Regntøy til barn: Prisen sier lite om kvaliteten
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær skal vi tro ordtaket. Uansett kan et godt regntøy hjelpe barna å holde på varmen i norsk ruskevær. Her gir vi deg en oversikt over hvilke regntøy du burde styre unna og hvilke du burde vurdere.
Testvinner
I år som i fjor er det regntøyet fra Kappahl som ligger an til å bli testvinner. Regntøyet er langt fra det dyreste, men scoret likevel jevn over godt på kriteriene i testene.
Polarn O. Pyret får den høyeste poengsummen i testen, men ettersom den kun baserer seg på en test, kåres den ikke som testvinner. Les mer om test.no sine retningslinjer her.
På andreplass ligger det flere regntøy med samme score, her kan det være andre faktorer som pris, materiale og vekt som spiller en rolle for hva man burde velge.
Testens taper
Testens taper er regntøyet fra Skogstad Ona og grunnen til det var i følge testpanelet at regntøyet begynte å lekke vann før det var utsatt for vask og slitasje .
Ved kun å bruke tester utført av nordiske testpaneler ønsker vi å inkludere regntøy som er tilgjengelige i Norge og tilpasset norske værforhold. I testene har regntøyet i hovedsak blitt sjekket for vanntetthet i materiale og sømmer, slitestyrke, rivestyrke og brukervennlighet.
Lurer du på hvem som vant denne testen i fjor? Les saken og se resultatene her.
Selv om noen regntøy ligger relativt likt i pris og testresultat, kan også barnets bruk være med å avgjøre hvilket regntøy som er best. Er barnet veldig aktivt, kan man vurdere å gå for et lettere regntøy som det er behagelig å bevege seg i, og som gjerne har fukttransporterende egenskaper. Er barnet ditt mindre aktivt, kan et regntøy i et tykkere materiale eller med et avtagbart flisfor komme godt med gjennom høsten. Et oljeregntøy vil som regel vær mer slitesterkt, og litt varmere ettersom materialet er kraftigere, men det kan oppleves som mer strevsomt å bevege seg i. Et regntøy i et lettere materiale vil puste bedre og være mer komfortabelt å bevege seg i, men det tåler ikke like mye slitasje. Uansett materiale bør du sjekke at sømmene i regntøyet er tapet, så er det mindre risiko for at regnet lekker inn. I testene var det flere regntøy som holdt seg godt før de ble vasket, men etter vask og slitasje var de ikke like vanntette lengre. Generelt bør man ikke vaske regntøy for ofte, og dersom man unngår tøymykner vil pusteevnen holde seg bedre. Man kan gjerne bruke impregnering til regntøy, og dette får man kjøpt i sportsbutikker.Hvordan velge riktig regntøy til ditt barn?
Vask og vedlikehold
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!