekantede form og store sidebørste gjør Pur i9 en god jobb på å nå ut langs vegger og inn i hjørner. Utstyrt med 3D VisionSystem som består av frontkamera og lasere har den gode navigeringsegenskaper og kartlegger omgivelsene effektivt. Som med de andre toppmodellene mates kartleggingsdataene om omgivelsene inn i mobilappen som produserer et virtuelt kart. I tillegg til å gi deg et kart over boligen kan du også se rengjøringshistorikken, batteristatus, legge inn tidsplan, få support, starte og stoppe rengjøringen og gi den beskjed om å fokusere på et område. Noe manuell styring av maskinen er ikke støttet.

Det er noe uenigheter om navigeringsevnene på maskinen, hvor den både kritiseres for å ha dårlig romforståelse og applauderes for å være god på å navigere. Noe de fleste anerkjenner er imidlertid at den er god på å unngå hindringer som matskåler til dyr og fjernkontroller som andre gjerne dytter rundt. Den samme uenigheten finner man med tanke på robotens evne til å finne hjem til laderen. Enkelte kritiserer den for å ikke finne veien hjem til laderen, noe som er problematisk med tanke på den korte batterilevetiden. Andre lar seg imponere av at den finner laderen og fortsetter rengjøringen der den slapp.

Pure i9 rengjør bra på de fleste underlag og den justerer også sugekraften avhengig av underlaget. Det store munnstykket dekker også godt ut i sidene og sørger for at den presterer jevnt over godt på støvsuging, selv om enkelte kritiserer den for å gjøre en dårlig jobb.

Den er god på terskler og klatrer over kanter på opptil 22mm og hvis den får problemer gir den deg beskjed om det.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon:3D Vision System (Kamera og lasersystem)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Kjøpes separat
Moduser: Max og Quiet mode
Vekt: 3,3 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,5 cm - 32,5 cm - 32,5 cm
Lydnivå dbA: 75
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 180 min
Driftstid: 40 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #electrolux

Electrolux MotionSense

Roboten fra Electrolux med det lite klingende navnet ERV5210TG får skryt for gode navigasjonsegenskaper, selv om den ikke er blant de raskeste til å ta seg frem i omgivelsene sine. Den trekantede formen som den deler med storebror Pure i9 gjør den bedre enn de runde robotene til å nå ut i hjørner og langs vegger, godt hjulpet av sidebørsten.

I vurdering av maskinens ytelse er det uenighet mellom testene og den ene kilden mener den er god på å rengjøre tepper, mens den andre gir trekk for prestasjonene på tepper. På gulv og jevne flater er de imidlertid samstemte på at den gjør en god jobb. Den navigerer greit, men den sliter med det samme fallgruvene som "dumme" roboter flest og vil kreve å bli reddet når den setter seg fast innimellom.

Spesifikasjoner

Tidsplan Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Trådløs node
Moduser: -
Vekt: 3,78 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9 cm - 34 cm - 34 cm
Lydnivå dbA: 63 - 75
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.5 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #electrolux

Ecovacs Deebot Slim2

Deebot Slim2 er blant testens laveste robotstøvsugere og den kommer til under hindringer der de fleste andre robotstøvsugerne må gi tapt.

Støvsugingsegenskapene til Slim2 er middelmådige på gulv og i hjem med jevne flater, og et hakk under det igjen på tepper. Som med de fleste billige modellene når den ikke ut i kantene og hjørnene, til tross for sidebørstene. Den når bedre ut langs vegger og får med seg mer støv om man fester tørrmoppen, noe som er et pluss. Dessverre blir da støvet hengende på slep etter roboten og krever mer arbeid fra din side.

Deebot Slim2 er lett å håndtere, lett å tømme og den gode smartkontrollen trekker opp. Navigeringen er imidlertid så som så og den er er dårlig på å unngå hindringer.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart Nei
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Spot, Edge
Vekt: 2,2 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 5,7 cm - 31 cm - 31 cm
Lydnivå dbA: 60
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 4 timer
Driftstid: 110 min
Batteritype: Li-Ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #ecovacs

Ecovacs Deebot Ozmo 930

Deebot Ozmo 930 er Ecovacs' flaggskip, og den er ikke bare er robotstøvsuger, men også kan utstyres med våtmopp for enkel rengjøring av gulv.

Ozmo 930 kommer med det som er blant markedets beste smartfunksjoner og app. Via appen kan man se hvor maskinen er i sanntid og hvor mye den har rengjort. I tillegg deler appen og roboten automatisk opp huset i ulike soner når den kartlegger. Skulle du ikke være fornøyd med de standardiserte sonenavnene kan du enkelt endre på dette manuelt. Den største fordelen med denne soneinndelingen er at du da, via appen, kan sende maskinene til å rengjøre en enkelt sone ved behov. Slik kan du enkelt sende den til å rengjøre et spesifikt rom ved behov. I tillegg kan du også sette opp virtuelle vegger i appen. Via Google Assistent eller Amazon Alexa kan du også starte og stoppe rengjøring og sende den tilbake til laderen.

Ozmo 930 har også testens smarteste moppefunksjon da den unngår å kjøre på tepper under mopping og gir deg kontroll over hvor mye vann den skal bruke under moppingen. Selv om den utmerker seg blant robotstøvsugere med moppefunksjoner så er prestasjonene ikke den mest imponerende.

Den er imidlertid god på navigeringen, takket være SmartNavi-systemet som kartlegger omgivelsene ved bruk av lasernavigering.

Støvsugingsprestasjonene er ikke eksepsjonelle, men den gjør en god jobb, særlig på gulv. På tepper gjør det også en godkjent jobb, selv om den ikke får med seg alt av hår. I tillegg er den stille mens den arbeider, moe som er et pluss om du er hjemme når den arbeider.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: SmartNavi
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart Ja
Barriere: Virtuelle vegger via appen
Moduser: Auto, Area, Custom
Vekt: 4,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10,2 cm - 35,4 cm - 35,4 cm
Lydnivå dbA: 65
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.47 l
Ladetid: 4 timer
Driftstid: 110 min
Batteritype: NiMH

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #ecovacs

Ecovacs Deebot N79S

Deebot N79S er stort sett identisk med forgjengeren Deebot N79 foruten at Ecovacs har lagt til støtte for stemmestyring med Alexa og en ekstra "max mode" å kjøre maskinen i.

Maskinen er lett å bruke og har i tillegg en bra app som gir deg god kontroll over maskinen. Maskinen er imidlertid preget av å være en lavbudsjettsmodell hvor ytelsen ikke er så mye å skryte av. Den gjør en middelmådig jobb både på gulv og tepper, men gjør ganske enkelt en dårlig jobb med dyrehår. Ecovacs selv fraråder å skaffe seg Deebot N79S om man har mange mørke eller tykke tepper da den sliter på disse.

Maskinen er imidlertid litt over middels på navigering og smartmulighetene trekker opp hos de fleste. I tillegg er den stillegående i bruk og har en praktisk "Find Me" funksjon som gjør det enkelt å finne maskinen om den har satt seg fast eller forvillet seg bort.

Alt i alt vil Deebot N79S være til dem som må ha en robotstøvsuger, men som ikke har lyst å investere mye i det. Så lenge man er klar over maskinens begrensninger kan den gjøre nytten

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Spot, Edge, Room
Vekt: 2,8 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 7,8 cm - 33 cm - 33 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 3 - 4 timer
Driftstid: 100 min
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #ecovacs

Dyson 360 Eye

Dyson, som kanskje ikke har det største navnet her til lands, er betraktelig mer anerkjente i hjemlandet for å produsere støvsugere av høy kvalitet. Etter å ha jobbet med sin egen robotstøvsuger i 17 år har de nå kastet seg i robotstøvsugerkampen. Dyson 360 Eye skiller seg klart fra de andre robotene i denne testen ved å være smalere, noe som hjelper den i trange kriker og kroker. Den er imidlertid et hode over de andre robotstøvsugerne slik at den ikke kommer like lett under møbler som sofaer og senger. Det vil være avhengig av hvordan det ser ut hos deg om Dyson 360 Eye for en fordel eller ulempe under navigeringen.

Som navnet tilsier navigerer Dyson 360 Eye med et 360 graders kamera og den "ser" omgivelsene sine for å navigere og kartlegge boligen. Kartet får du opp i appen, sammen med en rekke funksjoner for å kontrollere den. Du kan starte rengjøring, se hvor den befinner seg, se rengjøringslogg og få feilmeldinger. I tillegg er det lagt inn støtte for stemmestyring med Alexa, selv om denne begrenser seg til start og stopp av støvsuging. Flere av testene gir imidlertid trekk for middelmådig brukervennlighet og buggete app, selv om det er verdt å påpeke at dette er noe som virker å ha blitt bedre med tiden.

Et annet trekk med denne som skiller den fra resten av modellene er at den er utstyrt med larveben, som kombinert med resten av designet gjør at den minner mer om en futuristisk tanks enn en robotstøvsuger. Larvebeina skal, hvert fall i teorien, hjelpe den å lettere komme over terskler og hindringer. Et annet trekk med maskinen er at den ikke kommer helt ut i sidene ettersom den mangler sidebørste.

Samtlige tester understreker at Dyson 360 Eye er markedets kraftigste robotstøvsuger og at rengjøringsevnene er prioritert, dessverre på bekostning av navigering og andre funksjoner hevder noen videre. Et problem med navigeringen som er verdt å merke seg er at den trenger lys for å kunne "se" og navigere da den bruker et optisk kamera og ikke lasere slik mange av konkurrentene. Enkelte kommenterer også at den begynner å kjøre rart om det blir for mørkt.

Den største innvendingen mot 360 Eye er imidlertid at det er testens dyreste robot. Den har til gjengjeld en kvalitetsfølelse ikke mange andre robotstøvsugere kan skilte med og enkelte våger seg til å sammenligne støvsugeregenskapene med den fra tradisjonelle støvsugere. Denne ytelsen går på bekostning av batteriet og den har blant testens dårligste driftstider. Dette kombinert med en noe lang ladetid gjør at den gjerne bruker lang tid på å bli ferdig med en rengjøringssyklus. Kjører man maskinen mens man er på jobb er ikke dette nødvendigvis et stort problem.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Kameranavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Nei
Moduser: Max og Quiet mode
Vekt: 2,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 12 cm - 24 cm - 23 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 45 min, 70 i quiet mode
Batteritype: Li-ion

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #dyson

Cleanmate S800

Toppmodellen Cleanmate S800 er utstyrt med flere smarte funksjoner og er blant annet den enest i denne testen som er har UV-lampe.

Den gjør en god jobb på gulv får skryt for å være enkel å bruke. Den gjør dessverre ikke en like god jobb på tepper som den sliter noe med.

Selv uten avansert navigering finner S800 greit frem og takler det meste av hindringer enkelt og greit.

For noen vil det være en bonus at man får muligheten til å moppe gulvene takket være den medfølgende moppen som kan feste under maskinen. Den gjør imidlertid bare en helt grei jobb på våtmoppingen, men har man ikke tepper så kan det være verdt et forsøk å la den prøve seg.

Selv om den er utstyrt med sidebørster gjør den ingen imponerende jobb på hjørner.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon:Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart: Nei  
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Spot, Edge
Vekt: 3 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,8 cm - 34 cm - 34 cm
Lydnivå dbA: 60
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.5 l
Ladetid: 3 - 5 timer
Driftstid: 90 min
Batteritype: NiMH

Les saken

#robotstøvsuger #støvsuger #cleanmate