Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #vinterdekk

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

102 treff

Motor2018

Velg riktig vinterdekk

Den norske vinteren byr ofte på en kombinasjon av snø, is og våt asfalt, men årets vinterdekk presterer ikke like godt på alle underlag. Her er dekkene som gjør det best på tvers av flere nordiske kvalitetstester.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #hankook #piggdekk #gislaved #sava #nexen
Motor2017

Hvilket vinterdekk bør du kjøre med?

Vi har samlet de nordiske, objektive testene av de mest vanlige pigg- og piggfrie dekkene. Enten du kjører ofte i områder med mye snø og is, eller du bor i et klima med stort sett våte eller bare veier, kan du finne vinterdekket som passer deg best i denne samletesten.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #nankang #landsail #hankook #linglong #piggdekk #sava #gislaved #kumho #gt-radial #vredestein #yokohama
Motor2016

Kjør trygt med det beste vinterdekket

Her er resultatene fra de store nordiske dekktestene samlet på ett og samme sted, og du får oversikt over hvilke dekk du bør investere i, enten du sverger til piggdekk eller piggfrie.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #gislaved #nankang #landsail #hankook #piggdekk #dunlop #sava #kumho #toyo
Motor2015

De beste piggfrie dekkene

Stadig flere kjører piggfrie dekk på vinterføre, og her kan se hvilke som er best i test.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #gislaved #nankang

Yokohama iceGUARD iG50 PLUS 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Yokohama iceGUARD iG50 PLUS er gjennomsnittlig eller havner under gjennomsnittet i så godt som alle disipliner. Det har imidlertid gode bremseegenskaper på snø, men ifølge én kilde er kjørefølelsen på snø dekkets svakeste punkt. En annen kilde trekker fram at dekket er komfortabelt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #yokohama

Yokohama iceGUARD iG65 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Yokohama iceGUARD iG65 mangler noe på bremseegenskapene på is sett opp mot de aller beste dekkene, og det gir litt for mye støy. Det har derimot flott grep ved akselerasjon på både is og snø, men sidegrepet er ikke helt på topp på snødekte veier. På vått underlag presterer det også bra. Det havner langt ned på resultatlista for bremsestrekning på tørr vei, men det får god karakter for kjøreegenskapene her. Har 172 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #yokohama

Yokohama IceGuard IG65 – 2018 (Piggfrie)

PIGGDEKK: IceGuard IG65 fra Yokohama gjør det ikke veldig bra på snø og is, men presterer i toppen på våt asfalt. Selv om dekkene ikke støyer alt for mye i desibel-testen, mener Vi Boligägare at dekkene lager en irriterende syngelyd under kjøring.


Passer best til: Asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #yokohama

Vredestein Wintrac Ice 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Vredestein Wintrac Ice er et godt dekk som scorer jevnt bra i alle testdisipliner. NAF/Motor trekker frem at bremsestrekningen på is ikke er blant de aller korteste, men ellers er kommentarene utelukkende positive.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #vredestein

Vredestein Wintrac Ice – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Vredestein fungerer ikke bra på is, og er ikke gode i kritiske situasjoner. På snø fungerer modellen greit, men dekkene er ikke behagelige å kjøre på svingete veier. På våt og tørr asfalt gjør piggdekkene det svært godt.


Passer best til: Tørr og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #vredestein

Triangle Icelink 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Triangle Icelink er et billigdekk som verken gjør det bra på is eller snø, og NAF/Motor trekker frem bremseegenskaper og sidegrep på is som spesielt negativt. Det positive er svært gode egenskaper på vått underlag, lavt støynivå og fin stabilitet på sporete vei. Det havner litt over gjennomsnittet når det gjelder kjøreegenskaper på tørr vei og har den tredje beste bremsestrekningen på tørr asfalt av alle piggdekkene. Har 128 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #triangle

Toyo Observe G3-Ice 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Toyo Observe G3-Ice er blant de dårligste dekkene på snø, sett opp mot både piggdekkene og piggfrie. Sidegrepet er for dårlig, og bremselengden på is er lang, men det får likevel godkjent. Det er derimot det beste piggdekket hva gjelder bremseegenskaper på tørr asfalt. Har 97 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #toyo

Sava Eskimo Stud 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Sava Eskimo Stud er blant de rimelige alternativene med fine bremseegenskaper på is og snø, men det skulle hatt bedre sidegrep og mer stabil kjørefølelse. Egenskapene på våt vei er derimot svært bra, men det havner et stykke ned på lista for egenskapene på tørr vei. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Sava Eskimo Stud 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Sava Eskimo Stud er et rimelig piggdekk som er bra på tørr vei. Det fungerer greit på is, med unntak av noe lang bremselengde og for dårlig sidegrep. Det er bra på våt vei, men også her burde sidergepet vært bedre. På snø bremser og akselererer det for dårlig. Dekket har godt grep i snøslaps. Det har 130 pigger og forholdsvis lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Sava Eskimo Stud – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Eskimo Stud fra Sava gjør ikke godt på snø eller is. Dekkene gjør det noe bedre på asfalt, men har også et høyt støynivå som trekker ned resultatet.


Passer best til: Tørt underlag

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Sava Eskimo Ice 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Selv om Sava Eskimo Ice er et rimelig dekk, har det gode prestasjoner på både is, snø og vått underlag. Det bremser litt bedre på snø enn på is. Egenskapene på tørr vei er ikke på topp.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Sava Eskimo Ice 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Sava Eskimo Ice er et av de beste piggfrie dekkene på snø, og det er greit på isføre. Egenskapene på våt og tørr vei er dårligere, men får likevel godkjent. I én test scorer den middels på tørr vei og under middels på våt vei, mens i to andre får den bedre score på våt enn på tørr vei. Det støyer lite og gir høy komfort.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Sava Eskimo Ice – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Sava Eskimo Ice gjør det bra i vannplaningstest, og kjører godt på asfalt. På vinterføre som snø og is er derimot grepet ikke like godt, noe som gjør at dekket havner på en femteplass hos NAF/Motor.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Sailun IceBlazer WST3 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Ifølge NAF/Motor bør du unngå dette kinesiske billigdekket. Om Sailun IceBlazer WST3 sier testerne at de sjelden har testet et dårligere dekk.


Passer best til: Ingenting. Styr unna dette dekket.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie-dekk #sailun

Pirelli Ice Zero FR 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Pirelli Ice Zero FR har gode egenskaper på både is og snø, men NAF/Motor synes sidegrepet på is burde vært bedre. Kildene trekker også for bremseegenskaper på is. Auto Motor & Sport Sverige mener dekket er bare gjennomsnittlig på tørr asfalt, mens Motor plasserer det øverst av alle vinterdekkene på tørr vei. Vi Bilägare synes kjøreegenskapene på tørt underlag er gode, men trekker det noe for bremsestrekning. På våt vei er NAF/Motor fornøyd, mens det havner midt på treet på vått underlag hos de svenske kildene. Rullemotstanden er lav.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero FR 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Pirelli Ice Zero FR fikk meget gode resultater i 2015-testen fra NAF, men i 2016 mener de fleste kildene at det ikke har innfridd. Resultatene på våt vei er gode, og det får godkjent på tørr vei, men det bremser og akselererer for dårlig på is. Sidegrepet på is er også for dårlig. Én kilde melder imidlertid om at dekket er lettkjørt og opptrer konsekvent på isen. På snø er bremse- og kjøreegenskapene gode, men det kan ha lett for å sladde.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero FR – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Dekkene fra Pirelli er gode på is og kjennes presise. På snøføre presterer også dekkene over gjennomsnittlig, mens de på våt asfalt helt ok.


Passer best til: Is og snø.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Pirelli Ice Zero 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Pirelli Ice Zero får særlig gode skussmål på våt vei, og kjøreegenskapene på tørr vei er også bra. Kildene er noe uenige om detaljene rundt egenskapene på snø og is, men alle mener det ikke er godt nok på vinterføre. Dekket støyer litt for mye og har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #pirelli

Pirelli Ice Zero 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Kildene er noe splittet i vurderingen av Pirelli Ice Zero, men i de fleste testene presterer det jevnt over godt, spesielt på snø og is. Der er det blant de beste. Én kilde nevner at det ikke når helt opp til de beste når det gjelder bremsing på snø, men at kjøregrepet er godt. I et par tester er det blant de beste når det gjelder bremse- og kjøreegenskaper på våt asfalt, mens andre plasserer det bare litt over middels her. Én kilde er ganske uenig med resten, og mener dekket er godt på våt asfalt, men at egenskapene ved styring, sidegrep og bremsing er for dårlig på både is, snø og tørr asfalt. I 2015 var piggdekkets største svakhet et høyere støynivå enn de andre dekkene i testene, men i 2016 får det skryt for å ha forholdsvis lite støy. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #pirelli

Pirelli Ice Zero FR – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ice Zero FR fra Pirelli gjør det svært godt på isete underlag, men presterer dårligere på snø og asfalt. Både NAF/Motor og Vi Bilägare mener dekkene er veldig skuffende på våt vei.


Passer best til: Is og snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #pirelli

Nokian Nordman RS 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nokian Nordman RS har spesielt godt sidegrep og stabilitet på snø, men på is er egenskapene for dårlige, særlig i kritiske situasjoner. Grep og styring på tørr og våt vei burde vært bedre. Dekket har lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Nordman RS2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Nordman RS2 har et godt vintergrep og fungerer bra på snø og is. Modellen trekkes for dårlig grep på asfalt – både våt og tørr – og de gjør det ikke bra i vannplaningstest.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Nordman 7 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Nokian Nordman 7 er ikke like gode på vinterføre som de beste dekkene. Isgrepet er dårlig og dekkene fremstår dermed dårligere enn de bør. På våt og tørr asfalt er dekkene helt gjennomsnittlige. Du finner bedre dekk på markedet enn disse.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian #nordman

Nokian Nordman 5 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Nordman 5 er et rimeligere piggdekk fra Nokian, og det klarer ikke å hamle opp med de beste. Det er særlig dårlig på is og våt vei, men det overbeviser ikke helt på snø heller. Dekket har 128 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Nordman RS2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nordman Rs2 fra Nokian er en billig variant fra dekkgiganten, som dessverre ikke gjør det like godt som de andre dekkene i testen til NAF/Motor. De er gode til å bremse på tørt underlag, men de fungerer ikke særlig godt på noe annet føre.


Passer best til: Tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R3 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Hakkapeliitta R3 kommer nest best ut hos både NAF/Motor og Teknikens Värld. Den passer best til vinterføre, og trekkes noe for vannplaning og styrefølelse på tørr vei. Dagbladet mener at andre dekk har noe bedre is-grep, selv om dekket er et godt piggfritt vinterdekk. Det støyer også lite.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R3 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Hekkapeliita R3 fra Nokian får greie tilbakemeldinger fra testerne. NAF/Motor mener dekkene gjør det veldig godt på våt asfalt, men sier dekkene presterer hakket dårligere enn de beste både på snø og is. Til tross for dette konkluderer de med at kjørefølelsen generelt er god. Vi Bilägare, på sin side, mener dekkene gjør det veldig bra på både snø og is. De er derimot skuffet over prestasjonen på tørt føre, og mener i tillegg at dekkene støyer mer enn normalt.


Passer best til: Snø og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nokian Hakkapeliitta R2 blir testvinner i testen fra Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige (delt førsteplass fra Vi Bilägare), og dekket gjør det generelt meget bra på både is og snø i alle tre testene. Spesielt på snø, ifølge både Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige. NAF/Motor trekker imidlertid frem at det ikke har den aller beste bremsestrekningen på vinterføre, men her får det toppscore av Auto Motor & Sport Sverige. Kildene er litt uenige om egenskapene på vått underlag. Bl.a. mener NAF/Motor at bremseegenskapene er for dårlige, mens Vi Bilägare synes det er helt på topp blant de piggfrie når det gjelder både bremse- og kjøreegenskaper på våt vei. På tørr vei er bremsestrekningen gjennomsnittlig ifølge Vi Bilägare, mens NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige gir det høy score her.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta R2 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I 2015 ble Nokian Hakkapeliitta R2 kåret til vinner i to av tre tester. I 2016 enes kildene om at kjøreegenskapene på både is og snø fortsatt er gode. Når det gjelder egenskaper på våt og tørr vei, derimot, ser det ut til å ha blitt dårligere. Spesielt hos én av kildene kommer det mye dårligere ut i 2016 enn i 2015. Der havner det helt nederst på både våt og tørr asfalt, samt vannplaning. Én kilde mener imidlertid det var blant de dårligste på våt vei i både 2015 og 2016. En annen kilde mente bremseegenskapene på våt vei var blant de beste i 2015, og at de i 2016 bare er godkjente, men at det er stabilt på tørr vei og forutsigbart på våt vei. Dekket har lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Nokian Hakkapeliitta 9 blir testvinner hos Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige. Dekket får toppscore i alle delemner på både snø og is fra Auto Motor & Sport Sverige, og piggdekket gjør det også svært godt hos de to andre kildene på snø og is. Egenskapene er ikke like overbevisende på våt asfalt, og NAF/Motor trekker også for bremseegenskapene på tørr vei. Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener det er blant de aller beste på tørr vei. Dekket får minus for mye støy. Det har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Hakkapeliitta 9 kommer bedre ut hos NAF/Motor og Dagbladet enn hos Teknikens Värld. Mens NAF/Motor og Dagbladet mener dekket er godt å kjøre med og har et bra grep om vinterføret, trekker Teknikens Värld dekket for dårlig prestasjon på is. NAF/Motor mener dekket er raskt på våt og svingete bane, mens Dagbladet mener dekket gjør det middels på våt asfalt. Det trekkes noe for prestasjonen på tørr asfalt, høyt støynivå og vannplaning.


Passer best til: Snø, is og våt vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Hakkapeliita 9 fra Nokian sniker seg opp fra fjorårets tredjeplass og kåres som årets beste vinterdekk av NAF/Motor i 2018. Både NAF og Vi Bilägare mener dekkene gjør det veldig bra på både snø og is. Mens NAF synes dekkene også gjør det bra på våt asfalt og mener de er blant de beste piggdekkene på tørt føre, beskriver Vi Bilägare dekkene som gjennomsnittlige på asfalt. NAF trekker i tillegg dekkene for å være over gjennomsnittlig støyende.


Passer best til: Snø, is og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 8 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Nokian Hakkapeliitta 8 gir suverent grep og kort bremselengde på is, og egenskapene på snø er også gode. I noen av testene får det mer enn godkjent for oppførsel på våt asfalt, mens andre gir det lav score for bremse- og kjøreegenskaper på våt vei, samt vannplaning. Det gjør det godt på tørr asfalt, og i én test får den toppscore i denne disiplinen. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nexen WinGuard WinSpike WH62 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Winguard WinSpike WH62 fra Nexen har 190 pigger, men de stikker ikke godt nok ut av dekket. Siden gummien i tillegg er svært hard, gir dette dårlig grep på nordiske vinterveier. Dekkene får ikke godt score i noen av deltestene og Vi Bilägare plasserer Nexens Winguard WinSpike nederst på resultatlisten.


Passer best til: -

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nexen

Nankang Ice Activa SW-8 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Nankang Ice Activa SW-8 får dårlige skussmål på is- og snødekte veier i så godt som alle deldisipliner. På våt og tørr asfalt har det bedre egenskaper, og Auto Motor & Sport Sverige mener det presterer overraskende godt her. Dekket har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nankang

Nankang Ice Activa Ice-1 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nankang Ice Activa Ice-1 havner nederst på resultatlista til begge kildene. Auto Motor & Sport Sverige synes sidegrepet på is er godt, men NAF/Motor trekker frem at de ikke er fornøyde med sidegrepet på isete veier. Bremsestrekningen på is er for lang. På snø mener NAF/Motor det har bedre egenskaper, mens Auto Motor & Sport Sverige derimot trekker det mye for egenskapene på snø. Det opptrer heller ikke bra på våt og tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nankang

Nankang Ice Activa Ice-1 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Nankang Ice Activa Ice-1 når ikke opp på samme nivå som de beste vinterdekkene og oppleves enkelt sagt som for dårlig for norske forhold. Særlig på is, men også på snø, mangler dekket sidegrep og grep ved bremsing og akselereasjon. Det tilfredsstiller heller ikke på våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nankang

Michelin X-Ice XI3 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Michelin X-Ice XI3 er trygt og forutsigbart på snø og is, ifølge NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige, og Auto Motor & Sport Sverige trekker bl.a. frem god styrerespons på snødekt vei. Vi Bilägare mener det mangler både sidegrep og styrerespons på snø og is, men at det bremser og akselererer bra på is. På våt vei er NAF/Motor fornøyde med grep og styring, mens Vi Bilägare gir det middels poengscore, og Auto Motor & Sport Sverige savner bedre bremseegenskaper. På tørr vei ønsker Auto Motor & Sport Sverige bedre styreegenskaper og kortere bremsestrekning, men Vi Bilägare mener det har veldig bra styreevne og stabilitet her. NAF/Motor rangerer det også som det beste av alle de piggfrie dekkene når det gjelder kjørefølelse på tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice XI3 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Michelin X-Ice XI3 får godt resultat på alle underlag og i de aller fleste situasjoner. Få dekk scorer bedre på tørr asfalt. Det har gode bremseegenskaper på snø, is og tørr asfalt, men på våt asfalt er bremselengden for lang. Kjøregrepet på is og snø er til tider litt svakt og kan føre til noe sladding. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice North 3 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Michelin X-Ice North 3 kommer dårlig ut når det gjelder bremse- og kjøreegenskaper på is i testen fra NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige, men NAF/Motor melder likevel om en stabil kjørefølelse på både is og snø. Vi Bilägare mener det bremser bra på is, i motsetning til de to andre kildene. Alle kildene er enige om at det bremser bra på snø. Auto Motor & Sport og Vi Bilägare synes sidegrepet på snø og is er for dårlig. Dekket har fine egenskaper på både våt og tørr vei, og i NAF/Motor-testen overgår det alle andre dekk på vått underlag.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice North 3 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Michelin X-Ice North 3 kommer ikke opp på nivå med de beste piggdekkene, verken på snø eller isføre. I én test er det imidlertid best når det gjelder bremsing på snø. På både tørr og våt vei presterer det bedre enn de fleste andre piggdekkene. Støyen er gjennomsnittlig til et piggdekk å være. Har 96 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice XI3 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Michelin X-Ice 3 er en gammel dekkmodell som ifølge Teknikens Värld taper mot de nyere dekkene på markedet. Dagbladet er mer positive og påpeker at dekkene har godt bremsegrep, fin fremkommelighet og er stabilt på våt asfalt, selv om styrefølelsen på snø er noe dårlig.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice XI3 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: X-Ice X13 gjør det – til tross for navnet – ikke godt nok på is eller snø. Dekkene gjør det dog veldig bra på vått underlag, men det veier ikke opp for de dårlige resultatene på vinterføre.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #michelin

Michelin X-Ice North 4 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Michelin X-Ice North 4 er testvinner hos Dagbladet, og kommer godt ut i de andre testene. Hos NAF/Motor tar dekkene en god og sterk andreplass. Modellen får skryt for svært gode egenskaper på is, og det fungerer også greit på andre fører. Teknikens Värld mener de ikke helt når opp til Continental på is og snø, selv om det presterer bra. X-Ice North 4 gjør det derimot ikke like bra på våte flater.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice North 4 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: I fjor havnet X Ice North-dekkene fra Michelin langt ned på listen for sin svært dårlige prestasjon på isete underlag. I år har Michelin økt antallet pigger fra 96 til 250, og gjør det veldig godt på is. Særlig på snø gjør dekkene det også bra, mens det fortsatt mangler grep på våt asfalt. Dekkene kommer ut som nummer to i NAF/Motors store test av vinterdekk.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Linglong Green-Max Winter Ice I-15 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Linglong Green-Max Winter Ice I-15 har ikke godt nok grep på isete og våte veier, men det griper bedre på snø. Bremsestrekningen er for lang på både snø og is. Dekket får gjennomsnittlig karakter for kjøreegenskaper på tørr vei, men har den nest korteste bremsestrekningen av alle vinterdekkene på tørt underlag.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #linglong

LingLong GreenMax Winter – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ifølge Teknikens Värld gjør Linglong Greenmax Winter det ikke bra på vinterføre, og særlig har det dårlig grep på is.


Passer best til: Ingenting.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #linglong

Landsail Winter Lander 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Landsail Winter Lander har ikke godt nok sidegrep på is og vått underlag, men dekket oppleves bedre på snø. Bremseegenskapene på is er greie. Bremsestrekningen på tørr vei er kortest av alle vinterdekkene, men samtidig er kjørefølelsen på tørt underlag dårligst av alle.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #landsail

Landsail Winter Lander 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Landsail Winter Lander har svakt sidegrep på is, akselererer dårlig på snø og har lang bremselengde på både is og snø. Det er derimot best av samtlige i NAF-testen fra 2016 når det gjelder egenskaper på våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #landsail

Kumho WinterCraft ICE Wi31 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Kumho WinterCraft ICE Wi31 har generelt svake egenskaper på vinterveiene. Én kilde melder at bremseegenskapene på snø og is er greie, mens en annen hevder kvaliteten på isbremsingen var svært lav. Kjøregrepet på snø er også for dårlig. Har 150 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #kumho

Kumho WinterCraft ICE Wi31 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Kumho WinterCraft ICE Wi31 havner helt nederst på resultatlista til NAF/Motor over piggdekk, ettersom det gjør det aller dårligst på vinterføre. De trekker frem at både sidegrep og bremsestrekning er for dårlig på is og snø. På den andre siden støyer det ganske lite, er stabilt på dårlig vei og havner øverst på resultatlista når det gjelder egenskaper på vått underlag. Dekket er blant de beste når det gjelder kjøreegenskaper på tørr asfalt, og havner som nummer to blant piggdekkene for bremsestrekning her. Har 150 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #kumho

Kormoran Stud 2 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Dekkene Kormoran Stud 2 blir beskrevet som «fullstendig verdiløse på is» av svenske Teknikens Värld. På våte veier er modellen best, men det holder ikke for nordisk vinterføre. Unngå dette dekket.


Passer best til: Våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie-dekk #kormoran

Hankook Winter I*Pike RS+ 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS+ har gode egenskaper både når det gjelder bremsing og kjøring på is og snø. Det får generelt lavere score på våt og tørr asfalt. Ifølge Vi Bilägare har det spesielt dårlig sidegrep på våt vei, mens det har lengst bremselengde på tørr vei av alle dekkene i testen til både NAF/Motor og Auto Moror & Sport. Det får god score for kjørefølelse på tørr vei av NAF/Motor. Ellers støyer dekket for mye. Det har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS+ 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS+ er oppgraderingen av Hankook Winter I*Pike RS. Det får svært gode resultater på snø, og det er hakk i hæl på isføre. Det bremser best på snøføre, og godt på snø og våt asfalt, men dårlig på tørr asfalt. Det er ellers et sikkert dekk som opptrer trygt i de fleste situasjoner. Har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS 2015 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS er et trygt dekk som gjør det bra både på snø og is. Bremselengden er kort, også på våt asfalt. Sidegrepet slipper til tider noe brått, men grepet ellers er godt. Har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS2 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Winter I*Pike RS2 W429 fra Hankook gjør det bra på snø og is, men havner ikke i toppen på asfaltkjøring. I tillegg lager de mer støy enn gjennomsnittet.


Passer best til: Snø og is

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS2 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Hankook Winter i*Pike RS2 gjør det jevnt over godt, men støyer noe og har ikke den beste bremselengden på våt asfalt. Dagbladet mener is-grepet er bedre enn de flestes, mens NAF/Motor mener festet på is kunne vært bedre.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Hankook Winter i*cept iZ2 scorer svært bra på testene gjort på is. På snø får det lavere poengsum, bl.a. grunnet styreevne. Auto Motor & Sport Sverige savner også bedre sidegrep på snødekte veier, mens NAF/Motor mener det fungerer som det skal i kritiske situasjoner på snøføre. Dekket mangler sidegrep også på vått underlag. NAF/Motor mener det ellers har OK prestasjoner på asfalt, men Auto Motor & Sport Sverige skulle gjerne sett at det hadde bedre bremseegenskaper på vått føre. På tørr vei er det jevnt over gjennomsnittlig, men der bremser dekket bra.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Hankook Winter i*cept iZ2 støyer lite og har greie kjøreegenskaper på is og snø, men bremsing på snø er for dårlig. Dekket slipper grepet litt for raskt på snø. Akselerasjon og bremsing på is er gjennomsnittlig, og egenskapene på våt og tørr asfalt er også middels.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Hankook Winter I*Cept IZ2 har et godt grep om veien både på snø, is, og svingete veier. Dekkene fungerer ikke like bra på våt vei.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

Hankook Winter i*cept iZ2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Winter I*Cept IZ2 fra Hankook gjør det ikke særlig bra på is, og grepet på snø er helt gjennomsnittlig. Vi Bilägare er heller ikke fornøyd med dekkenes prestasjon på asfalt og kårer modellen fra Hankook til de dårligste av de piggfrie dekkene. NAF/Motor er enig og mener dekkene gjør det helt gjennomsnittlig til svakt i de fleste deltestene.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #hankook

GT Radial Champiro IcePro 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: GT Radial Champiro IcePro er et billigdekk, og det vises tydelig i testresultatene. Vi Bilägare plasserer det helt på bunn av resultatlista og gir det lave poengsummer i alle disipliner, med unntak av våt vei. Den topper fakisk resultatlista når det gjelder bremsestrekning på vått underlag, og kjøreegenskapene på våt vei er også greie. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gt-radial

Goodyear UltraGrip Ice Arctic – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Testerne mener Goodyear UltraGrip Ice Arctic er gode dekk, selv om de ikke er like stabile på is og snø som de helt i toppen. Særlig er det få pigger som gjør at dekkene ikke klarer å prestere best på vinterføre. På bar asfalt er de derimot gode og stabile. Prisen kan man heller ikke klage på.


Passer best til: Tørr og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Goodyear UltraGrip Ice Arctic er helt i tet når det gjelder bremselengde på snø og is, og det har god akselerasjon på is- og snødekte veier. Sidegrepet burde derimot vært bedre på is, ifølge NAF/Motor, mens Auto Motor & Sport synes sidegrepet på snø kunne vært bedre, og de ønsker mer presisjon på isete underlag. Dekket presterer generelt dårligere på våt og tørr vei enn på snø og is i testen fra NAF/Motor og Vi Bilägare, men NAF/Motor mener bremseegenskapene på våt vei er bra. Auto Motor & Sport Sverige gir på sin side toppresultater på våt vei. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Goodyear UltraGrip Ice Arctic er en av de aller beste på snø, men havner bittelitt under på isføre. Det har godt veigrep og er balansert. Det har generelt ganske jevne og gode prestasjoner, men det trekkes frem i flere tester at bremseegenskapene på våt og tørr asfalt er for dårlige. I et par tester får dekket imidlertid bra resultater på både tørr og våt asfalt. Én kilde mener det mangler presisjon og styring på is og snø. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Ultragrip Ice Arctic fra Goodyear har svært godt grep på snø, men gjør det ikke like bra på isete underlag. De føles også gode ut på våt asfalt og er helt greie på tørt underlag. Disse dekkene kommer ikke ut helt på topp i testene, men gjør det generelt godt på alle underlag. De ender på tredjeplass blant piggdekkene testet av Vi Bilägare.


Passer best til: Snø og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Goodyear UltraGrip Ice 2 mangler noe på sidegrepet på is, men det får gode resultater ved bremsing og akselerasjon i alle tre testene. Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener tilfellet er det samme ved kjøring på snø, men NAF/Motor mener grepet på snø er godt. Det gjør jobben sin i kritiske situasjoner på våt asfalt, og Auto Motor & Sport Sverige mener bremseegenskapene på våt vei er helt på topp blant piggfrie dekk. Ifølge Vi Bilägare er det blant de beste når det gjelder bremsing på tørr vei, men det havner lengre ned på lista i NAF/Motor-testen. Kjørefølelsen på tørt underlag kunne vært bedre. Rullemotstanden og støynivået er lavt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Goodyear UltraGrip Ice 2 har gode egenskaper på snø og is. Det har kort bremselengde, samt manøvrerer og akselererer bra, spesielt på snø. Sidegrepet på isete og svingete vei er er middels, og det slipper for brått når grepsgrensen er nådd, men man har samtidig god følelse med når grepet vil slippe. Det er blant de beste på våt vei. I noen tester kommer det svært godt ut på tørr vei, mens det i andre kun får godkjent her. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Goodyear Ultra Grip Ice2 Sound Comfort er et svært stillegående dekk, takket være Goodyears støydempende teknikk SoundComfort. I tillegg gjør dekket det svært godt på våt asfalt, og gjør det best av alle de nordiske dekkene når det gjelder vannplaning. På is og snø er bremsegrepet moderat.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice 2 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Ultragrip Ice 2 fra Goodyear bremser svært godt på snø og våt asfalt, men gjør det ikke like bra på is. Grepet på snø er heller ikke like godt under kjøring. Likevel presterer dekkene over middels i halvparten av kategoriene som blir testet, og ender på en tredjeplass blant de piggfrie dekkene hos Vi Bilägare.


Passer best til: Våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #goodyear

Gislaved SoftFrost 3 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Dekket fra Gislaved SoftFrost 3 bremser spesielt godt på våt vei og har bra grep i snøslaps. Det har godt grep når man bremser og akselererer på is, men kjøreegenskapene på snø er enda bedre. Sidegrepet kunne vært bedre. Bremseegenskapene på tørr vei er også gode.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #gislaved

Gislaved NordFrost 200 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 200 har gode egenskaper på snø og våt asfalt, men er gjennomsnittlig på is. Dekket er blant de beste når det kommer til kjøreegenskaper på tørr vei, men havner langt ned på lista for bremsestrekning på tørr vei. Det støyer lite. Piggdekket har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 200 er oppgraderingen av NordFrost 100 og har fått flere pigger enn forgjengeren, men det klarer ikke å hevde seg blant piggdekkene, verken på isen eller på våt eller tørr vei. Det har derimot gode bremseegenskaper på snø, og sidegrepet og stabiliteten er god. Det er blant de som støyer minst. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 100 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 100 er et rimeligere piggdekk fra Continental, og egenskapene er jevnt over noe varierende. På is er bremselengde, grep og akselerasjon dårligere enn for de beste dekkene. På snø starter og bremser dekket raskt, men det har tendens til å sladde. Det bremser bra på både våt og tørr vei. Dekket oppleves som stabilt. Det har høy rullemotstand og 96 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Til tross for at Gislaved Nordfrost 200 kommer med få pigger – 130 stykker – mener Teknikens Värld at dekkene presterer godt på både snø og is. Modellen er ikke like god som de aller beste dekkene, men den er likevel godkjent. Dagbladet trekker dekkene enda mer for dårlig grep på is, men mener de har utmerket grep på snø. De fungerer ikke bra på tørr asfalt, og stabiliteten på sporet vei er ikke på topp.


Passer best til: Snø og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Nord Frost 200 fra Gislaved gjør det ikke like godt som de beste merkene i testene. Dekkene gjør det dårlig på asfalt og på is. Har et lavt støynivå.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Federal Himalaya ICEO – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Teknikens Värld mener Federal Himalaya ICEO har de dårligste vinteregenskapene av alle de piggfrie dekkene i testen deres. Grepet på is er ikke bra, men heldigvis gjør dekkene det bedre på snø.


Passer best til: Snø.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie-dekk #federal

Falken Espia Ice 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Falken Espia Ice får pluss for gode egenskaper på vått underlag, bremseegenskaper på snø og stabilitet på dårlig vei. Det burde derimot hatt bedre sidegrep, men akselereringen på is er ok. Det har lang bremsestrekning på tørt underlag, men gjør det litt bedre når det gjelder kjørefølelse på tørr vei. Dekket kunne med fordel hatt lavere støynivå. Har 116 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #falken

Dunlop Ice Touch 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Dunlop Ice Touch utmerker seg på både våt og tørr asfalt. På is og snø er det jevnt over godt, men det kan føles utrygt i noen situasjoner på grunn av for dårlig sidegrep. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #dunlop

Cooper Weather-Master Ice 100 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Coopers Weather Master Ice 100 gjør det ikke godt nok på is, og er dermed vanskelig å bruke til nødvendige unnamanøvere. På snø fungerer de bedre, og på våt asfalt er grepet greit.


Passer best til: Snø.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie-dekk #cooper

Continental Viking Contact 7 – 2019 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Continental VikingContact 7 er testvinner blant de piggfrie dekkene hos både NAF/Motor og Teknikens Värld. Modellen får skryt for et godt grep på is og snø, samt at den er stillegående. Testerne mener den myke gummiblandingen gir super komfort, og særlig liker de at den kombineres med god stabilitet på tørr asfalt. Det eneste dekket trekkes for er tidlig vannplaning på våt vei, noe som viser at det er vanskelig å lage et dekk som fungerer godt på alle underlag.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental Viking Contact 7 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Vikingcontact 7 fra Continental gjør det meget bra på snø og is, men mangler det samme gode grepet på tørr asfalt. Dekkene føles likevel trygge på alle underlag og kåres som testvinner av de piggfrie dekkene både hos Vi Bilägare og NAF/Motor. Dekkene får i tillegg skryt for å lage lite støy under bruk.


Passer best til: Snø, is og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental IceContact 3 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Continental IceContact 3 er dekk med gummipigger, og fremstår i realiteten som «piggfrie dekk med pigger», ifølge NAF/Motor. Modellen gjør det bra hos alle testkilder, og får skryt for et godt grep på snø og is. I det store og det hele kjennes dekket godt ut, selv om det ikke fungerer like bra på asfalt som det gjør på ordentlig vinterføre.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Continental IceContact 2 får meget gode testresultater i så godt som alle deldisiplinene for is og snø. NAF/Motor kårer det til testvinner blant piggdekkene, og mener prestasjonene på våt vei også er bra, mens Auto Motor & Sport Sverige ikke er helt fornøyde med grepet og bremseegenskapene på vått underlag. Auto Motor & Sport Sverige gir det toppkarakter for bremseegenskaper på tørr vei, mens det havner lenger ned på lista til NAF/Motor. Styrefølelsen er litt myk på tørt underlag, og dekket trekkes litt for støy. Det har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Continental IceContact 2 presterer jevnt over godt, og det har svært gode egenskaper på snø og is. Piggdekket scorer høyt på stabilitet og kjørefølelse. Det er også bra på våt asfalt, men scorer litt under middels på tørr asfalt, grunnet for dårlige bremeegenskaper. Kunne støyet mindre. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: IceContact2 fra Continental er testvinner hos Vi Bilägare i 2017. Dekkene gjør det veldig bra på både snø og is, og gjør det egentlig godt på alle underlag. Testerne mener IceContact2 er de beste piggdekkene til asfalt. I tillegg lager de lite støy.


Passer best til: Snø, is, våt og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental ContiVikingContact 6 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I testene fra NAF/Motor og Vi Bilägare blir Continental ContiVikingContact 6 testvinner blant de piggfrie dekkene (delt førsteplass fra Vi Bilägare). Her får det svært gode resultater på både is og snø i alle testdisipliner. I testen fra Auto Motor & Sport Sverige får det også gode resultater her, men det havner på en femteplass totalt. De trekker frem at det er helt på topp når det gjelder kjøreegenskaper på snø, men at bremsestrekningen på is kunne vært kortere. Dekket gjør det også godt på vått underlag i testen fra NAF/Motor og Vi Bilägare, mens Auto Motor & Sport Sverige trekker det noe for prestasjonene her. Både Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener bremsestrekningen på våt vei burde vært bedre. På tørr vei synes Vi Bilägare at bremseegenskapene er gjennomsnittlige, men at det ellers har fine kjøreegenskaper. NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige mener derimot at det er blant de beste når det gjelder bremseegenskaper på tørr vei. Forbruket er lavt grunnet lite rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Continental ContiVikingContact 6 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I flere tester er Continental ContiVikingContact 6 testvinner i kategorien piggfrie dekk. I én test får dekket imidlertid mye trekk for svært dårlige bremseegenskaper på våt vei og stor fare for vannplaning, mens de andre gir godkjent på bremsing og mener kjøreegenskapene på våt vei er gode. Kildene er enige om at det er blant de beste piggfrie dekkene på is og snø. Dekket har lav rullemotstand og støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #continental

Bridgestone Noranza 001 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Både NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige trekker frem at Bridgestone Noranza 001 er et trygt dekk på vinterføre. Det har fått en oppgradering siden i fjor, men NAF/Motor og Vi Bilägare synes det overbeviser mindre i år. Vi Bilägare er generelt skuffet over resultatene og er ikke imponert over kjøreegenskapene. De mener det har en av de lengste bremsestrekningene på is, snø og våt vei. NAF/Motor trekker også frem dårligere bremseegenskaper på is og snø enn i fjorårets test, men de opplever at det likevel er et godt dekk alt i alt. Auto Motor & Sport Sverige gir dekket en bronseplass og mener det bremser svært bra på våt vei, samt at bremseegenskapene på snø og is er gode. Verken Auto Motor & Sport Sverige eller NAF/Motor er fornøyde med grepet på våt vei. På tørr vei gir Auto Motor & Sport Sverige høy poengsum, mens Vi Bilägare og NAF/Motor trekker det mer for egenskapene her. Rullemotstanden er lav, og dekket har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Bridgestone Noranza 001 får toppkarakterer på isføre. Den får også gode resultater for bremsing på snø, men når det gjelder kjøreegenskaper på snø er kildene uengie. Én mener kjøre- og bremseegenskapene er like gode, mens en annen mener at kjøreegenskapene er radikalt dårligere, blant annet fordi dekket har en tendens til å sladde på snø. Dekket overbeviser ikke når det gjelder våt og tørr veibane. Det støyer mye. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Bridgestone Noranza 001 gjør det bra på is, og gir en presis styrefølelse. Modellen kjører bra på snø, men bremser dessverre litt for dårlig på samme underlag. Dekkene har dårlig grep på våt asfalt, og testerne opplever at de er middels på alt.


Passer best til: Is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Noranza 001 fra Bridgestone er greie dekk, men de gjør det dårligere på is og snø enn de beste dekkene. Kjørefølelsen er heller ikke god på vått føre, men bremsene kjennes fine ut på tørt underlag. Vi Bilägare mener dekkene passer bedre på tørt enn vått føre.


Passer best til: Is, snø og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Blizzak WS80 2017 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: Bridgestone Blizzak WS80 får gode skussmål av alle kildene når det gjelder egenskaper på snø og is. NAF/Motor mener faktisk det er et av toppdekkene på is, og Vi Bilägare plasserer det blant de beste med tanke på kjøreegenskaper på både isete og snødekte veier. Det får mindre imponerende resultater på vått underlag, bl.a. grunnet dårlig grep. Vi Bilägare mener det samme gjelder på tørr vei, mens Auto Motor & Sport Sverige skryter av egenskapene på tørt underlag. I testen til NAF/Motor havner det helt i nederste del av resultatlisten i disiplinen kjørefølelse på tørr vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone

Bridgestone Blizzak WS80 2015/2016 (Piggfrie)

Piggfritt dekk: I 2015 slet Bridgestone Blizzak WS80 med dårlige egenskaper på is, særlig med tanke på bremsing og akselerasjon. I 2016 er det blant de aller beste priggfrie dekkene på is. På snø kan det understyre i svinger og veigrepet kan slippe litt brått. På tørr asfalt er det blant de beste, men det er for dårlig på våt vei. Der kan det oppleves upresist. Det støyer lite.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone

Bridgestone Blizzak WS80 – 2018 (Piggfrie)

PIGGFRIE DEKK: Blizzak WS80 fra Bridgestone gjør det veldig bra på tørt underlag, og er heller ikke dårlig når det kommer til bremsing på snø og is. Vi Bilägare er mer kritisk til prestasjonen på tørr vei og isete underlag enn det NAF/Motor er.


Passer best til: Tørr asfalt og snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #bridgestone

Bridgestone Blizzak Spike 01 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Én kilde mener Bridgestone Blizzak Spike 01 klarer seg greit på is, med unntak av bremselengden som ikke når helt til topps, og på snøføre kunne piggdekket jevnt over vært bedre. To andre kilder er ikke overbevist av verken is- eller snø-ferdighetene. På våt og tørr asfalt er bremsegrepet godt, men én kilde melder om at sidegrepet slipper litt brått, og to trekker fram at styreresponsen er treg. Grepet i snøslaps er godt. Får minuspoeng for høy rullemotstand. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone