Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Godt og blanda juleøl

Fra å bli drukket til ære for de hedenske gudene til å bli drukket ved nåtidens julefeiring – brygging av juleøl har en lang tradisjon her til lands. Uansett om du skal ha øl til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt eller julekakene, i denne samletesten vil du finne den som passer best.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø #st-hallvard #mack #ringnes #ec-dahls #arendals-bryggeri #en-liten-øl #7-fjell-bryggeri #kinn-bryggeri #aass-bryggeri #nøisom #berentsens-brygghus #hunsfos-bryggeri #sagene-bryggeri #klokk-og-co #voss-bryggeri #tonga-gardsbryggeri #hansa-borg-bryggerier #lofotpils

Sagene Tannjul

Alkoholprosent: 8. Sagene Tannjul har en duft av karamell og nøtter med et snev av frukt. Ifølge DN smaker den smaker av malt, med en ettersmak av karamell. VG synes den smaker kaffe, sjokolade, svisker, røyk, honning og rosin. Denne ølen vil DN ha til pinnekjøtt, VG vil ha den til vaniljeis.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Sterk Jul

Alkoholprosent: 6,5. Sagene Sterk Jul har en duft av karamell og malt, hasselnøtt og kardemomme. Smaken er også maltpreget og lett, med innslag av kaffe, røstet malt, mørke bær og krydder. Denne ølen passer til medisterpølse mener DN, mens VG synes den passer til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Rød Jul (2019)

Med en behagelig, om noe nøytral, lukt og klar mørkebrun farge oppleves Rød Jul fra Sagene som et juleøl. Smaken er søtlig med preg av malt og er godt balansert.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Julemiddagen og alene

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Rød Jul

Alkoholprosent: 4,7. Sagene Rød Jul har en kobberrød farge med lite skum. Den dufter noe anonymt men av frukt, korn og bær. Den smaker steinfrukt, bær, karamell og appelsinskall. Denne ølen passer best til spekemat. I Dagbladet er denne ølen blant dem som får totalslakt og lavest score. Testpanelet der mener den lukter støv, gamle bøker og kokt rosenkål. De mener også ølen har en bismak av muggen ost.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Hvit Jul

Dagbladet lar seg ikke imponere av dette alkoholfrie juleølet fra Sagene. Smaken er både bittert og søtt, mens lukten preges av smør.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Ikke juleøl, faller helt igjennom

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri