Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2016

Vinterdressene som holder kulda ute

Vinterdresser for barn finnes i mange varianter, og det er store forskjeller i kvalitet og pris. Ikke gå i fella med å velge ut fra merke, farge og design – vurdér heller kvalitet og ditt barns behov.

Annonse

Denne samletesten er basert på årets tester, i tillegg til tester fra tidligere år, så sant det er den samme modellen som er testet.

Vi har også valgt å inkludere en oppsummeringstest fra Forbrukerrådet, som har samlet tester av vinterdresser fra 2004 og fram til i dag. Basert på dette har de gitt produsenten det som blir en helhetlig score. Meningen er at du skal få et bedre vurderingsgrunnlag som også er basert på hvor god kvalitet vinterdressene fra denne produsenten er.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Best i test

Testens vinner er vinterdressen Reima Stavanger som jevn over scorer godt på vanntetthet, pusteevne, rive-og slitestyrke.

Verdt å nevne er vinterdressen med den høyeste poengscoren, Univern ProTech, men ettersom den kun baserer seg på en test, blir den ikke kåret som testvinner.

Testens taper

Med testens laveste score ligger Color Kids på siste plass. Plasseringen kommer av dårlig vanntetthet og pusteevne.

I resultatlisten finner du en full oversikt over samtlige vinterdresser og testscorene de fikk. Vil du ha litt mer info om vinterdresser kan du fortsette å lese.

Kvalitet og funksjon

Testpanelene har testet kvalitet på slitestyrke, rivestyrke, vanntetthet, pusteevne og fleksibilitet. Hva som er viktigst kommer også an på barnet ditt og hvordan klimaet er der du bor.

Bor du i en del av landet der vinteren er våt fremfor kald, bør du altså velge en dress som scorer bra på vanntetthet. Også alder og aktivitetsnivå hos barnet ditt spiller en rolle for hva du bør velge.

Er poden så liten at det begrenser aktivitetsnivået, bør du velge en dress som er godt foret og polstret fremfor en som gir god bevegelsesmulighet og fleksibilitet. Er barnet derimot av typen med lopper i blodet, bør du vurdere en vinterdress med god pusteevne og fleksibilitet.

Trenger du isbrodder til glatta? Sjekk hvilke som er best i test.

Illustrasjon Vinterdresser Barn
Hvit eller våt vinter? Klimaet der du bor har betydning for hvilken vinterdress som passer best for barnet ditt.

Hvorvidt hetten skal sitte fast eller ha knapper er det delte meninger om. Av sikkerhetsgrunner er det en fordel med knapper, slik barnet ikke blir dinglende i hetten om den henger seg fast. Samtidig betyr det at barnet selv også kan rive av hetten, hvilket også kan medføre krangel og frustrasjon. Her må man veie opp fordelene mot ulempene.

Om dressen har et stoffstykke på innsiden av glidelåsen kan det forhindre at man får med seg klær eller halshud når man drar den opp. Sømmene i dressen bør være sterke, gjerne tapet, slik at de ikke trekker inn for mye vann. For aktive barn vil det være mer holdbart om dressen har forsterkning i slitesterkt stoff på knær og rumpe, da dette fort slites under lek og aking.

Husk at vinterdressen eller den forete parkdressen bør ha reflekser, da det fort blir mørk på vinteren, og refleks bidrar til å trygge barn i trafikken.

Slik vasker du vinterdressen

I testene opplevde man at flere av dressene ble mindre vanntette etter vask, og en generell anbefaling er å vaske vinterdressen så lite som mulig. Blir den skitten kan man for eksempel tørke av det verste med en fuktig klut.

Skulle uhellet være ute og du ikke kommer utenom en runde i vaskemaskinen, bør dressen vrenges og glidelås og borrelåser bør lukkes får å unngå gnissing og slitasje på stoffet. Vask dressen på lav temperatur, og bruk derfor flytende vaskemiddel som lettere løser seg ved lavere temperaturer enn pulver. Unngå tøymykner, da det er dårlig for stoffet.

Impregnering kan bidra til at vinterdressen holder lengre, og dette får man kjøpt på sportsbutikker og i butikker som selger klær og utstyr til barn. Impregner helst før dressen tas i bruk, og etter hver runde i vaskemaskinen.

Klissvåt unge hver dag? Sjekk hvilket regntøy som er best i test.

Utfyllende resultater

Nedenfor kan du lese mer om produktene og se hvilke testkilder poengsummene baserer seg på.

Univern ProTech Vinterdress

100/100

Univern ProTech er en vinterdress for barn laget av Univern som er produsent av arbeidsklær og verneutstyr. Dressen får beste karakter på samtlige kriterier i testen: den er slitesterk, vanntett og puster godt. Prisen er høy, også sammenlignet med de andre dressene i testen, og det kan være verdt å sjekke prisforskjellene mellom produktene som gjør det godt i testene.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test.

Best i test

2016

Reima Stavanger

Reima Stavanger

89/100

Reima Stavanger er en solid vinterdress som jevnt over får gode testresultater ettersom den er både rive- og slitsterk, har godt pusteevne og vanntetthet. Dressen er helforet, har reflekser og strikk rundt håndledd og føtter. Hetten som er avtagbar kommer med fuskepels.

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 099,-

Pris fra 1 099,-

90
Forbrukerrådet (2012)

Tar fullstendig innersvingen på sine konkurrenter. Les saken

88
Ticket to Heaven Baggie Suit

80/100

Ticket to Heaven Baggie Suit er en vinterdress som scorer godt på vanntetthet og rivestyrke, men ikke fullt så bra på pusteevne og fleksibilitet. Den har strikk på håndledd og snølås på beina, samt strikk i livet og avtagbar hette.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 200,-

Pris fra 1 200,-

Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet. Tåler slitasje dårligere. Les saken

80
Didriksons Migisi

74/100

Didriksons Migisi er vinterdressen som er justerbar i ermer og ben, og dermed kan vokse med barnet. Den får skryt for slitestyrke og vanntetthet, men den mangler ekstra forsterkning på rumpa og pusteevnene er ikke den beste.

Totalscore: 74/100

Basert på 3 tester. Pris fra 879,-

Pris fra 879,-

Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet og god rivestyrke. Les saken

83
Foreldre & Barn (2015)

Pluss for at vinterdressen kan vokse med barnet Les saken

80
Forbrukerrådet (2012)

Et meget interessant parkdress-merke. Les saken

60
Coop Friends Vinterdress

70/100

Friends fra Coop er en rimelig vinterdress som kommer godt ut av testene da den får skryt for vanntetthet, pustevene og slitestyrke. Her får man mye for pengene. Dressen har fór, hetten er avtagbar, den har reflekser og justerbare strikk på føtter, håndledd og i livet.

Totalscore: 70/100

Basert på 4 tester.

Foreldre & Barn (2015)

Billigst, slett ikke dårligst Les saken

80
80
Testfakta (2011)

Tålig men styvare och mindre följsam. Varierande vattentäthet Les saken

60
Forbrukerrådet (2012)

Med tanke på prisnivået er Coop-dressene imponerende Les saken

60
Europris Gol Barnehagedress

67/100

Denne vinterdressen fra Europris får ros for god vanntetthet og mange reflekser. Den har justerbar lukking og snørelås på bena, og den tåler vaskemaskin. Her får man mye for pengene.

Totalscore: 67/100

Basert på 2 tester.

Testfakta (2016)

Bra vanntetthet. Les saken

78
Forbrukerrådet (2012)

Overlegent rimeligste blant merkene på vår liste. Les saken

56
Kappahl Kaxs Vinterdress

64/100

Kaxs vinterdress har gjort det godt i tester over flere år fordi den scorer bra på slitestyrke, vanntetthet og fleksibilitet. Dressen har avtagbar hette, den er helforet og har strikk rundt håndledd og føtter. Den har også ekstra lag med stoff bak og på knærne, samt reflekser.

Totalscore: 64/100

Basert på 5 tester.

Foreldre & Barn (2015)

Dobbelt stoff i rumpa veier opp for at den ikke er helt vanntett. Les saken

80
Testfakta (2011)

Mycket bra, prisvärd. Les saken

78
Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet, men puster dårligst. Les saken

70
60
Forbrukerrådet (2012)

Har tidvis glimtet til med meget sterke resultater Les saken

30
Name It Nitstorm

63/100

Man kan lure på om Name It har laget mange varianter av samme dressen. For mens et testpanel mener den scorer best på vanntetthet og slitestyrke, mener det andre stikk motsatt. Imidlertid ser det ikke ut til å herske noe forvirring om prisen, og denne er lav sammenlignet med andre parkdresser. Sømmene er tapet, og dressen er helforet, den har refleks og hetten er avtagbar.

Totalscore: 63/100

Basert på 3 tester.

Testfakta (2016)

Lav vanntetthet sømmer og dårligere pusteevne Les saken

58
Testfakta (2011)

Mycket ojämn vattentäthet. Styvare och mindre följsam Les saken

50
Kamik Vinterdress

60/100

Kamik får skryt for god pusteevne og justerbare ermer og ben, men dessverre holder den seg ikke vanntett etter vask og slitasje. En bonus den har er snøstoppere i beina, men om man liker hetten sitter fast med glidelås er en annen sak. Den har reflekser, ytterlommer og den er helforet.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2015)

Justerbar, med god pusteevne. Les saken

60
Helly Hansen K Legacy INS Suit

59/100

Helly Hansen K Legacy INS Suit er blant de dyrere vinterdressene, og til tross for dette er den ikke vanntett, og det lekker vann gjennom sømmene. I tillegg har den dårlig pusteevne, men den scorer godt på slitestyrke. Utover dette har den reflekser, avtagbar hette, justerbar midje og armer.

Totalscore: 59/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 399,-

Pris fra 1 399,-

Forbrukerrådet (2012)

Langt oppe i det øvre prissjiktet Les saken

63
Testfakta (2016)

Lavere vanntetthet sømmer. Les saken

55
Beste priser
Babybanden.no 1 399,- Til butikk

Levert av:

Reflex Bardu

56/100

Reflex Bardu scorer ok på vanntetthet, men mindre bra på slitestyrke. Den har avtagbar hette, reflekser og justerbart liv. I tillegg har den strikk under føttene, og den lukkes med glidelår og borrelås.

Totalscore: 56/100

Basert på 2 tester.

Testfakta (2016)

Vanntett, men tåler slitasje dårligere. Les saken

70
Forbrukerrådet (2012)

Blant de fire rimeligste merkene på vår liste. Les saken

41
Skogstad Åvatnet

50/100

Skogstad Åvatnet er ikke vanntett, og har dårlig rivestyrke. Dressen lukkes med glidelås og trykknapper. Hetten kan tas av, og dressen har mange reflekser, regulerbare ermer og snølås i bena.

Totalscore: 50/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Ikke vanntett og har dårligst rivestyrke. Les saken

50
Color Kids Vinterdress 2015

40/100

Color Kids kommer dårlig ut ettersom den lekker vann, og pusteevnen er heller ikke på topp. Når det er sagt scorer vinterdressen greit på slite- og rivestyrke, og den har strikk under føttene og i livet. Den er helforet og har avtagbar hette.

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test.

#vinterdress #univern #nameit #friends #reima #didriksons #kaxs #kamik #navigare #colorkids #baggiesuit #gol #reflex #hellyhansen #skogstad

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.