Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hvilken powerbank er best i test?

Med en god nødlader trenger du aldri bekymre deg for å gå tom for batteri på mobilen. Se hvilke strømbanker som holder lengst i denne store samletesten av powerbanker.

Annonse

Testvinner: Zendure SuperTank PD

I 2020 er Zendure SuperTank PD den aller beste nødladeren på markedet. Den gir deg den maksimale kapasiteten som er lovlig å ta med på fly uten ekstra tillatelser, har mange porter og supergod hurtiglading som kan brukes til å lade alt fra en liten mobil til en stor Macbook Pro.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Den eneste nedsiden med SuperTank PD er prisen, som ligger på litt under to tusenlapper. Den kan også være i største laget for de som kun ønsker et eksternt batteri for at mobilen skal holde bittelitt lenger i løpet av dagen.

Er du på jakt etter en rimeligere modell enn testvinneren kan du se til Zendure SuperMini, Clas Ohlson Powerbank 10050, eller Anker Powercore 10000, som alle koster godt under tusenlappen. De har alle høy kapasitet, til en grei pris, og har blitt testet i løpet av det siste året.

Merk at tre batteribanker plasserer seg over Zendure SuperTank på resultatlisten. De har imidlertid kun blitt testet av én kilde, noe som betyr at vi ikke kårer en av disse modellene til testvinner hos oss. Vit at særlig Andersson PD/QC 3.0, som er den av de tre som er testet i 2019, også kan være et godt alternativ.

Se hele resultatlista.


Hvor stor powerbank trenger man?

For å finne ut hvor stor powerbank du trenger må du sammenligne nødladerens batteri med mobiltelefonens batteri. Det er ikke det enkleste i verden å gjøre, men vi hjelper deg på veien. For det første er det viktig å merke seg at batteriprodusentene bruker milliamperetimer (mAh) for å oppgi kapasiteten på nødladerne. Jo høyere mAh, desto lenger varer batteriet.

Hva er en powerbank?

En powerbank er et lite bærbart batteri som du kan ta med deg og bruke til å lade elektroniske duppedingser, som f.eks. mobilen eller nettbrettet ditt, når du ikke er i nærheten av en stikkontakt.

Nyere powerbanker, med høy kapasitet og moderne porter, kan også lade større enheter som datamaskiner og droner.

Ettersom spenningen på energien i batteriet må konverteres før den kan mates ut til en mobiltelefon, mister man mye energi når man overfører energi fra batteriet. For å ta med dette energitapet i beregningen omgjør de fleste testerne produsentenes oppgitte mAh til wattimer (Wh). Da får man et mer nøyaktig utgangspunkt for å sammenligne batteribankene.

Det er imidlertid ikke slik at en enkel sammenligning av batteribankenes oppgitte kapasitet sier noe om hvor god kapasitet nødladerne har. I flere tester, blant annet gjennomført av Tek.no og franske Les Numeriques, viser det seg nemlig at produsentene oppgir høyere kapasitet enn det som faktisk kan måles. Mens laderne i gjennomsnitt har omtrent 70 prosent av oppgitt kapasitet, gir de dårligste laderne bare halvparten av kapasiteten de oppgir at de har.

I produktbeskrivelsene under har vi derfor oppgitt målt kapasitet på de modellene som har blitt testet av våre objektive kilder. For å få mest nøyaktig sammenligningsgrunnlag anbefaler vi at du bruker disse verdiene fremfor mAh som produsentene selv oppgir. Så kan du enkelt dele nødladerens kapasitet på telefonbatteriets for å se hvor mange ganger du kan lade mobilen med nødladeren.

Slik regner du det ut

Kjært barn...

... har mange navn. Her er noen av begrepene som brukes for å beskrive samme duppedings:

 

  • - nødlader
  • - powerbank / power bank
  • - reiselader
  • - lommelader
  • - strømbank
  • - batteribank
  • - portabelt batteri
  • - eksternt batteri
  • - bærbart batteri

 

For å finne ut hvor mange ladinger du kan få med en nødlader må du ta utganspunkt i nødladerens målte kapasitet, og dele den på mobiltelefonens oppgitte batterikapasitet. Regnestykket blir slik:

[Antall ladinger = Nødladers kapasitet / Telefonbatteriets kapasitet]

Har du en Samsung S8 med et batteri på 11.5 Wh trenger du dermed en nødlader med minst 34,5 Wh for å lade batteriet 3 ganger.

Har ikke testkildene våre målt kapasiteten kan du trekke fra 20-30 prosent energitap, og så gjøre samme utregning. Da får du en omtrentlig pekepinn på hvor mange ganger du kan lade mobilen med den nye nødladeren din. Trekker du fra 30 prosent energitap blir regnestykket slik:

[Antall ladinger = Nødladers kapasitet x 0,7 / Telefonbatteriets kapasitet]

Merk at det er mange faktorer som påvirker ladingen, inkludert blant annet temperatur. Derfor er det vanskelig å gi et helt nøyaktig tall på hvor stor powerbank du trenger til mobilen din.


Andre faktorer du bør tenke gjennom

Det finnes mange ulike faktorer du kan ta med i vurdering når du skal gå til innkjøp av en ny nødlader. Kildene våre har blant annet sett på størrelse, vekt, design, pris, antall utganger og ladehastighet når de har gjennomført testene sine.

Sjelden får du alt i samme pakke. Ønsker du alt av funksjonalitet må du punge ut, og vil du handle på budsjett må du vurdere akkurat hvilke kvaliteter som er viktigst for deg. Mens den reiselystne kanskje ønsker lav vekt og høy kapasitet, kan en annen sette mer pris på nødladeren med finest design eller høyest ladehastighet.

De ulike strømbankenes fremste kvaliteter fremheves i produktbeskrivelsene, og vi anbefaler at du leser dem nøye for å finne en nødlader som passer best til ditt behov.


Hvordan bruker man en powerbank?

Hvordan man skal bruke en powerbank kommer an på hva slags type powerbank man eier, hvilken ladekabel man bruker og hva slags ladeporten powerbanken har. Det finnes imidlertid noen likhetstrekk mellom de ulike modellene, og er du usikker på hvordan du bruker powerbanken din kan du prøve å teste tipsene under.

– Hvordan lader man en powerbank?

En powerbank lades på samme måte som andre ting du er vant til å lade, enten via en stikkontakt i veggen eller en USB-port i en datamaskin. Enheten kommer alltid med minst én port som kan brukes til lading, og vanligvis kan du bruke kabelen som følger med til å lade strømbanken. Hovedregelen er at strømmen går fra enden med størst USB-utgang til enden med minst USB-utgang, men med nyere USB-teknologi gjelder ikke alltid dette lenger.

Putter du kabelen i strømbanken og i en ladekontakt vil du som regel kunne se hvor mye nødladeren er ladet ved hjelp av små LED-lys på nødladeren. Er den fulladet vil alle lysene lyse. Har du en batteribank med en skjerm kan du vanligvis se ladeprosenten på skjermen.

Kan man ta med nødlader på fly?

Det er lov å ta med litiumbatterier opptil 100 Wh i kabinbagasjen på fly.

Batterier mellom 100 og 160 Wh krever forhåndsgodkjenning, mens batterier over 160 Wh i utgangspunktet ikke er tillatt i det hele tatt.

Du kan lese mer om reglene på Den Internasjonale Luftfartsorganisasjonen IATAs nettsider.

– Hvordan vet man hvor mye strøm som er igjen?

Ønsker du å vite hvor mye strøm som er på strømbanken uten å plugge i en enhet finnes det ofte en knapp du kan trykke på for å sjekke det. Trykk på knappen, og se hvor mange av lysene som lyser. Jo flere som lyser, desto mer strøm er det igjen på batteriet.

– Hvordan vet man at mobilen lades?

For å sjekke om mobilen lades kan du enten lese det på nødladerens skjerm, eller så vil et eller flere av LED-lysene på nødladeren blinke. Du vil også kunne se det på ladesymbolet på mobilen din.

– Hvordan skrur man av en powerbank?

Powerbanker gir kun fra seg strøm når de er tilkoblet en annen enhet. Du trenger med andre ord ikke gjøre noe for å skru av en powerbank. Ta ut alle ledninger, og den skrur seg av helt av seg selv.


Ulik metodikk og årgang

Vær obs på at de forskjellige kildene bruker ulik metodikk og er gjennomført i ulike år. De eksterne batteriene som ikke har blitt testet i 2019 er tydelig markert i produktbeskrivelsen. Siden teknologien stadig utvikles anbefaler vi at du vektlegger de ferskeste testene høyest.

RESULTATER

Trust Primo Powerbank 20000

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 374,-

Pris fra 374,-

100

Mophie Powerstation PD XL

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 357,-

Pris fra 357,-

100

Andersson PRB 3.5

Resultatet er basert på 1 test.
100

Andersson PD/QC 3.0

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 399,-

Pris fra 399,-

100

Zendure SuperTank PD

Resultatet er basert på 2 tester.
92

Zendure SuperMini

Resultatet er basert på 2 tester.
89

Zendure X6

Resultatet er basert på 1 test.
89

Clas Ohlson Powerbank 3350 mAh

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 130,-

Pris fra 130,-

84

Deltaco PB-832/833

Resultatet er basert på 1 test.
83

Clas Ohlson Powerbank 10050

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 400,-

Pris fra 400,-

78

Anker Powercore 10000

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 449,-

Pris fra 449,-

78

Ideal of Sweden Fashion Powerbank

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 299,-

Pris fra 299,-

75

GP Batteries Powerbank Voyage 2 10000

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 224,-

Pris fra 224,-

73

Clas Ohlson Powerbank 6700

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 150,-

Pris fra 150,-

73

Iiglo Powerbank 26800

Resultatet er basert på 1 test.
72

Deltaco PB-830/831

Resultatet er basert på 1 test.
72

Samsung Fast Charge Portable Battery Pack 5100

Resultatet er basert på 3 tester.
67

Andersson PRB 3.6

Resultatet er basert på 1 test.
67

Anker Astro E1

Resultatet er basert på 2 tester.
64

Anker PowerCore+ 20100

Resultatet er basert på 1 test.
63

Belkin Valet Charger Power Pack

Resultatet er basert på 1 test.
63

Anker Powercore+ 26800 PD

Resultatet er basert på 2 tester.
60

Clas Ohlson Powerbank 20000

Resultatet er basert på 2 tester.
44

Trust Urban Powerbank Primo

Resultatet er basert på 2 tester.
23

Eletra Powerbank 2000 mAh

Resultatet er basert på 2 tester.
9

100/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 2,1 A
USB-utganger: 2
USB-C: 0
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 160 x 79 x 23
Vekt: 440 gram

Ifølge Dinside klarer Trust Primo Powerbank 20 000 å lade opp en iPhone fra 2018 hele åtte ganger før den går tom for strøm. I tillegg har den høy ladehastighet og gode LED-indikatorer. Testvinner hos Dinside.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 374,-

Pris fra 374,-

DinSide (2018)

TESTVINNER: Ifølge målingene våre, skal den klare å lade opp en iPhone 8 åtte ganger. Les saken

100

100/100

Oppgitt kapasitet: 37 Wh / 10 050 mAh
Målt kapasitet: 33 Wh

Strømstyrke per datautgang: 2,4 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 109 x 59 x 22
Vekt: 204 gram

Franske Les Numeriques er svært fornøyd med Mophie Powerstation PD XL. Den lader raskt opp enheter gjennom en USB-C-port, og er generelt godt gjennomført. I tillegg er den oppgitte kapasiteten ikke langt unna den målte kapasiteten. Det eneste de trekker den for er størrelsen.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 357,-

Pris fra 357,-

Les Numériques (2019)

[...] elle est celle qui tient le mieux ses promesses de capacité et de puissance. Les saken

100

100/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: 54 Wh

Strømstyrke per datautgang: 5,4 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 188 x 122 x 13
Vekt: 423 gram

I 2018 mente Tek at Andersson PRB 3.5 hadde alt de kunne ønske seg av en nødlader. Den gir deg lav vekt, lav pris og høy kapasitet. I tillegg får du to store USB-A-porter, og én USB-C-port med hurtiglading. Videre støtter den Pass Through-lading, noe som betyr at du kan lade opptil tre enheter samtidig som du lader nødladeren. Det eneste som trekker denne nødladeren ned er at den er noe ukurant for lommer og små vesker. Ellers er den et svært godt tilbud til en svært god pris.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2018)

Bedre lader til lavere pris får du ikke, så enkelt er det! Les saken

100

100/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: 53 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 74 x 26 x 137
Vekt: 418 gram

Tek mener denne laderen «knuser alle på både verdi og funksjonalitet». Andersson PD/QC 3.0 har svært god kapasitet til en god pris. I tillegg får du alt du trenger når det kommer til porter – 2 store USB-A-porter med QuickCharge 3.0, og én USB-C-port som støtter både hurtiglading og Power Delivery på 18 W.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 399,-

Pris fra 399,-

Tek.no (2019)

TESTVINNER: Ingen andre er i nærheten engang. Les saken

100

Best i test

2020

Zendure SuperTank PD

92/100

Oppgitt kapasitet: 99,9 Wh / 27 000 mAh
Målt kapasitet: 59 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 2
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 119 x 71,1 x 40,6
Vekt: 481 gram

Zendure SuperTank er rådyr og råbra, ifølge anmelderne. Den kommer med 27 000 mAh, noe som betyr at den gir deg den maksimale kapasiteten som er lovlig å ha med seg på fly. I tillegg har den super funksjonalitet og mange gode porter. For det første får du 60 og 100 watt Power Delivery-lading, noe som gir deg full hastighet når du lader noe stort, som f.eks. en Macbook Pro. I tillegg har den en god LED-skjerm, egen modus for lav strømføring og mulighet til å bytte PD-laderetning. Selv om den reelle kapasiteten rent prosentmessig er lav, imponerer Zendure med ekstremt høy kapasitet og lav vekt i forhold til konkurrentene. Har du råd, er det bare å kjøpe denne med en gang.

Totalscore: 92/100

Basert på 2 tester.

AppleInsider (2019)

The Zendure SuperTank is the best battery pack we've ever used. Les saken

100
Tek.no (2019)

SuperTank er den ultimate nødladeren - til den ultimate prisen. Les saken

83

89/100

Oppgitt kapasitet: 34 Wh / 10 000 mAh
Målt kapasitet: 25 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 79 x 56 x 26
Vekt: 180 gram

Er du på jakt etter mest funksjonalitet i minste pakke er Zendure SuperMini nødladeren du bør gå for. Den er dyr, og noen kan reagere på designet, men det er verdt det for den kompakte og kraftige pakken du får. Blant annet kommer den med én USB-A-port med QuickCharge 3, og én USB-C-port med Power Delivery.

Trenger du superhøy kapasitet bør du se til en annen modell, men vil du bare ha ekstra batteritid ute på byen eller til en natt uten stikkontakt, er SuperMini noe av det aller beste du kan få.

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester.

Tek.no (2020)

SuperMini setter en ny standard for hvor mye kraft du kan få i en liten pakke. Les saken

89
AppleInsider (2019)

SuperMini really does qualify as super. 10KmAh isn't going to power you for days at a time but it the perfect amount for a night out or even overnight. Les saken

88

89/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 100 mAh
Målt kapasitet: 49 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 5
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 122 x 68,6 x 45,7
Vekt: 439 gram

Til tross for høy pris, er Zendure X6 en svært god nødlader. Den har ikke høyest målt kapasitet, men heller ikke lavest. Det modellen vinner på er portene – hele fem stykk. I tillegg får du 45 W Power Delivery-lading gjennom USB-C-porten, mye mer enn de 18 W som er vanlig for slike ladere. Tek er i tillegg ekstra begeistret for X6 sin Hub-funksjon. Den innebærer at du kan koble til og lade laptopen din, samtidig som to av de fire USB A-portene på nødladeren fungerer til dataoverføringen. For dem som har få porter på datamaskinen sin er dette knall.

Totalscore: 89/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2019)

X6 koster litt, men du verden som den leverer. Og for dét kan den trygt anbefales. Les saken

89

84/100

Oppgitt kapasitet: 12 Wh / 3350 mAh
Målt kapasitet: 9 Wh

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 95 x 20 x 20
Vekt: 77 gram

Clas Ohlson Powerbank 3350 er testvinner hos Adressa i 2017. Nødladeren får skryt for at den er billig, lett og enkel å ha med seg. Tek trekker den imidlertid for at den målte kapasiteten er lavere enn oppgitt. Ut over det synes Tek at man får en nødlader med godt design og grei kapasitet til en billig penge dersom man går til innkjøp av 3350, selv om man må forvente treg ladehastighet.

Obs! Sist testet i 2017.

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester. Pris fra 130,-

Pris fra 130,-

Adresseavisen (2017)

TESTVINNER: Den eneste av de billige nødladerne som klarte å fullade Iphonen. Les saken

100
Tek.no (2017)

Clas Ohlsons lille lader er billig og grei, men har ikke så høy kapasitet eller hastighet. Les saken

67

83/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: 50 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 162 x 106 x 12
Vekt: 485 gram

Nødladeren Deltaco PB-832/833 er en svært god nødlader. Den har alle funksjoner som Teks testvinner Andersson har, foruten støtte for Power Delivery. Ut over det er det en nødlader med fint design, gode utganger og lav pris. Et godt kjøp.

Totalscore: 83/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2019)

Et svært godt alternativ til lav pris, om du ikke trenger Power Delivery. Les saken

83

78/100

Oppgitt kapasitet: 36 Wh / 10 050 mAh
Målt kapasitet: 23 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 102 x 61 x 21
Vekt: 286 gram

Clas Ohlson Power Bank 10050 er en middels stor nødlader, men den har god kapasitet, og fremstår som et godt kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet. M3 sier utgangene på 2,4 A og 3A gjør at modellen havner rett bak testvinner GP Voyage 2. Tek trekker også frem USB-C-porten som noe positivt.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 400,-

Pris fra 400,-

M3 (2019)

Det som gör att den får en rekommenadation är utgångarna. En på 2,4A och en usb-c med 3A gör att den bara hamnar snäppet efter testvinnaren GP Voyage 2. Les saken

78
Tek.no (2018)

Clas Ohlsons USB-C lader er et godt, moderne og kompakt alternativ. Les saken

78

78/100

Oppgitt kapasitet: 37 Wh / 10 000 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 2,4 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 92 x 60 x 22,5
Vekt: 180 gram

Anker Powercore 10000 trekkes for at den kun har én port på 2.4 A, langt bak konkurrentene sine. Den får ros for at den er kompakt og har høy kapasitet.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 449,-

Pris fra 449,-

PC Mag Australia (2017)

The Anker PowerCore 10000 is an affordable, compact backup battery. Les saken

88
M3 (2019)

Tyvärr finns Anker Powercore 10000 bara i svart, men värre är att den bara är försedd med en enda utgång på 2,4A. Les saken

67

75/100

Oppgitt kapasitet: 18 Wh / 5000 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 2,1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 123 x 70 x 7
Vekt: 127 gram

Nødladeren Fashion Powerbank fra Ideal of Sweden passer bra for deg som er mest opptatt av utseende. Her kan du nemlig kjøpe en nødlader som matcher mobilskallet ditt, så fremt du også kjøper dette fra Ideal of Sweden. Ut over det er nødladeren tynn og lett, og har helt grei kapasitet.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 299,-

Pris fra 299,-

Expressen (2019)

Lätt och riktigt snygg är ledorden för denna. Les saken

75

73/100

Oppgitt kapasitet: 37 Wh / 10 000 mAh
Målt kapasitet: 26 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 135 x 70 x 13,5
Vekt: 245 gram

GP Batteries Powerbank Voyage 2 10000 mAh har et godt og kompakt design, men trekkes for at den ikke støtter hurtiglading. Tek synes også prisen er noe stiv, mens svenske M3 er mer positive. Sistnevnte mener blant annet at det gjennomgående gode kvalitetsinntrykket trekker opp inntrykket av Voyage 2. Likevel bemerker også de at den gjør det helt middels på flere punkter, som f.eks. vekt og pris.

Totalscore: 73/100

Basert på 2 tester. Pris fra 224,-

Pris fra 224,-

M3 (2019)

TESTVINNER: Det som gör även storasyskonet GP Voyage 2 till testvinnare är återigen den högsta lägstanivån, känslan av kvalitet och portarna. Les saken

78
Tek.no (2019)

Bra design, men når ikke helt opp. Les saken

67

73/100

Oppgitt kapasitet: 25 Wh / 6700 mAh
Målt kapasitet: 20 Wh

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 2
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 99,5 x 43 x 22,5
Vekt: 207 gram

Clas Ohlson Powerbank 6700 er noe tung til å være blant nødladerne med lavest kapasitet. I tillegg har den bare to utganger på 1A hver. Til tross for at den har høy kapasitet og høy verdi per krone havner den derfor noe ned på resultatlisten hos svenske M3. Tek er mer fornøyd med nødladeren, og mener at man får en god del for pengene. Særlig er de fornøyd med designet. Synes du det er greit at nødladeren lader tregt kan denne modellen være et greit alternativ for deg.

Totalscore: 73/100

Basert på 2 tester. Pris fra 150,-

Pris fra 150,-

Tek.no (2017)

Clas Ohlsons 6 700 mAh store lader har to utganger og god målt kapasitet – og lav pris! Les saken

78
M3 (2019)

Det finns visserligen två utgångar, men bara på 1A per styck och 1A totalt. Detta och den höga vikten gör att Clas Ohlson Power Bank hamnar lågt bland konkurrenterna. Les saken

67

72/100

Oppgitt kapasitet: 96 Wh / 26 800 mAh
Målt kapasitet: 60 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 188 x 87 x 23,4
Vekt: 640 gram

Iiglo Powerbank 26800 gir deg alt du vil ha. Du får maksimal kapasitet som det er lov å ta med på flyet, og den gir deg superrask Power Delivery-lading med 60 W effekt via en USB-C-port. Stiv pris og høy vekt trekker noe ned, men Tek mener likevel nødladeren er så god at den får en anbefaling.

Totalscore: 72/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2019)

For deg som vil ha maksimal kapasitet og funksjonalitet. Les saken

72

72/100

Oppgitt kapasitet: 37 Wh / 10 000 mAh
Målt kapasitet: 24 Wh

Strømstyrke per datautgang: 2,4 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 138 x 67 x 14,5
Vekt: 229 gram

Deltaco PB-830/831 er lillesøsteren til Deltaco PB-832/833. Den har to porter, inkludert en USB-C-port. Tek mener designet og vekten er bra. Selv om den ikke har høyest kapasitet er dette en god lader til en lav pris. Trenger du ikke mer enn 10 000 mAh kan du godt vurdere denne nødladeren som et alternativ.

Totalscore: 72/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2019)

Deltacos store funksjonsvinner i budsjettklassen. Les saken

72

67/100

Oppgitt kapasitet: 18 Wh / 5100 mAh
Målt kapasitet: 14 Wh

Strømstyrke per datautgang: 2 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 132,2 x 74,2 x 13,8
Vekt: 151 gram

Samsung Fast Charge Portable Battery Pack 5100 er slank og enkel å ta med seg. I tillegg kommer den med en USB-C-port og en ladekabel med adapter fra Micro-USB til USB-C, noe som gjør at du kan lade med begge porter. Den er ikke kompatibel for hurtiglading med andre enn Samsung Galaxy-enheter. PCWorld mener man betaler ekstra kun for et godt design og Samsungs navn på nødladeren. Finner man laderen til rabattert pris kan den likevel være et godt kjøp. Franske Les Numeriques er mer skeptisk, og mener dette kun er et godt kjøp for dem som er over gjennomsnittlig glad i Samsung.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 67/100

Basert på 3 tester.

Komputer For Alle (2018)

Slank og elegant nødlader med hurtiglading av Samsung-telefoner. Les saken

76
PC World USA (2017)

A unique design combined with an efficient battery makes this Samsung pack appealing. Les saken

75
Les Numériques (2017)

il faut vraiment afficher un amour sans borne envers la marque sud-coréenne pour la préférer à des concurrentes mieux fournies. Les saken

50

67/100

Oppgitt kapasitet: 111 Wh / 30 000 mAh
Målt kapasitet: 81 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 152 x 73 x 37
Vekt: 632 gram

For å ta det viktigste først: Andersson PRB 3.6 er for stor til å ta med på fly på lovlig vis. Tenker du å ha den nye nødladeren med på reise, bør du dermed finne en annen modell med lavere kapasitet. Ut over det har PRB 3.6 alt du kan trenge av funksjonalitet, slik som USB-C og Power Delivery. Dessverre er den for tung og uhåndterlig til å være en nyttig nødlader i hverdagen til folk flest.

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test.

Tek.no (2019)

For stor til at du kan ha den med på flyet. Les saken

67

64/100

Oppgitt kapasitet: 19 Wh / 5200 mAh
Målt kapasitet: 13 Wh

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 97 x 43,2 x 22,5
Vekt: 119 gram

Anker Astro E1 får skryt for å være liten og lett, samtidig som den er solid. M3 trekker den noe for prisen, og for at den bare har én USB-port. Til gjengjeld er den på 2.1 A. Franske Les Numeriques er heller ikke fornøyd med at den ikke har USB-C, og for at den oppgitte kapasiteten er mye høyere enn faktisk kapasitet.

Totalscore: 64/100

Basert på 2 tester.

M3 (2019)

Det som gör att den ändå får en rekommendation är främst tack vare det smidiga lilla formatet och kvalitetskänslan. Les saken

78
Les Numériques (2019)

l'Anker Astro E1 5200 mAh est un bon compromis entre capacité et encombrement. Les saken

50

63/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 100 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 2
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 167 x 61 x 22,9
Vekt: 360 gram

Macworld mener Anker Powercore+ 20100 er en god nødlader med høy kapasitet. I tillegg kommer den med tre porter, hvorav én er en USB-C-ladeport som kan lade en vanlig Mac. Det eneste negative ved denne modellen er at man må trykke på batteristatus-knappen for å starte lading via USBC-porten. Det mener Macworld er lite intuitivt. PCMag er mindre fornøyd, og trekker PowerCore+ mye for at den er tung.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test.

PC Mag UK (2018)

The Anker PowerCore+ 20100 USB-C is a solid high-capacity portable battery with plenty of ports. Les saken

63

63/100

Oppgitt kapasitet: 24 Wh / 6700 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 2
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 121 x 42 x 24
Vekt: 180 gram

Belkin Valet Charger Power Pack kommer med en egen ladeport for Apple Watch. Ut over det er den dyr, og mangler hurtiglading. Dette er en fin lader for Apple-brukere som ikke orker å bære rundt på ladekabelen til Apple Watch, og som ikke har noe imot å betale dyrt for en ellers helt gjennomsnittlig lader. Har du ikke en Apple Watch er det ikke nødvendig å kjøpe denne nødladeren.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test.

PC Mag UK (2018)

The Belkin Valet Charger lets you power up an Apple Watch and an iPhone at the same time, but this convenience will cost you. Les saken

63

60/100

Oppgitt kapasitet: 97 Wh / 26 800 mAh
Målt kapasitet: 61 Wh

Strømstyrke per datautgang: 3 A
USB-utganger: 3
USB-C: 1
Hurtiglading: Ja
Power Delivery: Ja

HBD (mm): 180 x 80 x 24
Vekt: 590 gram

Ønsker du høy kapasitet og ikke bryr deg om hvor mye nødladeren veier, kan du godt vurdere Anker Powercore+ 26800 PD. Den er i stand til å lade en smarttelefon en håndfull ganger, og et nettbrett én eller to ganger. I tillegg kommer den med Power Delivery, noe som sikrer at du kan lade både Macer, droner og andre større enheter raskt og greit. Det eneste negative er vekten og den stive prisen.

Totalscore: 60/100

Basert på 2 tester.

PC World USA (2017)

Beside the price, another downside is the pack’s heft. Les saken

75
TechGearLab (2019)

If you prioritize capacity over everything else, than the Anker PowerCore+ is our top recommendation Les saken

44

44/100

Oppgitt kapasitet: 74 Wh / 20 000 mAh
Målt kapasitet: 49 Wh

Strømstyrke per datautgang: 2,4 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 150 x 80 x 20
Vekt: 440 gram

Clas Ohlson Powerbank 20000 får svært delte tilbakemeldinger fra testerne. Det skyldes at DinSide testet en modell som slo seg av hver gang det ble trukket for mye strøm ut av den, noe de åpenbart gir nødladeren minus for. Ut over det synes de at den har god kapasitet til en grei pris. Tek opplevde ikke de samme problemene som DinSide, og sier seg enig i at nødladeren gir god kapasitet for pengene. De trekker den imidlertid for at den verken har hurtiglading, mulighet for å lade pc-er eller USB-C-port. Denne nødladeren skiller seg ikke ut i mengden.

Obs! Sist testet i 2018.

Totalscore: 44/100

Basert på 2 tester.

Tek.no (2018)

En helt grei lader som ikke greier å skille seg ut. Les saken

67
DinSide (2018)

Laderen slår seg av når det trekkes for mye strøm ut av den. Les saken

20

23/100

Oppgitt kapasitet: 8 Wh / 2200 mAh
Målt kapasitet: Ikke oppgitt

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 90 x 31 x 21
Vekt: 66 gram

Trust Urban Powerbank Primo er liten både i størrelse og kapasitet, og den er ikke i stand til å lade opp en moderne mobil. Ønsker man bare et par timers ekstra batteritid uten å måtte ofre noe oppbevaringsplass, kan denne nødladeren være god. Er man på jakt etter noe mer enn det, er både Adressa og Expressen enig i at man bør finne en annen nødlader.

Totalscore: 23/100

Basert på 2 tester.

Expressen (2019)

Testets minsta, både vad gäller storlek och kapacitet. Les saken

25
Adresseavisen (2017)

Til å være den «dyreste» av billigvariantene i vår test, så holder det ikke. Les saken

20

9/100

Oppgitt kapasitet: 7 Wh / 2000 mAh
Målt kapasitet: 3,5 Wh

Strømstyrke per datautgang: 1 A
USB-utganger: 1
USB-C: 0
Hurtiglading: Nei
Power Delivery: Nei

HBD (mm): 96 x 24 x 22
Vekt: 85 gram

Eletra Powerbank 2000 har lav oppgitt kapasitet, og kun halvparten av dette er mulig å få ut av den. Det gjør det til en dårlig lader, med for høy pris og dårlig kvalitet. Styr unna denne modellen.

Obs! Sist testet i 2017.

Totalscore: 9/100

Basert på 2 tester.

Tek.no (2017)

Rett og slett en elendig lader. Les saken

17
Adresseavisen (2017)

Testens taper. Denne klarte bare å øke batteriet fra 10 til 54 prosent før den var tom. Les saken

0
#powerbank #power-bank #nødlader #reiselader #lommelader #strømbank #batteribank #portabelt-batteri #bærbart-batteri #eksternt-batteri #batteri #andersson #gp-batteries #vooni #clas-ohlson #trust #mophie #anker #eletra #deltaco

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn