Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Godt og blanda juleøl

Fra å bli drukket til ære for de hedenske gudene til å bli drukket ved nåtidens julefeiring – brygging av juleøl har en lang tradisjon her til lands. Uansett om du skal ha øl til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt eller julekakene, i denne samletesten vil du finne den som passer best.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø #st-hallvard #mack #ringnes #ec-dahls #arendals-bryggeri #en-liten-øl #7-fjell-bryggeri #kinn-bryggeri #aass-bryggeri #nøisom #berentsens-brygghus #hunsfos-bryggeri #sagene-bryggeri #klokk-og-co #voss-bryggeri #tonga-gardsbryggeri #hansa-borg-bryggerier #lofotpils

Berentsens The Holy Bock Vanilla

Alkoholprosent: 7,5. Berentsens The Holy Bock Vanilla dufter søtt av karamell og vanilje med et hint av melkesjokolade. Den smaker også vanilje og sjokolade ifølge DN, og VG legger til treverk, dadler, røde bær, rosin, tropiske toner og malt. Denne ølen passer best til julekakene.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Stelliger Divum Juleøl

Alkoholprosent: 19. Berentsens Stelliger Divum Juleøl lukter karamell, kaffe, pepperkake, sjokolade og ristede nøtter. Den er fyldig og sødmefull, og smaker karamell, lakris, tobakk og kaffe. Passer best til julekosen.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Berentsens Juleøl er en mørk lager med en klar og mørk farge med lite skum. Den dufter karamell og marsipan, og smaker malt, nøtter, kaffe og knekk. Denne ølen passer til ost. Dagbladet er noe mindre imponert og mener ølen har hint av kokesjokolade i smaken, i en uharmonisk kombinasjon med en umamismak som blir beskrevet som en blanding av kokt skinke og buljong, med metallisk ettersmak.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Julefnugg

Alkoholprosent: 6,5. Berentsens Julefnugg dufter av mørk sjokolade og kaffe ifølge DN. VG synes den dufter nøtter, karamell, tørket frukt, svisker og røde bær. Den er fyldig og rik på smak med innslag av karamell, fudge, julekrydder og jordbær. Denne ølen passer til ribbe.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Jule Avec

Ølakademiet mener dette ølet fra Berentsens Brygghus er rundt og balansert med en god munnfølelse og kun mangler noe kullsyre for å nå helt opp. Lukter og smaker av kaffe og bær.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Blåmuggost, sjokolade eller avec

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus