Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #mobiltelefon

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

84 treff

Test av populære mobiltelefoner: Her er toppmodellene for 2020

En rimelig smarttelefon er årets testvinner. I denne testen kan du sammenligne de mest populære mobiltelefonene på markedet nå og se hvilken som er best i test.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone #iphone11pro #iphone11 #samsung #s10 #huawei #huaweip30pro #oneplus #galaxy #google #pixel #sony #xperia #xiaomi #mi

Apple tilbake i toppen

Mye har skjedd på mobilfronten de siste årene. Stadig vekk lanseres nye mobiltelefoner og mellom- og lavprissegmentet utvides med nye utgaver som tar opp kampen mot de etablerte toppmodellene.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy #lg #huawei #nokia #sony #xperia #motorola #apple #iphone #honor #xiaomi #google #moto #htc #oneplus #zenfone

De hotteste mobiltelefonene akkurat nå

Hvilken mobiltelefon er den beste av de beste, og har de billigere alternativene noe å stille opp med mot de dyreste flaggskipene?

Les saken

#mobiltelefon #huawei #google #nexus #lg #apple #iphone #samsung #galaxy #sony #xperia #htc #microsoft #lumia #oneplus #motorola #moto-g #9pro #xiaomi #nova

Xperia XZS

Xperia XZS er en oppdatert versjon av flaggskipmodellen XZ fra 2016. Den aller største forskjellen er kameraoppgraderingen. I tillegg har den fått litt mer minne og bedre programvare. Den største forandringen med kameraet er at det kan filme veldig sakte såkalt "super slow motion", en fiffig detalj, men hvor mye trenger du det? Kameraet har relativ rask lukkertid, og det betyr at du er avhengig av gode lysforhold om bildene skal ha god kvalitet. Designet har det klassiske Xperia utseendet med skarpe hjørner og avrundede sider. Mobilen er relativ kjapp, og hjemmeskjermen har fått ny og oppgradert grafikk. Tastaturet imponerer ikke, og det er en del irriterende apper og annen reklame som kommer med varsler som man selv må skru av. Mobilen er vanntett. Anmelderne mener generelt at man får mye for pengene.

Produktspesifikasjoner

Modell: Sony Xperia XZS
Batteri: 2 900 mAh
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: hurtiglading og fingersensor
Vekt: 161 gram
Størrelse: 14,6 x 7,2 x 0,81 cm
Prosessor: Snapdragon 820
Kamera: 19 MP,
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk:Adreno 530

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium er nok en flaggskipmodell fra Sony. Den har solide skjermrammer i topp og bunn, og løser problemet for dem som har irritert seg over overfølsom berøringsskjerm. Mobilen har et pent design, og solid byggekvalitet. Selv om den har svært blank overflate på baksiden, har den et belegg som forhindrer at fett og fingeravtrykk setter seg. Skjermen er svært lyssterk, har god oppløsning og viser innhold i 4K, dersom appen støtter det. Stereolyd sørger for en fin lydopplevelse, men den er best med hodetelefoner, særlig ved basstung avspilling. Samtalelyden er også god, og kameraet er svært godt og tar skarpe bilder. Mobilen er vanntett.

Produktspesifikasjoner

Modell: Sony Xperia XZ Premium
Batteri: 3230 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 3840 x 2150
Lagring: 64 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 4 GB
Teknologi: hurtiglading, Bluetooth 5.0r
Vekt: 195 gram
Størrelse: 15,6 x 7,7 x 0,79 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 19 MP,4K-video,
Operativsystem: Android 7
Grafikk: Adreno 540

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Xperia XZ

Xperia XZ er en vanntett flaggskipmobil fra Sony. Det er forgjengeren til XZS, og i likhet med sin oppgraderte versjon har også denne Xperia-designet med spisse hjørner og avrundede kanter. Byggekvaliteten er solid. Skjermen har god lysstyrke og oppløsning. Mobilen er rask å bruke og det flyter godt mellom de ulike menyene, takket være kraftig programvare. Men det følger med en del unødvendig skrot og varsler man hadde klart seg uten. Lyden er grei, og Sony har en teknologi som gjør at lyden tilpasser seg hodetelefonene du kobler til. God batteritid og oppgradert kamera er med på å løfte opp mobilen.

Produktspesifikasjoner

Modell: Sony Xperia XZ
Batteri: 2 900 mAh
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: hurtiglading og fingersensor
Vekt: 161 gram
Størrelse: 14,6 x 7,2 x 0,81 cm
Prosessor: Snapdragon 820
Kamera: 23 MP,manuell styring av lukketid og fokus om ønskelig
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Adreno 530

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Xperia XA1

Xperia XA1 er en rimelig modell for deg som setter design fremfor ytelse. Den oppleves som noe ustabil og treg å bruke. Batteritiden er ok. Skjermen kommer til kort både på lysstyrke og oppløsning, og den har ikke fingeravtrykksleser. Oppsummert mener flere anmeldere at i denne prisklassen finnes det andre mobiler som gir deg mer for pengene.

Produktspesifikasjoner

Modell:Sony Xperia XA1
Batteri: 2300 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720
Lagring: 32 GB, plass for micro SD-kort
Minne:3 GB
Teknologi: USB-C, hurtiglading
Vekt: 143 gram
Størrelse: 14,5 x 6,7 x 0,8
Prosessor: MediaTek Helio P20
Kamera: 23 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Mali T880 MP2

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Xperia X Compact

Xperia X Compact er den del av compact-serien som er kjent for å være små og kraftfulle. Dessverre er ikke det tilfellet med denne mobilen, da diverse komponenter er byttet ut til fordel for rimligere varianter, og denne modellen er heller ikke vanntett slik de foregående var. Kameraet får skryt, og designet er pent og mobilen er god å holde i. Utover dette merkes det godt at den ikke er noen toppmodell, men batteritiden er god, og den støtter også hurtiglading.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 er oppfølgeren til 2016-suksessen Mi Mix. Den nye versjonen er mindre, både i bredde, høyde og tykkelse. Designet er fortsatt flott, med de samme 18-karat gulldetaljene som på forgjengeren, men kantene har blitt litt avrundet. Skjermen har god oppløsning og dekker nesten heler overflaten på mobilen. Batterikapasiteten er dårligere på Mi Mix 2 enn på fjorårets modell, og dette er anmelderne lite begeistrede for. Selv om prosessoren er mer effektiv, er batteritiden redusert. Riktignok har mobilen hurtiglading, men mangler fortsatt mulighet for trådløs lading. Kameraet får skryt for klare bilder, god fargegjengivelse og akseptabel kvalitet på bilder tatt under dårlige lysforhold. Frontkameraet er på bunnen av skjermen, og man må snu mobilen oppned dersom man skal kunne bruke det optimalt. Den er ikke vanntett, og den har ikke vanlig jack-port for hodetelefoner, og begge deler trekker ned poengsummen.

Produktspesifikasjoner

Modell: Xiaomi Mi Mix 2
Batteri: 3400 mAh
Skjerm: 5,99 tommer (2160 x 1080) LCD
Lagring: 64, 128, eller 256 GB
Minne: 6 GB
Teknologi: USB-C, Bluetooth 5.0
Vekt: 185 gram
Størrelse: 15,2 x 7,55 x 0,77 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 12 MP, 4 MP frontkamera, optisk bildestabilisering.
Operativsystem: MIUI 9/ Android Nougat

Les saken

#mobiltelefon #xiaomi

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi Mix var en banebrytende nyhet da den kom på markedet i slutten av 2016. Skjermen dekket nesten hele oversiden av telefonen, og luksusen (inkludert gullinnfatning rundt kameraet på baksiden) ville ingen ende ta. Mobilen er brukervennlig og har en del finurlige løsninger. Batteritiden er svært god, og ved lett bruk kan den holde i flere dager mellom hver lading. Skjermen er stor og har god oppløsning. Lyden er helt grei, men bedre med hodetelefoner eller handsfree. Maskinvaren er rask, og den har stor lagringskapasitet. Frontkamaraet sitter nederst på skjermen, men mobilen kan snus på hode ved denne typen bruk. I tillegg har kameraet den funksjonen at det prøver å gjenkjenne alder og kjønn på opptil to personer per bilde. Denne mobilen konkurrerer mot premiumsmodellene, og den kommer godt ut. Anmelderne mener at selv om prislappen er stiv, får man mye for pengene sett opp mot hva de andre toppmodellene på markedet leverer.

Produktspesifikasjoner

Modell: Xiaomi Mi Mix
Batteri: 4400 mAh
Skjerm: 6,4 tommer, 2040 x 1080
Lagring: Opptil 256 GB
Minne: 6 GB
Teknologi: Støtter to sim-kort samtidig, USB-C, Ultralydsensor,
Vekt: 209 gram
Størrelse: 15,88 x 8,19 x 0,79 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 821 Pro
Kamera: 16 MP/ 2 MP frontkamera
Operativsystem: Android 6 med MIUI 8
Grafikk: Adreno 530

Les saken

#mobiltelefon #xiaomi

Xiaomi Mi 9T Pro

Xiaomi Mi 9T Pro er en ny supermodell fra Xiaomi som allerede er kjent for å slippe knallgode mobiltelefoner til en brøkdel av prisen flaggskipmodellene ofte har. Det som skiller Xiaomi Mi 9T Pro fra Xiaomi Mi 9T, er oppgradert prosessor (Snapdragon 855, samme som i toppmodellen Xiaomi Mi 9) og bedre kamera (også samme som i Xiaomi Mi 9). Kameraet får skryt for klare og fine bilder, og film i 4K-kvalitet. Mi 9T Pro har fingeravtrykkleser av den optiske arten, og i sterkt sollys får den noen ganger problemer med å fungere optimalt.

Skjermen er god, men den har ikke den høyeste oppløsningen, og mangler HDR-støtte. Lydmessig er kvaliteten helt greit, og volumet overraskende høyt. Den har vanlig utgang for hodetelefoner, men ikke muligheter for å stille inn lydbildet. Batteritiden oppleves kortere enn hos Mi 9T, til tross for samme batteristørrelse, så det tyder på at prosessoren ikke utnytter kapasiteten optimalt. Når det er sagt, er det fortsatt svært god batteritid, og den kan fint måle seg med de beste mobilene på markedet.

Produktspesifikasjoner

Modell: Xiaomi Mi 9T Pro
Skjerm: 6,39 tommer, Super AMOLED, 1080 x 2340 piksler, HDR
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855,Qualcomm SM8150, Octa-core (1x2.84 GHz Kryo 485 & 3x2.42 GHz Kryo 485 & 4x1.78 GHz Kryo 485)
Lagring: 64/128/256 GB, ikke plass til MicroSD
Minne/RAM: 6/8 GB
Teknologi: Optisk fingeravleser, akselerometer, gyro,dual SIM, mini-jack.
Vekt: 191 gram
Størrelse: 156.7 x 74.3 x 8.8 mm
Kamera: 48 MP + 13 MP vidvinkel + 8 MP 2x telefoto med led bak, 20 MP frontkamera.
Operativsystem: Android 9.0 (Pie); MIUI 10
Batteri: 4000 mAh. Hurtiglading (27W).

Les saken

#mobiltelefon #xiaomi #mi

Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium er markedsført som flaggskipmodellen fra Sony, men den skuffer flere testkilder. Den har verdens første 4k-skjerm og imponerende spesifikasjoner, men flere mener brukeropplevelsen er dårligere enn spesifikasjonene gir inntrykk av.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Sony Xperia Z5 Compact

Den minste og billigste versjonen i Z5-serien er Sony Xperia Z5 Compact. Flere foretrekker denne fremfor de to andre større versjonene, og mener denne gir deg mest valuta for pengene. Den er vanntett, rask og har god batterilevetid, og den har akkurat passe lommestørrelse. Den får trekk for at skjermen mangler full-HD.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 er et solid produkt, med vanntett og godt design, nydelig skjerm og god ytelse. Flere savner større endringer fra Xperia Z3, og hevder den mangler det lille ekstra for å hamle opp med de aller beste.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Sony Xperia Z3+

Sony Xperia Z3+ er vanntett, høy ytelse og har en 5,2 tommer skjerm. Den har hatt flere problemer med overoppheting, og testkildene har derfor vanskeligheter med å anbefale Xperia Z3+ fremfor andre telefoner. Mange savner også flere oppgraderinger.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 er en toppmodell fra Sony, med en ekstra lang skjerm i formatet 21:9. Anmelderne mener at dette ikke utelukkende er positivt, for man kan oppleve at hoder og føtter havner utenfor skjermen. Bortsett fra dette får OLED-skjermen skryt for farge og oppløsning, men den har noen tilpasningsproblemer til de ulike formatene hos forskjellige strømmetjenester. Stereolyden er svak, og dersom man ser mye video med mobilen, kan dette være et irritasjonsmoment. Bruker du hodetelefoner kommer Dolby-lyden til sin rett.

Batteriet er ikke blant de største på markedet, men Tek synes likevel det holder overraskende godt i forhold til størrelsen. Fingeravtrykksleseren fungerer ikke optimalt, og om det skyldes plassering eller programvaren eller kombinasjonen av de to er ikke godt å si. Kameraet får skryt og kan måle seg med flere av de beste, men det når ikke helt opp til Huawei sitt nivå. I appen Cinema Pro kan du manuelt styre lukketid, fargegradering, ISO og fokus, men ettersom kun fokus kan endres mens man filmer har dette begrenset nytte.

Produktspesifikasjoner

Modell: Sony Xperia 1
Skjerm: 6,5 tommer, OLED, 3840 x 1644 piksler, HDR
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855, 8 x Kryo 485 (1@ 2,84 GHz + 4@ 2,42 GHz + 4@ 1,8 GHz)
Lagring: 128 GB, plass til MicroSD
Minne/RAM: 6 GB
Teknologi: Dolby Atmos. Dual-SIM. Sidemontert fingeravtrykksleser. Ansiktsgjenkjenning.
Vekt: 178 gram
Størrelse: 167 x 72 x 8,2 mm
Kamera: 12 MP f/1.6 OIS, 12 MP f/2.4 OIS 2x tele, 12 MP f/2.4 ultravidvinkel Frontkamera 8 MP (1/4" sensor), f/2.0 fixed-focus
Operativsystem: Android 9.0 Pie
Batteri: 3300 mAh. USB PD-lading (18W). Hurtiglading.

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip er som navnet indikerer en brettbar smarttelefon som tar lite plass i lommen, men har stor skjerm når den brettes ut. Galaxy Z Flip en liten og nett modell, der de tidligere forsøkene på brettbare smarttelefoner har vært på størrelse med murstein, og hatt utbrettet skjerm som et nettbrett og priser til å svette av. Skjermen med sine 6,7 tommer er av glass, som på en eller annen måte er laget slik at det kan bøyes når mobilen foldes sammen uten å knuse. Glasset er dermed like fleksibelt og sårbart som plast.

På utsiden av mobilen er det en mini-skjerm hvor man får varsler og man kan styre blant annet musikk. Dessverre er det fortsatt slik at Netflix, YouTube og flere fortsatt sliter med å levere videoinnhold til ulike skjermstørrelser, og skjermformatet på Z Flip er intet unntak. Kameraet er ok, men ikke like godt som på Galaxy S20 Ultra, og er mer likt kameraet i Galaxy S10. Med Z Flip kommer muligheten for å sette fra seg mobilen og ta bilde, og sånn sett fungerer den som et kamerastativ. Batteritiden er dårlig, og en av de største svakhetene med mobiltelefonen. Hvis du først skal kjøpe mobil i denne prisklassen får du av konkurrerende modeller et betydelig bedre kamera, større batteri, bedre byggekvalitet og en vanntett mobil.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Z Flip
Skjerm: 6,7 tommer, Foldable Dynamic AMOLED, Ultra Thin Glass
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855+, 8 kjerner (1 x Kryo 485@2,96 GHz + 3 x Kryo 485@2,42 GHz + 4x Kryo 485@1,78 GHz),
Lagring: 256 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 8GB
Teknologi: Bøyelig glass, Fingeravtrykkleser (montert på siden), akselerometer, gyro, ikke støtte for 5G,
Vekt: 183 gram
Størrelse: 167,9 x 73,6 x 7,2 mm
Kamera: 12 megapiksler f/1.8, Dual Pixel, OIS, PDAF + 12 MP, f/.2.2 ultrawide. Frontkamera: 10 megapiksler, f/2.4, PDAF
Operativsystem: Android 10 + Samsung One UI
Batteri: 3300 mAh. Hurtiglading (15W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S8 (+)

Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S8 + er to modeller hvor det eneste som skiller dem er størrelse og vekt. Derfor har vi valgt å legge dem sammen i denne testen, da innhold og ytelse skal være det samme. Mobilen har en stor skjerm som rundes av i kantene. Den har god ytelse og lar deg kjøre flere apper samtidig ved siden av hverandre. Den tradisjonelle hjemknappen er byttet ut med en virtuell hjemknapp på skjermen, og hvordan den oppleves å bruke varierer. Designet får skryt, og det oppleves som intuitivt å bruke smarttelefonen. Nytt for modellen er også et mindre forstyrrende varslingssystem enn det mobilene tidligere har hatt. Modellen er den første som har Bluetooth 5.0. Lyden for avspilling er ikke noe å skryte av, men fungerer fint med hodetelefoner. Samtalelyd og mikrofon er derimot svært bra og samtaler oppleves som klare og tydelige. Tastaturet er godt, og batteritiden er godkjent, med alt fra en til to dager mellom hver lading, avhengig av bruk. Mobilen kan åpnes med både ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk, men begge deler kunne vært mer brukervennlige. Med sin IP68 sertifisering kan den overleve 30 minutter under vann, og den er også støvtett.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S8 (+)
Batteri: 3000 mAh(3500 mAh)
Skjerm: 5,8 tommer, Super AMOLED, 2960 x 1440 ( 6,2 tommer, Super AMOLED, 2960 x 1440)
Lagring: 64 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Trådløs hurtiglading (Qi), HDR, USB-C, ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk
Vekt: 151 gram (171 gram)
Størrelse:14,89 x 6,81 x 0,8 cm (15,95 x 7,34 x 0,81 cm)
Maskinvare: Samsung Exynos 8895
Grafikk: Mali G71
Kamera: 12 MP/ frontkamera 8 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat + Samsung Experience
Kamera: 12 MP/ frontkamera 8 MP

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S7 Edge

Den buete Samsung Galaxy S7 Edge har en 5,5 tommer skjerm, og er dermed litt større og dyrere enn den vanlige S7. S7 Edge sies å ha noen designmessige og praktiske fordeler over den flate versjonen, og økningen i prisen forsvares av flere. S7-serien oppleves som nær perfekt, men flere mener prisen er for høy.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S7

Galaxy S7-serien er flaggskipene fra Samsung i 2016. Samsung Galaxy S7 har en flat 5,1 tommer skjerm, og er vanntett, råsterk, har godt kamera og et design mange faller for. Flere sier den er nær perfeksjon, men prisen er høy.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6 Edge+

Den største telefonen i S6-serien fra Samsung er Galaxy S6 Edge+. Den kalles en phablet med sin 5,7 tommer flotte skjerm. Den har fantastisk ytelse og et tiltrekkende design. Den kan imidlertid være ukomfortabel å holde over en lang periode, og den får trekk for høy pris.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 Edge har bare et par ørsmå endringer i spesifikasjonene fra den flate Galaxy S6, men selskapet tar seg bedre betalt for den buete skjermen. Designet er attraktivt, men flere testkilder hevder skjermen er mindre ergonomisk enn den flate, og at det er problemer med refleksjoner og mindre forvregninger. Ellers er prestasjonene like gode som S6.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S6

Samsungs flaggskipmodell fra 2015 regnes som en av de beste Android-mobilene. Galaxy S6 har en flat 5,1 tommer skjerm, rask prosessor, fantastisk kamera og god kvalitetfølelse. Noen mener batterilevetiden kunne vært bedre. Flat skjerm og lavere pris er i all hovedsak det som skiller denne fra den buete Edge-modellen.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Ultra er for øyeblikket den nyeste toppmodellen til Samsung som er fullpakket med godsaker som støtte for 5G, stort batteri (500mAh), 4 x teleskopzoom, stor bildebrikke, bedre skjerm og bedre fingersensor. Ingen av disse teknologiene er nye, men ingen andre enn Samsung har så langt lansert en smarttelefon som har alle disse teknologiene i samme produkt. Ulempen med dette er størrelsen og vekten på mobilen, og Tek mener at murstein er en passende beskrivelse.

Enormt batteri til tross, det varer ikke så lenge som man kunne håpe på og dette skyldes nok skjermen (120 bilder i sekundet), men man kan endre til en lavere bildefrekvens og da holder batteriet betydelig lengre. OneUI-menyene skal være designet for å kunne bruke mobilen med en hånd, men dette fungerer nok best for dem med svært store hender. Skjermen med HDR-støtte får skryt for gode bilde- og video-opplevelser, med bra fargegjengivning og spenn i lysstyrke.

Kameraet er ok, det har opptil 100 x zoom, men benytter man zoomen sitt fulle potensial, kan omtrent man telle pikslene i bildet. Vidvinkelkameraet har svært god oppløsning, men dessverre varierer bildekvaliteten mye med tilgjengeligheten på lys, og bilder tatt innendørs skuffer på kvalitet. Nattmodusen er forbedret, og kan nå måle seg med Huawei, men er på ingen måte bedre. Alt i alt er det en god mobil som kan måle seg med andre toppmodeller på markedet, men prislappen tatt i betraktning er dette en dyr fornøyelse. Det er også verdt å merke seg at versjonen med mest lagringsplass og trådløse ørepropper ikke er tilgjengelig i det norske markedet.

Produktspesifikasjoner

Modell: Galaxy S20 Ultra
Skjerm: 6,9 tommer, Dynamic AMOLED, 3200 x 1440, HDR 10+, 120 Hz
Grafikk: Mali G77 MP11
Prosessor: Samsung Exynos 990, 8 kjerner (2x 2,73 GHz Mongoose M5 + 2x 2,6 GHz A76 + 4x 2 GHz A55),
Lagring 128
Minne/RAM: 16GB
Teknologi: 5G, fingerleser, eSIM + dual SIM
Vekt: 220 gram
Størrelse: 166,9 x 76 x 8,8 mm
Kamera: 108 megapiksler, f/1.8, OIS + 12 MP utravidvinkel, f2.2 + 48 MP 4x tele, OIS + DepthVision (ToF-kamera). Frontkamera: 40 MP, f/2.2
Operativsystem: Android 10 + Samsung One UI
Batteri: 5000 mAh.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20 Plus

Samsung Galaxy S20 Plus er med sine 6,7 tommer og 4500 mAh batteri, mobilen mellom S20 og S20 Ultra. Det reflekteres også i prisen og flere anmeldere mener at S20 Plus er den modellen av de tre som gir deg det beste fra begge verdener. I likhet med sine to søstermodeller får den skryt for skjermkvaliteten (240 Hz fingersensor og 120 Hz), og mobilen vil være godt egnet til gaming. Dessverre går ytelsen på skjermen utover batteritiden, og det merkes ekstra godt når batteriet ikke er like stort som i S20 Ultra.

Kameraet er en annen faktor som imponerer anmelderne, selv om det ikke har teleskop-zoomen til S20 Ultra, skal den klare 30 x digital zoom. Den har også Time of Flight-kameraet som måler avstand og gjør at portrettmodus og AR-funksjoner fungerer optimalt. Mobiltelefonen har støtte for 5G, men kan også kjøpes i en versjon som kun har 4G støtte. Fingeravleseren til Samsung er dessverre fortsatt ikke helt på toppen blant de beste, og derfor kan det hende at ansiktsgjenkjenningen er et bedre alternativ.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S20 Plus
Skjerm: 6,7 tommer, Dynamic AMOLED, 120 Hz, 240 Hz berøringssensor, HDR10+, 3200 x 1400 piksler, hole punch display
Grafikk: Mali G77 MP11 GPU
Prosessor: Samsung Exynos 990 (2x Mongoose M5 @ 2,73 GHz + 2x A76 + 4x A55),
Lagring: 128 GB, plass til minnekort
Minne/RAM: 8 (4G)/12 (5G) GB
Teknologi: Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 186 gram
Størrelse: 161.9 x 73.7 x 7.8 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, Dual PIxel, PDAF, OIS + 64 MP tele, f/2.0, PDAF OIS (3x hybridzoom) + 12 MP f/2.2 ultravidvinkel + 0,3 MP ToF-dybdekamera
Operativsystem: Android 10.0; One UI 2
Batteri: 4500 mAh. Hurtiglading (25W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 er den minste og rimeligste mobilen av de tre S20-modellene på markedet. Med sine 6,2 tommer, 240 Hz fingersensor og 120 Hz gir skjermen god brukeropplevelse, og blir omtalt som en av de beste skjermene fra Samsung. Det gjør at mobilen også er godt egnet til gaming, da følsomheten på skjermen gjør at berøringen kan gjøres svært presist.

Batteritiden er god selv om batteriet ikke er blant de største (4000 mAh) og det merkes godt når skjermen har såpass kraftig ytelse, men batteriet støtter både trådløs og hurtiglading. Kameraet har fått seg en oppgradering, selv om S20 ikke har det såkalte Time of Flight-kameraet slik som Plus- og Ultra-modellene har. Kameraet har heller ikke teleskop-zoomen til Ultra, men skal vi tro anmelderne gjør ikke det så mye. Mobiltelefonen har støtte for 5G.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S20
Skjerm: 6,2 tommer Dynamic AMOLED, 120 Hz, 240 Hz berøringssensor, HDR10+, 3200 x 1400 piksler, hole punch display
Grafikk: Mali G77 MP11 GPU
Prosessor: Samsung Exynos 990 (2x Mongoose M5 @ 2,73 GHz + 2x A76 + 4x A55),
Lagring: 128 GB, plass til minnekort
Minne/RAM: 8GB
Teknologi: Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 163 gram
Størrelse: 151.7 x 69.1 x 7.9 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, Dual PIxel, PDAF, OIS + 64 MP tele, f/2.0, PDAF OIS (3x hybridzoom) + 12 MP f/2.2 ultravidvinkel
Operativsystem: Android 10.0; One UI 2
Batteri: 4000 mAh. Hurtiglading (25W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy S10/Plus

Samsung Galaxy S10 og Samsung Galaxy S10 Plus er den nye flaggskipmodellen og etterfølgeren til Samsung S9. Ettersom det i hovedsak er størrelse og batterikapasitet som skiller S10 og S10 Plus velger vi å samle dem i denne testen. Selv om forskjellen på batteriene ikke er veldig stor, oppleves batteritiden på S10 Plus som betraktelig bedre. Skjermen får skryt for god lysstyrke og oppløsning, samt fargegjengivning. Byggekvaliteten oppleves som solid, og Gorilla Glass 6 omgir mobiltelefonen foran og bak, og rammen er i metall. Samsung S10 Plus er naturlig nok en rask mobil ettersom prosessoren er blant de beste på markedet, og den får skryt for god flyt i brukergrensesnittet.

Fingerleseren er flyttet til framsiden og er integrert i skjermen, og irisleseren fra tidligere modeller er borte. Frontkameraet har ansiktsleser som kan åpne mobilen, men teknologien er ikke like god som hos konkurrentene. Kameraet har fått seg en oppgradering, men nattmodusen kan ikke helt måle seg med de beste på markedet. Ellers kan man filme video i 4K. Lydkvaliteten oppleves som svært god både fra høyttalerne og på samtalene. Samsung S10 tillater såkalt vennelading, og man kan lade andre enheter med mobilen. Samsung S10 Plus har støtte for dual-sim og minnekort.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy S10/ Plus
Skjerm: 6,1"/ 6,4 Dynamic AMOLED, QHD+
Grafikk: Mali G76 MP12
Prosessor: Exynos 9820 Octa, 8 kjerner,
Lagring: S10: 128/512 GB lagring, MicroSD-kort, S10+:128/512/1024 GB
Minne: 8 GB
Teknologi: Ultrasonisk fingerleser i skjerm. Ansiktsgjenkjenning. Dual SIM/minnekort.
Vekt: 157/175 gram
Størrelse: 149,9 x 70,4 x 7,8 mm /157,6 x 74,1 x 7,8 mm
Kamera: Tre kamera: 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2, Enkelt frontkamera 10 MP, f/1.9
Operativsystem: Android 9
Batteri: 3400 mAh/ 4100 mAh. Vennelading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #s10

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 er årets nye versjon av den brennhete modellen Note 7 fra i fjor. Etter alt å dømme skal ikke årets versjon være selvantennende. Sammenlignet med S-serien har Note-modellene gjerne bedre ytelse og batteri. Det som i hovedsak skiller denne fra Galaxy 8S+ er S-pennen og to kameralinser bak, samt prislappen for å påminne oss om eksklusiviteten. Kameraet får skryt for klare og skarpe bilder. Det har lett for å fokusere og tar gode bilder også under dårlige lysforhold. Mobilen er vanntett og har solid byggekvalitet. Skjermen er skarp og lys, og ytelsen gjør at brukeropplevelsen er sømløs. Lyden er god, og det følger med bra ørepropper. Du kan velge mellom minnekort eller plass til ekstra SIM-kort.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 8
Batteri: 3300 mAh
Skjerm: 6,3 tommer, 2960 x 1440, AMOLED
Lagring: 64 GB, plass til minnekort
Minne: 6 GB
Teknologi: S-Pen, Bluetooth 5.0, Trådløs lading
Vekt: 195 gram
Størrelse: 16,25 x 7,46 x 0,85
Prosessor: Samsung Exynos 8895
Kamera: 12 MP + 12 MP (2x zoom), Dual Pixel
Operativsystem: Android 7.1.1
Grafikk: Mali G71MP20

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus og Samsung Galaxy Note 10 er to relativt like modeller. Det som skiller dem er størrelse, skjerm, lagringsplass, minne og pris, som er større og høyere hos Plus-modellen. Samsung Galaxy Note 10 Plus har også plass til minnekort. Ettersom de fleste testpanelene skiller disse modellene i testene sine, har vi også valgt å gjøre dette, til tross for at modellene er relativt like.

Pennen som følger med kan være god å ha når mobilens skjerm måler 6,8 tommer. I tillegg har pennen gyroskop og akselerometer, som gjør at mobilen leser bevegelsene du gjør med pennen i luften, og slik kan du styre blant annet det meste i kameraappen, og navigerer rundt i menyene generelt. Ved hjelp av Dex-funksjonen kan man bruke pennen til å styre PowerPoint-presentasjoner. Pennen kobles til via Bluetooth, og den har en batteritid på ca. 12 timer. Den lades i "pennelommen" på siden av mobilen. Samsung Galaxy Note 10 Plus er laget i glass med aluminiumsramme og byggekvaliteten oppleves solid.

Som på de fleste andre toppmodeller finner man et trippelkameraoppsett på baksiden, og kameraet beskrives som helt greit, men det slår ikke de beste på markedet. Det består av vidvinkelkamera, et ultravidvinkelkamera og ett som gir deg 2x zoom. Nattmodusen er betraktelig forbedret fra S10, og klarer nå å matche med Huaweis beste. Amoled-skjermen får skryt, men anmelderne savner mini-jacken. Imidlertid er Bixby-knappen intet savn, og låsetasten er på venstreside av mobilen. Skal du bruke hodetelefoner må du enten bruke trådløse, noen med USB-C- tilkobling, eller bruke en overgang (må kjøpes i tillegg). I tillegg til et par USB-C-ørepropper følger det også med en hurtiglader med 25 watt, til tross for at mobilen støtter lading opptil 45 watt. Samsung er med andre ord litt gjerrige på toppmodellens ekstrautstyr, tatt i betraktning prislappen på denne mobilen. Ellers lar anmelderne seg irritere over varslene som plinger inn i tide og for det meste utide.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 10 Plus
Skjerm: 6,8" Dynamic AMOLED, 3040 x 1440 piksler, HDR10+
Grafikk: Mali-G76 MP12
Prosessor: Exynos 9825, Octa-core (2x2.73 GHz Mongoose M4 & 2x2.4 GHz Cortex-A75 & 4x1.9 GHz Cortex-A55
Lagring: 256/512 GB, plass til MicroSD
Minne/RAM: 12 GB
Teknologi: Fingerleser i skjerm, ikke busslomme - S-penn med blåtann. Dual SIM.
Vekt: 196 gram
Størrelse: 162.3 x 77.2 x 7.9 mm
Kamera: 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2, Time of Flight/DepthVision-sensor, 10 MP f/2.2
Operativsystem: Android 9.0, kan oppgraderes til Android 10.0
Batteri: 4300 mAh. Hurtiglading, trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 er "lillebroren" Samsung Galaxy Note 10 Plus. Det som skiller dem er størrelse, skjerm, lagringsplass, minne og pris. Plus-modellen har også plass til minnekort. Skjermen på Galaxy Note 10 er med sine 6,3 tommer relativt normal for smarttelefoner nå om dagen, og den får skryt for kvalitet. Note 10 kommer altså med penn med Bluetooth-tilkobling, og denne har gyroskop og akselerometer, som gjør at mobilen kan lese bevegelsene dine når du vifter med pennen. Nesten alt i kameraappen kan styres med pennen, og du kan også bruke den til å navigere rundt på telefonen når det er kaldt. Ved å bruke Dex-funksjonen kan du også holde PowerPoint-presentasjoner på storskjermen og bruke pennen til å styre presentasjonen. Pennen har et eget batteri som lades når du setter pennen i "lommen" på mobilen, og en batteritid på ca. 12 timer.

Skjermen er nesten heldekkende, med unntak av en litt bredere kant nederst og et midtstilt frontkamera. Bixby-knappen som har skapt frustrasjon siden Galaxy S8, er også fjernet og det samme er port for hodetelefoner. Ellers får du med et par ørepropper med USB-C kabel av helt ok kvalitet. Samsungs programvaresystem One UI, er fortsatt noe lunefullt, og man møter innimellom noen rare bugs, feilmeldinger og rusk i maskineriet. Kameraet er det samme som på Galaxy S10 og S10 Plus, men med en ekstra funksjon for dybdefotografering. Oppsummert får du en mobil som er svært lik S10, men med penn og en høyere prislapp.

Produktspesifikasjoner

Modell: Samsung Galaxy Note 10
Skjerm: 6,3" Dynamic AMOLED, 2280 x 1080 piksler, HDR10+
Grafikk: Mali-G76 MP12
Prosessor: Exynos 9825
Lagring: S10:256 GB, ikke plass til MicroSD
Minne/RAM: 8 GB
Teknologi: Fingerleser i skjerm, ikke busslomme - S-penn med Bluetooth. Dual SIM.
Vekt: 168 gram
Størrelse: 151 x 71,8 x 7,9 mm
Kamera: 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2. frontkamera, 10 MP f/2.2
Operativsystem: Android 9.0, kan oppgraderes til Android 10.0
Batteri: 3500 mAh. Hurtiglading, trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #samsung #galaxy

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro er en oppgradering av OnePlus 7T med bedre kamera, litt bedre prosessor, lengre batteritid, mer lagringsplass og bedre skjerm. Forskjellen mellom OnePlus 7T Pro og McLaren-varianten er ny fargepalett og mer RAM (minne), og de to modellene er ellers like (utenom prislappen som skiller med ca. 1000 kroner) og derfor slått sammen i denne testen. OnePlus 7T Pro ble utnevnt av mange testpaneler som det beste mobilkjøpet i 2019. Grunnen er kraftig batteri, sterk prosessor (Snapdragon 855+), godt vertikalplassert trippelkamera, flott skjerm og en rimelig prislapp sammenlignet med andre toppmodeller som ble sluppet samme år.

I tillegg til god batteritid har mobilen lynrask lading, men ikke hurtiglading. 7T Pro får også skryt for designet, med sin matte og fargereflekternede bakside og avrundede skjerm omtales den som en av de peneste mobiltelefonene på markedet. Kameraets portrettmodus gir ikke så skarpe detaljer som de beste mobilene på markedet, og generelt er kameraet litt tregt. Det gjør det vanskelig å ta skarpe bilder av noe(n) i bevegelse.

Produktspesifikasjoner

Modell: OnePlus 7T Pro
Skjerm: 6,67 tommer, Fluid AMOLED (90 Hz), 3120 x 1440 piksle- Kurvede skjermkanter.
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Snapdragon 855 Plus 8 kjerner (2x Cortex A76@2,6 GHz + 2x Cortex A76@1,92 GHz + 4x Cortex A55@1,8 GHz)
Lagring: 256 GB, ikke kortplass
Minne/RAM: 8/12 (McLaren) GB
Teknologi: Fingerleser i skjerm, ikke busslomme, pop-up-frontkamera. Hybrid image stabilisator for video.
Vekt: 206 gram
Størrelse: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
Kamera: 48 MP f/1.6 OIS wide PDAF+Laser, 8 MP f/2.2 3x tele, 16 MP f/2.2 ultrawide (AF). Frontkamera: 16 MP f/2.0 popup
Operativsystem: Android 10 (OxygenOS)
Batteri: 4085 mAh. Hurtiglading (30W)

Les saken

#mobiltelefon #oneplus

OnePlus 5

OnePlus 5 er en mobil med svært god ytelse, og den konkurrerer med premiumsmodellene i klassen. Likevel er den noen tusenlapper rimeligere enn Apple og Samsung sine toppmodeller. Skjermen kunne hatt bedre oppløsning, men det er ikke noe som vil plage deg i hverdagsbruken. Byggekvaliteten oppleves som solid i glass og metall, og designet er enkelt og klassisk. Anmelderne kunne ha ønsket seg et bedre kamera, og er dette en viktig egenskap for deg, kan det hende at andre mobiler vil gi deg mer for pengene. Mobiltelefonen er ikke vanntett, og det trekker også ned helhetsinntrykket. Batteritiden er god, og den har støtte for hurtiglading. Man kan sette inn et ekstra SIM-kort, men den gir ikke mulighet for minnekort.

Produktspesifikasjoner

Modell: OnePlus 5
Batteri: 3300 mAh
Skjerm: 5,5 tommer,1080 x 1920 pixels, AMOLED
Lagring: 128 GB
Minne: 8 GB
Teknologi: Plass til to SIM-kort, Bluetooth 5.0, trådløs lading
Vekt: 153 gram
Størrelse: 15,42 x 7,41 x 0,73
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 16 MP vidvinkel, 1,6 x zoom
Operativsystem: Android 7.1 / Oxygen OS
Grafikk: Adreno 540

Les saken

#mobiltelefon #oneplus

Nokia 6

Nokia 6 er den mest påkostede og "dyreste" modellen i Nokias budsjett-serie bestående av Nokia 3,5 og 6. Denne modellen er større enn de to andre, har bedre skjermoppløsning, bedre kamera og mer lagringsplass. Byggekvaliteten føles bedre enn på mange billigmodeller, og designet er enkelt og pent. Skal du åpne krevende apper kan mobilen være noe treg. Batteritiden er helt ok, men trenger du en mobil som kan tåle tung bruk gjennom hele dagen, bør du sjekke ut konkurrentene.

Produktspesifikasjoner

Modell: Nokia 6
Batteri: 3000 mAh
Skjerm:5,5 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for micro SD-kort
Minne: 3 GB
Teknologi: Dolby Atmos
Vekt: 169 gram
Størrelse: 15,4 x 7,58 x 0,84 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 430
Kamera: 16 MP
Operativsystem: Android 7.1.1 Nougat
Grafikk: Adreno 505

Les saken

#mobiltelefon #nokia

Nokia 5

Nokia 5 er en billigmodell, men byggekvaliteten er overraskende solid. Skjermen har grei oppløsning og lysstyrke, men ikke full HD-oppløsning. Nederst på skjermen har den fingeravtrykkleser som også fungerer som en hjem-knapp. Kameraet er helt greit, men ikke banebrytende. Selv om mobilen kommer med 16 GB lagringsplass, støtter den micro-SD og man kan utvide med opptil 128 GB.

Produktspesifikasjoner

Modell: Nokia 5
Batteri: 3000 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1,280 x 720
Lagring: 16 GB
Minne: 2 GB
Teknologi: 4G,Bluetooth 4.1, NFC
Vekt: 160 gram
Størrelse: 14,9 x 7,25 x 0,8
Prosessor: Snapdragon 430
Kamera: 13 MP/8 MP frontkamera
Operativsystem: Android 7.1.1 Nougat

Les saken

#mobiltelefon #nokia

Nokia 3

Nokia 3 er den billigste smarttelefonen fra Nokia, og den er en ren Android-mobil. Den er relativt liten, men ytelsen er helt grei tatt prisen i betraktning. Kameraet tar ikke spesielt gode bilder, og batteritiden er helt middels og den har ikke hurtiglading. Alt i alt en grei mobil, men konkurrentene kan bedre.

Produktspesifikasjoner

Modell: Nokia 3
Batteri: 2650 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720
Lagring: 16 GB
Minne: 2 GB
Teknologi: LTE, Cat4
Vekt: 141 gram
Størrelse: 14,3 x 7,14 x 0,85 cm
Prosessor: MediaTek MT6737
Kamera: 8 MP
Operativsystem: Android 7.0 Nougat
Grafikk: Mali-T720 MP2

Les saken

#mobiltelefon #nokia

Motorola Moto Z

Motorola Moto Z er en svært tynn mobiltelefon, med en ide om at mye ekstrautstyr skal kunne kobles til dersom man ønsker det. Konsekvensene av 0,5 cm tykkelse på mobilen er kort batteritid, ingen plass for hodetelefonutgang og mulighet for tilkobling av dyre moduler. Hastigheten får skryt, det samme gjør brukeropplevelsen og designet.

Produktspesifikasjoner

Modell:Motorola Moto Z
Batteri: 2 600 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, AMOLED, 2560 x 1440
Lagring: 32/64 GB, kan oppgraderes
Minne: 4 GB
Teknologi: Fingeravtrykkleser, Moto Mods
Vekt: 136 gram
Størrelse: 15,33 x 7,53 x 0,52 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 820
Kamera: 13 MP
Operativsystem: Android 6.0.1 Marshmallow
Grafikk: Adreno 530

Les saken

#mobiltelefon #motorola

Motorola Moto G 3 (2015)

Motorola Moto G har blitt regnet som en av de aller beste budsjett-telefonene siden den første kom i 2013. Tredje generasjon fra 2015 regnes fortsatt som et svært godt alternativ for deg som er ute etter en billigere telefon. Du får den bare i 8 eller 16 BG, men den har minnekortleser for lagringsplass opptil 32 GB. Den er også vanntett.

Les saken

#mobiltelefon #motorola #moto-g

Motorola Moto E4

Motorola Moto E4 tilhører den rimeligste klassen mobiler fra Motorola. Tenkte du kanskje at G-klassen allerede bød på billige budsjettmodeller? Med E-modellene fortsetter Motorola å vise at de har forstått hvordan man lager gode kompromissmobiler. Likevel blir det naturlig å sammenligne den med Moto G5 som har langt bedre ytelse, men som er større og er laget i plastikk. E4 kan tidvis være treg om det foregår for mye på en gang, så spiller du mye og krevende spill bør du se deg om etter en annen mobil. Fingeravleseren fungerer greit i seg selv, men brukeropplevelsen blir noe ødelagt av at den i praksis skal fungere som hurtigtast for flere ulike snarveier samtidig. Batteritiden er god, og den lader relativt kjapt, selv om det ikke kan sammenlignes med reel hurtiglading. Mobilen er ikke vanntett, men den tåler en regnskur og noe fukt. Sett i forhold til prislappen er kameraet helt ok, og bildene er greie med tanke på at kameraet kun har 8 megapiksler. Likevel kan det være verdt å vurdere andre budsjettmobiler, ettersom noen hundrelapper kan gi det atskillig mer for pengene.

Produktspesifikasjoner

Modell:Motorola Moto E4
Batteri: 2800 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720, LCD
Lagring: 16 GB, mulighet for minnekort
Minne: 2 GB
Teknologi: Fingerleser
Vekt: 151 gram
Størrelse: 14,47 x 7,23 x 0,93 cm
Prosessor: MediaTek MT6737
Kamera: 8 MP, 5 MP frontkamera
Operativsystem: Android 7.1.1
Grafikk: Mali-T720

Les saken

#mobiltelefon #motorola #moto

Motorola Moto G5 Plus

Motorola Moto G5 Plus er en oppgradert versjon av budsjettmodellen G5. G5 Plus er fortsatt en budsjettmobil priset godt under toppmodellene. Den har en 5,2 tommer skjerm som får skryt for lysstyrke og oppløsning. Batteriet klarer seg gjennom en dag med tung bruk, men i motsetning til på G5, kan man ikke bytte ut batteriet på denne. Lyden på samtaler er god, og for musikkavspilling gir den ingen stereolyd, men det fungerer godt med hodetelefoner. Kameraet imponerer stort, og har en kvalitet som man vanligvis ikke finner i denne prisklassen. Den har plass til to SIM-kort, er sprutsikker og har solid byggekvalitet i aluminium. Navigasjonen, særlig med tanke på fingeravleseren, trekker noe ned da flere anmeldere opplever den som kronglete.

Produktspesifikasjoner

Modell: Motorola G5 Plus
Batteri: 3000 mAh
Skjerm: 5,2 tommer LCD, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, kan oppgraderes
Minne: 3 GB
Teknologi: Fingeravtrykkleser
Vekt: 155 gram
Størrelse: 7,4 × 15 × 0,97 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625
Kamera: 13 MP/frontkamera 5 MP, dual pixel
Operativsystem: Android 7.0
Grafikk: Adreno 506

Les saken

#mobiltelefon #motorola

Motorola Moto G5

Motorola Moto G5 er en rimelig smarttelefon som kompromisser på de rette stedene. Ytelsen vil kunne skuffe dem som gjerne vil spille krevende spill, men for folk flest vil dette holde for den daglige bruken. Lyden på høyttaleren er god. Batteritiden er fra ett til to døgn avhengig av bruk, og batteriet er utbyttbart. Man har mulighet til å ha to SIM-kort og mesteparten av programvaren er fra Google. Kameraet imponerer sett i forhold til prisklassen mobilen befinner seg i.

Produktspesifikasjoner

Modell: Motorola G5
Batteri: 2800 mAh
Skjerm: 5 tommer LCD, 1920 x 1080
Lagring: 16 GB, kan oppgraderes
Minne: 3 GB
Teknologi: Fingeravtrykkleser
Vekt: 145 gram
Størrelse: 4,43 x 7,3 x 0,95 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 430
Kamera: 13 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Adreno 505

Les saken

#mobiltelefon #motorola

Microsoft Lumia 950

Microsofts Lumia 950 har en skjerm på 5,2 tommer og Windows 10 som operativsystem. Kobler du den til en ekstern skjerm ved hjelp av Microsoft Display Dock, skal den fungere akkurat som en PC. Den har god ytelse, godt kamera og flott skjerm, men mangler det som skal til for å være en ekte utfordrer.

Les saken

#mobiltelefon #microsoft #lumia

Microsoft Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 er fra 2015, men regnes som et bedre alternativ enn den nyere Lumia 650. Du får masse for pengene - bl.a. godt display, kamera og flott design. Litt for dårlig prosessor trekker ned poengsummen. Den har minnekortleser som kompenserer for bare 8 GB lagringsplass.

Les saken

#mobiltelefon #microsoft #lumia

LG V30

LG V30 er en ny toppmodell fra LG, som tar opp konkurransen mot de andre mobilene i luksussegmentet. Dette reflekteres i ytelse så vel som prisen. Dette er en liten og lett mobil som har små skjermrammer. Skjermen er svært god med klart bilde, god lysstyrke og fine kontraster. Lyden på mobilen imponerer, og i tillegg følger det med et par Bang og Olufsen ørepropper. Kameraet tar svært skarpe og klare bilder. Batteritiden er helt grei, men for prisen kunne man kanskje ønsket litt mer. Flere anmeldere hadde også ønsket seg at den ble lansert med det nyeste operativsystemet Android 8.0.

Produktspesifikasjoner

Modell: LG V30
Batteri: 3300 mAh
Skjerm: 6 tommer, 2880 x 1440, P-OLED
Lagring: 64 GB, plass til minnekort
Minne: 4 GB
Teknologi: Quad DAC, Bluetooth 5.0
Vekt: 158 gram
Størrelse: 15,17 x 7,54 x 0,74 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 16 MP, 13 MP frontkamera, 4K video
Operativsystem: Android 7.1.2
Grafikk: Adreno 540

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG V10

LG V10 er en phablet med 5,7 tommer skjerm. I tillegg har den en ekstra liten skjerm som alltid er skrudd på, hvor du ser status og får varsler. Den har også tre kameralinser - to foran og én bak - og passer kanskje ekstra bra for den som liker å ta selfier. Den får pluss for kameraegenskapene og god lyd, men den har for høy pris.

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG K8 (2017)

LG K8 (2017) er en rimeligere modell fra LG. Byggekvaliteten oppleves som billig, det sørger plastikkmaterialet for. Heldigvis matcher det med prislappen. Designet er enkelt. Kameraet er bra nok, både bak- og frontkameraet har automatisk HDR. Skjermen på K8 har krympet noe siden den forrige utgaven, men pikslene er like mange og dette gjør at skjermen oppleves som skarpere. Skal vi tro anmelderne er ikke ytelsen det helt store, og det er flere av de andre konkurrentene i billigmarkedet som leverer mer for pengene. En av de største fordelene med denne mobilen er at man enkelt kan bytte batteri på den selv.

Produktspesifikasjoner

Modell: LG K8 (2017)
Batteri: 2500 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1 280 x 720
Lagring: 16 GB
Minne: 1,5 GB
Teknologi: 4G, NFC, Bluetooth 4.1
Vekt: 142 gram
Størrelse: 15,47 x 7,57 x 0,86 cm
Prosessor: Snapdragon 425
Kamera: 13 MP
Operativsystem: Android 7.0 Nougat + LG UX
Grafikk: Adreno 308

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG K10 (2017)

LG K10 (2017) er en oppgradert modell av budsjettmobilen med samme navn. En av de viktigste forskjellene mellom de to modellene er at 2017-modellen skulle ha fingeravtrykkleser på baksiden. Dette følger ikke med mobilene som er tilgjengelige i det norske markedet. Designmessig er den matte gummien på baksiden av mobilen byttet ut mot hard plastikk som samler fingermerker og føles billig. Batteriet kan byttes ut, og mobilen skulle ha støtte for to SIM-kort, men denne løsningen blir ikke tilbudt oss i nord. Batteriet har blitt litt større siden sist, men den mangler hurtiglading. Skjerm og ytelse er omtrent like bra som det andre mobiler i denne kategorien kan tilby.

Produktspesifikasjoner

Modell: LG K10 (2017)
Batteri: 2800 mAh
Skjerm: 5,3 tommer, 1 280 x 720
Lagring: 16 GB
Minne: 2 GB
Teknologi: 4G, NFC, Bluetooth 4.1
Vekt: 142 gram
Størrelse: 15,47 x 7,57 x 0,86 cm
Prosessor: MediaTek MT6750
Kamera: 13 MP
Operativsystem: Android 7.0 Nougat + LG UX
Grafikk: Mali-T860

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG Google Nexus 5X

LG er Googles partner i produksjonen av Nexus 5X. Det er en mindre og billigere variant av Nexus 6P, med en 5,2 tommer skjerm. Den er rask, god å holde i hånden, har godt kamera og bra skjerm. Den har ikke topp batteriliv og ingen minnekortleser.

Les saken

#mobiltelefon #lg #google #nexus

LG G6

LG G6 er en mobil som får skryt for den store skjermen med høy oppløsning og tynne kanter. Den har en låseknapp med fingeravtrykk på baksiden av telefonen. Ytelsen er ikke helt på høyde med toppmodellene i markedet, men absolutt innenfor dette sjiktet. Lyden er helt grei, og kameraet er det heller ikke noe å utsette på. I utlandet kommer modellen med trådløs lading, det gjør den ikke i Norden. Videre er den vanntett og med Gorilla Glas skal den tåle en tur i bakken uten å knuse. Samtalelyden og tastaturet er behagelig å bruke. Mobilen gir deg mye for pengene sammenlignet med andre modeller på markedet.

Produktspesifikasjoner

Modell: LG G6
Batteri: 3300 mAh(3500 mAh)
Skjerm: 5,7" IPS 2880 x 1440
Lagring: 32 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Dolby Vision, QuickCharge 3.0, IP68, HDR 10, USB-C
Vekt: 163 gram (171 gram)
Størrelse: 14,89 x 7,19 x 0,79 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 821AC,
Kamera: 13 MP/ frontkamera 5 MP
Operativsystem: Android 7 Nougat

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG G5

LG G5 er mobilen med utskiftbare moduler og dobbelt kamera på baksiden gjør det mulig å ta bilder i vidvinkel. Solid byggekvalitet i metall og rask behandlig gjør at mobilen gir et godt inntrykk. LG har ryddet opp i menyen som nå oppleves som oversiktlig, batteritiden er god, og både lyd og bildekvalitet får skryt. Modulsystemet er løst på en lite lur måte, og det er dårlige oversettelser fra operativsystemet, og den kan ikke kombinere SD kort med internlagring.

Les saken

#mobiltelefon #lg

LG G4

LG G4 har flere ganger blitt utnevnt som den beste kameratelefonen på markedet. Skjermen er eksepsjonelt god og designet er unikt. Det er ikke den raskeste telefonen på markedet, men den er praktisk, og ytelsen er god. Det burde derimot vært lengre batterilevetid.

Les saken

#mobiltelefon #lg

iPhone XS Max

iPhone XS Max er en større versjon av iPhone XS. I tillegg til større skjerm (6,5 tommer), har den også større batteri og litt høyere skjermoppløsning. Sett bort fra disse forskjellene er ellers de to mobiltelefonene identiske, og XS Max får skryt for godt kamera, med 12 MP og optisk bildestabilisering, samt Neural engine og Smart HDR som sørger for bedre objektgjenkjenning og bildekvalitet.

Videre får iPhone XS Max skryt for solid byggekvalitet i stål og glass, og vanntett design. Det store batteriet gjør at batteritiden fort kan vare i inntil to døgn, avhengig av bruk. I tillegg til svært god skjerm får mobilen skryt for lyden, også uten brukt av hodetelefoner. Anmelderne hadde ønsket seg utgang for hodetelefoner og en lavere pris, og det er delte meninger om hvorvidt den er verdt å bruke penger på.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone XS Max
Skjerm: 6,5 tommer, Super Retina OLED capacitive touchscreen, 16M colors, 2688 x 1242 piksler, HDR10, 120Hz touch-sensing
Grafikk: Apple GPU (4-core graphics)
Prosessor: Apple A12 Bionic (7 nm), Hexa-core (2x2.5 GHz Vortex + 4x1.6 GHz Tempest)
Lagring: 64/256/512 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 4 GB
Teknologi: Face ID, Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer ikke dual sim, ikke støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 208 gram
Størrelse: 157.5 x 77.4 x 7.7 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, 26mm (vidvinkel), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS 12 MP, f/2.4, 52mm (telelinse), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optisk zoom
Operativsystem: iOS 12, kan oppgraderes til iOS 13.4
Batteri: Li-Ion 3174 mAh batteri. Hurtiglading (15W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

iPhone XS

iPhone XS har en 5,8 tommer skjerm rammet inn med stål til forskjell fra tidligere modellers aluminiumsrammer. Byggekvaliteten oppleves som eksklusiv og solid, og den skal tåle å være under vann på 2 meters dyp i inntil 30 minutter. Utseendemessig er den svært lik iPhone X, og i likhet med denne har også XS "busslommen" øverst på skjermen med plass for frontkamera og sensorer. Skjermen har god oppløsning (458 ppi), men er et stykke unna de beste modellene på markedet.

Batteritiden er ok og holder omtrent en dag med mye bruk, og den kan lades trådløst. Kameraet er av grei kvalitet, med to kameraer på baksiden med 12 MP og optisk bildestabilisering. Neural engine og Smart HDR sørger også for bedre objektgjenkjenning og bildekvalitet. Totalt gjør en rekke små endringer i programvaren at XS kameraet er en real oppgradering fra X. Sammenlignet med Huawei P20 Pro er det fortsatt langt igjen til nattmodusen kan sammenlignes. Prisen er høy, særlig med tanke på at den "rimeligste" versjonen kun har 64 GB lagringsplass.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone XS
Skjerm: 5,8 tommer, Super Retina OLED capacitive touchscreen, 16M colors, 1125 x 2436 piksler, HDR10, 120Hz touch-sensing
Grafikk: Apple GPU (4-core graphics)
Prosessor: Apple A12 Bionic (7 nm), Hexa-core (2x2.5 GHz Vortex + 4x1.6 GHz Tempest)
Lagring: 64/256/512 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 4 GB
Teknologi: Face ID, Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer ikke dual sim, ikke støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 177 gram
Størrelse: 143.6 x 70.9 x 7.7 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, 26mm (vidvinkel), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS12 MP, f/2.4, 52mm (telelinse), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optisk zoom
Operativsystem: iOS 12, kan oppgraderes til iOS 13.4
Batteri: Li-Ion 2658 mAh batteri. Hurtiglading (15W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

iPhone XR

iPhone XR er den rimeligste modellen fra Apples 2018-lansering av X-modellene. For noen tusenlapper mindre får du en nesten like god mobil som hvis du punger ut for en av toppmodellene. Derfor kalles XR folkets favoritt av flere anmeldere. Den 6,1 tommer store skjermen er heldekkende med unntak av toppen hvor det er laget plass for frontkamera og sensorer. Rammen er av aluminium, og byggekvaliteten er hakket mindre solid enn på XS-modellene. Til gjengjeld kommer den med mulighet for 128 GB lagringsplass.

Skjermen har heller ikke samme kvalitet, her er OLED-skjermen fra XS byttet ut mot LCD, eller Liquid Retina Display som Apple kaller det. Dessverre har denne skjermen ganske dårlig oppløsning, og det merkes noe på den relativt store skjermen. Oppgraderer du telefon fra en tidligere Apple-mobil, vil du uansett merke at skjermkvaliteten er betydelig bedre enn det du er vant til. Kameraet er likt som på XS-modellene, men i stedet for to kameraer på baksiden av telefonen har XR kun ett. Batteritiden er god, og takket være en nøysom skjerm varer den lengre enn på XS-modellene.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone XR
Skjerm: 6,1 tommer, Liquid Retina IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors, 828 x 1792 piksler, 120Hz touch-sensing
Grafikk: Apple GPU (4-core graphics)
Prosessor: Apple A12 Bionic (7 nm), Hexa-core (2x2.5 GHz Vortex + 4x1.6 GHz Tempest)
Lagring: 128/256 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 3 GB
Teknologi: Face ID, Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer ikke dual sim, ikke støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner.
Vekt: 194 gram
Størrelse: 150.9 x 75.7 x 8.3 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8, 26mm (vidvinkel), 1/2.55", 1.4µm, PDAF, OIS. Quad-LED dual-tone flash, HDR (photo/panorama)
Operativsystem: iOS 12, kan oppgraderes til iOS 13.4
Batteri: Li-Ion 2942 mAh. Hurtiglading (15W). Trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

iPhone SE 2

iPhone SE 2 ble lansert våren 2020 og kort oppsummert er det en iPhone 8 med prosessoren til iPhone 11 med en prislapp som starter på 5500 kroner for versjonen med 64 GB. Den forrige SE-modellen hadde 4 tommers skjerm, denne har 4,7 med relativt lav oppløsning. Utseendemessig er mobilen og skjermen lik iPhone 8, med hjemknappen nederst. Grunnen til det, er blant annet at SE 2 ikke kommer med FaceID, kun med TouchID eller fingeravleser, som det også kalles.

Telefonene har støtte for hurtiglading, men hurtiglader følger ikke med, kun en 5 W lader med hastigheten den kan tilby. Batteritiden er ganske dårlig, men mobilen kan lades trådløst, så har du en ladeplate kan det motvirke rekkeviddeangsten noe. Lyden beskrives som god for denne prisklassen, men skal du bruke ørepropper blir det av det trådløse slaget eller med USB-C kabel. Kameraet er langt fra sammenlignbart med toppmodellenes, men for prisklassen er det ikke så verst med et 12 MP kamera, uten zoom og vidvinkel. Så lenge man tar bilder i dagslys fungerer kameraet bra, men nattmodusen gir ikke mye. Spørsmålet blir om man skal legge på en tusenlapp og få kameraet til Huawei P30 Pro i stedet. Prosessoren er av det kraftige slaget, og dette gir uttelling på ytelsestester hvor SE viser muskler i samme klasse som toppmodellene.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone SE 2
Skjerm: 4,7 tommer, Liquid Retina IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors, 750 x 1334 piksler, 120Hz touch-sensing
Grafikk: Apple GPU (4-core graphics)
Prosessor: Apple A13 Bionic (7 nm+), Hexa-core (2x2.65 GHz Lightning + 4x1.8 GHz Thunder)
Lagring: 64/128/256 GB, ikke plass til minnekort
Minne/RAM: 3 GB (uansett lagringsplass)
Teknologi: IP67 støv- og vannresistent (opptil 1 meter i 30 min.), TouchID, Akselerometer, gyro, proximity, compass, barometer, Siri, ikke dual sim, ikke støtte for 5G, ikke utgang for hodetelefoner
Vekt: 148 gram
Størrelse: 138.4 x 67.3 x 7.3 mm
Kamera: 12 MP, f/1.8 (wide), PDAF, OIS, Dual-LED dual-tone flash, HDR. Frontkamera: 7 MP, f/2.2
Operativsystem: iOS 13
Batteri: Li-Ion 1821 mAh. Støtter Hurtiglading (18W) og trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

iPhone 11 Pro/Max

iPhone 11 Pro er den minste av 11 Pro-modellene med 5,8 tommers skjerm, og litt mindre batteri enn 11 Pro Max med 6,5 tommersskjerm. Bortsett fra skjerm- og batteristørrelse er det ingenting som skiller iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, og derfor har vi slått dem sammen i denne testen. iPhone 11 Pro er den oppgraderte versjonen av den tidligere modellen iPhone XS. Til forskjell fra tidligere iPhone-modeller har Pro-modellene kraftigere prosessor, bedre batteritid (4 timer lengre enn XS) og kameraene har fått seg en skikkelig oppgradering.

Mobilen er utstyrt med tre kameraer: vanlig vidvinkelkamera (1x), en ultravidvinkel (0,5x) og et telekamera (2x), og alle kameraene har oppløsning på 12 megapiksler. Funksjonen som vekker mest begeistring blant anmelderne er nattmodusen på kameraet som beskrives som bedre enn hos samtlige konkurrenter. Utseendemessig er 11 Pro svært lik iPhone XS, bortsett fra kameraet på baksiden som nå har tre kameralinser og glasset som er frostet og rammet inn med rustfritt stål. Ellers har iPhone 11 Pro kraftigere lysstyrke enn forgjengeren og det er støtte for både HDR10 og Dolby Vision. iPhone 11 Pro har ikke støtte for 5G. iPhone 11 Pro kommer i fire farger: stellargrå, midnattsgrønn, sølv og gull.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone 11 Pro/Max
Skjerm: 5,8/ 6,8 tommer, Super Retina XDR OLED, 1125 x 2436 (458 punkter pr. tomme). 800 nits
Grafikk: Apple GPU med 4 kjerner.
Prosessor: Apple A13 Bionic-prosessor, 6 kjerner
Lagring: 64, 256 eller 512 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Wifi 802.11a/b/g/n/ac/ax dual band, Bluetooth 5.0. IP68, Vann- og støvtett (4 meter, 30 min). Ansiktsgjenkjenning. Dual SIM (nano-SIM og eSIM)
Vekt: 188/226 gram
Størrelse: 144 x 71,4 x 8,1/ 158 x 77.8 x 8.1 mm
Kamera: 12 MP f/1.8 26mm + 12 MP f/2.0 52mm + 12 MP f/2.4 13mm. Frontkamera: 12 MP f/2.2. TOF 3D-kamera
Operativsystem: iOS 13
Batteri: Li-Ion 3046/3969 mAh batteri

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone #iphone11pro

iPhone 11

iPhone 11 er seriens "billig" variant, og er en oppgradering av den tidligere iPhone XR-modellen. Med en skjerm på 6,1 tommer er den litt større enn iPhone 11 Pro, og litt mindre enn iPhone 11 Pro Max. Den har hakket lavere batterikapasitet enn iPhone 11 Pro, lavere skjermkvalitet (LCD) enn begge Pro-modellene (OLED), men den største forskjellen for deg som ikke er lidenskapelig opptatt av skjermkvalitet vil nok være prislappen. Utover dette har Pro-modellene et ekstra kamera, og ekstra zoom. Likevel mener anmelderne at kameraet på iPhone 11 er svært godt, også under dårlige lysforhold.

Ellers får mobilen skryt for god lydkvalitet, og god nok skjerm, selv om kontrastene ikke er blant markedets beste. Mobilen har aluminiumsramme og blank bakside. iPhone 11 kommer i fargene lilla, gul, grønn, rød, hvit og sort. Det følger ikke med hurtiglader, men iPhone 11 støtter hurtiglading. Anmelderne mener at du får mest for pengene om du kjøper iPhone 11 framfor Pro-modellene, og flere mener også dette er en av de beste mobiltelefonene på markedet for øvrig.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone 11
Skjerm: 6,1" LCD Multi-Touch-helskjerm med IPS-tekno­logi, 1792 x 828 ved 326 ppi.Kontrastforhold på 1400:1 (normal).Maks. lysstyrke 625 nit
Grafikk: Apple GPU med 4 kjerner.
Prosessor: Apple A13 Bionic-prosessor, 6 kjerner
Lagring: 64,128 eller 256 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Wifi 802.11a/b/g/n/ac/ax dual band, Bluetooth 5.0. IP68, Sprut-, vann- og støvbestandig, 2 meter dybde opptil 30 min. under vann. Ansiktsgjenkjenning. Dual SIM (nano-SIM og eSIM) 1
Vekt: 194 gram
Størrelse: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm
Kamera: 12 MP (wide) + 12 MP (ultrawide), 2160p. 2x optisk utzooming, opptil 5x digital zoom. Ultravidvinkel: ƒ/2,4-blender­åpning og 120° synsfelt. 4K video.Front kamera 12 MP + TOF 3D kamera
Operativsystem: iOS 13
Batteri: Li-Ion 3110 mAh batteri + hurtiglading 18W: 50 % på 30 min + USB strømtilførsel 2.0 Qi trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone #iphone11

Huawei P10 Plus

Huawei P10 Plus er som navnet sier en oppgradert versjon av P10 modellen. I tillegg til mer minne og lagringsplass har den et bedre kamera og bedre batteritid. Plus-modellen er også større og veier noe mer. Skjermen har bedre oppløsning, og lyden er god. Maskinvaren er svært rask, og mobilen har mange nyttige funksjoner.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei P10 Plus
Batteri: 3750 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440
Lagring: 128 GB
Minne: 6 GB
Teknologi: Fingerleser og hurtiglading
Vekt: 165 gram
Størrelse: 15,35 x 7,42 x 0,7 cm
Prosessor: HiSilicon Kirin 960
Kamera: 12 MP/Leica optikk og programvare
Operativsystem: Android 7 + EMUI 5.1

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei P10

Huawei P10 er den nye flaggskip-modellen til Huawei. Den er kompakt, slank og liten, men tross dette har den ok batteritid. Ytelsen er svært god, og den har lite forsinkelser. Skjermen har høy oppløsning og kameraet med Leica-teknologi leverer selvsagt. Telefonen har godt med lagringsplass, og lyden er fin. Anmelderne savner at den er vanntett, og rammene rundt skjermen er noe brede.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei P10
Batteri: 3200 mAh
Skjerm: 5,1 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 64 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: Fingeravtrykkleser og hurtiglading
Vekt: 145 gram
Størrelse: 14,53 x 6,93 x 0,7 cm
Prosessor: HiSilicon Kirin 960
Kamera: 12 MP/Leica optikk og programvare
Operativsystem: Android 7 + EMUI 5.1

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus er en større og oppgradert variant av P9. I tillegg til selve størrelsen på skjermen, har også P9 Plus AMOLED skjerm, mens P9 har LCD. Oppløsningen er den samme på begge. Batteritiden er grei, og du kan benytte et program som lar deg forhåndsdefinere når mobilen skal skru seg av og på gjennom døgnet, og dette kan spare mye på batteritiden. Mobilen er brukervennlig og har flere smarte menyvalg og funksjoner. Innholdet i P9 Plus er på høyde med premiumsmodellene, men prisen er et stykke unna, så her får du mye for pengene. Kameraet tar svært gode bilder, og ønsker du det, kan du manuelt styre blender og lukketid. Lyden er god, og høyttalerne egner seg til både musikk og underholdinng.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei P9 Plus
Batteri: 3400 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 1920 x 1080 AMOLED
Lagring: 64 GB, kan oppgraderes
Minne: 4 GB
TeknologiFingeravtrykkleser, USB-C, trykksensistiv skjerm
Vekt: 162 gram
Størrelse: 15,23 x 7,53 x 0,7 cm
Prosessor: HiSilicon Kirin 955
Kamera: 12 MP, raw-støtte
Operativsystem: Android 6.0 + Huawei EMUI

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei P8

Huawei P8 karakteriseres som en toppmobil til halv pris sammenlignet med de store flaggskipene. Den er tynn, stilig og rask, men noen mener den burde vært enda billigere. Ikke helt optimal software og batterilevetid trekker ned.

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro får skryt for kameraet som regnes for et av de bedre mobilkameraene på markedet med 3 kameraer på baksiden, 5x optisk zoom og nattmodus som få konkurrenter kan måle seg med. Dette skyldes i hovedsak en programvarestabiliserende funksjon på nattmodusen og resultatene er fantastiske. Både video og frontkamera har fått seg en oppgradering sammenlignet med Huaweis forrige toppmodell Mate P20 Pro.

P30 har til forskjell fra mate P20 ikke 3D-ansiktslås, men en 2D-versjon som regnes som mindre sikker. Huawei P30 har også fingeravtrykksleser som man kan benytte til å låse opp mobilen om man synes ansiktslåsen er for usikker å bruke. Ellers får mobilen skryt for god batteritid, hurtiglading og greit lydkvalitet. Hvor vidt den er bedre enn Mate Pro20 og verdt prisen, er ikke anmelderne helt enige om, og både Samsung S10 og Huawei Mate Pro20 blir nevnt som gode konkurrenter til denne modellen.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei P30 Pro
Skjerm: 6,4 tommer, OLED, 2340 x 1080 piksler
Grafikk: Mali G76 MP10 GPU
Prosessor: HiSilicon Kirin 980, 8 kjerner (2x Cortex A76@2,6 GHz + 2x Cortex A76@1,92 GHz + 4x Cortex A55@1,8 GHz)
Lagring: S10:128 GB, med plass for NM-kort
Minne: 6 GB (RAM)
Teknologi: , IR-sender, USB-C med DisplayPort-støtte, fingerleser i skjerm. Ansiktsgjenkjenning.
Vekt: 192 gram
Størrelse: 158 x 73 x 8 mm
Kamera: 40 (vidvinkel, f/1.8) + 20 (ultra vidvinkel, f/2.2) + 10 MP (5x optisk zoom), Leica-optikk, nattmodus, 4K-video. Frontkamera: 32 MP, f/2.0
Operativsystem: Android 9 + Emui 9
Batteri: 4200 mAh. Hurtiglading av telefon og vennelading til andre enheter.

Les saken

#mobiltelefon #huawei #huaweip30pro

Huawei Nova Plus

Huawei Nova Plus er den større utgaven av Nova, med samme lave prislapp som lillebror. Kameraet er noe bedre, så bildekvaliteten blir bruktbart god. Programvaren har også fått en oppgradering og den flyter godt mellom menyene. Ved tung spilling vil man merke at den ikke har topp-prosessor. Til tross for større skjerm, har den samme oppløsning som Nova, hvilket gjør at oppløsningen oppleves som dårligere. Byggekvaliteten i metall og glass oppleves som solid. Batteritiden er god, takket være en strømsparende funksjon man kan sku på over natten.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei Nova Plus
Batteri: 3340 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: Fingervatrykksleser
Vekt: 160 gram
Størrelse: 15,18 x 7,57 x 0,73 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625
Kamera: 16 MP
Operativsystem: Android 6 Marshmallow + EMUI 4.1
Grafikk: Adreno 506

Les saken

#mobiltelefon #huawei #nova

Huawei Nova

Huawei Nova er den minste modellen i Huaweis billigmodeller, men til tross for lik prislapp som den større modellen Nova Plus er programvaren dårligere. Prosessoren er relativt kraftig og ytelsen er god. Skjermen er grei, men kameraet tar ikke særlig gode bilder. Likevel mener flere anmeldere at andre konkurrenter gir mer for pengene. Batteritiden er god og designet får skryt, til tross for rimelig innhold, ser den ut som en dyrere telefon.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei Nova
Batteri: 3000 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 32 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 3 GB
Teknologi: Fingervatrykksleser
Vekt: 146 gram
Størrelse:14,12 x 6,91 x 0,73 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625
Kamera: 12 MP
Operativsystem: Android 6 Marshmallow + EMUI 4.1
Grafikk: Adreno 506

Les saken

#mobiltelefon #huawei #nova

Huawei Mate Pro 10

Huawei Mate Pro 10 er en kraftig mobil som tar opp kampen med de andre toppmodellene. I tillegg til å være vanntett har den svært god batteritid, og den lader kjapt. Noe minus gis for at den ikke tilbyr trådløs lading. Den heldekkende skjermen har flott oppløsning, og kameraet tar svært gode og skarpe bilder med lite støy. Mobilen har god lagringsplass, men ikke plass til minnekort. Den har heller ikke hodetelefonutgang.

Produktspesifikasjoner

Modell: Huawei Mate 10 Pro
Batteri: 4000 mAh
Skjerm: 6 tommer, 2160 x 1080, OLED
Lagring: 128 GB
Minne: 6 GB
Teknologi: Bluetooth 4.2, EMUI Desktop, sprutsikker, hurtiglading,støtte for 2 SIM-kort
Vekt: 178 gram
Størrelse: 15,42 x 7,45 x 0,79 cm
Prosessor: HiSilicon Kirin 970
Kamera: 12 MP,
Operativsystem: Android 8 + EMUI 8
Grafikk: Mali G72 MP12

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei Mate 9 Pro

Huawei har lenge vært kjent for å lage rimelige telefoner, men med Huawei Mate 9 Pro har de ikke spart for å holde en lav pris. For rundt 8000 kroner får du 128 GB lagring, maskinvare som får skryt for god ytelse, rask lading og god brukervennlighet. Mobilen er ikke vanntett, og har ikke plass for minnekort. Anmelderne savner også trådløs ladning og bedre kamera.

Les saken

#mobiltelefon #huawei #9pro

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8 har en stor 6 tommer skjerm, er rask og har et fantstisk batteri. Den presterer godt på de fleste områder, men noen mener prisen er for høy, og noen synes brukervennlig burde vært bedre.

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei Honor 9

Huawei Honor 9 er en oppgradert modell av den populære Honor 8. Designet har endret seg litt, med mykere kanter og fingeravtrykkleseren har havnet på forsiden av mobilen. Skjermen er helt grei, det samme er kameraet. Ytelsen er noe oppgradert siden forrige modell, og den gir hurtig og fin brukeropplevelse. Honor 9 har fortsatt hodetelefonutgang. Byggekvaliteten oppleves som solid i glass og metall. Batteritiden er god, og holder i hvert fall en dag avhengig av bruk. Likevel ser det ut til at en del anmeldere ikke helt ser hvorfor man skal kjøpe Honor 9 når man kan kjøpe Honor 8 for en god slump mindre. Noen argumenterer også for at konkurransen i lavprissegmentet har endret seg, og det finnes bedre og rimeligere alternativ.

Produktspesifikasjoner

Modell: Honor 8
Batteri: 2691 mAh
Skjerm: 5,15 tommer, 1920 x 1080
Lagring: 64 plass for minnekort
Minne: 4 GB
Teknologi: IR-fjernkontroll, fingeravtrykksleser
Vekt: 155 gram
Størrelse: 147 x 71 x 7,5 mm
Prosessor: HiSilicon Kirin 960
Kamera: 20 + 12 MP dobbelt kamera, frontkamera 8 MP
Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1
Grafikk: Mali G71 MP8

Les saken

#mobiltelefon #huawei #honor

Huawei Honor 8

Huawei Honor 8 er en mobil som får skryt for toppmodell-kvalitet til en billig penge. Skjermen er skarp, hastigheten er rask, kameraet er bra, og designet er pent. Minuspoeng tildeles for overflate som lett får mye fingeravtrykk, uoversiktlig meny og lyden som kunne vært bedre og høyere. Den har en smart fingertrykkavleser og med tanke på prislappen får man mye teknologi for pengene.

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei Honor 7

Huawei Honor 7 er et billigere alternativ blant Android-telefonene. Skjermen, kameraet, designet og prestasjonene er gode, men noen mener batterilevetiden kunne vært bedre og at fingeravtrykkleseren ikke fungerer optimalt.

Les saken

#mobiltelefon #huawei

Huawei Google Nexus 6P

Google samarbeider med Huawei om Nexus 6P. Storebroren til Nexus 5X regnes som en phablet med sin 5,7 tommer skjerm. Flere hevder den er den beste Android-telefonen, med flott byggekvalitet, gode prestasjoner og langt batteriliv. Den trekkes for høy pris og mangel på minnekortleser.

Les saken

#mobiltelefon #huawei #google #nexus

HTC U11

HTC U11 er en vanntett flaggskip-modell fra denne produsenten. Byggekvaliteten oppleves som solid, og designet som pent. Den er på lik størrelse med iPhone 7 Plus, og avrundet bakside gjør at den er behagelig å holde i. Det unike med denne mobilen er at den har en klemmefunksjon, og det betyr at ved ulik klemming på mobilen kan du lage hurtigvalg for ulike program, f. eks. til Spotify eller kamera. Klemmefunksjonen kan også bruke til å styre apper, og dette kan være svært praktisk om man kun har én hånd tilgjengelig for mobilen. Ytelsen er svært god, og brukeropplevelsen like så. Tastaturet kunne vært bedre. Batteritiden er helt ordinær, 1-2 dager avhengig av bruken. Samtalelyden er god, og det samme er lyden av avspilling av musikk og video. Kameraet tar skarpe og fine bilder, med god fargegjengivelse.

Produktspesifikasjoner

Modell: HTC U11
Batteri: 3000 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440, LCD
Lagring: 64 GB, mulighet for minnekort
Minne: 4 GB
Teknologi: Edge Sense, vanntett
Vekt: 169 gram
Størrelse: 15,4 x 7,6 x 0,79 cm
ProsessorQualcomm Snapdragon 835
Kamera: 12 MP, Dual Pixel-autofokus
Operativsystem: Android 7.1.1 / HTC Sense
Grafikk: Adreno 540

Les saken

#mobiltelefon #htc

HTC One M9

HTC One M9 er en av de billigere variantene på markedet, som likevel presterer godt. Den har minnekortleser, god skjerm, luksuriøst design og er enkel å bruke. Flere mener den er god, men at den ikke skiller seg spesielt ut i mengden. Batterilevetiden kunne vært bedre.

Les saken

#mobiltelefon #htc

Google Pixel XL 2

Google Pixel XL 2 er en oppgradert modell av forgjengeren XL. Den har kraftigere prosessor, mer batterikapasitet og bedre skjerm. Skjermen får skryt for god oppløsning, fargegjengivning og samle rammer. OBS! Flere internasjonale medier har meldt om såkalt innbrenning i skjermen etter kort tids bruk. Innbrenning er en skade som ofte skjer over flere år på OLED-skjermer, og gir grå områder med flekker. Foreløpig er det uklart om dette skyldes en produksjonsfeil. Kameraet får skryt for å ta svært gode bilder med fin fargegjengivning. Anmelderne irriterer seg over at den ikke har standard hodetelefonutgang. Selve lyden regnes som svært god, både med og uten hodetelefoner.

Produktspesifikasjoner

Modell: Google Pixel XL 2
Batteri: 3520 mAh
Skjerm: 6 tommer (2880 x 1440 px)P-OLED
Lagring: 64 eller 128 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: USB-C
Vekt: 175 gram
Størrelse: 15,79 x 7,67 x 0,79 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 835
Kamera: 12 MP, 8 MP frontkamera
Operativsystem: Android 8.0 (Oreo)
Grafikk: Adreno 540

Les saken

#mobiltelefon #google

Google Pixel XL

Google Pixel XL er en mobiltelefon med stor skjerm og høy oppløsning. Kameraet er svært godt, og programvaren gjør den lynrask i bruk. Den er værsikret med såkalt IP53 sertifisering, og den er godt utstyrt med kabler. Stemmeassisten fungerer ikke med norsk språk, og den fungerer i det store og hele dårlig. Batteriet er ok, og byggekvaliteten solid.

Produktspesifikasjoner

Modell: Google Pixel XL
Batteri: 3450 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440
Lagring:Opptil 128 GB
Minne: 4 GB
Teknologi: USB type-C, mini-jack
Vekt: 168 gram
Størrelse: 15,47 x 7,57 x 0,86 cm
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 821
Kamera: 16 MP/ 2 MP frontkamera
Operativsystem: Android 7 Nougat
Grafikk: Adreno 530

Les saken

#mobiltelefon #google

Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 XL er relativt like Pixel 4, og derfor har vi valgt å slå dem sammen i denne testen. Oppsummert blir Google Pixel 4 XL beskrevet som en middelmådig mobiltelefon, og kun på pris kan den måle seg med andre toppmodeller. Den har ansiktsgjenkjenning, men denne beskrives som upresis, og dette er ekstra irriterende ettersom den ikke har fingeravtrykksleser.

Som en annen del av Googles sensorteknologi (Soli) har mobilen Motion Sense. Det betyr at telefonen kan lese håndbevegelser og man kan på den måten styre alarm, musikk og avvise anrop, men ikke noe annet. Derfor virker Motion Sense litt malplassert, og anmelderne ser ikke helt nytten. Mobilen kommer kun med 64/128 GB lagringsplass og batteritiden får slakt. OLED- skjermen er 6,3 tommer, og har bedre oppløsning enn forgjengeren. Designet beskrives som pent og minimalistisk. Kameraet skryt, særlig telelinsen gir gode bilder både på avstand og i portrettmodus, nattmodusen er relativt uendret sammenlignet med tidligere Google-modeller.

Produktspesifikasjoner

Modell: Google Pixel 4 XL
Skjerm: 6,3" P-OLED, 1440 x 3040 piksler, HDR
Grafikk: Adreno 640
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 855, Octa-core (1x2.84 GHz Kryo 485 & 3x2.42 GHz Kryo 485 & 4x1.78 GHz Kryo 485)
Lagring: 64/128 GB, ikke plass til MicroSD
Minne/RAM: 6 GB
Teknologi: Støv- og vann-resistent, eSIM.
Vekt: 193 gram
Størrelse: 160.4 x 75.1 x 8.2 mm
Kamera: 12.2 MP, f/1.7, 27 mm (vidde), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS, 16 MP, f/2.4, 50mm (telephoto), 1/3.6", 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optisk zoom, Frontkamera 8 MP, f/2.0, 22mm (vidde), 1.22µm,
Operativsystem: Android 10.0
Batteri: 3700 mAh. Hurtiglading, trådløs lading.

Les saken

#mobiltelefon #google #pixel

Xperia E5

Xperia E5 er en rimelig modell i Sonys E-serie. Sett i forhold til prisen har den relativt bra maskinvare. Designet er klassisk Xperia med runde sider og spisse kanter, og byggekvaliteten er i solid plastikk. Skjermen er ok, oppløsning og lysstyrke er ikke revolusjonerende, men slik man forventer i denne prisklassen. Lyden er ikke fantastisk, og selv med hodetelefoner mangler den fremdrift. Kameraet tar gode bilder, men heller ikke her kan det sammenlignes med toppmodellenes bildekvalitet. Mobilen er ikke vanntett og batteritiden er grei.

Produktspesifikasjoner

Modell: Sony Xperia E5
Batteri: 2 700 mAh
Skjerm: 5 tommer, 1 280 x 720
Lagring: 16 GB, plass for MicroSD kort
Minne: 1,5 GB
Teknologi: 4G, NFC
Vekt: 147 gram
Størrelse: 144 x 69 x 8,2 mm
Prosessor: Mediatek MT6735
Kamera: 13 MP, 5 MP frontkamera
Operativsystem: Android 6 Marshmallow
Grafikk: Mali-T720MP2

Les saken

#mobiltelefon #sony #xperia

Asus ZenFone Zoom S (3 Zoom)

Asus ZenFone Zoom S er her lagt sammen med modellen som heter Zoom 3 ettersom det eneste som skiller de er lagringsplass på henholdsvis 64 og 128 GB. Ellers er alt av programvare og tekniske spesifikasjoner likt. Programvaren er ikke på nivå med toppmodellene, likevel er brukeropplevelsen svært god, og den bærer lite preg av å ikke ha de sterkeste komponentene. Den har plass for ekstra minnekort eller et SIM-kort nr. 2. Skjermen er skarp og klar, med god lysstyrke og fargegjengivning. Tastatur, høyttaler og samtalelyd er bra. Batteriet varer alt fra ett par dager til fire, avhengig av bruk. Mobilen kan hurtiglades, og det er en fordel ettersom batteriet er såpass stort. Telefonen er ikke vanntett eller fuktsikker, og i denne prisklassen har mange av konkurrentene sterkere prosessor. Mange av konkurrentene leverer også bedre kamera i denne prisklassen, så her må du nesten se an hva som er viktig for deg.

Produktspesifikasjoner

Modell: Asus ZenFone Zoom S
Batteri: 5500 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, 1080 x 1920, AMOLED
Lagring: 64 GB,
Minne: 3 GB
Teknologi: Plass til to SIM-kort, hurtiglading
Vekt: 170 gram
Størrelse: 15,43 x 7,78 x 0,8
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 625
Kamera: 12 MP, 13 MP frontkamera
Operativsystem: Android 7.1
Grafikk: Adreno 506

Les saken

#mobiltelefon #zenfone

Apple iPhone X

Apple iPhone X er årets dyreste mobiltelefon. Den har en prislapp som ikke er for de lettskremte, men anmelderne ser ut til å mene at iPhone X lever opp til prisen og forventningene. X er den første iPhonen som har heldekkende skjerm, og denne har stålramme i stedet for aluminium. Maskinvaren en svært sterk, omtrent på nivå med den rimeligste MacBook Pro'en. En nyhet av året for Apple er Face ID, altså ansiktsgjenkjennelse som har samme funksjon som fingeravleser. Face ID fungerer svært godt, og gir bedre brukeropplevelse enn fingeravtrykkleser og Androids tilsvarende teknologi. Batteritiden er bedre enn på tidligere Apple-mobiler. X har ingen hjemknapp, men en del nye sveipfunksjoner er ment til å erstatte denne, ganske intuitivt mener anmelderne. Kameraet har også fått en oppgradering fra 8 Plus, med stabiliserende optik og mer sensitiv tele. Som sine forgjengere mangler også X hodetelefonutgang, den gir ikke plass for minnekort og prisen starter på stive 11.000 kroner. En del apper er ikke tilpasset det nye skjermeformatet på iPhone X, men dette vil sannsyneligvis rettes om kort tid. Mange av de første iPhone X brukerne har meldt at berøringsskjermen ikke fungerer i minusgrader, og at batteriet heller ikke ser ut til å trives i nordiske vintertemperaturer. Apple lover bedring med neste oppdatering.

Produktspesifikasjoner

Modell: Apple iPhone X
Batteri: 2700 mAh
Skjerm: 5,8 tommer, 2436 x 1125, OLED
Lagring: 64/265
Minne: 3 GB
Teknologi: Face ID, 3D Touch
Vekt: 174 gram
Størrelse: 14,36 x 7,09 x 0,77 cm
Prosessor: A11 Bionic-prosessor
Kamera: 12MP-sensorer, vidvinkel, tele
Operativsystem: iOS 11.1

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

Apple iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus er en større versjon av iPhone 8. I likhet med denne ligner den utseendemessig på iPhone 7, men innmaten har fått en skikkelig oppgradering. Hastigheten på 8 Plus kan sammenlignes med Apples bærbare PC-er i høyeste prisklasse. Ellers er det glasset på baksiden som gjør 8 og 8 Plus designmessig annerledes enn iPhone 7. Glasset gjør det mulig å lade mobilen trådløst, og da trenger man en ladestasjon med standard Qi. Fargevalget er stellargrå, sølv og en ny gulltone. Dersom du ønsker hurtiglading, må du kjøpe ekstrautstyr for omtrent en tusenlapp, drøyt vil mange si for en mobil som allerede koster fra 9000 kroner. Som et slags plaster på såret følger det med adapter for hodetelefoner, ettersom mini-jackutgangen er fraværende også her. Kameraet er også eksepsjonelt godt på 8 Plus, med bedre eksponering og kreativ lyssetting. Spørsmålet blir likevel om man skal kjøpe mobil i denne prisklassen, skal man putte på noen tusenlapper til og kjøpe iPhone X, eller gå ned i pris og ha 8, eller en rimeligere modell fra en annen produsent? Sånn sett mener flere av anmelderne at denne mobilen havner litt mellom stolene, og at det ikke er helt klart hvor mye man får for pengene.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone 8 Plus
Batteri: 2691 mAh
Skjerm: 5,5 tommer, LCD, 1920 x 1080
Lagring: 64/ 256 GB
Minne: 3 GB
Teknologi: fingeravtrykksleser, vanntett, Bluetooth 5.0
Vekt: 202 gram
Størrelse: 15,8 x 7,8 x 0,75 cm
Prosessor: A11 Bionic
Kamera: 12 MP, f/1,8
Operativsystem: iOS 11

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 er det mange vil kalle en oppgradering av iPhone 7 eller en 7s. Designmessig er det lik, både med tanke på størrelse, form, kameraplassering og fingeravtrykkleser. Mobilen er fortsatt uten port for hodetelefoner, men en nyhet for året er at denne modellen har trådløs lading. Det betyr at du trenger en ladeplate med standarden Qi, og disse finnes det mange av. Kameraet er også oppgradert siden sist, blant annet med bedre videoopptak og fargegjengivelse. Sammenlignet med andre toppmodeller imponerer ikke skjermen, oppløsningen er lavere enn på de fleste andre i denne prisklassen. Prosessoren er lynrask, og her setter Apple igjen en ny standard. Batteriet i iPhone 8 er noe mindre enn i 7, uten at dette påvirker batteritiden nevneverdig. Generelt sett er det en god mobil, men om den er god og nyskapende nok til å forsvare den relativt stive prislappen, er ulike anmeldere uenige om.

Produktspesifikasjoner

Modell: iPhone 8
Batteri: 1821 mAh
Skjerm: 4,7 tommer, LCD, 1334 x 750
Lagring: 64/ 256 GB
Minne: 3 GB
Teknologi: fingeravtrykksleser, vanntett, Bluetooth 5.0
Vekt: 148 gram
Størrelse: 13,8 x 6,7 x 0,7 cm
Prosessor: A11 Bionic
Kamera: 12 MP, f/1,8
Operativsystem: iOS 11

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

Apple iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus er en større variant av 7, den er fysisk større, har større skjerm, mer lagringskapasitet og høyere oppløsning på skjermen. I tillegg er batteriet mye større, hvilket gir en forbedret batteritid. Som sin forgjenger mangler også denne inngang til mini-jack, og prisen er enda høyere. Sammen med størrelsens som kan opleves som for stor, trekker dette i hovedsak ned poengsummen.

Les saken

#mobiltelefon #iphone #apple

Apple iPhone 7

iPhone 7 skiller seg i hovedsak fra forgjengeren med at den ikke har mini-jack-utgang (det følger med overgang), den er vanntett og har bedre fargeskjerm. Hjem-knappen er ikke en knapp, men vibrerer når den berøres, og derav føles den som en knapp. Lyden og kameraet får skryt, men prisen er høy, og anmelderne mener man kan få mer for pengene av konkurrentene.

Les saken

#mobiltelefon #iphone #apple

Apple iPhone 6S Plus

Apple iPhone 6S Plus er en phablet med en nydelig 5,5 tommer skjerm. Det er ikke mange oppgraderinger fra forgjengeren, men 6S Plus sies å være bedre på de fleste områder. Prisen er dessverre stiv, og noen mener den er for stor. Unngå 16 GB-versjonen.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone

Apple iPhone 6S

Apples iPhone 6S har en 4,7 tommer skjerm med fantastisk 3D Touch, et godt kamera, samt rask og god ytelse. Batterilevetiden kunne vært bedre, og noen savner flere oppgraderinger fra forgjengeren. Du frarådes på det sterkeste å kjøpe versjonen med 16 GB.

Les saken

#mobiltelefon #apple #iphone