Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Godt og blanda juleøl

Fra å bli drukket til ære for de hedenske gudene til å bli drukket ved nåtidens julefeiring – brygging av juleøl har en lang tradisjon her til lands. Uansett om du skal ha øl til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt eller julekakene, i denne samletesten vil du finne den som passer best.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø #st-hallvard #mack #ringnes #ec-dahls #arendals-bryggeri #en-liten-øl #7-fjell-bryggeri #kinn-bryggeri #aass-bryggeri #nøisom #berentsens-brygghus #hunsfos-bryggeri #sagene-bryggeri #klokk-og-co #voss-bryggeri #tonga-gardsbryggeri #hansa-borg-bryggerier #lofotpils

7 Fjell Modraniht Dark Christmas Ale

Dette spesialølet fra 7 Fjell lukter en kombinasjon av humle, mørke malttoner, granskuddropps og cola. Smaken minner også om lukten mener Apéritif, med tydelig colapreg og en smak av søt lakris i finishen.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Peiskos

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Miss Sophie, Blonde Christmas Ale

Miss Sophie fra 7 Fjell er ikke et dårlig, men kjedelig øl mener Dagbladet. Det bør serveres før maten da det er ubalansert.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Før maten

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus

Alkoholprosent: 7. 7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus har en duft av vanilje, krydder og ingefær, samt melkesjokolade. Den er søt og har en lang, fin ettersmak. Denne ølen passer godt til julekaker.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock

Alkoholprosent: 9. 7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock dufter av malt og svisker, er balansert og har en lett sødme ifølge DN. VG mener den dufter salt, honning, kandissukker, brød og gjær. Den er rik og fyldig på smak, og VG synes den smaker karamell, nøtter, mokka, røde bær, pepper og tørket frukt. DN mener ølen passer best til røkt pinnekjøtt, mens VG vil ha den til julekakene.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale

Alkoholprosent: 6,5. 7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale lukter godt av karamell, tørket frukt og julekrydder skriver DN. VG legger til plomme, dadler, rosin, nøtter og kirsebær. DN synes den smaker julekrydder, og at den passer best til ribbe og pinnekjøtt. VG mener den smaker kald kaffe, kandissukker, vørter, nøtter, knekk, svisker og moden frukt. Dessuten synes VG ølen passer til karamellpudding.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri