Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #piggdekk

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

55 treff

Motor2018

Velg riktig vinterdekk

Den norske vinteren byr ofte på en kombinasjon av snø, is og våt asfalt, men årets vinterdekk presterer ikke like godt på alle underlag. Her er dekkene som gjør det best på tvers av flere nordiske kvalitetstester.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #hankook #piggdekk #gislaved #sava #nexen
Motor2017

Hvilket vinterdekk bør du kjøre med?

Vi har samlet de nordiske, objektive testene av de mest vanlige pigg- og piggfrie dekkene. Enten du kjører ofte i områder med mye snø og is, eller du bor i et klima med stort sett våte eller bare veier, kan du finne vinterdekket som passer deg best i denne samletesten.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #nankang #landsail #hankook #linglong #piggdekk #sava #gislaved #kumho #gt-radial #vredestein #yokohama
Motor2016

Kjør trygt med det beste vinterdekket

Her er resultatene fra de store nordiske dekktestene samlet på ett og samme sted, og du får oversikt over hvilke dekk du bør investere i, enten du sverger til piggdekk eller piggfrie.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggfrie #nokian #goodyear #michelin #pirelli #continental #bridgestone #yokohama #gislaved #nankang #landsail #hankook #piggdekk #dunlop #sava #kumho #toyo

Yokohama iceGUARD iG65 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Yokohama iceGUARD iG65 mangler noe på bremseegenskapene på is sett opp mot de aller beste dekkene, og det gir litt for mye støy. Det har derimot flott grep ved akselerasjon på både is og snø, men sidegrepet er ikke helt på topp på snødekte veier. På vått underlag presterer det også bra. Det havner langt ned på resultatlista for bremsestrekning på tørr vei, men det får god karakter for kjøreegenskapene her. Har 172 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #yokohama

Vredestein Wintrac Ice 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Vredestein Wintrac Ice er et godt dekk som scorer jevnt bra i alle testdisipliner. NAF/Motor trekker frem at bremsestrekningen på is ikke er blant de aller korteste, men ellers er kommentarene utelukkende positive.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #vredestein

Vredestein Wintrac Ice – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Vredestein fungerer ikke bra på is, og er ikke gode i kritiske situasjoner. På snø fungerer modellen greit, men dekkene er ikke behagelige å kjøre på svingete veier. På våt og tørr asfalt gjør piggdekkene det svært godt.


Passer best til: Tørr og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #vredestein

Triangle Icelink 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Triangle Icelink er et billigdekk som verken gjør det bra på is eller snø, og NAF/Motor trekker frem bremseegenskaper og sidegrep på is som spesielt negativt. Det positive er svært gode egenskaper på vått underlag, lavt støynivå og fin stabilitet på sporete vei. Det havner litt over gjennomsnittet når det gjelder kjøreegenskaper på tørr vei og har den tredje beste bremsestrekningen på tørr asfalt av alle piggdekkene. Har 128 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #triangle

Toyo Observe G3-Ice 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Toyo Observe G3-Ice er blant de dårligste dekkene på snø, sett opp mot både piggdekkene og piggfrie. Sidegrepet er for dårlig, og bremselengden på is er lang, men det får likevel godkjent. Det er derimot det beste piggdekket hva gjelder bremseegenskaper på tørr asfalt. Har 97 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #toyo

Sava Eskimo Stud 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Sava Eskimo Stud er blant de rimelige alternativene med fine bremseegenskaper på is og snø, men det skulle hatt bedre sidegrep og mer stabil kjørefølelse. Egenskapene på våt vei er derimot svært bra, men det havner et stykke ned på lista for egenskapene på tørr vei. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Sava Eskimo Stud 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Sava Eskimo Stud er et rimelig piggdekk som er bra på tørr vei. Det fungerer greit på is, med unntak av noe lang bremselengde og for dårlig sidegrep. Det er bra på våt vei, men også her burde sidergepet vært bedre. På snø bremser og akselererer det for dårlig. Dekket har godt grep i snøslaps. Det har 130 pigger og forholdsvis lav rullemotstand.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Sava Eskimo Stud – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Eskimo Stud fra Sava gjør ikke godt på snø eller is. Dekkene gjør det noe bedre på asfalt, men har også et høyt støynivå som trekker ned resultatet.


Passer best til: Tørt underlag

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear #sava

Pirelli Ice Zero 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Pirelli Ice Zero får særlig gode skussmål på våt vei, og kjøreegenskapene på tørr vei er også bra. Kildene er noe uenige om detaljene rundt egenskapene på snø og is, men alle mener det ikke er godt nok på vinterføre. Dekket støyer litt for mye og har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #pirelli

Pirelli Ice Zero 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Kildene er noe splittet i vurderingen av Pirelli Ice Zero, men i de fleste testene presterer det jevnt over godt, spesielt på snø og is. Der er det blant de beste. Én kilde nevner at det ikke når helt opp til de beste når det gjelder bremsing på snø, men at kjøregrepet er godt. I et par tester er det blant de beste når det gjelder bremse- og kjøreegenskaper på våt asfalt, mens andre plasserer det bare litt over middels her. Én kilde er ganske uenig med resten, og mener dekket er godt på våt asfalt, men at egenskapene ved styring, sidegrep og bremsing er for dårlig på både is, snø og tørr asfalt. I 2015 var piggdekkets største svakhet et høyere støynivå enn de andre dekkene i testene, men i 2016 får det skryt for å ha forholdsvis lite støy. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #pirelli

Nokian Nordman 7 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Nokian Nordman 7 er ikke like gode på vinterføre som de beste dekkene. Isgrepet er dårlig og dekkene fremstår dermed dårligere enn de bør. På våt og tørr asfalt er dekkene helt gjennomsnittlige. Du finner bedre dekk på markedet enn disse.


Passer best til: Våt og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian #nordman

Nokian Nordman 5 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Nordman 5 er et rimeligere piggdekk fra Nokian, og det klarer ikke å hamle opp med de beste. Det er særlig dårlig på is og våt vei, men det overbeviser ikke helt på snø heller. Dekket har 128 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Nokian Hakkapeliitta 9 blir testvinner hos Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige. Dekket får toppscore i alle delemner på både snø og is fra Auto Motor & Sport Sverige, og piggdekket gjør det også svært godt hos de to andre kildene på snø og is. Egenskapene er ikke like overbevisende på våt asfalt, og NAF/Motor trekker også for bremseegenskapene på tørr vei. Vi Bilägare og Auto Motor & Sport Sverige mener det er blant de aller beste på tørr vei. Dekket får minus for mye støy. Det har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Nokian Hakkapeliitta 9 kommer bedre ut hos NAF/Motor og Dagbladet enn hos Teknikens Värld. Mens NAF/Motor og Dagbladet mener dekket er godt å kjøre med og har et bra grep om vinterføret, trekker Teknikens Värld dekket for dårlig prestasjon på is. NAF/Motor mener dekket er raskt på våt og svingete bane, mens Dagbladet mener dekket gjør det middels på våt asfalt. Det trekkes noe for prestasjonen på tørr asfalt, høyt støynivå og vannplaning.


Passer best til: Snø, is og våt vei.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 9 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Hakkapeliita 9 fra Nokian sniker seg opp fra fjorårets tredjeplass og kåres som årets beste vinterdekk av NAF/Motor i 2018. Både NAF og Vi Bilägare mener dekkene gjør det veldig bra på både snø og is. Mens NAF synes dekkene også gjør det bra på våt asfalt og mener de er blant de beste piggdekkene på tørt føre, beskriver Vi Bilägare dekkene som gjennomsnittlige på asfalt. NAF trekker i tillegg dekkene for å være over gjennomsnittlig støyende.


Passer best til: Snø, is og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nokian Hakkapeliitta 8 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Nokian Hakkapeliitta 8 gir suverent grep og kort bremselengde på is, og egenskapene på snø er også gode. I noen av testene får det mer enn godkjent for oppførsel på våt asfalt, mens andre gir det lav score for bremse- og kjøreegenskaper på våt vei, samt vannplaning. Det gjør det godt på tørr asfalt, og i én test får den toppscore i denne disiplinen. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nokian

Nexen WinGuard WinSpike WH62 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Winguard WinSpike WH62 fra Nexen har 190 pigger, men de stikker ikke godt nok ut av dekket. Siden gummien i tillegg er svært hard, gir dette dårlig grep på nordiske vinterveier. Dekkene får ikke godt score i noen av deltestene og Vi Bilägare plasserer Nexens Winguard WinSpike nederst på resultatlisten.


Passer best til: -

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nexen

Nankang Ice Activa SW-8 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Nankang Ice Activa SW-8 får dårlige skussmål på is- og snødekte veier i så godt som alle deldisipliner. På våt og tørr asfalt har det bedre egenskaper, og Auto Motor & Sport Sverige mener det presterer overraskende godt her. Dekket har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #nankang

Michelin X-Ice North 3 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Michelin X-Ice North 3 kommer dårlig ut når det gjelder bremse- og kjøreegenskaper på is i testen fra NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige, men NAF/Motor melder likevel om en stabil kjørefølelse på både is og snø. Vi Bilägare mener det bremser bra på is, i motsetning til de to andre kildene. Alle kildene er enige om at det bremser bra på snø. Auto Motor & Sport og Vi Bilägare synes sidegrepet på snø og is er for dårlig. Dekket har fine egenskaper på både våt og tørr vei, og i NAF/Motor-testen overgår det alle andre dekk på vått underlag.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice North 3 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Michelin X-Ice North 3 kommer ikke opp på nivå med de beste piggdekkene, verken på snø eller isføre. I én test er det imidlertid best når det gjelder bremsing på snø. På både tørr og våt vei presterer det bedre enn de fleste andre piggdekkene. Støyen er gjennomsnittlig til et piggdekk å være. Har 96 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice North 4 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Michelin X-Ice North 4 er testvinner hos Dagbladet, og kommer godt ut i de andre testene. Hos NAF/Motor tar dekkene en god og sterk andreplass. Modellen får skryt for svært gode egenskaper på is, og det fungerer også greit på andre fører. Teknikens Värld mener de ikke helt når opp til Continental på is og snø, selv om det presterer bra. X-Ice North 4 gjør det derimot ikke like bra på våte flater.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Michelin X-Ice North 4 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: I fjor havnet X Ice North-dekkene fra Michelin langt ned på listen for sin svært dårlige prestasjon på isete underlag. I år har Michelin økt antallet pigger fra 96 til 250, og gjør det veldig godt på is. Særlig på snø gjør dekkene det også bra, mens det fortsatt mangler grep på våt asfalt. Dekkene kommer ut som nummer to i NAF/Motors store test av vinterdekk.


Passer best til: Snø, is og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #michelin

Kumho WinterCraft ICE Wi31 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Kumho WinterCraft ICE Wi31 har generelt svake egenskaper på vinterveiene. Én kilde melder at bremseegenskapene på snø og is er greie, mens en annen hevder kvaliteten på isbremsingen var svært lav. Kjøregrepet på snø er også for dårlig. Har 150 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #kumho

Kumho WinterCraft ICE Wi31 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Kumho WinterCraft ICE Wi31 havner helt nederst på resultatlista til NAF/Motor over piggdekk, ettersom det gjør det aller dårligst på vinterføre. De trekker frem at både sidegrep og bremsestrekning er for dårlig på is og snø. På den andre siden støyer det ganske lite, er stabilt på dårlig vei og havner øverst på resultatlista når det gjelder egenskaper på vått underlag. Dekket er blant de beste når det gjelder kjøreegenskaper på tørr asfalt, og havner som nummer to blant piggdekkene for bremsestrekning her. Har 150 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #kumho

Hankook Winter I*Pike RS+ 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS+ har gode egenskaper både når det gjelder bremsing og kjøring på is og snø. Det får generelt lavere score på våt og tørr asfalt. Ifølge Vi Bilägare har det spesielt dårlig sidegrep på våt vei, mens det har lengst bremselengde på tørr vei av alle dekkene i testen til både NAF/Motor og Auto Moror & Sport. Det får god score for kjørefølelse på tørr vei av NAF/Motor. Ellers støyer dekket for mye. Det har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS+ 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS+ er oppgraderingen av Hankook Winter I*Pike RS. Det får svært gode resultater på snø, og det er hakk i hæl på isføre. Det bremser best på snøføre, og godt på snø og våt asfalt, men dårlig på tørr asfalt. Det er ellers et sikkert dekk som opptrer trygt i de fleste situasjoner. Har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS 2015 (Piggdekk)

Piggdekk: Hankook Winter I*Pike RS er et trygt dekk som gjør det bra både på snø og is. Bremselengden er kort, også på våt asfalt. Sidegrepet slipper til tider noe brått, men grepet ellers er godt. Har 170 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS2 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Winter I*Pike RS2 W429 fra Hankook gjør det bra på snø og is, men havner ikke i toppen på asfaltkjøring. I tillegg lager de mer støy enn gjennomsnittet.


Passer best til: Snø og is

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

Hankook Winter I*Pike RS2 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Hankook Winter i*Pike RS2 gjør det jevnt over godt, men støyer noe og har ikke den beste bremselengden på våt asfalt. Dagbladet mener is-grepet er bedre enn de flestes, mens NAF/Motor mener festet på is kunne vært bedre.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #hankook

GT Radial Champiro IcePro 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: GT Radial Champiro IcePro er et billigdekk, og det vises tydelig i testresultatene. Vi Bilägare plasserer det helt på bunn av resultatlista og gir det lave poengsummer i alle disipliner, med unntak av våt vei. Den topper fakisk resultatlista når det gjelder bremsestrekning på vått underlag, og kjøreegenskapene på våt vei er også greie. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gt-radial

Goodyear UltraGrip Ice Arctic – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Testerne mener Goodyear UltraGrip Ice Arctic er gode dekk, selv om de ikke er like stabile på is og snø som de helt i toppen. Særlig er det få pigger som gjør at dekkene ikke klarer å prestere best på vinterføre. På bar asfalt er de derimot gode og stabile. Prisen kan man heller ikke klage på.


Passer best til: Tørr og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Goodyear UltraGrip Ice Arctic er helt i tet når det gjelder bremselengde på snø og is, og det har god akselerasjon på is- og snødekte veier. Sidegrepet burde derimot vært bedre på is, ifølge NAF/Motor, mens Auto Motor & Sport synes sidegrepet på snø kunne vært bedre, og de ønsker mer presisjon på isete underlag. Dekket presterer generelt dårligere på våt og tørr vei enn på snø og is i testen fra NAF/Motor og Vi Bilägare, men NAF/Motor mener bremseegenskapene på våt vei er bra. Auto Motor & Sport Sverige gir på sin side toppresultater på våt vei. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Goodyear UltraGrip Ice Arctic er en av de aller beste på snø, men havner bittelitt under på isføre. Det har godt veigrep og er balansert. Det har generelt ganske jevne og gode prestasjoner, men det trekkes frem i flere tester at bremseegenskapene på våt og tørr asfalt er for dårlige. I et par tester får dekket imidlertid bra resultater på både tørr og våt asfalt. Én kilde mener det mangler presisjon og styring på is og snø. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Goodyear UltraGrip Ice Arctic – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Ultragrip Ice Arctic fra Goodyear har svært godt grep på snø, men gjør det ikke like bra på isete underlag. De føles også gode ut på våt asfalt og er helt greie på tørt underlag. Disse dekkene kommer ikke ut helt på topp i testene, men gjør det generelt godt på alle underlag. De ender på tredjeplass blant piggdekkene testet av Vi Bilägare.


Passer best til: Snø og våt asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #goodyear

Gislaved NordFrost 200 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 200 har gode egenskaper på snø og våt asfalt, men er gjennomsnittlig på is. Dekket er blant de beste når det kommer til kjøreegenskaper på tørr vei, men havner langt ned på lista for bremsestrekning på tørr vei. Det støyer lite. Piggdekket har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 200 er oppgraderingen av NordFrost 100 og har fått flere pigger enn forgjengeren, men det klarer ikke å hevde seg blant piggdekkene, verken på isen eller på våt eller tørr vei. Det har derimot gode bremseegenskaper på snø, og sidegrepet og stabiliteten er god. Det er blant de som støyer minst. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 100 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Gislaved NordFrost 100 er et rimeligere piggdekk fra Continental, og egenskapene er jevnt over noe varierende. På is er bremselengde, grep og akselerasjon dårligere enn for de beste dekkene. På snø starter og bremser dekket raskt, men det har tendens til å sladde. Det bremser bra på både våt og tørr vei. Dekket oppleves som stabilt. Det har høy rullemotstand og 96 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Til tross for at Gislaved Nordfrost 200 kommer med få pigger – 130 stykker – mener Teknikens Värld at dekkene presterer godt på både snø og is. Modellen er ikke like god som de aller beste dekkene, men den er likevel godkjent. Dagbladet trekker dekkene enda mer for dårlig grep på is, men mener de har utmerket grep på snø. De fungerer ikke bra på tørr asfalt, og stabiliteten på sporet vei er ikke på topp.


Passer best til: Snø og våt asfalt.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Gislaved NordFrost 200 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Nord Frost 200 fra Gislaved gjør det ikke like godt som de beste merkene i testene. Dekkene gjør det dårlig på asfalt og på is. Har et lavt støynivå.


Passer best til: Snø

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #gislaved

Falken Espia Ice 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Falken Espia Ice får pluss for gode egenskaper på vått underlag, bremseegenskaper på snø og stabilitet på dårlig vei. Det burde derimot hatt bedre sidegrep, men akselereringen på is er ok. Det har lang bremsestrekning på tørt underlag, men gjør det litt bedre når det gjelder kjørefølelse på tørr vei. Dekket kunne med fordel hatt lavere støynivå. Har 116 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #falken

Dunlop Ice Touch 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Dunlop Ice Touch utmerker seg på både våt og tørr asfalt. På is og snø er det jevnt over godt, men det kan føles utrygt i noen situasjoner på grunn av for dårlig sidegrep. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #dunlop

Continental IceContact 3 – 2019 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Continental IceContact 3 er dekk med gummipigger, og fremstår i realiteten som «piggfrie dekk med pigger», ifølge NAF/Motor. Modellen gjør det bra hos alle testkilder, og får skryt for et godt grep på snø og is. I det store og det hele kjennes dekket godt ut, selv om det ikke fungerer like bra på asfalt som det gjør på ordentlig vinterføre.


Passer best til: Snø og is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Continental IceContact 2 får meget gode testresultater i så godt som alle deldisiplinene for is og snø. NAF/Motor kårer det til testvinner blant piggdekkene, og mener prestasjonene på våt vei også er bra, mens Auto Motor & Sport Sverige ikke er helt fornøyde med grepet og bremseegenskapene på vått underlag. Auto Motor & Sport Sverige gir det toppkarakter for bremseegenskaper på tørr vei, mens det havner lenger ned på lista til NAF/Motor. Styrefølelsen er litt myk på tørt underlag, og dekket trekkes litt for støy. Det har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Continental IceContact 2 presterer jevnt over godt, og det har svært gode egenskaper på snø og is. Piggdekket scorer høyt på stabilitet og kjørefølelse. Det er også bra på våt asfalt, men scorer litt under middels på tørr asfalt, grunnet for dårlige bremeegenskaper. Kunne støyet mindre. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Continental IceContact 2 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: IceContact2 fra Continental er testvinner hos Vi Bilägare i 2017. Dekkene gjør det veldig bra på både snø og is, og gjør det egentlig godt på alle underlag. Testerne mener IceContact2 er de beste piggdekkene til asfalt. I tillegg lager de lite støy.


Passer best til: Snø, is, våt og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #continental

Bridgestone Noranza 001 2017 (Piggdekk)

Piggdekk: Både NAF/Motor og Auto Motor & Sport Sverige trekker frem at Bridgestone Noranza 001 er et trygt dekk på vinterføre. Det har fått en oppgradering siden i fjor, men NAF/Motor og Vi Bilägare synes det overbeviser mindre i år. Vi Bilägare er generelt skuffet over resultatene og er ikke imponert over kjøreegenskapene. De mener det har en av de lengste bremsestrekningene på is, snø og våt vei. NAF/Motor trekker også frem dårligere bremseegenskaper på is og snø enn i fjorårets test, men de opplever at det likevel er et godt dekk alt i alt. Auto Motor & Sport Sverige gir dekket en bronseplass og mener det bremser svært bra på våt vei, samt at bremseegenskapene på snø og is er gode. Verken Auto Motor & Sport Sverige eller NAF/Motor er fornøyde med grepet på våt vei. På tørr vei gir Auto Motor & Sport Sverige høy poengsum, mens Vi Bilägare og NAF/Motor trekker det mer for egenskapene her. Rullemotstanden er lav, og dekket har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Bridgestone Noranza 001 får toppkarakterer på isføre. Den får også gode resultater for bremsing på snø, men når det gjelder kjøreegenskaper på snø er kildene uengie. Én mener kjøre- og bremseegenskapene er like gode, mens en annen mener at kjøreegenskapene er radikalt dårligere, blant annet fordi dekket har en tendens til å sladde på snø. Dekket overbeviser ikke når det gjelder våt og tørr veibane. Det støyer mye. Har 190 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 – 2019 (Piggdekk)

PIGGFRIE DEKK: Bridgestone Noranza 001 gjør det bra på is, og gir en presis styrefølelse. Modellen kjører bra på snø, men bremser dessverre litt for dårlig på samme underlag. Dekkene har dårlig grep på våt asfalt, og testerne opplever at de er middels på alt.


Passer best til: Is.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Noranza 001 – 2018 (Piggdekk)

PIGGDEKK: Noranza 001 fra Bridgestone er greie dekk, men de gjør det dårligere på is og snø enn de beste dekkene. Kjørefølelsen er heller ikke god på vått føre, men bremsene kjennes fine ut på tørt underlag. Vi Bilägare mener dekkene passer bedre på tørt enn vått føre.


Passer best til: Is, snø og tørr asfalt

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone

Bridgestone Blizzak Spike 01 2015/2016 (Piggdekk)

Piggdekk: Én kilde mener Bridgestone Blizzak Spike 01 klarer seg greit på is, med unntak av bremselengden som ikke når helt til topps, og på snøføre kunne piggdekket jevnt over vært bedre. To andre kilder er ikke overbevist av verken is- eller snø-ferdighetene. På våt og tørr asfalt er bremsegrepet godt, men én kilde melder om at sidegrepet slipper litt brått, og to trekker fram at styreresponsen er treg. Grepet i snøslaps er godt. Får minuspoeng for høy rullemotstand. Har 130 pigger.

Les saken

#bildekk #vinterdekk #piggdekk #bridgestone