Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #piggfrie

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

47 treff

Motor2018

Velg riktig vinterdekk

Den norske vinteren byr ofte på en kombinasjon av snø, is og våt asfalt, men årets vinterdekk presterer ikke like godt på alle underlag. Her er dekkene som gjør det best på tvers av flere nordiske kvalitetstester.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #hankook #piggdekk #gislaved #sava #nexen
Motor2017

Hvilket vinterdekk bør du kjøre med?

Vi har samlet de nordiske, objektive testene av de mest vanlige pigg- og piggfrie dekkene. Enten du kjører ofte i områder med mye snø og is, eller du bor i et klima med stort sett våte eller bare veier, kan du finne vinterdekket som passer deg best i denne samletesten.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #nankang #landsail #hankook #linglong #piggdekk #sava #gislaved #kumho #gt-radial #vredestein #yokohama
Motor2016

Kjør trygt med det beste vinterdekket

Her er resultatene fra de store nordiske dekktestene samlet på ett og samme sted, og du får oversikt over hvilke dekk du bør investere i, enten du sverger til piggdekk eller piggfrie.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #gislaved #nankang #landsail #hankook #piggdekk #dunlop #sava #kumho #toyo
Motor2015

De beste piggfrie dekkene

Stadig flere kjører piggfrie dekk på vinterføre, og her kan se hvilke som er best i test.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #gislaved #nankang

Yokohama iceGUARD iG50 PLUS 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Yokohama iceGUARD iG50 PLUS er gjennomsnittlig eller havner under gjennomsnittet i så godt som alle disipliner. Det har imidlertid gode bremseegenskaper på snø, men ifølge én kilde er kjørefølelsen på snø dekkets svakeste punkt. En annen kilde trekker fram at dekket er komfortabelt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #yokohama

Yokohama IceGuard IG65 – 2018 (Piggfrie)

PIGGDEKK: IceGuard IG65 fra Yokohama gjør det ikke veldig bra på snø og is, men presterer i toppen på våt asfalt. Selv om dekkene ikke støyer alt for mye i desibel-testen, mener Vi Boligägare at dekkene lager en irriterende syngelyd under kjøring.


Passer best til: Asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #yokohama

Sava Eskimo Ice 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Selv om Sava Eskimo Ice er et rimelig dekk, har det gode prestasjoner på både is, snø og vått underlag. Det bremser litt bedre på snø enn på is. Egenskapene på tørr vei er ikke på topp.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Sava Eskimo Ice 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Sava Eskimo Ice er et av de beste piggfrie dekkene på snø, og det er greit på isføre. Egenskapene på våt og tørr vei er dårligere, men får likevel godkjent. I én test scorer den middels på tørr vei og under middels på våt vei, mens i to andre får den bedre score på våt enn på tørr vei. Det støyer lite og gir høy komfort.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Sava Eskimo Ice – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Sava Eskimo Ice gjør det bra i vannplaningstest, og kjører godt på asfalt. På vinterføre som snø og is er derimot grepet ikke like godt, noe som gjør at dekket havner på en femteplass hos NAF/Motor.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Pirelli Ice Zero FR 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Pirelli Ice Zero FR har gode egenskaper på både is og snø, men NAF/Motor synes sidegrepet på is burde vært bedre. Kildene trekker også for bremseegenskaper på is. Auto Motor & Sport Sverige mener dekket er bare gjennomsnittlig på tørr asfalt, mens Motor plasserer det øverst av alle vinterdekkene på tørr vei. Vi Bilägare synes kjøreegenskapene på tørt underlag er gode, men trekker det noe for bremsestrekning. På våt vei er NAF/Motor fornøyd, mens det havner midt på treet på vått underlag hos de svenske kildene. Rullemotstanden er lav.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero FR 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Pirelli Ice Zero FR fikk meget gode resultater i 2015-testen fra NAF, men i 2016 mener de fleste kildene at det ikke har innfridd. Resultatene på våt vei er gode, og det får godkjent på tørr vei, men det bremser og akselererer for dårlig på is. Sidegrepet på is er også for dårlig. Én kilde melder imidlertid om at dekket er lettkjørt og opptrer konsekvent på isen. På snø er bremse- og kjøreegenskapene gode, men det kan ha lett for å sladde.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero FR – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Dekkene fra Pirelli er gode på is og kjennes presise. På snøføre presterer også dekkene over gjennomsnittlig, mens de på våt asfalt helt ok.


Passer best til: Is og snø.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero FR – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ice Zero FR fra Pirelli gjør det svært godt på isete underlag, men presterer dårligere på snø og asfalt. Både NAF/Motor og Vi Bilägare mener dekkene er veldig skuffende på våt vei.


Passer best til: Is og snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Nokian Nordman RS 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nokian Nordman RS har spesielt godt sidegrep og stabilitet på snø, men på is er egenskapene for dårlige, særlig i kritiske situasjoner. Grep og styring på tørr og våt vei burde vært bedre. Dekket har lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Nordman RS2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Nordman RS2 har et godt vintergrep og fungerer bra på snø og is. Modellen trekkes for dårlig grep på asfalt – både våt og tørr – og de gjør det ikke bra i vannplaningstest.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Nordman RS2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nordman Rs2 fra Nokian er en billig variant fra dekkgiganten, som dessverre ikke gjør det like godt som de andre dekkene i testen til NAF/Motor. De er gode til å bremse på tørt underlag, men de fungerer ikke særlig godt på noe annet føre.


Passer best til: Tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R3 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Hakkapeliitta R3 kommer nest best ut hos både NAF/Motor og Teknikens Värld. Den passer best til vinterføre, og trekkes noe for vannplaning og styrefølelse på tørr vei. Dagbladet mener at andre dekk har noe bedre is-grep, selv om dekket er et godt piggfritt vinterdekk. Det støyer også lite.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R3 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Hekkapeliita R3 fra Nokian får greie tilbakemeldinger fra testerne. NAF/Motor mener dekkene gjør det veldig godt på våt asfalt, men sier dekkene presterer hakket dårligere enn de beste både på snø og is. Til tross for dette konkluderer de med at kjørefølelsen generelt er god. Vi Bilägare, på sin side, mener dekkene gjør det veldig bra på både snø og is. De er derimot skuffet over prestasjonen på tørt føre, og mener i tillegg at dekkene støyer mer enn normalt.


Passer best til: Snø og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nokian Hakkapeliitta R2 blir testvinner i testen fra Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige (delt førsteplass fra Vi Bilägare), og dekket gjør det generelt meget bra på både is og snø i alle tre testene. Spesielt på snø, ifølge både Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige. NAF/Motor trekker imidlertid frem at det ikke har den aller beste bremsestrekningen på vinterføre, men her får det toppscore av Auto Motor & Sport Sverige. Kildene er litt uenige om egenskapene på vått underlag. Bl.a. mener NAF/Motor at bremseegenskapene er for dårlige, mens Vi Bilägare synes det er helt på topp blant de piggfrie når det gjelder både bremse- og kjøreegenskaper på våt vei. På tørr vei er bremsestrekningen gjennomsnittlig ifølge Vi Bilägare, mens NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige gir det høy score her.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R2 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I 2015 ble Nokian Hakkapeliitta R2 kåret til vinner i to av tre tester. I 2016 enes kildene om at kjøreegenskapene på både is og snø fortsatt er gode. Når det gjelder egenskaper på våt og tørr vei, derimot, ser det ut til å ha blitt dårligere. Spesielt hos én av kildene kommer det mye dårligere ut i 2016 enn i 2015. Der havner det helt nederst på både våt og tørr asfalt, samt vannplaning. Én kilde mener imidlertid det var blant de dårligste på våt vei i både 2015 og 2016. En annen kilde mente bremseegenskapene på våt vei var blant de beste i 2015, og at de i 2016 bare er godkjente, men at det er stabilt på tørr vei og forutsigbart på våt vei. Dekket har lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nankang Ice Activa Ice-1 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nankang Ice Activa Ice-1 havner nederst på resultatlista til begge kildene. Auto Motor & Sport Sverige synes sidegrepet på is er godt, men NAF/Motor trekker frem at de ikke er fornøyde med sidegrepet på isete veier. Bremsestrekningen på is er for lang. På snø mener NAF/Motor det har bedre egenskaper, mens Auto Motor & Sport Sverige derimot trekker det mye for egenskapene på snø. Det opptrer heller ikke bra på våt og tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nankang

Nankang Ice Activa Ice-1 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nankang Ice Activa Ice-1 når ikke opp på samme nivå som de beste vinterdekkene og oppleves enkelt sagt som for dårlig for norske forhold. Særlig på is, men også på snø, mangler dekket sidegrep og grep ved bremsing og akselereasjon. Det tilfredsstiller heller ikke på våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nankang

Michelin X-Ice XI3 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Michelin X-Ice XI3 er trygt og forutsigbart på snø og is, ifølge NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige, og Auto Motor & Sport Sverige trekker bl.a. frem god styrerespons på snødekt vei. Vi Bilägare mener det mangler både sidegrep og styrerespons på snø og is, men at det bremser og akselererer bra på is. På våt vei er NAF/Motor fornøyde med grep og styring, mens Vi Bilägare gir det middels poengscore, og Auto Motor & Sport Sverige savner bedre bremseegenskaper. På tørr vei ønsker Auto Motor & Sport Sverige bedre styreegenskaper og kortere bremsestrekning, men Vi Bilägare mener det har veldig bra styreevne og stabilitet her. NAF/Motor rangerer det også som det beste av alle de piggfrie dekkene når det gjelder kjørefølelse på tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice XI3 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Michelin X-Ice XI3 får godt resultat på alle underlag og i de aller fleste situasjoner. Få dekk scorer bedre på tørr asfalt. Det har gode bremseegenskaper på snø, is og tørr asfalt, men på våt asfalt er bremselengden for lang. Kjøregrepet på is og snø er til tider litt svakt og kan føre til noe sladding. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice XI3 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Michelin X-Ice 3 er en gammel dekkmodell som ifølge Teknikens Värld taper mot de nyere dekkene på markedet. Dagbladet er mer positive og påpeker at dekkene har godt bremsegrep, fin fremkommelighet og er stabilt på våt asfalt, selv om styrefølelsen på snø er noe dårlig.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice XI3 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: X-Ice X13 gjør det – til tross for navnet – ikke godt nok på is eller snø. Dekkene gjør det dog veldig bra på vått underlag, men det veier ikke opp for de dårlige resultatene på vinterføre.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Linglong Green-Max Winter Ice I-15 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Linglong Green-Max Winter Ice I-15 har ikke godt nok grep på isete og våte veier, men det griper bedre på snø. Bremsestrekningen er for lang på både snø og is. Dekket får gjennomsnittlig karakter for kjøreegenskaper på tørr vei, men har den nest korteste bremsestrekningen av alle vinterdekkene på tørt underlag.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #linglong

LingLong GreenMax Winter – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ifølge Teknikens Värld gjør Linglong Greenmax Winter det ikke bra på vinterføre, og særlig har det dårlig grep på is.


Passer best til: Ingenting.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #linglong

Landsail Winter Lander 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Landsail Winter Lander har ikke godt nok sidegrep på is og vått underlag, men dekket oppleves bedre på snø. Bremseegenskapene på is er greie. Bremsestrekningen på tørr vei er kortest av alle vinterdekkene, men samtidig er kjørefølelsen på tørt underlag dårligst av alle.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #landsail

Landsail Winter Lander 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Landsail Winter Lander har svakt sidegrep på is, akselererer dårlig på snø og har lang bremselengde på både is og snø. Det er derimot best av samtlige i NAF-testen fra 2016 når det gjelder egenskaper på våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #landsail

Hankook Winter i*cept iZ2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Hankook Winter i*cept iZ2 scorer svært bra på testene gjort på is. På snø får det lavere poengsum, bl.a. grunnet styreevne. Auto Motor & Sport Sverige savner også bedre sidegrep på snødekte veier, mens NAF/Motor mener det fungerer som det skal i kritiske situasjoner på snøføre. Dekket mangler sidegrep også på vått underlag. NAF/Motor mener det ellers har OK prestasjoner på asfalt, men Auto Motor & Sport Sverige skulle gjerne sett at det hadde bedre bremseegenskaper på vått føre. På tørr vei er det jevnt over gjennomsnittlig, men der bremser dekket bra.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Hankook Winter i*cept iZ2 støyer lite og har greie kjøreegenskaper på is og snø, men bremsing på snø er for dårlig. Dekket slipper grepet litt for raskt på snø. Akselerasjon og bremsing på is er gjennomsnittlig, og egenskapene på våt og tørr asfalt er også middels.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Hankook Winter I*Cept IZ2 har et godt grep om veien både på snø, is, og svingete veier. Dekkene fungerer ikke like bra på våt vei.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Winter I*Cept IZ2 fra Hankook gjør det ikke særlig bra på is, og grepet på snø er helt gjennomsnittlig. Vi Bilägare er heller ikke fornøyd med dekkenes prestasjon på asfalt og kårer modellen fra Hankook til de dårligste av de piggfrie dekkene. NAF/Motor er enig og mener dekkene gjør det helt gjennomsnittlig til svakt i de fleste deltestene.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Goodyear UltraGrip Ice 2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Goodyear UltraGrip Ice 2 mangler noe på sidegrepet på is, men det får gode resultater ved bremsing og akselerasjon i alle tre testene. Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener tilfellet er det samme ved kjøring på snø, men NAF/Motor mener grepet på snø er godt. Det gjør jobben sin i kritiske situasjoner på våt asfalt, og Auto Motor & Sport Sverige mener bremseegenskapene på våt vei er helt på topp blant piggfrie dekk. Ifølge Vi Bilägare er det blant de beste når det gjelder bremsing på tørr vei, men det havner lengre ned på lista i NAF/Motor-testen. Kjørefølelsen på tørt underlag kunne vært bedre. Rullemotstanden og støynivået er lavt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Goodyear UltraGrip Ice 2 har gode egenskaper på snø og is. Det har kort bremselengde, samt manøvrerer og akselererer bra, spesielt på snø. Sidegrepet på isete og svingete vei er er middels, og det slipper for brått når grepsgrensen er nådd, men man har samtidig god følelse med når grepet vil slippe. Det er blant de beste på våt vei. I noen tester kommer det svært godt ut på tørr vei, mens det i andre kun får godkjent her. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Goodyear Ultra Grip Ice2 Sound Comfort er et svært stillegående dekk, takket være Goodyears støydempende teknikk SoundComfort. I tillegg gjør dekket det svært godt på våt asfalt, og gjør det best av alle de nordiske dekkene når det gjelder vannplaning. På is og snø er bremsegrepet moderat.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ultragrip Ice 2 fra Goodyear bremser svært godt på snø og våt asfalt, men gjør det ikke like bra på is. Grepet på snø er heller ikke like godt under kjøring. Likevel presterer dekkene over middels i halvparten av kategoriene som blir testet, og ender på en tredjeplass blant de piggfrie dekkene hos Vi Bilägare.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Gislaved SoftFrost 3 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Dekket fra Gislaved SoftFrost 3 bremser spesielt godt på våt vei og har bra grep i snøslaps. Det har godt grep når man bremser og akselererer på is, men kjøreegenskapene på snø er enda bedre. Sidegrepet kunne vært bedre. Bremseegenskapene på tørr vei er også gode.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #gislaved

Continental Viking Contact 7 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Continental VikingContact 7 er testvinner blant de piggfrie dekkene hos både NAF/Motor og Teknikens Värld. Modellen får skryt for et godt grep på is og snø, samt at den er stillegående. Testerne mener den myke gummiblandingen gir super komfort, og særlig liker de at den kombineres med god stabilitet på tørr asfalt. Det eneste dekket trekkes for er tidlig vannplaning på våt vei, noe som viser at det er vanskelig å lage et dekk som fungerer godt på alle underlag.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental Viking Contact 7 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Vikingcontact 7 fra Continental gjør det meget bra på snø og is, men mangler det samme gode grepet på tørr asfalt. Dekkene føles likevel trygge på alle underlag og kåres som testvinner av de piggfrie dekkene både hos Vi Bilägare og NAF/Motor. Dekkene får i tillegg skryt for å lage lite støy under bruk.


Passer best til: Snø, is og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental ContiVikingContact 6 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I testene fra NAF/Motor og Vi Bilägare blir Continental ContiVikingContact 6 testvinner blant de piggfrie dekkene (delt førsteplass fra Vi Bilägare). Her får det svært gode resultater på både is og snø i alle testdisipliner. I testen fra Auto Motor & Sport Sverige får det også gode resultater her, men det havner på en femteplass totalt. De trekker frem at det er helt på topp når det gjelder kjøreegenskaper på snø, men at bremsestrekningen på is kunne vært kortere. Dekket gjør det også godt på vått underlag i testen fra NAF/Motor og Vi Bilägare, mens Auto Motor & Sport Sverige trekker det noe for prestasjonene her. Både Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener bremsestrekningen på våt vei burde vært bedre. På tørr vei synes Vi Bilägare at bremseegenskapene er gjennomsnittlige, men at det ellers har fine kjøreegenskaper. NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige mener derimot at det er blant de beste når det gjelder bremseegenskaper på tørr vei. Forbruket er lavt grunnet lite rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental ContiVikingContact 6 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I flere tester er Continental ContiVikingContact 6 testvinner i kategorien piggfrie dekk. I én test får dekket imidlertid mye trekk for svært dårlige bremseegenskaper på våt vei og stor fare for vannplaning, mens de andre gir godkjent på bremsing og mener kjøreegenskapene på våt vei er gode. Kildene er enige om at det er blant de beste piggfrie dekkene på is og snø. Dekket har lav rullemotstand og støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Bridgestone Blizzak WS80 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Bridgestone Blizzak WS80 får gode skussmål av alle kildene når det gjelder egenskaper på snø og is. NAF/Motor mener faktisk det er et av toppdekkene på is, og Vi Bilägare plasserer det blant de beste med tanke på kjøreegenskaper på både isete og snødekte veier. Det får mindre imponerende resultater på vått underlag, bl.a. grunnet dårlig grep. Vi Bilägare mener det samme gjelder på tørr vei, mens Auto Motor & Sport Sverige skryter av egenskapene på tørt underlag. I testen til NAF/Motor havner det helt i nederste del av resultatlisten i disiplinen kjørefølelse på tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone

Bridgestone Blizzak WS80 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I 2015 slet Bridgestone Blizzak WS80 med dårlige egenskaper på is, særlig med tanke på bremsing og akselerasjon. I 2016 er det blant de aller beste priggfrie dekkene på is. På snø kan det understyre i svinger og veigrepet kan slippe litt brått. På tørr asfalt er det blant de beste, men det er for dårlig på våt vei. Der kan det oppleves upresist. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone

Bridgestone Blizzak WS80 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Blizzak WS80 fra Bridgestone gjør det veldig bra på tørt underlag, og er heller ikke dårlig når det kommer til bremsing på snø og is. Vi Bilägare er mer kritisk til prestasjonen på tørr vei og isete underlag enn det NAF/Motor er.


Passer best til: Tørr asfalt og snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone