Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #fjellstøvler

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

37 treff

Tursko til skog og mark

Tursko brukes på enklere turer og passer best med en lett eller middels tung sekk på ryggen. Sjekk om du bør gå for tursko eller fjellsko, og se hvilke modeller som gjør det best i test.

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon #keen #merrell #tursko #lave-fjellsko #hanwag #hoka-one-one #la-sportiva #jack-wolfskin #adidas #lowa #helly-hansen #the-north-face

Fjellskoene som tar deg frem overalt

Fottøyet er blant det aller viktigste utstyret du tar på deg på tur. Her er de beste fjellskoene du kan velge i 2018, pluss noen tips til hvordan du finner akkurat de riktige skoene for deg.

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut #hoka-one-one #salomon #keen #la-sportiva #salewa #aku #the-north-face #arcteryx #scarpa #hanwag #lowa #timberland #merrell #meindl

Timberland Chocorua Trail Mid GTX

Chocorua Trail Mid GTX fra Timberland er klassiske fjellsko i god kvalitet, som ser pene ut og leverer på lette fjellturer. De bør ikke brukes til fjellklyving eller på teknisk vanskelige partier, da de ikke beskytter så godt på tærne eller på siden av skoen. De har likevel et godt snøresystem som gjør at skoene sitter godt på foten, og de fungerer veldig godt til lette turer hvor man ikke trenger alt for mye ekstra støtte fra fottøyet.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Liten
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #timberland

The North Face Ultra Fastpack II Mid GTX

Ultra Fastpack Mid II GTX fra The North Face er et par lette fjellsko som ser pene ut, men som ifølge Gear Institute er mer ukomfortable enn mange av de andre fjellsko- og støvlene de har testet. Blant annet får skoene trekk for lite demping i sålen og en merkbar søm langs hælen. De gir heller ikke like mye støtte til ankelen, men de har en god Vibram-såle som gir god friksjon mot terrenget. Klikk.no synes det er en lett og behagelig sko, men irriterer seg over en lyd i knekkpunktet som de mener går ut over brukeropplevelsen.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 630 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 860 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #the-north-face

Scarpa Zen Pro

Zen Pro fra Scarpa passer godt til tøffe turer over røft terreng. De er stive og gir god støtte hvis du har ryggsekk på, samtidig som sålen gir godt feste mot underlaget. Skoene er noe tunge til å være lette fjellsko, men de kan brukes til å gå tur med. Ønsker du å bruke dem mye i byen eller til lette gåturer på sommeren, kan de oppleves for tunge. Siden de sitter godt på foten, kan de også brukes til lett klatring. Satser du derimot mye på klatring, vil du bli mer fornøyd med et par sko som er mer presise og mindre klumpete enn Zen Pro.

Obs! Denne modellen er en hybridsko mellom anmarsjsko og lette fjellsko, og er derfor stivere enn de andre lave fjellskoene i denne testen

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig til smal
Vekt på damemodell: 410 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 480 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #scarpa

Scarpa R-Evolution GTX

R-Evolution GTX bruker Scarpas Sock Fit Technology for at skoen skal sitte så godt som mulig på foten. Dette ligner på innersokken som Arc'teryx er kjent for, men Scarpa lanserte Sock Fit-teknologien sin før Arc'teryx kom med sin egen versjon. Snøresystemet til R-Evolution fungerer godt, mens skoene ellers er komfortable å ha på. De gir også god beskyttelse og støtte, samtidig som de er vanntette og kommer med en såle fra Vibram.

Outdoor Magazine er fornøyd med støvlene og mener de gjerne kan brukes på vanskelig terreng og alpinturer, mens Gear Institute synes støvlene er for klumpete i forhold til konkurrentene.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 540 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 660 g (Str. 43)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #scarpa

Salomon X Ultra Mid 3 GTX

X Ultra Mid 3 GTX fra Salomon omtales som et par robuste og veldesignede fjellsko. Dette er nummer tre i en skoserie som har levert gang på gang, noe Outdoor Gear Lab mener merkes. Skoene fungerer godt til både røft fjellterreng og våte skogområder. De fungerer oss for de som gjerne tar seg en løpetur på fjellstier, samtidig som de gir støtte nok til at de kan sammenlignes med robuste fjellstøvler. Outdoor Gear Lab mener disse skoene gir svært mye for pengene.

Skoene finnes i flere ulike versjoner, blant annet en vid versjon for de med brede føtter.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 840 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 900 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salomon X Ultra Mid 2 GTX

X Ultra Mid 2 GTX fra Salomon får skryt av Klikk.no for god passform og god demping. De beskriver skoene som komfortable, stabile, med god beskyttelse og et velfungerende snøresystem. Consumentenbond mener grepet mot underlaget kunne vært bedre, mens Outdoor Magazin savner mer ankelstøtte. Live for the Outdoors er enig i de siste påstandene, og synes skoene passer best på lette stier fremfor vanskelig fjellterreng.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 530 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salomon X Ultra 3 GTX

X Ultra-serien fra Salomon er godt likt av mange. X Ultra 3 er ikke noe unntak, og skoen får skryt for å gi svært god støtte til ankelen, til tross for at den er veldig lett. Den er også noe bredere enn andre sko fra Salomon, men Active Traveller mener det ikke er noe problem for de med smalere føtter, da skoen enkelt kan strammes godt uten at materialet klumper seg sammen. Alt i alt fremstår den som en god allrounder, selv om den ikke er ekspert på hardt underlag.

Salomon X Ultra 3 GTX egner seg blant annet ikke for gåing på våte steiner, da sålen ikke har kraftig nok friksjon mot underlaget. Skoen egner seg likevel godt til gåing i andre fuktige områder som ikke krever like grove såler. Den er også vanntett, og fremstår som en god allroundsko, selv om den er litt for stiv for å fungerer bra til løping eller sykling.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 330 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 360 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salomon X Ultra 2 GTX

X Ultra 2 GTX fra Salomon er en komfortabel og stabil fjell- og tursko med flott design. Den har en tå- og hælkappe som gir god beskyttelse, og en såle som gir grei friksjon mot underlaget. De fleste testerne er skeptiske til det spesielle snøresystemet, men sier at man venner seg til det etter hvert. Testerne er uenige i om denne modellen bør brukes til å løpe med eller ikke, så det må man ta en vurdering på selv.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 370 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 410 g (Str. 40)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salomon Quest 4D 3 GTX

Alle testerne er svært fornøyd med disse skoene og mener Quest 4D 3 GTX fra Salomon kan brukes til nærmest alt. Skoene, som er middels høye og svært komfortable, gir god ankelstøtte og kan brukes på røft og ujevnt terreng. Outdoor Gear Lab mener skoene fungerer best på røffe stier og med mye bagasje, i middels til kjølige temperaturer.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 575 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 640 g (Str. 41)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salomon Outpath Pro GTX

Outpath Pro GTX fra Salomon er en lett fjellsko med gamasjer. Det betyr at den er lett å bruke og best egnet på flate fjellstier, noe som gjør den mer til en tursko enn en ekte fjellsko. Siden den er vanntett og gir mer støtte enn det en vanlig lav fjellsko ville gitt blir den også kategorisert som en fjellsko. Testerne er likevel enige i at de ønsker seg mer støtte og en mindre myk såle enn det Outpath Pro tilby. Skoen er dermed ikke egnet for røft terreng eller for de som ønsker ekstra ankelstøtte på fjelltur, men kan nytes av de som vil ha en vanntett og lett tursko som går litt opp over ankelen.

Detaljer

Type: Lett fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 340 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 400 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salomon

Salewa Mountain Trainer Mid GTX

Mountain Trainer Mid GTX fra Salewa beskrives av Active Traveller som en mellomting mellom en lett fjellstøvel og det vi vil kalle en fjellsko. Modellen får skryt for å være komfortabel, men den litt mer løse formen gjør at den ikke gir like god ankelstøtte som andre fjellsko. De fleste testerne konkluderer med at Mountain Trainer Mid GTX kan brukes til lette turer, men at de ikke bør brukes på veldig røft underlag og teknisk vanskelige fjellturer.

Outdoor Magazine mener i tillegg at støvelen er for solid for de lette fjellturene støvlene bør brukes til, mens Wired for Adventure er uenig og mener at støvelen er en av markedets beste støvler for kvinner.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1330 g (Str. 38)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salewa

Salewa Crow GTX

Crow GTX fra Salewa er en middels god sko, tilpasset sommertemperaturer på fjellet. Alpin mener støvlene er for dyre for det du får, mens Wilderness Magazine er mer fornøyd. Sistnevnte mener støvlene passer best på ujevn bakke og stein, men at de er for løse til at man kan bruke dem i bratt terreng.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 570 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 660 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #salewa

Merrell Moab FST GTX

Moab FST GTX fra Merrell er bygget for gåturer i fjellet eller på asfalt. Den er dermed ikke egnet for ujevn bakke og røffe fjellturer. Skoen gir god demping og støtter opp om foten. Den er også vanntett og har en god såle som gjør det bra på ulikt underlag. Wired for Adventure skryter av utseendet, og mener modellen mer enn gjerne kan brukes i byen eller til andre anledninger enn fjellturer. Den er også mye mykere enn en typisk fjellsko, noe som gjør den svært komfortabel å gå tur med.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Vanlig til smal
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #merrell

Meindl Litepeak GTX

Litepeak GTX fra Meindl er et par svært komfortable fjellstøvler som er gode å gå i både oppover, nedover og bortover. De gir god støtte til ankelen, og sålen ligger godt mot underlaget. Disse støvlene passer veldig bra til fjellturer med tung sekk på ryggen. Alpin mener støvlene er noe brede og at stoffet kan bli klumpete hvis man strammer dem for mye, noe som betyr at støvlene passer best for de med vanlig til brede føtter.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig til bred
Vekt på damemodell: 480 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 600 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #meindl

Mammut T Aenergy High GTX

T Aenergy High GTX fra Mammut har god passform, støtter ankelen og har en såle med god friksjon mot underlaget. Den kan bli varm på de mest solrike sommerdagene, men ellers passer den godt til tyngre brukere og turer med tung sekk på ryggen. Støvlene får skryt for å fremstå robuste, tross sin lette vekt.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Litt bred
Vekt på damemodell: 529 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 600 g (Str. 43)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut

Mammut Magic High GTX

Magic High GTX fra Mammut ligner på Hanwag Makra Combi GTX i at de begge er gode fjellstøvler som egner seg godt som allroundere. De er likevel ikke best på noen områder, og det finnes som regel bedre alternativer dersom du leter etter en spesialisert sko, om du for eksempel skal drive med klyving. Ønsker du deg derimot en svært god fjellsko som du kan bruke til det meste, kan du gjerne se nærmere på Marka Combi GTX.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 650 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 795 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut

Mammut Comfort High GTX Surround

Comfort High GTX Surround fra Mammut kommer med ny teknologi fra Gore-Tex som skal puste enda bedre enn tidligere. Ellers er støvlene komfortable, men gir mindre støtte enn andre sammenlignbare fjellstøvler. Testerne konkluderer derfor med at Comfort High GTX Surround passer best til raske fjellturer med eller uten en lett sekk, fremfor lengre fjellturer som krever mer teknisk finesse fra støvlene.

Live for the Outdoors mener denne støvelen ikke gir deg mye for pengene, med mindre du har behov for den nye Gore-Tex-teknologien. Klikk.no er mer positive, og mener blant annet at dette er et par gode støvler som gjerne kan brukes til lett jogging på skogsstier.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 780 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 920 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut

Mammut Ayako High GTX

Fjellstøvlene Ayako High GTX fra Mammut er solide, men komfortable. De gir god støtte til ankelen, samtidig som de gir rom for noe bevegelse. Et lag med Gore-Tex holder i tillegg vannet ute av støvlene, samtidig som det lar føttene puste. Sålen får skryt for et godt grep på ulike typer terreng av Wired for Adventure, mens Outdoor Magazin mener støvlene taper seg på steinete terreng.

Ifølge Wired for Adventure passer disse støvlene bra til tekniske turstier. De sier også at støvlene gir nok støtte til at du kan bruke dem med en tung sekk på ryggen. To av testerne skryter av beskyttelsen støvlene gir, og sier at de gjerne bruker disse støvlene under klyving. Tyske Outdoor Magazine er mer skeptisk, og mener at støvlene har forbedringspotensiale både når det gjelder stabilitet og presisjon.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1080 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1260 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #mammut

Lowa Renegade GTX Mid

Lowa Renegade får delte tilbakemeldinger fra testerne. Mens Outdoor Gear Lab og Consumentenbond er kritiske og mener skoene er for klumpete og glatte, mener både Outdoor Magazine og Wired for Adventure at dette er et par flotte fjellsko som kan brukes til alt unntatt det tøffeste terrenget. Det er likevel ingen tvil om at disse skoene er populære, og at de gir valuta for pengene dersom du ikke skal begi deg ut i det vanskelige terrenget. Blant annet får de svært god score av Outdoor Gear Lab, selv om testerne mente de aller beste skoene var hakket bedre enn Lowa Renegade Mid GTX.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 440 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 550 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #lowa

La Sportiva Trango TRK GTX

Trango TRK GTX fra La Sportiva er en vegansk fjellstøvel i syntetiske materialer. The Outdoor Gear Lab mener disse støvlene fungerer godt til lett klyving, men at de ikke er slitesterke eller vanntette nok til å kåres som best i sin kategori. Alle de andre testerne er imidlertid svært fornøyde med støvlene fra La Sportiva.

Active Traveller sier Trango TRK GTX er svært komfortable og mener det er en utmerket fjellstøvel, noe Gear Institute og Alpin ser seg enig i. Alle tre mener støvlene egner seg godt for ulike typer terreng. Wired for Adventure sier de gjerne vil bruke disse støvlene i all type vær som de britiske fjellene har å tilby, og kårer støvlene til testvinner i 2018

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 1000 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1200 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #la-sportiva

La Sportiva Trango Tower GTX

Alpin kårer Trango Tower GTX fra La Sportiva til testvinner i 2016. De mener støvlene gir god støtte til ankelen, samtidig som de er fleksible, noe som gjør at støvlene kan brukes til det meste. Outdoor Magazin mener skoene er veldig gode på presisjon, men er ikke enig med Alpin i at de har like mange bruksområder og er like komfortable som andre sammenlignbare fjellstøvler. Outdoor konkluderer med at dette er par fjellsko som passer godt i vanskelig og røft terreng, men sier de er for stive for vanlig turgåing på fjellet.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: 600 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 700 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #la-sportiva

La Sportiva Nucleo High GTX

Outdoor Gear Lab beskriver disse fjellstøvlene som «super waterproof». Det er en god ting hvis du skal oppholde deg i kalde og fuktige områder over lengre tid, men det betyr også at skoene fort blir for tette i mildere temperaturer. Ellers er støvlene godt laget og gir god støtte til ankelen, samtidig som de er komfortable og sitter godt på foten for de med smale føtter.

Skoene oppleves lettere enn de faktisk er, og sammenlignes av Outdoor Gear Lab med Salomon X Ultra Mid 3 GTX, som veier litt over 300 gram per sko. Støvlene har også gode Vibram-såler som gjør det svært godt på alle typer underlag. Alt i alt er Nucleo High GTX gode fjellstøvler som kan brukes til turer av ulik karakter, fra tørre og korte dagsturer til lengre tekniske fjellturer. Testerne skryter også av hvor slitesterk de er.

Obs! Dette er en smal modell som ikke passer til de av oss med brede føtter.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 820 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1320 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #la-sportiva

Keen Terradora Pulse Mid WP

Terradora Pulse Mid WP fra Keen er fjellsko laget spesifikt for kvinner. Skoene omtales som komfortable, og er laget for korte turer i skogen fremfor lengre fjellturer. De er også vanntette og støtter godt om ankelen. Det anbefales likevel ikke å bruke disse skoene dersom man skal bære tungt eller drive med klyving. Wired for Adventure mener Terradora Pulse Mid WP er de mest budsjettvennlige fjellskoene for kvinner som ikke skal begi seg ut på lange fjellturer.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Liten og smal
Vekt på damemodell: 720 g (Str. 38)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #keen

Keen Targhee III Mid

Targhee III Mid WP fra Keen er en oppdatert versjon av den populære fjellskoen Targhee II Mid WP.

Den nye modellen har oppdatert design og nye materialer, noe som gjør at prisen øker og stabiliteten minker en smule. Outdoor Gear Labs mannlige tester mener derfor at den forrige versjonen er bedre enn Keen Targhee III Mid WP, selv om også dette er en komfortabel og god sko i en vennlig prisklasse. Den kvinnelige testeren er mer positivt innstilt og gir Targhee III Mid WP merkelappen «Best Buy 2017».

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er litt mindre enn normalt. Du bør derfor gå opp en størrelse hvis du bestiller disse på nett.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #keen

Keen Targhee III Low

Keen bygger videre på sin suksessrike Targhee-serie med modellen Targhee III. Dette er en god sko til dagsturer og vil gjøre de fleste turgåere svært fornøyde. Modellen er i tillegg mykere enn Targhee II, og passer derfor godt for de som ønsker seg en enda mer fleksibel sko enn forgjengeren.

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er små i størrelsen, og du bør gå en størrelse opp hvis du bestiller på nett.

Detaljer

Type: Lav fjellsko
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: Ikke oppgitt

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #keen

Keen Targhee II WP

Targhee II WP fra Keen har vært en favoritt hos mange turgåere i flere år. Dette fordi skoen ikke er alt for dyr og fordi den fungerer godt i de fleste terreng. Den blir trukket noe av Outdoor Gear Lab for å ikke holde vannet ute, og for å være litt tung. Skoen gir likevel mye for pengene, og de fleste turgåere vil bli fornøyd dersom de går til anskaffelse av Targhee II fra Keen. Skoen egner seg ikke godt til vanskelig terreng, og egner seg best som en tursko.

Obs! Produsenten oppgir at disse skoene er små i størrelsen, og du bør gå en størrelse opp hvis du bestiller på nett.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Liten, men bred
Vekt på damemodell: 360 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 440 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #keen

Keen Targhee II Mid

Targhee II Mid fra Keen er en billigere variant enn de fleste andre populære fjellskoene på markedet. Skoene leverer likevel godt for pengene, og anbefales for den gjennomsnittlige turgåeren. De egner seg godt for backpacking med en ikke altfor tung sekk, eller for dagsturer på fjellstier. Skoene er i tillegg vide, og passer godt for dem som er avhengig av en bred sko. Har du en smal fot, bør du ikke velge Targhee II Mid.

Obs! Størrelsen på disse skoene er vanligvis litt mindre enn vanlig. Gå derfor opp en størrelse hvis du bestiller disse skoene på nett.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Bred
Vekt på damemodell: 810 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 980 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #keen

Hoka One One Tor Ultra Hi WP

Tor Ultra Hi WP fra Hoka One One er utradisjonelle og revolusjonerende støvler, som får skryt for sin gode kombinasjon av komfort, støtte og vekt. Outdoor Gear Lab gir støvlene 9 av 10 på komfort, og sier at de ikke har prøvd en eneste støvel som kommer i nærheten av Tor Ultra Hi. I tillegg gjør støvlene det bra på alle andre punkter, og klarer seg like godt i terrenget som andre mer tradisjonell fjellstøvler.

Støvlene passer godt til snødekt, vått og røft terreng. De er også så lette og komfortable at man kan løpe i dem over lange distanser. Outdoor Gear Lab mener støvlene passer best til lange turer, enten det er snakk om en dagstur i skogen eller en flere dager lang fjelltur.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Medium
Vekt på damemodell: 840 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 980 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #hoka-one-one

Hanwag Makra Combi GTX

Makra Combi GTX fra Hanwag er bygget for alpine forhold og kan godt brukes med brodder, over trelinjen og langs isbreer. Selv om støvlene er lette, er de svært tekniske og tilbyr god støtte med komfortabel fleksibilitet. De tilbyr derfor mer enn det den gjennomsnittlige turgåeren trenger, men kan gjerne brukes av de som liker tekniske og utfordrende fjellturer i vanskelig vær. Alpin mener støvlene ikke bør brukes på vanskelige passasjer hvor man må bruke brodder hele tiden, men synes de gjerne kan brukes av personer som ønsker å bevege seg raskt på ulendt fjell og grus.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 580 g (Str. 36)
Vekt på herremodell: 700 g (Str. 41)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #hanwag

Hanwag Belorado Mid Lady GTX

Belorado Mid GTX fra Hanwag er et par lette og pene fjellsko som passer godt til helårsbruk. De gir grei støtte, har god friksjon mot underlaget og beskytter mot steiner og ujevn bakke. Klikk.no mener de er middelse stive og lite dempet, men at det gir god kontakt med underlaget. Siden skoene er vanntette, kan de bli noe varme i varmt vær. Alle testerne mener skoene er svært behagelige å ha på seg.

Tips! Disse skoene kommer også i en spesialdesignet modell for de med ilker ved storetåleddet. Den heter Belorado Mid Bunion Lady GTX.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Vanlig
Vekt på damemodell: 810 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1100 g (Str. 41)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #hanwag

Hanwag Banks II GTX

Banks II GTX fra Hanwag gir god beskyttelse mot omgivelsene og støtter godt om ankelen, samtidig som den er fleksibel nok til at den er komfortabel å gå med. Sålen gir i tillegg god friksjon mot underlaget. Oppad mener støvlene er litt for stive til å være vanlige fjellsko, og sier at de gjerne kan brukes i vanskeligere terreng enn det de er beregnet til. De mener også støvlene vil fungere godt med brodder på isbreer, mens Outdoor Magazine er mer forbeholdne og mener støvlene egner seg best på dagsturer i lave fjelletapper.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Smal
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 710 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #hanwag

Arc'teryx Bora Mid GTX

Bora Mid 2 fra Arc'teryx er et par lette fjellsko med innovativt design. Skoen består av en sokk i Gore-Tex, som befinner seg i en lett yttersko laget i syntetisk materiale. Den ytterste skoen har ingen sømmer, og skal derfor være svært slitesterk. Live for the Outdoors stiller likevel spørsmål ved innersokkens kvalitet, og lurer på om den er like slitesterk som ytterskoen. De mener blant annet at vann kan komme mellom utsiden og sokken, noe som kan bidra til slitasje. Likevel får skoene skryt for å være lette og stabile. Vibram-sålen gir i tillegg godt grep mot underlaget.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Litt smal
Vekt på damemodell: 250 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 500 g (Str. 40)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #arcteryx

Arc'teryx Bora2 Mid GTX

Bora2 Mid GTX fra Arc'teryx bygger videre på den første innovative skoen fra Arc'teryx – Bora Mid GTX. Slik som forgjengeren består Bora2 Mid GTX av to deler: en innersokk i Gore-Tex-materiale og en yttersko i et tykkere materiale. Innersokken finnes i ulike versjoner til ulike klima, og man kan derfor tilpasse skoen til ulike turer. Hele skoen beskrives som passe stiv og komfortabel, men den bør ikke brukes i det aller tøffeste terrenget.

Klikk.no gir Arc'teryx Bora2 Mid GTX terningkast seks og mener det er en meget god tursko til skog og fjell, som passer godt som en allrounder. Flere av de andre testerne mener imidlertid at innersokken er for tett og bidrar til svette føtter, noe som igjen kan føre til gnagsår og annet ubehag. Oppad konkluderer for eksempel med at denne skoen passer best til kalde og våte forhold. Siden dette er vanlig i Norge, er kanskje det noe av grunnen til at Klikk.no gir skoen bedre score enn de andre testerne.

Detaljer

Type: Vanlig fjellsko
Passform: Litt liten, gå opp en størrelse
Vekt på damemodell: Ikke oppgitt
Vekt på herremodell: 560 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #arcteryx

Aku Tengu GTX

Tengu GTX fra Aku er vanntette og sitter godt på foten, uten at de er for vide eller smale. Støvlene gir også god støtte til ankelen, men er fleksible nok til at man kan gå helt normalt i dem. Skal man drive med teknisk fjellkatring- eller klyving, finnes det nok bedre sko på markedet. Støvlene fra Tengu er likevel veldig gode allroundere som passer godt til de som liker å oppholde seg i fjellet, men som ikke driver med den vanskeligste klatringen. Alpin mener blant annet at støvlene gjerne kan brukes på lengre fjellturer, med tung sekk på ryggen.

Obs! Disse støvlene finnes ikke i damemodell, men unisex-modellen går ned til str. 37. Har man smale føtter kan man likevel oppleve at disse støvlene er for brede eller for store.

Detaljer

Type: Lett fjellstøvel
Passform: Vanlig (men kun tilgjengelig i unisex-modell)
Vekt på herremodell: 900 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #aku

Aku Alterra GTX

Alterra GTX fra Aku er fjellskoene for deg som ikke planlegger månedslange fjellturer og fuktig klyving opp glatte fjellsider. Skoene er vanntette og puster godt med Gore-Tex, mens sålen og tuppen gir god beskyttelse fra ujevn bakke. Den øvre delen er også myk og fleksibel, som gjør at den gir noe støtte, men ikke like mye støtte som en solid fjellstøvel vil gi deg. Wired for Adventure mener skoene gjerne kan brukes selv om du har en tung sekk på ryggen, og sier at dette er de beste fjellskoene for kvinner som de har testet.

Detaljer

Type: Fjellsko
Passform: Smal
Vekt på damemodell: 1090 g (Str. 38)
Vekt på herremodell: 1340 g (Str. 42)

Les saken

#fjellsko #fjellstøvler #lette-fjellstøvler #aku