Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2016

Regntøy til barn: Prisen sier lite om kvaliteten

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær skal vi tro ordtaket. Uansett kan et godt regntøy hjelpe barna å holde på varmen i norsk ruskevær. Her gir vi deg en oversikt over hvilke regntøy du burde styre unna og hvilke du burde vurdere.

Annonse

Testvinner

I år som i fjor er det regntøyet fra Kappahl som ligger an til å bli testvinner. Regntøyet er langt fra det dyreste, men scoret likevel jevn over godt på kriteriene i testene.

Polarn O. Pyret får den høyeste poengsummen i testen, men ettersom den kun baserer seg på en test, kåres den ikke som testvinner. Les mer om test.no sine retningslinjer her.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

På andreplass ligger det flere regntøy med samme score, her kan det være andre faktorer som pris, materiale og vekt som spiller en rolle for hva man burde velge.

Testens taper

Testens taper er regntøyet fra Skogstad Ona og grunnen til det var i følge testpanelet at regntøyet begynte å lekke vann før det var utsatt for vask og slitasje .

Ved kun å bruke tester utført av nordiske testpaneler ønsker vi å inkludere regntøy som er tilgjengelige i Norge og tilpasset norske værforhold. I testene har regntøyet i hovedsak blitt sjekket for vanntetthet i materiale og sømmer, slitestyrke, rivestyrke og brukervennlighet.

Lurer du på hvem som vant denne testen i fjor? Les saken og se resultatene her.

Hvordan velge riktig regntøy til ditt barn?

Selv om noen regntøy ligger relativt likt i pris og testresultat, kan også barnets bruk være med å avgjøre hvilket regntøy som er best. Er barnet veldig aktivt, kan man vurdere å gå for et lettere regntøy som det er behagelig å bevege seg i, og som gjerne har fukttransporterende egenskaper.

Er barnet ditt mindre aktivt, kan et regntøy i et tykkere materiale eller med et avtagbart flisfor komme godt med gjennom høsten. Et oljeregntøy vil som regel vær mer slitesterkt, og litt varmere ettersom materialet er kraftigere, men det kan oppleves som mer strevsomt å bevege seg i.

Et regntøy i et lettere materiale vil puste bedre og være mer komfortabelt å bevege seg i, men det tåler ikke like mye slitasje. Uansett materiale bør du sjekke at sømmene i regntøyet er tapet, så er det mindre risiko for at regnet lekker inn.

Vask og vedlikehold

I testene var det flere regntøy som holdt seg godt før de ble vasket, men etter vask og slitasje var de ikke like vanntette lengre. Generelt bør man ikke vaske regntøy for ofte, og dersom man unngår tøymykner vil pusteevnen holde seg bedre. Man kan gjerne bruke impregnering til regntøy, og dette får man kjøpt i sportsbutikker.

Polarn O. Pyret Fireman/Southport

100/100

Polarn O. Pyret Fireman/Southport er en regndress som scorer høyt på både regntetthet og slitestyrke. Den er dyr sammenlignet med mange av de andre regndressene i testene. Den har bukseseler, strikk under føttene og reflekser.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2016)

En meget god dress Les saken

100

Best i test

2016

Kappahl Kaxs

Regntøy Kappahl Kaxas

90/100

Kappahl Kaxs kommer i to deler, med mulighet for justeringer på jakke og bukse. Regndressen har avtagbar hette og reflekser og fåes i ulike fargekombinasjoner.

Totalscore: 90/100

Basert på 3 tester.

Foreldre & Barn (2015)

"Testens vinner og et godt kjøp" Les saken

100
Testfakta (2015)

"Best i test" Les saken

90
80
Regntøy Gresvig Vill Pytt

80/100

Gresvig Vill Pytt er et regntøy med sveisede sømmer, reflekser, avtagbar hette, justerbare bukseseler og knapper i sidene på buksen. Det får poeng både for god vanntetthet og slitestyrke.

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester.

Foreldre & Barn (2015)

"Bra og slitesterkt" Les saken

80
Foreldre & Barn (2016)

Billigst i testen Les saken

80
Didriksons Stormman

80/100

Didriksons Stormman er et regntøy med bukseseler, strikk under foten og reflekser som scorer godt på vanntetthet. Rivestyrken drar noe ned på poengsummen, men slitestyrken sies å være god.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2016)

Dårligst rivestyrke i testen Les saken

80
Regntøy Ticket to Heaven Rubber Rainset

70/100

Ticket to Heaven Rubber Rainset har avtagbar hette, justerbare deler og reflekser. Regnsettet har fått minuspoeng i tester for dårlig vanntetthet etter slitasje.

Totalscore: 70/100

Basert på 3 tester.

Foreldre & Barn (2016)

Dårlig vanntetthet etter slitasje og vask. Les saken

60
Regntøy Stormberg Vestland

70/100

Stormberg Vestland scorer særdeles godt på slitestyrke og meget godt på rivestyrke. Regntøyet får trekk for vanntetthet, sømmene oppleves som spesielt svake på dette området.

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester. Pris fra 150,-

Pris fra 150,-

Foreldre & Barn (2015)

"Vanntettheten var ikke optimal" Les saken

40
Regntøy Helly Hansen Voss

60/100

Helly Hansen Voss får skryt for vanntetthet, men noe trekk for dårlig slitesterkhet. Regntøyet har avtagbar hette, justerbare bukseseler, reflekser og justerbare fotstrikk.

Totalscore: 60/100

Basert på 2 tester.

Foreldre & Barn (2015)

"Et bra regntøy" Les saken

80
Cubus PU Jacket/PU Pant

60/100

Cubus PU Jacket/PU Pant scorer godt på vanntetthet både i stoff og sømmer, men slite- og rivestyrke trekker ned samlescoren i testen.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Foreldre & Barn (2016)

Svært dårlig slitestyrke Les saken

60
Skogstad Ona

40/100

Skogstad Ona har bra vanntetthet, men trekkes mye i poengsummen for rive- og slitestyrke. Ellers har regntøyet reflekser, stropper under føttene og bukseseler.

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test. Pris fra 349,-

Pris fra 349,-

Foreldre & Barn (2016)

Får ikke full pott på vanntetthet før slitasje og vask. Les saken

40
#regntøy #kappahl #ticket-to-heaven #didrikson #stormberg #helly-hansen #gresvig #polarnopyret #cubus #skogstad

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn