Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2017

Store sprik i pris og kvalitet blant vinterdresser for barn

Få oversikt over hvilke vinterdresser som er best på tvers av forbrukertestene.

Annonse

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Best i test

Testens vinner er vinterdressen Reima Stavanger, som jevnt over scorer godt på vanntetthet, fleksibilitet og rive- og slitestyrke.

Verdt å nevne er vinterdressen med den høyeste poengscoren, Univern ProTech, men ettersom den kun baserer seg på én test, blir den ikke kåret som testvinner.

I resultatlisten finner du en full oversikt over samtlige vinterdresser og testscorene de fikk. Vil du ha litt mer info om vinterdresser, kan du fortsette å lese.

Unngå kalde føtter: Her er de beste vinterskoene til barn.

Beste produsent

I 2012 gjorde Forbrukerrådet en oppsummeringstest, der de samlet tester av vinterdresser fra 2004 og frem til 2012, utført av Testfakta og Forbrukerrådet selv. Basert på dette ga de produsentene en helhetlig score for kvaliteten på merket. Her var det Reima som stakk av med en overlegen seier, fulgt av Helly Hansen og Didriksons på delt andreplass. Ønsker du å se hele resultatlisten og kommentarene til hver produsent, kan du gjøre det her.

Viktig å tenke på før du kjøper dress

Testpanelene har testet kvalitet på slitestyrke, rivestyrke, vanntetthet, pusteevne og fleksibilitet. Hva som er viktigst kommer an på barnet ditt og hvordan klimaet er der du bor.

Bor du i en del av landet der vinteren er våt fremfor kald, bør du altså velge en dress som scorer bra på vanntetthet. Også alder og aktivitetsnivå hos barnet ditt spiller en rolle for hva du bør velge.

Er poden så liten at det begrenser aktivitetsnivået, bør du velge en dress som er godt foret og polstret fremfor en som gir god bevegelsesmulighet og fleksibilitet. Er barnet derimot av typen med lopper i blodet, bør du vurdere en vinterdress med god pusteevne og fleksibilitet.

Trenger du isbrodder til glatta? Sjekk hvilke som er best i test.

Hvit eller våt vinter? Klimaet der du bor har betydning for hvilken vinterdress som passer best for barnet ditt.

Hvorvidt hetten skal sitte fast eller ha knapper er det delte meninger om. Av sikkerhetsgrunner er det en fordel med knapper, slik barnet ikke blir dinglende i hetten om den henger seg fast. Samtidig betyr det at barnet selv også kan rive av hetten, hvilket også kan medføre krangel og frustrasjon. Her må man veie opp fordelene mot ulempene.

Om dressen har et stoffstykke på innsiden av glidelåsen kan det forhindre at man får med seg klær eller halshud når man drar den opp. Sømmene i dressen bør være sterke, gjerne tapet, slik at de ikke trekker inn for mye vann. For aktive barn vil det være mer holdbart om dressen har forsterkning i slitesterkt stoff på knær og rumpe, da dette fort slites under lek og aking.

Husk at vinterdressen eller den forete parkdressen bør ha reflekser, da det fort blir mørk på vinteren, og refleks bidrar til å trygge barn i trafikken.

Slik vasker du vinterdressen

I testene opplevde man at flere av dressene ble mindre vanntette etter vask, og en generell anbefaling er å vaske vinterdressen så lite som mulig. Blir den skitten kan man for eksempel tørke av det verste med en fuktig klut.

Skulle uhellet være ute og du ikke kommer utenom en runde i vaskemaskinen, bør dressen vrenges, og glidelås og borrelåser bør lukkes, for å unngå gnissing og slitasje på stoffet. Vask dressen på lav temperatur, og bruk derfor flytende vaskemiddel som lettere løser seg ved lavere temperaturer enn pulver. Unngå tøymykner, da det er dårlig for stoffet.

Impregnering kan bidra til at vinterdressen holder lengre, og dette får man kjøpt på sportsbutikker og i butikker som selger klær og utstyr til barn. Impregner helst før dressen tas i bruk, og etter hver runde i vaskemaskinen.

Klissvåt unge hver dag? Finn det beste regntøyet.

Univern ProTech Vinterdress

100/100

Univern ProTech er en helfôret vinterdress for barn laget av Univern, som er produsent av arbeidsklær og verneutstyr. Dressen får beste karakter på samtlige kriterier i testen: den er slite- og rivesterk, vanntett og puster godt. Har reflekser, forsterkning bak og hette som er avtagbar, men trekkes i sikkerhetspoeng for snorer i hetten. Ermer og bein har strikk. Fås i str. 92-164.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 499,-

Pris fra 499,-

Beste priser
Sicona 499,- Til butikk

Levert av:

Best i test

2017

Reima Stavanger Vinterdress

Reima Stavanger

85/100

Reima Stavanger Vinterdress er en solid vinterdress som jevnt over får gode testresultater ettersom den er både rive- og slitsterk, og har god vanntetthet. Den har gjennomsnittlig pusteevne. Dressen er myk og helfôret, og har strikk rundt håndledd og føtter. Foreldre & Barn savner reguleringsmulighet på ermer og flere reflekser. Hetten, som er avtagbar, kommer med fuskepels. Fås i str. 92-140.

Totalscore: 85/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 049,-

Pris fra 1 049,-

Testfakta (2016)

Bäst i test. Les saken

90
Foreldre & Barn (2017)

Myk og svært god dress. Les saken

80
Didriksons Migisi

82/100

Didriksons Migisi Kid's Coverall splitter kildene noe. Både Foreldre & Barn og Testfakta gir den god totalscore, men de er uenige om detaljene. Foreldre & Barn gir den toppscore for slite- og rivestyrke, og de synes pusteevnen er god. De trekker imidlertid for at vanntettheten er lavere etter slitetyrketesten og etter vask. Testfakta gir derimot full pott for vanntetthet, mens slitestyrke og pusteevnene bare får gjennomsnittlig score. De mener rivestyrke og fleksibilitet er bedre. Dressen gir deg mulighet til å forlenge ermer og ben med en størrelse når barnet vokser. Du kan justere hette, midje, stropper under bein og ermer, og hetten kan tas av. Den er helfôret, har hakebeskytter og hempe for votter i ermene. Fås i str. 80-140.

Totalscore: 82/100

Basert på 2 tester. Pris fra 360,-

Pris fra 360,-

Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet og god rivestyrke. Les saken

83
Foreldre & Barn (2015)

Pluss for at vinterdressen kan vokse med barnet. Les saken

80
Ticket to Heaven Baggie Suit

80/100

Ticket to Heaven Baggie Suit er en vinterdress som scorer godt på vanntetthet og rivestyrke, men ikke fullt så bra på slitestyrke, pusteevne og fleksibilitet. Testfakta fant ftalatet DEHP i glidelåsens drager, og dette er et stoff som er på EUs kandidatliste over særlig farlige stoffer. Produsenten opplyser imidlertid om at de gamle dragerne er erstattet med nye som ikke inneholder det giftige stoffet DEHP. Vinterdressen er helfôret, har strikk på håndledd og snølås på beina, samt strikk i livet og avtagbar hette. Strikk under føttene er justerbare. Fås i str. 92-140.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet. Tåler slitasje dårligere. Les saken

80
Polarn O. Pyret Vinter Parkdress

80/100

Polarn O. Pyret Vinter Parkdress får toppscore for slitestyrke, og den har god vanntetthet og mykhet. Pusteevnen er imidlertid for dårlig, og rivestyrken er gjennomsnittlig. Den har fine detaljer, som innsidig oppheng og forsterkede knær og rumpe. Mangler ekstra fôr i legger og ermer, samt hakebeskyttelse. Den har hette som kan tas av og midje som kan reguleres, men ellers er det strikk i bein og elastisk ermeavslutning. Lukkes med glidelås og klaff med borrelås. Dressen har fine reflekser. Fås i str. 86-128.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 299,-

Pris fra 1 299,-

Foreldre & Barn (2017)

Vanntett og slitesterk. Les saken

80
Beste priser
Polarn O. Pyret 1 299,- Til butikk

Levert av:

Didriksons Björnen Kid's Coverall

80/100

Didriksons Björnen Kid's Coverall er en robust og myk vinterdress. Den har god vanntetthet og pusteevne, og havner midt på treet når det gjelder slite- og rivestyrke. Den har mange smarte funksjoner, som f.eks. vottefeste på ermene, oppheng til tørk innvendig og glidelåsbeskyttelse mot hudirritasjon på haken. Det er også mulig å forlenge både ermer og bein med én størrelse. Kan justeres i hette, midjen, ermer og bein. Hette og syntetisk pels er avtagbare. Har ellers dobbel lukking med borrelås og reflekser. Fås i str. 80-140.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 749,-

Pris fra 749,-

Foreldre & Barn (2017)

Komfortabel dress med mange fine detaljer. Les saken

80
Europris Gol Barnehagedress

78/100

Denne vinterdressen fra Europris får ros for topp rivestyrke og god vanntetthet, men slitestyrken er ikke god nok. Fleksibilitet og pusteevne kunne vært bedre. Den har greit med reflekser, justerbar lukking og snølås på bena, og den tåler vaskemaskin. Hetta er avtagbar og strikken under føttene kan byttes ut. Her får man mye for pengene. Fås i str. 92-140.

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Bra vanntetthet. Les saken

78
Coop Friends Vinterdress

77/100

Friends fra Coop er en rimelig vinterdress som kommer godt ut, da den får skryt for vanntetthet, rivestyrke og pusteevne. Foreldre & Barn gir den derimot fått trekk for slitestyrke i alle sine tester, og i 2017 gjør dressen det svært dårlig i denne disiplinen. Testfakta gir grei score for slitestyrke i 2014. Vinterdressen er helfóret og har hakebeskyttelse. Den har grei fleksibilitet og justerbare strikker på føtter, håndledd og i midjen. Hetten er avtagbar, men ikke regulerbar. Dressen har reflekser, men kunne gjerne hatt flere. Mangler forsterkninger i baken, beinene og i strikk under føttene. Fås i str. 86-128.

Totalscore: 77/100

Basert på 4 tester.

Testfakta (2014)

Vattentät. Bäst rivstyrka. Les saken

88
Foreldre & Barn (2015)

Billigst, slett ikke dårligst. Les saken

80
80
Foreldre & Barn (2017)

Vanntett og god rivestyrke, men elendig slitestyrke. Les saken

60
Kappahl Kaxs Vinterdress

72/100

Kildene er litt uenige om KappAhl Kaxs vinterdress. Testfakta synes dressen er best når det gjelder vanntetthet. I 2016 gir de en god del lavere score for slitestyrke, mens de gir toppscore for slitestyrke i 2014. Foreldre & Barn gir svært bra skussmål for slitestyrke i begge sine tester, men scorer dressen lavere på vanntetthet. I 2017 opplever Foreldre & Barn at en søm tar inn litt vann, men ellers er den tett. Rivestyrken er gjennomsnittlig, og den kunne hatt bedre pusteevne og fleksibilitet. Dressen har avtagbar hette som kan justeres, samt midje og ermer med reguleringsmulighet. Den er helfôret og har strikk rundt føtter. Den har også reflekser, beskyttelse for haka og forsterket stoff bak og på knærne. Lukkes med dobbel borrelås. Vinterdressen fås i str. 80-128.

Totalscore: 72/100

Basert på 5 tester.

Testfakta (2014)

Vattentät. Bäst slitagetålighet. Les saken

88
Foreldre & Barn (2015)

Dobbelt stoff i rumpa veier opp for at den ikke er helt vanntett. Les saken

80
Testfakta (2016)

Svært god vanntetthet, men puster dårligst. Les saken

70
60
Foreldre & Barn (2017)

Slitesterk, men lekker i en søm. Les saken

60
Stormberg Kullen Vattert Vinterdress

70/100

Stormberg Kullen Vattert Vinterdress blir testvinner i testen gjennomført av Foreldre & Barn i 2017. I både denne og i Testfakta-testen får den toppscore for rivestyrke og pusteevne. Foreldre & Barn mener også den har god vanntetthet, men i 2016 opplevde Testfakta at sømmene ikke var helt tette. Når det gjelder slitestyrke havner den midt på treet, og den kunne gjerne vært mykere. Har dobbel lukking med borrelås, reflekser, avtagbar hette og fotstropper, samt strikk i livet, hette og bein. Kan reguleres i ermene. Fås i str. 86-122.

Totalscore: 70/100

Basert på 3 tester.

Foreldre & Barn (2014)

En god nummer to. Les saken

80
Testfakta (2016)

Puster best, men sømmer ikke vanntette. Les saken

50
Reflex Bardu

70/100

Reflex Bardu Vinterdress scorer ok på vanntetthet, men mindre bra på slitestyrke. Den har avtagbar hette, reflekser og justerbart liv. I tillegg har den strikk under føttene, og den lukkes med glidelås og borrelås. Fås i str. 98-128.

Totalscore: 70/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Vanntett, men tåler slitasje dårligere. Les saken

70
Hummel Play Snowsuit

60/100

Hummel Play Snowsuit har god vanntetthet og mykhet, men mangler noe på både rivestyrke og pusteevne. Slitestyrken er for dårlig. Strikk i midje, bein og ermer, uten mulighet for justering. Hette, innerhette og fuskepels på hette kan tas av. Har vottefest på ermene, men Foreldre & Barn ønsker seg glidelåsklaff og flere reflekser. Designet egner seg godt for barn på 1-2 år. Finnes i str. 74-104.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2017)

Bra dress til de minste! Les saken

60
Helly Hansen K Rider INS Suit

60/100

Helly Hansen K Rider INS Suit har god vanntetthet og pusteevne. Både slite- og rivestyrke er for dårlig, og rivestyrken er verst. Ermer og bein har strikk, og bein, midje og hette kan justeres. Fint med ekstra sterkt materiale på rumpa og knærne. Har ikke reflekser bak eller klaff over glidelås. Kan kjøpes i str. 86-134.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2017)

Vanntett, men under middels slitestyrke og rivestyrke. Les saken

60
Name It Nitstorm

58/100

Name It Nitstorm vinterdress har best evner når det gjelder rivestyrke og fleksibilitet, mens vanntettheten er dressens dårligste egenskap. Testfakta opplevde at den ikke er tett i sømmene. Ellers er slitestyrken gjennomsnittlig og pustevnen dårlig. Dressen har få reflekser, men pluss for at hetten er avtagbar. Ermer og bein har strikk, mens midjen og stroppene under føttene kan reguleres. Fås i str. 74-140 (dressen kalles Mini Nitstorm i str. 74-104).

Totalscore: 58/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Lav vanntetthet sømmer og dårligere pusteevne. Les saken

58
Helly Hansen K Legacy INS Suit

55/100

Helly Hansen K Legacy INS Suit er blant de dyrere vinterdressene, og til tross for dette er den ikke vanntett, og det lekker vann gjennom sømmene. I tillegg har den dårlig pusteevne, men den scorer godt på slitestyrke. Utover dette har den reflekser, avtagbar hette, justerbar midje og armer. Fås i str. 80-134.

Totalscore: 55/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Lavere vanntetthet sømmer. Les saken

55
Skogstad Åvatnet

50/100

Skogstad Åvatnet er gjør det svært dårlig når det kommer til vanntetthet og rivestyrke, men den scorer forholdsvis godt i de andre disiplinene. Dressen lukkes med glidelås og trykknapper. Hetten kan tas av, og dressen har mange reflekser, regulerbare ermer og snølås i bena. Fås i str. 80-140.

Totalscore: 50/100

Basert på 1 test.

Testfakta (2016)

Ikke vanntett og har dårligst rivestyrke. Les saken

50
Nordbjørn Kids Arctic Vinterdress

40/100

Nordbjørn Kids Arctic Vinterdress er fleksibel og behagelig på, men får terningkast 3 i alle fire deldisiplinene: vanntetthet, slitestyrke, rivestyrke og pusteevne. Den er ikke vanntett i sømmene, og rivestyrken er gjennomsnittlig. Slitestyrken og pusteevnen er ikke høy. Ellers har den mange fine detaljer, som hakebeskyttelse, godt med reflekser og forsterkninger der det trengs. Pluss for at hette, midje, bein og ermer kan reguleres, og hetten kan tas av og har fuskepels. Fås i str. 90-140.

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2017)

Scorer lavt-middels på alle kriteriene. Les saken

40
#vinterdress #univern #nameit #friends #reima #didriksons #kappahl #navigare #baggiesuit #gol #reflex #hellyhansen #skogstad #stormberg #polarnopyret #isbjörnofsweden #hummel #nordbjørn

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn