Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #lave-fjellsko

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

13 treff

Tursko til skog og mark

Tursko brukes på enklere turer og passer best med en lett eller middels tung sekk på ryggen. Sjekk om du bør gå for tursko eller fjellsko, og se hvilke modeller som gjør det best i test.

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon #keen #merrell #tursko #lave-fjellsko #hanwag #hoka-one-one #la-sportiva #jack-wolfskin #adidas #lowa #helly-hansen #the-north-face

The North Face Hedgehog Fastpack GTX

The North Face Hedgehog Fastpack Lite er en lett og rask tursko som passer best til lette turer uten ryggsekk. Den gir deg god støtte og har et godt grep om underlaget, selv om sålen ikke er like robust som andre sko i samme kategori. Den har en forsterket tåkappe og gir noe beskyttelse mot omverdenen, men fungerer likevel best på enkle turer. Særlig kan den være fin å bruke på reise og til hverdags. Outdoorgearlab synes skoen fra The North Face er gjennomsnittlig, og mener det finnes bedre sko på markedet.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 276 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 360 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #the-north-face

Salomon Outpath GTX

Salomon Outpath GTX er en lett og god tursko som har godt grep om bakken og generelt gir god støtte til foten. Skoen er i svært god kvalitet, samtidig som den er lett og rask. Den passer til variert terreng, og kan også være fin på reise. Til tross for vekten føles den solid og robust. Den er noe stiv, og flere av testerne mener den er ukomfortabel. Du bør derfor prøve skoen før du går til innkjøp av den, eller drar ut på langtur.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 281 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 335 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #salomon

Salomon Outline GTX

Salomon Outline GTX er en anvendelig, lett og komfortabel tursko som kan brukes til hverdags og på tur. Skoen beskytter mot vann og gjørme, og den har en solid såle med bra grep mot underlaget som gjør at man fint kan bruke modellen i slike forhold. Den kan også brukes til å løpe med, men den passer ikke til bratt og røft terreng.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 350 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #salomon

Lowa Sirkos GTX

Lowa Sirkos GTX får skryt for å være svært komfortabel. Den er romslig, samtidig som den holder foten godt fast. Ellers fremstår skoen stødig og pålitelig, også på ujevnt underlag. Den holder deg stabil og har godt grep mot underlaget, også i gjørme. Ellers er skoen vanntett, pustende og med god støtdemping. Den trekkes for vekt og for at den ikke har en tåkappe. Testerne er noe bekymret for holdbarheten, men har ikke opplevd problemer selv i løpet av testperioden.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 340 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 425 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #lowa

La Sportiva Spire GTX

La Sportiva Spire GTX er bygget som en løpesko, men har stabiliteten til en vanlig tursko. Den er vannfast, stabil, har en sterk såle og bra grep om underlaget. Skoen kan brukes til korte og lange turer som ikke er alt for tunge, i tillegg til at den kan brukes som løpesko i fuktig terreng. Alt i alt er Spire GTX en god og komfortabel allroundsko for de som ikke skal ut på de aller mest tekniske turene. Merk at den gir god støtte til ankelen selv om den er en lav tursko.

For å sammenligne med en lignende sko, Salomon X Ultra 3 GTX, er modellen fra La Sportiva både tyngre og dyrere. Skoen er likevel verdt å kjøpe dersom man er ute etter komfort, da La Sportiva er mye mer komfortabel enn skoene fra Salomon.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Smal og generelt litt mindre enn normalt
Vekt på damemodell: 345 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #la-sportiva

Keen Venture

Keen Venture er en lett og god tursko med godt grep mot underlaget. Den passer til variert terreng, inkludert gjørmete områder. Den gir lett støtte og beskytter mot spisse steiner og røtter, noe som gjør at du til og med kan klatre i lett terreng med skoen. Ellers er den vanntett, pustende og ser sporty ut. Dette er altså et godt alternativ for deg som ønsker en lett sko til variert terreng.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #keen

Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore

Jack Wolfskin MTN Attack 5 Texapore er en robust og bred tursko som beskytter godt mot steiner og annet hard terreng. Sålen har et grep som gjør at den passer bedre på harde overflater enn i gjørme og gress. Støtdempingen er normal. Anmelderne er misfornøyd med passformen til skoen, og mener den kun vil være komfortabel for de med brede og store føtter. På grunn av passformen vil man fort bli sliten hvis man ikke har føtter som passer perfekt i skoen.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Stor og bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #jack-wolfskin

Hoka One One Sky Toa

Hoka One One Sky Toa er en lett og rask tursko, som egentlig minner mer om en lett fjellstøvel enn en typisk tursko. Den passer godt for de som foretrekker tursko fremfor fjellstøvler, men som gjerne har behov for mer ankelstøtte og komfort enn det de lave turskoene gir. Særlig er Hoka One One bra for de som har vondt i knær eller andre ledd, da skoen er svært myk og demper godt mot underlaget. I tillegg er den vannfast og pustende, og kan brukes både på kortere turer og på dagsturer med middels stor ryggsekk.

Skal du på tur i svært røft terreng kan det være lurt å vurdere en annen sko, da Hoka One One Sky Toas lette materiale åpenbart ikke beskytter like godt mot omverdenen som det en mer robust lærstøvel for eksempel vil gjøre. Ønsker du også å løpe eller trene i turskoene dine bør du se til en mindre klumpete modell. Sålen har heller ikke det beste grepet mot underlaget, og anmelderne anbefaler andre sko hvis du skal gå mye på glatt og bratt underlag.

Detaljer

Type: Tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 376 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 426 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #hoka-one-one

Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Helly Hansen Vanir Gallivant HT er en sporty og komfortabel tursko som egner seg best til lette turer på flate stier. Sålen er god, skoen er vannfast og pustende. Den er noe flat inni, så man bør legge inn en egen såle hvis man trenger ekstra støtte under foten. Ellers er skoen for myk for tung oppakning og hardt underlag. Den gir ikke mye støtte i ulendt terreng, og testerne hadde også noe problemer med å knyte igjen skoen ordentlig. Sistnevnte førte til såre tær hos testeren fra Opdag Verden, som gikk med skoene i nedoverbakke. Er du på jakt etter er par stilige og vellagede sko for lette turer kan disse likevel være et godt alternativ.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Noe liten
Vekt på damemodell: 195 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #helly-hansen

Hanwag Belorado Low GTX

Hanwag Belorado Low er en komfortabel og presis sko som passer best til seriøse turgåere som gjerne prøver seg på tur i røft terreng. Skoen fremstår solid og holdbar, og den beskytter foten godt mot terrenget. Sålen bøyer seg heller ikke alt for mye. Toppen kan man i tillegg snøre godt inntil foten uansett hvor høy vrist man har.

Skoen blir trukket noe for å være tung – og den kan bli for tung om du bare skal gå enkle turer i skog og mark. I tillegg ser modellen noe teknisk ut hvis du også ønsker å bruke turskoene til hverdags.

Outdoor Magazin beskriver Belorado Low GTX fra Hanwag som en allround-anmarsjsko.

Detaljer

Type: Solid tursko
Passform: Justerbar, kan passe både smale og noe brede føtter
Vekt på damemodell: 500 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 564 g (Str. 44)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #hanwag

Adidas Terrex Swift R2 GTX

Adidas Terrex Swift R2 GTX er en blanding mellom en terrengsko og en tursko. Den gir god støtte og demping på ulike terreng, og man kan ha sekk på ryggen mens man bruker den. Uheldigvis er modellen noe stiv, og testerne er ikke fornøyd med lissene eller snøresystemet. Sistnevnte beskrives som vanskelig å feste, løsne og få strammet slik at det ikke blir ukomfortabelt over vrista. Testerne mener dog at skoen kan passe til de med bredere føtter. Ellers fungerer sålen godt både for tøft, fuktig og hardt terreng. De kan gjerne også brukes av noen som veksler mellom løping og turgåing.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: 310 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 350 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #adidas

Adidas Terrex Free Hiker

Adidas Terrex Free Hiker er en trendy tursko som kjennes ut som en joggesko når du først tar den på. Den ser bra ut, og kan passe godt på reise eller i byen. Siden den er myk og fleksibel bør man ikke bruke denne skoen til harde turer, men den er i god kvalitet og kan godt brukes på vanlige stier i ulike typer terreng som ikke krever for mye støtte.

Detaljer

Type: Lett tursko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 200 g (Str. 42)

Les saken

#tursko #lave-fjellsko #fjellsko #adidas