Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Foto: LG

Årets tv-er er smartere enn noen gang

Visste du at tv-er har utviklet seg enormt mye de siste årene? Nå er tv-skjermen attraktiv enten du bruker den til å se på Netflix og HBO eller lineær-tv. Sjekk ut listen over de aller beste tv-ene på markedet her.

Annonse

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Testvinner er Samsungs toppmodell Samsung Q9FN, som får full score i samtlige tester. Den får skryt for en god kombinasjon av flotte bilder og Samsungs brukervennlige operativsystem Tizen.

LG C8 og Sony AF9 kommer på en delt andreplass, men de to tv-ene opererer i to vidt forskjellige prisklasser. Se hele resultatlisten her.


Billigere alternativer

For de som ikke ønsker å punge ut masse for en dyr tv lyser nest-beste tv LG C8 opp som en soleklar favoritt til litt under 15 000 kroner, mens Philips PUS6703 er et godt alternativ til de som ønsker seg en god tv til under 6000 kroner.

Her er topplisten i de lavere prisklassene:

Under 15 000 kroner: LG C8 / LG C7V / Philips POS9002

Under 6000 kroner: Philips PUS6703 / LG UK6300 / LG UK6100


Testen baserer seg på 55"

Merk at resultatlisten baserer seg på tv-modeller med en skjermstørrelse på 55", og at prisen derfor kan variere hvis du ønsker deg en mindre eller en større tv-skjerm.

I tillegg har vi valgt å kun ta med modeller som er populære og anbefalt av flere kilder, noe som gjør at selv tv-ene som ligger langt nede på listen vår kan være et godt kjøp for deg.

Det viktigste når du skal velge tv er å finne en som passer til ditt budsjett og som har de funksjonene du har størst behov for og setter mest pris på.


Har ikke folk sluttet å se på tv?

Selv om vi stadig kan lese artikler om fall i seertallene for tradisjonell tv, betyr ikke det nødvendigvis at nordmenn bruker tv-apparatet mindre enn før.

Kantar Media kunne ved årsskiftet konkludere med at nordmenn i gjennomsnitt hadde sett to timer og tretti minutter på tv daglig i 2017, noe som er en nedgang på 17 minutter fra året før. Dette resultatet baserer seg dog på tall hentet fra tv-meterpanelet, som måler tv-titting via direktesendt tv og tidsforsinket seing opptil 7 dager etter at noe ble sendt.

Egner seg på stor skjerm Strømmetjenester som Netflix leverer mye innhold i 4K, som egner seg godt på stor skjerm (Foto: Charles Deluvio).

Fra 1. januar 2018 har Kantar Media målt seing på alle skjermer, noe som gir oss bedre oversikt og hvor mye nordmenn faktisk ser på tv i løpet av året.

Her er det verdt å merke seg at Kantar allerede i april kunne melde at lineær tv fortsatt har en sterk posisjon i Norge, og at over 84 prosent av tv-bruken i april gikk til direktesendt tv. Særlig ser vi fortsatt på direktesendt sport og nyheter via vanlig lineær-tv.


Salget av tv-apparater øker

Statistikk fra Elektronikkbransjen publisert i februar i år viser også at antall solgte tv-apparater økte med nesten 3 prosent fra 2016 til 2017. I fjor ble det solgt 386 000 tv-apparater i Norge og særlig merker bransjen at vi kjøper større og dyrere tv-er enn før.

I tillegg viser undersøkelsen at 62 prosent av norske husholdninger bruker strømmetjenester på tv-en, en økning på 10 prosent fra 2016. Vi kan derfor ikke melde om tv-apparatets død, selv om nordmenn ikke lenger ser like mye på lineær-tv som vi gjorde tidligere.

De nye smart tv-ene som leverer flotte bilder på store skjermer samtidig som de gjerne har de mest populære strømmetjenestene integrert i apparatet gjør at tv-en fortsatt er relevant for dagens mediebruk.


Tenk gjennom dette før du kjøper ny TV

Dårlig tid? Du finner en oppsummering av disse punktene litt lenger ned på siden. Den heter «Huskeliste for tv-kjøp». Vi har også lagt ved en ordliste nederst i artikkelen, som blant annet forklarer forskjellen mellom LCD, OLED og LED.


1. Hvor stor skjerm vil du ha?

Tv-ene i dag varierer stort i størrelse og man må derfor finne ut av hvor stor skjerm man ønsker seg når man skal kjøpe ny tv. Ifølge Elektronikkbransjen viser statistikken at den gjennomsnittlige nordmannen har en 55"- eller 65"-tv stua, og det er også skjermer på 55" vi har sammenlignet i resultatlisten vår. Unntaket er Philips 65OLED873, som kun kommer i 65"-modell. Disse størrelsene gir best bilde når man sitter mellom to til tre meter unna tv-en.

Hvorvidt du bør gå for en mindre eller større skjerm avhenger av rommet du skal plassere tv-en i. En tommelfingerregel er å dele antall centimeter fra sofa til tv på fire – da får du skjermstørrelsen som dekker 30 grader av synsfeltet, og som er mest behagelig å se på. Husk også at du ikke bør sette tv-en for høyt eller lavt i forhold til sofaen du skal sitte på når du ser på skjermen.

Les også: Den smarteste smartklokken

Går du for en stor tv må du i tillegg forsikre deg om at du faktisk har plass til den og at veggen tåler vekten hvis du skal feste den der. Går du for en liten tv fordi du ikke liker hvordan tv-en ser ut i stuen kan et alternativ være å se på noen av Samsungs nye skjermer, som kommer med Ambient-modus (se foto under).

Som et kunstverk Samsungs The Frame demper lyset og viser et bilde når den ikke er i bruk (Foto: Samsung).

Dette er en funksjon som lar deg stille inn skjermen slik at den viser et kunstverk eller en fargenyanse med lav lysstyrke når du ikke bruker den, noe som skal gjøre at den glir lettere inn i rommets omgivelser.


2. Hvor opptatt er du av god bildekvalitet?

Vil du ha størst kontrast og de dypeste svartfargene bør du gå for en OLED-skjerm. Dette gjelder særlig hvis du er glad i å se mye på film og gjerne bruker tv-en i et mørk rom.

Skal du plassere tv-en i et lyst rom eller ikke bryr deg så mye om hvor god kontrasten er, kan du gjerne nøye deg med en LCD eller QLED-skjerm.


3. Tv-ens operativsystem og apper

Produsentene opererer med ulike operativsystem. Mens Philips benytter seg av operativsystemet Android TV, som de aller fleste anmelderne mener fungerer dårlig, bruker Samsung sitt eget system Tizen.

Tizen er godt likt av anmelderne og regnes som det mest brukervennlige operativsystemet, etterfulgt av LGs webOS.

Er du opptatt av at tv-en skal være enkel å bruke og sette opp bør du derfor vite hvilket operativsystem tv-en leveres med. Husk imidlertid at du også kan bruke Apple TV eller Chromecast til å styre tv-en, noe som kan være et godt kompromiss hvis du ønsker deg en fantastisk skjerm som ikke nødvendigvis kommer med det beste operativsystemet.

Glad i dulpeditter? De beste dronene for amatøren og proffen

Alle tv-ene i denne testen er Smart tv-er, men utvalget av apper varierer mellom produsentene. Sjekk derfor at du får med alle programmene du bruker ofte, eller vurder å kjøpe en ekstern avspiller i tillegg til tv-en.


4. Design og kabler

Skal du plassere tv-en inntil veggen eller skal du ha den på et bord midt i stua? Nå kommer flere av tv-ene med 360° design, noe som betyr at de er like fine fra alle vinkler. Dette kan være gull verdt for de som er ekstra opptatt av design- og interiør.

Produsentene har også flere kreative løsninger for å skjule kabler. Blant annet har Samsung utviklet en egen boks, kalt One Connect Box. Den nyeste versjonen av denne løsningen lar deg dra én gjennomsiktig kabel fra tv-en til boksen og plugge de andre kablene i boksen, som kan plasseres flere meter unna tv-en. Setter du den for eksempel i et skap trenger du ikke se på mer enn en kabel når du titter i retning av tv-en. Samsungs Ambient-modus lar deg også «kamuflere» tv-en når den ikke er i bruk.

Philips Ambilight: Ambilight lyser opp rommet bak tv-en med fargene fra skjermen (Video: Philips TV).

Andre produsenter kommer med andre designeffekter. Blant annet har Philips utviklet det de kaller Ambilight, hvor de tar i bruk LED-lys montert på baksiden av tv-en.

Plasserer du tv-en mot veggen vil LED-lysene etterligne fargene på skjermen og lyse mot veggen, noe som gjør at tv-skjermen lever utenfor tv-ens rammer.

En slik tv kan også kobles opp mot andre Philips-lys i huset, slik at tv-en skaper en tredimensjonal stemning i rommet, enten du ser på film eller hører på musikk.


5. Tilkoblingsmulighetene kan variere

Skal du spille spill eller koble til mange andre enheter er det viktig å passe på at tv-en har nok antall innganger. Noen av tv-ene vi har testet kommer bare med 3 HDMI-innganger, noe som kan være i minste laget for de som har behov for å koble til mange enheter.


6. Prisen varierer stort

Siden tv-ene kommer i mange ulike størrelser og med mange ulike funksjoner, varierer de også stort i pris. I denne testen har vi kun tatt med tv-er som er blitt anbefalt av flere testkilder, noe som har ført til at den billigste 55"-tv-en i skrivende stund koster 4990 kroner, mens den dyreste koster 32 000 kroner. Beveger du deg opp eller ned i skjermstørrelse, vil forskjellene øke betraktelig mellom billigste og dyreste tv.

Det er imidlertid ikke alltid slik at den dyreste tv-en er best. LG C8 får for eksempel like god score som Sony Bravia AF9, selv om sistnevnte koster 15 000 kroner mer enn LG-modellen til 15 000 kroner. Samsung Q9F, som koster over 20 000 kroner gjør det for eksempel også bra, men har hele fem tv-er over seg på listen som koster mindre og gjør det bedre i test.

Er du ikke opptatt av perfekt bildekvalitet og stor skjermstørrelse kan du gjerne kjøpe en billig tv og bli svært fornøyd. Husk også at tv-ene i resultatlisten kun vises i størrelsen 55", og at du gjerne kan få dem billigere hvis du går ned noen tommer i størrelse.

Øverst i denne artikkelen finner du topp tre i flere prisklasser.


God investering En god lydplanke gjør tv-opplevelsen enda bedre (Foto: Sonos).
7. Lydkvaliteten har ikke blitt bedre

Smalere og smalere skjermer har gått på bekostning av høyttalere og lydkvalitet, noe som har ført til at selv de dyreste tv-ene ikke kan skryte på seg veldig god lyd.

De fleste ekspertene anbefaler derfor å gå til anskaffelse av en lydplanke som kan matche bildekvaliteten på den nye tv-en din. Husk at dette blir en ekstra utgift hvis du for eksempel er glad i å se på film og ønsker å få en ordentlig god tv-opplevelse.

Vi har testet lydplanker! Se resultatlisten her.


_____________

Huskeliste for tv-kjøp:
  • Beregn skjermstørrelse ut ifra hvor langt unna tv-en du kommer til å sitte
  • Husk at veggen må tåle vekten av tv-en hvis du skal veggfeste den
  • OLED passer til mørke rom og de som er svært opptatt av bildekvalitet
  • LCD passer til lyse rom og de som ikke er så opptatt av bildekvalitet
  • Samsung og LGs operativsystemer, Tizen og webOs, regnes som mest brukervennlig
  • Husk at du kan bruke Apple TV eller Chromecast på en tv som ikke har det beste systemet
  • Det finnes mange alternativer for de som er opptatt av design og utseende
  • Pass på at det er innganger nok til alt du skal koble til tv-en
  • Ikke betal for noe du ikke setter pris på
  • Vit hva du skal bruke tv-en til og fokuser på de funksjonene
  • Vær obs på at lydkvaliteten på de nye tv-ene er ikke på topp
  • Det kan være lurt å ha en egen post for lydplanke med i tv-budsjettet

____________


ORDLISTE

Usikker på alle uttrykkene vi bruker til å beskrive tv-er? Her er en ordliste som hjelper deg å forstå forskjellen mellom for eksempel QLED, OLED og LCD-skjermer:


LED

Kort forklart er LED (light-emitting diode) en type lysdiode som er svært energieffektiv og langvarig i forhold til de andre lyskildene vi har. Når produsentene snakker om LED-tv er det som regel snakk om en LCD-tv med LED som lyskilde. Diodene kan plasseres enten rett bak eller langs kanten av skjermen, og sistnevnte gjør det mulig å lage ganske tynne skjermer. Anmelderne mener imidlertid at skjermlyset ikke blir like jevnt når diodene plasseres på kanten av skjermen.


LCD

LCD (Liquid crystal display) har blitt brukt i kalkulatorer og digitale klokker siden 1970-tallet, og tidligere konkurrerte LCD- og plasma-skjermene om å være best. Begge teknologiene bruker millioner av bittesmå piksler som kan skrus av og på i høy hastighet slik at man får et bevegelig bilde på skjermen.

En LCD-tv består av et panel med piksler, flytende krystaller og to glassfilter, i tillegg til en lyskilde.I en slik tv blir pikslene i skjermen skrudd av eller på elektronisk ved hjelp av flytende krystaller som kan rotere lyset fra lyskilden når de tilføres elektrisitet. Det betyr at lyset i en LCD-skjerm alltid står på, noe som gjør at kontrasten og sortnivåene ikke blir like gode som i en OLED-skjerm.

OLED
OLED best til mørke rom Skal du bruke tv-en i et mørkt rom bør du gå for OLED. Plaserer du den i et lyst rom, bør du heller se på LCD-skjermer.

OLED (Organic light-emitting diode) er LED-lys hvor det øverste laget er organisk og karbonbasert. Det viktigste med en OLED-tv er at lys skapes når en elektrisk strøm beveger seg gjennom en film i skjermen, noe som gjør at hver enkelt piksel lyser opp.

Det betyr at en OLED-tv ikke trenger et baklys, slik som LCD-skjermer må ha. Dette gir mørkere sortfarger, kraftigere kontrast og mindre energibruk, i tillegg til at tv-en blir smalere fordi man ikke trenger et ekstra lag med lys i skjermen.


QLED

Samsung har ikke hoppet på OLED-toget, men markedsfører i stedet deres egen QLED-teknologi. QLED står for Quantum-dot light-emitting diode og er i teorien veldig likt OLED fordi hver piksel kan gi fra seg sitt eget lys.

Problemet med QLED er at quantum dottene som finnes i Samsungs QLED-tv ikke ennå klarer å gi fra seg sitt eget lys og må bruke det vanlige baklyset som finnes i en vanlig LCD-tv. Selv om Quantum dottene gir bedre fargekvalitet enn vanlige LCD-skjermer, er ikke denne teknologien på langt nær så revolusjonerende som OLED-teknologien.


Ultra HD 4K

Alle tv-ene i denne testen er Ultra HD 4k-tv-er.

4K-oppløsning innebærer at en gjenstand har tilnærmet 4000 piksler i horisontal oppløsning. I teorien er 4K-oppløsning 4096 x 2160 piksler, men dette har blitt endret til 3840 x 2160 piksler for å passe inn i 16:9-formatet vi er vant til. Det tilpassede 4K-formatet kalles ofte Ultra HD, noe som gjør at disse to begrepene ofte ses sammen. Det viktigste med 4K er at antallet piksler er fire ganger vanlig HD, noe som gir en svært god bildekvalitet.

Skal du få full utnyttelse av 4k-formatet må du ha en tv, en kilde og innhold som alle er kompatible med 4K-oppløsning.


HDR

HDR (High definition range) er det aller nyeste i tv-verdenen. Begrepet stammer fra fotografi-verdenen og peker på en teknikk som gjør at et bildes dynamiske ramme – kontrasten mellom den lyseste hvitfargen og den mørkeste svartfargen – forsterkes. Dette skal gjøre at bildene fremstår så naturlige som mulig.

Det er noe vanskelig å navigere i HDR-verdenen fordi de ulike produsentene bruker ulike formater. Samsung og Panasonic bruker for eksempel HDR10+, mens andre produsenter forholder seg til HDR10 og Dolby Vision. De to sistnevnte er de mest utbredte HDR-formatene.


Testing av ulike skjermstørrelser

Så langt det har latt seg gjøre har vi basert oss på kilder som har testet 55"-versjonen av hver tv-modell. Noen av anmeldelsene er likevel basert på andre skjermstørrelser enn 55", og det kan derfor lønne seg å være obs på hvilken skjermstørrelse kildene snakker om.

Skjermstørrelsen kan for eksempel endre bildekvaliteten, mens andre faktorer som design og operativsystem ikke vil påvirkes nevneverdig av ulike skjermstørrelser.

Du ser hvilken skjermstørrelse det er snakk om ved å identifisere antall tommer i modellnavnet. Her har vi uthevet tallene som viser skjermstørrelse – Philips 65OLED873 og Samsung QE55Q9F.

Best i test

2018

Samsung QE55Q9FN

Samsung QE55Q9FN

100/100

Q9FN er årets flaggskip-modell fra Samsung, med bedre bildekvalitet enn tidligere. Denne tv-en tar med seg de beste delene fra Q9F og legger til et dypt svartnivå som gjør at Q9FN kan konkurrere med OLED-skjermene fra de andre produsentene. Tv-en byr på fantastiske farger, flott kontrast og dypt svartnivå, samt mange interessante apper og funksjoner.

Samsung Q9FN kommer i tillegg med en oppdatert One Connect-boks, som fører både strøm og signal i samme kabel, noe som gjør at kun én kabel er synlig når du ser på tv. Ellers er tv-en også like brukervennlig som de tidligere versjonene fra Samsung, i tillegg til at den kommer med Ambient Mode (som lar deg stille inn skjermen slik at den viser et bilde eller et kunstverk i stedet for en svart skjerm når tv-en er avskrudd).

Denne tv-en trekkes likevel for er at den krever kalibrering for perfekt fargebalanse, i tillegg til at OLED fortsatt er hakket bedre når det gjelder bevegelse, svartnivå og innsynsvinkel. De kresne kan også fortsatt irritere seg over lokal dimming og for lyssterke skjermer, som kan skuffe når prisen på tv-en er såpass høy.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65" / 75"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 100/100

Basert på 3 tester.

What Hi-Fi? (2018)

The QE65Q9FN is undeniably a huge step on for QLED and a genuine threat to the recent domination of OLED. Not to mention a stunning TV in its own right. Les saken

100
Lyd & Bilde (2018)

Her får du en gnistrende sterk kontrast, et svartnivå som puster OLED-konkurrentene i nakken, kombinert med enestående lysstyrke. Les saken

100
AVForums (2018)

The Q9FN is the most accomplished TV Samsung has ever made and proves that there's plenty of life left in LCD, especially where HDR is concerned. Les saken

100
LG OLED55C8

96/100

LG leverer en av de beste skjermene noensinne med årets C8-modell. OLED-skjermen har fantastisk sortnivå, skarpe og levende farger samt en bred innsynsvinkel. Den tilbyr også multi-format HDR-støtte og et elegant og tynt design på selve tv-en.

C8 trekkes likevel for at HDR-en ikke er bedre enn på de beste LCD-skjermene, i tillegg til at operativsystemet er mer vanskelig enn det bør være. Noen av anmelderne er også bekymret for permanent innbrenning hvis lysstyrken er satt høyt. Man får også noe dårlig lyd i forhold til prisen man betaler for for tv-en.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR Cinema

Operativsystem: webOS
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 96/100

Basert på 5 tester.

T3 Magazine (2018)

LG has produced a stunningly advanced 4K OLED with the C8. Undoubtedly one of the finest OLEDs we’ve seen. Les saken

100
Reviewed (2018)

Last year's LG C7 was our #1 TV for 2017, and it looks like the C8 is going to do the same thing in 2018. Les saken

100
Expert Reviews (2018)

In short, LG’s world domination continues - and it’ll take a great OLED TV to beat this one at this price. Les saken

100
TechRadar (2018)

The C8 combines an impressive picture, an extensive set of features, an attractive design and its unrivaled smart platform, to deliver one of the best TVs we have seen to date. Les saken

100
Lyd & Bilde (2018)

LG OLED65C8 har fått med seg alle de bildemessige godsakene fra toppmodellene, uten at prisen hopper til værs. Les saken

80
Sony Bravia KD-55AF9

96/100

Sony AF9 leverer en flott bildeopplevelse med dype sortnivåer og svært god lyd. HDR-bildene er også nyanserte og operativsystemet Oreo fra Android fungerer godt. Tv-en får også skryt for flott lyd, noe som er uvanlig for de fleste tv-er, inkludert de aller dyreste.

Noen av anmelderne liker ikke fjernkontrollen og mener skjermen er vanskelig å kalibrere slik at bildene blir best. Ikke alle er like imponerte over Sonys «lean-back design», med en fotstøtte som står bak tv-en i stedet for under skjermen. AF9 er også svært dyr.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR 10

Operativsystem: Android TV
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 96/100

Basert på 3 tester.

What Hi-Fi? (2018)

The Sony AF9 is a stunning television in so many ways, including by being one of the best-sounding TVs we’ve tested Les saken

100
TechRadar (2018)

Sony has thrown down the gauntlet with this stunner of an OLED screen. A shiny new X1 Ultimate image processor, and the arrival of the Android Oreo TV OS, makes this a panel every 4K enthusiast will be lusting after. Les saken

100
Trusted Reviews (2018)

With the AF9, Sony has created something epic. It may not be the best value OLED 55-inch out there, but it’s masterful indeed. Les saken

88
Panasonic TX-55FZ800E

93/100

FZ800E fra Panasonic blir hyllet for en fantastisk fargegjengivelse som gir presise og levende farger som gjør tv-opplevelsen veldig god. Den gjengir blant annet ekte sortfarger og bilder med god kontrast, i tillegg til at den har bred innsynsvinkel, lav inputlag og et greit lydnivå.

Panasonic bruker sitt eget brukergrensesnitt som de kaller My Home Screen. Anmelderne er ikke begeistret for brukervennligheten på systemet og klager på at utvalget av apper er for dårlig. Ellers får ikke FZ800E mye kritikk, annet enn at skjermen ikke er like lys som LCD-tv-er i HDR-modus.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 55" / 65"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR 10+

Operativsystem: My Home Screen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 93/100

Basert på 5 tester.

Trusted Reviews (2018)

With the FZ802/FZ800, Panasonic makes its already excellent OLED picture quality substantially better, delivering this new quality at a genuinely competitive price. Les saken

100
Lyd & Bilde (2018)

Panasonic TX-65FZ800E har en fantastisk flott fargegjengivelse som kommer godt frem på alt slags TV-innhold, kombinert med den gode kontrasten og svartnivået vi forbinder med OLED. Les saken

100
Expert Reviews (2018)

Its picture quality is breathtakingly beautiful, even without without calibration – if you can live without Dolby Vision, it’s one of the finest OLED TVs money can buy. Les saken

100
M3 (2018)

Det här är oled när oled är som allra bäst Les saken

89
LG OLED55C7V

92/100

LG C7V får skryt for bra bildekvalitet som gir naturlige bilder med flott kontrast og dyp sortfarge. Anmelderne liker også at tv-en passer til alle HDR-formater, at den har et stilrent design og fungerer godt til gaming. Tv-en får ikke mye trekk fra noen av anmelderne, men Whathifi mener at Sony A1 er en bedre tv til samme pris og foreslår tv-en fra Sony fremfor LG C7V.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 49" / 55" / 65" / 75" / 82"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR Active

Operativsystem: webOS
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 92/100

Basert på 3 tester.

Expert Reviews (2018)

Ultimately there’s very, very little difference between LG’s OLED55C7V and the OLED55B7V, but if we had to choose, we’d go for the C7. Les saken

100
What Hi-Fi? (2017)

There’s no reason to buy the C7 over the B7, there’s no reason not to – but do also consider the Sony KD-55A1 Les saken

100
Samsung QE55Q8DN

87/100

Samsung Q8DN er den ferskeste modellen i Samsungs Q8-serie, lansert for første gang i 2018. Tv-en leverer knallsterk kontrast, fine farger og et godt svartnivå til en gunstig pris. Dette er dermed et godt alternativ til toppmodell Q9, som er noe dyrere. Tv-en kommer med Ambient Mode (som lar deg stille inn tv-en slik at den viser et bilde eller et kunstverk når den ikke er i bruk), men dog ikke med Samsungs One Connect Box, noe som kan være negativt for de som er opptatt av å skjule ledninger godt. Det er likevel mulig å skjule kablene gjennom spor i bakstykket som tar ledningene gjennom foten på stativet, men dette er ikke en like elegant løsning som One Connect Box.

Q8DN får noe trekk for dårlig innsynsvinkel, treg dimming og ikke det beste baklyset.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65" / 75"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 87/100

Basert på 5 tester. Pris fra 8 991,-

Pris fra 8 991,-

What Hi-Fi? (2018)

A Q9FN with the brightness dialled down, the Q8DN is an excellent alternative - if the price is right Les saken

100
Tek.no (2018)

Dette er en modell for deg som ønsker et direktebelyst LCD-panel til en billigere penge enn toppmodellen Q9FN Les saken

89
Trusted Reviews (2018)

The Samsung QE65Q8DN is another truly outstanding 2018 QLED TV. Les saken

88
Lyd & Bilde (2018)

Et av de beste TV-kjøpene i prisklassen etter vår mening. Trygg anbefaling! Les saken

80
AVForums (2018)

While the TV does enough performance wise to earn itself a Recommendation, it comes with that rather large price caveat. Les saken

78
Philips 55POS9002

87/100

55POS9002 fra Philips kom på markedet som en dyr tv i 2017. Siden den gang har prisen sunket betraktelig, og tv-en fremstår i 2018 som et svært godt kjøp blant tv-ene under 15 000 kroner. Den får skryt for slående HDR og naturlige bilder, lekkert design og vid innsynsvinkel. Anmelderne er også glade i Philips sin Ambilight-modus som kaster lyset fra skjermen på veggen bak ved hjelp av led-lamper plassert på baksiden av tv-en. Det gjør at innholdet på skjermen fortsetter utenfor tv-ens rammer, noe som hever opplevelsen og er bedre for øynene dine fordi kontrasten ikke blir like stor.

POS9002 får likevel noe trekk for ikke å være den beste OLED-skjermen på markedet. Blant annet fremstår den noe mørk, i tillegg til at sortnivået ikke er like godt som på andre OLED-skjermer. Alle anmelderne er enige i at Android fortsatt ikke er et brukervennlig og godt operativsystem til tv, noe som kan skape irritasjon for brukeren.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR Perfect

Operativsystem: Android
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 87/100

Basert på 5 tester.

Expert Reviews (2018)

For this level of performance, the asking price is eminently reasonable, and with great motion handling, video processing and Ambilight/ Philips Hue integration, it definitely deserves a place on your wish list. Les saken

100
What Hi-Fi? (2017)

A real return to form for Philips and one of the finest TVs currently available, particularly for HDR Les saken

100
Trusted Reviews (2018)

For a substantial corner of the serious AV world, the 55POS9002’s focus on subtlety, detail and naturalism will prove hard to resist – especially when they clock it’s price. Les saken

88
AVForums (2017)

Overall this was an excellent OLED 4K TV Les saken

78
Samsung QE55Q9F

85/100

Samsung Q9F er Samsungs toppmodell fra 2017. Den får skryt for gode fargenivåer, utrolig høy lysstyrke, lekkert design og One Connect-boksen som lar deg skjule alle kablene i en separat boks. Dette er dog den gamle modellen av One Connect Box, hvor strømkabler og andre kabler koblet til andre enheter ikke er inkludert i løsningen. Denne tv-en har heller ikke Ambient Mode.

Tv-en får ellers trekk for dårlig HDR-visning, noe dårlig baklys, begrensede innsynsvinkler og pris. Særlig modellen på 88" har en svært høy pris på over hundre tusen kroner. Ønsker du deg en tv som passer eksepsjonelt godt til en mørk stue, bør du heller se mot OLED-skjermene som andre merker tilbyr.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 65" / 88"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 85/100

Basert på 5 tester.

Tek.no (2017)

Samsung lever sin beste TV noensinne med sin nye Q9-modell" Les saken

94
Trusted Reviews (2018)

Despite falling short of the QLED hype in two or three areas, the QE65Q9FAM still makes a hugely compelling, HDR-friendly case for QLED having a long and – literally – bright future in the TV world. Les saken

88
TechRadar (2017)

While the Q9F is still at heart an LCD TV and as such can’t fully escape a couple of traditional LCD compromises, it nonetheless sets new standards in a number of key areas. Les saken

88
M3 (2018)

Samsung har fortfarande en del detaljer att arbeta på för att vi ska vara helt nöjda, men nu börjar man verkligen närma sig toppen i tv-klassen. Les saken

78
Philips 65OLED873

85/100

Philips 65OLED873 kommer kun som 65 tommer. Tv-ens OLED-skjerm byr på svært gode farger, meget godt sortnivå og blendende kontrast. Anmelderne er svært fornøyd med Philips Ambilight-funksjon, som lyser opp rommet bak tv-en med fargene på skjermen, noe de mener gir det lille ekstra når man ser på tv. Android TV fungerer også bedre som operativsystem til tv nå enn det gjorde før, selv om det fortsatt ikke er like bra som Samsungs Tizen eller LGs webOS. Tv-en får også skryt for et stilrent design.

65OLED873 blir trukket for smartsystemet, som fortsatt har forbedringspotensiale. Tv-en er også dyr.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65" / 75"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Android TV
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 85/100

Basert på 4 tester.

Lyd & Bilde (2018)

65OLED873 er helt klart verdt en anbefaling, og et meget godt kjøp til prisen. Les saken

100
Tek.no (2017)

Philips 65OLED873 viser seg å være en knakende god TV med bildekvalitet helt i toppnivå. Les saken

94
M3 (2018)

Philips fortsätter på sin inslagna väg, och finputsar det som var bra med förra årets oled-variant. Les saken

75
Samsung UE55LS003 The Frame

85/100

Nyvinningen The Frame ligner på Samsungs toppmodell Q9, selv om den markedsføres som et livsstilsprodukt. Tv-en kommer med en Art Mode-funksjon som gjør at skjermen demper lyset kraftig og fylles med et maleri, fotografi, tegning eller illustrasjon når den er avskrudd. Du kan til og med abonnere, kjøpe eller leie kunstverk fra Samsungs Art Store. Det betyr at du får en ypperlig tv som også kan etterligne et kunstverk i en ramme på veggen når du ikke bruker den. Den gamle One Connect Boksen, som krever en separat strømkabel og ikke skjuler alle kabler som må kobles til tv-en, følger også med 2017-modellen av The Frame.

Fargene er ellers presise og skarpheten fungerer bra, men sortnivået er på langt nær like gode som på en QLED- eller OLED-tv. Tv-en passer ikke til gaming og trenger en lydplanke for å gi deg en god lydopplevelse, men anbefales sterkt for de som ønsker en revolusjonerende tv som glir rett inn i stuen og ikke ødelegger stilen hjemme.

Samsung får kritikk for prisen på rammene du kan kjøpe til The Frame. Når du kjøper den følger det med sorte rammer, men du kan få tilsvarende i andre farger fra 2000 kroner og oppover.

Tips! Det har kommet en ny modell i Frame-serien som ikke har blitt testet ennå. Den heter UE55LS03N, og kommer med den nye One Connect-boksen til Samsung.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 85/100

Basert på 2 tester. Pris fra 13 990,-

Pris fra 13 990,-

Tek.no (2017)

Både «må ha»- og WAF-faktoren på denne TV-en er skyhøy, og noe av det aller mest spennende som har kommet på markedet i år. Et klart anbefalt produkt i våre øyne. Les saken

89
DinSide (2017)

Samsung The Frame er først og fremst en ypperlig TV, faktisk noe av det bedre vi har sett på LCD-fronten. Den er dessuten pen å se på, funksjonsrik og svært brukervennlig. Les saken

80
Sony Bravia KD-55AF8

80/100

Anmelderne hadde store forventninger til Sony etter at produsenten imponerte med tv-en A1 i 2017. AF8 er en forlengelse av A1, men blir trukket noe av anmelderne fordi den koster mer enn A1 selv om den ikke tilbyr noe mer enn forgjengeren. Den får likevel skryt for et suverent svartnivå, flott dybdeperspektiv, skarpe bilder og glatte bevegelser, samt god lyd og fint design. Ingen av anmelderne er fornøyd med operativsystemet Android TV, som fortsatt har stort forbedringspotensiale sammenlignet med f.eks. Samsungs Tizen og LGs webOS.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR Perfect

Operativsystem: Android
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 80/100

Basert på 8 tester.

T3 Magazine (2018)

The form factor is less revolutionary but frankly easier to get on with than last year's Sony A1, and the visuals and sound shine just as bright. Les saken

100
Tek.no (2018)

Du betaler mer for en omtrent identisk TV om vi ser bort fra designen – som vi syns er enda et hakk hvassere hos nettopp A1. Les saken

83
Lyd & Bilde (2018)

Med sin superslanke konstruksjon og usynlige høyttalere er AF8 et bra alternativ for deg som vil ha samme høye ytelse på bilde og lyd, men foretrekker en mer rettstilt design. Les saken

80
AVForums (2018)

It has the usual inspired Sony features and image quality, which are sadly held back by a slow and clunky user interface. Les saken

78
What Hi-Fi? (2018)

A good television, but the Sony AF8 doesn’t shine quite as bright as its superstar sibling A1. Les saken

75

Vis alle tester (+3)

TechRadar (2018)

Sony’s second stab at making an OLED TV series hasn’t really taken taken things anywhere else at all. Les saken

75
Expert Reviews (2018)

If you’re after a TV that can work wonders with standard definition TV while providing a great 4K HDR experience, then the Sony KD-55AF8 will take it all in its stride. Les saken

75
Trusted Reviews (2018)

A classic, redesigned. Not the best by the latest standards, but still excellent. Les saken

75
Samsung QE55Q7F

80/100

Samsung Q7F er blant en av de billigste variantene i Samsungs eksklusive QLED-serie. Tv-en får skryt for lyse og levende bilder, som egner seg godt til tv-titting i lyse omgivelser. Bildet fremstår også detaljert og skarpt. Q7F kommer i tillegg med det samme stilrene og lekre designet som Q6, selv om foten ser noe annerledes ut. Q7 beskrives ellers som en brukervennlig smart-tv som man gjerne kan bruke til gaming.

Tv-en trekkes for dårlig kontrast og sortnivå, samt dårlig dimming av lyse objekter i mørke partier. Skal du dermed se mye på tv i mørkt rom, bør du revurdere valget av Q7. Tv-en har også noe dårlig innsynsvinkel.

Samsung Q7F kommer med Samsungs One Connect Box, som lar deg koble tv-en til boksen med én nærmest usynlig optisk kabel. Den som følger med er 5 meter lang, men det er mulig å kjøpe lengre kabler separat. I modellen som hører til Q7F må man fortsatt koble strømkabel og andre kabler (f.eks. til en soundbar) til tv-en utenom One Connect-boksen.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 40" / 55" / 65" / 75"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 80/100

Basert på 6 tester.

What Hi-Fi? (2017)

A previous HDR bug has been squashed and the Q7F is now a thrillingly punchy and more affordable alternative to its OLED rivals Les saken

100
Tek.no (2017)

Samsungs billigste QLED-serie leverer gnistrende kvalitet for pengene Les saken

89
Lyd & Bilde (2017)

De som ser mye film og serier på kveldstid, må klare seg uten den dype gjengivelsen av svart som man får med en OLED-TV eller bak-LED LCD. Bortsett fra det har vi fint lite å utsette på Samsung-skjermen, som trygt kan anbefales. Les saken

80
AVForums (2017)

For the majority of TV viewing the Samsung QE55Q7F delivers a generally excellent performance and thanks to its recent price reductions is certainly worthy of recommendation. Les saken

78

Vis alle tester (+1)

DinSide (2017)

En god TV isolert sett, men målt opp mot noen av konkurrentene i samme prisklasse sliter den med å holde følge. Les saken

60
Samsung QE55Q8FN

80/100

Med Q8FN har Samsung satt LED-lysene rett bak skjermen i stedet for på siden, slik som de har gjort i Q7- og Q6-modellene. Det fører til at Samsung Q8FN har eksepsjonelt god kontrast i bildet, samtidig som skjermen beholder de lyse og klare bildene den er kjent for. Her fungerer også HRD helt utmerket. Som vanlig kan også tv-en fra Samsung by på det vellykkede operativsystemet Tizen og One Connect-boksen som skiller kablene fra tv-en. Anmelderne er også fornøyde med Ambient-mode, som gjør at tv-en ikke viser et svart bilde i standby-modus, men et bilde som glir inn i omgivelsene.

Ellers har Q8FN dårlig innsynsvinkel og høy pris. Særlig peker anmelderne på at prisen ikke er langt unna Samsung Q9FN, som er en bedre tv enn Q8. Dette kan dog variere, så sjekk prisen på begge modellene før du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 80/100

Basert på 4 tester.

TechRadar (2018)

The Q8FN is not as good as the Q9FN, as it only uses around a tenth as many backlight dimming zones as its illustrious sibling. Compared with pretty much all other LCD TVs, though, the Q8FN is still a fantastic TV. Les saken

88
Reviewed (2018)

What you're paying for here is the Q8's sheer brightness and color volume, alongside the minimalist aesthetic. Les saken

83
CNET (2018)

Samsung's Q8 has the image quality, design and cool extras to make a compelling alternative for high-end shoppers who don't want an OLED. Les saken

75
Tom's Guide (2018)

A premium 4K TV that not only offers great picture quality and superb 4.1 sound, it can even compete with OLED displays, thanks to the best black levels we've seen on an LCD display. Les saken

75
Samsung QE55Q8C

78/100

Samsung Q8C ble lansert i 2017, og er en av de eldre modellene som fortsatt blir omtalt i 2018. Den har dog blitt oppdatert siden den gang og kommet i ny versjon i år. Tv-en får skryt for et detaljert og skarpt bilde, bra dimming og lysstyrke, samt et lekkert design. 2018-modellen kommer også med Ambient mode som gjør at tv-en viser et pent bilde i stedet for en svart skjerm når den ikke er i bruk, samt at den kommer med One Connection Box som lar deg koble tv-en til andre enheter ved hjelp av kun én synlig ledning.

Den får noe trekk for at dimmingen ikke fungerer like bra med HDR og at innsynsvinkelen ikke er god nok. Dette er også en veldig dyr tv, som kanskje kun er verdt prisen for de som drømmer om en kurvet tv.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 78/100

Basert på 4 tester.

Tek.no (2017)

Q8-modellen er en slags mellom-modell mellom innstegsmodellen Q7 og toppmodellen Q9. Spesifikasjonsmessig er den ganske så lik lillebroren, men har et mer påkostet ytre. Spørsmålet er om denne forskjellen er verdt de ekstra tusenlappene. Les saken

89
AVForums (2017)

The Q8C is more a series of refinements than anything ground-breakingly new from Samsung. Les saken

78
Trusted Reviews (2018)

Exaggerated backlight striping issues may be a distraction for dedicated home cinema fans. But for more casual users the Samsung QE55Q8C is a beautifully designed and uniquely talented TV Les saken

75
Philips 55PUS6703

75/100

Philips 6703 får skryt for å være et svært godt kjøp i en av de billigere prisklassene. Tv-en leverer klare bilder i 4K, har et godt sortnivå i forhold til pris, et fint utvalg av streaming og apper og kommer med Ambilight-modus. Sistnevnte består av LED-lamper på baksiden av tv-en som kaster fargene på skjermen bak seg, slik at veggen bak tv-en lyses opp og forlenger bildet på skjermen utenfor tv-ens rammer.

Siden 6703 er såpass billig, har Philips likevel måtte ofre noen funksjoner. Tv-en får blant annet kritikk for å levere et ganske mørkt bilde som gjør at innhold i HDR ikke blir så bra som de kan være. Tv-en er i tillegg vanskelig å sette opp og har ikke de enkleste menyene. Den har heller ikke god lyd, så anmelderne anbefaler å kjøpe en lydplanke i tillegg. Dette får ofte de dyrere tv-ene kritikk for også, så dette er ikke et kompromiss du nødvendigvis må møte fordi du kjøper en billigere tv.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 50"/ 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR+

Operativsystem: Saphi
HDMI / USB: 3 / 2

Totalscore: 75/100

Basert på 4 tester.

What Hi-Fi? (2018)

A punchy, insightful, and nuanced picture for the money. Les saken

100
Trusted Reviews (2018)

The 55PUS6753’s picture processing and contrast make it a good picture performer for its money. Les saken

75
Tech Advisor (2018)

It isn't the best choice if you have your heart set on eye-popping HDR performance or if you want all your HDMI inputs to fully support 4K, but if you're after something that won't break the bank and is a good step up in quality from budget 4K TVs, it's a Les saken

75
Samsung QE55Q6FN

75/100

Samsung Q6FN er den billigste versjonen av Samsungs QLED-serie, som skal konkurrere mot de andre produsentenes OLED-tv-er. Q6FN får skryt for et lekkert design som ser bra ut fra alle vinkler, også på baksiden. Den kommer i tillegg med en smart løsning som hjelper deg å skjule ledningene som går fra tv-en gjennom stativbeina.

Ellers leverer tv-en skarpe bilder og bra lyd, samtidig som det er veldig enkelt å overføre data fra andre enheter til Q6. 2018-modellen kommer også med Ambient-mode, en interaktiv bakgrunn som gjør at du kan tilpasse tv-skjermen til innredningen i hjemmet ditt når tv-en ikke er i bruk.

Q6F trekkes for lysstyrken på skjermen, og anmelderne påpeker at det finnes bedre skjermer på markedet. Tv-en fremstår likevel som et svært bra kjøp i 55- eller 65-tommersklassen.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 49" / 55" / 65" / 75" / 82"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 75/100

Basert på 3 tester.

Lyd & Bilde (2018)

Bildekvaliteten scorer jevnt over bra, og selv om ytelsen ikke er like ekstrem som de dyreste utfordrerne, er den definitivt et bra kjøp i 65” klassen. Les saken

80
Tom's Guide (2018)

The Samsung 65Q6FN QLED TV offers strong picture quality, great audio and a mostly excellent smart-TV experience, but it cuts a couple of corners. Les saken

75
Samsung QE55Q7FN

75/100

Samsung Q7FN er en litt nyere versjon av Samsung Q7F. Slik som Q6F og Q7F er dette en av de billigste modellene blant Samsungs eksklusive QLED-tv-er. De får skryt for bra lyd, god mulighet for dataoverføring og bra multimedieavspilling. 2018-modellen kommer med Ambient mode, som lar deg stille inn tv-skjermen slik at den blender inn med interiøret når den ikke er i bruk. Den samme modellen kommer i tillegg med Samsungs nye One Connect Box som lar deg føre alle tilkoblinger, inkludert strømforsyningen, i én transparent kabel fra tv-en til boksen.

Q7FN har likevel ikke den beste bildekvaliteten på markedet, noe som merkes særlig godt når man spiller av HDR. I tillegg kan tv-en ikke skryte på seg god innsynsvinkel.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65" / 75"

Skjermteknologi: QLED
HDR: HDR10+

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 2

Totalscore: 75/100

Basert på 2 tester.

TechHive (2018)

This little brother to Samsung's Q8 and Q9 series uses side rather than direct backlighting, so it doesn't have quite the same brightness, or pop to the HDR. But it's still one of the best TVs on the market and significantly less expensive. Les saken

75
Samsung UE55NU8005

74/100

Samsung NU8005 får skryt for å være et godt kjøp, og særlig er det forholdet mellom pris og store skjermstørrelser som sjarmerer anmelderne. Lyd og Bilde og Les Numeriques mener blant annet at de største skjermstørrelsene som NU8005 kommer i – 75" og 82" – representerer ekstremt god verdi for pengene. I tillegg er Expressen og Råd & Røn fornøyd med 55"-modellen og sier at tv-en har et godt bilde og fremstår brukervennlig. Den kommer ikke med Samsungs One Connect Box, men har i stedet en løsning som lar deg legge kablene i kanaler bak tv-en og ned gjennom tv-stativet.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 49" / 55" / 65" / 75" / 82"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR 1000

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 74/100

Basert på 2 tester.

Expressen (2018)

Bra bild och rent ljud. Svårnavigerade menyer. Les saken

78
Samsung UE55NU7455

73/100

Tek.no har testet NU7455 mot andre tv-er i 12 til 17 000 kroners-klassen, mens Råd & Rön har testet modellen mot alle andre tv-er. Det fører til at Tek.no er rausere med poengene enn Råd & Rön, selv om de gir tv-en skryt for de samme funksjonene. Blant annet får Samsung ros for operativsystemet Tizen, som fungerer svært bra og er noe av det mest brukervennlige man finner på markedet. Ellers har tv-en grei lyd, god bevegelse, skarphet og detalj i bildet, selv om den ikke kan måle seg med de aller beste skjermene på markedet. Innsynsvinkelen er ikke veldig god og lydkvaliteten er så som så.

Er du fornøyd med en tv som presterer over gjennomsnittlig på de fleste punkt, men ikke figurerer helt i toppsjiktet av hva som er mulig, kan Samsung NU7455 være et godt alternativ for deg.

Tips! Samsung NU7445 og NU7475 er identiske med NU7455 – forskjellen er at de selges i ulike butikker.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 50" / 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR

Operativsystem: Tizen
HDMI / USB: 3 / 2

Totalscore: 73/100

Basert på 2 tester.

Tek.no (2018)

Her får du en gjennomført TV som blant annet kan by på en meget habil bildekvalitet. Les saken

83
Sony Bravia KD-55XF7956

72/100

XF7596 er en god, men billig tv fra Sony. Den får ros for å levere svært fine bilder med god bevegelse, skarphet og tydelige detaljer. Dette er et svært godt budsjettalternativ for de som bryr seg om bildekvalitet og design.

Tv-en blir likevel trukket for dårlig lyd og inputlag på 31,7 ms av Tek.no, noe som betyr at den ikke egner seg til gaming. Den har heller ikke god innsynsvinkel. Opplevelsen preges ellers av at Tizen fortsatt er et mye bedre operativsystem enn Android TV. Det påvirker brukervennligheten og smart tv-funksjonene.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR Active

Operativsystem: Android TV
HDMI / USB: 4 / 3

Totalscore: 72/100

Basert på 2 tester.

Tek.no (2018)

Android-plattformen må se seg slått av Tizen (Samsung), selv om også dette systemet begynner å modnes. Les saken

78
LG 55UK6300

64/100

LG UK6300 er et godt budsjettalternativ til små rom. Tv-en er billig, har et greit antall innganger, HDR-støtte, og er en god smart tv selv om den er liten og billig. Lyden er heller ikke alt for dårlig i forhold til prisen på tv-en, selv om lyden ikke kan sies å være veldig god.

UK6300 får mest trekk for dårlig bildekvalitet med upresis fargegjengivelse og en kjedelig fjernkontroll uten mikrofon. Tom's Guide mener likevel at tv-en gjerne vil fungere godt i et lite rom hos noen som ikke bryr seg så mye om hva slags tv de har.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 50" / 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR Active

Operativsystem: webOS
HDMI / USB: 3 / 2

Totalscore: 64/100

Basert på 2 tester.

Tom's Guide (2018)

A pretty great 4K TV for under $400, with good picture quality, convenient smart TV features and decent sound. Les saken

63
LG 55UK6100

60/100

LG UK6100 er en budsjettmodell fra produsenten som leverer noen av de beste toppmodellene på markedet. UK6100 fordeler lyset fint på skjermen og har en god innsynsvinkel. Den fungerer også veldig bra i gamingmode, noe som Lyd og Bilde mener trekker opp inntrykket av tv-en. De mener også at operativsystemet fungerer bra og gjør tv-en brukervennlig.

Siden dette er en budsjettmodell, finnes det alltid noe å pirke på. Lyd og Bilde mener skjermen ikke er god nok, med middels god kontrast og en for mørk skjerm. Råd & Rön gir tv-en middels god score i alle kategoriene unntatt energiforbruk og muligheten for å spille av innhold fra multimediaspillere, hvor tv-en gjør det bra.

Detaljer

Tilgjengelige skjermstørrelser: 55" / 65"

Skjermteknologi: LCD
HDR: HDR Active

Operativsystem: webOS
HDMI / USB: 3 / 2

Totalscore: 60/100

Basert på 2 tester.

Lyd & Bilde (2018)

Selv om LG-skjermen er rik på fargenyanser skuffer den litt på kontrast, lysstyrke og svartnivå, som er essensielt for å hevde seg mot de tøffeste konkurrentene i prisklassen. Les saken

60
#tv #samsung #qled #4k #q6 #q7 #q8 #q9 #philips #oled #lg #lcd #sony #the-frame #panasonic

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn