Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Xiaomi AirDots Pro

Kinesiske Xiaomi forsøker med sine AirDots å konkurrere med Apple og deres AirPods. Selv om designet tilsynelatende er veldig likt har Xiaomi valgt en annen passform med gummipropper som skaper en forsegling i øret fremfor den åpne løsningen i Apples propper.

Tek lar seg ikke imponere nevneverdig av verken passform eller betjening, og kommenterer at de er betydelig mye større enn «originalen» fra Apple. Proppene er til gjengjeld utstyrt med aktiv støydemping som sammen med den isolerende passformen gjør en grei jobb i å dempe omgivelsene, uten å imponere nevneverdig.

Batteritiden er kun tre timer og selv om lydkvaliteten er godkjent så kunne for eksempel Tek ønske at lydbildet var luftigere. Svenske Mobil mener at den middels gode lydkvaliteten på musikk er det eneste positive med proppene. De kritiserer særlig dårlig samtalekvalitet og mangelfull programvareoppdateringer og beskriver proppene som uergonomiske.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 3 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 10 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 4.2
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 58 gram (inkludert etui)

Les saken

#trådløse-ørepropper #xiaomi

Supra Nero-TX

Supra Nero-TX er designet i Sverige og produsert i Kina. Derfor lar Lyd & Bilde seg overraske stort da de testet dem og gav dem full pott i fjor høst.

De lar seg imponere av en bra lydkvalitet og beskriver dem som «de mest vellydende helt trådløse øreproppene vi har hørt til under tusenlappen». Det mest overraskende med proppene er imidlertid batteritiden du får med i etuiet på hele 75 timer. Rekkevidden er ikke mer enn middelmådig, men godkjent.

Med i pakken får du tupper i tre ulike størrelser, så det er kanskje ikke de letteste proppene å få en god passform med. Proppene er ikke svette- eller støvsikre og lading skjer via mikro-usb.

Merk deg imidlertid at proppene kun er vurdert av en testkilde og de derfor ikke kåres til vinnere i vår samletest. Basert på anmeldelsen vil de imidlertid være verdt å vurdere for mange.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 75 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 7,6 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #supra

Sony WF-1000XM3

Sony tar ifølge Lyd & Bilde med seg kvalitetene til deres anerkjente hodetelefoner inn i et kabelfritt format.

Batteriet er forbedret fra forløperen og med aktiv støydemping, god rekkevidde og en god og balansert lyd lar Lyd & Bilde seg imponere. Med pluggene følger det sju par tupper slik at det er enkelt å finne en god passform for dine ører. Støydempingen er god til øreplugger å være ifølge Tek. Støydempingen gjør imidlertid proppene svært følsomme for vind, så løping er ikke å anbefale. Proppene er heller ikke resistente mot vann eller svette.

Proppene er ikke spesielt godt egnet for telefonsamtaler og vind gjør det vanskelig for samtalepartneren din å høre hva du sier. DinSide kommenterer videre på god komfort, men lar seg skuffe over manglende detaljer i batteristatusen og begrenset med betjeningsmuligheter på selve proppene.

The Verge klager i tillegg på at proppene ikke kan være tilkoblet flere enheter samtidig og at de ikke støtter trådløs lading. Britiske Which lar seg imidlertid imponere av proppene og omtaler lyden som «sensational». De berømmer dessuten batteritiden og den gode støykanselleringen som ellers har litt blandet omtale.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 8 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 24 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 17 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #sony

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Sennheiser Momentum True Wireless 2 bygger på fundamentet til forgjengeren og kan skryte på seg et par ekstra funksjoner.

For det første er proppene nå utstyrt med aktiv støydemping som flere etterlyste hos forgjengeren. For det andre har proppene fått en forbedret batteritid som tilsvarer over en dobling sammenlignet med forrige utgave. Engadget kommenterer imidlertid at batteriet kunnet vært enda bedre.

Med proppene får du tupper i fire ulike størrelser for å finne en god passform. Til tross for at proppene ikke er utstyrt med ekstra festeløsninger kommenterer Tek at de sitter såpass godt at de også egner seg til løping. Cnet gir imidlertid trekk for proppenes passform og at de ikke passer alle typer ører.

Som med forgjengeren er lydkvaliteten i toppsjiktet og samtlige anmeldelser i denne testen omtaler lyden som imponerende god. Det nøytrale, men samtidig engasjerende lydbildet gjør at Tek beskriver lyden som «absolutt i toppklassen», mens DigitalTrends slår fast at lydkvaliteten er «unrivaled».

Selv om proppene nå er utstyrt med støydemping lar ikke Tek seg overbevise helt ettersom dempingen ikke er helt i toppsjiktet. Betjeningen er imidlertid kraftig forbedret, og selv om proppene fortsatt er utstyrt med touch-paneler er det nå lettere å trykke, du kan selv justere kommandoene og de gir nå feedback slik at du vet at kommandoene er registrert.

Tek kommenterer videre på at samtalekvaliteten nå også er bedre enn den var og proppene er bedre til å skille ut din stemme, også i bråkete omgivelser. Selv om de kommenterer at de ikke er helt på nivå med de beste her.

Den største innvendingen mot proppene er prisen som fortsatt er i overkant høy.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 7 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 21 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 5.1
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 12 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #sennheiser

Sennheiser Momentum True Wireless

Sennheiser lot vente på seg før de lanserte sine første helt trådløse ørepropper, men med Momentum True Wireless gjør de en godkjent debut. Fokuset er naturlig nok på lydkvaliteten, og den er ifølge Tek «strålende».

Med i pakken følger det fire sett med silikonputer for å få en best mulig passform, men det er ingen vinger eller lignende som hjelper proppene å holde seg på plass. Proppene er litt store slik at du derfor er avhengig av en god passform. Betjeningen skjer ved hjelp av små berøringspaneler på pluggene og ettersom de krever markante trykk er de vanskelige å bli helt komfortable med.

Proppene støtter ikke tilkobling til flere enheter samtidig, og løsningen for å koble til nye enheter omtales som lite brukervennlig. Proppene anbefales heller ikke til bruk samtaler utendørs da støy og din egen stemme blir filtrert sammen. Til prisen bør man kunne forvente mer kommenterer Tek.

Lyd & Bilde lar seg begeistre av lydkvaliteten, men kritiserer den høye prisen og den problematiske betjeningen. The Verge beskriver proppene ved å si «exceptional sound wrapped in a series of small annoyances». De beskriver lyden fra Sennheiser True Momentum True Wireless som den beste og reneste lyden fra en «true-wireless»-øreplugg til dags dato. Which lar seg imidlertid ikke imponere av lydkvaliteten og beskriver den som skuffende, hvert fall med hensyn til prisen. De kritiserer dessuten proppene for å være ubehagelige i bruk.

På grunn av den lave batteritiden er du nødt å ha med deg etuiet over alt, betjeningen er kronglete og enkelte klager også på ustabil tilkobling.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 4 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 8 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, aptX, SBC
Vekt: 13,2 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #sennheiser

Samsung Galaxy Buds Plus

Galaxy Buds+ får skryt for den gode batterikapasiteten, det komfortable designet og det medfølgende tilbehør for å skape god passform.

Digital Trends er dessuten meget fornøyd med den tilhørende appen. Som med forgjengeren trekkes proppene imidlertid for at etuiet kun gir én ekstra lading. What HiFi kritiserer lydkvaliteten og beskriver den som flat og uinteressant. Techradar anerkjenner at proppene er en forbedring fra forløperen, men lar seg skuffe av den dårlige kodek-støtten.

Proppene har en sømløse tilkoblingen, særlig om man har Samsung-mobil. Brukervennligheten, prisen og batteritiden gjør at proppene kan være verdt å vurdere, kanskje spesielt om du har en Samsung-mobil..

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 11 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 11 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX2
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 12.6 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #samsung

Samsung Galaxy Buds

Samsungs Galaxy Buds leverer ifølge Tom's Guide god lyd og sømløs tilkobling, særlig for Samsung-enheter. Samtidig lar de seg ikke imponere av den dårlige samtalekvalitet.

Lyd & Bilde slår fast at så lenge man har en Samsung-mobil eller appen installert på forhånd er brukervennligheten det nærmeste man kommer sømløsheten til Apple og deres AirPods. Etuiet gir ikke mer enn én ekstra lading og lydkvaliteten er ikke den beste, men god nok. Proppene leveres med tre ulike størrelser, og tre sett med «vinger» som holder proppene på plass. Betjeningen gjøres med de små touchpanelene på proppene.

Tek konkluderer med at Galaxy Buds gjør det meste bra, men har noen irritasjonsmomenter. Lydkvaliteten er godkjent, også i travle områder, men kanskje ikke for lange samtaler. De har dessuten enkelte problemer med lydforsinkelse når man ser på video.

DinSide kritiserer videre appen for å være dårlig og det at proppene må sitte perfekt om man ønsker best mulig lyd. Selv da er imidlertid ikke lydkvaliteten ikke mer enn OK. Britiske Which lar seg heller ikke imponere og foruten god batteritid og kompakt design er det lite å skryte av mener de. Musikkvaliteten omtaler de forøvrig som «substandard».

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 6 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 7 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX2
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 10 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #samsung

RHA TrueConnect

RHA har med TrueConnect latt seg inspirere av AirPods Pro, men med en egen vri.

Proppene tåler vann og svette, og har en grei tilkoblingsstabilitet. Proppene er utstyrt med fysiske knapper og betjening som krever tilvenning. Med i pakken får du sju tupper for å justere passform.

Det viktigste for mange er gjerne lydkvaliteten og ifølge Lyd & Bilde lykkes proppene på akkurat dette. Til tross for lite kodekstøtte låter proppene bra og leverer en engasjerende lyd som Lyd & Bilde mener er umulig å mislike. Tech Advisor sier seg helt enig i dette og berømmer videre proppene for god batteritid og lydkvaliteten. Trusted Reviews lar seg også begeistre av lydkvalitet, batteritiden og mener også at proppene er fornuftig priset. Deres største problem med proppene er dårlig og ustabil tilkobling.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 20 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX5
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 13 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #rha

Master & Dynamic MW07 Plus

Master & Dynamic gjør det meste rett når de kommer med oppfølgeren til MW07.

Plus-utgaven forbedrer nemlig de områdene som høstet mest kritikk hos forløperen. Batteritiden er nå kraftig forbedret og total batteritid med etuiet er nå firedoblet. The Verge er fortsatt ikke helt overbevist, prisen tatt i betraktning. Man trenger tross alt ikke betale så mye for funksjonaliteten som tilbys. The Verge lar seg imidlertid imponere av lydkvaliteten og kommenterer at Master & Dynamic ikke forsøker å lage et nøytralt lydbilde, men angriper med et energisk lydbilde.

Pocket-Lint anbefaler proppene og konstaterer at de er «one of the best pairs of true wireless in-ears on the market». Deres eneste innvendinger er at komforten ikke er den beste i lengden, i tillegg til den høye prisen. TechRadar lar seg også imponere av øreproppene og trekker spesielt fram den innovative betjeningen og den lange batteritiden. De er imidlertid ikke like imponert av støydempingen.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 10 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 30 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: IPX5
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 18 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #master&dynamic

Master & Dynamic MW07

Master & Dynamic MW07 gjør ifølge Tek «alt rett – bortsett fra det aller viktigste».

Lydkvaliteten matcher dessverre ikke det som ellers er «et svært velpolert premiumprodukt» skriver Tek. Med i pakken får du fem ulike tupper og et ekstra sett med vinger til proppene slik at du kan få en best mulig passform. Betjening av proppene skjer ved hjelp av tre knapper som er smart plassert slik at du ikke er nødt å dytte dem dypt i øregangen for bruke dem. Lyden er god, men ikke god nok, prisen tatt i betraktning, kommenterer Tek.

Tek lar seg skuffe av den korte batteritiden og at samtelekvaliteten faller gjennom når man beveger seg i trafikkerte omgivelser. Lyd & Bilde applauderer detaljnivået i overtonene i lydbildet. De erkjenner imidlertid at dette gjør at popmusikk kan være i det skarpeste laget. Macworld berømmer videre øreproppene for å være «among the best sunding earphones we've ever tested». De peker imidlertid på den lave batteritiden som et solid skår i gleden.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 3,5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 10,5 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 4.2
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 18 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #master&dynamic

Libratone Track Air+

Libratone Track Air+ er utstyrt med aktiv støydemping, er sikret mot vann og støv og leverer tupper i fem ulike størrelser.

Lyd & Bilde lar seg imponere av den trinnvise støydempingen som automatisk tilpasser dempingen til støynivået eller lar deg velge det av de 30 nivåene som egner seg best. Lyd & Bilde mener at Libratone Track Air+ er imponerende, særlig med tanke på pris. Pocket-Lint berømmer lydkvaliteten, den smarte støydempingen, den gode komforten og at de tåler treningsbruk. Trusted Reviews skryter også av den smarte støydempingen og at de er spesielt komfortable i øret. De mener imidlertid at man finner bedre modeller om det er lydkvalitet som er det viktigste.

TechRadar er ikke like begeistret for lydkvaliteten og beskriver lydbildet som litt hardt og krast. De mener til gjngjeld at proppene sitter komfortabelt i øret og at støydempingen er effektiv i bruk. Tek kommenterer også på at samtalekvaliteten er god, men lar seg ikke imponere at lyden som de mener har for lys diskant som gjør dem slitsomme å høre på i lengden.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 6 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 18 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 11,2 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #libratone

Jaybird Vista

Sportsproppene fra Jaybird har fått full pott i tre ulike tester og legger seg i det øvre sjiktet i vår samletest.

Lyd & Bilde trekker fram den meget gode trådløse tilkoblingen og mulighetene for justering av lydbildet som styrker, men liker ikke det basstunge og flate lydbildet i proppene. Proppene mangler også lydkodeker som ville gitt bedre lydkvalitet. Det følger med tre ulike passformer for å få proppene til å sitte skikkelig og de fungerer godt til trening. De er vanntette, sitter godt og har en stabil tilkobling.

I motsetning til Lyd & Bilde lar DinSide seg begeistre av Jaybird Vista. DinSide beskriver appen som super og kommenterer at personaliseringen av lydbildet med ulike lydprofiler fungerer utmerket. De omtaler lyden som varm, engasjerende og detaljert, men erkjenner også at lyden flat med standardinnstillingene.

Til samtaler er det ikke noe særlig å skryte av og din egen stemme blir raskt overdøvet av omgivelsene når det er lyd rundt deg. Proppene er utstyrt med fysiske knapper til betjening, men de er gode å trykke på slik at du ikke dytter dem dypere inn i ørene ifølge DinSide. Tek og DinSide er ganske samstemte om at hvis man vil ha helt trådløse øreplugger til trening så vil det være vanskelig å komme utenom Jaybird Vista.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 6 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 10 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX7
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: SBC
Vekt: 12 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #jaybird

Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite Active 75t er utstyrt med en bedre lydkvalitet og bedre batteritid enn forløperen og seiler dermed opp som en klart favoritt blant anmelderne.

Proppene er 22 prosent mindre enn forløperen, men har samtidig forbedret batteritid. Med tre ulike størrelser av tupper å velge mellom gjør det lettere å finne rett passform og Tom's Guide kommenterer at de sitter godt i øret. Samme side lar seg også begeistre av lydkvaliteten. Til tross for en noe tung bass lar også DinSide seg imponere av den engasjerende lydkvaliteten.

Proppene er ikke utstyrt med aktiv støydemping, men DinSide slår fast at det ikke er noe problem ettersom passformen gir en god passive støydemping. Proppene er vanntette og det er verdt å merke seg at Jabra gir to års garanti mot vannskader.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 7,5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 21 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP57
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 10 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #jabra

Jabra Elite Active 65t

Jabra Elite Active 65t er relativt lik søstermodellen i Jabra Elite 65t, men har et tydeligere fokus på treningssegmentet. Tek kommenterer på at lydkvaliteten er veldig lik, og gir et nøytralt og veloppløst lydbilde, men etterlyser noe mer dynamikk og trøkk.

Zdnet lar seg i større grad begeistre av lydkvaliteten og skryter også av samtalelyden og den brukervennlige betjeningen via knappene på pluggene. Tek er enige i at samtalelyden er god, men kommenterer at pluggene sliter mer i bråkete omgivelser.

Digital Trends lar seg begeistre av den stabile tilkoblingen, den passive lydisolasjonen og at proppene er svetteresistente og enkelt kan skylles rene.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 24 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP56
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 12,3 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #jabra

Jabra Elite 75t

Jabra Elite 75t er ca. 20 prosent mindre i størrelse enn forgjengeren, men kan faktisk skryte av større batterikapasitet. Som forgjengeren er proppene utstyrt med gummipropper i tre ulike størrelser slik at du kan finne den størrelsen som passer dine ører best. Betjeningen er lik forgjengeren med fysiske knapper som fort kan føre til at du dytter proppene dypere i øret.

DinSide lar seg imponere av lydkvaliteten i proppene, og beskriver den som særdeles spenstig, detaljert og dynamisk. Samtalekvaliteten er god, selv om proppene sliter med å skille bort bakgrunnsstøy når det er mye lyd rundt deg. Lyd & Bilde er enige i at lydkvaliteten og batteritiden er imponerende. Foruten den knotete betjeningen er det lite å utsette på proppene.

I motsetning til disse vurderingene står britiske Which som ikke lar seg imponere. De opplever lydkvaliteten som direkte dårlig, sliter med passformen og mener de er ukomfortable og kritiserer samtalekvaliteten for å ikke være god nok.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 7,5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 21 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP55
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 11 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #jabra

Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t har i følge Tek litt knotete betjening med kapper på pluggene som kan føre til at du dytter dem inn i øret når du egentlig bare vil skru opp lyden. Bluetooth-tilkoblingen er stabil og Tek kommenterer at de ikke har opplevd et eneste brudd i tilkoblingen. Lyd & Bilde og Digital Trends kommenterer imidlertid på enkelte brudd.

Lyd & Bilde gir skryt for god lyd, men ifølge Tek og Which er ikke lyden mer enn brukbar. De er velbalanserte, men når ikke helt opp til de beste. Tek kommenterer på god samtalelyd, dog ikke like bra i støyete omgivelser. Til kontorbruk vil de imidlertid være et godt alternativ. Batteriet er ikke veldig imponerende og med kun tre ulike størrelser å velge mellom vil ikke passformen være for alle.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 10 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP55
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 12,3 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #jabra

Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3 er de første helt trådløse øreproppene med støydemping fra Huawei og har åpenbare likhetstrekk med Apple AirPods.

Det betyr at du ikke har noen muligheter til å tilpasse passformen med å bytte tupp på proppene. Lyd & Bilde kritiserer passformen og lar seg skuffe av manglende volumjustering på selve proppene og at de ikke er støy- eller vanntette. De lar seg imidlertid imponere av en god samtalekvalitet og overraskende god støydemping som verken ødelegger musikken eller gir en innelukket opplevelse.

Anmelderen hos Tek liker passformen, men erkjenner at det ikke vil være for alle. Tek er ikke imponert av støydempingen og kommenterer at den er svak, men er enig i vurderingen av lydkvaliteten og beskriver lydsignaturen som behagelig, velbalansert og relativt luftig.

Huawei har gjort paring sømløst og enkelt med en effektiv løsning som kan minne om Apple sin om du har appen. Den tilhørende appen finnes ikke for iOS og for Apple-brukere er det også en liten forsinkelse når man ser video. Det er uengihet om samtalekvaliteten og enkelte kommenterer på at den er imponerende, mens andre klager på at de ikke fungerer som man skulle kunne forvente.

Britiske Which liker passformen og støydempingen, men kritiserer den manglende støtten for Apple-produkter og at appen er for dårlig. Lydkvaliteten får også godkjent, men ikke mer.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 4 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 16 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 5.1
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 9 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #huawei

Creative Outlier Air

Creative får skryt fra de aller fleste testene for å levere gode trådløse ørepropper til en rimelig pris.

Den eneste reelle innvendingen fra Techradar er at passformen er følsom for bevegelse og at etuiet er i overkant stort. På den andre siden lar de seg imponere av komforten, den gode lydkvaliteten og den lange batteritiden. Tek beskriver lydbildet som kult og engasjerende. Videre skryter de av den gode passformen, at de lades med USB-C og at de tåler regn og svette. Betjeningen gjør dog at du fort kan dytte dem dypere i øret og samtalekvaliteten er dessverre ikke veldig god.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 10 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 20 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX5
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC, aptX
Vekt: 10 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #creative

Beats Powerbeats Pro

Lyd & Bilde kåret Powerbeats Pro som den beste helt trådløse ørepropp-modellen i 2019. De lot seg imponere av en engasjerende lyd, solid passform som sitter dønn fast og enorm trådløse rekkevidde.

De får også skryt for god batteritid på 9 timer og at de sitter som støpt, også når du trener. Pocket-lint lar seg også begeistre av den gode passformen, det gode batteriet og sømløsheten for Apple-produkter signert H1-brikken. Tek liker passformen og kommenterer at man knapt merker at proppene er på øret.

Det følger med fire tuppstørrelser slik at du kan finne passformen som passer best, men Tek kommenterer at det ikke er gitt at de passer alle. Britiske Which omtaler lydkvaliteten som dårlig og beskriver den som grunn og ubehagelig. testpanelet deres er også splittet på komforten og kritiserer dem for å være ukomfortable. De har imidlertid ingenting å utsette på batteritiden.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 9 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 15 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 22 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #beats

Bang & Olufsen Beoplay E8 3.0

Lyd & Bilde omtaler tredje generasjon av BeoPlay E8 som den beste så langt, noe Tek sier seg helt enig i.

Lyden har fortsatt litt å gå på når det kommer til kraft, men imponerer stadig. I motsetning til forløperen er nå også den trådløse rekkevidden god. I tillegg har batteritiden blitt forbedret og samtalekvaliteten omtales nå som god av Lyd & Bilde. Tek er enig i at samtalelyden har blitt bedre, men beskriver den ikke som mer enn godkjent. En annen forbedring fra forløperen er at det nå er støtte for apt-X. Tek konstaterer at synkroniseringsproblemene mer eller mindre er luket bort, foruten en liten forsinkelse på video som også Lyd & Bilde biter seg merke i.

Prisen er fortsatt høy, og Engadget kommenterer at til prisnivået forventer man at de små irritasjonene skal være luket bort. Som med forgjengeren følger det med fire ulike størrelser av propper slik at du finner den som passer deg best.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 7 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 35 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP54
Tilkobling: Bluetooth 5.1
Kodeker: AAC, SBC, AptX
Vekt: 11,6 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #bang&olufsen

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0

BeoPlay E8 2.0 fra Bang & Olufsen gir luksusfølelse og er utstyrt med støtte for trådløs lading og kan friste med et behagelig og luftig lydbilde.

De største ankepunktene for Lyd & Bilde er den trådløse rekkevidden og de knotete berøringsfunksjonene. Tek kommenterer imidlertid at betjeningen sitter i fingrene etter et par dager tilvenning. Øreproppene mangler apt-X-støtte og det er en tydelig lydforsinkelse når du ser på video. Lydkvaliteten er til gjengjeld god, om noe forsiktig mener Lyd & Bilde. Tek beskriver det imidlertid som «lyd i toppklasse».

For å hjelpe på passformen følger det med fire ulike størrelser på øreputene. Tek poengterer at du er avhengig av at du finner rett størrelse, ettersom det ikke er noen annen støtte for å holde proppene på plass. Tek lar seg ikke imponere av samtalekvaliteten og beskriver den som dårlig ettersom det er vanskelig å bli hørt så fort det er noe støy rundt deg. Proppene kritiseres også for den høye prisen, særlig med tanke på at de ikke er i toppklassen på alle områder.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 4 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 12 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: IP54
Tilkobling: Bluetooth 4.2
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 13 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #bang&olufsen

Apple AirPods Pro

Den mest åpenbare forskjellen mellom Apple AirPods Pro og den «vanlige» utgaven er passformen. AirPods Pro er utstyrt med silikonputer som gjør at de sitter dypere og, for mange, bedre i øret. Lydkvaliteten er god, om ikke helt i toppsjiktet.

Forskjellene mellom de to modellene er imidlertid ikke kun estetiske. AirPods Pro er nemlig også utstyrt med aktiv støydemping, og tåler dessuten vann og svette. Tek beskriver støydempingen som svært god og amerikanske Wired kommenterer at denne modellen er hva de originale AirPods skulle vært.

Som med den «vanlige» modellen er tilkobling til enheter sømløst (ikke like sømløst på Android) og det er støtte for sporing av proppene ved hjelp av «Hvor er»-funksjonen. Selv om de er dyre mener blant annet Tek.no at de er et strålende kjøp for alle med iPhone.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 24 timer
Aktiv støydemping: Ja
Vanntett: IPX4
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 10,8 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #apple

Apple AirPods (2019)

Den andre generasjonen av Apple AirPods retter i flere av problemene med første generasjon og får jevnt over ros. En av de største innvendingene mot proppene gjelder imidlertid fortsatt, passformen er ikke for alle.

Proppene er utstyrt med en H1-brikke fremfor en W1-brikke noe som hjelper proppene til å levere en enda mer sømløs brukeropplevelse, hvert fall om du har Apple-enheter. Proppene får skryt for god samtalekvalitet, selv om Tek kommenterer på at det kan være vanskelig å høre motparten i enkelte situasjoner ettersom proppene ikke stenger ute støy fra omgivelsene. Lyd & Bilde gir imidlertid trekk for at lydkvaliteten ikke er noe å skryte av, hvert fall ikke sammenlignet med konkurransen.

Du kan selv justere på hva som skjer når du tapper på de ulike pluggene, men Tek mener det er i minste laget med valgmuligheter. Det er ikke noe volumjustering på pluggene så dette må gjøres fra den tilkoblede enheten. Modellen kan kjøpes med ulike etuier hvorav et av dem støtter trådløs lading fra alle ladeplater som benytter seg av den trådløse Qi-ladestandarden.

Totalt sett kommenterer de fleste testkilder på at brukervennligheten om man er Apple-bruker er upåklagelig. Dette gjør at de for mange vil være et godt kjøp, men at oppgraderingen fra første generasjon ikke er stor nok til å rettferdiggjøre et kjøp.

Produktspesifikasjoner
Batteritid: 5 timer
Ekstra batteritid via etuiet: 24 timer
Aktiv støydemping: Nei
Vanntett: Nei
Tilkobling: Bluetooth 5.0
Kodeker: AAC, SBC
Vekt: 4 gram

Les saken

#trådløse-ørepropper #apple